Kundförfrågningar

Vad ska man säga, förfrågningar av biler från Dalahoppet har vällt in och när jag tror mig ha bearbetat klart förfrågningarna så har det kommit nya. Idag har jag fått beställningar av bilder från i lördags så när jag kommer hem igen så ska jag göra iordning fakturor till dessa kunder. En av kunderna kom med en så hemskt värmande kommentar som verkligen gjorde min dag.

För att citera: "Sen måste jag ju bara säga att jag tittat runt på alla bilder från diverse olika fotografer som tagit under helgen. De flesta är kanske mest hobbyfotografer... men vilken skillnad på bildkvalitet du har, grymt!!!"

Detta värmer något otroligt och som sagt så har vi i fotobranschen en väldigt tuff konkurrans. Det gäller att verkligen leverera för att få sälja till kunder. Konkurransen består framförallt av prisdumpningen av personer som köpt sig systemkameror och som säljer bilder på den svarta marknaden och sätter priser som 10-20-30-40kr/bild. Dessa priser är fantastipriser och ska man betala skatt och moms och dessutom ha något för sin tid, slitage på utrustning, med mera så lär priserna också sättas därefter. Mina tävlingsbilder så tar jag 375kr inkl moms för en bild. I detta pris kan det då räknas att hälften försvinner i skatt och moms. Det återstående som är kvar ska betala min tid för både foto och redigering, programvaror, försäkringar, min resa till tävlingsplatsen, slitage på utrustning, min kunskap som fotograf osv.

Så för mig som proffesionell fotograf med eget företag så gäller det att vara bättre och leverera kvalite som inte de andra hobbyfotograferna inte kan matcha. För att motivera att köpa till det dyrare priset - att leverera högklassiga bilder är ett måste! Så där gör det mig jätteglad av denna kommentar att köparen var medveten om att hon får det hon betalar för och i detta fallet väljer att betala det betydligt dyrare priset för EN bild än att köpa många bilder från en av hobbyfotograferna för samma pris eller kanske till och med lägre.

 
Slutsats: Man får det man betalar för!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0