Hitta sin personliga stil

Något jag hela tiden jagat efter är: Vad är min personliga stil när det kommer till foto. Jag vet många gånger inte riktigt hur jag vill uttrycka mig. Jag kan ha massor med bildideer i huvudet men när det väl kommer till kritan så vet jag inte hur jag ska göra för att få till det. Självklart en träningsfråga. Desto tuffare blir det då om man har lite press på sig att prestera där folk förväntar sig ett gott resultat. Här nedan är två bilder som jag hittade igår och som jag tycker att kan representera mig bra som fotograf. Ångrar idag att jag inte tog fler detaljbilder och bilder "in the moment" istället för att bara köra massor av "hoppbilder". Men tanken var ju som sagt att jag kanske skulle dra in några kronor och det som ryttarna vill ha är ju i första hand snygga hoppbilder.

Jag är glatt överraskad över resultatet för lördagen. Min d800 är ju som sagt ingen sportkamera med sina 4bps (bilder per sekund) vilket gör att den är rätt seg på seriebildstagningen och det är lätt att missa the moment och bara få fel delar i språnget. Tillslut lärde jag mig att tajma in bra för att få det jag ville ha med - med någon liten miss här och där såklart. Efter lördagen så känner jag hur jag faktiskt behöver en till kamera för dessa sportevent. En som tar upp till 6-7 bilder per sekund för att inte missa något. Det jag kollar just nu på är en nikon d7100 och både cyberphoto och fotokungen har ett riktigt bra paketpris där extrabatteri + minneskort ingår bara för ca 2-300kr extra och värdet på dessa grejor uppgår till ca1000kr. Det tycker jag är en bra deal. HÄR hittar ni paketet som jag funderar på. Blev tipsad av Mathias från event-bilder att införskaffa en sådan som andra kamera. Så jag funderar helt enkelt på att lägga på hyllan min tanke om att köpa en till fullformat som även är betydligt dyrare i prisklass.
Vore bra så kan jag spara lite på min d800 för porträtt och inomhusfoto. Ska fundera någon dag till över hur jag ska göra innan jag bestämmer mig. Saken är den att i och med företaget så kommer kameran betala sig själv ganska snart.

Men, känner jag mig själv rätt så lägger jag väl beställningen redan idag. Att vänta är inte min starka sida när jag väl eg har bestämt mig innerst inne! ;)

 
En sån där känslobild. "In the moment" så att säga. I väntan på startsignal!

Kommentarer
Postat av: Jennifer

Är supernöjd med min D7100, glad att jag lyssnade på ditt tips. Köp! ;)

Svar: Åh vad glad jag är att jag kunde hjälpa till! haha :) Ja jag funderar på att skaffa mig en sådan som andrakamera :) Blir nog en beställning snart nog om jag känner mig själv rätt *skratt*
Linda Andersson

2015-05-20 @ 10:34:42
URL: http://www.jenniferdressage.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0