Dags att börja ladda!

Ja då var det dags att försöka mig på att börja ladda för morgondagen. Tror mig ha skrivit klart mitt arbete som ska vara inlämnat på måndag. Ingen rast ingen ro. Fullt fokus på min ritt imorgon. Jag ska som sagt utgå som sista ekipage för Ockelbo RF's lag vilket jag inte ser någon fördel i alls. Det innebär att jag kommer att se alla andras resultat och rida med sjuuuk prestationsångest vilket kommer leda till en spänd ryttare och en ändå spändare häst.
Jag verkligen HATAR att starta sist.. Jag vill inte. Pressen ligger i att avgörandet ligger på mig som sista ryttare. Har någon eller några av de andra ekipagen haft mkt missar eller så, så förväntas det av mig som sista ryttare att kompensera det och väga upp det med min procent för att lyfta laget till placering. Dessutom har man spanat in de tidigare ekipagens procent och ser ungefär vart jag måste ligga för en individuell placering, lagplacering osv..

Problemet är ju min egen prestationsångest. Kan säga redan nu att allt under 65% är ap dåligt för mig i en Lb1. Mitt mål för morgondagen är minst 70% vilket är höjdarpoäng. Och jag kommer antagligen vara relativt missnöjd om jag inte hamnar runt dom procenten. Vi kan ju hoppas att det blir som det ofta har blivit. Alltså att jag har satt en procent som är mitt "mål" och vips så hamnar man på den procenten på decimalen. Prick. Så jag säger nu. Målet är 70% för morgondagen! Och om vi har samma feeling och ridbarhet som idag på träningen så hamnar vi nog uppåt en 80% (man kan ju alltid drömma!?). Problemet med tävling är ju att det aldrig går lika bra som på träning. Och där är det hyfsat lika för alla som tävlar. Nivån brukar alltid ligga högre på träning då man inte har någon press och prestationsångest. Men imorgon, vi kör och vi gör vårt bästa. Målet är självklart att ta laget mot både seger för omgången och seger för hela lagserien och såklart en individuell placering. Känns verkligen som att jag sätter höga mål nu. Ska försöka tagga ner och bara åk dit för att ha roligt och sätta målet på ridbarheten. Att åka därifrån med en bra känsla. Med känslan kommer procenten att höjas. Så jag tror det får bli mitt mål. Skit i procenten och rid på känslan - för dom brukar ändå gå hand i hand.

 

Dubbeltvåa blev vi i Hofors för någon vecka sedan. 2.a med laget och 2.a individuellt!
 
 
 

Och självklart lär jag bjuda på en bild från då vi blev 3.a i Österfärnebo i September 2013, bara för att Brian var så himla snygg på denhär bilden!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0