Ackreditering som fotograf

Det där med ackreditering. Det är nog bara i Sverige som vi har att det är okej för vem som helst att fotografera. Börjar vi istället titta utomlands så krävs det ackreditering som fotograf på var och varannan tävling. Och i många fall får man även betala x antal hundra/tusen kronor för att få sitt tillstånd. Och ibland fungerar det som så att man betalar i förskott utan att ens veta om man blir godkänd för ackreditering eller ej. Så det är spännande att se hur det fungerar i Sverige.

Dock så börjar det faktiskt bli ändring. Bland annat så kommer Dalahoppet from 2016 inte längre tillåta fotografer hursomhelst utan alla som önskar att fotografera kommer bli tvugna att ansöka om ackreditering. Detta på grund av det stora "problemet" med alla hobbyfotografer med kameror runt hela banan. Detta är ingenting som jag har rört i kan tilläggas men efter diverse problem så har dom i Falun valt att göra såhär. Jag personligen tycker att det är super och det öppnas en dörr för oss som bedriver detta seriöst och ger oss en viss förtur. Nästa års dalahopp kommer bli grymmare än grymmast. Jag behöver nog inte tillägga direkt att jag kommer vara en av de ansökande fotograferna där då :)
 
Hoppas verkligen att Sverige kommer bli hårdare på detta i framtiden och på så vis gagna oss som jobbar med detta! :)
 
Nu i Strömsholm fick jag ju godkänt som pressfotograf. Det innebär som sagt förmåner som parkeringstillstånd, fritt inträde samt  att jag har tillgång till presscenter och jag tror även förmåner som att stå inne på tävlingsbanan när det kommer till hoppningen. Nu kommer väl jag mest vara koncentrerad på dressyren men har såklart också tänkt att fotografera lite hoppning under helgen! :)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0