GHS- Here i come!!

Ja nu är det veeeerkligen nära! Imorgon vid denhär tiden så håller vi på i montern för fullt och folket lär strömma in. Å det ska bli så sjukligt kul! Idag kom även ett mejl om att jag är tillagd som personalanvändare för izettle för PS. Nu är de verklighet! Imorgon kör vi! Har nu kollat tågtider och det funkar att jag åker tåg till Borlänge och är framme där klockan 07.40 ca för att sedan bli upplockad av Mariah så styr vi kosan mot gbg sen. Detta kommer bli grymt! Jag känner verkligen det på mig!

Om min dag hittills då:
kl 08.00 i skolan för projekthandledning. Eg min första jag gått på så var lite nervös över om det jag snodde ihop för några dagar sedan är "rätt". Han påpekade lite småsaker vilket var lätt åtgärdat och sedan skickade jag in. Jag kommer ju som sagt inte kunna greja med rapporten nåt mer innan deadline så.. Nu är den inskickad iaf.

Därefter gjorde jag stan i Gävle osäker på tu man hand. Ett besök hos frisören som tog topparna på mig. Och därefter blev det lite shopping. Åhlens för inköp av en liten dosa för att kunna "remake:a" ansiktet. Skulptera eller vad dom kallar det. Therese köpte sådan inför en utgång så jag köpte en jag med nu. :) Sedan blev det lite sminkborttagningsmedel och en sminkborste.

Därefter blev det en tur till Gina Tricot där jag inhandlade två par basic leggins i svart (förbrukningsvara). Samt två linnen åkte också med. Som avslut på "shoppingen" så besökte jag Cubus där det blev två par jeggings. Ett par i mörkblått och ett par i ljusblått. Nöjd tjej!

Kameran ska givetvis med för att dokumentera hela GHS-veckan!
Dags att börja packa! Är ju en hel del grejor som ska med till GBG. Blir några uppsättningar med byxor, linnen  (självklart underkläder). Behöver ha mina arbetssandaler och mina gympaskor (fötterna trivs med lite miljöombyte). Sedan något finare plagg att ha när dagen är slut när vi ska ut och äta tillsammans allihopa.

 
 

Känslan

Känslan när sista veterinärräkningen kommer från Mälarkliniken. Jag hade förberett mig på att få pröjsa 5000:- ur egen ficka. Så glädjen som infinner sig när jag öppnar räkningen och ser beloppet som jag ska betala går inte riktigt att beskriva *happyface*

 

GHS

Ja nu börjar det verkligen dra ihop sig inför GHS! 2 dagar sedan är jag tillsammans med Mariah på g mot Göteborg. Det är med en skräckblandad tjusning som jag laddar inför domhär dagarna. Jag vet att vi kommer att ha hur roligt som helst och samtidigt att det kommer vara väldigt slitigt. Vi kommer att ha tusentals kunder domhär dagarna. Montern kommer att vara något mindre än på Friends arena och jag verkligen undrar hur alla grejor kommer få plats. Jag förbereder mig på att det kommer att vara en lång kö in till montern. Har tänkt ta med mig min kamera och ta en del bilder under dessa dagar för att sedan kunna visa hur vi haft det för er som inte varit ner.

Vi kommer att bo på hotellet bredvid Scandinavium. Gothia Towers (heter det så). Så det är skönt att vi inte ens kommer behöva gå ut på våran väg till och från mässan på morgon och kvällen. Vi är ett bra gäng som kommer jobba domhär dagarna och jag är helt övertygad om att jag på söndagnatt, ja troligtvis är jag väl inte hemma förens måndag morgon kommer vara helt slut som människa. Det är slitsamt att stå upp och ha humöret på topp varje dag och bemöta alla kunder på bästa tänkbara vis. Fötterna kommer att värka, för det gjorde dom efter två dagar på Friends.

Aja, jag är helt övertygad om att detta kommer vara en fartfylld, rolig och händelserik vecka. Det ska bli otroligt kul att få vara med vid lanseringen av alla nya prylar i PS sortiment och möta kundernas reaktioner.
 Men som jag sa; Skräckblandad tjusning! Vi kommer inte att ha en lugn stund!

 

Recension- PS nya schabrak m bling & lack

Ja, igår invigde jag PS schabraket med lack och bling på tävlingen och tänkte nu göra en liten recension för vad jag tyckte.

Helhet:
Schabraket ger ett riktigt lyxigt intryck. Svarovskistenarna och lacket på kanten bak gör verkligen sitt till. Himla roligt med lite "newthinking" och att PS har fortsatt på samma tänk med att använda sig av stoppkuddar istället för sadelgjordsstroppar. Schabraket är stort och ger gott om utrymme både framför och bakom sadeln samt nedanför sadelkåporna.
 
Funktion:
Under gårdagens tävling så låg schabraket super hela ridpasset utan att glida. Ligger inte schabraken stilla så gör det mig otroligt irriterad. Jag vill ju inte komma in på en tävlingsbana där schabraket har bubblat sig bakom och liksom glidit in "under" sadeln framtill.

Materialet:
Materialet som schabraket är gjort av gör att schabraket torkar snabbare. Schabraket är tjockt och rejält. Plus i kanten för det!
 
Slututvärdering:
Jag älskar dessa schabrak. Snyggt att matcha till PS egna benlindor. Jag kan faktiskt inte säga något ont alls om detta. Jag har nu även hunnit tvätta mitt schabrak en gång och det höll formen efter tvätten. Dessa kommer att användas flitigt. Återfinns i Svart, mörkblå och vit. Favoriter i schabrakskåpet kan jag säga! :)

Schabraken och benlindor plus massa andra grejor kommer att släppas i och med GHS nästa vecka. Jag har en känsla av att det kommer att vara kö in till montern mest hela tiden! Hoppas vi ses där!
lyxigt


Schabraket har bra passform och ger gott om utrymme framför, bakom och nedanför sadelkåporna. Detta är ett stort plus! Jag avskyr när schabraken liksom blir att se "små" ut.


PS "stoppkuddar" som förhindrar att schabraket inte glider.

Ett litet snyggt PS-märke på ena sidan i nederkant.

Foto

Några bilder från idag på sena eftermiddagen. Vackra Brian stylad med PS tränset Flying Change revolution, nya 3 raders pannbandet med swarovski med svarta stenar i mittenraden. Det nya lyxschabraket + benlindor.

Vackra varelse <3
 
 
 

2015-02-22 (Söderhamn 2015-02-21)

Ja, tänkte komma med en liten uppdatering om gårdagen. Det gick väl inte helt optimalt direkt. En väldigt spänd häst är väl det minsta man skulle kunna säga om gossen om "igår". Vi hade gott om tid på oss och ändå så kom jag lite sent upp i sadeln för att rida fram. Jag kände på hela Brian när det var dags att börja försöka komma upp i sadeln att han var så sjukt laddad. Så jag hann inte vara uppe i sadeln så himla länge för så fort jag rörde mig så for han iväg och jag lyckades inte få i foten i högra stigbygeln vilket gjorde att jag satt väldigt osäkert där uppe. Slutade iaf med att jag fick hoppa av i farten samtidigt som han reste sig på bakbenen.. Var på håret kan jag säga!

Därefter gick de bättre när ja gjorde ett nytt försök. Då hade lite spänningar släppt. Under framridningen så försökte jag tänka på vad Fredrik sagt, alltså att jobba honom lång och låg och få spänningarna att släppa. Men i slutänden så hann jag inte med att börja sätta tryck i honom eftersom han helt enkelt aldrig lugnade ner sig utan var väldigt spänd. Så vi fick rida iväg till collectingring med hoppet om att det kanske löser sig ändå. Vi får helt enkelt göra det bästa av situationen. Inne i collectingring var han fortfarande jättespänd så jag försökte in i det sista att lugna ner honom men utan resultat så klart. När det var våran tur att rida in på banan så kändes han såklart fortfarande jättespänd. Och när han blir såhär spänd så släpper han inte till i ryggen och jag får enormt svårt att rida honom. Enormt svårt att sitta ner i traven. Helt sjukt svårt! .. Iaf så skyggade han bla för en av bokstäverna på långsidan (?) .. Och när vi fått vår startsignal och rider upp på medellinjen så kommer 3 pers in med en häst och ställer sig i dörröppningen. Ingen funktionär på plats och Brian lägger all fokus på att "DET STÅR NÅN DÄR" .. VAD GÖR DOM?!. .. Sjukt irriterande med ytterligare ett onödigt störningsmoment när jag hade fullt sjå redan innan att hålla nerverna i styr på den stora röda. Det hade räckt liksom som det var. Så under hela programmet så fick jag rida på försiktighet. Vågade inte sätta något tryck i honom alls eftersom jag känner honom så pass väl att det hade fått bägarn att rinna över för honom.
 
Känslan var kass efter programmets slut medan klubbkompisarna sa att det ändå såg hyfsat jämnt och bra ut. Vi "belönades" med 63,667% vilket gav oss första platsen utanför placering (!)
På allmänna intrycket på Lb2 så fick vi en hel del 7or i protokollet samt överhängande med seckor och 6.5:or.
 
Efter fick Brian stå på släpet en liten stund. Äta och dricka. Men dricka var han inget sugen på vilket visar på att han var väldigt spänd och laddad. Till klassen efter försökte jag mig på att fortsätta med att spänna av honom och även fast de flesta spänningarna släppt så fanns dom fortfarande där vilket gör det väldigt svårt för mig att rida ordentligt. Nåväl, sagt och gjort. La3 programmet kändes bättre till att börja med. Dock så fick vi några rejäla missar. Brian tog tag i bettet någon gång och när jag försökte göra en förhållning så blev det sprattel och Brian slog sig fri som reslutat (slår upp huvudet). Jag red fel en gång (vilket jag visste från början att ja skulle göra, och missade halvcirkeln efter ryggningen). Samt att vi fick avbrott i förvända galoppen samt på koeff för att det trasslade vidare för oss då jag inte lyckades rätta till det. Där missade vi många poäng!

Mellantraven fungerade dåligt och det gör det när Brian är spänd och gärna tappar takten så inga konstigheter med det. Men ändå trots den kassa känslan så fick vi 6:or rakt igenom det allmänna intrycket och i programmet 5 stycken 7or och de flesta sexor.

Jag klippte ihop några delar ur La3 och tänkte bjuda på dom. Jag vet som sagt att jag inte satte något riktigt tryck i Brian men det gick inte för dagen på grund av alla spänningar. Troligtvis ska vi kunna ändra på det till nästa gång! Som sagt så är detta absolut ingen lätt häst. Allt är beroende på dagsform och vilket humör han är på. Har han en dålig dag så är det slå sig fri, eller stå på bakbenen som gäller om något blir "för jobbigt".


Nåväl, efter att ha studerat filmerna från igår så kunde jag iaf konstatera: det såg inte lika jävligt ut som det kändes. För det kändes verkligen AS kasst. Och när jag kollade filmerna blev jag helt enkelt positivt överraskad. Skenet kan bedra många gånger. Men syns iaf att jag inte sätter något tryck i honom. Och det må så vara för igår var inte våran dag.


energitjuvar

Enerigtjuvens självhävdelsebehov och strategi:
Att vara i skenbart överläge när motparten samtidigt tappar kraft ger energitjuven en känsla av triumf. Det är fråga om ett makt och självhävdelsebeteende som innebär att utövaren är likgiltig för omgivningens behov och åsikter. Människor med ett överdrivet självhävdelsebehov måste alltid styra och njuter av att säga nej. De förvränger verkligheten och vill inte se sin del i en problematik. Den som råkar ut för en sådan person kan negligeras på flera sätt. Antingen låtsas energitjuven inte höra vad motparten säger utan verkar helt upptagen med sitt eget medan motparten pratar. Eller så uteblir energitjuvens reaktion helt eller motparten får inget svar utan blir helt osynliggjord. En annan av tagarens strategier är att hela tiden ifrågasätta det som sägs - han är motvalls, konstrar och har en allmänt negativ attityd. Det är fråga om glädjedödare; motparten blir varken sedd eller förstådd. Tagaren får däremot en kick och känner sig nöjd och upplyft.

Att vilja äga en annan människa är ett tecken på omognad, inte på kärlek.


Detta är två direkta citat ur Ingalill Roos bok Energitjuvar. Rekommenderas att läsas om ni har någon i familjen, i skolan, i relationen eller på jobbet som på något vis påverkar er negativt. Grymt bra och välskriven bok :) har börjat läsa den på nytt igen :) (Y)

Redo?

Redo för morgondagen? Nja är nog mitt svar.. Men släpet är laddat med strö och fullt hönät. Ridstövlarna är rengjorda och putsade med PS läderbalsam. Tränset är putsat. Sporrar, hjälm framlagda. Käkremmen sitter på tränset (så ja inte glömmer den!). Åså blir det invigning av det nya dressyrschabraket från PS med lack och bling! Kommer bli suuuper! Åså kör vi på det turkosa/ljusblå pannbandet imorgon! Matchar bra med dom vågade ljusblå sporrarna! Nu hoppas vi att vi är redo för årets först tävling, för imorgon då kör vi!! Håll en extra tumme!

 
 

Träning för Fredrik B 19/2-2015


Brian Då-Nu

 

Nykläckt


Gissar på ca 1-2 månader gammal.


Brian 1 år


Brian vintern då han blev 2 år.


Sommar som tvååring.


2012?2014 <3
 
 

Lite pirrigt

Ja hela kroppen är fylld av delvis förväntan, lite nervositet och självklart en gnutta "taggning" inför morgondagen. Största rädslan för dagen är att jag ska glömma bort programmen. Det är ju som sagt två programsom jag inte tävlat förr och som det ser ut nu på startlistan går jag sist ut i första klassen och startar som nr 7 i den andra. Så det blir en aning tight för Brian att hinna ut i släpet men kommer till klass nr 2 att ta en väldigt kort framridning för han kommer troligtvis vara en aning trött.
 
Nåväl, bara att försöka ladda. Använda det jag fått med mig från träning och köra på utav bara attan!
 
 

Träning för Fredrik. B i Högbo

Beslöt mig för att slå till när Amanda återigen skrev om att sälja sin träningstid för Fredrik ikväll i Högbo. Nyttigt så jag åtminstone får en träning innan helgens tävling och får in lite feeling. Sambon var inte imponerad av tanken att följa med men Frida ställde upp och det är jag tacksam över :) Är ju så dålig med att få med vad vi gör på film och eftersom sambon alltid följer med på tävling så ska jag ju inte klaga.

Passet började med ett läxförhör och eftersom jag är urkass på att förklara så fick jag underkänt. Haha, Utbildningsskalan osv. Har svårt för att sätta andra ord på och beskriva det vi gör och varför. Så fick hemläxa att införskaffa en bok som tydligen alla ryttare borde läsa. Vad man gör och varför.

Nåväl, Till att börja med ikväll så jobbade vi första övningen lite lösgörande på volt. Brian spände av rätt snabbt och jag kunde jobba honom lång och låg lite hur jag ville. Vi jobbade sedan en hel del med bogen in, kombinerat med tiometersvolter. Det är himla skönt när jag kan placera Brian i rätt utgångsläge och sedan matar han vidare. Det är inte vingligt längre. Känns så himla bäst!! Gjorde även någon skänkelvikning på långa diagonalerna för att som avslut gå in på travökningar längs diagonalerna. Så sjukt jobbigt. Känns verkligen att jag bör masa mig iväg till gymmet igen, bränna lite fett och bygga kondition och muskler. Ska ta tag i detta. Till helgen. Börjar på söndag när tävlingsdebuten för 2015 är gjord!

Bjuder på 3 st bilder som är tagna ur filmer som filmades ikväll. Någon som är sugen å se filmer från träningen? :)

 

Längtar

Längtar till kommande fotoprojekt. Framöver kommer jag fota blanda annat Patricia i full tävlingsutrustning i studion. Hoppas och tror att det kommer bli rätt coola bilder! Men det kommer nog inte hinnas med före GHS så lär bli efteråt så fort vi båda har tid.

Sedan skulle jag vilja få till något utomhusfoto, gärna porträtt på häst och ryttare och väldigt gärna i motljus :)

 

Ridning tisdag 17/2

Blev en sväng till ridhuset på eftermiddagen. Matchade snyggt med ljusblå sporrar och nya fina pannbandet som PS släpper under GHS. Nåväl, vi var några stycken i ridhuset och innan jag visste ordet av och hade hunnit värmt upp så började man släpa ut bommarna för att dela av ridbanan. Där gick planen i kras om att prova rida igenom programmen. Nåväl, får skjuta på det tills imorgon. Programmet som mest behövs ridas igenom är väl La3, som har lite fler svårigheter än vad Lb2 har (Lb2 har väl eg inga direkta svårigheter - annat än att komma ihåg programmet) .. Som visserligen jag säkert kommer ha problem med.. Nåväl, under lördagen blir det att fokusera på ett i taget. Och vi ska verkligen göra vårt bästa!

Gick okej första halvan av passet idag. Fick till en riktigt bra travlängning där Brian gick stadigt på båda tyglarna vilket är svårigheten just nu. Sedan tränade vi lite smågrejor från La3. Som ryggning, Framridning i galopp på medellinjen och halt. Samt delarna med skänkelvikning från hörn till ridbanans mitt för att sedan gå in på en 10 meters volt. Ja, det var väl det vi sysslade med idag.

Som avslut lekte vi återigen med lite byten och Brian har blivit riktigt duktig. Från höger galopp till vänster så byter han nog rätt rent?! Medan svårigheten kvarstår åt andra hållet. Nåväl, bitarna faller på plats en i taget och ingen anledning till stress.

Sedan blev Brian lite småtrippig och stimmig och ville tänka byte och ponny-symaskin-steg framåt hela tiden och lite grejig med huvudet. Så helt som avslut så valde jag att gå över i galopp på 4kantspåret för att få honom att lugna ner sig. Nu tar vi nya tag tills imorgon! Ska försöka gå igenom programmen ikväll. Men först ska jag in och titta när sambon ska spela innerbandymatch i gävle. Betyder mycket för honom att jag kommer. Så självklart åker jag. Han ställer ju alltid upp och åker med mig och Brian när vi ska tävla. Ovärderlig. Min prins, mina prinsar!
 
Min fina Brian.. Tänk så mkt som har hänt med oss <3 Evigt slit gerresultat!
 

<3

 
Måste vara bästa låten senaste året.. tack <3

Fler bilder från PS fotograferingen

Några färdiga bilder från reslutatet som blev :)
 

En måndag :)

Idag har det varit full fräs hela dagen. Föreläsning, möte med drivhusets Rikard för att diskutera mitt framtida företag. Jag fick svar på många frågor men känner mig ännu som lite utav ett frågetecken. Nu har jag fått lite hemläxa att ta tag i, i form av att kolla upp lite kvitton samt försöka fixa en värdering av all studioutrustning och objektiv som jag har som jag inte har några kvitton på för att få in dessa i företaget.

för att ha ett nytt möte om 2 veckor då han kommer hjälpa mig med registrering med mera. Så nu är det verkligen på gång. Om två veckor är jag egen företagare! Imorgon ska jag ringa ett samtal till Lina där vi ska diskutera prissättning bland annat. Det är verkligen mycket i görningen nu och det ska bli så roligt! Jag är supertaggad! Jag är på gång!

Jag har under året som gått nu byggt upp mitt eget "varumärke", mina bilder. Och att nu en riktig företagardröm ska bli verklighet. Det är svårt att förstå och nästan lite för bra för att vara sant. Tack till er som trott på mig!

 

Some goodies!

Hur snyggt?! Bild från då jag fotade i studion häromdagen.

 

Det börjar dra ihop sig mot Göteborg!

En knapp vecka kvar nu innan och tillsammans med PS gänget drar till Göteborg för nästa mässa. GHS - Göteborg Horse show! Det kommer bli awsume! Inte nog med att jag aldrig varit där överhuvudtaget. Jag ska dessutom få åka dit och göra något jag gillar. Att pyssla med riktigt snygga hästgrejor hela dagar lär ju vara varje hästtjejs dröm? Detta är något jag gärna skulle jobba med heltid. Men tyvärr bor man ju i Storvik så jag får nöja mig med att följa med på diverse mässor :) Inte fy skam det heller. Vad jag förstått så brukar mässan på GHS vara större och mkt mer folk än i sthlm. Så jag är helt övertygad om att vi kommer att ha att göra från morgon till sena kvällen och fötterna kommer göra sig påmind både en och två gånger.

Har planerat att ta med mig mina springskor, mina arbetstofflor som är hyfsat sköna samt fredriks fårskinnstofflor för stunder som när fötterna helt börjar säga upp sig. I sthlm var jag ju på mässan fre kväll till söndag kväll. Nu är det några dagar till. Aja det kommer hursomhelst bli hur spännande som helst!

Och för er som ska dit. Hejar ni på mig så hejja ordentligt! Jag är ett riktigt blindstyre när jag är fokuserad och känner inte ens igen folk fast jag står och pratar med personen och tittar på den. Lite pinsamt men.. Sån är jag! När jag är fokuserad på det jag gör och vill ge folk den bästa tänkbara servicen jag kan erbjuda. Och jag lovar att jag kommer göra mitt absolut bästa för att hjälpa de personer som kommer till mig, med svar på frågor, val av rätt träns osv.
 
 Nej, nu ska jag på möte i och med en uppstart av mitt alldeles egna företag. Wish me good luck!

Ridning söndagkväll

Efte diverse bio med bästa vännen idag på eftermiddagen så var det bara till att hem, svira om till ridkläder och iväg till stallet för att åka och träna. Tanken var att jag skulle känna på lite av helgens program och rida igenom iaf ett av dom. Dock när jag kom fram till ridhuset så var det full fart där fast klockan var vid 19.30! .. Halva ridhuset var byggt med hinder och hästar som svishade fram till höger och vänster och den ena med lite sämre kontroll än den andra. Som tur var reagerade inte Brian på någon av hästarna.. Eller jo, en ljus häst blev han tok spänd utav när den red nere vid oss på "våran sida" .. den hinderfria sidan.
 
Pratade en liten stund med Patricia som hade haft träning när vi kom ner. Så slog ihjäl några minuter där och därav blev vårat pass lite förskjutet iaf.  Så lagomt till att vi värmt upp så hade den andra sidan slutat hoppa och vi kunde då koncentrera oss på att göra lite mer vettiga saker. Dock hade jag inte mitt "bästa" pass idag. Lite dålig ork men försökte ändå göra det bästa av situationen. Red igenom Lb2:an. Och avslutade hela passet med att rida lite av förvända galoppen från La3 programmet. Den förvända galoppen kändes förvånansvärt bra i båda varven. Jättekul! Brukar alltid tycka att den är jättejobbig att rida i vänster varv men idag funkade det fint. Dock när vi skulle göra halt-ryggning så tjurade Brian ur och ställde sig på bakbenen. Lite sådär oprovocerat. Han reste sig riiiktigt högt denhär gången. Jag brukar inte tycka det är högt när han reser sig (men som jag ser på film efteråt att han är riktigt högt uppe ändå) .. Men nu när det verkligen kändes at han stod högt. Kändes mer eller mindre som rätt upp. Fick hålla mig om halsen och mina ben var liksom rätt ner som nå pinnar.. Avskyr att sitta i dressyrsadel när vi har domhär fighterna. Hoppas verkligen att inte ryggningen blir lika i Söderhamn på lördag. Ska jobba vidare på den.

Imorgon så måste Brian tyvärr stå. Skola, möte med drivhuset, och sedan förmöte och kommunfullmäktige. Så det blir rätt fullt upp för mig ändå. Men sedan ska det förhoppningsvis bli ridning och trim tis-fre och sedan tävling på lördag. Tävlingsnerverna börjar sätta igång och jag är skit orolig för domhär två programmen jag ska rida. Har inte tävlat något av dom någon gång vilket gör att jag blir skit nojjig för att glömma bort mig. Gör ju inte saken bättre att det är två program.

Hursomhelst så hoppas jag på att vi får en bra start på det nya tävlingsåret. Hoppas på att kanske Patricia ska ha tid att följa med oss vilket hon erbjöd sig - om det inte blir för "lång" dag. Det visar sig på tors-fre när startlistorna kommer.
 
Ajuste ja. Fick lite cred av Maria ikväll i ridhuset också. Att Brian blivit så fin och ser mkt mer bärig ut. Att han orkar samling och att det tydligen inte alls ser lika hemskt ut som det känns när vi från en galopplängning återigen ska samla ihop.. Ja, man blir jätteglad av sådana här kommentarer. Att folk börjar se skillnad på honom och oss. Det gör såklart en extra taggad! Hoppas verkligen att vi på bästa möjliga förutsättningar ska kunna inleda det nya tävlingsåret på bästa sätt på lördag! Håll en extra tumme för oss då!
 
Världens finaste grabb idag <3
 
 

Alla <3ans dag

Ja, allahjärtans dag invigdes med en tenta (perfekt början). Hoppas på att den är avklarad nu iaf. Skönt att ha den gjord. Nu blir det en eller någon veckas "sitta på nålar" tills man får reda på resultatet
Därefter blev det en snabbis in på ryttarstugan för att införskaffa en ny kingsland nummerlapp till tävlingarna. På något mysko vis verkar min ha fått ben och försvunnit. Passade även på att prova HV-polo tröjan som jag spanat in på deras rea och till min glada upptäckt så var dom små i storlekarna så en strl L funkade! (det fanns bara blåa kvar i strl L och ingen i strl M) Happyface! Så den blev också med hem. Jag verkligen älskar HV-polo. Så sjukt snygga ridkläder/tröjor!

Dagens shopping *nöjd tjej*
 
Sedan hem å vände och sambon hade överraskat mig med tända ljus och blommor. Lite snabblunch för att sedan åka iväg till Brian för att rida innan mörkret skulle falla inpå. Pga Storks hopptävling idag så är ju ridhuset borträknat men kände ändå att jag vill att gossen skulle röra på sig så det blev en uteritt. Kan säga att han trots det hårda galoppasset igår så var han som skjuten ur en kanon idag. Jag som trodde mig att han skulle vara lite loj iallafall. Men icke. Svårt också med tanke på underlaget att göra något vettigt så det blev mest skritt. Efter sisådär 45 minuter så hade han lugnat ner sig till en "normal nivå". Alltså när vi nästan var hemma igen. Först då hade han taggat ner. Han for väl i luften några ggr under ridturen. Verkligen på sin vakt. Det var ju någon vecka sedan vi red ut sist så det väl väl i det stora hela väntat att han skulle vara såhär idag. När vi kom hem så såg jag att han till och med hade lyckats att vända ena bootsen bak halvt ut och in.. (hur lyckas man?)

Brian uppklädd med PS tränset High jump revolution pimpat med fårskinn på nosplattan, förbygeln high five från PS samt PS schabrak! :) Love this stuff!

(som ni ser bootsen bak), efter ridturen.. Står lite konstigt på bilden, marken lutar så de ser inte helt rätt ut.. Nåväl, bjuder på den ändå. Ni vet hur han "brukar" se ut iaf! Efter ridningen var det hem, in i duschen och göra sig iordning så åkte jag och sambon in till gävle för en bit mat. Ikväll blev det Olearys. Under tiden vi väntade på bord så beställde vi varsin dryck. Sambon en öl och jag en alkoholfri Frozen strawberry Daquiri. Supergod!
Sedan blev det såklart lite god mat och kvalitetstid. Toppenkväll! Nu blir det lite filmmys innan läggdags :)
Och förhoppningsvis så ska jag kunna åka med Brian till ridhuset imorgon efter tävlingarnas slut för att trimma lite så Brian är i form för det som komma skall nästa vecka! :)

 
 
 
 

 

Behind the scenes: PS foto hos Emilie Nyreröd

 

Karin passar in Flying Change på en utav Emilies hästar.

I Emilies stall där fotograferingen ägde rum.
 

Emilie rättar till nosgrimman på pearl-tränset.


Snabbt och enkelt pannbandsbyte med PS klick-it design :)


Teamwork för dom perfekta bilderna :)
Vi hade såklart lite publik också från andra sidan staketet ;)
 

Ridning Fredag den 13.onde

Idag blev det en sväng till ridhuset på eftermiddagen innan lektionerna började samt innan ridhuset skulle preppas, harvas och byggas bana inför helgens tävling som ska vara där. Alltid lika surt då man blir av med tillgången till ridhuset under dom dagarna.. :/ Förhoppninsvis ska jag väl kunna rida lite på söndag iaf när tävlingarna är slut för dagen/helgen.

Idag så blev det givetvis att trängas med flera andra som hade samma tanke som mig. Detta är alltid lite trist men till min glada upptäckt så har Brian slutat reagera så starkt på andra hästar. Iaf än så länge. Så det är ju jättebra miljöträning för honom (fram tills att någon häst/ponny muppar ur å skrämmer upp honom igen - och det krävs ju inte så mkt för att han ska bli rädd). Iaf så med så mkt hästar å ponnysar så var det himla svårt att få någonting vettigt gjort. När man påbörjat en rörelse så kan man inte slutföra den för att det kommer någon och rider ivägen. Sjukt irriterande men det är ju lika för alla. Men alla känner nog också frustration över att inte få göra som et var tänkt på ridpasset.

Nåväl, körde lite öppnor och slutor idag efter långsidorna. Är verkligen något jag måste träna på för tränare med slutorna. Blir verkligen något att bita i. Även en grej som jag behöver få hjälp med är korrekta ryggningar. Jag får inte riktigt till dom som jag vill (9 ggr av 10) och Brian försöker istället försvara sig med att gå mot handen och sträcka på den långa halsen.. Jaja, det blir inge bra iaf..
 
När jag tillslut började tröttna på att aldrig kunna slutföra övningen vi påbörjade pga mötande ekipage eller krockande ekiapage så valde jag att helt enkelt ge upp och att istället köra lite gas-broms efter fyrkantsspåret. Anpassa övningen efter vad som funkar för stunden. Vi har ju även lite problem med att samla ihop efter en längning i framförallt galoppen. Så nu körde vi lite mellan/ökad galopp på långsidorna och samlad galopp på kortsidorna. Ibland satte de och ibland inte. Som avslut gjorde vi återigen några enkla byten och något byte i språnget. Ska bli kul den dagen det verkligen sitter. Ja, någon resa på bakbenen blev det väl ikväll också. Men det hör till när vi är två olika individer som tycker och tänker lite olika emellanåt.

När vi åter kom hem på stallplanen så gjorde jag som jag alltid brukar göra. Går in i släpet, knäpper loss Brian å på med grimskaftet för att sedan gå runt för att öppna så att Brian kan backa ur.. Bara det att idag så hade jag glömt att knäppa loss honom... Så när han backade så satt han ju fortfarande fast, vilket gjorde att han istället för att backa slängde sig ut baklänges och självklart röck sönder PS grimman, och sedan travade han raskt in i stallet och började äta i sin box. Suck.. Nåväl, sånnahär gånger är det så himla bra att man väljer lädergrimma som åtminstone går sönder när något händer. Hade man haft en annan så hade han kunnat ryckt sönder nacken eller så.. Så ha alltid lädergrimmor framförallt vid transporter eller när ni sätter fast. Man vet aldrig när olyckan är framme!

Synd bara att det var favoritgrimman. Men har ju två andra PS grimmor, så nu fick Brian inviga den med swarovski pärlor istället.
 
Ja, det var min fredagen den 13.e det! Ja som tyckte mig ha klarat mig så bra och ridningen gick hyfsat förutom att det var för många i ridhuset samtidigt så det inte gick att slutföra det man påbörjade... Men men, en grimma mindre är bättre än en häst mindre :)

Ridning torsdag

Idag blev det en tur till ridhuset trots incidenten med broddsåret i hagen precis innan. Blev att linda om med jodopaxomslag och på med en benlinda utanpå det.
 
Väl framme så var det såklart lektion på andra sidan, vilket jag visste om eftersom jag åkte så pass sent. Idag låg fokus på att först jogga igång honom och tränade samtidigt övergångar mellan skritt och trav vilket han lyssnade riktigt bra på. Därefter körde vi en del bogen in med 10 metersvolter emellanåt för att få med hela den stora kroppen runt. Tränade lite sidvärtes skänkelvikningar på långa linjer och provade på någon diagonal sluta i galopp. Sedan avslutade vi med lite byten, enkla byten och byte i språnget. Enkla byten började vi med och dom gjorde gossen riktigt okej idag. Oftast blir han ju frustrerad när jag tar ner honom från galopp till skritt och sedan vill ha honom att vänta på mig - utan att stanna och tjura eller kasta sig framåt. Han vet ju så väl att det väntas galoppskänkel och då är han där och "kan själv". Och när jag inte släpper iväg honom stannar han ofta å tjurar istället och går inte fram alls. Det är en redig balansgång det där. Hoppas att det sitter snart så småningom!

Till sist så gjorde vi några byten på en åttvolt och sedan lite linjer där Brian inte "vet" att det kommer ett byte så att han inte tar förgivet att det ska vara byten på åttvolten. Är ju lätt att lära in lika som att han tror att varje diagonal är en travökning. Så det gäller verkligen att variera. Jag vill ju tex inte ha en skenande häst inne på dressyrbanan bara för att han "tänkte själv" och trodde sig veta att det var en galoppökning istället för en travökning och vice versa.

Iaf så känns det riktigt väl på Brian att han börjar förstå detta nu. Han gjorde något riktigt bra byte. Är bra att "leka" in saker och ting lite kravlöst och tillslut sitter dom eller sitter iaf så pass mycket att man kan börja kräva lite mer. Lite mer samlad galopp och inte rusa iväg efter. Ja, det kommer det kommer! Brian är ju som sagt också en väldigt lättlärd häst. Har han fått fatt på någonting under ett ridpass så är det inte glömt till nästa. Guldprinsen!

Ikväll har jag sedan tillbringat en stund nere i studion för att fota några av PS nyheter som jag fick med mig hem från fotograferingen igår. Lite "matchningsbilder" bland annat. Med mig fick jag Mathilda Gustafsson. Kul med lite sällskap. Här får ni iaf en liten sneakpeak från vad som blev ikväll. Resten av bilderna släpps i samband med att PS släpper dom. Någon dag framöver ska jag dessutom styla Brian i dessa grejor och ta lite bilder :)

 
 

Om man heter Brian

Jag öppnar dörren som vätter ut mot hagarna. Brian står där med spetsade öron. Jag går tbx in och ut genom stalldörren som vetter mot stallplanen. Backar till släpet å ställer ut ridstövlar å träns, fäller ner rampen o gör klart för att åka. 5 minuter senare ska ja hämta Brian. De är full rush i hagen. Bus på hög nivå med massa krumbukter, bakut å rejs.

När ja tillslut fick Brian att lugna sig å fånga in honom för att göra honom iordning.. Då har han alltså lyckats med att sparka sig själv på andra bakbenet. Ja som ni ser på bilderna så ser det inte vackert ut. Blev ap rädd att han dragit upp in till benet. Men efter att ja tvättat så såg det ut som att han lyckats sparka sig med ena brodden bak och då dragit med sig lite i sparken. Så ca 1 cm sår och sedan resten är liksom "skinnflått, eller ja.. Brian har lyckats dra med sig pälsen och.. .Ja...  Lyckat Brian! Tur de va mörka bakbenet å inte det vita.. (syns mindre).. Blev iaf att tvätta rent, lägga jodopaxomslag och linda om benet.

 

Onsdag - PS fotografering

Idag var ännu en fotografering planerad sedan någon vecka tillbaka. Men denna gång med mig bakom kameran och inte som i söndags då jag fick nöja mig med allt annat när duktiga Lina Nydahl gjorde profilfotograferingen :) Lär ju erkänna att det var himlal frustrerande den dagen att inte få  vara kreativ så som jag brukar. Fota, fota och fota! .. Nästan som att hålla en godis framför ett barn och sedan rycka undan den varje gång barnet försöker ta godisen. Ja ni förstår nog! :) Haha
 
Idag var fotograferingen planerad hos Emilie Nyreröd ner emot Västerås. Tyvärr kunde inte min bästa medhjälpare Jelena följa med pga jobbet på Ica. Och eftersom folk tydligen har ett jobb att gå till så fick jag heller inte tag på någon annan i sista sekunden och åkte då alltså själv. Ett litet team för dagen bestående av mig, Karin och Emilie. Mer visste jag liksom inte. Färden till Emilie började bra med att gpsen guidade mig helt käpprått åt helvete.. Ja, som ni ser på bilden att dömma. Den guidade in mig på en grusväg mitt ut i bushen. Skit dålig var den och tillslut hade jag ju åkt så långt att det bara vore slöseri att vända. Å längre å längre åkte jag och vipps så var den inte mer än en knappt befintlig skogs/traktorväg.. Hahahaha... asså! Jag höll på att dö av skratt för mig själv.

 
Inte slutade det där heller utan gps-jäkeln guidade mig fel ännu en gång när jag nästan var framme å tyckte tydligen att efter ha lurat in mig på ännu en låååång krokig grusväg försöka få mig att åka in på en väg som mer eller mindre såg ut som en uppkörd skoterled? .. Tydligen någon skogsväg som leder till placet dit ja skulle. Slutade med iaf att ja fick vända och åka runt och be gpsen hitta en annan väg även om den bad mig att vända 70-11 gånger.. Nåväl, ja kom fram. Men blev ca 45 minuter sen motför då ja hade planerat att vara framme. Karin var också sen pga diverse trafikstopp osv så vi kom fram ungefär samtidigt :)

Emilie eller om det var hennes hästskötare hade iaf knoppat och gjort klar tre ståtliga hästar när vi kom fram. Karin visade vad hon hade för träns med sig och vi sorterade ut dom för vilken häst som skulle bära upp vilket träns bäst. Sedan löpte det på väldigt bra. Jag stod bakom kameran och pekade med hela armen om hur jag ville ha det så fick Karin och Emilie styra upp hästen efter det *skratt*. Nåväl, vi hade ett riktigt bra team tycker jag :) Reflexskärmarna jag hade med mig behövde vi inte ens använda  - iaf inte till annat än till att skrämma upp hästarna lite när dom slappnade av för mycket :)
 
Vi jobbade på bra och vid lunch bjöds det på lite mackor inne i Emilies fikarum i stallet. Varmt å skönt även om man inte ska klaga på temperaturen utomhus! För det var skönt väder idag och inte alls lika kallt som i söndags när vi var nere i sthlm under fotograferingen (frysa ihjäl ab). Nåväl, idag har jag fått kännt och klämmt ytterligare på vad som komma skall ur PS sortiment. Och jag kan säga att ni kommer inte bli besvikna :) Release under GHS där även jag kommer vara med och arbeta i deras monter onsdag-söndag. Det kommer bli awsome!
 
Sneakpeak från fotograferingen idag, men detta är allt jag kommer ge er fram tills att bilderna och produkterna släpps av PS i samband med GHS! :)
 
 
 
Underbara grejor!
 

Nytt samarbete: Frida Hallgren

Jag efterlyste ett samarbete med en satsande dressyrryttare för några veckor sedan på instagram. Kriterier om att ekipaget rider minst msv C alternativt har en relativt stor blogg etc. Fick flera förslag på min förfrågan men så kom en intresseförfrågan från Frida Hallgren (ni finner henne HÄR) som var intresserad utav att samarbeta med mig. Samarbetet handlar om att jag sponsrar med bilder från tävlingar och eventuella fotograferingar som ryttaren får använda i sociala medier, hemsida och på instagram mot att jag får viss reklam därav. Så nu är samarbetet inlett. Jag tycker det ska bli grymt kul att få arbeta med det fina ekipaget som satsar mot eliten i dressyr.

Så småningom så kommer detta även att komma upp på min hemsida: www.lindaanderssonfoto.se , dock är jag lite dålig på att uppdatera den eftersom det är liite krångligt :)

 
 

Ett steg mot det egna företagandet

Idag har jag snackat lite med två olika personer som jobbar deltid till heltid inom fotografering och fått mkt uppmuntrande kritik på mina verk varav en av kommentarerna var - du tar tillräckligt bra kvalité för att faktiskt kunna vara med de stora inom hästfotografering. (det är rätt få som lever upp till kvaliten).

Jättekul att höra! Samt att jag har fått bra med back up för mitt numera kommande företag. Möte inbokat på Drivhuset på högskolan och så kommer jag snart vara registrerad egen företagare och därav kommer även mina priser att ändras. Detta kommer bli helskoj!
Och att ha bra backup med bra kontakter är ju helt suveränt som jobbar inom branchen är ju helt suveränt. Riktigt duktiga fotografer som tror på mig. Det är oerhört värmande!

Jag har även idag fått förfrågan att vara med till Falsterbo i sommar och jobba under den veckan, självklart tackade jag ja med förutsättning att det funkar med mitt kommande sommarjobb. Jag har aldrig varit i falsterbo så det kommer bli en upplevelse i sig! Men nu så blir närmaste avstampet GHS om två veckor!

 
Love my life! Senaste året har inneburit stor förändring på tillvaron och stor variation. Nya saker att skriva i CV:t inför framtiden med goda referenser. Jag är otroligt glad över att ha fått alla dessa möjligheter som året 2014 har gett mig. Från ingenting till allt på bara några månader är rätt otroligt.

Årets första tävling!

Nästa helg så går stapeln av för årets första tävling för min och Brians del. Eftersom det tyvärr krockar med GHS när ponnyklubben håller sin så anmälde jag mig till söderhamn istället vilket är helgen före (nästa helg). Vi har anmält oss till en La3 även om jag från början var väldigt kritisk till att fixa med det programmet pga lite konstiga linjer (enl mitt tycke).. Krångligt program ;)

Brian har känts så himla fin nu att jag väldigt gärna vill visa upp honom. Ridbarheten är en helt annan och mycket av svårigheterna har släppt som vi hade i höstas. Även om det är väldigt tidigt på året så känner jag att jag vill ut i en debut för tävlingsåret 2015. Jag har väl inga direkta förhoppningar över resultat men vill liksom sätta startskottet för det nya året.
 
Jag har även anmält mig till Avesta den 14 Mars. Den tävlingen har jag väntat på att få anmäla mig till i flera veckor nu. Den har liksom varit spikad länge nu. Så nu sparkar vi igång tävlingsåret 2015 med dunder och brak - för vi är i bättre form än någonsin! (även om jag behöver träna upp min egna fysik en del)

 
 
 

Måndag 9/2-2015

Idag så blev det en snabbvisit på skolan för att sedan "ta helg" tidigt att ta helg klockan 11 en måndagförmiddag. Men så var det. Så åkte hem å slappade lite. Käkade lunch med sambon för att senare bege mig till ridhuset med Brian innan ridlektionerna skulle sätta igång. Väl där träffade jag på min moster och hennes dotter som red lektion den tiden.

På andra halvan ridhuset blev vi sedan att trängas 4 storhästar. Försökte göra något vettigt med Brian men jag tycker det är så himla svårt när alla rider i olika varv också har man tex tänkt sig en linje med bogen-in efter långsidan så blir man störd hela tiden och lär avbryta för att lämna plats åt den som har "företräde" på spåret eftersom jag red i höger varv och då lär hålla höger. Drygt som sjutton. Måste påminna mig själv om att jag borde ta mig till ridhuset innan sista stunden före då det blir upptaget.

Nåväl, vi pysslade idag med en del jogging till att börja med för att sedan korta och länga galoppen längst fyrkantsspåret. Det är så himla svårt att få ihop honom i en kort och spänstig galopp efter en längning och han vill istället bara slå av, köra upp skallen och älgtrava i princip. Jag tycker det är supermegasvårt och jättejobbigt! Detta är något vi måste få till iår. Smidigheten mellan övergången från ökad galopp till samlad galopp.

Sedan tränade vi lite galopp-trav på tre serpentinbågar med övergång till trav vid medellinjen på den mittersta bågen. Nedsaktningarna till trav satte jättefint efter några gånger (han trodde ju att vi skulle byta galopp eftersom vi brukar träna byte på nästan samma linje. Så första gången gjorde gossen ett rent byte bara sådär så jag blev ju tvungen till att berömma honom fast det eg det bara var en avsaktning till trav som jag bad honom om. Brian tänkte steget längre och han "kan själv" väldigt mycket tycker han. Och ofta så tycker han att saker och ting är mkt knöligare än vad dom eg är.

Som avslut på hela passet tog vi någon diagonal med travökning och skänkelvikning.

Inget jättekänsla överlag på passet idag men inte fy skam heller. Brian skötte sig trots så många hästar på banan och lektion på andra sidan så jag är jättenöjd med den delen. Bådar gott för framridningen inför tävlingssäsongen som kommer nu :)

När jag kom hem så passade jag på att pyssla om sadel och träns lite. Putsade upp Flying change tränset med puts-skummet från Ps samt att jag använde deras läderbalsam för att  mjuka upp det. Alltså när man väl arbetat en smidighet på PS balsam så att det är liksom lite "uppvärmt" så är det så himla trevligt att smörja lädergrejorna med. Jag använder det till träns, mina jodhpurs och sadel. Loooove it! Kan varmt rekommendera! :)


Att se fram emot

Ghs om två veckor nu då. Det börjar verkligen dra ihop sig. Jag blir i göteborg med bästa PS gänget mellan ons-söndag. Det är en hel del nyheter som kommer släppas där och jag är nog minst lika uppspelt som många andra över det. Efter gårdagens fotografering när man fått sett en liten del av allt nytt så, ja de kommer bli succe!

Eftersom jag inte tog några egna bilder samt att jag såklart inte skulle släppa dom ändå till allmänheten eftersom mkt är rätt hemligt än så länge så bjuder jag på några bilder som Karin redan lagt upp på sin blogg:

Kan även säga.. En del av prylarna är: To die - för! Det kommer troligtvis vara ett högtryck i PS monter på mässan nere på GHS alla dagar. Det kommer bli svettigt värre för oss som jobbar - kan ja lova! 

Fartfylld dag igår

Igår var det arbete non-stop från morgon till sen eftermiddag. Ps fotografering nere i Upplands-väsby stod på schemat. Uppe klockan 05, stallet 06 och sedan dags att åka hemifrån vid klockan 07 (senast). Jelena från dalarna hakade på som följde med mig vid ps fotograferingen nere hos Haking i somras. Denna tjej är guld värd. God hästvana och med väldigt bra initiativförmåga. Dessa egenskaper är himla bra och när vi väl är framme är hon självgående från att vi är på plats tills att vi åker hem. En god hjälp i det hela :)

Direkt när vi kom fram blev det diverse pyssel med inpassning av träns och jag fick i uppdrag att filma korta videosekvenser under dagen. Alltså inget foto för min del tyvärr vilket kändes himla konstigt. Film är väl inte direkt min grej och jag är inte överens med kameran när det kommer till att hitta fokus i filmningsdelen varav jag inte kan zooma in på något utan att tappa fokus. Så filmningen fick helt och delvis bli med mina 50mm samt 28mm objektiv.

Dagen flöt på och himla kallt var det. Det var väldigt rått i de stora stallarna och kylan kröp inpå kroppen och mot slutet av dagen kan jag utan att ljuga säga att mina fötter hade tappat sin känsel. Detta var jag inte ensam om utan det gällde hela teamet. Under dagen fick vi träffa och jobba med Emilie Nyreröd, Nicke Borg (från Backyard Babies), och några andra av PS teamryttare. Fotografen under dagen var Lina Nydahl. Även om jag till största delen av dagen var fullt upptagen med annat så kunde jag emellanåt medverka och snappa upp lite hur Lina jobbade och fick lite ideer till hur man kan jobba vidare. Hoppas kunna följa henne lite även i framtiden och på så vis lära mig mer :) Någonting jag blev sugen på att införskaffa var ett lysrör som hon använde vid plåtningen som var väldigt lämplig. Men, efter att tillslut ha hittat det på nätet så strök jag det från listan direkt. Det lilla handhållna lysröret där man kunde ställa in styrka mm gick lös på inte mindre än 5300:- .. För ett lysrör! *svimmar*, så nej det blev nog inget sådant för min del. Kanske när jag blivit miljonär!

Nejmen en fartfylld dag blev det å träffade många nya människor. På vägen hem så frös jag och Jelena så förbaskat att det vart full fräs på värmen i bilen, ett stopp i Uppsala för att äta på Mcd innan vi därefter kunde fortsätta styra kosan hemåt. Trött som ett as när jag kom hem. Sängen direkt och sov som en stock hela natten..

Nu seminarium igen klockan 8.15 på skolan. 4 timmar.. Yeey.. Sedan ska jag på något vis hinna med denna vecka att plugga till en tentamen på lördag.. Hur det nu ska gå till är och förblir en gåta.Dressyrsadlar <3

Equiline Elite dressyrsadel
 
 
Prestige Icelandic
 
 
En vacker dag ska jag någon av dessa. Översta helst (om den skulle passa Brian och mig såklart) Går att välja till bling och svenska flaggan <3 .. Åhh vad jag vill ha ett välbetalt jobb nu! ;P
 
 

Kvällspyssel

Lite kvällspyssel innan läggdags. Hämtade upp handboken till min Sb-910 blixt för att kika lite i den. Inte vet ja om ja blev jättemkt klokare. Tar nog ett tag innan ja förstår den helt. Men ja får den ju iaf å blixtra å det är ju alltid något! ;)

 
 
Nu blir det god natt för senast klockan 07 imorgonbitti så styr jag och Jelena kosan mot stockholm och Upplands-väsby för stor-plåtning med Ps of Sweden. Känns som att dagen kommer gå i ett kör! Så god natt! :)
 

Lördagskväll - ridning

Ja, man har haft hela dagen på sig och ändå väntar man ända in i det sista och drar till ridhus kvällstid. Jag är expert på detta. Men har inte varit sådär jättetaggad på att åka ner under helgens träningar å störa. Valde dessutom att jag ikväll inte skulle ta det så seriöst utan att vi skulle ha lite kul och tänka lite gymnastik.

Så på med hopp-stylen och sedan iväg till ridhuset. La upp 4 bommar på en volt med varannan upphöjd då på kavaletti-block. Så körde vi övning och galopperade över dom samt under uppvärmningen en del längningar i galopp efter hela långsidorna. Brian var i vanlig ordning taggad och när det kommer till hinder så går det hyfsat bra att rida an mot hindren, men desto sämre bakom. Där tippar vi liksom framåt och Brian skottar på och drar mig lite ur läge och det blir lite okontrollerat i några steg. Gossen är ju känd på att vilja hoppa lite mer på fart (enklast så med den stora kroppen). Ändå så försökte jag hålla honom hyfsat tillbaka med flera små galoppsprång något kontrollerat.

Avslutade med att ta bort markbommarna och lägga en före och en efter en upphöjd kavaletti (hade den stående så på högsta då). "studs" med markbom före och efter för att Brian verkligen ska backa av och hamna rätt utan att rusa. Funkade bra :) Nåväl, ingen jättebra känsla men vi hoppar ju inte alltför ofta. Detta var mest för att släppa lite på allvaret och göra något annat som variation och det brukar uppskattas av gossen. Som avslutning så hade jag honom att galoppera i låg form och försöka få honom att lugna sig och hålla ett bra avslappnat tempo. Sedan drog vi hemöver :)
 
När vi kommer hem från träningarna har jag brukat gjort så numera att jag tar av Brian all utrustning också får han stå helt lös på stallgången. Och liksom lära sig stå still. Han blir mycket mer avspänd då under borstningen och han sköter sig för det mesta rätt bra och stannar kvar. En gång har han gjort en fuling när jag hämtade hans täcke och gick iväg och in i sin box. Men annars har han stått kvar alla gånger. Och han verkar himla nöjd med att få stå lös :)

 
 
2 bilder från ikväll (:

Nikon SB-910

Ja bland alla tillbehör jag investerade i för några veckor sedan så var denna bland prylarna. En nikon speedlight. Jag har inte riktigt vågat mig på eller haft tid att sätta mig in i dess funktioner och inställningar utan bara provat blixten rätt allmänt i den inställning som Anja hade den på när hon fotade (är ju rätt sjyst med förinställt *s*). Jag gillar den, eller jaa: Jag tok-gillar den! Det ska bli spännande å se vad den kan ådstakomma imorgon om jag blir att fota lite behind the scene inomhus. Jag köpte ju även till en trådlös kontrollenhet (SU-800) för att kunna använda den en bit ifrån kameran/placera ut den utan att den lilla irriterande inbyggda blixten i kameran ploppar upp när man utlöser den.

Kan säga att jag inte ångrar en sekund att jag köpte dessa prylar.
 
Nypris på Sb-910 ligger på 3990:- på Cyberphoto, samt Kontrollenheten SU-800 2790:-
Nypris totalt: 6790:-

Och jag betalade 1500:- för Sb-910 blixten och 1000:- för kontrollenheten SU-800.
Totalpris: 2500:-

Som hittat, och inte är det sämre heller att grejorna i nyskick!
Måste ännu en gång tacka Anja så otroligt att jag fick möjligheten till detta!
 
 
Har ni en speedlight till er kamera? Vilken? :)
 

Ridning fredagkväll

Efter att ha hoppat över projekthandledningen på skolan idag så prioriterade jag plugg hemma istället samt uthämtning av min kamera som varit på rengöring (vettetusan om de blev sådär jättebra dock)... Jag kom iaf en bit i mina studier. Har läst några kapitel i Miljökonsekvensbeskrivning, kommit en bit på MBK projektet samt kompletterat min inlämningsuppgift som jag gjorde tsm med några klasskompisar tidigare i veckan så att den är klar för inlämning - samt gjort klart seminarieuppgift 3 :) Så effektiv har jag varit iaf så det bara smäller om det :)

Ridningen blev såklart sparad till kvällen även om jag försöker så gott jag förmår att få till det dagtid så att det är avklarat när det går mot kvällen och man då istället kan landa hemma. Ikväll jobbade jag på vidare med bogen in, lite skänkelvikningar och enkla byten som avslut. Fick beröm av Lotta om att Brian fått sån fin trav. Det glädjer mig att höra att folk märker skillnad. Och att dom spontant kan säga det. Det gör mig jättelgad! Det har hänt otroligt mycket med Brian under hösten och vintern trots att han inte blivit riden så mkt. Det är som att saker och ting sjönk in av sig själv och vi kan starta på ett trappsteg över där vi slutade och att vi nu springer uppför trappan två steg i taget. Ungefär så känns det nu, många bitar faller på plats och jag har nu funderingar på att anmäla mig och boka upp mig på ytterligare träningar med en veckas intervall för att sätta lite extra sprätt på dököttet samt rida för Patricia i den mån hon kan och har tid :) (nu när det ändå inte blir någon utlandsresa pga att sambon ska göra examensarbete just då som jag hade planerat så kan jag ju unna mig träningar istället) ;).
 
Schemamässigt för mig just nu så känns det lite såhär: Ja du vill ses? Okej, då ska vi se i kalendern.. Onsdagen vecka 44 så har jag tid mellan klockan 14 och 15? Funkar det för dig så bokar jag in att vi ses då.

Ja, det kan beskriva lite över hur jag känner just nu med mitt eget schema *skratt*. Blev tillfrågad av en bekant om jag skulle kunna tänka mig att hjälpa henne att få igång hennes unghäst inför ett vet besök. Dvs, 30 minuters ridning på böjt spår o i alla gångarter flera dgr i veckan. Hur jag än gärna vill så har jag inte tid och lär tacka nej. Det är verkligen sjukt mycket att göra. Jag skulle behöva 24 timmar till på ett dygn - minst! Det kan vara ett riktigt stressmoment för mig att inte hinna göra allting jag vill göra. Så känner jag någon som har bra balans, är orädd och kan tänka sig det så hojta gärna till - också såklart så ska det vara i närheten av storvik. Har annars lovat att ja kan fylla ut om det skulle behövas. Man vill ju ställa upp för folk som behöver hjälp. Nästa gång kan det vara jag som sitter i rävsaxen så att säga :)

 
Åh, jag är så sjukt tävlingssugen nu så det sprätter i kroppen. Såg att det är folk som dragit tillbaka sin anmälan och att det blev en ordinarie plats i startfältet ledigt, så jag anmälde - trots att jag inte gillar La3 programmet. Alldeles för krångligt för min smak - lär aldrig komma ihåg utan rida fel massvis med gånger! -.- .. Nåväl, är anmäld nu iaf. Har en vecka på mig att ångra mig innan avgiften dras! Men det skulle vara så kul att liksom ha ett mål att sikta på och börja ladda inför. En liten smygstart på vad som komma skall. Jag har ju även blivit insatt som reserv i Ockelbos Div 3 lag så jag ska rida omg 2 i Högbo om inget annat ockelbo ekipage känner att dom vill hoppa in på den platsen. Har ju annars lämnat Lb - kort bana bakom oss. Men som sagt, om det behövs för att fylla upp laget så ställer man ju självklart upp.
 
 
 
 

En liten videosnutt på mig och Brian

 Filmat från datorn med telefonen så ap dålig kvalite. Men ni får stå ut helt enkelt!
 

Words!

 

Some print screens

Tänkte bjuda på några print screens från filmer som togs här i veckan när jag red och Fredrik ställde upp med foto och filmkamera under passet:

 

Torsdag

Efter en jobbkväll/natt så blev det hem att chilla lite. Slutade med att jag däckade i sängen på fm och sedan sov fram till lunch. Alltså ge mig sommar nån gång! Helt sjukt vad trött jag varit denhär hösten/vintern! Brian fick stå idag och istället så ägnade jag den vakna tiden på eftermiddag till plugg. Läste två kapitel i Miljökonsekvensbeskrivnings - boken, sedan åkte jag upp till Jessica för lite hundfoto. De två översta bilderna blev såklart favoriterna. Nyttjade motljuset som var lite. Innan fotograferingen var slut så trodde jag att jag skulle frysa både fingrar och tår av mig! Brrr vad kallt det är ute! 
Men annars är jag såklart inte helt nöjd nu heller. Svårigheter att fota sådana motiv jag inte är van med - dvs allt utom hästar. Nåväl, bara att träna på!

Efter fotograferingen blev det raka vägen till sandviken till Fotobaren där min kamera ska vara på lite kärlek tills imorgon. Rengöring av sensorn är den inlämnad för. Har ju varit skräp på den som gjort sig påmind mot ljusa bakgrunder. Och idag skulle jag försöka göra ren den själv men slutade med att ja fick dit mer skräp än vad det var från början *suck* .. Så då blev det akut till att ringa till Fotobaren som var hjälpsamma nog att ta hand om min Nikon d800 på direkten. Vilken service! Vid lunchtid imorgon skulle den vara klar :)
 

Såhär:

Såhär brukar det se ut minst en gång varje ridpass. Brian protesterar och tjurar ihop. Kan tex bli av att man inte släpper iväg honom när han tror att diagonalen betyder längning och jag håller honom kvar = slår stopp och upp på bakbenen.. Eller att han stannar och tjurar när jag jobbar bakdelsvändningar och jag trycker till honom med skänkeln - å upp på bakbenen. Eller som när Patricia red sist när Brian blev överambitjös och tog ett jättefint och stort kliv och kom på sig själv att han gjorde för mkt - blev sur och protesterade..

En gåta min häst <3 Men gäller verkligen att försöka rida ur dethär. Bryta hans mönster. Även om han är riktigt rolig 95% av tiden så ska även de där resterande 5% inte vara tillåtna att stå på bakbenen på. Nåväl :) 

Tisdag den 3/2-2015

Idag har det inneburit en massa slå i lagboken i skolan. Ingen schemalagd lektion men åkte dit ändå och satt med två klasskompisar för att ta oss igenom en inlämningsuppgift som helt baserades på att slå upp massa saker i lagtexterna. Nåväl, vi blev klar till 14 och då åkte jag hem. Planeringen idag var eg att åka till stallet ikväll vid 19.45 ca för att trimma lite med Brian i ridhuset eftersom det just är tisdagar vi privatryttare har förmånen att ha halva ridhuset ledigt efter klockan 19. Men i och med att jag kom hem så tidigt så hann jag iväg före innan ridhuset blev upptaget på båda sidor :)

Idag körde vi en del på det vi jobbat på tidigare förra veckan. Dvs, skänkelvikningar på långa diagonaler - även om det var lite svårt nu när dom hade satt upp "avdelningen" mitt i ridhuset. Sedan körde vi lite bogen in, blev kanske 2 längningar i trav och som avslut så försökte jag mig på lite enkla byten. Detta är dock något vi kommer få bita tag i rejält framöver. Brian har väldigt enkelt för att tänka bakåt och uppåt (inte det positiva uppåt utan upp på bakbenen)..  Då när vi kommer i galopp, går ner i skritt så tjurar han ur om han inte får fladdra iväg som han vill och stannar till och tjurar istället när jag försöker hålla ihop honom.. - HALLÅ PATRICIA, jag och Brian behöver din hjälp med dethär!! :D

 
 
Nåväl, helt okej pass och vid avslut var gossen nöjd. Hem till stallet och göra kväll. Och när jag själv kom hem till mitt "bo" så blev det ett varmt bad och jag provade 1/4 del av badsalts-päronet som jag fick av Therese :) Gott luktade det och jag antar att det gör kroppen gott! Nu är man lagomt mör i kroppen! Hoppas verkligen på bättre väder imorgon så hästarna slipper stå ute i "snöstorm". Jag själv kommer tillbringa hela dagen i skolan på seminarie och därefter blir det raka vägen till jobbet i valbo för att jobba 18-08 (alltså ingen ridning imorgon).

Att kunna tagga ner

Ibland är det skönt att kunna tagga ner. Att släppa lite av alla måsten. Nu kan jag ju inte göra det gällande skolan då men när det kommer till Brian. Förut så var jag hyper med: Han måste gå varje dag!!! Annars blir han tokig! Som det är nu så känner jag att det gör ingenting om han står en dag. Eller två. Kanske inte att jag vill rida ut då när det är dags att rida igen utan hålla mig innanför 4 väggar - vilket jag väljer oftast i de flesta lägen numera (just pga att Brian ofta inte beter sig sjyst när vi rider ut och att jag då känner att jag hellre hoppar över och "passar" istället för att riskera att det händer någonting med oss båda. Vi har liksom slagit över baklänges en gång och det hade kunnat gå riktigt illa den gången med tanke på att ingen dessutom visste vart vi var någonstans).

Denhär veckan kommer det se ut följande. Igår trimmade Patricia honom i ridhuset, idag blev det vila för herrn eftersom det var så satans kallt och blåsigt.. Imorgon blir det en tur till ridhuset, vila onsdag då jag jobbar natt. Evt ridning/trim/träning torsdag alternativt något fre eller lördag. Lite osäker tors-lördag hur jag ska lägga upp det. Söndagen är iaf helt uppbokad då jag ska ner till Emilie Nyeröd för fotografering :) Kommer bli riktigt spännande! Synd bara på den grejen att det ska vara vinter och så fasligt kallt! Kan ju hoppas på att det går på temperaturer mot nollan, annars lär jag praktiskt taget frysa ihjäl!


Morgon-yoga!


Fotat Celina och Emmy

Ikväll har jag fotat lillebrorsans barn. Jag blir ännu en gång förundrad över hur svårt det är att fotografera barn! :) Iaf dom som inte sitter/ligger kvar där man sätter dom! ;)

 

Söndag

Idag var det Patricias tur att ta Brian å trimma lite med honom. Tog några bilder under passet :)
Trist bara att det schabraket som aldrig vill ligga kvar där det "ska ligga".. :/ Nåväl, ni får ha överseende!

Dom kämpade på bra idag. Brian var upp på bakbenen två ggr men det tillhör det vanliga när han tjurar. Annars gick de finfint! :) 
 
 

RSS 2.0