Linda VS storråttan 1-0!

Ja idag blev det en liten skräckhistoria i stallet. För några dagar sedan när jag kom in och tände lyset så fick jag se i ögonvrån hur den största råttan ja sett klättrar upp i ventilen i taket precis innanför dörren. Fy fn säger jag bara! Idag hände det igen - nästan. Jag öppnade en utav mina garderober som står i stallet och ser hur väggen har tryckts ut på baksidan (sitter med sånna där taskiga småspikar).. Å hur det är lortigt i mörkret ovanpå täckena.. Jahapp, kört tänkte jag.. Nu har jag haft råttor i skåpet vilket var anledningen till att ja skaffade skåp = att få ha hästtäckena hela och fina utan råttor!.. Så jag tar tag i översta täcket och drar ut det på golvet och då hoppar världens största råtta upp ur täcket... Och försvann lika fort. Fy fan säger jag bara.. Skrek rätt ut å blev så jävla rädd..

Täcket som låg överst var bara att slänga. Söndertuggat med massvis med råttskit och luktade pyton.. De övriga verkade ha klarat sig men inspekterade inte dom så noga. Blir att skicka de till tvätten sen..

Efter en stund flyttar jag tillbaka skåpet in mot väggen varpå jag hör att något börjar pipa.. Då är alltså råttan kvar där bakom skåpet.. Det blev att låta som ett gnissel i vinden typ.. uschhh.....  Slutligen så klämde jag alltså ihjäl råttan bakom skåpet (den plågades inte) och lyckades sedan krafsa fram den med en högaffel... fy fan vilket monster!! Blir gråtfärdig... Och tur som sjutton att de dyraste täckena verkar ha klarat sig och att den bara gav sig på ridtäcket i fleece som låg överst! (för övrigt ska jag skicka de andra täckena på tvätt nu så ja vågar ta i dom igen!)

 
 
Därefter blev det raka vägen till granngården för att införskaffa råttgift och fällor med tips från personalen där vad som var "bra" att ha efter att ha visat denna bilden.. Med mig hem fick jag en "matstation" för råttgift till småmöss, två småfällor som är självladdade och kan återanvändas många gånger samt en STOR fälla för sånnahär bestar.. Ja som ni ser på bilden nedan så är storfällan rätt stor! haha.. Enkel att ladda och sätta iordning så hoppas (eller hoppas inte) att jag fångar en sån där stor till.. Skadedjur usch.. Får rysningar i hela kroppen och blir seriöst osäker och rädd när jag rör mig i sallet och öppnar skåpen framöver utefall ja får syn på en till sån där bamsing! Nu är iaf fällorna gillrade. Råttgifts-stationen är stationerad i sadelkammaren, storfällan intill väggen vid Brians fodertunnor samt två småfällor på två olika plaser i stallet intill väggarna... Nu drar jag till stockholm och friends arena för att jobba i Ps of Swedens monter. Få se om fällorna är fyllda när jag kommer hem på söndagkväll igen! (Y) Hoppas/hoppas inte.. Jag vet ärligt talat inte vad jag föredrar!

 
Såhär ser fällorna ut: ->
 

words!!!

 

Bra där Linda...

Fick ju plastfrukter tillhörande halloweenljuslyktan jag fick när jag fyllde år för 1-2 år sedan (kommer inte ihåg för tiden går ju så fort!) .. Nu hittade jag den när ja letade julsaker i källaren och "plastfrukterna" såg tämligen knepiga ut... Kan det vara så att dom helt enkelt inte var gjorda av plast?! Annars är jag nog den första i världshistorien som har fått plast att mögla! x-')
 
 

Tjejen med flyt!

Ja idag var det dags att svira om till vintersulor för Brians del. Iaf provisoriskt eftersom vinterskoningen blir först nästa vecka. Så jag letade rätt på lite dåliga brodd som jag aldrig skulle sätta på i vanliga fall. Mest för att köra slut och att eftersom dom bara ska sitta en vecka å Brians skor är ju som sagt slut och han behöver nya vid varje skoning så..

Så gängtappen då.. Himla bökigt. Pilla ur dom små hålen och försöka få gängtappen att dra "jämnt" ner i hålet. Så hade jag gjort klart 3 av 4 hovar med traktbrodd så ska jag fixa sista hålet. Och vad händer då om inte gängtappen går sönder ?! Å lossnar en bit?!Whaaat? Försökte men den var verkligen trasig så det blev  till att lämna hästen på stallgången och köra en racersväng till granngården. Tur man har sån tur att granngården ligger ca 3 minuter bort med bil! :) Kvällen och ridturen räddad. Därefter blev det en skrittur ut då det fryst på och var hårt på de flesta ställen.. Hej vinter och kyla!


Brian var väldigt pigg och taggad och han blir då sådär jobbig att rida på som bara han kan bli!
 
 

Klippning

Jag kan nu klippa andras hästar i mån av tid. Jag har en Lister Legend klippmaskin.
Jag utför klippning efter önskemål.

Prislista:
Halv-/spårklippning: 250 kr
Helklippning utan huvud/ben: 300 kr
Helklippning med huvud/ben: 450 kr
 
 

Gratis bilder?

Ja ibland verkar det tas lite alltför mycket för givet. Fick igår tex en förfrågning angående ett evenemang och pressen hade ingen möjlighet att på plats vara där och fota då såklart annat var prioriterat. Det skickas då 3 meddelanden till mig angående detta varpå jag svarar att jag har inga planer på att åka dit men ska pressen ha mig ut på uppdrag så kommer jag även ta betalt för bilderna.

Vad fick jag till svar tror ni? Ingenting!

Så för att klargöra några saker. Min utrustning är inte gratis! Jag har inte investerat i proffsutrustning för att fota gratis till företag som tjänar pengar på att publicera materialet. Jag står inte och har en bil påställd med allt vad det kostar och betalar dyr bensin för att åka till platser för att fotografera gratis. Och framförallt; min tid är heller inte gratis. Jag kan ha betydligt bättre saker för mig än att åka runt på uppdrag som någon annan får betalt för i slutänden. No thanks!

Så from 2015 kommer jag att ta betalt för varenda bild som tidningen kommer att vilja använda ifrån mig. Detsamma gäller även de som köpt bilder utav mig. Det är inte okej att man köpt en bild från mig för att sedan överlåta bildanvändningen vidare. Detta kommer jag bli stenhård på! De som använder får i fortsättningen köpa bildrättigheterna! Same for all!

 

Lite vill ha från Friends Arena!

Tyvärr så kommer jag ju inte kunna få med mig allt detta hem då men. haha :)

Ps ländtäcke i Ylle
 

High jump revolution i svart


Pannbandet Golden eye

Pannbandet Go indigo
 

Swarovski-nosplatta till High jump
 

Saker som

De saker jag inte kan skriva om här på bloggen skriver jag i min privata dagbok. Ja en sån där man skriver med penna och papper i. Ett bra sätt att ventilera somliga saker. Ikväll skrev jag i den. Sist jag skrev i den var den 28 september. Det tar en stund mellan gångerna men ibland så. Så nu börjar ett nytt kapitel i mitt liv. Känns lite konstigt men ändå helt rätt beslut. Nu är det på riktigt!

Ridningen idag så blev det en tur ut. Lite tråkigt när det är så begränsade sträckor där jag kan trava och galoppera. Brian fick springa lite på volten hemma i lina först. Idag var han förvånansvärt lugn efter att ha stått igår. Inte spec mkt till damprus i linan utan mer i en behaglig arbetsgalopp. Ja det är väl inte så mycket mer att säga om ridpasset. Körde lite snabba fattningar till galopp från skritt i både höger och vänster för att aktivera huvudet lite på gossen. Åh vad jag vill att byten ska sätta sig i vinter! Hoppas verkligen att vi kan nå mina uppsatta mål på vidareutveckling med byten och lite mer bensprattel.

 
 

Lb3 ockelbo ryttarförening

Tänkte nu trots sent efter bjuda på filmen från Lb3 när jag startade på Ockelbo ryttarförening i början av oktober.
Brian var "lite" spänd varav jag inte kom till ridning och all min fokus låg till att han inte skulle explodera. Han hade precis innan start blivit upprörd över at han hört en häst lastas ur eller dunka utanför ridhuset så han var som en tickande bomb rent ut sagt.. Skulle ha behövt en 15 min för att få honom att lugna ner sig. Tyvärr funkar det ju inte så när man tävlar!


Träningsplan

Är så sjukt taggad för denhär vintern. Känns som att det är en hel del framför oss och en hel del som ska tas itu med. Först ska jag till den första december ta och fixa nytt gymkort för att jag själv ska komma i form. DÅ blir det hårdträning minst 4 dgr i veckan. för piloten!

Träningsmässigt för Brian så har jag satt upp mål. Under vintern så ska följande saker uppnås:
  • Byte i språnget i galoppen, Brian ska ta skänkeln för byte av galopp.
  • Få fatt på bensprattlet i ökade traven.
Samt såklart få till övergångar bättre och övrigt basic som alltid måste underhållas. Rida bort Brian från att hänga sig i höger tygel. Jag måste sluta låta Brian balansera om mig på fel sida för att komma undan min inverkan. Något jag känner har släppt lite är att vi hittat en bra grundtakt där jag kan ha Brian kvar. Formen har under 2014 blivit stabilare samt att jag fått ner arslet i sadeln mer rent ut sagt. Jag har efter lite tjat från Jennie börjat rida Brian mer framåt och Brian har därmed fått en helt annan gång :) Är himla nöjd med hur vårt år 2014 har sett ut, iaf den senare delen utav det då det är mycket som har lossnat och kommit tillrätta. Jag ser verkligen fram emot vad vi tillsammans med Patricia kommer kunna ådstakomma till tävlingsåret 2015.


Brian och jag, årets sista tävling 2014. Då placerade vi oss 4.a :)
 

Sammanfattning

Sammanfattning av dagen kan visas med en bild ->
Iställer blev det sängen när jag kom hem ifrån skolan och jag somnade som en stock. Orkade helt enkelt inte rida i regnet :/Usch! Så blev en tur till affären å införskaffade D-vitamin tillskott och hoppas på att det kompenserar bristen på solljus så man blir lite piggare. Brian fick mysigt stalltcke på sig och ha lite semester idag. Ridning imorgon istället :)

Dressyrträning :)

Ja då har vi gjort våran debut efter "skadan" med en dressyrträning för Patricia.
Till en början så var Brian lite fjantig och skyggade i vissa delar av ridhuset men sedan gav han upp och man kunde börja göra vettiga saker.

Som första övning så travade jag runt fyrkantspåret och böjde honom för innerskänkeln i halsen men med fram och bakdel på samma spår. Stackars grabben trodde hela tiden till en början att det var en galoppfattning jag ville så han bara fattade galopp hela tiden. Sötpluppen! Därefter så gjorde vi övningen som Birgitta körde med Patricia och Brian tidigare iår, där jag rider rakt över ridbanan och strax innan väggen gör en övergång till skritt oc hsedan tänker bakdelsvändning tills vi har nosen mot andra väggen igen och då upprepas övningen. Svänger gör vi åt båda hållen för att variera. Brian tyckte det var jättejobbigt när jag kom åt honom och vi fick jobba på väldigt mkt båda två för att få till vändningarna korrekt. Det tog några gånger innan vi var nöjda :)

Sedan gjorde vi övningen där jag red som en serpentinbåge. 10metersvolt - avbrott till trav och travar mittersta bågen - vid medellinjen fattar jag galopp och går in i en ny 10metersvolt och så upprepades övningen. Jobbigt att få igenom Brian i sidorna och han var väldigt på bettet och tung i handen. Detta gör det extra svårt vid fattningarna. Dock har avsaktningarna börjat släppa och vi får till riktigt bra sånna. Det är jag nöjd med :)

Som avslut så försökte jag länga Brian och ha honom kvar i form och tempo utan att han ramlade iväg. Ha honom att bära sig själv och stanna kvar i takten. Detta gjordes i både skritt och trav som avslut.

I det stora hela nöjd. Visst inget höjdarpass men vi lär ju börja någonstans!

Brian efter träningspasset :) Nöjd grabb!
 

Bodaborg!

Idag har det varit X antal timmar i bilen kan jag säga. Bodaborg stod på schemat som är ett äventyrshus likt Alborgen och ni som inte vet vad det är så säger jag: Fångarna på fortet. Med en massa celler man ska klara uppdrag och samla stämplar :) (Kan för övrigt säga att mitt lag vann!)
 
En massa timmar i äventyrshuset och lär säga att det var väääldigt många celler som var skit svåra och kluriga. Och det gick riktigt motigt emellanåt (höll seriöst på att få nå fel!)

 Aja, hur som en trevlig dag :)

Här nedan är en bild ur cellen "Rats" där vi skulle akta oss för katten och krypa omkring i trånga små gångar.. Skit svår cell för övrigt för vi misslyckades med den sååå många gånger - och inte hade vi klarat den när vi kom hem heller! :P

Ja, under dagen har vi klättrat på väggar, krypit i grottor, legat i "likkistor", lekt inte nudda golv, kastat basketbollar i korgar, "skjutit" älg, svarat på quz, dansat med mera! Galen dag!
i 5 timmar höll vi på! Innan dagen var slut så hade personalen fotograferat oss och lagt upp en bild på Bodaborgs facebooksida! ;)

Trashiga och nyätna med både det ena och det andra.. Samt förjävla fula kläder.. Men ha lite överseende.. Jag ser för övrigt skit tjock ut med hela munnen full med glass och kass ställning.. Nåväl x)

 

Hopphäst :)

Idag har Brian fått vara hopphäst för första gången sedan Mars om jag inte minns helt galet. Sedan vi sadlade om till dressyr så har hoppdelen helt fått stått åt sidan då jag inte kännt mig manad att hålla på att riva fram en massa hinder. På tok för bökigt! ;)  Man blir oerhört bekväm som dressyrryttare!

Men idag så slog jag mig ihop med Linnea Bergman och vi åkte till Ockelbo Rf samtidigt och byggde fram lite hinder. På ena kortsidan la vi 4 stycken galoppbommar. Jag själv hatar den övningen men vet att den är riktigt bra för Brian, nyttig som sjutton!
Satte även upp ett kubhinder och en oxer som ett V så man kunde hoppa dessa två från båda håll både in i bom-serien på kortsidan samt ut ifrån den.
 
Brian blir taggad i vanlig ordning och tyckte att det var såå himla roligt att hoppa. Märks dock att han inte hoppat på väldigt länge och blir då väldigt framtung framförallt efter hindren. Men i stort så hade vi ett himla fint flyt i anridningarna och på den biten känner jag mig nöjd. Avslutade passet med att höja oxern några gånger och hoppade den sista på ca 1m. Annars så var det mest lite gymnastikhoppning och lite styrketräning på väldigt låga hinder (50cm ca). Gossen skötte sig riktigt bra och jag är hur nöjd som helst vilket Brian också var när vi var färdiga. Ska försöka hålla i hoppningen lite bättre framöver. Ska lova mig själv det. Och åtminstone hoppa 2 ggr i månaden. Grabben behöver det som omväxling. :) Då blir han en extra lycklig häst!

Eftersom det börjar bli riktigt kyligt och rått ute så fick gossen inviga Whitaker täcket som är vårt tränings/tävlingstäcke under den kallare årstiden. Vill inte köra honom i ulltäcke längre till och från träning. Så nu kan vi härmed klubba att vintern är här (snöade btw i ockelbo idag!).

Ja ni ser ju hur nöjd han var när vi var klara. Han blir en helt annan häst när han fått utlopp för sin energi och fått göra någonting av den. Så härligt att se honom tillfredsställd :)
 
Bjuder på lite nostalgi tävlingsbilder från 2012 också då :)
 
 
 

Utvärdering PS Hackamore sport revolution

Ja tänkte göra mig en liten utvärdering av Ps' hackamore. Lär säga att detta hackamore har varit en stor favorit sedan jag fick klämma på det för första gången.
 
Nackstycket har Ps egen design som är brett och anatomiskt utformat. Urskuret för öron samt mjuk padding.

Pannbandet har såklart PS klick it design som är såå himla smidigt! Där detta fästs så finns det även en "stopp" som förhindrar pannbandet från att glida ner. Det är även svängt och vadderat och i mjukt läder. Vill man kan man lyxa till det ytterligare med att investera i ett av de mer exklusivare pannbanden som finns att köpa på PS hemsida :)

Käkremmen är satt så att sidostycket inte ska åka in i ögat på hästen. Massa plus!

Nosgrimman/nosdelen är utbytbar mot en del med swarovski samt en del med fårskinn. Dessa delar kostar 249:-/st om man vill pimpa upp tränset lite mer. Om man tex har en känslig häst mot skav så är ju delen med fåskinn helt fenomenal! Detta gör att man med en enkel detalj kan ändra utseendet på hela tränset.

 
Tyglarna är mjuka och smidiga. Insidan är gummiklädd för bästa grepp och jag personligen tycker att det är så himla bra. Flugorna samt stopparna är i en ljusare färg och jag tycker det är supersnyggt!
 

Tyglarna i närbild. Ljusare "stoppar" samt ljusare flugor.

Hackamoreplattorna/"bettet" har en helt nytänkt design än den gamla vanliga som man alltid sett. För en mindre hävstångsverkan så kan man fästa tygeln i hålet längre upp. PS märke är tryckt på dessa vilket kan ses på bilderna.

Läderkvaliteten är helt fenomenal. Mjukt och följsamt läder och det känns riktigt dyrt.

Detta träns är ett av mina favoriter. Tyvärr så får det mest hänga då min häst inte funkar ypperligt på hackamore. När vi har hackamore så tror han sig kunna göra precis som han vill efter eget tycke. Jag älskar hela iden med tränset. Finns ingenting som jag kan säga att är något dåligt med det. Sitter superbra. Tycker det är grymt synd att Brian inte är någon hackamore-häst. Sånna här gånger jag önskar att min gamle man Victory fortfarande var i livet. Ni som rider bettlöst. Jag rekommenderar verkligen detta träns. Det är en klar favorit i sadelkammaren även om det tyvärr pga min grabb här hemma mestadels får hänga. Men ibland lyxar vi till det och det används på uteritten (men då ska gossen såklart ha gått riiiiktigt hårt dagen före) ;)


Vad tycker ni om detta träns? Har ni några egna erfarenheter utav det? :)

Hackamore sport revoution i färgen mörkbrunt

Hackamore sport revolution i färgen chesnut

Hästen som ger mig gråa hår!

Idag var en sån där grå trökig dag där det bara cirkulerar massor av små regndroppar i luften..  Men efter mkt om och men och en liten powernap i soffan efter skolan så hade man svirat om till ridkläder och iväg till stallet. Då vi åkte iväg och tränade igår så var tanken med idag mest en skrittur ut på *host* lång tygel *host*. Ja som ni säkert förstår så funkar det inte riktigt optimalt på min häst. Han far och skvätter som vanligt.  För att hålla reda på honom blev det på kort tygel och så fort tillfälle gavs joggade jag honom. Det blev ingen lång ridtur då tanken var att bara röra lite på musklerna sedan igår. Han kändes riktigt fin och hyfsat jämn i handen vilket såklart kändes jätteskönt :)
 
När vi skulle hem så hände dock en grej. Vi kom travandes och precis när vi kommer strax före viadukten så ser jag två lysen. Tront på f*n att tåget kommer! Och då var vi liksom precis där vi inte borde vara. Och jag tror Brian aldrig varit så seg på att vända runt. Min tanke var att vända runt honom på en femöring  och fatta galopp för att komma därifrån eftersom vi var precis där tågrälsen går längs med vägen en bit. Godståg var det också - låter extra mycket. Vi hann inte så långt innan tåget kom och Brian blev lite orolig och studsig men skötte sig riktigt fint. Däremot när tåget väl åkte så tänkte jag rida tbx en liten bit för att få gossen lite avslappnad (så gott det gick iaf) men då var han sådär väldigt uppvriden som bara han kan vara. Så att han liksom blir okontaktbar och inte vill gå framåt och bara studsar upp på bakbenen. Han sätter mig i en himla svår situation för jag kan verkligen inte göra någonting när han väl börjar. Det bästa jag kan göra är att sitta där och "vänta ut stormen".

Åh jag blir så trött på honom när han håller på på det viset så usch..Tur jag vet att han är en prins ibland också!

 

Text av Hampus Söderberg

Ni som kör fordon efter vägarna som möter oss ridande: Läs!
(obs: Vi ridande älskar inte att bege oss ut med trafikerade vägar men oftast behöver vi använda dessa för att komma till mer ridvänliga ställen).
 
Denna text är hämtad från Facebook från en kille vid namn Hampus Söderberg:
Älg. Mankhöjd 150-210 cm Vikt 400-700 kg

Häst.... Mankhöjd upp till 210 cm Vikt upp till 1000 kg

Jag är äckligt trött på idioter som gasar förbi hästar både vid vägkanten och i hagen... Sunt förnuft verkar inte rå på dessa stjärnor men kanske kan en jämförelse med vilt skrämma vett i tomrummet. (Bilden är slumpmässigt tagen från google)

För den som inte vet så dör man hårt, men inte alltid snabbt, (ibland sparkas du ihjäl inne i bilen) vid krock med älg. Hästar är i regel antingen lika stora eller större än älgen och även om där sitter en person på hästen så kan hästen bli rädd och styra ut framför bilen. Dör du inte av krocken så dör du när personens sambo får tag i dig i efterhand. Oavsett så är dina odds fruktansvärt dåliga.

Att tänka på är också att det finns hästar som blivit så stora så de vägt över 1500 kg och haft en mankhöjd på nära 220 cm. Att krocka med en sådan häst skulle vara samma som att fronta en Audi A6 på styltor... Bilen blir en cab och du själv blir ungefär hälften så lång.

Skiter du fullständigt i hästen och ryttaren? Tänk i alla fall på dig själv så skonar du indirekt såväl häst som ryttare, din själviske fan. Kör försiktigt.


Onsdagkväll 19/11

Efter en dag i skolan i detta väder. Blött och rått och kallt. Så var jag riktigt fryssen när jag kom hem. Raka vägen i sängen och på med täcket upp till hakan och tog en liten middagslur. I huvudet hade jag tanken: rida eller inte rida? Träna eller inte träna? Ja men jag kanske tar en skrittur då? . Men efter att få höra att Pernilla skulle ner med Tea till ridklubben så blev jag lite sugen på att kunna träna Brian och samtidigt titta lite på dom båda eftersom jag inte sett dem in action så att säga.

Så iväg till stallet, svira på Brian grejorna, lasta och åka. Kom fram lagomt så vi kunde smita in tillsammans med sista ridgruppen för kvällen så man slapp gå runt och in på andra änden av ridhuset :)

Hade en fundering på att longera vilden lite innan jag skulle hoppa upp i sadeln - vilket jag hoppade över. Tänkte jag får jobba honom direkt istället och han slappnar ju av efter en liten stund. Brian skötte sig riktigt bra. Lite sadeltvång i början men det var över rätt snabbt. Vi hade förmånen att vara helt själv på ena sidan ridhuset ikväll. Riktigt lyx. Alltid skönt att slippa trängas med andra samt att det är enklare att rida Brian avslappnad och nöjd då eftersom han är mötesskygg. Fick förresten höra att hans mamma var precis likadan (mötesskygg alltså). Ena gången värre än den andra. Så det går tydligen i generna :P

Men lär säga att Brian imponerade riktigt bra ikväll. Han skyggade en gång på de andra hästarna på hela ridpasset och det var när det blev lite kalabalik och två andra hästar på lektionen skuttade runt men Brian gjorde inga stora bravader utan höll sig riktigt bra i skinnet :) Idag körde vi på med lite serpentinbågar, volter. I galoppen så lät jag honom först rulla på mestadels runt fyrkantspåret med en volt när han började rinna iväg för mig samt att i volten försöka flytta honom lite för innerskänkeln och forma honom runt den för att få bort honom från innertygeln (han har ju en liten förmåga att hänga sig lite extra i handen nu sedan vilan). Därefer körde vi lite förvänd galopp. Eftersom de flyttat ut mittenstaketet för att få större bana på lektionssidan så fick ju jag därmed en mindre bana. Därav så funkade inte att galoppera på 3 bågar med förvänd galopp i mitten (provade först men blev så trångt med utrymme) så då körde jag på en 8-volt istället med förvänd galopp på ena. Den vänstra förvända galoppen var mkt bättre än den högra.

Avslutade lite med nedsittning i trav där jag försökte trava fram honom i bra tempo, en längning och några skänkelviktningar. I det stora hela idag så känner jag mig sååå nöjd med honom. Inte nå direkt tjafs utan medgörlig och samarbetsvillig från första stund. Lite spänd på den bortre kortsidan men höll sig i skinnet även där :) Ett ridpass med ett stort leende på läpparna! Guldhästen!
 

Fina Brian efter ridpasset :)
 

Mockning av hästtransport samt urplockning av grejor när vi kom hem
 

Nöjd kille av att vara hemma. Fick nu användning av nya stalltäcket jag köpte i ullared i somras. 300g. Blir bra nu som stalltäcke när det börjar bli lite kyligare ute :)
 
 
 

Schema inför Friends arena

Som jag skrev innan så ska jag ner och jobba i PS monter under Sweden international horseshow. Idag har jag fått schemat och istället för att jobba alla dagar ska jag nu jobba lördag + söndag heldaga mellan 9.00-21.30. Sova kommer jag göra hos Karin som är PS VD. :) Ska bli oerhört spännande! Från början var det ju tänkt att jag skulle åka dit redan på onsdag för att hjälpa till att bygga monter mm men nu blev det alltså nerkortat eftersom vi är tillräckligt med folk :) Lika bra för mig för då hinner jag med projekthandledningen på torsdag :)

Ridmässigt idag så stod ju först och främst Brian igår. Så för att gardera mig så lät jag honom springa massa varv i lina på volten ett tag innan det var dags att hoppa upp. Detta för att vi ska slippa tjafsa så mycket och lägga energi på fel saker som annars kan bli.

Han var ju som han var även idag. Lite skvättig. Hispig och spänd. Försökte jogga honom med lite övergångar mellan skritt och trav och till sist galopp. Hur som så verkar de nya akvallo bettringarna funka fint på Brian och hans känsliga mungipor så jag är mer än happy! :)

Brian i hackamore sport revoution, från en fotografering i höstas
 

Hårrosetter! :)

Idag har jag äntligen fått hårrostterna fotograferade. Rosetter med hårnät för tävling som har legat över mig någon vecka. Skönt att ha det överstökat :)Stort tack till Pernilla som ställde upp på kort varsel! Som fick agera modell i min tävlingskavaj och hjälm.

Här nedan kommer ett litet smakprov från photoshooten idag!
Ps kommer släppa dessa i webbshoppen inom kort :)
 

Måndag igen

Idag har Brian fått sin vilodag. Och lika bra det för jag har haft fullt upp med både skola, direkt när jag kom hem så gjorde jag iordning hjortronsylt då vi haft frysen full med egenplockade hjortron och därefter möte och slutligen kommunfullmäktige. Och däremellan har jag engagerat mig lite i en häst som måste sluta sina dagar om det inte hittas en ny ägare. Nämligen denna krabat:
 
11 årig travarnordis som gått både trav och monte men som inte är något för travet. Mkt riden iom Monten. Lite nervös av sig men troligtvis försvinner det när han kommer bort från travvärlden. Behöver utbildning och därmed en van ryttare som kan skola om honom till en fin ridhäst. Till haken hör att där han stått nu på träning kan han inte stå kvar och ägaren vill som sagt inte ha honom tillbaka hem och därmed är slakt bokad på torsdag som jag förstått det. Tränaren letar nu efter någon som evt kan ge hästen ett livslångt hem istället för att gå sitt mörka öde till mötes.

Så har nu försökt vidarebefodrat detta i hopp om att leta nytt hem till denhär grabben som säkerligen skulle bli en riktigt fin ridhäst. Tanken har slagit mig både en och två gånger att ta hem den till stallet provisoriskt tills ett nytt hem är hittat. Det är ju inte hållbart med två hästar när man pluggar och lever på csn.
Men lär ju säga att det skulle vara underbart med en skogsmulle-mys-häst kombo med Brian. Något att lugna nerverna med. Var länge sedan man red nordis och denhär såg ju för mysig ut.

Nåväl, får hoppas på att det hittas någon som kan ta honom med kort varsel. Annars är risken stor att han hamnar uppe i västerberg med Brian ett tag ^^.

Tålamodsprövande!

Ja, varje ridpass är ett test för ägarens tålamod just nu. Försöker andas lugnt och med full koncentration med att hålla Brian på alla fyra - vilket inte är enkelt när han sprudlar av överskottsenergi. Han står nöjt och snällt i stallgången under tiden ja gör honom iordning - med lite tjurigheter när jag ber honom att flytta på sig såklart. Men så fort jag har hoppat upp i sadeln så är det som att slå på en strömrytare och hela Brian taggar till. Sadelgjordstvången har blivit mkt bättre av Eric le tixerant sadelgjorden. Han har knappt sadeltvång alls med den så detta blir att skaffa till dressyrsadeln framöver. Tyvärr är dom ju rätt dyra så får avvakta lite.

Brian var skvättig som vanligt. Och det är så sjukt svårt att hålla ordning på honom när han spretar åt alla håll och skvätter iväg. Han är pigg och glad. Men en sån liten grej som att ländtäcket fladdarar lite får honom att spöka ur. Flyga i luften. Sjukt känslig och lättpåverkad häst.
 
Ganska snart så kände jag att nä, idag ska gossen få springa av sig så red ner mot byn där dom hade skrapat vägen och även kört på nytt grus/sand. Så underlaget var riktigt bra :) Körde på och joggade honom och försökte flytta honom från ena och från den andra tygeln och lossa lite på honom. Därefter så så fort vi kom til den tänkta sträckan så blev det galopp för hela slanten med tanke att försöka hålla så lite i honom som möjligt men samtidigt ha kontroll så att han inte skulle rinna iväg. Riktigt svårt. Lite osäker på hur lång den där vägen är men körde höger galopp hela vägen tills vi skulle vända och sedan vänster galopp på vägen tillbaka. Var taskig nog att ha honom att galoppera hela tiden. Men vipps så får han för sig någonting och låtsas skygga för en sten bredvid vägen och han försöker komma undan med att bryta av till trav men då blev det påt igen bara.

Efter galoppturen när vi skulle tillbaka på asfaltsvägen igen så fortsatte han att vara lika hispig igen. Taggad och har ingen lust att vila på steget i skritten utan tagga tagga tagga.. Supersuck.. Om något är tålamodsprövande så är detta det! Så himla jobbigt att rida ut på en häst som A-L-D-R-I-G kan ta det lugnt. Utan det är på med strömbrytaren från att vi lämnar stallet tills vi kommer hem. Någon enstaka gång blir han nöjd över att få ha jobbat och skrittar jättetaggad en liten bit men lugnar sedan ner sig - och andra gånger inte såklart.

Ibland önskar man verkligen att man hade en normal häst. En lite lugnare häst med inte lika mycket åsikter och nerver. Jag tycker det är extremt synd på Brians beteende för med hans beteende när vi rider ut så är det svårt att rida på annat än bett. Hade gärna viljat kunna rida majoriteten av uteritterna med hackamore men då sköter han sig inte för fem öre. Han måste verkligen vara helt slut på energi för att hackamoret ska fungera annars är det med en stor säkerhetsrisk som vi rider ut.. Bygga eget ridhus vore bäst (svärfar, köp åkern på andra sidan asfalten och gör ridbana och ridhus åt mig! Och AA det är nödvändigt!)Imorgon blir det vilodag för herrn då ägaren har lite annat att göra. Bla skola och kommunfullmäktige på kvällen så kan bli svårt att hinna med. Men nu har gossen gått tis-ons-tors-fre-lör-sön. Dvs varje dag sedan han sattes igång igen. Därefter på tisdag när det ska ridas igen så ska han longeras först sen så funderar jag på att sätta på honom ett pelham å se om det kan göra någon skillnad!

Nästan frågan om vi skulle ha börjat ta oss för med lite hoppning emellanåt igen. Åtminstone en gång i månaden för att göra av med lite extra energi. Det skulle ju behövas.
 

Föreläsning + ridning

Idag åkte jag för 3.e gången mot ockelbo denhär veckan. Först idag en föreläsning från Evidensia hästklinik i gävle om visitering av sin häst. Väldigt intressant och lärorikt. Efter föreläsningen så skulle några av ridskolans hästar visiteras och kollas - praktiskt. Och eftersom även Brian stod inne (lånade en box under föreläsningen) så fick han ingå som en visiterhäst också ;) haha. Grabben stod så snällt så.

Under själva ridpasset så var han väldigt spänd och skvättig. Känns väldigt konstigt. Ibland får jag känslan av att inte bakdelen hänger med riktigt och emellanåt. Sedan var han lite ful och sprang och skyggade för bortersta delen av kortsidan. En riktig fuling där!  Spännde till rätt rejält i båda varven efter kortsidan.

Lär säga att det krävs en hel del på krafterna att rida denhär gossen för närvarande. Väldigt tung i handen vilket gör det till en dragkamp. Så under ridpassets gång så fick jag rida över honom på motsatt tygel om vartannat. Mycket flytta för innerskänkeln och få loss honom från innertygeln i båda varven. Lura runt honom lite. Känns som att vi har tappat en hel del under dessa hovböldsveckor. Och jag vet att det kommer vara fortsatt tungridet ett tag framöver innan han börjar lossna igen. Imorgon ska jag rida ut och jag tror nog att jag ska börja med att longera honom hemma på gården innan vi ger oss ut.

Tungt tungt tungt men jag vill verkligen få honom att släppa. Så frustrerande att det ska vara såhär tungrott nu eftersom vi verkligen låg på topp för 4 veckor sedan! Hoppas på lite hjälp från bästa tränaren framöver så ska vi komma igen sen! :)
 
 

Fredag 14 november

Idag har jag haft hemmadag. Skönt som sjutton. Så idag kunde jag äntligen klippa klart Brian. Väntar fortfarande på besked om min klippmaskin. Hoppas att jag får den till veckan så under tiden fick jag låna en annan. Och lär säga fy sjutton så bra den klippte! Sladdlös, Eller ja, sladd till ett litet batteri som jag satte runt magen. Så himla behändigt! :)  Gillas skarpt!

Brian stod snällt när jag klippte. Velade först på om jag skulle korrigera bara och göra en halvklippning och klippa hela honom sen. Men sen när jag väl kom igång så kändes det bäst om jag körde hela hästen direkt när jag ändå höll på. Brian stod snällt. Lite känslig längst bak vid virveln och precis framför bakbenet. Men körde på och klippte rubbet. Så nu har han bara päls på huvud och från knäna och ner :) Skönt! Nu kommer det även att vara lättare att hålla schabrak mm rena utan en massa hästhår. Fenomenalt!


Halva Brian hamnade på golvet ;)

Färdigtklippt å fin! :)

Efter klippningen packade vi oss ihop och gnodde ner till ockelbo ryttarförening för att trimma lite. Idag så hör och häpna så åkte dressyrsadeln på. Vågat men känner att det är enklare att komma till riktig ridning när jag sitter i den. Brian var spänd i vanlig ordning och reagerade på sadelgjorden igen nu. Detta har jag varit befriad från de övriga dagarna sedan jag började använda en Erix le tixerant sadelgjord till hoppsadeln. Vilket funkar utmärkt på mr B :)  Men tillslut släppte sadeltvången och vi kunde börja röra oss framåt. Blev att rätt snabbt korta tyglarna och jogga honom för att sedan gå över i galopp. Lite tjurig i galoppen och svår att hålla igång på volt till en början. Men efter en stund så släppte det.

Försökte idag att jobba loss Brian i sidorna. Mycket böjda spår med att ha honom att gå undan och forma sig för innerskänkel. Halvhalter och nytt varv. Gjorde även lite öppnor som bitvis flöt på bra. Självklart passade han även på att skygga vid samma hörn för pallen och stolen som stod där (kliva upp-hjälpmedel).. Suck. Brian i ett nötskal är att leta grejor att skygga för så att han slipper arbeta. Dock så vet han också att det inte är någon ide för jag ger aldrig efter.

Brian är som sagt lite tung framåt just nu. Blir mycket jobba på halvhalter och tempoväxlingar samt sidvärtes för att få bort honom när han biter sig fast i antingen den ena eller den andra tygeln. Slutligen så släppte han till lite grann. Blir att fortsätta jobba på detta nu och försöka få igång honom igen:)

 
Före ridpasset
 

Redo att åka hem :)
 
 
 

Hiss!

Tidigare var jag insnöad på tvättservetterna till läder man kunde köpa hos Börjes tingsryd. Kan säga att min förpackning är stående sedan jag provade PS of Swedens lädertvål. Praktisk pumpflaska och när man pumpar så kommer det ut ett skum som man enkelt rengör sina träns, sadlar osv med. Så himla praktiskt jag verkligen älskar den! Gör ren alla lädergrejor med den. Den kostar 149:- för en flaska på 250ml. Du hittar den härPS har även ett läderbalsam också. Från början föredrog jag mitt gamla vanliga: horsemens one step men efter att ha provat den lite då och då så har jag börjat fatta tycke för även den. Man kan behöva arbeta balsamet lite för att det ska bli användbart och lädret får en underbar lyster. Detta läderbalsam kan du också köpa i PS shop för 99:- . Kombinerat de två nämnda ovan (lädertvål samt balsam) går även att köpas i paketpris till priset av 229:-. Helt klart värt det kan jag lova :)
 
Nu säger jag såklart inte detta för att jag skulle vara partisk. Utan jag älskar verkligen domhär prylarna och använder framförallt lädertvålen dagligen! Grejorna blir som nya varje gång! :)

 
 
 

Mr sprätt

Ja det är i dagsläget ett bättre namn på Brian. Kan dock inte riktigt beskriva hur lycklig jag är att få vara tillbaka på hästryggen igen. Där trivs jag absolut bäst. Dock så har Brians tokerier med mig på ryggen gjort att jag fått en sträckning i sidan av halsen och nackens muskulatur så idag har jag gått med back on track krage.

Blev en ridtur idag igen. 3 dagen för Brian. Just nu i dagsläget så vet jag inte riktigt hur jag ska lägga upp dethär med Brian. Han har på tok för mycket energi och samtidigt som jag vill att han ska sättas igång lugnt så gör han det svårt eftersom han behöver jobba skiten ur sig så att han blir lugn någon gång. Som det är nu så tuggar han på som en överladdad duracellkanin och jag får tanken att han liksom vill hinna med så mycket som möjligt på så lite tid som möjligt.Idag så studsade han nästan på stället. Trava är omöljligt och vi fick gå direkt från skritt till galopp när det var dags att öka tempot lite. Dragig och taggad. Javisst.

Nu har jag fått låna en klippmaskin iaf så får vi se vad som sägs om min - vad dom nu kan tänkas hitta för fel på den. Så imorgon fm blir det till att klippa klart Brian för att sedan åka mot ockelbos ridhus och träna lite. Göra en urkörare. Är dock som sagt lite osäker på hur jag ska välja att lägga upp det. Börja sätta fart på honom i den mån att han får jobba under ridpassen, framförallt i ridhuset för att få bukt med hans energiexplosioner så att han blir nöjd och tillfredsställd.

När han väl arbetat ur sig så är det en härlig känsla när man märker på hur lugn och harmonisk hästen blir. Han ser så nöjd ut med sig själv. Dessa veckor på box har rent ut sagt hållit på att ta knäcken på honom. Stackars <3

Hur skulle ni välja att göra med en igångsättning med en häst som Brian? Lugnt eller jobba ur honom energin?
 
Gossen igår efter ridturen :)

Gossen idag efter ridturen :)
 

Glad kille! :)

Idag fick Brian äntligen efter nästan 4 veckor på box gå ut i hagen igen. Han får dock gå i "paddocken" tills vidare där det är sand-underlag för att inte gegga ner sig så att det kommer in skit innanför sulan :) Brian var superglad av att få komma ut. Ursäkta lite dålig kvalitet på bilderna men de är som de är ;)
 

Ja min otur då såsäg!

Idag var äntligen dagen D! Dagen som både Brian och jag har väntat på. Gipset av - sko på! Äntligen!
Och min plan var att direkt därefter packa in Brian i hästtransporten och skramla iväg till Ockelbo ryttarförening för att göra av med lite energi. Så har numera börjat lösa månadskort där. Prova på och se hur det funkar att sitta och åka :) Trevlig stämning vilket man inte är bortskämd på klubben närmast här. Så just nu känns det verkligen som att det är värt det.

Iaf så skulle jag raka av Brian lite päls. Tanken var att halvklippa honom denna gång eftersom han kommer svettas ihjäl med sin tjocka vinterskrud han har satt. Murmeldjuret Brian!
Till min stora glädje så lät inte alls maskinen spec mkt. Har varit med om betydligt värre och den var lätt och behändig. Ett bra köp! Jag oljade och skruvade precis så som det stod på inställningarna men ändå var det galet. Den klippte inte som den skulle.. Efter att ha gjort precis som det stod i bruksanvisningen så blev resultatet följande:


Klippmaskinen rufsade i princip till pälsen och näst intill körde fast. Resultatet blev någon form av svinpäls.. :/ Strulade och skruvade på den där apparaten, plockade itur den och ihop igen.. Nä, den ville inte klippa som den skulle. Provade att vrida åt skären rätt mkt 1/4 varv bara istället för 1,5. Då klippte den bra men eftersom då skären blev för hårt dragna så blir det istället att den blir tokvarm så fick genast lägga ner det.. Kontaktade butiken varpå dom kontaktade leverantören/tillverkaren och den ska nu skickas tillbaka för att kollas upp vad som är fel och förhoppningsvis får jag en ny. Så ja, Brian ser helt enkelt förjävlig ut i pälsen nu.. Och i denna skrud så åkte vi efter att hovis fixat med Brians gips, och på med sula och sko iväg mot ockelbo för att springa av lite energi.

 
Lär säga att det var en häst med glimten i ögat som jag lastade ur utanför ridhuset på ockelbo ryttarförening. Hela hans kropp spännd av förväntan.  Lyckades även trycka på honom Eric le tixerant sadelgjorden trots att den är liiite för kort. Iom reagerade han inte alls på sadeln trots att han inte haft en sadel och en sadelgjord spänd på nästan en månad (!). Linade Brian först en stund. Men med hänsyn till att det var lektion i andra änden och att det var nybörjare så fick han inte göra annat än att trava i linan i sansad takt. Han skötte sig riktigt bra. Trodde verkligen att han skulle vara som ett riktigt spöke.

Efter att ha sprungit i båda varven så fixade jag iordning och kunde kliva upp. Ingen sadelgjordstvång då heller men en riktigt spännd grabb som kändes som att det bara pulserade energi i honom. Det som sagt fick inte å göra så himla mycket än att försöka hålla honom lugn och jogga honom lite. Han var väldigt spänd i traven och ville gärna älga iväg och inte alls speciellt där jag ville ha honom i handen. Kan ju heller inte ha så höga krav eftersom han inte gjort någonting på nästan 4 veckor på box så han skötte sig förvånansvärt bra! I galoppen lyckades jag jobba honom. Lite tung och lite framåt men han var där iaf. Jobbade lite på böjda spår men mest för att han skulle få tänka lite och få springa av sig. Avslutade passet med att trava på honom i bra tempo framåt. Vi är nog tillbaka innan vi vet ordet av kändes det som. Red ca 30 minuter på sin absoluta höjd. Inte en minut längre. Kändes som att det räckte. Tanken var mest att han skulle få göra någonting ,röra på sig så att han inte är en riktig racerhäst imorgonbitti. Vill ju inte att han ska bryta något ben i hagen.

Efter ridpasset var Brian så nöjd. Även om jag inte ridit honom trött och han var spretig från början till slut så var han så nöjd när jag hoppat av å slängt på honom ett täcke. Han var nöjd över att få ha gjort någonting. Dessa dagar (veckor) på box har näst intill tagit knäcken på honom. Vill aldrig behöva se honom så missnöjd igen <3 Imorgonbitti blir kameran med till stallet för att dokumentera ett stycke lycklig häst över att få komma ut i hagen igen :)


Red på detta träns ikväll, High jump revolution
 
 
 

Lister Legend *tummen upp*

Efter att ha velat en hel del fram och tillbaka nu i flera veckor. Eller velat och velat.. Det har snarare gått i dom tankebanorna att jag SKA köpa en. Nu är den min iaf! En Lister Legend klippmaskin. Så nu ska murmeldjuret i stallet rakas när jag ska sätta igång honom igen!

 
 

Full rush!

Ja, det är nog det minsta man kan säga. Har fått oerhört mycket positiv respons på mina bilder som jag fotade i Högbo i söndags (de från i lördags vågar man inte visa för majoriteten av dom blev total katastrof!) ..

Instagram svämmar just nu över med kommentarer, gillamarkeringar och nya följare. Senaste dygnet har jag nog fått över 150 nya följare och har nu över 2000 personer som följer mig på instagram. Verkligen jättekul! Glada positiva kommentarer, nyfikna frågor om inställningar, förfrågningar om fotograferingar samt en förfrågning av en tjej som ska tävla med sin häst på friends arena på sweden international horse festival om jag inte kunde fota henne där. Ja verkligen superkul är detta! Love my life!


En syn jag möts av ca 1 gång i timmen. MASSOR av likes varje gång.. Omg!
 

Heeelt fantastisk!

Idag när jag satt och kikade på instagram så dök ett inlägg upp från en av de jag följer som målar och tecknar. Min första tanke: Nejmen gud den hästen ser ju ut som Brian... Nejmen OJ det är ju Brian!!!
 
Verkligen talangfull tjej! Följ henne gärna på instagram! :)
 

En massa vackra hästar!

Idag har jag spenderat dagen i Högbo till största delen. Där har jag fotograferat Msv A samt st georgen. Gud så massa vackra hästar. Den ena värre än den andra och framförallt inspiration på hög nivå!

Bjuder på några bilder från dagens MsvA och St George:
 

im happy <3

Dethär är mitt liv. Hästar, ridning och fotografering. Det får mig att må så himla bra. Att ha någonting att kämpa med som man aldrig når någon topp i utveckling och kunskapsnivån. Det finns alltid mer att lära sig, nya saker att prova på osv.. Det har dock också varit väldigt skönt att ha ett litet uppehåll från ridningen under dehär veckorna som Brian har varit konvalecent. Det har också fått mig att inse hur mkt jag saknar ridningen.

Ska bli skönt att evt på onsdag sitta upp igen. För vad är väl en bal på slottet? Ut med en ridtur helt ensam med hästen. Bara fundera över allt och ingenting. Ensam med sina egna funderingar eller bara släppa allt annat för en stund. Så himla underbart och vilken frihetskänsla sen. Jag älskar det
Brian och jag efter våran dubbelplacering i Årsunda i augusti 2014

Foto Högbo ridklubb idag..

Ja vad ska man säga. För det första var det himla kallt.. Höll seriöst på att frysa ihjäl. Och för det andra så misslyckades jag totalt med bilderna och därmed 6 timmar bortkastade helt i onödan för jag anser att bilderna inte håller kvaliteten för att läggas upp på equipe. Men men, så kan det gå. Önskar man ändå bilder från idag så går det att kontakta mig privat.
 
Nåväl, bjuder på några bilder på Christina och Dodde. Så snygga! Och bland de enda bilderna som blev hyfsade enligt mig.. Ska lyda rådet från de bättre vetande till morgondagen och våga mig upp på högre iso!

Efter att ha sett alla fina ekipage idag är det ju såklart att man blir väldigt sugen själv. Dock är ju min grabb på boxvila ännu som han börjar bli mer eller mindre missnöjd med. 3 veckor sedan igår. Stackars :( Men på tisdag så blir ordningen återställd.
 
 

Totally happiness!

Ja, jag är stolt över mig själv och vad jag ådstakommit detta år. 2014 var året då allt vände. Jag var ner på botten, vände och klättrade upp igen. Jag har både smakat grus och smakat från gräddhyllan så att säga.

2014  var året som jag slog igenom med mina bilder. Jag bär nu med stolthet upp att jag fotograferar för ett av Sveriges största ridsportmärken: Ps of sweden. Jag fotograferar även åt ridsportbutiken Ryttarstugan i Gävle vilket såklart känns jätteroligt. Jag blev även fotograf åt equipe under våren.

Brian och jag nådde botten för att sedan köra hårdare än någonsin vilket lönade sig och har iår placeringar upp tom LA. Nästa år ska det satsas med Brian mot msv C.

Jag har snart gått halva tiden på min högskoleutbildning vilket känns super. Äntligen har man börjat komma någonstans. Ser fram emot den dagen då jag studerat klart. Då både Fredrik och jag är färdiga. Då vet man aldrig vart vi tar vägen i slutänden. Om vi ens blir kvar "här uppe". Den som lever får se :)


Bild ifrån tävlingen i Årsunda iår :) Vi <3
 

Fotografering i helgen

Ja då var det dags för årets sista tävlingsfotografering. Är en aning spänd och självklart förväntansfull. Tävlingen går inomhus vilket sätter högre krav på mig som fotograf för att få till det. En aningens nervös. Just nu vet jag inte riktigt vilka klasser jag ska fota. Har fått tips att fota fm-fm, eller em-em.. Det är såklart en avvägning för vilka klasser som kan generera mest inkomst och få med så många olika ekipage som möjligt på bild. Ska grunna lite på det å se hur jag väljer att lösa det. Som det känns nu så åker jag dit tills det börjar och börjar med att fotografera La4. Men vill även prioritera Msv A som går sist på dagen. Så får se hur jag väljer att göra. Vet att jag inte kommer att orka fotografera hela dagen iaf.. Men försöker åka dit tills det börjar :)

 

Ett försök!

Idag gjorde jag ett försök på morgonen att släppa ut Brians sällskapshäst i sin hage och sedan låta Brian stå precis utanför stallet. Är som en liten hage där. Brukar använda den som "sjukhage" och eftersom marken var lite frusen så tänkte jag att han nog kunde stå där utanför och på så vis vara rätt nöjd. Det gick dock inte som jag tänkte. Brian blev såklart glad av att få komma ut. Men så försvinner den andra hästen inom synhåll för Brian vilket gör honom helt tokig. 700kg Brian med enbart överskottsenergi blir ju såklart helt galen. Han kunde rejsa tydligen i den där pyttelilla hagen som är ungefär som ett galoppsprång i vardera riktning.. Ja, det finns inget springutrymme alls. Men han kastade järnet där inne och körde på galopp - tvärnit i alla riktningar samt en hel del krumbukter, bockningar, stegringar och ja.. Jag hade helt enkelt väldigt svårt för att få fast honom eftersom han snabbt som attan vänder baken till och slår bakut i sina krumbukter (såklart inget illa menat från hans sida med å sparka utan det bara gick av farten).

Tillslut fick jag tag i honom och det blev raka vägen in på husarrest igen.. Lagomt less på honom som missbrukade chansen att få stå ute ett tag idag.. Omslaget runt hans hov hade han rivit sönder i sina "slidestops" och gipset var "framme". Blev att lägga om på nytt och efter idag så kommer tyvärr inte grabben att få gå ut förens gipset är av (tas bort på tisdag eftermiddag). Så troligtvis får han inte gå ut förens på onsdagmorgon..

Lär ju säga att det blir jävligt spännande att sätta sig upp på denhär galningen när det är dags att börja rida honom igen (nästa vecka). Blir nog full mundering av alla tänkbara skydd jag kan ha.. Nejdå, skämt åsido men säkerhetsvästen får nog åka på igen nu några dagar efter att ha hängt i sadelkammaren i 2-3 års tid. Få se om gossen har ihjäl oss båda två när jag ska upp och rida på tis/ons igen.. Spännande! Väldigt spännande!
 
 

Lite ovisade bilder

Dessa är från ett trimpass i September :) Ursäkta kvaliten på vissa men sambon är inget proffs! ;)

 

6/11-2014

Dags att börja räkna ner dagarna tills Brians gips åker av. Tisdageftermidag så smäller det! Då kommer hovis Lena och hjälper mig och jag verkligen längtar efter att få låta mitt hjärta gå ut i hagen igen. Det behöver han! Pysslade om gossen lite och gick lite runt på gården nu på kvällen. Dock både blåste det och var apkallt vilket gjorde att han for iväg en gång varpå jag beslutade på att det nog var bäst att gå in igen tillbaka. Jaja, han fick röra sig liiite iaf.. :) 5 dagar kvar tills skon åker på och Brian är friskförklarad! :-)
 
Har jag sagt att jag har världens vackraste häst? (;
 
 

Lite ytterligare fix i sadelkammaren idag (Y)

Ja, som rubriken lyder :)

 
Love it!! ****

NU kom min

halloweendräkt. Några dagar för sent från USA.. Nåväl, får bli nästa år istället då så får Lady gaga pensionera sig ;) hihi.
Men lärade ju såklart prova den. Åh my god vad vacker den var. *dör*
Får bli nästa år istället eller att de blir en maskerad framöver.. Då ska jag vara Elsa i disneyfilmen Frozen! :)

Ja ni ser vad vacker den är.. Glittrig med paljetter och ett långt fint släp.. Åhh!
Man blir aldrig för gammal för att klä ut sig som disneyprinsessa! ;)

 

Sadelkammarfix!

Kvällen spenderades tsm med bästa kompisen i valbo. Lite middag på ikea samt inköp av lite detaljer till sadelkammaren. Håller ju som sagt på och inreder den lite nu så att det blir någon form av ordning å reda där. Det behövs verkligen med alla prylar man har. Så har kikat på nätet osv efter tips bland annat.

Såhär blev det iaf:

Nya garderoben vi hämtade igår rymde en del på hyllorna :)


Köpte klädgalgar med "nypor". Funkar perfekt för förvaring av schabrak plus att inga möss kommer åt att bita, bajsa eller bygga bo i/på dom :) Perfekt!
 "Häng-garderob-delen" i nya garderoben :)


Där får nu båda mina ridstövlar plats på golvet och kommer undan från resten av sadelkammaren :)


Ovanpå blev täckesförvaring samt att ja ställde upp groomingbagen för tävling där ;)


Denna smarta förvaring till benskydden köpte jag på ikea. Helt perfekt storlek på facken för benskydden! :)
 

Tränsen som numera pryder väggen. Så nöjd med att nu ha kunnat fått upp lite tränshängare! Ska beställa några tll från Börjes också så jag kan få upp några fler :) Åh börjar bli riktigt nöjd med sadelkammaren nu! :) SKa fortsätta fixa där framöver också :)
 
Men visst blir det bra!? :)
 

Mälarkliniken besök 4

Ja idag drog vi kosan mot Mälarkliniken för 4.e gången på 2,5 vecka. Denna gång endast tid till hovslageriet. Vi var ute i god tid och befann oss på plats redan en timme före besöket. Väl inne på plats gick det rätt fort.
Gamla gipset av och där kunde hovis konstatera att det såg hur fint ut som helst. MEN, det hade inte blivit tillräckligt hårt för att han skulle vilja sätta igen hålet ännu eftersom det bara r 50% chans att det håller. Valet stod hos mig så jag valde en vecka till på box med gips. Hellre det än att det blir nå tok för att man var för ivrig och sedan så blir proceduren att börja om från ruta ett. Känns rätt onödigt när vi nästan är i mål.

Brian började såklart med att kasta sig i vanlig ordning när det var dags att lyfta hov och utöva det praktiska - sätta dit nytt gips..  så det blev direkt att vända på honom och ställa honom längst in med arslet in i hörnet och där stod han snällt. Hovis sa så: men jag ska väl inte behöva droga ner dig för att få på ett gips?!
Sedan stod han snällt och i det stora hela så tog det kanske bara några minuter där inne. Sedan klart och dags att bege sig hem. Inget återbesök utan detta blir jag och hovis att fixa själv hemma om en vecka :) Så skönt att äntligen få ett slut på detta!

Gustaf tittade även till Brians bakben innan vi åkte hemåt. Han trodde inte det var någon fara och vi blev ordinerad lite motion (Hur det nu ska gå eftersom det är så blött) .. Inte lätt när de är blöttider och han står med gips som inte får bli blött.. Suck.. Någon som har bra lösning på ett vattentätt och säkert paket att lägga runt hoven?

Nåväl, om en vecka så sitter man troligtvis till häst igen. Äntligen och återigen äntligen<3! Hovböldshistorian går mot sitt slut!

Gossen äter bara hö om det är direkt från påsen tydligen..?


On the road!


Glad kille på plats på Mälarkliniken :)
 

framme och välbehållna

återstår att se vad dagens veterinärbesök på mälarkliniken kommer att geJag typ dör på min häst

Han tar seriöst livet ur mig! haha... Imorse var man  till stallet som vanligt. Tog en promenad med gossen då han svällt i ena bakbenet. Brukar bli så när han inte rör sig som han ska. När vi kom tillbaka dock så fick han nå konstiga nervryckningar i musklerna. Både fram och bak.. Bogen/rumpan.. Blev såklart jätteorolig. Efter 20 min försvann det å allt blev som vanligt igen.

Åkte hem och Brian stod lindad med back on track under tiden på båda bak. När ja kom tillbaka så var en av kedjorna borta som jag satt vid Brians framben (för att dom ska göra så att han inte krafsar då dom irriterar om dom slår mot benet... ) Ja då var ena kedjan spårlöst borta.. Drog med grepen i boxen helt utan resultat. Det enda ja kunde komma på var att han helt enkelt blivit så irrriterad att han helt enkelt ätit upp den i protest?!!!? En grimskaftkedja på sisådär 3dm... Men den hästen har ju chockat mig många gånger så jag tror allt om honom. Han kan lyckas med allt.
 
Han verkade dock väldigt bekymrad över sitt svullna ben och stod och vägde fram å tbx å vilade på vartannat flera flera ggr i minuten. Tempade honom vilket visade på feber (39,2 grader). Ringde till mälarkliniken där jag fick Gustafs (min veterinärs) nr å kunde kontakta honom direkt. Jag berättade i stora drag vad som hänt med nervryckningar, svullet ben och feber samt om kedjan men den trodde han inte att Brian skulle ha ätit upp
 
Nåväl, när ja kom tillbaka till stallet silade jag igenom hela boxen och då hittade jag den till min stora lättnad. En sak mindre att oroa sig över. Men benet kändes desto mer svullet (eller så var det lika). Ajuste, Gustaf sa i telefonen också att jag skulle tvätta rent benet på Brian samt gå ut och promenera med honom. Gjorde båda delarna. Hittade ingenting. Så nu står grabben med back on track igen... För usch va svullen han är. Men Gustaf sa att det inte är någon fara så länge han är pigg och äter och dricker och det gör han ju.

Men ja, man blir ju ändå orolig. Han sväller ju i ben när han inte motioneras som vanligt så de är ju inga konstigheter samt att han alltid bara sväller i ett ben åt gången.. Ja ni ser ju hur gossen ser ut:Men men, imorgon bär det av till Mälarkliniken igen för förhoppningsvis sista återkollen på hovböldshistorian. Få se om han fortfarande är svullen så för isåfall får dom ta en liten kik på detta benet också!
 

Älskar! :)

Jag bara älskar synen i min sadelkammare nu! Ikväll blir det till att hämta en garderob som jag fått av Annelie. Ska bara skruva isär den själv så att vi får ut den ur deras hus ;) Så tanken är då att den ska vara i sadelkammaren framöver. Hoppas att jag kan få till det på något bra sätt så ska plåthyllan där inne ner. Sakta men säkert så börjar det ta form och bli någon form av ordning. Helst så hade jag ju viljat att det skulle panelkläs där inne men nu blev det inte så då svärfar haft lite mkt att göra. Få se om de blir till sommaren istället. Så då får jag nu istället ordna så gott jag kan där inne fram tills dess. Jag riktigt älskar att jag fått upp en del tränshängare på väggen där den stora otympliga bänken stod ett tag.

Det blir riktigt grymt när det är klart skulle ja tro! :)
 
 

Halloween 2014 + födelsedag

En himla rolig kväll igår med underbara människor. Extra stort tack till min älskade sambo som hämtade oss klockan 4 i gävle! :) Tack för en jättefin kväll allihopa! Helt klart värt att vara sliten idag! :)

 
Idag då, förutom att ha varit himla trött och sliten så har jag ju även fyllt 26 år. Lite tårtabjudning och fika hos mig. Tack till er som gjort min dag <3
 
 

RSS 2.0