Blev inte så mycket idag

Efter en lång dag i skolan å mådde inte toppen när man väl kom hem så sköt jag på ridningen. Tanken var först att åka och rida igenom honom på stork efter gårdagen. Men pga måendet så var man inte jättesugen å tänkte att vi får väl rida ut en sväng då. Men efter att ha kollat igenom honom så såg de inte riktigt okej ut på höger fram bak vid ballen. Och mycket riktigt. Under leran så dolde sig ett sår. Velade lite medan jag fick klippa bort "fliken" som han trampat upp med en verktång och därefter tvättade jag och gjorde rent samt slog om med ett galoppbandage. Tänkte att han säkert kanske är lite öm. Så beslutade mig för att ta en kortare skritt tur vilket det blev. Brian var nöjd och glad. Blev en sträcka på ca 2 km på sin höjd. Bara för att. Får se hur han är imorgon om han visar någon ömhet, annars så blir det väl en sväng till ridhuset då.

Fan ja tycker Brian är expert när det gäller att trampa sig lågt för dom där jävla galoppbandagen är ju så svår att få att sitta kvar!! :@
 

Fotobokning

För er som är intresserad så tag kontakt genom min mejl: info@lindaanderssonfoto.se
 

Dagens tävling

Patricia och Brian hamnade på en 10.e plats av 21 i La debuten på 61,316%. 61 var Patricias mål men om det varit all in som Brian brukar kunna gå så hade procenten varit betydligt högre. Men man får helt enkelt se det efter dagsformen och de båda kämpade på bra så jag är jättenöjd med dom båda men vet att Brian hade kunnat mer.
Blev lite bilder ifrån framridningen idag. Bjuder på några stycken!
Resultatet blev väl lite sådär. Jag är inte helt ett med kameran än men det tar sig. Fotar som sagt numera helmanuellt och jag börjar känna mig bekväm med inställningarna. Dock så har jag lite svårt för vitbalansen. Gjorde en ändring idag efter att ja fotat lite i början till något jag trodde skulle vara bättre. Det är ju lite en smaksak. Alla bilder här nedan är fotade med en vitbalans förutom en. Och det blev konstigt nog så att jag tror jag gillar färgerna i den bilden mest utav alla! Ni er nedan vilken bild jag menar för med den vitbalansen så fick jag en varmare färgskala och jag tycker den blev liksom behagligare att titta på. Får bekanta mig mer med vitbalansen för att verkligen veta vad som funkar i vilka ljusförhållanden. Men ja, på alla bilder går de ju inte att undvika att se: dom är ju förjävligt snygga, ekipaget alltså! ;) Stolt matte och "elev" / vän eller hur ja ska säga! :)
 

 
 
 
 

Every day! ;)

Tänkte bjuda på en liten kortfilm. Såhär gör Brian VARJE morgon när han ska få gå ut i hagen. ... Någon mer som har en häst som gör lika eller kanske har någon annan egenhet? :)


Tävlingsdags! :-)

Tävlingsdags! Klockan ställd tidigt för att åka till stallet å släppa ut hästarna så Brian hinner vara ute ett tag innan det är dags att göra iordning och åka på tävling. LIte bortskämd  med sovmorgon egentligen idag och när det är La1 som gäller och den går på eftermiddagen. Klockan 16.04 har Patricia och Brian sin starttid.
 
Grejorna putsades igår så nu är allting snyggt och rent (förutom vita skydden som aldrig tycks bli ordentligt vita igen). Brian fick även den stora äran att låna Gazpanis tävlingspannband med swarovskistenar! Sååå snyggt! Så det satte jag på tränset imorse. Omg vad snyggt de blev <3  Alltså - MÅSTE ha ett sådant sen. Men fram tills att man pluggat klart så får det nog bli en budgetvariant från hööks! :-)
Snyggt, eller hur??! :)
 

Favoritövning?

Fick en fråga om jag hade någon favoritövning när jag och Brian trimmar.

Det första som då dyker upp i huvudet på mig är -> serpentinbågarna!!!
Dessa gör jag i princip alltid som uppvärmning! Både hemma och på tävling. Det känns som ett säkert kort. Till att börja med kör jag bara vanliga serpentinbågar. Därefter så utökar jag och gör en 10 meters volt i varje båge för att få med Brian runt skänkeln, försöker få honom lösgjord i sidorna och jobba med ställningen och att jag känner att han är med runt och att vi inte tappar bogen eller någon annan kroppsdel någonstans. Bakdelen ska trampa in under framdelen och spåra och inte "drifta" som han gärna vill göra ibland. Jag brukar också köra domhär övergångarna som är i Lc1:an att varva med. Dvs, variera med dom och göra vanliga serpentinbågar med skrittövergångar över medellinjen. Ibland även halt. Allting för att Brian ska vara med mig och inte hasta iväg på egen hand. Han tycker ju väldigt ofta att han "kan själv" :)

Ursäkta dåligt ritat. Men musen till datorn funkar inte det bästa och jag orkade inte koppla in ritplattan :)


 

Mysepys i solen

Idag fick myshästen vara ute med ett tunnt sommartäcke, ett sådant där i bara tyg. Varför? Jo för att han inte ska bli så förjävla skitig om han rullar sig. Och detta eftersom han ska tävla på söndag (imorgon). Igår hade han lyckats med ett såt jävla lerbad att jag blev tvungen att tvätta av honom med svamp och varmvatten inifrån huset. Hua hur han såg ut :/ Värsta ja sett på länge!

Och jag får ju så sjukt dåligt samvete om Brian ska gå med täcke ute på sig när det är fint och varmt väder när jag själv bara går i tröja, men ett tunnt täcke är ju iaf lite bättre. På dethär viset kommer han få gå i hagen imorgon också innan det är dags att göra iordning för tävlingen! :) 
 
Tog någon bild på när han gick och strosade där ute och solade sig och bara njöt.Är så sjukt fotosugen så det finns inte. Längtar tills jag verkligen får fram fina resultat när jag fotar igen. Har nu avancerat och börjat fota på manuell då det är enklare att få till bilderna exakt som man vill ha istället för att fota på chansning. Har dock varit lite glest om fototillfällen nu i veckan och helst vill jag ju inte åka så långt heller för att köra kameran och objektiven varma. Så någon som vill agera lite modell med sin häst framöver?

Självklart åker kameran med till tävlingen imorgon. Hoppas på några fina bilder!

 
 
 

Life of today! :)

Idag blev det att fara iväg med Brian på sista genomtrimmet inför tävlingen. Tog med systemkameran nu för att prova det fasta 50 objektivet. Dock har jag stött på ett problem med att fota manuellt med den... Det är nämligen så att den lever sitt eget liv och trots samma inställning så får jag bilderna så olika trots att dom är tagna bara sekunder efter varandra?! WHY!?!!!!? EN kan vara helt okej och nästa kan vara tvämörk! :/ Skit knäppt å ändå har jag inte ändrat en endaste inställning däremellan!

Nåväl. Brian var väldigt fin och lydig idag :) Patricia tyckte nästan han var för lydig att hon undrade om han lagt tungan över bettet och att de var därför han va så känslig men så var det inte iaf :-)
Så nu är sista trimmet klart och Brian skötte sig riktigt bra. Nöjd med honom. NU återstår bara att se om de kan prestera jämnt imorgon i Brians La1 debut.

Ber om ursäkt för kassa bilder men ... Aa :/


 
 

Stallet :)

Jag fick en fråga om hur stallet där Brian bor ser ut. Tänkte härmed bifoga några bilder. Tyvärr så är mitt fasta 50 objektiv inte fungerande när jag ska ta bilder på stallet eftersom jag hamnar "för nära" motivet. Så ni får helt enkelt nöja er med mobilbilder. Utnyttjade panorama funktionen på mobilen så man får en bra överblick.

På första bilden här nedan så ser ni stallet i överblick. Det som inte syns till höger är vattenkranen. Första boxen är Brians box. Och om ni undrar varför jag hängt handdukar över boxdörren så är det för att Brian annars fular sig och kliar av sig all man mot boxdörrens överkant. Så då fick jag lösa det provisoriskt. Boxen bredvid bor kompisen hans i. Och sedan är det två boxar till varav det bor en kanin i den ena. Dörren som ni ser längst bort går ut till hagarna på baksidan. Har det så bortskämt att det bara är att öppna dörrarna så går hästarna ut i hagen utav sig själv :) Utanför dörren mot hagarna ser ni i kommande bilder också.

På bilden längst ner ser ni sadelkammaren. Lite halvtaskiga förvaringsmöjligheter men ska fixa till det nu i sommar och ställa in lite garderober å städa upp lite. Det är ju inte så stort så har därför enkelhet till att bli till ett bombnedslag. Skulle även försökt fått upp någon form av täckeshängare.
 
 
 

Fotoutrustning

Här tänker jag redogöra för vad som finns i min kameraväska (som nu eg är för liten så jag får alltid lämna hälften hemma). På objektiven som jag är mest rädd om så har jag även satt på extra skyddsglas på linsen.
Objektiven som jag fotar mest med i dagsläget är mitt nyinvesterade Sigma 70-300 som är ett jättebra budgetalternativ för den som inte har råd att lägga ner tusentals kronor på ett objektiv. Det är bra zoom och har även macrofunktion. Det andra objektivet som jag använder rätt flitigt också är min nyinvestering- det fasta 50mm. Ett bra porträttobjektiv men som även funkar bra att fota i ridhus med :)

Kamera:
Nikon d800
Nikon D5000

Objektiv:
Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
Sigma 70-300/4-5,6 DG APO MACRO
Nikon Nikkor AF-S 50mm f/1.8G
 
+ extrabatteri, minneskort, stativ mm ...


Kan du komma och fotografera mig och min häst?
Absolut! Tag kontakt via: info@lindaanderssonfoto.se
 

Hästfoto! :-)

Idag tog man tillfälle i akt och provade de två objektiven. Mitt nya fasta 50mm f.1,8 kom idag på eftermiddagen (happyface) samt att sigma 70-300 som jag efter idag har bestämt mig för att köpa utav en kompis. Bättre begagnat för någon ynka hundralapp. Sedan är det slutshoppat för min del. Men som sagt. Jag unnar mig själv väldigt sällan grejor så någon gång ibland tycker jag faktiskt att man får unna sig prylar. För det mesta är det bara "spara" och alla måsten typ.

Det blev några bilder. Gillar inte direkt fotoläget i vinterhagen precis. Samt att alla färger är så tråkiga nu på våren. Allt går i brunt, det är lerigt å skitigt å riktigt trista färger runt omkring som sagt.. Nä nu får de bli mer mot sommaren. Ser fram emot årets betessläpp! :) Då ska de inte regna och kameran ska med alla gånger!

 
 

En chill dag

Idag blev det som planerat bara en chill-dag med Brian. Istället för inplanerad vila blev det en inplanerad dag att rida ut och bara strosa och ha kul och ta det lite lugnt. Vi gjorde debutturen på den lilla slingan i skogen vilket Brian verkade uppskata. Blev lite jogging och kort galopp i både höger och vänster helt utan krav. Brian kändes lugn och fridfull även om han skvätte till och spännde till någon gång för nå osynliga spöken mm. Överlag en trevlig ridtur! Imorgon väntar lite jogging på uteridbanan. Förhoppningsvis kanske vi får sällskap av Patricia och någon av hennes grabbar. Lördag blir det trim och söndag tävling (vilket ja nog skrev även igår!?) :) Nu är det dags att börja ladda!

 
 

En människa med tagarbeteende..

"En människa med tagarbeteende vill inte erkänna sina fel och svagheter utan kan bara se det som är gott hos sig själv. Han styrs av gamla mönster som gör att han, medvetet eller omedvetet, utnyttjar andras energi för egen vinning. Genom sitt sätt att vara skapar han en situation och en relation där det inte blir någon balans mellan givande och tagande. Energitjuven förnekar de känslor som hotar inifrån och lever i ständig försvarsställning för att slippa konfrontera sig själv. De förnekade känslorna tar sig uttryck i förvrängd vrede som läggs utåt. Utan fog ger han negativa och kritiska kommentarer i syfte att förminska motparten, och genom att ständigt säga emot, vilja bestämma och alltid ha sista ordet så sprider han sin olust omkring sig" (Ingalill Roos,2006).

Denna text är ett citat ur första kapitlet ur boken Energitjuvar som är skriven av Ingalill Roos som är socionom och samtalsterapeut. Blev tipsad om att läsa denna bok utav min kurator, idag kom den på posten och jag satte mig genast och började läsa.
 

En sån där kväll när allt bara är på plats! :)

Ikväll blev det dressyr trim för Mr Brian igen efter att lektionerna har slutat för kvällen i ridhuset. Vi började vistelsen med lite terapiträning och var där inne medan de körde med harven o traktorn. Lite otäckt men i det stora hela skötte sig herrn riktigt bra :)

Och ikväll var liksom en sån där gång när allting bara satt på plats för Patricia och Brian. Såna gånger är det med stolthet man kan sitta som åskådare iställetför skämskudden när Brian försöker köra sitt rejs ;)
Flera väldigt fina övergångar fick Patricia och Brian till och det liksom bara flöt på med allting. På rakt spår runt fyrkanten. Perfekt! Precis som det ska vara på söndag! Brian var på sitt goda humör idag, bet inte alls tag lika mycket i högertygeln som han brukar vilja och istället kunde de fokusera på annat. Gjorde några längningar också. Nu ska herrn få en chilltur ut i skogen imorgon och på fredag ska vi göra Patricia och Spaniz sällskap på uteridbanan och jogga lite. På lördag väntar en genomkörare och söndag är det tävlingsdags! :-)

 

Fotosugen

I brist på annat..! Fan nu vill ja ut å fota!!!

 


 
 

Vad vill ni att jag ska skriva om?

Ni som följer min blogg. Är det någonting ni vill att jag ska skriva om? Någonting jag borde skriva mer om som ni vill läsa? Alternativt frågor. :) Allting är välkommet!

Ny header :)

Fick lite tråkigt så jag gjorde snabbt en ny header. Blev riktigt nöjd :) Enkel och bra!
 

Prel planering vår 2014


 
 

Dagens "ridning"

Idag blev de en rida-ut-tur för mig och Brian. 
Något som slagit mig på slutet är att herrn har mer åsikter nu. Från att ha varit en trevlig ridtur så började han tjura ur när jag krävde av honom att gå på ett spår. Alltså att få bakdelen att galoppera in under framdelen. Och för att få det så håller jag emot på höger tygel och samtidigt lägger vänster skänkel intill för att få honom mellan. Och då tjurar grabben ur. Och driver jag honom framåt så studsar han mer upp och ner och sedan slår stopp, ställer sig å trampar å småreser sig å tjurar ur. Å vänder ja honom å rider bortåt så fungerar de hyfsat. Men så fort vi vänder å ska rida hem är det som att herrn har för bråttom och hellre taktar och när han inte får göra som han vill o ja kräver utav honom att han ska vara på plats så blir han skit tjurig. Tom en blind gubbe stannade och kollade på oss från andra sidan "ån". .. Ja, vad säger man.. Måttligt less jag var på den röda idag.. Onödigt tjafs för ingenting. Roliga är att sådär håller han inte på i ridhuset. Inte på samma vis. Men är vi ute då passar han på.. Och självklart hade jag haft i pälsglans i manen så den var hal å jävlig = ingenting att hålla i sig i när han står på bakbenen.. Suck..

Ibland undrar man vad man håller på med? Tur ja glömmer det lika snabbt å hankar vidare. För hade jag gett upp så hade vi inte kommit såhär långt!

 

Lc2 Patricia och Brian 25/3-2012

 Bjuder på en äldre film som är filmad för exakt 2 år sedan imorgon. Det har hänt en hel del grejer sedan dess!
 

 

Experiment

Ett litet experiment såhär på kvällskvisten :)


 
 

Digitalt porträtt :)

Fick en beställning. Bjuder på resultatet :) 
 

Finaste å gooaste

Finaste och goaste grabbarna idag :) 

 
 

Lördagstrim

Det är nu dags att börja förbereda på allvar inför kommande tävlingsstarter. Första går av stapeln nästa söndag (den 30.e mars) på Gävle fältrittklubb. Det är dock inte jag som ska starta Brian utan det är min vän och tränare Patricia som ska göra Brians La1 debut. Detta för att känna sig för lite och som förberedelse inför MSV C debuten i April! (det är inte långt kvar nu!!).

Patricia red Brian för några dagar sedan också. Då stod man kanske inte som en stolt matte utan Brian var lite på sitt jobbiga vis och stackars Patricia fick jobba järnet ur sig uppe i sadeln. Idag däremot så sattes startribban betydligt högre! Såg riktigt fint ut från början till slut om man ska dra en sammanfattning.

Mot slutet av ridpasset så provade de några längningar också. Brian blir lite spretig och har svårt för takten och har inte helt förstått än att man kan lääänga på steget och lyfta fram frambenen längre och högre. Ja, det tar nog ett tag innan han hittar balansen.

Bjuder på ett litet filmklipp ifrån idag. Både ris och ros. Visar hur Brian gärna gör emellanåt när det inte riktigt passar herrn. Kör upp skallen och drar fram den låånga halsen. Det är inte en barnlek med denna hästen :)
Men han visar därefter helt andra kvaliteer. Lite piaffträning? ;) Det finns där inne. Gäller bara att kunna plocka fram det :) På dethär viset kör han väldigt ofta tycker jag när han blir frusterad över någonting. Tex att han inte förstår. Piafferar och sedan kan ett litet hopp på bakbenen komma.

Ska bli verkligt spännande att se när dagen kommer då det går att sätta byten, han förstår längningen i ökad trav samt piaff på kommandot. Helt ofattbart att man har en häst med sådan potential fast jag själv inte känner att jag har något behov av att ta mig upp på den nivån. Som Birgitta Kjellin sa: Stammen ljuger aldrig.
Är sjukt tacksam över att ha en så duktig tränare som vill rida Brian <3 Värt enormt mycket för våran utveckling.


 

Hoppträning för Cia Tenggren! :)

Ja, inte kunde jag hålla mig längre än en vecka innan det var dags att åka och hoppa igen. Lyckades köpa en träning för Cia Tenggren vid ridhuset i olstorp. Dock - det var ett förjävla väder och hade jag vetat att det skulle bli så hade jag ALDRIG åkt. Men men, har jag köpt en träning så har jag. Vi gav oss iväg med hopp om att andra medtrafikanter skulle visa hänsyn och köra med samma självbevarelsedrift som oss.

Det gick faktiskt riktigt bra att åka. De flesta trafikanterna höll sig till "ledet" där det i runda slängar gick ca 80km/timmen med reservation för nåt dumhuvud som blåste förbi. I såna här väglag och siktförhållanden är det bara galenskap att köra om. Kan ju säga att höll mig till trafikrytm och åkte i det lååånga pärlhalsbandet. Blev bla omkörda av en långtradare med släp som kom och blåste förbi. Blev nästan att lära ställa mig på bromsen eftersom snöröken blev att man knappt såg vägen framför sig. Men i det stora hela så gick det jättebra.
Brian stod snällt kanske 85% av tiden vilket jag är jättetacksam för. Bra träning för honom också att lära sig åka lite längre sträckor än bara 10min bort till kungsgården. Det nalkas ju som sagt tävlignssäsong :)

Vi kom fram i tid - och lite väl tidigt så fick vänta en stund. Men hellre för tidigt än för sent :)
Tyvärr så var inte Fredrik med i svängarna utan tänkte börja filma när jag var "klar" med  träningen.. Gick väldigt snabbt för oss. Men för att spara på Brian och inte knäcka honom på första träningen så tyckte Cia att vi tar det lite lugnt.

Uppvärmningen så hoppade vi "studs" med hindervarannat och varannat upphöjt cavaletti på marken.  Alltså var det 3 hinder och 4 upphöjda - varannat. Brian blir ju i vanlig ordning lite taggad och det går fortare och fortare för varje språng. Och i och med det så väljer han ju att gå lite snett mellan hindren för att spara lite plats eftersom det blir lite trångt när han gasar på sådär. Men roligt tycker han att de är :) Efter några omgångar så började han slappna av lite. Och varteftersom Cia höjde (hoppade ju med folk som tränar på 130-140? För fy fan va höga deras hinder var när jag och Brian avslutade (!).

Åt oss la hon ner översta bommen så den fick ligga snett. Alltså, ena änden på skållan och andra på marken. Men tror vi var nog uppe på 80cm i "studsserien" innan hon la ner den översta åt oss.

Därefter fortsatte träningen och vi fick hoppa både vattenmatta, kubhinder oxer och kombination! Oj säger jag bara! Tyckte det var liiiite högt till att börja med men tänkte att va fan vi kör. Säger Cia hoppa så hoppar vi! Kändes såå himla skönt att kunna rida an mot hindren utan tvekan och rädsla för att hamna fel. Och allt eftersom Cia höjde till de andra så la hon hela tiden ner översta bommen snett när det var våran tur. Sa att Brian inte ska behöva hoppa ihjäl sig (han tar ju i så förbaskat mycket när han hoppar!).

I det stora hela så är jag verkligen supernöjd. Det blev inte alls många språng och vi ska räkna sprången för oss. Men höjdmässigt så hoppade vi ändå ca 90cm-1m vilket är första gången i princip sedan vi la av. Och antalet gånger som vi hoppat sedan vi la av är ju väldigt lätträknat om man säger så!
Jag är jättenöjd. Vi kom inte fel en endaste gång! Brian tog i. Tvekade inte att hoppa vattenmattorna trots att jag inte ens låtit honom bekanta sig med dom. Vi kom stort på nåt hinder ibland men då tröck jag av Brian från där och vi fick ta ett långt språng istället vilket han är väldigt lyhörd för och gör. Min duktiga häst!

På slutet hoppade vi en liten bana också på 5 hinder (5+1) eftersom ena hindret var en kombination. Det gick klockrent också att hoppa kombinationen. Och Brian bjöd fullt ut och var verkligen supernöjd.

Efteråt så hade vi lite pepptalk med Cia och hon tyckte vi skött oss jättebra. Och vi diskuterade lite. Hon tyckte Brian såg jättefin ut. Rund och mjuk i sina rörelser och att han hoppar med en helt annan spänst nu än för ett år sedan. Att dressyrsatsningen verkligen har gjort super för honom. Hon sa också att hon tyckte liksom att han var "kantig" när hon sett oss förut. Typ i rörelsemönstret när han hoppade. Han har liksom fått en helt annan spänst och styrka nu. Verkligen skit kul att höra! :-)
Nöjda och glada åkte vi hem. Var nog inte hemma istallet förens vid 22.30 nånting.

Önskar att jag hade obegränsat med pengar så man kunde lägga ner lite mer på träningar än vad jag har möjlighet till idag. Tex så skulle jag väldigt gärna vilja hoppa och träna dressyr 1 gång i veckan. Men så länge jag pluggar finns inte den ekonomin riktigt. Känner att jag behöver hålla motivationen igång i båda grenarna. Satsa på dressyren men köra lite hoppning för min och hästens skull.

Nu blir det nog dock mest dressyr fram tills kommande 3 dressyrtävlingar är avklarade!

 
 

2 dagar

I två dagar har vi nu gett oss på skrittur i mörkret. Tråkigt när marken är hård och jag har nog blivit nojjig på äldre dagar. Jag vill nog att det ska vara mer snö än vad det är på vägen nu för att jag ska tillåta oss trava eller galoppera. Vill ju inte att vi stället till med några förslitningsskador pga trav och galopp på för stumt underlag.
Brian har skött sig förhållandevis bra trots att han borde rinna över av energi eftersom det var några dagar sedan han gick ett pass i ridhuset.

Lägger in en bild som är några dagar gammal efter en ridtur när landskapet inte var täckt av vitt puder :)

 
 

Någon kände visst..

.. på sig att hans matte har känt sig riktigt RIKTIGT trött på honom ...
För när man sitter på huk och borstar benen och då tittar upp och möts av domhär ögonen och den mulen.. Alltså de kan ju tom få polarisen att smälta <3 
 

Orkar inte..

Har ramlat in i en svacka där jag känner att jag inte orkar med Brian själv. Han är sjyst några få träningar/tävlingar och resterande är han ett as. 1 gång av 100 sköter han sig när vi rider ut utan att flänga omkring som ett yrväder och det är nära att han skadar både sig själv och mig.. Han är 11 och har blivit nästan sämre med åren att rida ut på. Han är mer energisk, stimmig och lättupprörd över småsaker..
 
känns lite pissigt att man i fredags var och provade ut dressyrstövlar och beställde och idag, 2 dagar senare nästan känner för att ställa av honom helt och sluta rida för ett tag, alternativt kränga iväg honom på foder i minst 1 år framöver så jag får ork att hämta kraft samt spara lite pengar... Man har det inte fett ställt när man går i skolan..

Ibland längtar jag bara efter att få ha en okomplicerad häst igen.. Som Victory. Allting fungerar och det är roligt att rida varje dag och inte bara någon enstaka gång ibland.. En häst som inte gör mig gråhårig varje dag.. Och man oftast känner ångest över att lär ge sig ut å rida..  Just för att jag inte orkar med alla mentala prov han ställer mig inför varje jävla ridtur.. Det är tvärnitar.. Han blir uppröd, okontaktbar, står på bakbenen. Kastar sig åt än det ena och ään det andra hållet.. Saknar så in åt helvete att rida ut utan att behöva sitta på sin vakt för att mupphuvet reagerat på ingenting igen.. Alltså det tar på psyket.. Orken... självbevarelsedelen skiter jag blankt i.. Om han gör illa mig, skit samma..  De är just att jag blir så jävla less på att de alltid ska hållas på såhär...

Nä, ibland är frågan om det verkligen är värt det..

Medveten om att det jag känner är väldigt svängigt.. Från dag till dag.. Men vad ska krävas för att den positiva känslan verkligen ska hålla i sig?? ..
 

Ridstövlar - check! :-)

Idag så lyckades vi pricka in ridstövel-utprovningen! Finally :)

Bara sisådär 4 månader efter min 25 årsdag då jag fick mitt bidrag  i födelsedagspresent för att kunna köpa dem utav min underbara sambo och hans familj <3 tack tack tack!

Lär ju säga att jag var aningens skeptisk efter att ha stoppat ner fötterna i ett par "riktiga" dressyrstövlar. Mina underbara ridstövlar är ju mjuka och sköna ungefär som ett par foppatofflor! ;) Det var då rakt inte dessa stövlar jag provade nu.. Hua.. Men det är väl bara att lära sig.. Fick tipset utav Christina Elson att jag bara ska sätta på dom precis innan ja hoppar upp på hästen - alltså som jag alltid brukar. Hon rådde mig till att inte gå omkring i dom eftersom det då var som gjort för att få skavsår.
 
Det blev den billigare varianten och vi skippade dom med det hårda "utåt" -skalet efter råd från fröken Elson. Det blir ändå ett stort kliv för mig att få från ett par mjuka sladderstövlar (som ändå kostade 3000:- nya, från italien) till ett par dressyrstövlar i hårdare och betydligt obekvämare läder.. Ja, de blir nog bra tillslut :) Valde även till en Swarovski stenkant på skaftet. Lite lyx. :-) Men men, nu har jag ett par snygga tävlings och träningsstövlar som förhoppningsvis ska hålla i ett par år :-) Happy me!

Det kunde dock dröja lite med leveranstiden just på grund utav att jag valde till den där blingbling kanten på dom. Så vi får väl se hur lång tid det dröjer :-) Men den som väntar på något gott säger man ju!
 

 

words
Årets första hoppträning :)

På eftermiddagen styrde vi kosan mot Österfärnebo. Något spänd och förväntansfull kan jag säga. Kom på mig själv att sitta och spänna magmusklerna i bilen. Haha.. Taggad? Något kanske :-)

Blev dock lite nervös under uppvärmningen då vi blev hela 6 ekipage i hoppgruppen i det lilla trånga ridhuset. Brian reagerade dock inte så mkt på de andra hästarna. Tror inte han var mötesskygg eller bakskygg en enda gång. Nu var det nog aldrig någon som trängdes alldeles inpå heller man jag var mkt nöjd med att Brian skötte sig så fint :) Kan ju säga att han var något taggad också.

Övningarna var mest riktade på tempo och kontroll. En 3-studs , 2 galoppsprång och räcke. Och en så var det cavaletti, 1 galoppsprång, räcke och sedan 3 galoppsprång till en oxer. Brian tittade lite grann på "murimitationen" under oxern samt vattenmattan under ena räcket. (när vi inte skulle hoppa dom). Men när vi väl skulle hoppa även de hindren så var det inte några problem eller tvekan ;) *nööjd*

I början var Brian som sagt väldigt taggad och valde att flå på istället för att lyssna på mig. Han hade lite svårt med bakbenstekniken i bla studsen och det kändes som att han hoppade lite konstigt. Men nu var de ju väldigt länge sedan han hoppade en sådan så det var nog inte så konstigt. Brian har ju alltid haft en speciell teknik/stil när han hoppar. Men efter några gånger så kom han in i det och det liksom bara flöt på. Och efter några gånger så slutade han dra på så hemskt utan lyssnade på mig hela vägen in mot hindret. Skit duktig! Kände verkligen att kontrollen satt hos mig. Mäkta imponerad lär jag säga! Sedan första gången vi skulle hoppa oxern så tog han i så hemskt å började bralla efter hindret och vi var nästan uppe på läktaren innan det blev hejd. Haha.. Ja han är ju glad iallafall min häst och han tycker det är skit kul :-) Det värmer i hjärtat!

I det stora hela så var det ett jättebra pass. Vi hoppade inte så högt men det blev rätt många språng på de låga hindren, studsen osv. Det kändes enormt bra att Brian verkligen taggade ner efter några språng och sedan lyssnade på mig vilket gjorde våran anridning mot hindren väldigt mycket bättre och vi fick bättre språng.

Eftersnacket med min tränare Lotta så kan vi väl sammanfatta att hon tyckte att vi hade gjort ett jättebra pass och speciellt med tanke på att vi i princip nästan inte hoppat alls på ett helt år. Att Brian är storgalopperad och kanske inte så lätt att rida ihop mellan hindren men att han lyssnade väldigt bra. Och jätteberöm över att han inte ens var tittig på "titt"hindren. :-) Och framförallt så tyckte hon att det är stor skillnad på oss jämfört med för ett år sedan (och då höll vi ju faktiskt igång hoppningen också). Dressyren har verkligen gjort susen och har verkligen gett sitt till i hoppningen vilket jag fick bekräftat idag. Det känns verkligen hur kul som helst! Nu fick man ju nästan blodad tand och vill börja hoppa igen ;) Nej men iaf inte låta det gå så sällan mellan "hoppningarna". Försöka få till att hoppa 1 gång i veckan för mig själv och lyxa till det med en träning ibland.

Har faktiskt en liten tanke att starta i Österfärnebo i Maj (hoppning alltså). Låg klass bara för skojs skull :-) Men fortfarande så är det dressyren jag vill satsa på. Det är ju framförallt där som Brian har sin starka sida. Hoppningen är mer för att lätta upp stämningen lite ibland då både Brian och jag tycker att det är väldigt kul när det kommer till kritan. Och det är ju jättebra om man kan variera ridningen lite :)

 

Finpass i solen :-)

Igår var årets första trimpass utomhus. Denna dag tog jag tillvara på och lyckades få sambon att komma dit och ta med kameran och fota lite - för det var ju faktiskt rätt länge sedan sist! Efter lite argument om att vi ändå ser likadana ut på alla bilder så fick jag ändå honom med oss för lite fina bilder! :) Jag är ju så barnsligt förtjust i att dokumentera i bild och video för att man  verkligen ska få se svart på vitt vad som egentligen har hänt med oss under tiden som gått! (Ni kan se bilder längst ner i inlägget på före-efter bilder (åren 2008-2013).

Påbörjade passet med gramanen för att få Brian lite lugn och mindre taggad. Fint väder med lite lätt vindbris gjorde sitt till och jag hade en väldigt glad och framåt häst på gott och ont. Han trampar på som bara den men tycker även mycket att han "kan själv". Han kan allt rättare sagt och blir då lite surig på mig när jag säger åt honom att dämpa sig lite och göra lite mer som "jag" vill. 

Fokusen blev mer att ha lite roligt än att köra stenhårt. I och med en mer taggad häst så blev det även betydligt svårare att sitta kvar "däruppe" vilket gör att min sits och hållning inte blir den bästa (kändes betydligt mycket bättre dagen innan). Men men :) Ändå så visar bilderna att det såg rätt så mycket bättre ut än det kändes. Ignorera  mig på vissa  bilder bara ;) Vet de där med blick, händer och sträcka upp mig. Men de har ändå blivit sååå mycket bättre om man jämför med oss för ett år sedan! :-)
 
 


 
 
 
Å här har vi lite Förr-Nu bilder på oss :) 

 
 
 
 

Ridhus :)

Motivationen har inte direkt legat på topp då vi jobbar lite i motbacke just nu men tog mig ändå i kragen och tok hela ekipaget till ridhuset. För att göra det lite enkelt för mig i början så valde jag att ta med gramenen. Detta eftersom Brian stod igår samt att han lättare ska slappna av och att vi ska lättare kunna hitta våran takt. Det brukar vara väldigt lätt hänt att han blir spänd och då är det rent ut sagt omöjligt att sitta ner i traven vilket gör att jag inte kan rida ordentligt vilket gör att han blir ändå mera spänd också går det runt i en ond cirkel :P

Brian kändes lugn men ändå med på noterna. Satte fast gramanen i sadelgjorden på sidorna istället för mellan benen. Och sedan försökte jag rida med den lite löst mest som en liten extrahjälp vid behov. Efter ca 20 min så hoppade jag av och tog bort gramanen också körde vi utan den resterande tiden utav passet. Vill ju inte invagga mig i någon falsk trygghet eftersom vi inte kan rida runt med graman på en tävling ;)

Det kändes faktiskt riktigt bra. Nedsittningen kändes jättebra och inte ens jobbig och jag sneglade i speglarna emellanåt. Framförallt gillar jag att kolla i spegeln som visar oss från sidan. Ser förjävla snyggt ut asså *gåshud* :-) Känner "oss" väldigt snygga och ståtliga och det kändes och såg ut som att Brian hade ett riktigt trevligt steg *happyface* :) Har dock lite svårt att hålla honom hela tiden på yttertygeln vilket gör att vi gärna tappar takten emellanåt och Brian stoppar upp i protest. Han gillar nämligen inte ändring av taktiken att släppa mer på inner och hålla mer på ytter. Det är jobbigt sa han!

Vi la ribban rätt lågt idag. Tanken var mest att få en bra känsla istället för att "jobba oss vidare" :)  Sakta men säkert hankar vi oss framåt! Som avslut på dagen så körde vi en skritt ut i det soliga vädret. Tog vändan runt "skumpen" :) Uppskattat av mr sprallig. En glad och lycklig häst!
 
 

Senskydd

Köpte ju en uppsättning nya benskydd förra veckan eftersom de Brian haft sedan han var unghäst nu är trasiga (vääääldigt välanvända). Men de jag köpte passade ju inte Brians ben, utan var för tighta. Så nu har jag fått en köpare på dom och i o med det så kan jag köpa andra benskydd som passar..

Så nu är frågan vilka jag ska köpa. Har bestämt mig för att det INTE blir med teknikskydd bak. Har bestämt mig för ett GG-set. Men vilket vet jag inte? Antingen det vanliga GG setet i svart (föreställ er detta fast i svart):


Alternativt dettaa set i blått eller grått:De kostar precis lika mycket. Skillnaden är att på det nedersta så är det "glitter" på GG märket. Annars verkar dom vara identiska.. Vad tycker ni?
 
 
 

Blåsväder!

Under gårdagens blåsväder så kändes det som ett rent begå självmord att ge sig ut på rödingen. Istället blev det att köra lite longering inspänd på volten hemma. Kan ju säga att direkt när jag skulle ha honom att gå framåt runt på volten så blev det R-O-D-E-O!!!! Jag har aldrig sett honom göra sådana språng i hela sitt liv. Alltså det var inga vanliga sparka-bakut språng utan det var riktiga sådana där skjutarygg hopp. Jag hade AALDRIG suttit kvar. 3-4 varv innan han gav upp och sedan var han bara normalt taggad. Tror det var så att han reagerade på longergjorden eftersom han väldigt sällan har den (och som jag för övrigt ska sälja pga att den ligger så precis på gränsen på honom).

Idag så åkte vi till ridhuset istället. Byggde upp ett litet kubhinder och hoppade lite. Känns som en bra grej att göra när vi ska iväg på hoppträning nästa vecka. Försökte få honom avslappnad och avspänd och bara rulla över på en volt - vilket visade sig vara omöjligt eftersom han spänner och tar i med hela kroppen och därefter blir en väääldigt lååång stor häst när vi kommer över på andra sidan hindret. Det är riktigt svårt att rida ihop honom för hinder. Jag hade hoppats på en liiite bättre känsla eftersom vi verkligen lagt mkt möda och tid på dressyren nu det senaste året. Men men, får vi hoppa några gånger så kommer säkerten helt annan känsla att infinna sig :)
 

Avslutade med att ställa upp kubhindret på högkant för att det skulle bli liite högre och då hoppa på en 8volt istället. Där gick det mkt bättre och vi hoppade lite snett över åt båda hållen. Brian går så himla mkt bättre om vi hoppar på lite fart istället för att han ska samla sig och galloppera på höjden som många hopphästar kan. Det där gummibandet funkar inte riktigt på mr B tycker jag. Jag har iaf riktigt svårt och jobbigt för det att behålla energin när jag gör en förhållning. Men vi fick hur som väldigt bra feeling när Brian fick galoppera på lite även om jag vet att han gärna hoppar på fart och med lite hängande framben (inte snyggaste stilen). Men men, han är ju som sagt ingen hopphäst eg, han är dressyrhäst! (som tycker att det är vääääldigt roligt att hoppa!) :)
 

Hela kroppen värker :/

Idag är det en sån där, fan helvete hästen försöker ha ihjäl oss - dag.
Brian fick stå igår och idag tänkte jag att vi tar en uteritt i skogen. Brian var övertaggad och rätt så skvättig och på tårna. Och tydligen så var det en hel massa hästätande snöhögar ute.. Ve och fasa för snöhögar om det inte är snö på vägen eller i övriga omgivningen. Då är snöhögarna livsfarliga. Samt att när vi kom över stora vägen så stannade han vid hästarna som står där uppe och spänner tusan och kollar på (snöhögar längre fram) samt en man som kommer med två hundar varav den stora blev tokig på Brian när Brian betedde sig så mysko (tyckte den).. Så då var kalabaliken i full gång å Brian stod på bakbenen och hoppade runt på vägen. Mannen med hundarna gick av vägen för att släppa förbi mig och gå undan med sin hund. Efter en stund så kom vi förbi. Nästa hinder var alpackorna.. Alltså jag verkligen hatar dom djuren....

Det blåste ju lite och Brian kändes verkligen på viset idag. Så lååångt innan så spanade han in dom där alpackorna och sedan satte helvetet igång. Brian kastade sig och for runt efter hela vägen. Emellanåt fick jag honom att gå något steg men sedan var det full fart igen. Och när han sedan lessnar och riktigt tjurar ur och dessutom är lite upprörd då blir han så jävla jävlig som han bara kan bli att ha å göra med :( .. Då hoppar han omkring. Småstudsar. Låter inte mig få kontakt med hans mun utan står och liksom smårycker fram huvudet. Ja, typ han står i form och rycker fram huvudet och blir tjurig på mig när jag försöker få kontroll över honom. Och hela tiden studsar han omkring och småreser sig och reser sig. Mantag med ena handen och hela tiden vara lätt och följsam utefall han reser sig högt så att han inte tappar balansen igen (som han gjorde i skogen i somras). Vi kommer nog antagligen inte att ha samma tur nästa gång det händer. Och när jag väl får kontakt med munnen då sätter han igång och backar hejdlöst och smårycker och tjurar ur samtidigt som han ibland småreser sig.. Det är fan inget roligt. Han skrämmer mig inte men jag verkligen hatar när jag inte vet HUR jag ska ta honom när han håller på såhär. För det hjälper inte med ett piskrapp för då exploderar honom. TIllslut blev jag så jävla tokig när jag aldrig fick någon kontroll över honom att jag hoppade av så fort han stod stilla en promilledels sekund (man kan ju för fan inte hoppa av heller eftersom han hela tiden rör på sig och reser sig.. Arg som ett jävla bi släpade jag honom förbi dom där jävla odjuren.. FIck sedan ta hjälp utav en stenmur och ställa Brian i diket när jag skulle upp igen.

Därefter bestämde jag mig att var det så han ville ha det så skulle han minsann få det på det viset också! Så vi tog långvändan upp i skogen (när vi väl kom hem så mätte jag rundan på nätet och det visade sig vara 1,3 mil. De 3 första kilometrarna uppe i skogen blev det konstant galopp. Planen blev efter allt tjafs att kombinera konditionsträning med att få Brian riktigt jävla trött. Muckar med matte för mkt då får man skylla sig själv.
Riktigt trevlig galopp när vi väl kom in i flåset. Sedan blev det lite trav och kortare galoppsträckor uppe i skogen sen också. Och sedan bara skritt ca de 4 sista kilometrarna hem. En TRÖTT och nöjd grabb! Tack gode gud.. Men kan säga att jag också är jävligt mör.. Alla muskler i hela kroppen värker satan. Känns som att jag gjort ett maratonpass. Nästan så att tanken om medryttare slår en på nytt så man får vila upp kropp och hjärna en dag i veckan.. Dagens pass tog riktigt hårt. Känns hela vägen upp  inacken. Och i galoppen hela tiden vara beredd på att Brian gör sina "fulingar" när han helt plötsligt måste skygga för något dött ting, då gäller det att hänga med i svängarna så man inte åker av! Som sagt, tror denna "göra-av-med-energi"-ridtur gjorde susen. Jag verkligen avskyr när han håller på å tramsar som han gjorde idag vid alpackerna trots att vi har gått förbi dom flera ggr innan utan större bravader... Och idag så flippade han helt enkelt ur igen och blev okontaktbar...

Men återigen, jag älskar denna hästen över allt annat. Dör jag i en olycka med honom så dog jag iaf lycklig <3 :)

Mätte upp rundan på nätet :)
 

facts
Projekt Chantelle

Fick en beställning utav en vän på hennes häst Chantelle som fick somna in för några veckora sedan. Detta blev resultatet:

 
 

Hoppträningsdags! :-)

Japp, så är fallet just nu. Vi har anmält oss till vår första hoppträning på snart ett år, ja nära därtill iallafall. Sist vi hopptränade var nog någon gång i mars-april förra året. Efter tävlingen i Sala så la vi ju av helt när allting gick så katastrofalt. Galen häst som slet sig, rejsade runt hela tävlingsområdet, gick omkull i leran. Blev mörbultad och kände helt enkelt inte för att bjuda på ett enda språng så vi fick stryka oss och åka hem. På vägen hem så skadade han sig i släpet då han trampade sig själv med brodden och vet fick tillkallas efter någon dag.. Ja, you name it! Jag blev skit less å skippade hoppningen helt! (Vilket jag såklart INTE ångrar för fem öre).

Men nu ska vi in på en reservplats och åka till Österfärnebo Rs och hoppa för Lotta Backlund torsdagen den 13 mars. Alltså nästa torsdag! Ska bli superroligt!

Bjussar på några gamla hoppträningsbilder då vi var med för Peter Eriksson i September 2012.
 
 

Ett litet inlägg mitt i all "häst"

Pappa, kan jag få låna 100 kronor?


En man kom hem sent från sitt jobb, trött och irriterad. Han fann hans femåriga son väntandes på honom vid dörren.

”Pappa, får jag ställa en fråga till dig?”

”Ja visst, vad är det?” svarade pappan

”Pappa, hur mycket tjänar du i timmen?”

”Det har du inte med att göra! Vad är det som gör att du ställer en sådan fråga?” sade pappan irriterat.

”Jag vill bara veta, snälla berätta för mig hur mycket du tjänar i timmen?” vädjade den lille pojken.

”Om du måste veta så tjänar jag 200 kronor i timmen”

”Oj,” svarade den lille pojken med nedböjt huvud. Han tittade upp och sa, ”Pappa kan jag få låna 100 kronor, snälla?”

Pappan var förbannad.
”Om den enda anledningen till att du ville veta hur mycket pengar jag tjänar var att du vill låna för att kunna köpa en dum leksak eller annat nonsens, så får du gå raka vägen upp till ditt rum och lägga dig. Tänk över varför du är så självisk. Jag arbetar länge, tunga timmar varje dag och jag har inte tid för sådana dumma lekar.”

Den lille pojken gick tyst upp till sitt rum och stängde dörren. Mannen satte sig ner och började oroa sig över den lille pojkens frågor. Hur vågade han ställa sådana frågor bara för att få lite pengar. Efter en timmes tid lugnade pappan ner sig och började tänka att han hade varit lite för hård mot sin son. Det kanske var något som han verkligen behövde köpa för de 100 kronorna han frågade efter, och han brukade ju inte fråga efter pengar särskilt ofta. Mannen gick till den lille pojkens rum och öppnade dörren.

”Är du vaken min son?” frågade pappan

”Ja pappa, jag är vaken,” svarade pojken.

”Jag har tänkt lite, jag var kanske lite för hård mot dig tidigare,” sade pappan. ”Det har varit en lång dag och jag tog ut mina aggressioner på dig. Här är de 100 kronorna som du bad om.”

Den lille pojken satte sig rakt upp i sängen .

”Å tack så mycket pappa!” sa han med ett strålande leende.

Sedan letade han under sin kudde och drog fram mer pengar. Pappan, som såg att pojken redan hade pengar, började bli arg igen. Den lille pojken räknade sina pengar noga, sedan tittade han upp på pappan.

”Varför ville du ha pengar om du redan hade?” sade pappan irriterat.

”För att jag inte hade tillräckligt, men nu har jag det,” svarade den lille pojken.

”Pappa jag har 200 kronor nu… Kan jag få köpa en timme av din tid?

 
Ingenting i hela livet är värt mer än tid. Man kan tjäna hur mkt pengar som helst. Men tiden får man aldrig igen..
Utan tiden så är pengarna inget värda.. Ser man inte värdet i sina nära så är pengar värdelösa...
Tycker att denna text som jag hittade på nätet är så himla bra. En riktig tankeställare.

Pengar är mycket, men inte allt. Jag har efter några års evigt slit insett att när man har en familj som man kan spendera tiden med så är det inte värt pengarna att avstå från den. Jobba det man behöver, spendera tid med sina nära. Det gör jag nu och det ska jag även fortsätta göra den dagen jag får egna barn. Men som sagt; utbildning och en "karriär" först. Leva mitt liv först. Och mitt liv har just precis börjat!
 

2014-03-03 fortsättning

Idag körde vi på en liten fortsättning på gårdagen. Kändes som att det var flera veckor sedan vi trimmade i ridhuset. Kan ju säga att Brian kändes aningens trött idag. Nästan så att han inte orkade galoppera alls. Haha, stackarn! Vi jobbade på lite med serpentinbågarna med skritt innan väggen och det kändes riktigt bra och Brian var inte alls lika spretig som innan. Dock la jag inte lika stor fokus på att "jogga upp" honom i traven och formen eftersom det gärna få blir otakt mellan oss och vi kommer aldrig riktigt till skott. Så tänkte lägga det lite åt sidan åtminstone idag för att kunna fokusera på annat och framförallt att få en bra ridkänsla som jag tycker att har saknats för oss tillsammans de senaste veckorna.

Hur som så försöker jag jobba Brian och hålla honom på yttertygeln, jag har ju för vana att hålla för mycket i inner och Brian blir då lite tjurig när jag helt plötsligt kräver att han ska vara på yttertygeln. Tränade även några galoppfattningar, och då att göra korrekta galoppfattningar. Jag har ju fuskat så hemskt och fattat bara för yttern vilket har gjort att Brian slänger iväg arslet inåt och han har då blivit att förväxla sluta med galoppfattning osv. Ingen bra grej! Men idag så fick vi nog till några riktigt bra galoppfattningar och jag känner mig nöjd över att faktiskt ha gett honom någorlunda korrekta hjälper. Försökt varit stilla med yttern och fattat för innern. Blev väl fel någon gång men det var snabbt tillrättat. Även avbrotten satt riktigt bra idag och det blev ingen handbromsavsaktning. Dock så när jag gjorde "serpentinbågarna".. Eller ja, de är väl inga riktiga serpentinbågar men de är iaf en övning som Patricia ridit för Birgitta med en förvänd båge med korrektvända volter på sidorna. Brian var verkligen supertrött så vi körde på en liten stund bara. Blev kanske ca 40 minuters ridning i ridhuset men det fick helt enkelt räcka idag. En trött häst efter helgens träning. Kraven blir bara hårdare och hårdare.

Vi kunde hur som avsluta ridpasset idag med en okej känsla vilket känns toppen. Får boka in ett trimpass med Patricia framöver igen så vi blir ordentligt igångkickade! Dock krockade söndagens krk träning med mitt jobb (jobbar kväll-natt) så då får jag hoppa söndagens krk träningstid..

Btw, jag tror det nalkas vår nu! :) Kunde dra lite päls med ryktstenen idag innan ridning. Superlånga hårstrån så man tror nästan att det är en islandshäst man har ;).. Men bara på rumpan som det lossar än så länge. Ska hur som bli så attans skönt sen när han äntligen blivit av med vinterpälsen. Han är ju så mkt elegantare och snyggare på sommaren <3


 
 

Birgittaträning 2014-03-02

En häst som lurade oss båda rejält när han stod och såg så snäll, lugn och tillgiven ut i väntan på att Patricia skulle svinga sig upp i sadeln. Därefter visade han sig vara väldigt på hugget och alla benen var lite överallt bitvis i uppvärmningen och jag stod där med skämskudden framför ansiktet över min häst, och för att citera Birgitta Kjellin: som har en hjärna som ett fyrverkeri - vilket kan stämma rätt bra. Haha, vilken liknelse!

Tyckte aningens synd om Patricia när hon kämpade på under uppvärmningen inför träningen när jag dessutom visste att hon haft lite sjåigt med Spaniz bara 1-2 timmar innan. Då är det kanske inte det roligaste att hoppa upp på en 177 stor Brian som är lite på hugget. Nåväl, Birgitta gav bra verktyg och väldigt snabbt så kom det sig till ro och de kunde utnyttja träningen på bästa sätt. :-)

I slutänden bled det både galoppökningar med lite inåtställning samt enkelt byte på rakt spår. Och som avslut lite travökningar där Brian tyckte det var aningens svårt att hålla reda på benen. Men bitvis såg travökningarna riktigt bra ut. Gäller bara att Brian ska hitta balansen och verkligen förstå att han faktiskt kan ta ut steget istället för att köra på som en symasin. :) Använda de långa benen som han faktiskt blev begåvad med. Dom gjorde återigen ett jättebra pass och ännu en gång kan vi åka hem efter en bra Birgitta träning :) Även bra att Brian visade sin rätta sida under uppvärmningen så att Birgitta fick även se den. FIck även lite förslag på övningar att tillta när Brian är sådär wild and crazy som även skulle funka bra som uppvärmning inför tävling vilket kändes kanon. Ska köra på lite med den övningen idag när vi åker till ridhuset :)


 
 

2014-03-01

Filmkameran på laddning inför eftermiddagens Birgitta Kjellin träning. Ska bli spännande å se vad för övningar Patricia och Brian blir utsatta för idag :)

En sak har jag märkt är Brians beteende. Hemma i stallet är han ett as rent ut sagt (förutom på sommaren när han tycker om att komma in ifrån värme och kusar). I boxen är han ett större as än på stallgången. I boxen då är det slickade öron bakåt samt hotelser och "om blickar kunde döda-blicken". Trots det brukar jag trotsa hans åsikter och borsta honom i boxen medan han äter ibland. Ofta för att han ska få i sig några strån innan vi ska iväg och träna. Däremot skulle jag aldrig släppa in någon annan till honom i boxen för jag tror att han skulle acceptera någon annan mkt mindre än vad han accepterar att jag är där. Hela tiden gäller det att vara på sin vakt men ändå inte bry sig om honom när han kommer med sina hotelser. Ibland har han fått tag i jackan när han huggit åt mig och då gäller det att vara snabb och tillrättavisa direkt för det är verkligen inte okej!
 
På stallgången är han mkt likadan. Blir väldigt tjurig när man borstar honom. Det är väldigt sällan som han njuter av att bli borstad. Ja det är faktiskt bara på sommaren som han är trevlig att ha å göra med på stallgången. Då kommer han inte med hot om att hugga eller sparka mig utan tycker faktiskt att det är skönt och tillåter sig själv att slappna av. När vi kommer hem från träningar så är han mer otålig än vanligt. Då kan han inte slappna av för fem öre. Då känns det som en häst som står vid startlinjen i väntan på att startskottet ska gå så man får sätta av i 100km/h ut till hagen i princip.

Allt detta sammanslaget blir man ju att fundera lite över som i fredags när jag gjorde Patricia  å hennes grabbar sällskap ut. Då blev det mysstund i stallet efteråt med två hästar med spetsade öron som bara ville att man skulle klappa och Fille skulle slickas och gosa. Sånt här saknar jag! Önskar att min egen häst kunde vara lika kramsjuk så man kunde spendera lite kvalitetstid i stallet före/efter ridpass. Det är verkligen jättetrist..

Men när jag hämtar honom i hagen så står han där med spetsade öron. LIka på morgonen när jag ska släppa ut så kommer han och kör ner huvudet i grimman och är väldigt tillgiven. Och när han står på stallgången å han vet att han ska få komma ut i hagen så lyser ögonen som ett barns på julafton. Då är han så himla söt. Lika när vi åkt iväg för att träna så är han så himla nöjd. Spetsade öron. Uppmärksam. Kramsjuk och man kan stå och gulla med honom i ridhuset och han ser så himla snäll och trevlig ut. Ungefär som Patricias grabbar i stallet. Men jag tycker det är så tråkigt när han inte kan vara lika trevlig i stallet hemma. Det är så himla tråkigt. Men samtidigt kul att se hur roligt han tycker det är att få komma iväg och hur nöjd han blir i väntan på ett träningspass i ridhuset. För han står verkligen som ett ljus när vi väntar på Patricia.

Är det någon mer som har sånahär hästar?
 

Till salu

Tömkörningsgjord med många ringar i läder. Säljes eftersom den bara hänger i sadelkammaren och inte används vilket känns onödigt. Jag har även konstaterat att Brian har för hög och lång manke för gjorden vilket gör att den verkligen är på gränsen att gå emot manken (som ni ser på bilden som dessutom är gammal, den ligger ännu tightare nu) ..
Även ett par inspänningstyglar följer med.
Nypris på inspänningstyglarna är 199:-.
Nypris på gjorden 1479:-.
Mitt pris 1000:-

 
 

2014-03-01

Idag blev det ett träningspass och invigde sadeln efter omstoppningen. Brian hade inga åsikter om den och den fick därmed godkänt! :-) Patricia tyckte även hon att det var skönt med dressyrsadel igen efter torsdagens trim med hoppsadel. Hon var inget big fan utav min sadel så att säga ;-) Och om jag ska vara ärlig så gillade jag min förra hoppsadel betydligt bättre. Men de är ju inte så mycket att göra när  sadeln inte längre passade. Har nu själv börjat vänja mig med prestigen.

Ridmässigt idag så gick det riktigt bra. Brian var med på noterna och som Patricia upptäckte att Brian byter "svårsida" i vissa moment vilket bara är riktigt bra. En hint om att det faktiskt händer grejor. Tränade ytterligare idag på slutet på lite bakdelsvändningar. Brian brukar ju även kunna ha lite åsikter där men det gick riktigt bra och han accepterar och det sjunker in mer och mer om vad "hon där uppe" vill :)  Blev dessutom lite terapiträning med en liten b-ponny där inne som galopperade runt. Inte något som Brian är ett sådant stort fan utav. Helst vill ju han ha ridhuset för sig själv :-)

Nu är vi laddade och klara inför morgondagens Birgittaträning. Och återigen står jag på första parkett och jag tycker det är så sjukt roligt och inspirerande att stå och lyssna, se och få egna små tips som man ska tänka på i Brians ridning och träning. Det som är så roligt med Brian är att när han väl har förstått någonting så försvinner inte det bort till nästa pass utan man kan oftast fortsätta där man slutade. Så det ska bli så himla roligt å se hur det fortsätter att utvecklas. Det känns som att bitarna kommer att falla på plats allt mer och mer. Någonting jag verkligen ser fram emot är den ökade traven. Ska bli så grymt häftigt att se den dagen Brian verkligen kan länga ut steget i en riktig ökad trav. Men som sagt behöver vi kunna få ihop honom mer först innan det kan börja fungera :)
 

900:- fattigare

Men en snygg sadel rikare.. Eller ja, fick tillbaka min sadel från omstoppningen igår.
Se, den blev nästan ny!!! Fluffig och mjuk i stoppningen igen! :-) Fick dessutom den lite tillputsad med ny svart färg där färgen tidigare släppt :) Skit bra! Nu är det bara att rida på igen :-)
 

 
 

RSS 2.0