Skenet bedrar

Ikväll så tog jag ut Brian på en tur. Bortskämda grabben fick prova sitt nya träns Flat out revolution från Perfect sit of Sweden (se bild nedan). Ett vanligt träns med achennosgrimma samt snabbknäppen för både sidostycken och tyglar. Brian har blivit en väldigt bortskämd häst nu den senaste månaden och verkligen badad i fina produkter från PS


När jag hämtade grabben i hagen så kom han och mötte mig och jag gjorde då en helvändning och sprang mot insläppet för att kolla Brian som genast hakade på och kom galopperande och busande förbi mig. Glädjesprång osv. Det är nog rätt roligt när matte busar till det i hagen ibland. Söt grabb man har! :)

Red ner mot byn ikväll och runt där vid den lilla "dammen". Vet ju fortfarande inte vad vägarna heter här så jag namnger dom själv. Brian skvätte och for omkring som vanligt för alla "spöken" som lurade. Tur man tränat upp balansen och hinner följa med i alla hopp och kast. Brian har inte gått någonting sedan vaccinationen i fredags och tanken var då idag att jogga igång honom lite. Få honom avslappnad i handen utan att ligga på/hänga på mig. Bitvis fungerade det jättebra fram tills att han blev rädd för något otäckt igen. En helt vanlig ridtur för oss vill säga :) Flyttade honom lite för skänklarna i öppnor åt båda håll och kan helt klart konstatera att det är enklare att göra öppna åt höger än åt vänster. Jobbigt tycker Brian! Sedan när vi filade på helt rakt spår så låg fokusen på att få in arslet som gärna piper iväg åt vänster. Så med detta så rakriktar jag honom på högertygeln samtidigt som jag skuffar undan rumpan genom att hålla vänster skänkel lite längre bak och trycka till honom lite med den, och mellan varven så lurar jag honom och har honom lite vänterställd med öppnatänk och får även då in bakdelen under sig. Det är detta tänk jag har med mig på tävling, tänka vänsterställd och öppna men ändå inte för att få Brian på ett rakt spår.

Nu blir det lite uteritter, konditionsträning ons+torsdag. Sedan kommer han få stå fre-sön när jag och Fredrik åker på en liten "sverige-semester" så ska der köras igång för fullt till veckan igen. Då ska jag investera i ett ridhuskort i bro i storvik :)


Seg grabb idag - lite sommartrött fram tills dess att jag hoppade upp i sadeln och vi red iväg.
Då är det full fart som alltid! :)
.. Fotad med mobilkamera och jag la inte ner så mkt tid på att få en bra bild - så den får duga ;)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0