Framtidsfunderingar

Ibland har jag svårt att förstå att jag verkligen har den hästen jag har. Att han blev just min. Det är ju många gånger jag är extremt trött på honom och skulle kunna betala för att bli av med honom men utöver det så är han ju också en prins emellanåt. En prins med ett jävla humör som blivit lite taggigare med åren och det har blivit mer jävlar och namma. Men samtidigt är det så de riktigt bra hästarna ska vara. Inga träbockar :)  Vi har kommit otroligt långt nu på vår resa och vägen har inte varit rak. Bara för att man har en "bra" häst med bra stam mm så kommer inte allting utav sig själv. Tvärt om så som i vårat fall så lämnar Briar avkommor med vasst psyke och många har problem med att klara av dom. Många gånger har jag kännt för att bara ge upp med Brian. Men tack vare stöttning från vänner så har vi hankat oss framåt. Det var under en period, vid jul 2009 som jag bara kände för att ge upp. Hade annons på honom och var iväg och kollade på bytesalterativ när jag pratade med Åsa, Brians uppfödare i telefonen. Hon fick mig att tagga till och fortsätta vidare. Det är antagligen därför som Brian fortfarande finns kvar hos mig idag. Annars hade jag nog släppt taget då.

Anledningen att jag då tänkte sälja honom var för att jag kände mig för dålig. Att jag hade en för bra häst och att jag inte gjorde honom rättvis. Jag är idag glad att Åsa talade mig tillrätta för efter det så släppte stenen och vi kämpade på.

Det jag tycker är synd i vårat fall är mina egna ambitoner och förutsättningar. Till den stora delen så känns det lite som att visst, vi har nått hit. Men för att nå längre så känns det som att det som att man hamnar utanför sin egen kunskapsnivå.

Tänk att komma till samlingens fulla grad att börja trampa, passage, piruetter..
Riktig ökad trav. It would really be amazing! Men då är man å trampar i tanken om sina egna begränsningar. Man rider inte tillräckligt bra för att komma dit. Eller har obegränsat med tillgångar för att finansiera den biten. Men det hade varit såååå grymt!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0