.

 
 

Fredagskväll

Ikväll gjorde jag Patricia sällskap ut i mörkret och regnet och fick rida hennes herre Spaniz. En riktig gentleman och ännu en gång blir jag väldigt faschinerad över att  hästar kan vara och kännas så himla olika. Man är van med Brians långa kvicka steg och som kan kännas en aningens vinglig jämfört med spaniz som känns väldigt stadig och stabil. Brians hals känns kilometerlång medan Spaniz kändes väldigt lagom lång :)

Även när det kom till ridningen, alltså jag känner mig som en nybörjare om någon säger: korta tyglarna och trava! på en häst som jag i vanliga fall inte rider 7 dgr i veckan. Vad? hur? .. haha.. Skamligt om jag får säga det själv! Men är man van att bara rida sin egen häst så är man :) Brian funkar på ett vis. Ett exempel från kvällen var när vi skulle galoppera... Men va sjutton han fattar ju inte galopp! haha, jag får inte Spaniz till att fatta galopp! Pinsamt! haha, tur det var mörkt för annars hade jag nog varit röd i hela ansiktet av pinsamhet!

Men efter lite muntliga korrigeringar om hur jag skulle göra en galoppfattning så lyckades det tillslut - dock fick vi vända å rida tillbaka för vägen tog liksom slut.. Men tillslut så fick jag till både höger och vänster galopp(!). Jag som lite slarvigt alltid har fattat galopp med Brian för ytterskänkeln, Gentlemannen Spaniz tyckte inte det var korrekt och fattade därför inte galopp. Får finslipa lite på Brian hemma med korrekta galoppfattningar framöver! ;-)

Tack Patricia för att jag fick låna din gentleman ikväll! :-)
grabbarna grus ikväll när vi kom tillbaks in :)
 
 

Dagens ridning :)

Idag så blev det lite chill på morgonen med mr rödtott. Har fått börja lura honom med en liten godisbit när jag ska hämta in honom direkt efter mockningen på morgonen för att han inte ska kuta järnet runt hela hagen (just love it -not). Vägen till Brians hjärta går genom magen - hell yes.

Blev en sväng runt växthusen. Försökte jogga lite grann samt få stadig galopp. Det gick riktigt bra och vi tog oss runt vändan utan några större väsen utan att slå ihjäl oss. Dessutom när vi red förbi "alpacka" hagen så var där ännu en alpacka idag. Så idag var det tre stycken som sprang längs staketet. Brian är duktig över förväntan och trots att han är spännd så är han inte fullt så spännd som jag skulle kunna tänka mig att han borde vara. :) Sånt gör mig glad. Men självklart så skulle han ju vara beredd att fly för sitt liv om dom där stackars djuren skulle göra något konstigt.. Ja, min modiga lilla häst.

En gammal bild ur arkivet. Brian och jag när vi tog våran första individuella placering i hoppning.
En STOR dag för mig :)
 
 

Snart shoppingdags! :-D

Snart är det dags att åka till Ryttarstugan i Gävle för lite rolig shopping. Nämligen inköpet av ridstövlarna som jag fick i födelsedagspresent när jag fyllde 25 utav min älskade sambo Fredrik och hans familj. Vilken helt underbar present. Är nog det finaste jag fått i födelsedagspresent någon gång. <3 Call me crazy, men jag är faktiskt en hästmänniska :-) Vad är liksom bättre än det som jag vill ha mest av allt? Eller ja, självklart så är ju det bästa att iaf en del av min familj uppvaktade mig, kom och fikade och umgicks och de som inte kunde komma slog en signal istället. Man fick träffa sina bästa vänner och mina närmaste familjemedlemmar.. Ja, de kanske slog tävlingsridstövlarpresenten.. För huvudsaken är ju att man har varandra - såklart :)

Det blir alltså dessa som jag ska köpa. Ska bara vänta in en dag som Patricia har tid att åka dit med mig. Annars är risken nämligen stor att jag blir att köpa ett par "bekväma" stövlar än ett par "snygga". Tydligen ska det enl Patricia inte vara bekvämt. Man ska tydligen ha ont, få skavsår. Dom ska fylla sin funktion och ge ett bra stöd samt vara riktiga dressyrstövlar (=obekväma).. Så åker jag själv blir alltså risken att jag kommer hem med ett par bekväma hoppstövlar ;) haha
Cavallo Grand Prix plus
 

Besviken bara förnamnet :/

Efter att ha gått omkring och kikat på Gävle ponnyklubbs helt nybyggda anläggning idag. Största uteridbanan ja sett (typ 4x det normala) + en till uteridbana.. Och ett skit stort ridhus, nybyggt toppmodernt stall, massa fina hagar ... Ja, you name it.. Så besvikelsen som följde efter ett mejl där det stod att ja är stryken ur tävlingen pga att lagdeltagarna går i första hand.. Ja, då kan ni säkert gissa hur ja känner. :( Besviken är alltså bara förnamnet.. Jag ville ju åka dit!!! Tyvärr blev de ingen bild på ridbanan eller ridhuset.. MEn ja, en GRYMT snygg och modern anläggning. Sandhagar, fin omgivning. Stoora stallar med foderaoutomater (jävla lyx).

Men men, bara å bita i det sura äpplet med tävlingen och satsa på nästa, alltså Gävle fältrittklubb. Ska försöka övertala Patricia att åtminstone starta La1:an på Brian där. Efter veckans tidigare insatser dressyrmässigt för mig och Brian tillsammans så känns det just nu som att vi behöver komma över "krönet" innan vi är redo ens för en Lb1 :P Haha:.. well see!

 
 

Dagens ridning :-)

Idag åkte Brian och jag ner till ridhuset efter att stallet var klart. Så himla skönt att ha det klart på morgonen när man väl kan åka till ridhuset och arbeta på i lugn och ro och framförallt innan alla lektioner börjar och ridhuset blir upptaget.

Idag jobbade vi vidare på det vi gjorde igår. Det är så himla svårt att veta när man exakt är "där" eftersom vad jag förstått av Brigitta så kan det tillfället vara när det känns som absolut stötigast där uppe på ryggen. Knasigt! Känns som att våra igångjoggningar blir bättre ju oftare vi gör det och att Brian kanske accepterar det mer och mer för varje dag. Men i början idag tjurade han ur rätt rejält eftersom jag försöker hålla ihop honom på yttertygeln, och då blir Brian tjurig när han inte får sträcka ut den långa halsen och älga på i sin egen form och takt vilket som sagt gör att han stannar och småtrampar istället, rycker lite i rygeln, sidled samt ev protesterar med att trippa upp på bakbenen å småstudsa lite. Det gäller då för mig att inte låta honom komma undan utan försöka lirka och få honom framåt, även om det innebär att jag blir tvungen att rida lätt några steg så att herrn lättare ska komma framåt och hitta takten.

Nåväl, vi filade på iallafall och jag tror att vi iaf gjorde någon nytta iaf även om Brian kändes väldigt tung att hålla uppe i formen på slutet.

Nu har btw tiderna för Birgitta kommit upp till helgen som kommer. Brian ska denna gång bara vara med en utav dagarna och det blev då Söndag så att vi har ytterligare en dag på oss att fila lite. Brian och Patricia har då tid 15.30-16.30, nu på söndag alltså.
 

 

Träning :)

Idag gjorde vi comeback på träningsfronten för Patricia. Var ett tag sedan sist. Har man legat på latsidan måntro?
Iaf så jobbade vi vidare på att ha Brian på yttertygeln. Vilket inte Brian gillade, iallafall framförallt inte i vänster varv. Så det blev stötigt, Brian skrek: NEj, över min döda kropp och vi utövade diverse nya gångarter med huvudet i vädret. Och när det blev rikigt tvärstopp för herrn då blev det stopp och upp på bakbenen.

I det stora hela så kändes det rätt kasst. Men antagligen och som jag fattade på Patricia så berör vi nya delar nu och Brian sätter emot för att han tycker att det är jobbigt. Men däremot så kändes galoppen verkligen helt amazing med ett helt underbart gung och det känns som att man har honom betydligt mycket bättre på yttertygeln och så himla mycket enklare att samla. Så det har ju hänt så himla mycket grejor med Brian. Jag menar, för ett år sedan var galoppen mer eller mindre dragkamp och nu är han hur enkel som helst att samla till en bra galopp (dock fortfarande svårt för att samla ihop honom efter en längning för då vill han gärna bryta av istället för att komma ihop sig).. Iaf för mig :)

Nåväl, fast inte passet kändes bra så kämpade vi på hela tiden. Ska försöka träna och jobba vidare med traven framförallt och fortsätta med verktygen vi använde idag. Yttertygel yttertygel.. Ja!
 

Liiite nostalgi :-)

Alltså, stundvis blir jag att fastna och glo igenom en massa gamla tävlingsfilmer och jag blir alldeles varm i kroppen. Som tex denna från Gävle fältrittklubb i slutet av 2012.

Där hade vi faktiskt ett riktigt bra flyt. Blir att sakna hoppningen lite emellanåt. Den var så himla mycket lättare eftersom det inte gjorde någonting om Brian var laddad och spänd. Det hade iaf inte lika stor nackdel som när han är taggad och spänd i dressyren. Jag är lite sugen faktiskt på att börja hoppa lite smått igen. Ska hålla lite koll på när det säljs någon hoppträning för Cia så ska jag köpa in mig på en sådan ibland :) Ev så kanske vi ska lyckas göra någon start i hoppning iår också. Men då bara 90-1m (max) bara för skojs skull. Kanske ev när det är i Österfärnebo i Maj eller något. Det visar sig :) Bangar väl säkert när det kommer till kritan. I hoppningen så har vi inte så stor chans gentemot motståndet. Men men, för skojs skull som sagt :)
 

Lite nytt :)

Lite nytt utseende på bloggen. Vad tycks? :)
 

Hoppehäst! :)

Idag på sena eftermiddagen mot kvällen jagade vi iväg mot ridhuset. Eftersom asfaltsvägarna var bara så tog jag modet till och tog volvon. Kan säga att det var lite halvtaskigt före att komma ifrån gården, samt att vi höll på att bli kvar i det lilla "motlutet" vid vägbommen vid ridskolan. Och efter att vi var klara så hade vi ett litet problem med att ta oss ifrån stallplanen och åka hemmåt. Eftersom det tinat ytterligare så blev allt mer eller mindre snömoddigt och djupt. Så volvon hade lite körigt där ett tag. Imorgon blir det hundaijeepen - ett säkert kort som tar sig fram i alla väder! :-)

Idag iaf var första gången på länge som vi tog på hoppgrejorna och åkte till ridhuset. Planen för dagen var att sätta upp nåt litet sockerbitshinder/kavaletti för att Brian skulle få hoppa lite och göra av med lite överskottsenergi inför morgondagen när vi ska få ett pass för Patricia :-)

Brian var supermjuk i sidorna i uppvärmningen. Så himla konstigt för jag tycker att han är formbar som modell-lera. Han böjer sig så himla enkelt runt skänkeln.  Däremot så har jag så himla svårt att fatta galopp från trav i hoppsadel. Då tänker grabben galopp hela tiden. Finner förklaringen där att det beror på att jag får skänklarna högre upp på hans mage och att det är sämre med stöd för benen att jag blir ostadigare i skänkeln och eftersom jag inte kommer ner med skänklarna så sitter jag mer och studsar ovanpå än att komma ner i sadeln (det är min slutsats).

Hoppmässigt så gick det bra. Vi fick på ett riktigt bra flyt och kom fel bara någon gång när han tyckte att han "kan själv". Men i det stora hela så är jag mycket nöjd. Vi fick några riktigt bra runda språng där han var med mig hela vägen. Grymt! :-) Skön känsla, vilket gjorde mig lite taggad på att kanske försöka kombinera å få in någon hoppträning emellanåt. Kanske om jag hopptränar 2 ggr/månad och dressyrtränar 2ggr/månad. Skulle liksom va grymt kul att hålla igång hoppningen lite mer. Känner ju att han blir lite mer ridbar och att dressyrarbetet faktiskt ger resultat i hoppningen. Så kanske jag lite senare i sommar kan försöka mig på att starta hoppning, en liten enkel lokal på 90cm eller nåt sånt. För skojs skull :)

Med oss ikväll hade vi även Fille och Patricia. söta sockervaddet Fille. Han tog tillfälle i akt när Brian och jag styrde och hoppade de "höga" sockerbitarna och taggade till/blev skrämd/ passade på.. ja, you name it. Han var supersöt iaf så jag kunde inte få riktig kontroll på Brian efter hindret för att jag skrattade åt Fille, samt skrattade åt Brian som så fort hindret blev liiiite högre tog i för kung och fosterland och tycker att man får gasa järnet efter hindret när ridhusets längd tillåter det (hoppade bortåt å hade nästan 2/3 av ridhuset som "stoppsträcka".. För Brian är det gassträcka ;)

Nåväl, i vanlig ordning tar ridhustiden ca 1 timme längre om jag har sällskap av Patricia, så även denna gång :)
Ja, nu såg det kanske inte såhär fint ut ikväll.
Men bjuder på den bilden ändå.
(från en hopptävling sommar 2012)
 

Träning för Birgitta Kjellin 2014-02-16 Dag 2 av 2

 Vad tycks? :)

 

Säger bara EN sak ;D

Eller ja, en bild säger mer än tusen ord---->

Ja, precis! Har äntligen fått betyg på mitt projekt i Kartografin och jag fick ett C och är därmed supernöjd! Och det som gjorde mig ändå nöjdare är att jag fick C som slutbetyg för hela kursen! Hur bra är inte det liksom?! :-)
Och något som gjorde mig ändå nöjdare ändå var när jag såg det totala klassresultatet. För det visade att det bara var 2 stycke i hela klassen som gjorde projektet bättre än mig!!! :-D Och att det var 3 andra som gjorde det lika bra. Alltså, det är ju rätt så himla bra om man jämför att det är en klass på 40 pers och jag hamnar alltså i topp3 (eller ja, 6 iaf eftersom vi var 4st med samma resultat).. :-)
Och med detta säger jag såklart inte att någon annan var dålig. Men med tanke på oddsen å sådär så är jag sjukt nöjd med min insats. För detta har verkligen inte varit någon lätt kurs!
 
 
 

Os i hockey VS ridning i snöoväder?

Ja, som rubriken lyder men tänkte först gå in lite tidigare på dagen. Snö och åter snö... Olycka på vägen in till skolan efter vägen. Bra iaf att ingen verkade ha skadat sig samt att det inte blockerade upp vägen så man kunde ta sig förbi (och därmed inte komma försent till seminariet). Seminariet på fm igen jättebra. Dock vet jag inte om jag kanske pratade för mycket och tog för mycket plats :$ .. Helt enkelt, jag älskar att prata!

Nåväl, efteråt så var planen att åka hem och få något i magen och därefter dra iväg till ridhuset. Så kikade på ett avsnitt Greys Anatomy och slumrade till lite. När det var dags at byta om för att åka la jag ju märke till (såklart) att det var ju för sjutton semifinal i hockey OS! Sverige mot Finland och det kan man ju inte bara missa o.O
Så tänkte att jag kollar en liten stund, och vipps blev en liten stund en lite längre stund vilket gjorde att jag beslutade mig för att istället för att jaga iväg i snöyran med bil och transport med häst i så tar jag mig helt enkelt en ridtur ute och kan därmed titta klart på hockeyn. Och så fick det bli :)

Ridningen gick väl okej. Brian var riktigt pigg idag (vilket han eg faktiskt är varje eviga dag året runt). Ibland hade jag önskat att Brian var en lite lugnare häst *läs rätt ofta*. Så idag körde vi på mest med bara galopp så fort tillfälle gavs, dvs i princip överlag överallt där det var grusväg (snö). Fokusen låg på att försöka få Brian stadig och jämn i galoppen utan att rasa iväg fortare å fortare å bara älga på. Gick väl okej iaf. Så när vi kom tillbaka hem fick han en godis samt fick komma in (när jag tog in honom för ridturen stod han i hagen och ylade när han såg mig, inte roligt väder att vara ute i detta - tycker Brian).

 

Dålig motivation

Brian fick idag stå för andra dagen i rad. Kan säga att snödimpen som kom inatt fick mig en aningens deprimerad. Så just nu kommer jag inte tur och retur till ridhuset med min egen bil eftersom den är så otroligt kass att köra med. (Sedan hade jag inte hunnit för den delen heller eftersom jag var i skolan till klockan var 15).

Sedan hem för lite powernap för att sedan inse att, nej.. Jag har ingen lust att rida idag.. Och känner mer och mer obehag över att vara ute och rida efter att mörkret har trätt in. Det har nu observerats Varg lite överallt vilket ger mig en stor obehagskänsla. Jag känner mig inte säker helt enkelt.. Det är bara en tidsfråga innan dom djuren ger sig på en människa eller häst.. Byte som byte.. Så nej, jag gillar inte längre att ut och rida i skogen.. Jag gillar inte att rida när det är mörkt längre framförallt.. Så därav får Brian stå idag också, så får jag ramla iväg till ridhuset imorgon efter skolan (går i skolan mellan kl 9-10.30)... Ja, så får det bli!
 

Funny shit..

Jag hade planerat: ridhus med Brian idag efter skolan (före lektionerna börjar där), men istället så fick jag återigen en chock i skolan. Återigen så ska vi inte påbörja uppgiften på fredag utan den ska vara klar då.. Roligt när man inte får någon genomgång utan man ska tydligen läsa mellan raderna eller något. Så efter att jag kom hem så kunde jag konstatera att ridhuset och ridningen bara var att skippa idag för att gräva ner mig i närmare 40 sidor text om Sveriges utveckling från jordbruksland till industriland, samt svara på en massa frågor och sedan ska det hållas ett seminarium på fredag! Verkar som att jag får sitta några timmar ikvälll med dethär. Det får bli ridhus fredag-lördag-söndag istället. Uteritt ikväll (om tiden tillåter) samt uteritt/vila imorgon..
Ser kul ut va? :/
 

Ny dag, nya tag och möjligheter

Känns ju aningens trist att sitta och surra iväg in till skolan endast för en föreläsning på två timmar. Är det kanske så att man blivit lite för bekväm utav att ha så lugnt med schemalagda timmar och att man blivit van och bortskämd med att vara hemma? Kanske är så fallet :P

Ska försöka hinna hem efter lunch, byta om och surra iväg till stallet och hinna iväg till ridhuset innan lektionerna börjar. Det känns som att jag behöver få en lite bättre feeling än den jag fick igår. Det SKA helt enkelt fungera.. Så nu ska jag ta mig i kragen och rida ett pass för Patricia på söndag. Har blivit lite dåligt med det på slutet och för att jag själv ska kunna utvecklas i min ridning så behövs det ju. Även om det inte blir varje vecka så behöver man få tillbaka den bra feelingen och få lite verktyg att jobba med och fräsha upp minnet: hur var det nu allting skulle kännas? Det är ju lättare att få en anknytning mellan utseende och känsla om någon berättar när vi verkligen är "där". Och när det är "bra". Mycket möjligt kan det ju vara att jag tycker det känns skit men egentligen så ser det inte så pjåkigt ut.. Höga krav man sätter på sig själv nuförtiden alltså! Det är nog säkerligen det som blir problemet.
BTW! -> Angående filmerna från Birgittaträningen dag 2 som jag ska redigera ihop. Önskas en kortare film med musik som bakgrund och dölja ljudet från själva träningen eller vill ni ha en film där hennes kommentarer och anvisningar hörs? (isåfall så blir filmen troligtvis längre eftersom man gärna vill ha helheten lite mer).
 

Dagens ridpass...

Dagens ridpass resulterade i en tjurig häst och en tjurig ryttare... Så himla svårt att få Brian "inom" ramen och få honom att trava in under sig, behålla formen utan att jag släpper ut honom och samtidigt få ett driv framåt..

Hade de nya tyglarna i läder med stoppar.. Nöp mig på dom för stopparna liksom skar in i mina händer och har nu blåsor i dom och det gjorde ont att öppna överluckan på släpet sen när vi skulle åka hem.. <3.. Känns rätt hopplöst just nu.. Känns som att jag inte kan rida min egen häst.. Kasst och värdelöst... Sätter kraven högre men just nu går det inte. För att inte Brian ska springa och doppa så hemskt med huvudet utan få en stadig form så måste jag orka rida ihop honom ordentligt men det är verkligen inte det lättaste... Sån gång som jag verkligen ifrågasätter mig själv om jag inte borde ha en mindre häst som inte är fullt lika komplicerad i både hantering och ridning. Och sedan innerst inne så vet jag att jag aldrig i hela livet skulle ge upp nu.. Tyvärr för envis för det.. Jag vill inte stå kvar och trampa på samma ställe, jag vill vidare, jag vill vidare tillsammans..  Men just nu så känns det mer som att tvinga sig själv än att känna att jag vill .. 

 

Hö köpes

Ja, som rubriken lyder så är jag lite på jakt efter hö för att fylla på förrådet lite så jag klarar mig fram till nästa höskörd. Har inte slut så det är ju ingen fara på taket än på iaf en månad men känner att jag vill gardera mig lite. Helst vill jag ju ha småbalar men i värsta fall så går rundbalar också bra. Någon som vet någon som säljer och kan tänka sig att släppa ett släp (en hästtransport full)?

 

Tävlingar framöver

Nästa tävling som Brian är anmäld till är på Gävle ponnyklubb och då är det tänkt att Patricia ska starta en Lb1 på honom. Vi hade ju egentligen planerat in en LA1 eftersom det stod från början att dom skulle ha det. Men när anmälan öppnades så hade det tagits bort och dom har numera bara Lc+Lb.. Lite besviken faktiskt. Men men, Brian behöver få rutin och komma till ro så då kör vi ändå.

Sedan angående Falun vs Gävle Fältrittklubb så har jag nu strykt mig från Falun.. Varför? Jo, för det första är tanken att det ska göras två starter. I falun hade de 40 stycken i varje klass vilket gör att det blir en evig väntan om man ska starta två klasser + att det är längre att åka. Sedan så skiljde sig anmälningsavgiften också med strax över 100:-, så nu har vi alltså dragit tillbaka anmälan ifrån Falun och kör på Fältis som känns både smidigare och närmre. Och man vet ju inte heller hur vädret ser ut i Mars. Det kan lika gärna vara snöstorm och då har jag ingen lust att åka hela vägen till Falun :)

Så nu är vi anmälda till Fältis, Lb + La. Jag vet inte riktigt hur vi har tänkt ännu men kände att det var bäst att gardera sig. Det går alltid att återta anmälan men det är desto svårare åt andra hållet om tävlingen blir full och man inte har möjlighet att anmäla till en till klass.
Sedan så är det inte skrivet i sten vem som kommer vara piloten då heller direkt :) Om målet är Msv C i vår (enl Birgitta) så kanske en La skulle kännas bra, bara för att "känna efter". Beroende på hur andrepiloten känner :)
Så om det blir förstepilot, andrepilot eller båda delarna återstår att se. Vet inte än vad som är bäst men det får man grunna och diskutera lite längre fram.
 

Igåreftermiddag + fm idag

Igåreftermiddag tog Fredrik och jag en tur med volvon till valbo. Blev en fika på bästa stället där, där chailatten är supergod. Provade även en cheesecake men tyvärr blev den en besvikelse. Kan säga att jag gör hundra gånger godare cheesecake själv.. Blir ingen mer cheesecake på det stället iaf :/
Därefter blev det en runda inne i valbo å kikade. Inte för att jag skulle ha något. Men Fredrik hittade en bok iaf. Sedan dök jag in på hööks innan hemgång för att byta ut tyglarna jag köpte eftersom jag ändrat mig. Så nu gick jag ifrån släta lädertyglar till lädertyglar med stoppar.

Till när vi kom hem så gjorde vi iordning broccolisoppa med chili + scones att äta till. Riktigt  gott faktiskt :) Hemmagjord broccolisoppa är underskattat. Satans gott är vad det är :)


Nu är det ny dag igen och hästarna är ute, stallet är mockat och klart. Jag har bokat tvättstugan nästan hela dagen för att tvätta lite kläder + att jag ska tvätta lite benskydd och schabrak. Sedan ska jag rensa ur lite i sadelkammaren på grejor jag inte ska ha kvar. Ev skänka lite saker som inte är sån stor ide att sälja till ridklubben (om dom vill ha prylarna). Vissa saker funkar ju bra, som tex schabrak man har tröttnat på som bara ligger osv.

Har även fått lite extrajobb framöver. Nästa tisdag så ska jag få jobba dygn :) Tis morgon-onsdag morgon. Blir bra att få 24 timmar extra. Nu, denna månad så ska ju bilskatten betalas *yeehoo*.. 2000 spänn, helt lovely
 
 
 

Ufon efter vägen... -.-

Idag blev det en härlig tur ut i solen på mr B. Kändes som att vi båda behövde det. Körde på lite med vad Patricia och Brian fick träna på med Birgitta i helgen, nämligen att jogga in i traven. :) gjorde även någon galoppfattning från trav. Dock efter vägen där vi alltid brukar rida eftersom det är minst skrämselfaktorer efter den så har dom satt upp ännu ett "väghinder". Det känns verkligen ibland som att folk gör saker bara för att jävlas med oss ryttare.. Alltså sätta upp staket intill vägen och släppa ut en hög med otäcka djur and i HATE it... de tre "rundorna" vi "kan" rida nu..

Ena så är det en stor jävla fårhage å Brian är ap rädd för fåren.. Andra vändan som vi typ aldrig rider där har dom satt upp staket ända upp på vägen å innanför där går såna där lurviga håriga fula kossor.,.. Och nu på den tredje och sista alternativet för oss att rida på så har dom stängt en hage jämte vägen å släppt alpackor där.. Hurra sa Brian! Domhä'r två fulingarna såg helt groteskt tjuriga ut med öronen slickade bakåt och en väldigt hotfull blick.. (tur de va ett staket säger ja bara).. å sprang efter oss längs staketet.. Brian tyckte det var väääldigt otäckt och var beredd att fly vid minsta lilla anvink till ett utfall från de båda ufonens sida.. Nää, ja verkligen hatar att dom måste stänga in djur precis bredvid vägen så att det knappt går att rida någonstans längre :( Trodde jag verkligen skulle lära hoppa av.. Hej då till "avslappnade (för att vara Brian) uteritter.. Hej ännu mera spänningar!Nåväl, nöjd och glad kille när vi äntligen kom hem iaf :)
 
 

Birgitta dag 2 av 2

En något mör Brian idag efter gårdagens pass men ändå verkade han väldigt behaglig av sig. Som Birgitta uttryckte det i stil med att Brian verkar nöjd över att vara lite sådär "skönt-trött" vilket nog stämde rätt bra :) Brian var ett bra material att jobba med och Birgitta tyckte att han hade en "normal" skritt idag (= resultat av att vara trött från gårdagen). En häst med en normal skritt så att säga eftersom han alltid annars är aningens speedad. Fick även tipset utav Birgitta att dagen innan tävling så passar det nog väldigt bra att jobba ordentligt med Brian istället för att "jogga omkring" och spara honom till tävlingsdagen. Brian är en sådan häst som behöver få utlopp av sin energi för att vara riktigt tillfreds. Kan nog stämma bra. Hade jag gjort det dagen innan högbo så kanske ritten blivit annorlunda och en inte lika spänd häst :)

Idag jobbade Patricia och Brian vidare på det som de grejade med under gårdagen, men la även till lite diagonala slutor vilket Brian fixade galant. Slutorna i vänster varv verkar sitta enklare för Brian än höger varv. Nästan så jag får lite rysningar i kroppen när de dansade omkring på ridbanan. Ett oavbrutet leende hela tiden och försöka suga till mig allt som Birgitta säger då dessa verktyg även är aktuella för mig att arbeta med i kommande pass på min röde springare :)

Någon som även vill se film från dag två? *om ja orkar klippa ihop den*. Så sjukt mkt filmmaterial att gå igenom. Och så svårt att göra urval på vad som ska med. Kan ju inte ha ett filmklipp på 40 minuter..
Vill någon se så mixtrar jag ihop d. Annars kollar ja på de själv hemma på datorn. *tarsåntidattredigera*


Om två veckor är det Birgittaträning igen! (LYX). Då ska jag anmäla dem till en träningstid (studentekonomin tillåter inte riktigt fullt lyx m tvådagars-träning varje gång). :) Så himla kul att det går bra träningsmässigt och man ser utveckling. Och så himla roligt att samarbeta med Patricia och är så otroligt tacksam att hon vill vara med på ett hörn på den störa röda (jag hade antagligen blivit tokig på honom tillslut annars). Vet inte hur många gånger ja satt mig ner å tjurat och Patricia har kommit och sparkat mig i röven och jag har rest mig igen. Ovärderligt. Tack! <3
 
 

Birgitta Kjellin dag 1 av 2 - 2014-02-15 - *FILM*

Här kommer ett ihopklipp av filmen (utan musik för att ni ska höra vad som sägs) :) Nyttigt!

 

Birgitta Kjellin dag 1 av 2

Inte helt oväntat så gjorde Patricia och Brian ett kanonpass igen för Birgitta och jag kan inte vara annat än otroligt stolt över vilka underverk Patricia gör med min häst och även Birgitta som bara efter 2 pass (ett förra gången hon kom och sedan idag), verkar göra underverk direkt. Nu är det en träningsdag kvar imorgon. Antar att de båda kommer vara rätt möra då. Brian var väääldigt trött när de avslutade idag :)

Idag jobbade de en del på förvändgalopp, att "jogga" igång från skritt med "upp med manken" och få upp sina knän (eller nåt sånt), samt öppnor och slutor. Ja, det var väl i stora drag. Jag var kameraman och höll i filmkameran så nå närmare än så kan jag inte gå in på passet. :-) Roligt att höra att Birgitta tycker att han är "häftig" och även innan passets början så sa Birgitta att hon tycker att vi ska hoppa över La med Brian och gå vidare på Msv C direkt. Så himla roligt att höra att hon tror på min häst och att det är ett bra material att jobba med. Kan inte annat än att vara stolt över Brian, mig och självklart Patricia som varit en stooor del i utvecklingen :-)

Nu ser vi fram emot en dag två.
Någon som vill se film från passet?

 

Lite shopping :)

Idag har det varit lite hit och lite dit. På vägen hem från Church street ikväll så stannade vi till vid valbo köpcentrum för att inhandla ett par nya tyglar. Stod där och kände och klämde länge och väl och diskuterade lite med en som jobbar där om vad som ev kan vara bäst. Det jag valde mellan var en tygel där insidan är i gummi och utsidan i läder, lädertyglar med stoppar och lädertyglar utan stoppar. Efter mycket om och men så bestämde jag mig för att prova lädertyglarna utan stroppar, släta lädertyglar alltså. Ett par tyglar som med ett par bra handskar (vilket jag har, roeckl grip) inte behöver vara så "hala". Och jag höll med personalen där om att det nog är enklare att vara flexibel i handen med ett par släta så man inte "fastnar" i stopparna. Så nu får vi se om det blir ris eller ros. Kör med dom så länge så blir jag väl att köpa nå "bättre" sen.

När man ändå var där så blev jag ju att kika lite till och hittade då en nyhet som de fått in. Nämligen lackboots med ludd som dessutom fanns i storlek XL (deras L är typ väldigt på gränsen för små för Brian).. Så det blev ett par sådana med hem också som ska få passa bra på träningar :)

Nu ska Fredrik och jag allahjärtansdag-mysa lite resten av kvällen. Eller ja, först upp å kolla till hästarna en snabbis. Sen blir det mys för hela slanten <3 Glad allahjärtans dag allihopa!
 
 

Speedpainting :)

Bjuder på en speedpainting utav dagens verk
 

Velande

Just nu så velar jag en aningens.. Och vad är det då jag velar om?
Jo, nämligen en tävling i slutet av mars. Gävle fältrittklubb och Falu ridklubb har tävling på samma söndag. En lokal dressyrtävling med samma klasser, Lc1, Lb1 och La1. Nu har jag en sjuukt beslutsångest över vart jag ska starta någonstans.

Första tanken är ju såklart Falun. Där är det bättre med framridning mm och en trevligare anläggning. Men samtidigt så har vi ju Fältis en aningens närmare vilket också är rätt skönt. Närmare att åka dit, närmare att åka hem. Funderingarna går över hur jag ska göra. Har tänkt att starta både Lc1 och Lb1 för att ha en framridningsklass. Nu såhär i början så känns det nästan som att vi behöver "en andra chans" med tanke på starten i Högbo. Brian behöver få komma tillrätta. I högbo slappnade han inte av förens det var dags att "skritta av" vilket känns lite surt. Vi hade verkligen behövt en till klass då men eftersom det bara var en klass för oss då så hade vi inte så mycket till val.

Så frågan är: Falun eller Fältis?
 

Hemma-onsdag

Känns väldigt skönt att få en dag hemma sådär mitt i veckan. Men att de skulle innebära slappdag? nej nej.. Dock så hade jag nog kunnat gjort liiite mer än vad jag eg har tagit mig för. Pluggandet i boken "Human geography" verkar lönlöst då jag verkligen inte känner att jag förstår de orden som man läser. Efter att ha läst en sida så har man inte en blekaste aning om vad innehållet var. Känns mest som att man läst en massa ordbajs utan förståelse. Det är ju en special lovely feeling!. En grej som jag har fixat idag är däremot att jag gjorde klart modul 4, och skickade in både 3 och 4 för observation till läraren. Så nu är det bara att tagga till för att göra modul 5 imorgon. Ev att jag kanske börjar fingra på den hemma istället för att slippa åka till skolan imorgon till klockan 8 vilket inte känns så lockande (när man likväl kan göra eländet hemma).

Nu har jag även hunnit diska, torka av lite grann och självklart avverkat några avsnitt av greys anatomy <3 Nu borde jag försöka plugga liite till. Men känns tungt när motivationen ligger lite lågt pga engelsk kurslitteratur i ena kursen.. Men då kör vi på den andra istället: Geografisk informationsteknik... Känner hur hela kroppen hurrar av entusiasm!

Ridning har det inte blivit av idag då Patricia nog ska rida. Annars hade jag begett mig ut medan det var ljust ute.
Å nu ska jag återigen återgå till pluggandet! yeey...
 

Måndag

Efter några timmars jobb styrde man kosan hemöver igen. Ridning stod på schemat. Dvs en uteritt med min bästa rödhåriga grabb (har ju bara en sån?). En glad kille kom med spetsade öron när jag ruskade på mathinken (såklart). En tur runt växthuset blev det. Skönt att bara slappna av och bara "vara". Kändes som att Brian uppskattade det också och det kändes verkligen som balsam för själen.

Mjukt på vägarna bitvis så då passade vi på att ta några galopper. Spetsade öron och glad häst och spänndheten från gårdagen var som bortblåst. Självklart tittar han ju lite efter otäcka och farliga saker på och vid sidan av vägen. Men att bara känna av en pigg och framåt häst kändes så skönt. Skaka av sig de spännda känslorna från gårdagen och återigen blicka framåt. Och nästa gång så tar vi dom! :-) Troligtvis behöver herrn en liten inkörningsperiod för tävlingarna igen :-) Han trivs ju å komma bort å se saker och han är så nöjd när han är urlastad på en tävlingsplats och tittar sig omkring med nyfikenhet. Sötsaken!


Biffen idag när vi kom tillbaka till stallet. Lycklig glad häst :-)
 
 

Tävlingsdebut 2014!

Ja, som sagt var årets tävlingsdebut för oss idag. Lite blandade känslor och då vi inte kunnat lägga fokus på så mycket finlir de senaste veckorna eftersom tiden i ridhuset mest bestått utav fjant från Brians sida (som jag även skrivit om i ett tidigare inlägg). Så kände jag väl inte att allt satt där det skulle. Men va fan, det får bära eller brista och framförallt så kan lite miljöträning med den lättstressade herrn göra gott i slutänden.

Iaf så stod han lugnt i släpet å mumsade på hö hela vägen dit. Men när vi kom fram blev det en lätt (läs svår) sväng av ångest och han förstod verkligen inte varför han måste stå kvar i släpet.. Blåsa upp sig, hugga (ja, läs hugga!) en tugga hö emellanåt. Trampa lite, skrapa lite med frambenet och väsnas så mycket det bara går. Ruska på sig och vara den otåligaste hästen i hela världen. Fick ett sms av fredrik: Skynda dig, hästen är galen.. Stackars hästrädda Fredrik. Underbara kille som ställer upp trots att han är livrädd. Så när jag kom tillbaka efter att ha varit på toaletten och anmält oss så stod Fredrik där utanför släpet i regnet för att kolla till Brian. <3

Vi lastade ur strax därefter å gick till ridhuset för att göra iordning. Regna, regna regna.. Kul väder. Fördelen med högbo är att det är bra med space då framridningen är i ett helt ridhus. Underbart!
På framridningen direkt när jag hoppade upp var Brian superspännd. Spänd från scratch. Han skötte sig annars fint bland de andra hästarna och muppade sig inte så mycket med anledning av dom vilket alltid är något! Provade lite serpentinbågar och flyttade honom. Försökte få honom lugn och få honom att tagga ner lite. Bitvis så kändes han väldigt fin vilket bådade gott :) Gjorde därefter lite galopp, fattningar samt avsaktningar. Brian var väldigt taggad och låg på en del. Men tanken var som sagt att han skulle få göra av sig med den värsta energin på framridningen.

När det väl var dags för våran tur å vi red i collectingring gjorde vi halt flera gånger, klappade Brian på halsen och pratade lugnande till honom. Verkligen skitspännd. Provade trava ett varv på volten innan vi skulle in och då kändes det ändå som att han släppte till lite vilket kändes toppen. Dock varade den glädjen inte så länge eftersom när vi fick komma in på tävlingsbanan så var det nån mupp som klampade så hemskt på läktaren när personen gick att Brian reagerade å började spänna skiten ur sig igen. Detta resulterade i att han blev skvättig och muppade ur en gång (som tur var innan vi ridit upp framför domaren).

Hela programmet var mest katastrofalt. Det enda jag känner mig nöjd med var serpentinbågarna då man höll Brian sysselsatt. I stora drag så var det skitsvårt eftersom han spännde sig så mycket så sköt han iväg mig ur sadeln och släppte inte till med ryggen vilket gjorde att jag inte kunde sitta ner ordentligt å rida ihop honom framåt som då resulterade i en väldigt ostadig "form". Och vi kunde då inte komma till ridning så som jag hade viljat. Första mellangaloppen så drog Brian iväg bara och det blev rätt katastrof... Skit missnöjd men avsaktningen kändes bättre. I andra mellangaloppen gjorde det sig lite bättre men fick istället nästan rycka i handbromsen i hörnet eftersom det inte gick att få tillbaka honom (ja, det kändes så iallafall). Nej, det kändes inte som att vi kunde rida igenom programmet så som jag hade viljat. Istället fick vi lägga om planeringen och försöka bara ta oss igenom, samt att jag fortsatte rida istället för att lägga av.  I stort sett så hade vi 6:or igenom hela protokollet, 2st 5:or, en 5,5 samt en 7.a. Resten 6.or.

Jag känner ändå att vi fick en bra bedömning och med domarkommentaren: trevlig häst som bör vara mer eftergiven i formen. Glänser emellanåt.
(Jo, formen slängde sig åt skogen idag då Mr B blev spännd och upprörd. Förhoppningsvis så blev detta en inkörning inför kommande tävlingar och vi kan göra bättre ifrån oss) :)

Som sagt, Brian är verkligen ingen lätt häst att ha å göra med. Så himla mycket åsikter och saker i huvudet som rör sig på honom och man får verkligen kämpa för att hålla ihop det. Om jag är nöjd med dagens ritt så är det lite både och. Jag hade viljat haft Brian på topp och hade vi kunnat arbeta mer ostört utan att bli "skrämda" precis innan vi ska in på banan så kanske det hade fungerat. Samtidigt så satte vi ribban på 60%. Vi är ändå högre än vad vi var för prick ett år sedan. Vi sätter ribban högre. Och nästa start så ska vi vara uppe på 65% ;) thats it! Dock så är det inte jag som kommer starta nästa gång. Nästa gång är det Patricia som har den stora äran att debutera Brian i hans första LA. Så nu taggar vi om och kör Birgittaträning nästa helg följt av några veckors hårt arbete så ska nog andra tävlingen för iår gå bättre. Samt att jag får lite mer tid att jobba vidare så blir nästa start i Falun i slutet av mars för min del.
Allt jag bjuder på denna gång är några print screens ur filmen. Någon film från denna start kommer INTE läggas upp denna gång. :)

 

 Dagen "D"

Hästarna utsläppta och stallet klart, grejorna packade jag igår. Nu är det bara att vänta några timmar innan jag ska tillbaka igen för att göra klar brian, backa fram släpet, packa iordning allt i släpet och sedan åka. Eg känner jag nog mig inte så hemskt nervös, annat än att kistan känns jäkligt kass sedan igårkväll (undra om det är alla lakritsremmar ja tröck i mig igår?). Vet inte om ja känner att Brian och jag riktigt är redo för första starten för iår men vi får göra så gott vi kan efter dagens förutsättningar att lyckas eller misslyckas (får hoppas på det förstnämnda). Sätter inte så höga mål för dagen men har jag godkända procent på 60% så är jag mer än nöjd.

Planen för framridningen la jag upp lite snabbt igår. Där ska jag fokusera på att få Brian med i sidorna (våra älskade serpentinbågar) samt volter i bågarna. Därefter ska det fokuseras på övergångar så tror jag ska satsa på att göra mycket övergångar (galopp-trav, galopp-skritt, trav-skritt). Det är mest avsaktningarna som de är svårt att hålla ihop den stora hästen. Ska även försöka kämpa för att inte släppa ut tygeln (vilket jag är rätt duktig på). Utan verkligen försöka hålla ihop det och hålla ihop Brian.

Well, nu kör vi!
 

Dagen före "D"..

Ibland blir saker och ting helt enkelt inte som man ville.. Det känns lite som att de senaste veckorna så har det inte varit riktigt som jag har velat och det har inte blivit som jag tänkt. Det känns som att de senaste tre veckorna så har det gått katastrofalt dåligt i ridhuset. Och vardan detta? Jo, det ska jag berätta för er. Det är att Brian fokuserar på vad andra hästar gör och inte gör, eventuella döda ting som till exempel en plastpåse som inte står där den borde (eller att den helt enkelt står där den ALLTID brukar stå).

Det är sådana här saker som Brian lägger fokus på vilket verkligen tar musten ur mig. Att åka å träna å träna å träna och verkligen försöka få igenom någonting. Så att man kan hanka sig vidare mot något nytt mål, Brian gör ju liksom det omöjligt eftersom det enda vi får lägga fokus på nu är en massa trams. Jag blir såååå himla trött :( Tappar humöret tillslut när man blir tillräckligt less.. Idag var ännu en sådan dag igen då vi eg tänkte fokusera på lite uppvärmning för morgondagen.. Istället blev det 70 minuters trams... Betydligt längre ridpass än vad jag hade tänkt.. Det som tog upp all fokus idag var en plastpåse i ena sidan av ridhuset som tittade fram bakom sargen, dörren, en plastpåse i ett hörn i andra delen utav ridhuset samt en vit halvskenande ponny runt runt.. Inte Brians favorit. Även om han inte riktigt flög i luften för varken ponnyer eller hästar så var han så satans spänd att han blev totalt oridbar för mig.. Och då blir jag liksom att ifrågasätta mig själv..

Är det så himla roligt att alltid slita med dethär aset som är som ett himla nervknippe och redo att kasta sig framför en bil när vi är ute å rider? .. I stundens hetta när jag är riktigt less så känns det som att jah skulle kunna byta bort honom mot första bästa kossa.. Självklart så menar jag ju inte det utan han är på samma gång det bästa jag har.. Men ibland (oftast) så slukar han så hemskt mycket mer energi än vad han ger energi. Jag menar, stunderna då vi gör riktigt bra träningspass eller har kammat hem fina procent på en tävling, det är en outstandingkänsla som heter duga. Men samtidigt har den stora röda en baksida också. Hemskt mycket egna ideer, nerver, psyke och det är en stor häst till en liten ryttare..

Nej, det känns inte så himla lockande med morgondagen.. Inte just nu men vi ska komma till start. Det är bara så, det finns liksom inga andra alternativ. Det bara SKA gå. Jag har allt eftersom det har gått bättre för oss satt större och större krav på oss. Och man nöjer sig inte med det lilla längre. Mycke vill ha mer brukar man ju säga och det stämmer så himla bra in :)

Som det ser ut just nu så ligger min starttid klockan 18.51 (senare än vad som redovisades tidigare i veckan). Blandade känslor att starta sent. Hade hellre gjort en morgonstart så man har sitt "gjort" så att säga. Så man slipper fundera hela dagen. Men även skönt att inte behöva gå upp supermegatidigt såklart. Förra natten gav inte så mycket sömn så jag kan behöva sova ikapp.

Innan jag lämnade stallet bakom mig för ikväll så gjorde jag klart lite för morgondagen. Bytte schabrak, putsade på tränset lite och satte på nummerlapp. Putsat ridstövlarna och packat ihop ett fleecetäcke (samt såklart de vita benskydden OM vi skulle in på prisutdelning, men som det känns just nu är den chansen minimal), så det är väl lite till att vara för optimistisk att släpa med dom. Men hur som, jag ska fan ge allt imorgon även om förutsättningarna inte känns och är dom bästa. Men vi får helt enkelt göra det bästa ifrån oss för vad som är möjligt för morgondagen iaf. Man får helt enkelt se det så.
Nu ska jag nog ta mig ett varmt bad så jag får slappna av lite i nacken.. Känns som att man är så himla spänd och att en huvudvärk är att vänta inom en snar framtid.


Dagens seminarium

Då var dagens seminarium avklarat också. Känns riktigt skönt att ha det avklarat före helgen och inte få vänta å göra det på måndag som halva klassen fick lov att göra. Inte för att ja har svårt att prata inför folk - tvärt om. Tycker det är riktigt kul bara man vet vad man ska säga och att man är påläst så man kan svara på de eventuella frågor som kommer upp. Enda som är kvar att göra för denna vecka är halva modul 4 labben och den bör gå rätt fort bara jag sätter igång med den :-) Nu ska jag fortsätta min fredagskväll i stallet, ett trimpass i ridhuset i kungsgården står på schemat. Ikväll är det inte jag som rider heller utan Patricia. Dags för henne å Brian å sätta lite sprutt inför nästa helgs Birgittaträning (ser fram emot).. Samt självklart ser ja fram emot söndagens tävling. Det får gå som det går. Lägger ribban lågt. 60% är mitt mål. Hoppas vi inte är alltför ringrostiga och att vi kan få ett hyffsat resultat iaf :) Men som sagt, nu är det dags att bege sig till stallet och Brian, köra fram släpet å fixa iordning och styra iväg i regnvädret. Ja, ni vet ju hur man säger: Vad är väl en bal på slottet?
 

Träningsdags! :)

Då var det idag dags för skoning igen och man blev återigen 1000:- fattigare. Roliga grejor kunde man ju göra för pengarna men då hör det ju till att hästeriet är den roligaste delen i mitt liv så då gör det att det är värt det helt klart ;) Nästa helg så går man 900:- bakåt igen då det är Birgittaträning :-) Brian blir denna gång med två dagar! Ska bli så hiiimla kul! Ska filma en hel massa å kanske lägga upp på bloggen om någon vill se. Här nedan är denna omgångs tider för Birgitta :)

 
 

Skynda skynda

Efter att ja suttit med grupparbete på fm så skyndade man sig hem vid lunchtid när vi var klara. Speeda på för att hinna till ridhuset innan det skulle bli upptaget av lektioner.
 
Idag låg vi lite lågt och mest joggade omkring, kände oss för lite grann samt försökte få Brian lite som ett gummiband (men det är såååå jävla svårt). Får han länga så är det jättesvårt, iaf för mig att få tillbaka honom igen. vi tappar liksom så att säga. Så när jag väl försöker korta upp honom igen så bryter han hellre av än att samlar sig i galoppen. Men får återigen se det från det positiva. Det går riiiktigt bra att få honom till samling (om vi inte har längt innan). Det kunde vi inte för någon månad sedan, alltså går utvecklingen åt rätt håll, dvs framåt :)

Brian har btw blivit så hiimla söt nuförtiden. Jag har ju inte gett godis eller så mkt sådant tilltugg innan men har nu börjat tagit med hästgodis i fickan. Ge en godis när vi kommer fram (OM han stått snällt i släpet på vägen dit). En godis efter att vi ridit om han varit duktig. Och sedan en godis innan vi ska lasta ur om han stått snällt i släpet. :) Nu får han ju inte såklart alltid vid alla tre tillfällena men jag vill att han ska på något vis begripa att när man är duktig så får man en godis. Så nu har sötnosan börjat snuffla efter godis så fort han ser att jag stoppar handen i fickan. jättetigger med stoooora ögon och öronen framåt. Kan inte annat än att bli varm i hjärtat av hur söt han gör sig till :)
 
Ekipaget vintertid :) Svärmor är awsume som låter mig låna bilen hur mycket jag vill. En redig dragbil och det känns aldrig överhuvudtaget knappt att det ens är halt ute. Inte nå orolig alls när jag styr runt med denna bil. Volvon kan ju knappt rubba släpet 1dm ens om det är lite snö på marken. Nä, nåt sånt här ska nog jag ha om nåt år när jag är klar i skolan :)

En sån här bara SKA jag ha när jag tjänar pengar som gräs i framtiden, eller helt enkelt vunnit några miljoner <3
That's my car dude!
 

 
 
 
 
 
 

Karledsskydd :)

Tidigare i veckan så stannade vi till i valbo på vägen hem ifrån skolan. Ny nummerlapp för kommande tävlingssäsong stod på inköpslistan samt att jag la vantarna på ett par karledsskydd till Brian. Dessa har jag tänkt beställa väldigt länge man det har liksom inte blivit av eftersom det känns onödigt att beställa en sån liten grej å betala massa dyr frakt vilket leder till att skydden blir väldigt dyra. Dessa har dom nu fått in till hööks och då var jag snabb i att passa på att investeria i ett par :-)
 
Varför? Jo Brian har ju dragits med ett sår på insidan av karleden i säkert 2 år. Det blir en sårskorpa, en förhårdnad och sedan slår han upp den så det blir ett sår igen. Skit svårt att få det att läka eftersom när "skorpan" ryker väck så har han återigen ett sår igen. Det är ju liksom så tyiskt. Och framförallt när det sitter så långt när så är risken stor för infektion osv när det är lortigt i hagarna samt är jag inget big fan av att han får torv i såren :P

Såhär blev iaf resultatet :) Och jag är supernöjd! Ser kanske lite halvkonstigt ut men dom fyller sin funktion iallafall! Tror dom kostade 65:- på hööks, väl värda sina pengar kan ja lova!
 

Trimtisdag

Ja, och på tisdagarna innebär det ju att man har "lyxen" att halva ridhuset är ledigt, och framförallt denna tisdag så var det extra lyx då halva ridhuset blev ledigt hela kvällen pga tillfällig omflytt av lektioner. Men såna här dagar är det liksom ett måste att bege sig iväg till ridhuset. Man får helt enkelt ta tillvara på tillfällena eftersom det alla andra vardagskvällar är fullbokat med lektioner vilket man som privatryttare tycker att är rätt kasst (och det är nu man inser vilket himla lyx man hade i ockelbo då halva ridhuset ALLTID var ledigt).

Nåväl blev lite terapiträning för Brian idag också. Lektion på ena sidan och på "våran" sida fick vi återigen trängas med flera ekipage till. Extra farlig var den där dponny skäcken.. Skäckar ser ju alltid lite extra konstiga ut. Brian ser säkert inte skillnad på en skäck och en ko (förvånar mig inte iaf). Men sen tycker han ju att alla ponnyer i stort sett är farliga rovdjur osv. Lite snedvriden bild där dårå.. Nåväl, vi kunde ratta runt där inne och faktiskt fokusera på vårat - om än att mr B  bjöd på någon flippflopp ibland i form av grymtande och rusar iväg lite orytmiskt alternativt studsar på stället. Men ändå så inbillar jag mig att det kanske är liiite bättre.. Men bara lite :)

Kändes hyfsat bra. Dock var det svårt att få runt honom runt skänkeln i högervarvet och i volterna i högervarvet så drog han sig gärna lite extra utåt och volten blev större å större.. Men i det stora hela var han mjuk och fin. Skippade längningar å sånt helt idag och fokuserade mer på ett bra tempo med bra form. Imorgon ska jag försöka kravla mig ner till ridhuset igen. Dock inte säkert att det funkar pga skolan på förmiddagen. Vila/skritta ut på torsdag, Patricia rider honom på fredag och på lördag kör vi sista "genomtrimmet" inför söndagens tävling.
Hoppas på det bästa att jag kan följa mina planer :)

Nu ger jag upp för idag och får äntligen sätta mig i soffan. Nu står kvällens avsnitt av Farmen på schemat samt ett avsnitt Greys Anatomy (<3). Och en bit cheesecake! Det har jag förtjänat efter hårt slit i skolan och på hästryggen ikväll :) Because im worth it ;)
 

Cheesecake

Igårkväll gjorde jag min första cheesecake någonsin. Lite inspiration efter att ha ätit en efterrätt (cheesecake) på ikea. Så då stred jag till verk igårkväll medan Fredrik skrev klart en rapport. En sådan här:

Cheesecake med lime toppad med passionsfruktgele. Supergott verkligen. Halverade limeingridiensen och tog bara en istället för två vilket blev väldigt lagomt eftersom det annars kan nästan bli för mycket citrussmak. Kanske att min inte blev lika "fin" som den på bilden ovan. Men det är ju smaken som är huvudsaken! :-) Gott vare iaf!

Nu väntar en dag i skolan, eller ja.. Halvdag rättare sagt. City marketing står på schemat och hur vi nu ska ro det iland till fredag är och förblir en gåta. Känns inte som att jag riktigt har förstått uppgiften och vad vi egentligen ska göra? Men det löser sig väl förhoppningsvis. Synd är den att vi är bara 2 av 3 gruppmedlemmar eftersom den tredje inte finns på orten för tillfället. Har dessutom väldigt tight om tid eftersom det hela ska framföras och redovisas med en muntlig powerpointpresentation på fredag på hela 15 minuter?! .. Looovelyyy!
 
 

Things that really pisses me off!

Ja, som rubriken lyder. Bloggen får denna gång utstå lite "spy galla".
Vad är det nu jag tänker på? Jo det ska jag berätta för er. Jag är extreeemt jävla trött på folk som ska komma med diagnoser på min häst. Och berätta vad det är för "fel" på honom när jag inte ens bett om det. Jag känner Brian ända ut i hovspetsarna. Jag vet vad han är kapabel till och vad han inte är kapabel till. Jag vet när han tramsar för att tramsa och när han tramsar pga obehag eller något. Jag känner min häst helt enkelt. Jag är så djävulskt less på att både vänner och icke vänner då och då ska komma med sina synpunkter och diagnoser.. Alltså, sköt era egna problem och ställ diagnoser på era egna jävla hästar... Oj vad jag kännde att det hettade till i skallen på mig idag. För folk ger verkligen aldrig upp. Folk har tydligen bestämt sig för att det helt enkelt måste vara något fel på Brian.

Jag litar på min känsla, på Patricias känsla och Birgitta Kjellin helt och fullt. Samt de nära personerna i min omgivning som också kan min häst och hans beteende väldigt väl. Så snälla sluta upp med att komma med era diagnoser och hokuspokus samt bespara er tiden på att skita i att skicka massa länkar med uppsatser om olika sjukdomsbilder mm.. LÄGG NER... Tack för ordet.
 

Virrigt värre!

Ja, nu har man vimsat till det riktigt ordentligt. Jag har ju som sagt varit helt hundra procent inställd på att: på lördag - då är det tävling. Men tji fick jag... De är ju för sjutton på söndag. Nå miss i planeringen där. Tur bara ja kom på det nu och inte när ja håller på å knoppar brian på fredagkväll/lördagsmorgon ;) Det är inte lätt när det är svårt tydligen. Lagom ångest man hade idag på jobbet när det var tävling på stork och jag inte kunde detla.. :(

Fick dessutom in en sjukanmälning igårkväll så det hela slutade med att det blev ett 30,5 timmars pass för min del istället för 24. Nåväl, lite extra klirr i kassan tackar man ju inte nej till och när man ändå var på jobbet och ändå inte skulle starta.. Ja, då funkade det ju.

Trött och matt kom man hem, svirade om till ridkläder och jagade iväg ner till ridhuset med Brian. Eftersom vädret var så milt så gav jag volvon en chans att agera dragbil. Funkade fin-fint. Förutom att den hade lite problems att dra fram släpet på gårdsplanen. Bara slirade och spann..
Senare i veckan blir ja utan bil å volvon flyttar till Furuvik. Usch, problembil. Riktigt ruckel man köpte. Aldrig mer volvo. När ja pluggat klart blir det till att köpa en ordentlig stor bil :)

Ridmässigt så gick det riktigt bra. Var lite pessimist i tanken när vi åkte eftersom jag var trött och hade ont i kroppen. (för övrigt är jag inne på dag 4 med smärtor i bröstet nu).. Men ridningen gick över förväntan. Vi satte ribban på en låg nivå och hade även trevligt sällskap där nere. Sånt gör en alltid gott och man får lite inspiration och motivation. Även lite miljöträning blev det då dom for runt som tornados bland en massa hinder.. Brian skötte sig riktigt fint faktiskt.

NU är vi extra laddade inför SÖNDAG (ja söndag ;))..

 

Inne på dag 3?

Ja, då var man inne på dag 3 med smärta i bröstet.. Känns mer när jag andas och när jag rör mig eller böjer mig åt något håll.. aj aj aj :( Kan knappt andas in... Hoppas det går över för i veckan så är det hårdkörning för mig och Brian om vi ska vara något sånär redo att tävla nästa helg..
 

RSS 2.0