En sån där dryg dag

Eller ridtur rättare sagt. Det märks ganska direkt på Brian när han blivit lite understimulerad. Idag var helt klart en sådan dag. Några dagar med chill, någon dag vila och återigen lite chill ut i skogen är inte direkt ljuv musik för Brian. Framförallt inte när vägarna är i hårdaste laget vilket gör att de sträckor där det går att jogga lite lätt blir väldigt lätträknade.. Det blir i princip skritt hela vägen nästan..

Detta gör Brian väldigt spretig och lättskvättig. Och när han väl börjar titta på något så går det inte att få honom att fokusera på någonting annat utan han spänner genom hela kroppen och jag riktigt känner hur hans hals blir helt oformbar och det bara rusar energi i hela kroppen på honom.. Suck, skit drygt rent ut sagt. Blir nog till att lösa nytt månadskort nu och trimma vidare. Trimma hårt! Och även hoppa lite. För han verkar behöva ladda ur sig rejält och nu var det ju någon månad sedan vi hoppade igen. Svårt att hålla fart på hoppningen också nu när vi satsat så rejält på dressyren.

Nåväl.. Blir till att sätta fart på dethär energiknippet. För han blir tämligen för mycket häst när han har överskottsenergi!
 
 
 

En lång väg har vi gått :)

Bjuder på en film där vi började :)


Samt en film från tiden i mitten då vi hoppade som jag gjorde då :)Och slutligen en film från nu :)


Utvädering Flying Change Revolution

Ja, nu har jag använt mig av detta ps träns i ett x antal veckor. Kan säga att med handen på hjärtat så har jag inte använt mitt gamla dressyrträns en endaste gång sedan dess. Och antagligen med största sannolikhet kommer mitt gamla träns bli hängande för all framtid och inte bytas tillbaka.

Min häst är en känslig grabb. Troligtvis är det ekonomin som gjort att jag inte investerat i PS tränsen tidigare.

Tränsets utseende: Ja, jag som dressyrryttare fullkomligt älskar designen. En bred fodrad formad nosgrimma med pullback med slemrem som man dessutom enkelt kan ta bort och då utan ett spår utav slemremmen. Nackstycket är PS anatomiskt utformad med bred anläggningsyta samt med utrymme för öronen. Sidostyckena och tyglarna har bettvaggor.
PS beskrivning av bettvaggor: Tränset har dessutom ytterligare en funktion, en "vagga", som tillåter hästen att kunna "fjädra" på bettet i munnen genom att vi har satt ett elastiskt band vid bettfästet. Detta hjälper även till att ytterligare jämna ut trycket på nacken. Vill man inte ha vaggan är den konstruerad så att du enkelt kan klippa bort den, allt beroende på vad din häst föredrar.

Pannbandet har PS "click-it" design vilket jag fullkomligt älskar. Så enkelt att byta pannband, helt utan att behöva plocka isär hela tränset! :) Ger helt klart tränset ett full pott!

 
Vid ridning: De första turerna med tränset märkte jag ingen direkt skillnad. Detta då vi bara red ut de första två veckorna på grund av en redig förkylning som jag dragit på mig. Brian är ju som många vet väldigt spännd och hoppar omkring för alla spöken så att ge tränset en rättvis bedömning efter det var såklart inte så lätt.

Men nu efter att ha ridit med tränset på banan i några veckors tid, samt tävlat med det så har jag kunnat få en uppfattning om det. Brian har under somliga tillfällen verkat lite irriterad och strykt vänster öra mot nackstycket på mitt gamla träns. Nästan som att han var irriterad över att det tryckte mot örat. Detta har inte hänt sedan jag bytte träns. Jag upplever Brian bli mer avslappnad och stadig i formen. Vi har även haft en hel del domarkommentarer i våra dressyrprotokoll om att Brian varit spänd, för öppen eller för hög i sin form. Lite orolig i formen helt enkelt. Sedan vi började starta dressyr i detta träns har det inte varit en kommentar om detta (förutom i Falun då det var spöken i hela ridhuset ;) haha).  Jag har nu fått kommentarer att jag visar honom i en fin form vilket även känns så mycket tydligare när jag rider. Vi är mera tillfreda båda två. Självklart har vi ju säkerligen utvecklats tillsammans dehär 2 månaderna som gått också sedan jag började rida på mitt Flying change revolution träns men jag är helt övertygad om att tränset har ett finger med i spelet.

Tyglarna känns väldigt mjuka och sköna i handen och jag upplever att jag får bra grepp. Sedan rider jag alltid med Roeckl grip vesta ridhandskar också vilket även dom ger ett oslagbart grepp.

Jag är supernöjd med dethär tränset och skulle rekommendera alla dressyrnördar att köpa det! 10 av 10 utan tvekan!

OBS: På följande bilder är även tränset kombinerat med pannbandet James Bond. Detta finns också i Ps webbshop vid intresse :) 
 

Fredagkväll

Ja, vad är väl en bal på slottet som vi hästtjejer brukar säga :)

Fredagskvällen spenderades på hästryggen. På med dressyrsadel och dressyrträns, dressyrstövlarna och ut och jogga. Har sist jag red med bett ridit Brian på baucher bettet som jag köpte för att prova. Det är ju så många som gått över på såna nu sedan dom kom. Dock kan jag inte riktigt säga att Brian verkar trivas med det. Jag tycker han blir desto mer hängig med det och han verkar inte alls så speciellt förtjust i det. Så det blir nog att sälja det.

Sedan tycker jag även att Brian går bäst på Flying change tränset av de tränsen jag har. Min absoluta favorit. Ikväll joggade vi lite grann. Lite övergångar samt trav och galopp. Lite sådär kravlöst. Imorgon kommer grabben att få stå igen då jag kliver på och ska jobba dygn. 9.45-9.45 på söndag.

Sedan ska jag på måndag ringa och kolla tid för en hälsokontroll på Mälarkliniken någon dag framöver. Har dock inte bestämt om jag ska göra det så fort en tid finns eller om vi ska ta det när vi gjort vår sista tävling för säsongen. :) Brian har verkligen aldrig varit i någon finare form än den form han är i just nu. And i löööve it! Se så vacker han är -> <3 ^^

 

Lyckan

Ja, jag tänkte nu skriva ett litet inlägg. Jag vet inte vad jag ska namnge det som.

Det har varit en oerhört guppig väg på många avseenden i många avseenden. Ni nära vet, ni andra vet fullt inte så mycket. Det har tagit mig lång tid att börja må bra igen efter att riktigt ha nått botten av en oändligt hål. Jag bestämde mig för förändring innan det skulle dra ner mig och min sambo helt i den djupa avgrund. Jag valde livet och människor som får mig att må bra och stänga locket på de lådor som innehöll dålig energi.
Många vet inte att jag i ganska precis ett år har gått till kurator med jämna mellanrum. Ibland två gånger i månaden ibland en gång i veckan. Ett år efter kan jag äntligen säga att jag mår bra och bättre än på länge. Jag har fått perspektiv på saker och ting och kunnat lägga allt dåligt bakom mig. Eller ja, det kommer ju alltid finnas där men jag har lärt mig att leva med det. Och framförallt vet jag: det är inte mitt fel. Jag har inte gjort fel.

Att få höra från andra att man gjort ett bra jobb med Brian, det är så värmande och taggar mig något enormt och jag blir så himla glad. Jag har slitit med denna hästen i flera år och äntligen börjar lönen för mödan komma. Som att smaka på efterrätten som man suktat efter så länge. Och bekräftelsen känns så himla skön att få. Att man har gjort rätt! Att man har gjort något bra! Brian och jag tog vår första placering i La1 i augusti iår och ja.. Det går framåt!

Även mitt fotande har fått fart och det har blivit ett stort tryck på mina bilder. Folk tar kontakt och frågar efter dom och jag har under 2014 fått den stora äran att fotografera för PS of Sweden vilket är enormt stort. Ni som inte är inom hästsporten kanske undrar vad det är? Och det ska jag förklara. Perfect sit of Sweden är ett stort ridsportmärke som slagit igenom i Sverige med sina anatomiskt utformade träns. De är även på gång att slå igenom internationellt och deras produkter är väldigt efterfrågade. Om ni tänker er att få erbjudande från märket Puma tex. Det finns tusentals andra som dom kan tillfråga. Dom kan anlita en proffisionell fotograf. Men dom anlitar dig! Det är verkligen jättestort. Brian och jag har så himla mycket fina märkesprylar hemma nu som vi bara kunnat drömma om och aldrig skulle ha haft råd att köpa. Och att för någon vecka sedan bli uppringd av Karin som är VD där hon säger att dom är mycket nöjda med mitt arbete med bilderna att dom vill att jag fortsätter att fotografera för dem i höst samt att dom även vill bjuda med mig på en resa till Florida i USA i Februari nästa år. 7-10 dagar och träffa världseliten och vara på en av de största ridsporttävlingarna i världen. Det är såå stort. Och jag blev så glad att jag bara ville skrika rätt ut, glädjetårar. Ja ni fattar :) Helt otroligt.
 
Jag har även fått en förfrågan från en ridsportbutik om att göra ett fotojobb till vilket jag tackat ja :)

Jag är så oerhört glad över alla ni som stöttat mig under den svåra perioden som var under förra året. Som alltid funnits där. Jag kan nog inte tacka er alla tillräckligt. Och att Fredrik stått ut med mig under den jobbigaste tiden. Amazing.

Sedan vill jag ge ett extra stort tack till Patricia. Utan henne hade nog Brian och jag inte varit där vi är idag. Alla de fredagskvällar hon ställt upp för att ge oss en sista kick inför helgens tävling när hon eg hade kunnat sitta hemma i soffan med sin sambon. Alla gånger hon ställt upp å trimmat med oss trots hennes redan fulla schema. Hennes tid att ta sig för å rida Brian, starta honom och även stå som stötteplank när jag blivit ledsen och uppgiven över honom. Samt tagit de smällar när jag varit missnöjd ridmässigt eller på tävling. Tack <3 
Utan dig vet jag inte hur länge jag skulle orka med Brian. Tack för att du fortsätter tro på oss. Nu hoppas jag och håller tummarna för att du vill göra en satsning på Brian till 2015 och jag står så gärna åt sidan en del om du känner att du vill (och vi kan ju alltid turas om! Han är ju stor nog att de räcker åt oss båda!) ;) 
 
 

Blyerts

Efter att ja sett så mycket inspirationsbilder med blyertsporträtt av hästar så kan man ju inte undgå att bli lite sugen.. Dock har jag ju INGET somhelst tålamod att sitta med blyerts. Det tar för lång tid och man måste vara så noga med detaljer om man ska uppnå det önskade reslutatet. Och jag blir ALDRIG någonsin nöjd med mina egna verk. .

 

Kandar passage revolution

Idag kom äntligen mitt fina kandar! I love it! Svart PS, i med lackad nosgrimma. Det är såååå snyggt! :D
Så det blev raka spåret upp till stallet för att prova det och det satt såååå snyggt! I love it!
Fotade Brian i det och lär ju säga att han börjat tröttna på att bli fotad med träns å grejor nu. Han är mest trött och släpper ut öronen åt varsin sida och ser ut som världens ök.. Trökhäst! Hade behövt minst 2 människor till med mig för att ordna till det så att Brian kunde hålla sig vaken. Dvs, en som såg till att han stannade kvar där han stod och en som hoppar omkring för att Brian ska rikta uppmärksamheten åt önskat håll. Nåväl, men eftersom jag nu inte hade den extrahjälpen så fick jag lov att improvisera och göra så gott jag kunde utifrån de omständigheter som var.


Tyvärr var det såhär han såg ut mest hela tiden, så fotograferingen tog lång tid innan jag fick en "skaplig" bild.
Sååå snygg Brian blev i det. Han passade så bra i detta träns. Kommer vara så himla försiktig med detta! Förvara det som om det var gjort av socker ^^,
 

Förändring på riktigt

Det är intressant det där med politik. Jag är numera anmäld till valvakan och det kommer bli såå spännande.
Blir spännande överhuvudtaget att se om vilken regering vi kommer se att styr sverige. Personligen så tycker jag att det känns som att det blir en röd-grön regering vilket jag verkligen inte hoppas på.

Nåväl, om nästan 2 veckor får vi svaret på den frågan!

Men jag hoppas på förändring på riktigt!

Ny tävlingsoutfit!!!

Nu i veckan väntas ny tävlingsoutfit. Hjälmen jag beställde från ryttarstugan, en Uvex glamour curls kommer in samt nyinvestering av en ny kavaj. Equiline gioia i svart utförande.

Kavajen har bling på knappar samt lite "bling/stenar" på både krage samt i svank/midjan på ryggen. Provade den på ryttarstugan och den satt helt kanon och var jätteskönt och behaglig.


Även hjälmen provade jag och den satt superbra. Sjukt snygg och sjukt bekväm. Kommer matcha både brians blingpannband på träns, blinget på mina ridstövlar och kavaj superbra. Lär ju säga att vi kommer G-L-Ä-N-S-A framöver på tävlingsbanan!
 
Förhoppnignsvis så ska jag kunna ge lite bildupdate framöver då jag och Cornelia dealar lite med varandra. Jag fotar henne och hon fotar mig. Perfekt lösning på bildbrist problemet! Brian och jag vill ju också med på bilder! :)
 

Lite foto ifrån Falun i Söndags :)

Bjuder på lite bilder jag fotade i söndags :) Lite ligger på equipe. Men blev som sagt inte så mkt foto. Dåligt väder osv :/


 

Dressyrtävling i Falun den 23 augusti

Tänkte dra det i stora drag. En tidig morgon i stallet blev det. Brian var färdigtknoppad sedan kvällen före så det var mest bara att packa in grejorna i släpet, borsta av honom och åka.
Fäl framme och det var dags att tränsa så upptäckte jag till min stora fasa att käkremmen till mitt träns låg kvar hemma i stallet. Och det är ju förbjudet att tävla utan käkrem så jag fick helt enkelt improvisera och göra en provisorisk käkrem genom att klippa av en del av hönätets snöre och knyta fast (tur man har fantasi).

På framridningen så sprang Brian och var väldigt bekymrad över omkringspringande hästar och skyggade en del. Försökte ändå styra runt honom inne i det lilla ridhuset och göra det bästa av situationen. Det kändes till största delen riktigt bra och det kändes som att det nog skulle gå galant. Dock hade jag hört lite skräckhistorier om det stora ridhuset och att många av mina vänners hästar hade reagerat negativt där inne. Jag var lite optimistisk och tänkte att lite rädsla från Brians sida kanske skulle kunna ge en positiv reaktion i och med att han kanske skulle kunna bli lite flashig (jaja, man lär ju vara optimistisk!).

Väl inne i ridhuset blev han såklart väldigt spänd men det kändes inte som att det skulle gå pannkaka så vi körde på. Fick startsignal nästan direkt och vi körde igång. Ganska snart så kunde jag konstatera att vi inte kunde omvandla till positiv energi. Brian var spännd och svår att jobba med. Emellanåt spände han till ordentligt när han fick för sig att det var något spöke och han slog sig fri några ggr under programmet. Precis innan galoppfattning från skritt tyckte han att det var ett ypperligt tillfälle att gå på toa så det  blev kattskit rent ut sagt. I ökade galoppen så såg han ett spöke på andra kortsidan och slog tvärstopp när vi närmade oss den.

Ja, så höll det på genom hela programmet och jag var tämligen inte så jätteimponerad.

Men tydligen så blev vi ändå belönade. Även idag likt förra tävlingen blev vi belönade med poäng från 4 till 7. Fick 7 på bla skänkelvikning, arbetstraven, samlad galopp på 10 metersvolt i båda varven. Men med mycket kommentarer om att han var spänd. Och ja, det visste jag ju och jag visste varför (spökena i ridhuset!). Trots alla missar och spänningar så lyckades vi tom skrapa ihop 59,5%! Vilket är vårat personbästa för La4. Så vi är verkligen på gång! Tänk om vi hade ridit igenom programmet med en bra känsla, undra vart vi hamnat då! :)

Nu väntar jag på om Sofia fick några hyfsade bilder från tävlingen då vi själva inte fick något filmat (som tur var?) pga att minneskortet låg kvar hemma :)

Taggad inför morgondagen ;)

Brian är knoppad och klar nu.. Men vettetusan vad man ska säga om grabbens energi? :o
 

Sista genomtrimmet inför morgondagen

Idag tog vi en ridtur till ridbanan. Bad feeling sedan gårdagen men med lite hopp om att göra det lite bättre. Ibland brukar det ju som sagt kännas riktigt skit för att nästa dag vara helt fenomenalt. Och på något vis hade man ändå lyckats med att ådstakomma något den där dagen innan då allt hade kännt så skit. Ungefär en sådan dag var det idag. En sån där dagen efter-bra känsla :)

Tanken idag var att köra ett inte alltför långt pass med skritt båda till och från ridbanan. På banan joggade jag igång honom och ställde igenom i sidorna. I galoppen så körde vi ett 4-kantsspår runt halva banan kan man säga med mellangalopp och ökad galopp längs långsidorna samt samla ihop honom på kortsidorna. Funkade riktigt hyfsat och jag kände idag att jag inte alls behövde hålla honom så spec mycket utan han jobbade igenom väldigt fint och jag hade det där med eftergift väldigt mkt i bakhuvudet så att det inte blir som på tävlingen på GRS där jag blev att hålla honom för mycket.

Därefter jobbade vi en del i traven med tempoväxlingar och med fokus på att få lite kraft och kvickhet framåt. Energisk häst. Han känns verkligen hur fin som helst. Avslutningsvis så gjorde vi någon bakdelsvändning och sedan gjorde flera uppridningar på meddelinjen med halt och ibland halt-ryggning. Varvade detta mellan trav och galopp. Försöker få till det ordentligt då fulingen har börjat slappa och vila på ena bak i halterna! ;S Sånna slappa fasoner ska bort!

Nu jäklar! :)

Ridpass med Brian

Ja, inte alltid guld och gröna skogar direkt. Igårkväll var tanken att köra igenom honom ordentligt för att kunna ta ett lättare pass idag för att bara stämma av inför tävlingen imorgon.  Jag red med Brian till ridbanan för att få honom ut på en liten uteritt också, perfekt framskrittad och lite joggad när vi kom fram till banan.

Väl framme på banan så var en vän där och trimmade med sin unghäst. Jag hann inte mer än trava fram Brian lite då det andra ekipaget gjorde en galoppfattning i närheten utav oss där hästen slog bakut och rent ut sagt skrämde livet ur Brian. Detta förstörde hela ridpasset då Brian blev spänd och hård och i galoppen kändes han som en kanonkula och kändes väldigt markbunden och benen bara trummade på. Och sprang hela passet och var livrädd för den andra hästen och skyggade. Troligtvis bara fjant men eftersom han varit väldigt mötesskygg vilket gått över till stor del så blev detta ett jättenederlag eftersom Brian inte kunde tänka på någonting annat än att den andra hästen tydligen hade som baktanke att flyga på honom rent ut sagt. Brian gjorde tvärnitar om vi mötte den andra hästen, slog stopp trots att det var måånga meter ifrån. Likaså om vi var påväg åt samma håll och den andra hästen kom i galopp så hade Brian bara flykt i huvudet..

Man kan inte låta bli att bli liiiite arg som ryttare när Brian spär på som att det vore heela världen att den hästen gjorde ett bakut i EN galoppfattning, och vipps så var resten av ridpasset förstört :( Blir såå trött på denhär hästen ibland. Saken är den att han varit supermötesskygg i säkert 2 år och det har försvunnit lite och lite hela tiden utav det. Tillslut har han bara reagerat på vissa hästar, väldigt få. Jag hoppas verkligen inte det blir att starta om från ruta 1 igen, för då kommer framridningarna att vara ett helvete framöver ;/

Nåväl, imorgon.. Vi kommer vara fint klädda imorgon iaf ->
 Köpte ny hårdekoration från ryttarstugan igår. (snodden runt donunten). Hårnålen hade jag sedan innan. Snodden är superfin med pärlor och bling och matchar min hårnål perfekt! :') HAPPY! Blev även att köpa en nummerlapp för schabraket från kingsland samt en större donut :)

Provade dessutom "min" nya ridhjälm Uvex med bling. Eller ja, jag fick prova samma modell fast utan bling. Nu väntar jag in och om ca en vecka kommer den.. Åhh längtar! Synd att den inte fanns hemma utan var beställningsvara. Men den som väntar på något gott! :)

Kunde dessutom inte låta bli att prova någon kavaj. Oj så fina. Och självklart passade jag på att även prova en frack. Den hade tom rosa foder inuti armarna å sådär. Sååå snygg! Tror den var från Kingsland. Nåväl, kommer antagligen aldrig rida med frack någon gång men man kan ju iallafall prova! :)


Dagens vill ha!!!

Provade denna på ryttarstugan idag. Satt super!!

Equiline Gioia heter den:

 

Bilder från GRS

Ida Forsling var på plats och övade med sin kamera på GRS tävling i söndags när jag red. Tack så jättemycket för bilderna! Fotografen som var på plats som enl ryttarmeddelandet skulle fota hela tävlingen hoppade över min klass. 

Trimmande idag (:

Idag åkte jag och mr B till ridhuset i bro. Brian fick lyxet att åka släp istället för att bli riden dit. Skönt :)

Idag la vi lite fokus på att rida upp på medellinjen och orienterade oss i speglarna. Rak inridning, rak halt osv. Det är inte det lättaste för Brian är väldigt snabb med att svänga ut någon kroppsdel åt ett eller annat håll. Det kommer bli en hel del träning på detta nu och verkligen ha honom inom ramen. Detta gjorde vi i både trav och galopp. Sedan gjorde vi även någon ryggning, och sedan fram i galopp igen lika som det är på La4 :)
Där på lördag gäller det verkligen att jag har honom kvar inom ramen och inte släpper iväg honom och fegar ur som jag gjort två La4 program i rad nu (alla La4 program vi startat!). Släpper iväg honom eftersom jag inbillar mig om att han kommer välja att gå baklänges annars och tjura ihop vilket han har haft förmåga att gjort ett tag.

Men nu ska jag verkligen hålla ihop det på lördag! Taggad som bara den! Enl planeringen så är det med tävlingen på lördag, ev 5 tävlingar kvar för oss i höst. Dvs, Falun, Hofors, Ockelbo, Stork och Högbo. Ev att en kommer att droppa bort.

Ajuste ja!! Jag fick en 6.a på ena mellantraven i lördags! *HAPPYFACE*

Bild från tävlingen på GRS i söndags. Ida Forsling är fotograf :)
 

Tävlingsfotografering i höst

Ja, nu är det väldigt mycket på gång - verkligen!
Jobberbjudanden på ingående och det är tävlingar för egen del och tävlingsfotograferingar.
Just nu är jag lite fundersam om hur jag ska planera in tävlingskalendern vs tävlingsfotograferingskalender tillsammans med jobb, fritid och sedan finns det även en plan om en utlandsresa i höst.
 
Jag har fått förfrågan om att fotografera på Söderhamns lokal/regionala dressyr helgen den 13-14 september. Jag har dock inte riktigt bestämt mig än. Någon tvådagars vet jag att det iallafall inte blir. Men är eventuellt sugen på att åka upp på söndagen när de högre klasserna går av. Dock krockar det något med valvakan..(!)


Har även sportryttarnas regionala hopp i åtanke, liksom österfärnebos dressyr. Sedan kommer även tävlingar som högbo och stork. Gosh, jag vet inte alls hur jag ska tänka eller prioritera. Sedan har jag ju skolan också på vardagarna.. Hmm! Inget spikat ännu, well se! Roligast att fota är ju regional mot nationell dressyr om man får tycka till personligen. Ekipagen håller ju en helt annan nivå och ger lite mer för oss som fotar. :) Såklart inget ont om ekipage på lägre nivåer men jag tror inte jag är ensam om att tycka såhär när det kommer till att fotografera.

Någon som har önskemål om vilka ev tävlingar jag ska åka och fotografera på? :)


Avskyr att blogg.se försämrar bilden!! ;S
 

Kvalitetstid :)

Igårkväll tog jag och Brian oss en promenad tillsammans. Brian fick då använda Flat out revolution. Funkar utmärkt som promenadträns när man enkelt kan knäppa loss tyglarna med snabbknäppen :)
Idag fick grabben ta en vilodag som var välbehövd inför helgens tävling samt som uppladdning för kommande tävling på lördag. Nu blir det tre dagars intensivt träning för att vara redo på lördag igen (:
 
 

Fotografering - Dimma

Ja, man lär ju passa på helt enkelt att ta med kameran till stallet när det är dimmigt ute!
 


 
De två sista bilderna, inte på mina hästar från mitt stall,
utan de blev en snabb fototagning på vägen hem också :)
Gäller att passa på när tillfälle ges! Att fota i dimma är härligt! :) 

Att vara

Ja, tänkte nu skriva ett litet inlägg om mina tankar och känslor över ridningen just nu och överlag.

Från att man biter i gruset och tårarna bara sprutar och man bara vill ge upp så kommer det sånahär riktiga toppar där det är så värt allting! Ett sådant moment var förra helgen i Årsunda när vi knep två stycken 3.e placeringar. Den ena på 67% och den andra på 64%. Och varje liten svettdroppe och allt slit var så himla värt det. Det har lossnat hemskt mycket för mig och Brian nu på slutet. VI har haft en himla motig vårtermin med mycket jobba i motbacke och det har varit bara tungt och åter tungt. Med två tävlingar i totalt nederlag så hoppade jag ridningen helt i 2 veckor för att sedan bita i det sura äpplet igen, tvinga mig tillbaka på hästryggen och ta om det från början och framförallt släppa på kraven igen.

Ni som ryttare känner säkert igen er. Oavsett om man tävlar på klubb, lokal, regional eller nationell nivå så brukar vi ryttare vara väldigt duktiga på att sätta höga krav på oss själva. Och ingenting är bra nog förens man nått sitt mål, och därefter sätter man nya mål.

Det som känns just nu för mig och Brian så är vi verkligen på G. Vi har hittat något som vi just nu behöver finslipa för att sedan rassla iväg vidare till nästa steg. 58% igår utan bra känsla, undra vad vi då sätter när vi ridit igenom programmet med en bra känsla, eller fenomenal känsla?  Vi har äntligen börjat komma till ridning och det känns så himla roligt. Efter Jennieträningen för en vecka sedan så började vi sätta mer sprutt framåt istället för att hålla igen och det kommer betala sig i längden. Känns verkligen super!

Det är nu som det är dags att börja ta fram Brians kvaliteér och mina egna också för den delen. Målet som jag har nu under denna tävlingshöst är godkända procent i La4, kanske att jag ska våga önska oss 62%. Och sedan ska vi trimma på utan bara den i vinter och fortsätta där vi slutade till nästa år och som tanken är så hoppas jag på att vi kan börja nosa på Msv C. Men huruvida det blir eller ej, det visar sig :)

Jag verkligen älskar dethär. Det är mitt liv. Brian ger mig allt och att få känna att vi lyckas är helt outstanding. Det går liksom inte att beskriva känslan. Vi träffar på ekipage och ryttare och människor som vet vart vi började vår resa någonstans och som har sett våran förändring från dess till där vi är nu. Lyckan är total! Och nu när grovjobbet är gjort så fortsätter det roliga jobbet. När man kan börja få smak på det man ådstakommit och man jobbar sig mer och mera uppåt.

Brian på sina 177cm i mankhöjd och jag på mina 165cm. Storleksskillnad finns det och det är jäkligt mycket häst att rida och hålla reda på. Brians rygg är fruktansvärt obekväm utan att ljuga. Det rör sig en hel del och när jag får mina skänklar mitt på hans mage så är det inte sådär jätteenkelt att sitta kvar när han börjar röra sig. Men känslan att nu när vi börjat komma någonvart att få klä upp sig, knoppad häst och rida ut på dressyrbanan är helt outstanding.

Ja, jag vet inte vad jag ville säga med dethär inlägget. Det känns lite rörigt men..
Jag är så otroligt taggad!

Rosettfrossa från förra helgen då Brian och jag tog med oss dessa två hem från Årsunda HK dressyrtävling
 
 

Gävle ryttarsällskap 17/8-2014

Ja, jag lär väl skriva lite om min tävling i helgen också. Även om jag absolut inte är fullt lika nöjd med den som helgen innan - på långa vägar :)

Hur som så känner jag väl just nu att det var en dum planering att planera in tävlingar 3 helger av 4 nu. Jag skulle behöva lite andrum emellan och kunna verkligen trimma igenom de saker som inte sitter. Men men, kan ju även vara bra att köra lite intensivt. Få bedömningar och verkligen svart på vitt vad som funkar och vad som inte funkar.

På framridningen igår så kändes väl Brian helt okej. Han följde med runt. Gjorde skänkelvikningarna riktigt bra men kändes väl aningen seg. Så fokus låg på att rida fram honom framåt ordentligt samt gå på Jennies tips om att spara det mesta av nedsittningen till inne på banan.
I slutet av framridningen hände det dock något. Brian blev lite stram och ryckig framtill och det är det som jag fasar för och som han absolut inte får bli när allvaret träder in. Korta tyglarna i skritt så tappar an takten och går och småtaktar och går ryckigt. Oftast detta för att han tex väntar på en galoppfattning. Ja, detta är något som vi helt enkelt får träna på och ta bort galoppfattningarna från skritt för ett tag.

Innan vi entrade banan gjorde vi dessutom en del galopp - halt, ryggning och sedan fram i galopp igen. Det funkade hyfsat och han tog galoppskänkeln från i princip stillastående varje gång och jag kunde såklart inte vara annat än nöjd med det. Nu återstod det att se om det var något vi kunde göra inne på banan. Ajuste, Brian var också en hel del mot handen i slutet av framridningen och när en avsaktning skulle göras så fulade han sig och istället för att trampa in under sig bak så länger han på halsen och går mot handen istället. Väldigt frustrerande!

Inne på banan gick de väl inte sådär jättebra. Vi hade den ryckiga känslan med oss från framridningen men försökte hålla ihop det så gott det gick. Brian började sin storartade entre väldigt bra (känn ironin) när vi skulle göra halt på medellinjen och hälsa på domaren så stannar han och vilar på ena bak.. Men WTF Brian...
Under programmets gång så fick vi känna på allt mellan 4.or till 7or. En blandad kompott. FIck bland annat 6,5 på båda skänkelvikningarna, 7 på arbetstraven och 7 på halvcirklarna. 6,5 på förvända galoppen i båda varven och 6or på både mellangalopp och ökad galopp. Finns helt klart en del saker som vi måste träna på att kunna få till under de få minuter vi träder tävlingsbanan. För egentligen kan vi ju allt detta. Så fokus kommer ligga på lösgjordheten och eftergiften i veckan. Vi ska träna lite mer på bakdelsvändningarna samt rida in i halten där Brian inte ska gå mot handen.
Avslutningsvis så skrapade vi ihop 58,049% denna tävlingsdag. La4 var programmet om jag inte nämnt det :)

Nåväl, jag har en fin häst iallafall som drar blickarna till sig. Så även om det inte gick toppen igår så var vi snygga iaf! Något som jag altid tröstar mig med när det inte går som tänkt. Nu kör vi på falun nästa helg (lördag) Förhoppningsvis så ska vi kunna rida igenom programmet ordentligt och kunna närma oss 60%.

Bjuder på några print screens från programmet igår :) 

Bröllopsfotografering!

Idag gick stapeln av för bröllopsfotograferingen jag var tillfrågad om i början av sommaren.
Kan säga att jag var något nervös! :) Tänkte bjuda på några bilder som jag hittills har plockat ut.
Ska fortsätta med redigeringen men inte ikväll. Det kommer troligtvis att ta några dagar. Därefter ska bilderna brännas ut på en dvdskiva som sedan ska till brudparet :) Grattis ännu en gång till er båda! Ett jättefint bröllop och där i stundens hetta uppe vid altaret så kunde inte ens fotografen hålla sig för att fälla en tår i "tager du" - delen när man såg lyckan i parets ögon. Helt fenomenalt <3 Efter att ha bevittnat detta så tror jag mig nog att jag också måste gifta mig <3

 Kurslitteratur + fotoböcker

Idag har jag lagt beställning för kurslitteratur samt en del fotoböcker. Super! Nu längtar man tills dom kommer i brevlådan, troligtvis i början av nästa vecka :)

Så nu väntar jag en bok i kommande kurs miljögeografi samt dessa fotoböcker:
  • Digitalfotografi (hela serien på 4 böcker)
  • Blixt - fotografering i blixtens ljus
  • Befintligt ljus
  • Studioljus
  • Camera raw
  • Photoshop CS5 för digitalfotografer
Digitalfotografi beställde jag från adlibris i ett paket och de övriga 5 hittade jag på en fotobokssida som jag fick länkad på en grupp på facebook där jag blev rekommenderad. Sagt och gjort så kikade jag in böckerna på fyndlådan på sidan och hittade en hel uppsjö med böcker för 49:-/st.
Därav det blev 5 stycken från den sidan som jag nog kommer att ha användning av i framtiden.

Hästar och fotografering - thats my passion!
Och jag vill bara lära mig, mer mer och mer! :)

Leather-Grip-Stick från effax

Lär ju säga att jag vridit och vänt på dethär med att hålla sig kvar i sadeln. I och med att vi numera ska öka tempot så studsar jag bara omkring helt utan fäste. Och fick då tips om sadelklister vilket jag kände att det var värt att prova. Så jag skickade iväg Fredrik till hööks idag så han fick svänga förbi där efter skolan. Jag har varit lite pessimistisk till "sadelklister" och huruvida det skulle hjälpa. Ibland har jag upplevt något bättre fäste om sadeln har varit nysmord men inte riktigt att jag vill smörja in den varje dag. Så jag kände att dethär var värt att prova! För det finns faktiskt inget värre än att sitta på en stoooor hästrygg som rör sig oerhört mycket och stötigt.. Usch säger jag bara. Det är skitjobbigt när all kraft och koncentration går till att försöka hålla sig kvar så man tappar resten av ridningen. :)

Sagt och gjort så drog jag lite på sadeln samt på insidan av ridstövlarna. Värmde upp och kände väl inte nå direkt att jag skulle sitta nåt mer "fast". Blev dock lite förundrad över att mina ben verkligen låg jäms med hästens sidor under lättridningen. Visst jag har väl ingen jätteflaxande skänkel men det kändes skillnad och jag blev lite förvånad eller om det kanske var så att jag ville märka skillnad? Ibland kan det ju vara så också så att man inbillar sig.

När jag sedan skulle prova sitta ner så märkte jag enorm skillnad! wow! Jag fick mer grepp och kunde hålla om och ändå rida framåt utan att koncentrera mig på att jag håller på och studsar ur sadeln! Helt klart värt pengarna! 5/5!
 

La1 Årsunda 9/8-2014

Önskades film från våran La1 i Årsunda i helgen som var. Tyvärr krånglade filmkamerean vilket gjorde så att hela ritten inte blev med på film:Måste säga att det är en riktig pärs att rida denna stora grabb. Jag har absolut ingenting att hålla om med och jag studsar som betegudarna och därpå ska jag kunna jobba igenom honom också. Hästarna kan vara bekväma eller obekväma oavsett storlek. Brians rygg är jättestötig och den rör sig väldigt mycket. Patricia kan bekräfta det jag säger! En del gånger önskar jag verkligen att jag haft en mindre häst men han är ju så hemskt fin så det får kompensera. Vi får jobba vidare på tempo och flashinghet nu så hoppas jag att det löser sig :-)

Sjukt sugen

på en sån här
 

Dock går den loss på 3000:- .
Den finns också i billigare variant för 1000 lappen billigare.
Då utan bling och krumelurer på sidorna. Men hur gör man?
Snåla in på en tusenlapp eller köpa den man verkligen vill ha?
 
Någon mer som har Uvex glamour curls eller den vanliga varianten? Nöjda? För/nackdel?

Träning :-)

Som det verkar nu så är det bara kvällsträning för mig och Brian. Blir helt enkelt så när dagarna är fullt av en massa annat :) Men de är smällar man får ta!

Igårkväll låg fokusen på att rida framåt så vi körde vidare på Jennies koncept och jag körde en hel massa trav och tryck och avslutade med lite skänkelvikningar i båda varven i både trav och galopp. När jag sedan tänkte prova sitta ner lite i traven var grabben lite trött och ryckig framtill så den planen fick snabbt förgås. Tänkte försöka lägga upp träningen snäppet över där vi är för stunden för att sedan gå ner ett steg inför tävlingen så det hela kanske blir någorlunda ridbart :) Antagligen blir det ett träningspass för Patricia antingen ikväll eller imorgonkväll. Det visar sig.

Vi är verkligen på gång nu! :) Hoppas vi kan köra på och få igenom ett hyfsat program på lång bana på söndag. Vår debut i La4 så lyckades vi nästan skrapa ihop 58% vilket jag var supernöjd med. Det känns ändå som att vi är strået vassare nu och har mer framåttänk, så vi får se om vi kan hålla ihop det :)


Bild som Mathilda Hålen tog med sin mobilkamera på tävlingen här i lördags :-) Tack Matilda!
 
 

Säljes:


Svart pullarträns med matchande brösta m martingal. Vit dekorsöm. 6 månader gamla. Hängt senaste månaderna då jag har gått över till Ps utrustning. Pris: 350:- inkl frakt.


JW kavajen millenium. Använd en tävlingssäsong sedan hängt i garderoben då jag slutade med hoppningen. Har nu insett att jag inte kommer börja hopptävla igen så därför säljer jag den. Superfin, som ny. 900:-
 

Tidningskändisar :)

Idag är Brian och jag med i lokaltidningen! :-)
så idag är första gången på säkert ett år som jag köpt en tidning.
Blir att klippa ut och spara i en pärm lika som jag gjort innan när det stått om oss :-)

 

Förberedelser

Var idag och tittade på kyrkan och området runt kyrkan inför lördagens bröllopsfotografering.
Det kommer nog bli superbra innan det är klart! :)

 

GRS i helgen :-)

Någon som känner sig manad och vill följa med mig och Brian på tävling på GRS på söndag? Hojta till isåfall :-)

Träning :)

Idag vigdade Brian och jag vyerna lite och tog oss iväg till Torsåker för lite dressyrträning på eftermiddagen för Jennie Harrysson. Tanken var att få lite nya ögon på oss samt försöka få igenom så mkt som möjligt nu denhär veckan för jag är  verkligen laddad till tusen inför söndagens dressyrtävling på GRS! Och jobba vidare på det som vi fick påbackning på under lördagens tävling, dvs: drivet framåt.

Idag låg det fokus på att få fram Brian. Fram, fram, fram.. Kan säga att det blev inte mycket till att sitta ner i traven för jag fixar det inte! Fram, fram och fram. Blev varse om vart Brians egenterliga arbetstrav är och vad som eg är mellantrav. Hej och hå säger jag bara.. Hur ska jag någonsin kunna?!
Både när jag minskade in honom så ville vi ha samma power i stegen. Brian skulle bli kvick. Så även om jag i framtiden inte kommer rida honom just i den traven han har så ska jag ändå rida honom med mer power. Så det blir väl att träna en del på det framöver. En kvick Brian med mycket power i stegen. Lite samling. Få honom mer på bakdelen och upp fram. Jodå, jag kommer att ha å jobba med framöver!

Avslutade övningarna med skänkelvikningar i både trav och galopp. I traven så skulle jag rida på honom mer och få honom mer framåt med längre steg. Och i galoppen så hade vi en del problem i höger varv där han inte var helt lösgjord. Han biter ju som sagt gärna tag och han blev tyngre idag än någonsin eftersom det var ju superjobbigt att öka tempot några steg motför där vi brukar ligga när jag rider.. Aja, nu är de slut på bekvämligheterna.

Förhoppningsvis blir det ännu en träning i veckan för Patricia och det kommer även bli en hel del trim på egen hand också. För på söndag gäller det igen. La4, regionalt. Tjohoo! Lång bana.. Vi får göra det bästa av situationen. Hoppas på att det håller en bit på vägen iallafall! :)

Btw, någon som vill se film från La1 i lördags? :)


Brian körde på och stretchade lite innan vi åkte mot Torsåker ;)
 

Hemsidan!

Efter att sambon har fått knepa och knåpa lite så börjar hemsidan min se skaplig ut :)
Ni kan besöka den HÄR

Lokal dressyr Årsunda HK

Japp, tävlingsdags idag  igen så att säga. Skönt med en inte alltför tidig start eftersom jag startade de två sista klasserna för dagen :) Starttiderna var 12.03 och 13.58. Tyckte själv dock att det var lite lite tid mellan klasserna och hade gärna viljat ha en timme till men vad gör man?

Brian skötte sig finfint under resan på ca 30 minuter i varmt släp till årsunda. Självklart takluckan öppet på max samt luckan bak på yttersta hålet för att ge så god ventilation som det bara är möjligt! Väl framme på plats så hade jag planerat tiden så att Brian skulle slippa stå och vänta längre än nödvändigt så snart nog kunde vi lasta ur mr B och göra honom klar för att börja värma upp. Tanken var att köra en relativt kort uppvärmning till båda klasserna för att inte trötta ut varken herrn eller mig i onödan. Jag är ju så sjukt dålig på att rida när det är varmt! Då behöver jag Patricia som står och gnatar på mig för att jag verkligen ska göra det jag ska och inte såsrida!
 
Väl inne på banan så försökte vi så gott vi kunde. Red runt i både trav och galopp innan vi fick startsignal. Försökte lotsa Brian runt på banan. Min största farhåg är ett avslag i galoppen då han gärna bryter av till trav när det börjar bli jobbigt. Så i galoppen var tanken att inte ta i honom för mycket men ändå försöka hålla kvar gunget och bjudningen och att han INTE skulle bryta av. Detta funkade fint. När vi ridit klart programmet och red ut så kändes det helt okej. Det kändes som att vi fått ihop en runda som var helt okej iallafall. Detta blev svart på vitt när procenten kom. 67,41% med 6,5, 6, 7, 7, 7 på allmänt intryck och domarkommentaren: Vacker pampig häst! En kommentar som gör en glad. Detta räckte till en 3.e placering i klassen och sedan bestämde jag mig att stanna kvar och även köra nästa klass, precis som jag hade tänkt! :)

Brian lite lagomt trött vid prisutdelning ;)
 
Inför klassen efter så blev det lite tight. Efter prisutdelning för Lbn så hade vi bara en timme tillgodo. Brian fick bli av med sadeln och äta betforen som jag tagit med. Nöjd grabb. Därefter fick vi snabbt sadla om och ladda inför Lan.

En kort framridning var tänkt här också. Självklart så blev man lite taggad och hade som plan att väl inne på banan rida fram Brian mer och öka steglängden. På uppvärmningen så körde jag bara 2 förvända galopper för att spara på krutet. Brian var ju trots allt hyfsat uppvärmd från förra klassen så alltför stora utsvävningar skulle inte behövas. Han kändes jättefin, släppte till mer och släppte ner mig i sadeln. Men väl inne på banan så tappade jag drivet lite och vi hamnade på lågväxeln igen. Vi tragglade oss igenom La programmet utan större missar. Det kändes helt okej när vi red ut och kände att det var den bästa La för oss hittills. Detta stämde när vi hörde procenten: 64,07% och hoppade därmed upp på 3.e plats.

Det höll sig genom hela startfältet och vi blev placerade 3.a i vår andra La1. Supernöjd!

Bjuder på några bilder. Som typ är precis likadana nästan.. haha.. Tyvärr inga bilder från banan - än. En tjej fotograferade där och bilderna skulle läggas upp på nätet så inväntar de och hoppas hon fick någon fin på oss inne ifrån tävlingsbanan :)
 

Linda goes to Florida!!

Idag väntade en jättesuprise mig. Efter att jag gjort mitt sista pass på Ovako så skulle jag ner i tvättrummet och byta om för att åka hem och jag får då ett samtal från PS Karin där hon bland annat bjuder med mig till Florida i Februari. Till Wellington och de stora tävlingarna där. Träffa världseliten och föreviga vår resa med min nya kamera.. Åhoj vilket fantastiskt erbjudande. Tack tack tack tjejer! <3 Detta för att dom tycker att jag gör ett så fantastiskt bra jobb med deras bilder och jag ska då fotografera hela våran resa både den privata delen och när de är ute och möter ryttareliten.
 
Vi kommer att vara borta i ca 7-10 dagar. Exakt avresedatum kommer bestämmas senare. Och jag blir bjudna av dessa fantastiska tjejer på resan. Jag har aldrig någonsin ens varit till USA och sedan få erbjudande att bli bjuden på en sådanhär resa är en så fantastisk möjlighet. Och bara häst - foto och umgås med underbara människor för hela slanten. Det måste ju vara en dröm! Jag finner verkligen inga ord. Jag är så lycklig! <3
 
 
 

Laddar upp!

Ikväll var det dags att ladda upp det sista inför morgondagen (Y). Jag gjorde även sista arbetspasset på Ovako för denna sommar vilket känns riktigt skönt. Nu väntar bara en fet lön mig i Augusti och samtidigt får jag studiestödet också. Det kommer bli finemang! :)
 
Ikväll så blev det lite fixa med min hemsida. Fredrik hade gjort iordning för att ladda upp den till största del. Mest finlir som är kvar men när jag skulle pilla själv så gjorde jag såklart så att galleriet slutade fungera och när jag skulle ändra storlek osv på bildslide:arna och bilder så slutade även dom bildlänkarna att fungera.. Bra linda! Får fredrik lite att göra imorgon så att säga :)

Överlag så har det varit lite tävlingsuppladdning idag. Känns bra. Var lite tveksam igårkväll huruvida vi kommer fixa det eller inte. Idag la jag ribban något lägre vilket lättade upp på knutarna som satt och vi kunde få in en hyfsad feeling inför morgondagen. Självklart ska det bli satans varmt också. Hoppas på att både mr B och jag orkar två klasser trots värmen. Vill ju såklart köra hela vägen ut när vi varit inställda på det.

Jobbade igenom Brian och körde lite delar ur La1 programmet. Tanken var att mjuka upp honom lite, få en hyfsad feeling samt att ändå inte trötta ut honom inför morgondagen då han behöver all energi han kan få.
Tog några bilder från tävlingspysslet ikväll.


Sadel, träns, extra schabrak, extraträns, groomingbag + bra att ha innehåll, dressyrstövlar, hjälm, sadelgjord.....

Älskar detta pannband!
 

Hackamore sport revolution

Tänkte bjuda på några bilder från ikväll. Helt klart mitt favorithackamore!

 
 

En av mina favoriter <3

En av favoriterna på mig och Brian. Han ser såå himla maffig ut! Bilden är tagen i September 2013 när vi startade i Österfärnebo och knep 3.e platsen med hem! :)

 

Patricia och Brian

Bjuder på några bilder från då Patricia red Brian för ca 1,5 vecka sedan: 

Fotografering!

Oj det går verkligen under högtryck just nu. Igår gjorde jag ytterligare fotografering med Brian med ytterligare PS produkter samt ES schabrak med lack och läder (såå snyggt).

Gillade dessa nya grimskaft som numera finns att beställa i PS webbshop. Och för att inte tala om den bruna grimman som Brian kommer att få glänsa med när vi ska ut och åka.

 

Du och jag!

Ikväll vankades det träning för världens bästa Patricia igen. Det var länge sedan sist nu och det är dags att sätta fart på dököttet. Efter hur ridningen kännts tidigare i veckan så hade jag väl inte alltför höga förhoppningar då jag trodde Brian skulle vara tung och väldigt svårarbetad och att både häst och ryttare skulle vara dösluta innan passet skulle vara klart. Ack så fel jag hade, iaf i att Brian skulle vara hemsk att rida ihop idag. Nejminsann! Det gick riiiktigt riktigt bra och jag är verkligen supernöjd!

Vi värmde upp själva och joggade runt lite. Efter ridturen till ridbanan så hade Brian spännt järnet och jag fick känna på både stopp, tvekanden och väldigt guniga och behagliga steg näst intill passage (så vill jag ha honom på tävlingsbanan!) Riktigt med swchvung! :-)

Idag filade vi en del på de jobbiga bitarna. Dvs 10 metersvolter i trav där jag tycker det är jättesvårt att få Brian framåt med bjudning och samtidigt hålla rätt på bakdelen som gärna svänger iväg på ett eget spår. det gick riktigt bra då jag hela tiden hade patricia i örat som korrigerade mig/oss när vi var lite utanför ramen och sedan direkt efter volten in i en travlängning på en kort diagonal. Lite svårt hade jag att sitta kvar och ner i sadeln men vi kämpade på och det flöt på riktigt bra så jag är nöjd. Avslutningsvis så körde vi och filade på skänkelvikningarna. Skänkelvikning och sedan räta upp och direkt in i galopp för samma skänkel. Där stöter vi återigen på problemet att Brian vill kasta iväg bakdelen på eget spår i fattningen något som jag måste korrigera med att hålla ihop honom mer på motsatt tygel för att räta upp honom så att han inte kan kasta iväg.

Nåväl, i det stora hela är jag supernöjd och det känns som att vi är något på spåren och att starta dressyr på lördag i årsunda, det känns faktiskt inte helt tokigt. Rider vi som vi gjorde idag så kommer det gå finemang! Nu är det bara i mitt eget huvud då jag liksom tappar orken på tävling och liksom slutar rida.. Nä, nu ska vi fila på i veckan å göra vårt bästa på lördag! Och det blir även debut i alla fina PS grejor! Ps träns, schabrak, James bond pannband - you name it! Även om det inte skulle gå nå bra så kommer vi iaf vara snyggast! Sådetså! ;) haha
 
 

Lokal dressyr Ockelbo ryttarförening

Bjuder på några bilder från gårdagens lokala ponnydressyr på Ockelbo ryttarförening.
Det kommer dröja några dagar innan dom kommer ligga på equipe webbshop pga att tävlingen inte hade equipe online.

Vill man köpa bilder direkt genom mig så går det också bra.
Prislista enl nedan
1 bild= 75:-
4 bilder= 220:-
10 bilder=350:-


Bilderna är i storlek 1600x1060px i webbformat
Pris per originalbild för privat bruk är 150:-/bild

Ni är välkomna att kontakta mig här på fb eller via min mejl: info@lindaanderssonfoto.se

(ni har väl inte glömt att gilla min sida på facebook eller följa min instagram?)
Sök på Linda Andersson foto på facebook eller sök på namnet lindaanderssonfoto på instagram! :)


Här kommer ett litet urplock från tävlingen igår. Respektera copyrighten och tag kontakt med mig om du är intresserad av bildköp :) Jag lägger ner otroligt mycket tid i resa, fotografering och efterbehandling samt lagt ner mkt på dyr kamerautrustning för att uppnå bästa möjliga resultat.
Detta för att ni som bildköpare och mig som fotograf ska vara nöjda. Tack på förhand!


 

RSS 2.0