Mål 2014

Det har blivit lite dåligt med ridning denna vecka. Detta pga extrajobb, tentaplugg samt för att greja inför min födelsedag. Tiden finns helt enkelt inte riktigt. Men Brian mår inte dåligt utav att ta det chill en vecka. Sen ska vi ju köra på igen :-) Är sjukt taggad inför kommande säsong och en ny klubb att tävla för. Kommer bli grymt!

Mål inför 2014
 • Få Brian stadigare i sin form
 • Slipa på övergångar och få bort "älgklivet".
 • Stärka galoppen för att kunna få en högre samling på både rakt och böjt spår
Tävlingsmål 2014
 • Starta Lb1 med 70%
 • Starta La1 med 65% innan 2014 är slut.

Dessa mål bör inte vara orimliga med tanke på vad vi ådstakommit under säsongen som varit då vi började lite sent med att satsa på dressyren i maj. Red Lc1 på runt 50-55% för att sedan klättra upp hela vägen till 70% 5 månader senare. Jag är förjävla nöjd med vårat år då vi nu under höstdelen plockat hem rosetter på 3/4 dressyrtävlingar varav en vinst :-)
 
 

:-)

En födelsedagspresent till mig själv - eller snarare till Brian
(för hur ofta köper jag någonting till mig själv om man bortser ifrån shoppingen i Thailand)?.
Iaf så behöver Brian ett något tjockare som ligger mitt emellan det jättetjocka stalltäcket och ulltäcket. Så nu har jag investerat i ett Jw - stalltäcke. Ett begagnat så man kom undan billigare :) (halva priset).
Nu ska det bara tvättas då det tydligen var någon lortig fläck på det så har Brian ett bra prisvärt täcke att åka till och från träningar med nu i vinter. Blir perfekt! Har varit så snål med täckesinköp nu ett tag och slitit ordentligt på mina gamla som börjar bli riktigt disgusting. Jag menar, ulltäcket som han nu använder som stalltäcke är det hål i vid ena täckesgjorden samt att det börjar nötas sönder på nåt ställe. Det håller denna vinter sen är det nog dags att kassera det.
Men någon shopoholic är jag inte. Förut kunde jag inte gå in i en ridsportaffär utan att köpa något. Nu kan jag gå in och titta för att sedan vara snål och tänka: Nää, jag behöver ingenting. Vi kan nog nöta på det vi har ett tag till. Vill inte köpa något nytt förens något gammalt verkligen är så välanvänt att det är trasigt och dags att slänga ;) Man har blivit klokare med åldern.

Får tacka Patricia som sköter leveransen åt mig av Brians täcke å tar hem det från Österfärnebo till mig :-) Tack tack vad snäll du är <3 Tror även hon har gjort att jag blivit lite mer märkesintresserad. Vi får hoppas att det går över ;)
Nya täcket :)
 
 

Dagens vits! :-)

TEORI är när man vet allting, men ingenting fungerar.
PRAKTIK är när allt fungerar men ingen vet varför.
På denna arbetsplats är teori och praktik förenade.
Ingenting fungerar och ingen vet varför ...
 
haha! Vet inte om det är jag som har extremt dålig humor men tyckte den var jääkligt bra :)

Tårtmaterial inhandlat :)

Efter tentan - som ja inte har en aning om hur det gick på -.- så blev det en sväng till panduro samt ica maxi i sandviken. Dyrt blev det. Ca 700spänn så nu ska det göras iordning två stycker smörgåstårtor imorgon samt en vanlig tårta. Vete gudarna hur jag ska hinna med det eftersom jag även ska jobba några timmar imorgon och inte kommer hem förens till klockan 18.. Antar att jag får be om lite backup från sambon.

 

Första mörkerturen

Ikväll gjorde vi första mörkerturen sedan i våras. Brian var väääldigt pigg efter att ha stått i två dagar pga dåligt med ork, tid och väder. Blev en "kort" sväng runt Ollars och ner förbi skolan och förbi hemma vid oss så vi kom ner vid preem macken å sedan red vi hemåt. Brian var väääldigt övertaggad och pigg och gick å skvätte och flög i luften om vartannat.. Jättesuck från min sida.. Det är jättejobbigt att hela tiden måste sitta på helspänn när han är på detta viset. Tanken är ju att han ska få ta det lite chill nu när tävlingssäsongen är över och ridas mest på hackamore under någon vecka för att sprickan i mungipan ska få läka ut ordentligt. Får se hur länge jag står ut med att drulla omkring efter vägarna. Han är ju så jobbig att rida på hackamore i ridhuset eftersom han blir så framtung och kryper ihop så mycket vilket gör att han blir tjurig när jag tycker att han ska höja formen samt gå mer framåt "kontrollerat".
Iaf så gick herrn o spände sig och liksom halvtravade (stressade) fram när jag inte red på korta tyglar.. Dryyygt..! Tur att han blivit bättre på träning och tävling när d kommer till skritten och inte stressar på lika mkt då iaf! :)

Lilla sötnosen efter ridturen. Påbyltad med reflexer åt alla håll och kanter! :-) Provade även de nya benreflexerna ifrån biltema. Dom var lite förstora om han var benskyddslös men dom var helt kanon om man skulle ha dom utanpå benskydd - vilket är toppen! Annars brukar det vara supersvårt att hitta reflexer som passar utanpå benskydd. Så får väl köpa ett till par för att ha på bakbenen.
 
 

Sälja/inte sälja?

Har nu börjat grunna på den där röda tävlingskavajen jag köpte ny för ca 1,5 år sedan.. Som det känns nu så känns det rätt avlägset att det kommer bli nå speciellt mycket mer hopptävlingar för våran del. Den röda kavajen är ju inte optimal när det kommer till dressyr. Och att ha en så fin kavaj hängandes bara känns lite trist.
Så nu till dilemmat: ha kvar/sälja?
Röd JW millenium kavaj storlek 12 (38) i softshell material. Superbra passform!
Nypris ca: 1800:-
Mitt pris: 1200:-

Någon som skulle vara intresserad?

 
 

Segerritten!

Bjussar på en film från segerritten i lördags (26/10-2013). Även prisutdelningen och ärevarvet är med på slutet :)

Tidningskändisar idag igen

Idag stod det om oss i både Gd och Arbetarbladet igen. Men tyvärr ingen bild men men :)

(Stod även att vi var först utanför placering i Lb1) :)
 
 
 

Trött tjej

Efter att ha jobbat lite extra idag samt blivit matad hemma hos farmor under lunchrasten så känner man sig aningens mör i kroppen.. Nu håller man på att så gott som däckar fast klockan inte ens är 20 än. Det borde vara olagligt att vara såhär trött. Sist jag var det så var det när vi hade Jetlag vid Thailandsresan. Brian vila idag och troligtvis imorgon om det nu ska storma som de ryktas om. Blir jobb imorgon för mig igen. Bra med lite extra cash!
 

Söndagsnöje

Blev en tur på rödtotten min med hackamoret. Vi överlevde idag också - trots att ett gammalt torrt asp-löv kom smygandes mot oss och Brian blev superrädd.. Modiga lilla hästen min!

Därefter är det tvätt som stått på schemat och jag och sambon har tillbringat några timmar i garaget (ja, hör och häpna: garaget!) Fredrik och jag delade på oss. Jag började med att riva mellan sätena för att få bort det som döljer handbroms-skruven medan Fredrik gav sig på elkontakten bak. Tydligen hade skruvarna suttit där sedan tidernas begynnelse och jag gav förslaget att borra ur dom.. Nejdå, lösningen blev att bryta bort skiten bit för bit tydligen ;) Men men, funkade och resultatet blev riktigt bra. Och när vi provade de på släpet sen så lös alla lampor utom en blinkers/baklyse.. Så antagligen (hoppas å ber) att det är lamporna som är trasiga utan att jag varit uppmärksam.
 
Därefter blev det till att byta krängningshämmaren (fick bort däcket själv med fälgkorset) och därefter pekade svärfar och jag skruvade. Riktigt kul faktiskt. :-) Bra kvinna reder sig själv.

Avslutade med att riva av däcken bak, bort med bromsskivor och belägg å byta bromsbackarna. Där var nog mest svärfars och fredriks förtjänst. Kände mig bara ivägen så valde att hålla mig undan så dom fick lite mer rörelseutrymme. Själv fick jag uppgift å ligga på mage framstupa över baksätet och försöka skruva på inställningen på handbromsen på slutet. Teamwork och det blev nog riktigt bra! Nu ska kräket gå igenom besiktningen! MÅ fan den som gnäller på den av besiktningsgubbarna nu! :@ *evileye*

Lortiga fingrar (som ja försökt torkat av på en trasa, funkade sådär)
 
 

Lb1 Storvik ovansjö rk 26/7-2013

Bjussar på en film från andra klassen. Detta är klassen vi fick  60,345% och en 6.e plats av 18 (första utanför placering).

Årets sista tävling

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja någonstans nu. Iaf så hade jag igårkväll funderingar på att stryka oss pga magsmärtor och dålig ork. Men valde att bita ihop och prova köra.

Skönt med tävlingar på "nästan hemmaklubben", nämligen klubben där vi har ridhuskort och tränar flera dgr i veckan. Nära och bra. 10 minuter tar det att åka dit vilket betydde en inte alltför tidig tävlingsmorgon. :)
Brian var sjyst och stod snällt i släpet.

Fredrik hjälpte mig att göra iordning lite, lite hästhållar/klädgalje fick han agera.. Dock när jag hoppat upp på Brian så blev han väldigt upprörd över en annan häst som inte ville gå på sitt släp och han började konstra och resa sig på bakbenen... Reagerade så på både den hästen samt en annan häst när vi försökte ta oss därifrån.. Min lilla drama-queen!
Hur som så fick jag hjälp av Patricia på framridning samt lite pyssel å fix med Brian :-) Detta var verkligen guld värd!! Red fram till största delen på uteridbanan då det kändes lugnare där än att trängas inne i ridhuset på framridningen där med 5 andra ekipge. Istället hade vi hela uteridbanan så gott som för oss själva. Gjorde lite serpentinbågar, övergångar, sidvärtes flyttningar och volter för att få honom loss i sidorna och att han skulle bli lite kvick. Detta fortsatte jag sedan lite kort med inne i ridhuset tills det skulle bli "våran tur".

Inne på banan så red jag runt vid domartornet före startsignal vilket inte var några problem. Men den lilla filuren Brian hade tydligen bestämt sig att staketet mot sargen på långsidorna (borta vid andra kortsidan) var hemskt läskigt.. Lika hela kortsidan + speglarna.. Och hit hör det att vi faktiskt rider där flera ggr i veckan. Så då passade den lilla fulingen på! ;)

Vi lyckades traggla oss igenom programmet utan problem och jag var riktigt nöjd förutom två eller tre missar skulle jag nog säga. En miss i första galoppfattningen då Brian sprätte iväg å upp med huvudet.. Men så fort vi kom in på volten så samlade han sig igen. Därefter efter övergången till trav blev han väldigt spretig fram till nästa "move" som var vända in över ridbanan och göra halt i 6 sek. Först när vi vände in fick jag fatt på honom igen (vilket var en halv ridbana för sent nästan). Därefter flöt resten av programmet på och vi gjorde en fin andra fattning samt en okej uppridning. Dock körde Brian på halv-trash stilen vid halten och ställde sig något snett vilket jag försökte korrigera å då ramlade han iväg lite ytterligare istället (jag var för sen, å slappnade av för tidigt - dumma mig).
 
Vi gick ut för att trava av och gå lite med Brian när resultatet kom med inte mindre än 70,926%?!?! Lär ju säga att jag och Patricia blev jäääkligt paffa. Jag hade snarare tippat på kanske 63%. Men det är bara att tacka och ta emot och att domaren gillade Brian :-)
Dessa procent gav oss en hedrande första placering i klassen vilket även gav oss ett fint blått segertäcke med gul kant. Riktigt snyggt. Så för första gången har vi ridit först i ett ärevarv samt för första gången med ett segertäcke (å lär säga: faaan va halkigt de var å galoppera runt med det på taggad häst!).

Klicka på miniatyrbilden för att få upp resultatet för Lc1:
 

Bild på Brian och mig idag efter prisutdelningen! :-)
 
Därefter var det ca 2,5 timmes väntan tills nästa gång vi skulle starta. Magen började göra sig påmind och med tanke på mina mat-restriktioner så vågade jag inte köpa dagens lunch som var chiliconcarnetacos. Så för mig fick en korv med bröd duga.. Snällare mot magen.

Till nästa klass så kändes Brian trött och jag kände mig helt klen när jag började trava fram. Magen började kännas av och jag blev å känna mig lite hängig.. Kändes som att jag tappat en hel del av min ridning och inte orkade rida på ordentligt, speciellt med tanke på att Brian blir väldigt stor och tung jämförelse med första klassen då han var på allerten. Såna här gånger så ångrar jag att jag anmält mig till två klasser.. Men saken i den är ju att det är så olika från gång till gång. Vissa gånger gör vi ju tom bättre ifrån oss i andra klassen?!
Det slutade iaf med 60,345% vilket gav oss en 6e plats av 18 ekipage och blev därmed första utanför placering:
(Klicka på miniatyrbilden nedan för att få upp resultattavlan):


3 bilder från mellantraven i Lb1:
 
Jag känner såhär med att starta två klasser. Jag har haft en förmåga att fisrida lite för mkt första klassen och sedan ångrar jag mig å tänker hur jag borde ha gjort istället. Jag läser domarkritiken och sedan tar jag med mig det till klassen efter och går all-in! Och detta brukar ge mig högre procent än den innan. Men som sagt. Dagar som idag så hade det varit bättre å starta en klass. Himla svårt att kunna avgöra vilket som är bäst för dagen. Man vet ju det liksom inte i förtid. :/ 

Så idag känner jag mig glad och missnöjd. Missnöjd över MIN insats i andra klassen och att jag inte försökte tillräckligt mycket.. Samtidigt hade vi inte kunnat fått ett bättre avslut på året. Vinna första klassen är ju inte illa pinkat. Nu kör vi vidare mot nya mål för tävlingsåret 2014! Det ser jag fram emot! :-) Massa trim, planering av nya mål och hur man ska nå dit, visst då Patricia? :-)

Btw, fick höra från en i klubben att det är jag som levererat den första blå/gula rosetten någonsin i dressyr till Gestrike sportryttare. Samt att jag såg nu efter att tävlingsdagen är helt slut att jag knep dagens högsta procent! :-)
 
Till sist vill jag idag tacka min helt underbara pojkvän som stöttar mig och som ställer upp till 200%. Samt att jag vill säga tusen tack till Patricia för hjälpen idag. Ovärderligt :)
 
 
 
 

Redo?

Brian är taggad iaf. Alltså hur kan man vara såhär söt? Kolla dom ögonen *dööör*.
Blev lite snabbt fixat i stallet på kvällen nu eftersom jag inte känner mig så bra i kistan.
Gjorde iordning och ströade släpet.
Knoppade Brians man (kanske inte dom bästa knopparna jag gjort men det får se ut såhär denna gång). Och borstade å ryktade honom lite innan han fick gå in å äta kvällshö.
Putsade även lite på sadeln och tog bort dammet, gjorde rent tränset å smorde där det behövdes.. Också stövlarna förstås :-)

Så nu är det klart för morgondagen så får det gå som det går. Inge kul när man inte mår riktigt bra å hålla på men det får gå som det går. Vi åker och gör ett försök iaf!

 
 

Magen (Y)

Magen är verkligen inte som den borde för mig. Den riktigt dödar mig snart.. Efter att ha pratat med sjuksköterska på 1177 idag så fick jag ordineringen att äta "snäll" mat eftersom min mage uppenbarligen inte är fresh efter Thailandsresan. Så mkt kokt mat, skippa grönsaker, pasta osv.. Gärna äta flytande föda. Sedan skulle jag dricka myycket vatten, gärna proviva varje dag och även köpa probi-mage tabletter för magen å äta dom.. (aktiv bakteriekultur-tabletter). Och sedan så tyckte hon att jag snarast möjligt skulle ta kontakt med min hälsocentral för undersökning och provtagning. Hon tyckte väl inte att det lät superbra å att jag kan ha fått salmonella.. Jaja.. vi får se.. Tabletterna inköpta, proviva och ska även dricka aloevera shotsen.. Och just nu håller jag på å kokar hemmagjord broccolisoppa (utan lök) för att vara skonsam mot magen.
För er som inte hängt med så blev jag matförgiftad i Thailand.. Var jättedålig i 2 dagar +1 (åt medicin). Sedan har jag varit rasslig i magen och är det fortfarande trots att vi är inne på 3.e veckan sedan vi kom hem nu. Det känns liksom oroligt i magen och man får springa på toaletten och rätt som det är får jag jätteont :/ ..
 
 

Fundera över detta ikväll när ni ska sova.. LÄS!

En pappa kommer hem sent från jobbet, trött och irriterad, när hans 5-åriga son väntar på honom vid dörren.
Sonen: Pappa får jag fråga dig en sak?
Pappan: Ja, vad är det?
Sonen: Pappa, vad tjänar du i timmen?
Pappan: Det har du inte med att göra, varför frågar du sånt? Svarade pappan argt.
Sonen: Jag vill bara veta, berätta vad du tjänar i timmen!
Pappan: Om du absolut vill veta… de, så tjänar jag 100 kr i timmen.
Ohhhh, säger sonen och ser ledsen ut. Han funderar och frågar sedan: Kan jag få 50 kr?
Pappan svarar förbannat: Om den enda anledningen till att du frågar är att du ska få låna pengar för att köpa någon fånig leksak eller något annat skit så kan du gå och lägga dig med detsamma i ditt rum! Tänk på varför du håller på att bli så egoistisk, jag arbetar hårt varje dag för att tjäna pengar och så uppför du dig så barnsligt!!!
Den lilla pojken gick till sitt rum och stängde dörren. Mannen satte sig ner, och blev ännu argare över pojkens fråga.
Hur vågar han ställa såna frågor för att få pengar?

Efter ca. 1 timme hade pappan fallit till ro och började tänka. Kanske var de något som han verkligen behövde de 50 kronorna till, för pojken bad väldigt sällan om pengar.
Han gick till pojkens rum och öppnade dörren….
Sover du, min son? Frågade han.
Nej pappa, jag är vaken.
Jag har tänk, kanske var jag lite hård mot dig förut, det har varit en lång dag och jag lät min frustration gå ut över dig.
Här har du de 50 kronor du frågade om!
Pojken satte sig upp och log, ”Åååhh, tack pappa!” så lyfte han sin kudde och tog upp några skrynkliga pengar.
Pappan såg att pojken redan hade pengar och började bli arg igen. Varför ville du ha mer pengar när du redan har? frågade pappan. Den lilla pojken började räkna sina pengar och så tittade han upp på sin pappa:
”För jag inte hade tillräckligt, men nu har jag!
Pappa jag har 100 kr så nu kan jag köpa en timme av din tid sa pojken och räckte pengarna till pappan!
Var snäll och kom hem tidigt i morgon, jag vill gärna äta middag med dig! Pappan blev förkrossad.
Han la sina armar runt sin lilla son och bad honom om att förlåta honom.

Detta är bara en påminnelse till alla er som arbetar så hårt i livet. Vi bör inte låta tiden glida genom våra fingrar utan att ha tillbringat någon tid med dem som verkligen betyder nåt för oss, de tätt inpå våra hjärtan. Kom ihåg att dela för 100 kr av din tid ihop med en du älskar.

Om vi dör imorgon kan firman vi jobbar för lätt ersätta oss inom några få dagar. Men familj och vänner som vi lämnar kommer känna tomheten och förlusten resten av deras liv!

Tips på benskydd?

Någon som har tips på bra benskydd som formar sig efter hästens ben? Det är såhär att Brian har ju ett överben på insidan på ena frambenet som han fick för kanske 2-3 år sedan. Märkte efter en tid att mina senskydd skavde på denhär knölen/överbenet och det blev ett sår. Detta gjorde att jag fick sälja mina fina senskydd.

Nu har jag mest haft protector skydd på honom. Såna där mjuka med luddig insida. Dock så är jag inte säker på om dom nu sedan dom blivit "välanvända" också har börjat skava. Så i dagsläget är det benlindor som gäller och det är ju supertrist speciellt när det är lerigt och blött ute.

Någon som har ett bra tips på benskydd som funkar eftersom senskydden inte längre är ett aktuellt alternativ pga skavandet :(?
 

Mååålamåla!

Blev att fortsätta med tavlan idag under två omgångar.. Detta är resultatet nu när jag lägger ner för kvällen..
 
 

Motivationsdödare

Något som jag tycker är himla motivatinsdödare är när man sitter och tittar startlistor för dressyr och finner ekipage med ritter i resp klass på 70% över som ändå ska sitta å starta den klassen, och inte ens den klassen anpassat för en klass högre. Som tex när en klass är delad, varav ena är för lc ekipage och den andra halvan är för la ekipage. Då bör väl rimligtvis dom som brukar rida på så höga procent starta i klassen med det högre motståndet? nej inte då.. Sånt gör mig lack precis som när vi startade i falun. Man vet redan före tävlingen vilka som kommer hamna resp 1,2 och 3.. Rosettplockare?..Måste vara himla roligt att sitta å tävla och vinna över "motståndarna" med sisådär 20procent? Man måste ju känna sig himla kung då alltså.
 
Ungefär lika som ponnyryttare som sitter å tävlar å vinner järnet över alla trots att personen uppenbarligen är så pass lång att den borde gå över till stor häst. Jodå, personen har en stor häst, men tydligen så är det roligare att starta de låga klasserna bara för att plocka rosetter.. Åhh, sånt här gör mig så lack på ridsporten.. *happyface*.. Nåja, träningen gick bra idag iaf när vi trimmade i ridhuset. Även om det inte kändes fläckfritt så gav det något iaf. Jobbade mycket på galoppen  på långa sträckor och försökte få Brian att sätta tillbaka sig lite utan att slå av. Även lite förvänd galopp trimmades det på och Brian tyckte att jag var en riktig pain in the ass! Nöjd med ridpasset! :-)

-Detta trots att det var en rabiat psykopat där inne som inte visste, trots sin ålder vad respekt mot andra ridande innebär. Tydligen ska alla andra i hela ridhuset rätta sig efter den "prinsessan". Och hon ska ha lov att fräsa å vara spydig trots att de andra inte ens gjort nåt fel..
Nääe, ja Ä int bitter..

Under en tid

Jag känner hur jag utvecklats som person. Trots alla odds har jag fortsatt att kämpa. Motgångar har gjort mig mer beslutsam att jag ska lyckas. Trots att jag åtskilliga gånger bara fallit i hopplös gråt och uppgivenhet så har det funnits många fina människor som stöttat mig i de jobbiga perioderna och peppat mig när det gått bra.
Jag är otroligt stolt över vad Brian och jag har ådstakommit under de senaste månaderna då vi har gått från ett steg i trappan till några steg högre. En massa jävlarochnamma trots klumpen i magen funnits där så har det tillslut gått och jag har kunnat hålla huvudet ovanför vattenytan. Tack mina fina vänner för att ni finns.. <3
Och utan Patricia och hennes pepp, råd och hjälpsamhet så hade vi inte varit där vi är idag. Så glad att jag har en så fin vän.


Bilden är ifrån en av dom bästa dagarna i mitt liv. Då Brian och jag tog dubbelplaceringar, dvs en placering i varje klass som vi startade den dagen. Jag var så himla sjuukt stolt och är det fortfarande. De fina rosetterna hänger hemma och pryder väggen i vardagsrummet.


Och denna bilden är från Österfärnebo i september. Jag var sjuk å jävlig men lyckades rida runt i Lc1 på godkända procent och därefter så blev det en hel massa jävlarochnamma och vi kom runt med ändå bättre procent i Lb1 och knöck därmed en 3.e placering i klassen. Mot alla odds <3
 
 

Väderomslag

FIck en riktig chock när jag skulle åka och släppa ut hästarna. Påpylsad med dunjacka å tjocktröja så var det ju riktigt varmt ute så då blev man att gå och flämta istället. Idag kommer hovis vid klockan 11.30 så Brian får nya sulor. Blir superbra. Var lite orolig här om dagarna när det började frysa på och han inte har några broddar. Men men, nu ser det ut som att det kommer vara plusgrader ett tag framöver. Riktigt oktoberväder alltså! 
 
Annars så fick jag ju helg redan klockan 12 igår (tisdag) vilket är rätt så lyxigt. Mitt arbete är inskickat och det enda jag ska plugga på till är tentamen på torsdag nästa vecka. Och det hinner jag ju! Ska även måla lite på Monicas tavla idag och är jag riktigt kreativ så kanske jag hinner färdigställa den också. Det brukar ju gå undan när jag väl sätter fart.
Brian ska till ridhuset och trimmas på efter skoningen. Välkommen onsdag!
 

K..K-kkallt!

Idag var det inte ljumna sommarvindar direkt. Usch vilket slask-höst-kallt väder. Råkylan kryper liksom hela vägen in på kroppen trots att man har kläder. Behöver jag säga att detta blev en ypperlig dag för Brian att "vila"? Nej, trodde väl det.

Istället har jag idag koncentrerat mig på att göra klart Projektarbetet, eg lite overkill att åka på projekthandledningen få jag bara ville checka av exakt hur läraren ville ha "framsidan". Så nu är det kirrat och han tyckte att jag kunde skicka in det. Så nu är analysen och planskissen klar! Så därmed fick jag helg idag (tisdag) .. Inte dumt inte! :-)

därefter blev det lunch med fredrik på gallerian nian och därefter lite fikamys på waynes innan jag tog bussen hem (för inte orkar jag sitta kvar i gävle i 5 timmar och vänta på att Fredrik ska sluta skolan heller).
Och nu har jag påbörjat en till beställning. Så redovisar lite hur långt jag har kommit idag.
 1. Skissat upp en mall
 2. Lagt en grundfärg på hästen
 3. Lagt grundfärg på bakgrunden samt lagt ytterligare ett färglager på hästen och påbörjat finslipningen av detaljerna.
 
 

Gårdagens ridpass

Jag orkade inte riktigt blogga igår. Men tänkte skriva lite kort om gårdagens ridpass.
Brian kändes riiiiktigt fin efter Patricias genomkörare. Tror nästan det blir så att det är hon som får rida igenom Brian dagen före tävling varje gång nästa år ;) haha.. Då är man ju förberedd på bästa möjliga sätt!

Brian var jättemjuk och fin men blir desto lite mer spretigt när det kommer till att sitta ner i traven. VI matchar inte varandra där helt och hållet än. Dock tycker jag nedsittningen känns lättare och lättare som igår då var det inte jobbigt alls utan då var det bara jobbigt av att Brian sprang och grejade med huvudet och framförallt höll fast på högertygeln (i vanlig ordning).

Nåväl.. Vi körde lite galoppfattningar å avbrott och det går bättre och bättre. Dock har vi inte tränat så mycket på travlängningar eller mellangaloppen. Känner att jag tar en genomkörare av dem senare i veckan och försöker få till det utan att Mr B spretar åt alla håll.
 

Brian och Patricia 21/10-2013

 Bjussar på en ihopklippt filmsnutt ifrån igår då Patricia trimmade på Brian :-)
 

Snart 25!

Snart fyller jag 25 år som sagt. Inte ens två veckor kvar nu. Har nu börjat planera lite av vad jag ska göra för tårtor. Jag är ju inte så jättehajj på det där med tårtor men har en hel del ideer och har bestämt att jag ska skrida dom till verket utan att köpa dom från ett konditori :-)

Har iaf bestämt att jag ska göra en smörgåstårta och en vanlig. Eventuellt att jag gör två vanliga.

Den ena av dom "vanliga tårtorna" har jag nu bestämt att jag ska ha päronmousse samt vaniljkräm som fyllning. Toppad ska den vara med ett vitt marsipanlock. + garnering/detaljer. Jag är så grymt taggad för att göra riktigt fina tårtor nu! :-) Har en hel del ideer varav denna är inspiration på en av tårtorna, söt va? :):
 
Nr 2 så funderar jag på en tårta med chokladbottnar, fylld med banangrädde och vaniljkräm toppad med chokladkräm. Samt lite andra detaljer. :-)

Fikabjudning kommer vara på lördag den 2a november då jag fyller. :-) Vill gärna bli meddelad om vilka som förväntas komma. Först till kvarn på tårtorna, så den som kommer sent blir utan! ;-) Finns tårta kvar på kvällen så får givetvis de som kommer då lite fika - men inga garantier för det.
På kvällen ska det bli en liten halloweenfest hemma hos oss i våran trånga 1.a ;) Men det får lösa sig. De som vill får självklart komma. Det blir lite singstar, kanske lite sällskapsspel och en del dricka (man tar med det man själv vill dricka). Självklart ska de som kommer på kvällen då det är fest vara utklädda (det är ju ändå halloween). De som inte är utklädda släpps inte in! Senare framåt kvällen så kan det hända att det blir att ta bussen till Gävle (busshållplatsen är alldeles utanför våran ytterdörr)

Sedan till de nära och kära som frågat mig vad jag önskar mig. Presentkort på ryttarstugan eller adlibris samt kontanter.

En av framtidens önskningar är att investeria i ett par snygga tävlingsstövlar. Ridstövlarna jag har idag är trampade med brodd på flera gånger så dom är rätt förstörda.. Samt att efter flera års ridning så har jag sånt jävla benslut att jag börjat nöta sönder insidan av vaderna på ridstövlarna.. Inom ett år så kommer det vara hål rätt igenom på insidan av vaderna på mina gamla.  Blir det ett par såna här i framtiden (bilden nedan) så ska dom endast användas på tävling och träning så får de gamla duga som fritidsstövlar.. Dock är det inte ekonomiskt läge för att köpa dem nu (finns på ryttarstugan). Men önska sig kan man alltid :-)
 Nytt: Bildlänkar

Nu har jag börjat lägga in bildlänkar på min blogg. Dessa kan du se längst ner i menyn till vänster. Vill du bli bildlänkad? Isåfall vill jag även ha en bildlänk utav dig i utbyte (gäller inte er som redan finns som bildlänk som jag valt själv ;)). Skriv en kommentar så tar jag kontakt :)
 

Söndag

Då var ännu en hel vecka passerad. Idag stod lite ridhustrim på schemat. Men idag var det inte jag som var pilot utan det var Patricia :-)
Medan Patricia trimmade på Brian så stod jag och Spaniz och myste :-) Det gillade han!

Under passet så hade Patricia ett stort leende på läpparna vilket bådar gott :-) Kändes som att vi tog ytterligare ett steg i rätt riktning och att starta dressyr nästa helg. Det bör kunna gå bra ändå trots omständigheterna :-)

Någon som vill se några filmsnuttar ifrån idag?


Patricia, Brian och Spaniz med på ett hörn ;)
 

Söndag

Det börjar verklgien kännas som att det börjar bli vinter nu. Usch vad kallt det är på mornarna. Åkte till stallet direkt när jag vaknade - igen. Släppte ut lite hungriga hästar för att sedan hem och mysa ner sig i sängen igen. Nu är klockan 11.30 och jag och Fredrik har nog avverkat 4 timmar med att kolla på Prison break. Riktigt bra serie. Hur har man undkommit och missat det?!

Nu ska jag nog göra mig iordning för att skjutsa ner Mr Brian till stork om ett tag för att han ska få sig en Patricia omgång. Det var ett tag sedan sist. Och det känns som att det behövs just nu. Eftersom att han lite efter min Thailandsresa tycker att livet är lite för mycket semester. Nu måste vi få igång allvaret igen så vi är redo för säsongens sista tävling :-)

 

Lördagkväll

Ännu ett steg i rätt riktning. Från början så tänkte jag inte rida alls idag.. Idag har allting varit sådär jobbigt igen. Motgångarna känns på desto mer och så vidare. Och jag blir upprörd och ledsen. Men skam den som ger sig.. Några Prison break avsnitt senare var jag ändå på väg till stallet för att ta en sväng till kungsgården till ridhuset å träna lite.

Brian var på riktigt bra humör och stod snällt i släpet nästan hela vägen dit. Därefter så hade vi ridhuset för oss själva ett tag. När vi skrittade å värmde upp så kom Patricia förbi som hade sett vårt släp stå utanför ridhuset. Så bytte några ord innan hon åkte hem för att göra kväller :) Gramanen hade vi på idag igen. Känns bra att ha den som lite stöd och broms när Brian ränner iväg eftersom jag inte riktigt orkar ta någon ordentlig fejd. Det blir bara dragkamp osv.

Brian var riktigt sjyst. Dock kändes han lite seg i början utav passet när vi gjorde skrittövergångar över medellinjen i serpentinbågarna. Därefter kändes han lite mer på allerten. Gjorde övningen Patricia pratade om tidigare i veckan med trav in på kvartslinjen, skritt och sedan flytta direkt några steg för att sedan rida rakt fram i trav igen. Avslutade även detta ridpass med lite galoppfattningar och avsaktningar. Tillslut satte vi några okej och vi avrundade. Riktigt nöjd. Tror det är min "nöjdaste gång" hittills från att vi kom hem från Thailand för en vecka sedan. Vilket känns bra. ett steg till i rätt riktning och det känns inte helt omöjligt att vi är tillbaka helt på banan inom ett par dagar till. Kanoners. Nu kanske vi kan börja finjobba lite inför tävlingen som går av stapeln nästa helg.

När vi kom hem så var jag lite slö. Eftersom vi ändå ska ha släpet imorgon också så lät jag det vara påkopplat.
Fina ekipaget mitt :)

Nu ska jag och hjärtat göra lite "lördagsmys" och mysa ner oss framför tvn för ytterligare några avsnitt utav Prison break! Grym serie! Att man inte fattat det innan? :-)
 

Analysera hö?

Verkar vara himla mkt åsikter huruvida man ska analysera höet eller inte. Min åsikt? Jo det är väl säkert bra att analysera höet för att sedan kunna beräkna övrig foderstat. Men jag anser även att om man har en fin och välmående häst som är blank i pälsen och som funkar bra ridmässigt och det går framåt i vår utveckling som ekipage. Hästen är fin i hullet osv.. Då ser jag inget problem i att jag inte har analyserat höet. Nu kan det må hända att jag kanske fodrar honom för mycket (vilket jag absolut inte tror att jag gör eftersom jag inte skulle vilja ge honom något mindre än det jag ger honom idag)..

Brians mat som han får dagligen är 11kg hö, 2 kg kraft, B vitamin och betfor. Och han är superfin i hullet och har flera gånger iår fått beröm över hur otroligt fin han har blivit i kroppen.

Sedan om höet är slaget direkt efter midsommar så har man bästa tänkvärda värden. Man ska slå höet innan timotejen blommat ut. Sedan är det en självklarhet för mig att köpa hö som det inte har kommit regn på (om regnet inte har kommit direkt när det är nyslaget och det inte hunnit torka). Sedan vill jag såklart att höet ska vara grönt och lukta gott. Jag vill inte ge min häst något som jag inte skulle vilja äta (nu äter ju inte jag hö men hö som luktar äckligt och som dammar hade inte jag viljat ätit). Ja ni förstår min tanke :)
 
Min vackra grabb i mitten av September iår. Placerad i Lb :)
 
 

Plugg :)

Ja det har väl inte blivit så mycket plugg idag som jag hade tänkt. Borde verkligen ta itu med å plugga på kurslitteraturen lite mer! Men tog mig för å gjorde instuderingsövningarna på Blackboard iaf.. Å där fick ja rätt bra resultat! :) Kunde väl vara domhär frågorna som kommer på tentan ;) men så är de ju såklart inte!

 
 

Säljes

Säljer min Santa cruz celine på grund av att hästen musklat om sig. Tvåfärgad mörkbrun. Flyttbara stöd. 16,5" i sitsen och normal bomvidd (ser mer ut som normal mot vid eller vid, så den är eventuellt felmärkt) Medföljer gör tillhörande Santa cruz stigläder i kalvskinn. Nypris på dessa på ryttarstugan är 799:- Sadeln finns i storvik
PRIS: 5000:-
 
 


En bit på väg

Efter lite pepptalk och annat trevligt skitsnack igårkväll hemma hos Patricia så fick jag lite jävlarånamma så vi tog en sväng till ridhuset imorse - efter att ha fått jagat Brian runt hagen ett varv först (men bara ett är ju super!).

Iaf så tog vi med gramanen idag som lite hjälp och stöd efter två totalt misslyckade försök dagarna före. Iaf så värmde vi upp lite lätt. Skritt på kort tygel och flyttade Brian och försökte bara få ett bra stöd från hans mun till min hand utan att vara stor, bufflig och "hård som sten". Därefter travade vi lite serpentinbågar och lite volter och bara försökte få honom följsam och fin i sidorna. Därefter körde vi på lite galopparbete. Där var gramanen till väldigt mycket hjälp eftersom det hindrade Brian från att dra mig ur sadeln å bara spänna den långa halsen och gå mot handen.
 
Därefter körde vi på med övningen som Patricia tipsade oss om igår. Trav in på kvartslinjen, övergång till skritt och direkt flytta honom och därefter snabbt upp i trav igen. Körde denna övning rätt mkt på båda långsidorna över hela ridhuset. Flyttade än till höger å sedan tbx till vänster.
 Sedan tog jag av gramanen och körde övningen utan. Avslutade därefter med lite galopparbete. Snabba övergångar och vi hade in åt helvete jobbigt i början men efterhand så började Brian släppa efter mer och mer och tillslut så travade han lugnt och vaggade enkelt över till galopp och efter ett 3-tal språng så gjorde vi helt okej avbrott tillbaka till trav flera gånger.

Kan säga att jag är riktigt nöjd med dagen om vi jämför med de två tidigare dagarna då det inte gått alls. Idag kändes det som att det iallfall hände någonting vilket känns suveränt :-)
Tack Patricia <3

Imorgon ska herrn få rida ut i skogen på hackamore och därefter ska Patricia köra hårt med honom på lördag eller söndag. Ska ta vara på dagarna fram till tävlingen nu och trimma på. Därefter tror jag faktiskt nästan att vi ska ta lite brejk ifrån ridhuset och trimma ute till skogs istället som lite omväxling efter att vi har gjort våran sista tävling för året. Lite belöning för mödan :-) (OM det går bra vill säga ;))
Vackra Brian idag efter ridpasset :)
 
 
 
 
 

En smärre katastrof?

Just nu funkar verkligen inte ridningen alls vilket gör mig fruktansvärt frustrerad att jag bara vill svälja huvudet.. Typ?
Jag och Brian åkte till ridhuset imorse. Eftersom det inte skulle hinnas med annars då det var inplanerat seminarium med sluttid klockan 17 idag.

Brian stod hyfsat okej i släpet både tur och retur.. Dock så när jag höll på å tog av Brian fleecetäcket vid hästtransporten (när jag precis hade lastat ur) så tänder personalen på stork en stor jävla brasa bakom häcken på oss och Brian blir supermega rädd och höll på att springa över mig som inte alls var beredd.. Sedan hade jag jätteproblem med täckets gjordar å så.. Hann ju inte ens få av honom täcket utan bara halv-halv om man säger så.. Så höll på att tappa honom och mitt i allt skulle jag även försöka få med mig sadeln. Det var bara en sju jävlarns tur att jag inte hade hunnit så långt att jag hade lagt upp sadeln... Då hade den rasat i backen och blivit sönderrepad och förstörd... Så lite tur i oturen... Men tyckte inte det var så klyftigt att tända en jättebrasa när jag höll på å gjorde iordning en häst, helt utan förvarning liksom..:

I början av ridpasset så kändes det som att gårdagen kanske gjorde något ändå trots att det kändes så jävla SKIT.. Dock var så inte fallet märkte jag när det var dags att lägga lite mer press på oss. Brian är tung, otymplig, okvick.. Jag kan likna honom med en ponny med bred jävla muskelponnyhals. Han håller i bettet och bara håller, spänner halsen å bara kör... Skit jobbigt och jag var idag helt jäkla tokig på slutet..

Allt Brian gör är att vara stum.. Och det gör mig helt galen-tokig eftersom han blir helt opåverkbar och minsta lilla tygeltag jag gör blir till en dragkamp. Rent ut sagt så kändes det som att sitta på en sten. Och hur vi ska kunna starta dressyr nästa helg, det blir då en fråga för sig.. Just nu känns det inget kul.. Inget alls :(

Hoppas verkligen på att lite Patricia-hjälp är lösningen på våra problem.. Annars har vi stora problem -.-
 

Premiärpass i ridhuset

Idag tog jag och Brian alltså premiärturen till ridhuset efter thailand. Kändes lite sådär halvt med att åka iväg eftersom min mage inte riktigt är i balans sedan resan. Skit trök! Nästa gång jag åker till Thailand så blir det mcdonalds varje dag! Usch, kan spy på thaimat!

Iaf så åkte vi strax efter lunch idag. Brian stod väl sådär halvt i släpet på vägen dit. Och under själva ridningen var det verkligen INGENTING som fungerade som det skulle. Brian kändes bara tung och släpig och otymplig. Vart har min lätta "fjäderhäst" tagit vägen??? Nåväl, han kanske inte var lätt som en fjäder men till skillnad från idag så var han det förut. Usch.. Halvhalterna var som bortblåsta. *spy* .. Men det var ju som sagt 2 veckor, + lite till sedan vi red å trimmade i ridhuset och nu har han inte gått nå hårt några dagar samt att han stått igår och i förrgår pga diverse saker.. Men USCH vilket hemskt pass...

Serpentinbågarna var verkligen skit och volterna å ... Nä, ingenting kändes bra... Eller jo, galoppfattningarna?! .. Men även i galoppen kändes han väldigt tung och hängig framåt. Helt sjukt frustererande att han bara blir jättetung och det känns som att man har en stor jäkla dinosaurie hängande i tyglarna. Bara tungt och stumt. Nåja, ni vet ju hur man säger.. Två steg fram, ett steg tillbaka..

Försökte lirka med fingrarna för att få honom att släppa efter bettet lite men inte det funkade så bra heller. Efter diverse misslyckat travarbete så körde vi på galopp istället. Jobbade på volt och ändrade mellan utåtställd, rakställd och inåtställd. Denna övning kändes lite bättre och fick kanske mr B att släppa till lite. Därefter kunde vi jobba lite mer i traven med trav några steg, skritt, för att sedan återgå till trav i några steg igen. Lite snabba växlingar sådär.. Avslutade hela passet med lite galoppfattningar och avsaktningar. Både fattningarna och avsaktningarna gick riktigt okej. Bästa avsaktningarna på länge tror ja där vi fick till flera stycken som var "okej" på rad. Litet plus i kanten på det iallafall.

Vi har lite att ta igen nu när vi förlorat två veckor tillsammans. Nu gäller det bara att komma ihop sig igen om det ska "funka" på  årets sista tävling nästa helg. Förhoppningsvis så är vi tillbaka efter ytterligare 2 vändor till ridhuset. Skönt iaf att veta att Brian inte har stått i två veckor när vi var borta. Då hade han antagligen varit ändå värre! :P Är rätt säker på att dagens pass kommer att ha gjort under inför morgondagen. Det brukar kunna vara så. Att det verkligen går skit ena dagen och man känner att man inte fått igenom någonting som man ville. Och nästa dag då bara klickar allt! Jag hoppas att imorgon kommer bli en sådan dag! :)
 

Tisdag

Tisdagen började jag med att släppa ut hästar och direkt när jag kom hem så började jag på och lät penseln dras över duken igen. Det är så himla roligt när jag lagt grunden och kan börja på ytterligare med detaljerna. Grunden är rätt tråkig att göra, men den lägger ju grunden för resten av arbetet och därför nödvändig. Lägger jag ingen grund kommer den vita duken att lysa igenom färgen vilket inte blir så snyggt. Bjussar på bilder från då jag började med tavlan igårkväll (de tre första bilderna) och sista bilden hur tavlan ser ut just nu när jag avslutade för lite plugg :)

*Uppdaterar* Nu är klockan 21.36 och jag har slutfört målningen :-) Har lagt upp en bild längst ner.
 
Jag tar emot beställningar så om någon vill beställa ett porträtt av sin häst så tag kontakt med mig via en kommentar där ni skriver i er mejladess så hör jag av mig.
 
 
 

En skam för Sverige!

Fredrik utnyttjade sin födelsedagspresent igårkväll. Två biljetter till En skam för Sverige - stand up med Magnus Betner och Soran Ismail. Så det blev en tripp till Gävle på kvällen för lite Stand up. Efter en stressig och fullsmockad dag var det rätt uppskattat.

Citat från igår av Magnus Betner:" Negerbollar, det är bollar gjorda av Neger". Alltså... Omg :P
Både Magnus Betner och Soran var helt klockrena. Grymma stand-up grabbar de. Helt klart värt pengarna som lades ut på biljetterna. Hoppas den släpps som dvd sen så man kan se den igen :)

 

Målningar

Som ni vet så tar jag ju emot beställningar på porträtt av hästar och hundar.
Idag färdigställde jag en målning som jag påbörjade innan Thailandsresan.
 
 

Fullt upp

Gårdagen bara rann iväg med stormfart. Det blev en sväng till valbo för att prova min sadel på en ponny och ägarna trodde tyvärr den skulle bli för trång så den fick följa med hem igen. Därefter blev det lunch på gallerian nian i gävle innan vi for vidare till Biltema där jag köpte nya bromsskivor till bilen, isskrapa samt 4 benreflexer till Brian eftersom mina som jag haft i flera år nu har spruckit sönder. Så det var liksom dags för nyinvestering.

Därefter blev det till ockelbo och hämtade bilen samt mina vinterdäck.. Innan jag åkte hem hälsade jag på världens bästa Lena och min lillasyster innan jag styrde kosan mot Storvik igen. Därefter blev det någon timme i garaget tillsammans med hjärtat som hjälpte mig att byta bromsskivorna. Kan ju säga att jag aldrig i helvete hade lyckats utan hans hjälp. Jättetack älskling <3. Bultarna satt som nå berg att knappt Fredrik fick lös dom.. Men tillslut så. Restultatet blev dessutom jättebra och nu skakar det inte alls längre när jag bromsar. Toppengrejt!

Samt att Jonas gjorde ett jättebra jobb med bilen. Balken under motorn är numera bytt, det är fixat alla läckor i avgassystemet samt vid motorn där den snappade luft. Så nu är tomgången okej och ljudnivån. Även bromsklossarna fram blev bytta, olja och filter samt styrservooljan och smorde även upp lite där det behövdes. Så nu funkar styrservon igen. Känns som att volvon är som ny nu. Känns toppenbra!

Nu återstår fönstervevshelvetet som jag blir galen på, samt att jag skulle behöva någon duktig själ som kunde fixa abs bromsarna åt mig. Om någon har nå tips på nån duktig person som kan göra det till ett vettigt pris så hojta till! Nu däremot lär jag nog nästan gå på gatan i några veckor så man får ekonomin på rätt sida igen! Fan hårt liv att va student med massa dyra utgifter som veterinärräkningar, bilreparationer osv..

 

Funderingar..

Det finns en tanke som kommer åter, igen och igen och igen.. Och det är vad som hade hänt om Victory inte blivit förstörd av sin "nya" ägare för en massa år sedan.. Hur kan man förstöra en häst totalt på två år? Tydligen så är det väldigt enkelt att lyckas förstöra en häst som aldrig varit skadad tidigare på så kort tid.. Å problemen började ju rätt direkt..

Tanken har slagit mig och det är så sjukt irriterande att det blev som det blev. Jag hade haft en sån himla kanonhäst som jag hade kunnat haft hur roligt som helst med.. En perfekt läromästare som jag hade kunnat gjort allt med.. Hoppat terräng, tävlat både hoppning och dressyr på en lagom nivå... En riktig allroundhäst som tyckte att allt var roligt..

Perfekt storleksmässigt för mig som inte är så lång. .En bussig häst.. En vacker kille med hjärtat på rätta stället.. Visst, det är ju inte så att jag skulle vilja byta bort Brian för allt i världen. Men att ha dessa två killar så hade dom kompletterat varandra rätt bra. En galen unghäst och en bussig gentleman. En riktig bra kombination. Jag kan känna en saknad för att rida ut och bara njuta.. Kunna slappna av helt utan att hela tiden vara fullt fokuserad och beredd på att mr B flyger i luften.. Jag älskar Brian över allt annat.. men Victory är min fina prins också..
Jag saknar dig min vackra vän <3 Sov gott min prins. Alltid älskad, aldrig glömd
 
 


Jag får finna någon form av tröst i att du åtminstone fick komma hem igen... Att vi köpte tillbaka dig och du fick spendera de sista åren på ett sätt du var värd.
 

Knepigt med träningsvärk

Knepigt var ordet. Nu har man haft 2 veckor uppehåll med ridning eftersom man varit på semester. Och direkt efter första ridturen som vi gjorde igår utan vidare ansträningar så kommer träningsvärken från helvetet.. Eller något sådant. Träningsvärk i rumpa och ljumskar, va är det här liksom?! Blir förbjudet att inte rida på så många dagar i rad.

Nu hoppas jag bara på att min bil är klar så jag kan åka å hämta den på dagtid imorgon eftersom eftermiddagen å kvällen är lite bokad. Vid 19 tiden så ska vi svänga in till valbo för att en tjej ska prova min hoppsadel på sin häst, och om den passar köpa den. Och därefter är det stand up comedy med Soran Ismail och Magnus Betner på konserthuset klockan 20.

Själva ridningen idag gick väl okej. Dressyrsadel igen, och som jag inte gillar å sitta i dressyrsadel å rida ut på en övertaggad Brian. Det är liksom bäddat för olyckor och problem. Men vi tog oss hem helskinnade idag också. Bara herrn lär sig att tagga ner. Tror just nu att han är lite understimulerad och behöver åkas med till ridhuset några dagar och arbeta ur sig all energi rejält så det blir lite folk av honom så han blir lite mer kontaktbar.

Jag är så sjukt taggad på en vinter nu med fullt ös på träningsfronten så att vi är riktigt fit for fight till våren då vi även ska byta klubbtillhörighet till Kungsgårdens Rk och även med en önskan att få vara med att rida i div3 dressyrlaget.

Bjussar på en bild på prinsen från ikväll :)
 
 

Newbody!

Jag säljer Newbody till förmån för Kungsgårdens Ryttarklubb.
Om du är intresserad utav att beställa så kontakta mig på min mejl: lindaandersson18@hotmail.com

Katalogen med produkterna finner ni under denna länk:
http://www.newbody.se/Documents/Kataloger/Katalog_SE_11_2013_210x297_low.pdf
 
 

Sadelbyte på g!

Eventuellt så är min hoppsadel såld. En tjej ska prova den imorgon och om den inte blir såld då så är det en annan tjej som ska prova den på torsdag.


Å Brian ska då få en annan sadel utprovad.. Har funderat på lite olika modeller som kanske kan passa oss.

Prestige roma
Prestige Versallie
 
 
Pessoa Gen X Elite
 Santa Cruz Merina
 
Där var de modeller jag är sugen på att prova. Det är verkligen en hel djungel med sadlar och det är ju så viktigt att sadeln passar hästen såväl som att den passar ryttaren. Vågar helt enkelt inte rida längre i min hoppsadel då den har blivit för vid efter att Brian har musklat om sig å tappat fettet som gjorde att sadeln låg okej förut. Nu hoppas jag på att sadeln blir såld imorgon eller nästa vecka så jag kan boka in en utprovning så vi har en hoppsadel att rida i igen. En hoppsadel när vi rider ut hemma är nästan som en livförsäkring. I dressyrsadeln sitter jag för fast och blir inte lika flexibel och kan inte hänga med i svängarna utan blir låst. Detta kan vara anledningen att en olycka blir ett faktum. När Brian å jag är ute efter vägarna så är en bra utrustning a och o för att jag ska kunna manövrera Brian på ett säkert sätt så vi tar oss hem oskadda båda två utan olyckor.
 

Ny "flik"

I flikmenyn under headern finner ni nu en flik som heter "Porträtt". Klickar ni på den så kommer ni till en blocketannons för beställning av porträtt. Jag målar både porträtt utav hundar och hästar. Välkomna med er beställning. Info finns på annonsen.

 

Vad är väl en bal på slottet?

Själv tillbringade man fredagskvällen på hästryggen. Fina fina Brian <3
Kan ju säga att fjärilarna for runt i magen som bara den. Brian hade varit jättesnäll hela tiden uppe i kungsberg. Så att vänta var att Brian kanske hade sparat in all djävulskap fram tills att matte skulle hoppa upp i sadeln igen. Brukar ju nästan vara att han är jobbigast hemma där han känner sig självsäker.

Eftersom hoppsadeln inte ligger nå vidare längre så kommer jag framöver att endast rida i dressyrsadeln. Hoppsadeln ska säljas. Eventuellt att jag har en köpare på den. Och när den är såld blir det till att prova ut en ny. Är trots allt lika med självmord att hålla på och rida ut med dressyrsadel där jag inte har någon kontroll alls om Brian väl sätter sidan till och börjar bråka å resa sig.. Då kan jag inget göra..
 
Blev iaf dressyrsadel idag, körde på ett träns med remont nosgrimma för att nypa igen munnen lite på honom samt kulbettet (som jag för övrigt inte ridit på på flera månader). Reflexer på och sedan gå ut och hoppas på det bästa.
Brian skötte sig finfint. Ingen jättesadeltvång idag utan det försvann på bara några steg. Jätteskönt. Jag valde idag även att hoppa över sporrarna å bara rida utan några speciella krav. Känna oss för lite.

Därefter var det en väldigt pigg och allert kille som var riktigt på hugget. Det kändes nästan overkligt att sitta i sadeln igen efter 2 veckors vila från hästeriet. Sist jag satt i sadeln var på tävlingen i Österfärnebo. Red svängen runt plantagen. Provade knapparna och styrningen lite för att se att allting funkade som det skulle ;) Man vet ju aldrig riktigt med herrn. Han ville gärna lägga sig å hänga lite på bettet. Provade lite trav och galopp när underlaget tillät. Brian var väldigt snabb idag med att springa på två spår. Svår att rakrikta å få hela den stora kroppen på samma spår.

Nåväl, vi kom hem helskinnade och myste sedan lite i boxen medan jag väntade på att Fredrik skulle hämta upp mig efter sin innerbandyträning. Tror Brian gillade det (så länge jag satt still där jag satt). Hemskt vad det är fridfullt att sitta å bara titta på när Brian äter. Det får mig att bara slappna av och leva i nuet. Alla andra jobbiga tankar försvinner och det är bara "vi".

Jag älskar verkligen att vara hemma igen. Visst, det var skönt å komma hemifrån till värmen om än att vi hade lite otur och blev matförgiftade mm. Men desto skönare var det att komma hem. Saknaden har varit stor efter ridningen. Det kändes liksom overkligt när jag satt i sadeln idag igen.. Jag bara älskar det. Jag lever för det här.


Brian imorse. Frukost ute i hagen i morgonsolen :)
Glad kille med världens snällaste ögon efter ridturen <3
Brian efter ridturen <3

Lite boxmys i väntan på att Fredrik skulle hämta mig <3
 
 
 

Shoppingen i Bangkok

Det bästa av hela resan var nog shoppingen lär jag erkänna!
det blev diverse shopping och en hel del prutning! Sämsta köpet blev nog resväskorna men då orkade vi helt enkelt inte hålla på å pruta utan ville hem så fort som möjligt å sola (sista dagen). Men jag hade ju även bestämt mig för en speciell resväska så ;) Enkel att hitta bland mängden av väskor när man ska hämta sitt bagage efter flygresan ;) Eller vad säger ni?


Lejonkungen och timon och pumba! ;) Kung ju! Jag älskar den!
 
Sedan blev det en hel del shopping. På bilden är det som jag har köpt till mig själv! Har även köpt födelsedagspresenter och julklappar för att ha det lite förspänt inför jul.
Gjorde av med en del pengar men samtidigt får jag se det som en investering eftersom jag ändå köpt det i sverige, för betydligt dyrare pengar!
 Och nu är julklapparna i princip färdiga vilket gör att man inte blir lika pank vid jul (då det dessutom betalas ut betydligt mindre i studiebidrag)

Som sagt, förutom resväskan blev det lite fler grejor till mig själv (för omväxlings skull)
 • 4 par jeans - Varav ett par diesel. Jeansen kostade 100:-, 100:-, 200:- och 200:- paret. Inte illa pinkat att få 4 par jeans för 600:-! :)
 • 1 par rosa billabong shorts för knappt 40:-
 • 1 resväska
 • 3 tublinnen, billabong. ett lila och två svarta.
 • 2 par skärp. Ett Prada och ett märkeslöst vitt.
 • 1 par converse för 260:- (prutade inte)
 • 1 gucci väska + 2 plånböcker
 • 4 par trosor calvin klein
 • 2 armanitröjor varav 1 svart tshirt och en långärmad lila.
 • 2 tub-bhar.
 • 3 nagellack för 20:- totalt
 • 1 lång skjorta
Ja det var prylarna jag shoppade till mig. Presenterna kan jag inte avslöja här på bloggen nu eftersom födelsedagarna å sådär inte har inträffat än :) Men kan säga att det kommer bli dåligt med shopping för min del på ett bra tag nu! Men får se det som investeringar och nu kan jag städa ur mitt klädskåp på trasiga leggings å jeans. Å nu har jag jeans för flera år framöver :)
 
Är sjukt imponerad av Bangkoks shopping. Det fanns stora köpcentrum ÖVERALLT. Bredvid varandra, på andra sidan gatan. Stället där vi shoppade hette MBK och det var så sjuukt stort. Undra om det var 5 våningar eller 6. Det måste ha varit minst 1 km långt med affärer samt superstora marknader. Kan lugnt säga att OM vi hade kommit ifrån varandra där inne så hade vi aldrig kunnat hitta på varandra igen utan skulle ha blivit tvugna att leta oss tbx till hotellet för att mötas upp där. Så sjukt stort var det. Stod man på ena änden så såg man inte slutet på andra sidan.. Helt jäkla sjukt!

Bifogar lite googlebilder på MBK:


Såhär stod det om MBK på internet: MBK Center, också känt som Mahboonkrong eller Mabunkrong är ett köpcentrum i Bangkok, Thailand. Här säljs allt från mobiltelefoner, kameror och annan elektronik till skor, kläder, kosmetika och möbler. Med åtta våningar, 330 meters längd och 2 500 butiker är det ett av de största moderna shoppingcentrumen i Asien. MBK Center har i genomsnitt 105 000 besökare varje dag.
 
 
 Äntligen hemma! :-)

Jag lär ju säga att jag tämligen var himla glad över att vara hemma igen. Flygresan gick jättebra och även om jag var besviken över att det blev ett "reserv" plan som vi fick åka med hem med betydligt sämre standard. Detta förstörde upplevelsen av flygresan en aning!
 
Väl hemma på arlanda så hade vi en superröta och alla fyra väskorna kom rätt så snabbt på bandet. Och min kom först till och med vilket inte hör till vanligheterna. Med min otur så skulle det kunna vara så att min väska har hamnat på fel plan eller något ;)

Väl hemma i sandviken igen efter att vi släppt av Therese och Pär så ringde jag direkt till Pizzeria Torino och beställde en Pizza åt mig och Fredrik som vi hämtade upp innan vi åkte hem. Alltså fy fan va jävla god den var. Godaste maten på de senaste två veckorna som jag har ätit utan att tveka!

Åhh så glad jag är att vara hemma igen. La oss vid kl 21 och vi var rätt slitna både jag och Fredrik. Ändå vaknade vi klockan 3 båda två helt klarvakna. Jetlag! .. Lyckades iaf somna om och vaknade återigen vid klockan 7 :)
Idag står lite på schemat att göra. Vi båda ska till skolan och sedan ska jag åka och hämta lilla Brian ikväll. Sedan skulle jag ha klämt in en resa för att hämta min bil i ockelbo där den är på verkstad. :)

Ska skriva mer om våran resa i Thailand också :) har blivit lite dåligt med bloggande.
 

Fundering

Alltså, riktiga vänner stöttar.. Och jag stöttar tillbaka. Dock lär ja ju säga att de kommer tillfällen då jag blir riktigt jävla besviken. Och det kan inte vara sammanträffande känns som..

Det finns en person, som varje gång det har gått dåligt för mig och Brian på tävling.. Alltid hör den personen av sig å frågar hur det har gått..(när det har gått dåligt)
 Men det känns som att personen vet det efter att ha sett i tdb på resultatet.. Men ändå måste höra mig säga att de gick skit.. Men när det är omvänt å det har gått riktigt bra för oss så säger personen inte ett knyst.. Å då känner jag själv att ja måste berätta för personen hur bra det gick å då får man till svar: jo jag vet, jag såg det. Grattis..
Lite kort bara...
Alltså?! Wtf? Vad är man för en vän som alltid bara kan fråga hur det går när det har gått dåligt?! Jag bara undrar! Då känns det inte riktigt som en tvättäkta vän direkt kan jag tycka. Sånna vänner behöver jag inte. Och om man nu känner sig träffad å de bara är olyckligt sammanträffande å de inte alls är så, se till å kanske ändra den där attityden..
//Linda

Vi har det bra :)

Jag mår nu bättre efter min matförgiftning och medicinen funkade verkligen super :)

Igårkväll åt vi hamburgare på hotellets restaurang. Men lär säga att jag saknar de svenska.. Var inte en enda krydda på själva hamburgerköttet så de smakade inte så mkt.. Å till dessert åt vi bananasplit. Igen höjdare tyckte jag å lämnade hälften :p men när vi åkt till bangkok så ska jag äta en banansplit från en speciell glassbar, längtar!! men kan säga att ja saknar svensk mat, hamburgare, pizzor, you name it!!
Vi bor kvar på mercure koh Chang hideaway hotel. Vi har idag varit och bokat en minibuss för knappt 200:-/person som ska ta oss nästan 30 mil upp till Bangkok på söndag. Vi har även bokat en elefanttur på två timmar imorgon till samma pris. Då ska vi få rida en tur på elefanter i djungeln i ca 1 timme, samt stanna för att bada med elefanterna och även mata dom. Det kommer bli grymt!! :)

Vi har även träffat ett nygift par i våran ålder på en restaurang bredvid hotellet idag vid lunch som vi satte å pratade med. Dom var ifrån Schweiz å var här på smekmånad. Restaurangen vi åt på hette happy turtle och hon som hade det var gift med en svensk som vi satt och pratade med. Frågade om lite tips å råd å sådär :) super!

Maten där var okej, roliga var att dom formade mitt ris som sköldpaddor också :) fyndigt 
Beställde därefter en vattenmelonisdrink  där :)


Kvällens planer ser ut enl följande, vi funderar på att gå uppför gatan för att köra på en thaimassage var, samt att de blir lite restaurangkäk å kanske biljardspel och karaoke!
På hotellets bar är de grymt bra, för dom har happy hour mellan 21-23 där det är: köp 2 betala för 1 :)

Bilden nedan är ifrån igår då vi var på hotellets bar. Bartendern å Fredrik spelade mot varandra å han var supergrym å gav Fredrik en mass tips :)

Hej så länge!

Dåligt med bloggade

Men det har faktiskt sin anledning. I skrivande stund är vi på koh Chang en vacker paradisö. Tyvärr så blev det inte en sådan bra start på våran vistelse här. Våra första nätter skulle vi spendera på Nature beach bungalow resort.. Vilken besvikelse. Lortigt och misskött. Man hade inte en anin om vilka som var personal eller ej eftersom ingen hade någon lämplig klädsel. Vår lovade wifi fanns endast vid restaurang/lobbyn och där vi trodde att våran bungalow skulle ligga -vid havet låg i ett litet trångt område vid vägen.. Massa löv å skräp å allt såg bara skabbigt ut.

Vi blev visade till våran bungalow, och jag föll seriöst i gråt när jag insåg vad de var för ställe vi hamnat på. Sängen var stenhård, filtarna var som urtvättade, tunna hoodtröjor... I Fredriks var det dessutom hål i, och dom hade fläckar.. Insektsnätet var tejpat för att sitta kvar vid fönstret.

Inne i "badrummet" så regnade det in å toaletten var full av lortigastes utifrån. Kranen i handfatet satt löst, å de fanns Inge varmvatten. Å taket till bungalowen var i plast, ungefär som ett altantak. Och de låg massa löv å äckel där ovanpå. Handdukar å tvål fanns inte. Handdukar fick man lösa ut mot en depositionsavgift av 100thb/st. Vi gjorde det och dom var skabbiga och trasiga även dom.. Jag bröt seriöst ihop å började jättegråta... Vilket jävla Piss ställe!

På kvällen åt vi mat från restaurangen. Även där var det lortigt. Stolarna å borden.. Personalen såg ut som att dom ätit citroner å man verkade mest vara till besvär för dom. Maten i sig var bland de godaste vi ätit på hela resan?! Helt otroligt.  Vi satte oss sedan i Lobbyn för att plugga med tillgång till internet. Dock kastade dom ut oss rätt snart å stängde Lobbyn kl 22 å även restaurangen. Själva tog personalen biljardbordet för egen del å resten spelade kort å brydde sig inte ett skit om sina gäster.. Fredrik å jag bestämde oss: en natt, imorgon drar vi..

En helvetesnatt väntade. Kunde inte sova varken jag eller Fredrik. Svettades å frös om vartannat. Ingen ac i bungalown utan bara en fläkt i taket. Usch..


Kl 6 på morgonen började vi packa ihop våra saker. Kl 6.45 satt vi vid receptionen å väntade på personalen som kom vid 7.30. Ingen av dom i personalen hejade på oss, förutom receptionisten som frågade om vi ville checka ut.  Vi gjorde det men igen frågade varför, trots att vi bara stannat för en av de tre betalda och bokade nätterna.. 

Vi drog iaf till nästa hotell: mercure koh Chang hideaway hotel. Där mötte en oss och hjälpte oss med väskorna in till Lobbyn, vi fick även ändra vår bokning å flytta den två dagar. Underbar personal! Tack!

Dock så åkte jag på matförgiftning som slog ut samma morgon. Och hela dagen igår låg jag på hotellrummet å sprang på toa vet inte hur många gånger.. Fredrik fixade medicin men ja är fortfarande klen å känner inte alls för att äta. :/  igår när de slog ut åt jag lite yoghurt, vatten och två mini bananer på hela dagen..

hoppas på att det här ska försvinna snart så vi kan ta vara på våra dagar på denna annars fina ö <3 har verkligen aldrig mått så här dåligt.. 

Idag så har jag varit pig nog att ligga i solstolen vid poolen och ärva provbadat i den. Är bra mkt piggare än igår men inte som vanligt. Blir illamående för minsta lilla och ont i huvudet å klen. Men tack vare medicinerna så gör inte magen sig påmind på samma sätt eller smärtsam längre iaf. 


//tjing från mig i Thailand

RSS 2.0