Uteritt :)

Blev en uteritt på eftermiddagen, kan säga att efter 2 dgrs "vila" (tog en promenad med honom igår bara) så var han verkligen på hugget. fort skulle det gå, öronen framåt och på allerten riktigt. Jag som hade hoppats på en mys-tur bara i lugnan ro.

Så när vi nästan var hemma så hade det börjat mörkna. Reda vanliga rundan. Då ca 100-150 meter innan storvägen så var det helt plötsligt jättemkt bilar parkerade på båda sidorna av bostadsområdet (say whaat?). Det brukar det aldrig vara. Då blev jag varnad utav en annan tjej som tydligen nyss varit ute å ridit att det var "julfirande" för ungarna och att det uppe i byn var tända massvis med marsaller (eller hur det stavas). Lugnt tänkte jag eftersom vi skulle raka vägen över storavägen och inte upp i byn. Brian tyckte det var jättekonstigt att vi skulle gå mellan alla parkerade bilar som stod på båda sidor om vägen. Spänd häst.. Sedan blev det jättebingo när jag såg att dom tänt marsaller även nere vid denhär vägen i ett 40 tal meter fram till korsningen...

Helt otroligt nog så gjorde Brian inget väsen av sig? På sin vakt men då kan han vara betydligt spändare för en sten på sidan av vägen än vad han var för marsallerna (så ja kunde inte undvika att bli lite stolt). Dock nere vid korsningen så hade dom ställt upp någon "fårskylt" med flera marsaller bredvid på höger sida, och även på vänster sida stod en marsall. Så då valde vi att gå mitt i vägen för att bilen som kom bakom skulle förstå att jag ville gå över först eftersom jag inte tyckte att det var någon bra ide att trycka upp brian bredvid en/flera marsaller vid en vägkorsning där bilarna passerar (ska passera i 70knyck) men lovar att de går nog liiite fortare än så.. Bilen hajjade tydligen ingenting utan tröck sig in bredvid oss på höger sida (?!).. Så jag tänkte, ja men då ska han väl svänga vänster då.. Så när det blev bilfritt i båda riktningarna så gav jag tecken till Brian att skynda oss över.. Då gör biläcklet en rivstart bredvid oss, Brian skötte sig men fick lite brottom. Sedan så gott som prejar biljäveln oss över på vänster sida vägen helt där vi får bilmöte?! Fy fan vilka äckliga idioter.. Det kokar i kroppen på mig. Jag ska önska mig missiler av tomten i julklapp som jag ska kunna skjuta iväg när vi är ute å rider på bilarna.. Och får jag inte det av tomten så ska jag ha en näve med stenar och kasta på bilar vars förare inte kan visa hänsyn.

Tro mig, jag vill vara på vägen lika mycket som ni vill ha mig där. Men allemansrätten gäller. Det finns inga bra ridvägar där vid stallet så för att komma ut i skogen så behöver vi ta oss dit på något sätt (på vägen). Brian är sjyst med den mesta trafik men tycker det är obehagligt om mötande bilar inte saktar in. Jag försöker underlätta mötet för både dig och mig. Dvs, jag håller mig så långt ut mot diket som jag kan, samt att OM det finns möjlighet så går jag av åt sidan på stickvägen och stannar där. Och jag gör alltid halt när jag möter/blir omkörd av en bil för att det hela ska gå så smidigt som möjligt och för att undvika att du som bilförare får en häst över motorhuven.

 

Nytt verk påbörjat igårkväll :)

Bjuder på lite bilder..
 
 
 
 
 

Halleluja

Först måste jag bjuda er på Molly Sandens version av Halleluja.. Oerhört fin <3 Jag blir både ledsen och glad utav att lyssna på den..
 

:-) något positivt!

Fick meddelande idag om att hoppsadeln passade och numera är såld. Känns superskönt! Så nu har jag kunnat meddela de andra intressenterna att de för kolla på andra annonser. Nu bara grabben mår prima igen så är det dags att kolla efter något annat.
 
 

Fredag!

Fredag igen, men en annan fick ju helg igår redan. Börjar bli till en vana nu att man går i skolan ca 2 dgr i veckan. Riktigt lyx! Dock vet jag inte riktigt hur min lilla häststackare mår. Ingen feber och det blev en promenad på eftermiddagen. Pigg och glad precis som vanligt när vi är ut. Men just nu vill jag bara veta vad som gör att han äter så himla sakta. Ska avvakta i helgen men om det skulle bli sämre så åker jag in på klinik med honom.

Grabben äter så hemskt sakta och är inte så jätteglad i sitt pelletskraftfoder. (dock när jag hade blötlagt det och det hade fått dragit sig så tyckte han det var bra och åt upp allting. Troligtvis så skulle jag tippa på att det är så att han bitit sig i kinden eller något och eftersom lilla herrn är känslig så blir de jobbigt att mala pelletsfodret - men att det går lättare när det är blött eftersom det då bara är att tugga och svälja. Min lilla grabb. Det svider i Lindahjärtat när han mår dåligt.
 


Tur han äter iallafall <3 Han är ju matglad. Oavsett om han blir bättre eller ej så ska jag ringa ATG på måndag direkt när dom öppnar (alternativt en som Patricia tripsade mig om) och åka in med honom och hoppas på att vi kan få en tid direkt. Det är ju som sagt snart ett år sedan tänderna blev fixade, och må hända att han behöver det redan nu. Troligtvis är det ett sådant enkelt problem. Och grabben är ju som sagt känslig.. Min lilla drama-queen. Dock blir jag ju nästan hysterisk när han inte mår på topp <3

Iaf tog vi en promenad för hand idag och han tyckte det var riktigt trevligt. Spetsade öron och jättepigg :-)

Nu ikväll har jag fixat och donat här hemma. Så nu är julgrejorna framme, inte för att vi har så mycket av dom men det räcker för våran lilla lya iaf. Så nu får Fredrik en glad överraskning när han kommer hem ifrån innerbandyn. Men nu ska jag iväg å pussa om Brian god natt <3
 
 

Speedsketching

Tänkte bjuda på en speedsketching på en blyertsteckning jag började på igår.
Klippet börjar med en speedsketching som sedan avslutas med bildspel fram tills att den är klar :)
 

Sjuk Brian?

Igårmorse kunde jag på morgonen observera att han inte äter sitt kraftfoder lika fort som han brukar. Jag menar, Brian är en matglad häst, en häst som alltid är hungrig. En riktig gam, likt en hungrig ponny. Det är Brians förhållning till mat!

Så var dock inte fallet igårmorse utan jag hann med att lägga ut hö i hagen, vatten, fylla på nytt vatten till Brians box, byta täcke och ändå var han inte klar?!. Han får 1kg kraft på morgonen.. Och det brukar han suga i sig likt en dammsugare. Eftersom jag skulle till skolan så åkte jag. Och på kvällen tempade jag honom vid insläppet och den visade på 38,4 grader. Då var det kväll som jag sa samt att jag tog ut honom mitt i kraftfoder-ätandet.

Imorse tempade jag honom det första jag gjorde när jag kom dit på morgonen för att släppa ut dom. Tempen visade då på 37,1 = ingen feber. Så nu kan jag lägga den tanken åt sidan. Men fortfarande så äter Brian sitt kraftfoder enormt sakta. Jag stod kvar i boxen och tittade på honom och han åt lite grann och sedan vände han sig mot mig istället med snälla ögon (brukar väl han aldrig göra och framförallt inte när han äter för då är maten prio nummer 1!).
När inget hände så återgick han till maten och sedan släppte jag ut honom. Sedan fick han gå ut i hagen å äta sitt morgonhö. Iakttog honom lite då också men då vet jag inte om jag tyckte han åt nå saktare än vanligt? Ute brukar han inte ha lika brottom i ätandet (har jag för mig?).

sedan åkte jag hem och ringde vet. Jag blir ju så sjukt orolig så fort det är minsta lilla med Brian som jag misstänker att något inte är som det ska. Då vill jag helst lasta honom omgående och köra in honom till en klinik för att kolla upp OM det är något fel på honom. Det är så jag är. Blir sjukt orolig när det är något även om det är något litet.
Iaf så hade Tessan inte tid förens om 2 veckor och rekommenderade atg som även kan lysa (det är ju så mkt enklare å kolla en häst på klinik med alla resurser). Iaf så var tydligen atg obemannat idag när jag ringde (typiskt min otur!). Och därefter ringde jag distriktsveterinärerna där jag fick prata med en kvinna om våra "problem".

Iaf så blev jag rekommenderad att ta bort Brians kraftfoder och endast ge honom betfor utefall de är något med magen, magkatarr eller så. Tävlingshästarna kan ju vara väldigt känsliga med magen eftersom det är mkt träning ,tävling, åka hit och dit å sådär (dock är ju säsongen slut och jag upplever att vi inte kört lika hårt nu sedan sista tävlingen). Sedan ville hon att jag skulle ha Brian under uppsikt när han äter. Om han spottar ut några "bollar" eller några andra tecken på obehag eller om han grejar med munnen. Blev även sagt att hon tyckte inte jag skulle ställa av honom utan fortsätta rida eftersom det håller igång magen. Och sedan höra av mig till veckan.

Brian brukar ju även ha vassa hakar varje år när vi kollar tänderna - mer eller mindre. Men är ordinerad av vet att det räcker med att fila till dessa två gånger/år. Och i januari är det ett år sedan han fick tänderna kollade sist. Så förhoppningsvis så är det dom som spökar och inga magfel.

Och hon sa även: hade han haft en fraktur i munnen så hade han inte ätit alls - vilket känns riktigt skönt iaf!
 
 

PFK Supporters Sweden

Gå in och gilla deras sida på facebook. Detta är en hästhjälporgainsation. Lite kort om gruppen: Gruppen startades som en samlingspunkt för svenska vänner som vill stödja PFK i sitt arbete med att hjälpa de hårt arbetande pyramidhästarna

https://www.facebook.com/pages/PFK-Supporters-Sweden/150418988498898
 
Jag fick ett väldigt hedersfullt uppdrag att måla en tavla som sedan skulle auktioneras ut där pengarna skulle gå oavkortat till denna organisation och därmed hjälpa dessa hästar som far otroligt illa. Hästarna får hjälp av PFK med mat och husrum. (Behövlig vila) Veterinärvård om det behövs. Hovslagare, tandläkare kommer regelbundet. De får hjälp med utrustningen (sadelpaddar, nosludd, grimmor)... allt sån't som vi tar för givet!!! En del hästar köper de loss. På sidan på facebook så kan ni se massa bilder på vad ert stöd eg kan förändra ett liv för dessa hästar. Varning för hemska bilder.

I skrivande stund så ligger min tavla på buder 2500:-! Helt sjukt! Jättekul verkligen att jag fick ett sådant hedersfullt uppdrag och att det kommer hjälpa hästar i riktig nöd.!
 
 

En del uträttat idag :-)

Idag blev det lite uträttat. Har på förmiddagen spenderat min tid i skolan. Lite diverse problemlösning i Autocad. Riktigt bra hjälp av läraren som undervisar oss. Fick många bra tips och jag gillar läraren skarpt. Han är superbra och pedagogisk och inte alls som andra lite sämre högskolelärare :-) Han tar sig tid och hjälper en när man behöver hjälp. :-)

Därefter blev det iväg och posta ett paket hos schenker och därefter landade vi på bilprovningen. Fick en riktigt trevlig herre som kollade min 2:a som jag fick på besiktningen sist. Sedan fick jag några positiva antydningar om "pärlan". Fick för mig att han nog gillar och tycker volvo 940 bilar är bra bilar :) Så det känns ju tryggt om det är någon som är positiv till just den bilmodellen när den ska in på besiktning. De kanske ger ett litet plus i kanten så att säga :)

Efteråt att han varit ut å kollat bromsarna så kom han återigen in tillbaka med ett flin och sa: Det var väl inget fel på dom där bromsarna heller? :)

En riktigt trevlig snubbe. Positiv, skämtsam osv. Honom vill jag ha nästa gång jag besiktar bilen. Så nu har pärlan gått igenom!

Ajuste ja, innan hemgång stod vi utanför statoil i bilkö i ca 40-45 minuter för att få tvätta bilen. Så nu är pärlan även nytvättad samt med nyputsad instrumentpanel fram och framruta. Så nu åker man som en kung i den :-)

 

Missbrukare... -.-

Nu börjar clementin-tiden... Och såklart hittade jag ett nät med sådana nere på ica.. Tror nog jag smällt i mig 5-6 stycken nu direkt... :( Så kopiöst jäkla goda!!!!!! Helt perfekt enkla att skala och helt supersmak! Åhh, nu får man ju ont i magen. Jag har ingen självdiciplin när det kommer till goda mandariner/clementiner/satsumas... Och nu är det iaf i ca 1 månad framåt högsäsong då dessa smakar som bäst (tsm med apelsiner).. Kommer bli en fruktig månad där man hellre äter dessa frukter än mat och kommer ständigt att ha ont i magen på grund av för många ätna per dag!
 

Snart juletider

En fin dag för året för somliga, medan det är årets tungaste dag för andra..

Min juletid iår, den 23 december så ska vi till en av de mest betydelsefulla personerna i mitt liv, Lena och spela bingolotto och umgås, säkert äta massa gott. Kanske spela lite sällskapsspel..
Därefter så på julafton ska vi spendera med en annan del utav min fina familj, Fredriks familj som nu också är min familj. Så otroligt glad över att jag har dom. Ingen jul kommer någonsin att bli sig mer lik, men jag ska göra de kommande jularna till något bättre och mitt nyårslöfte för iår kommer vara att endast lägga min energi på de personer som verkligen förtjänar det och köra den resterande skiten i papperskorgen och kassera den delen av livet för gott. Jo, då mår jag nog bättre än bäst i slutänden. Och jag är redan på god väg. Och vilka är det tack vare? Jo, mina fina vänner och min fina familj. Fredrik som stått ut med mig när jag mått sämre än sämst, Lena som jag har kunnat ventilerat allting med som har varit jobbigt och som jag alltid kunnat prata om saker med oavsett vad det har handlat om i mitt 25 åriga liv. Sedan mina fina bästa vänner (ingen nämnd ingen glömd) och sedan Patricia som stöttat mig med Brian och fått oss att bita ihop och kämpa vidare.. Tack alla <3
Att stötta någon innebär att man ska finnas där tillgänglig att prata när man behöver det, att kunna lyssna på någon annans tankar och åsikter utan att nervärdera dom.
 

Tisdagstrim!

Bjuder på lite filmer från kvällen i ridhuset!


En nöjd Patricia och en stolt matte när passet avslutades! :) Och Brian och Fille fick dela på Brians banan som han hade med sig som "godis" Gottegott tyckte pojkarna och hemåt kunde vi styra kosan nöjda och glada :-)
 
 

 

Duktig prins :-)

på order från patricia att åka ner till ridhuset idag för att mr B skulle göra av med lite energi inför morgondagen så drog vi mot stork på fm.
Brian kändes riktigt lugn och avslappnad idag vilket bådade gott. Lite uppvärmning i trav på lite olika linjer för att sedan vagga över i lite galopparbete. Jobbade lite på volt med att variera ställningen vilket funkade fin fint. Han var med mig.

Vi avslutade övningen som Patricia sysslade lite med igår och körde galopp på serpentinbågarna med den mittersta bågen i förvänd galopp. i vänster varv så blev han lite stark på yttertygeln och bet gärna tag lite i högern..

Nåja, det kändes riktigt okej iaf och nedsittningen kändes inte katastrofal idag, har antagligen med att göra att Brian var lite loj och lite mer avslappnad sedan gårdagens pass och inte all denna energi sprudlande i kroppen idag :-) Avslutade med ett leende på läpparna och tiden verkligen rann iväg i ridhuset. Och när vi kom ut till släpet igen fick Brian lite godis: en banan. Populärt! Tog till och med en tugga av skalet. Brian älskar bananer! :-) Såna gånger är det roligt att rida. Hoppas verkligen att vi kommer ta oss framåt i vinter för att verkligen kunna sätta de nya målen till nästa säsong. Ska bli så himla roligt. Lämna Lc bakom oss och strosa vidare med mål i La och alla dess finesser som ska sitta för att ge bra poäng och procent. Den som lever får se :)

 

Känslan som uppstår..

..När man planerat att åka till ridhuset med Brian idag och när man kollar på anläggningens hemsida så står det att d är KM ihoppning frn 12-? och att vid kl 17 så är ridhuset uthyrt till nå jäkla hundar... -.- Irriterande!!!
Nåväl, .. Nästa gång kollar man dagen före om det är något inplanerat i ridhuset!
 

New in process

Påbörjade en ny tavla idag. Som jag älskar fuxar! <3 Mumma! Ska bli kul imorgon när jag får lägga till lite detaljer på denna. Kommer nog bli riktigt stilig! :-)*uppdaterar inlägget*

Målade liiite till innan jag gick och la mig. Ett extra lager färg på hästen så nu har den vita duken försvunnit helt under färgen och lyser inte igenom längre :-)

Uppdaterar 26/11 - nu är den klar :)
 

 
 
 I solskenet

Idag passade jag på, på förmiddagen att bege mig ut i solskenet tillsammans med Brian. Provade hoppsadeln med pad idag men kunde efter ridturen konstatera att det funkar inte ens med pad. Den glider bakåt å tippar ner fram. Så de blir att åka tillbaka med den till Sara imorgon. :(
 
Annars var det en trevlig ridtur. Brian var mer avslappnad än vanligt och det kändes tokskönt! Visst, han skvätte väl å spände till om de  var några spöken eller andra farliga monster men annars så skötte han sig exemplariskt idag. Nästan så att jag kunde fantisera att jag satt på en läromästare - men bara nästan! ;-)
Märktes på ganska redigt idag att det verkligen är vinter. Hua så kyligt och solen värmde bara pyttelite när man kom ut ur skuggpartierna. Och solen står verkligen lågt på himlen nu. En himla kontrast jämfört med sommarsolståndet.. Saknar sommaren!!!

 
 Så himla tråkigt nu när det är så himla hårt i marken att man inte kan göra någonting ute med Brian. Så idag blev det som sagt bara en skrittur. Ridhuset imorgon!
 
 

Sommar i storvik - vinter i kungsgården?

Gjorde iordning för att åka till ridhuset idag på eftermiddagen. Tänkte att de börjar ju bli dags att brodda i Brians skor. Broddade i trakterna i fram innan vi åkte. Är ju trots allt inte halt ute på det viset- ÄN. Men nu har ju minusgraderna kommit så då är det inte så att jag vågar rida ut obroddat.. Men hur som, ridhuset idag! När vi kom till Kungsgården så möttes vi dock av en glad överraskning (?). Snö! Jo där låg det snö, bara 10 minuter med bil å släp hemifrån.. Knappt..

Stackars Brian gled där de lilla skö/isen som kommit var packad.. Himla glad att jag valde att brodda i trakterna fram som jag eg inte trodde jag behövde.
 

Brian kändes riktigt fin idag. Red på raka bettet. Trivs att rida honom på det och Brian verkar väldigt nöjd också. Dock så kan han bli lite stretigare med huvudet ibland vid övergångarna ibland. Men annars upplever jag en stadigare form osv. Nöjd med ridpasset idag :-) Duktig Brian som inte älgade på i galoppen. Provade även göra någon galoppsluta. När saker och ting känns riktigt bra så måste man ju prova på.. Duktiga grabben min <3

Nu får vi se om Patricia vill rida något i helgen. Börjar ju dra ihop sig snart till Birgittaträning! :-D Fick även info idag att självklart kommer Patricia att få en plats med Brian.. Happy!
 

Senaste projektet

From beginning to now :)
 
 
 
 
 

 
 Det var allt för idag :-) Hann rätt långt idag och är riktigt nöjd med resultatet! :-)

Dagen efter kan jag stolt visa slutresultatet. Är riktigt nöjd! :-)
 

 
 
 
 

I huvudet på Gunde Svan

Har precis sett avsnittet på tv4 play. Och jag lär ju säga, vilken grym människa han är. En riktigt grym tävlingsmänniska! Helt otroligt! :-)
Fler som tycker att ridsporten, ja att vi inte gör någonting å att det är hästarna som gör jobbet borde prova rida. Såna människor som inte rider brukar ha svårighet att ens kunna rida lätt.. Å tänk då att i full kontroll hoppa en bana, att sitta rätt, rida med fina hjälper, skola sin häst väl.. Listan tar liksom aldrig slut. Så oerhört mycket precision som behövs. Tålamod, känsla.. You name it.. Jag kan inte sluta förundras över den underbara sporten jag pysslar med och som man aldrig är fullärd inom. Man kan alltid komma längre. Och det krävs att man är en speciellt målmedveten och kämpande individ som ryttare för att bita ihop trots att man halvt slår ihjäl sig emellanåt. Ut i bitande kyla, regn osv.. varje dag.. 365dgr om året.
 

Blött!!!

Idag skulle vi mäta med såna där instrument som lantmätarna mäter in fastigheter med. Första Laboration-mät-grupperna ingick jag i. Kan ju säga att det hela tappade lite upplevelse i att vi hade så fruktansvärt kasst väder!! Ta på kläder efter väder - jo tjena.. Imorse stod det på vädret att det skulle snöa hela dagen.

Så jag, på med vinterjacka, vantar och mössa.. Men istället så pissregnade det och snålblåste och jag höll seriöst på att frysa ihjäl utan att ljuga. Bra jobbat tjejer! Teamwork. Tillslut lyckades vi få till det trots att våran apparat muppade ur flera gånger och i början märkte vi inte ens det så då visade den fel och vi mätte fin fel avstånd.. Men i och med kylan och regnet så när vi väl fått ut alla våra mätpunkter så mätte vi inte om utan det fick vara så. Och det blev bara svårare och svårare att få ner det på papper. Desto senare på eftermiddagen det blev, desto sämre blev det med papperet som bara blev fuktigare å fuktigare och tillslut var det bara en mjuk trasa som inte ens gick att skriva på..

Kan ju säga att om vädret varit med oss hade vi varit mer ambitjösa och rättat till felen osv.. Men på slutet ville vi bara hem och värma oss.. Verkligen jätteotur med vädret! Annars hade denna laborations-mätnings-uppgift varit väldigt kul. Nu tog jag långhelg å är ledig fredag-måndag.. Å börjar på Tisdag igen.. Najs!

Brian får stå idag.. Efter att ha frusit så mkt blev det att tina upp i ett varmt bad, och sedan vägrar man gå ut något mer idag.. Hua och usch vad nedkyld man blev!

 

Dagens ridning

Idag åkte vi till ridhuset på eftermiddagen före lektionerna. Tanken var att prova hoppsadeln som jag har hemma på "lån". Så red i den idag. Den har legat ypperligt när vi provade hemma i stallet. Och likaså när jag spände gjorden. Dock blev det annorlunda när jag hoppade upp och red så nu känner jag mig väldigt osäker.
Den ligger bra hela vägen mot ryggen men den blir trång vid manken när vi kör igång och rider.

Idag körde vi lite galopp, samt att jag plockade fram två bommar och två sockerbitar. Placerade ena bommen på ena långsidan och sockerbitarna och den andra bommen på andra långsidan så att det gick att köra på volt. Pigg och glad kille. Lite ostyrig efter att vi gjort ett skutt över sockerbitarna men han var väldigt fin vid anridningen på slutet. Lugn och rund galopp. Supernöjd!

Brian reagerade inte alls på sadeln men som sagt så ligger den an lite väl mycket fram vid ridning. Den ger mer utrymme åt manken än den jag redan har men känns onödigt att byta ut den gamla mot en annan sadel som inte heller ligger riktigt bra hela vägen om man säger så. Efter nu kan jag helt säkerställa att det är normal bomvidd han behöver. Och att det nog bara är att leta vidare. Förhoppningen är ju att jag ska hitta ett bra "byte" eller att jag ska hitta en sadel för samma pengar som jag säljer min för..
 

Bra besked! :-D

Idag fick jag reda på någonting riktigt RIKTIGT bra! Nu på eftermiddagen hade jag fått ett mejl om uppdateringar på blackboard och att man nu kunde se sin poäng och sina resultat från tentan i :Samhällsplanering introduktion 10hp (en kurs om planeringshistoria).
 
Jag blev såklart genast väldigt nojjig eftersom jag tidigare tänkte att jag blir superglad OM jag ens får godkänt. Så osäker kände jag mig på min prestation.. Sedan för ca 1-2 veckor sedan fick vi preliminärt besked av en annan lärare som meddelade mig om ett C. Kände mig mer lättad men ändå inte säker. Och nu när jag alltså loggade in ikväll, ont i magen över vad jag skulle se. Men resultatet gav mig en väldigt glad överraskning! Nämligen ett B! Enl nedan:

Helt sjukt grymt! :-D Jag tror ingen kunde vara gladare än jag själv idag!
(förutom Fredrik då som skrev ett A på sin tenta.. jäkla mvg barn ;))
Nu väntar jag bara på resultat för hela kursen. Och eftersom tentan är betygsgrundande eftersom alla andra uppgifter under kursens gång endast gav betyget godkänt eller icke godkänt så känns det ganska lovande och att jag verkligen hoppas på att et B i hela kursen är att vänta. Hade varit såå grymt! :-)
 
 
 

Hemmaplugg idag :)

Idag är det lite hemmaplugg vilket är rätt skönt lär jag erkänna. Strömavbrott i morse så det passade ju perfekt eftersom det hade börjat ljusna när jag drog iväg till stallet. Annars hade det ju varit lite svårt om det hade varit lika tidig morgon som igår och hålla på i kolsvart mörker ;)

Detta var d jag pysslade med igår! Ritat en karta i OCAD med symbolförklaring osv. Svårt! Nu ska jag fortsätta med den andra uppgiften från igår som inte blev klar. Workiworki!
 
 

Fyrkantiga ögon?

Nu har jag suttit med Laborationer framför datorn mellan klockan 8.15 imorse och klockan 17 i eftermiddags(kväll). 3 stycken laborationer.. Galet, och den enda man eg hann klart med var den första :( .. Dom andra två blev halvklara. Nu har jag suttit hemma och den sista laborationen är nog klar nu. Nu ska jag försöka färdigställa tvåan imorgon eller någon dag framöver. Brian fick inte helt oväntat vila idag.. Man kan inte hinna med allt :(
 

Nytt projekt påbörjat :)

Ikväll påbörjades ett nytt projekt. Tänkte att jag skulle påbörja först på onsdag, men i vanlig ordning kan jag ju inte riktigt hålla mig. Så nöjde mig med att påbörja skissen och en del utav grundfärgen. Bjuder just nu bara på en bild utav skissen som tog mig ca 5 minuter att göra.. 5-7-10 minuter och INTE en minut längre..

Det går riktigt fort. Funderar på om jag ska rigga en kamera när jag skissar/målar någon gång å köra upp hastigheten å göra en speedpaint video å lägga upp :) Någon som skulle va sugen å se något sånt?

 
 

Projekt avslutat :)

Igårkväll slutförde jag porträttet av galoppören Senator Sam. Resultatet blev följande (med reservation för dålig bild pga konstigt ljus):
 
 

Finaste grabben! :-) <3

Efter mycket velande så tog jag ändå beslutet att vara uppe med tuppen och dra iväg till ridhuset tidigt så att vi skulle hinna före skolan - för därefter så är ridhuset upptaget och det är bäcksvart ute.. Skit trist! Så vi gav oss iväg.
Började lite enkelt med lite sidvärtes förflyttningar i skritt som jag därefter tog med mig upp till traven. Jobbade vidare på övergångar och skänkelvikningar åt än det ena, än det andra hållet. Brian fixade det riktigt bra och var riiktigt med på noterna och det kändes verkligen som att gårdagen gav resultat trots att jag skämdes för honom då Patricia fick slita som ett djur. (btw så kan ni läsa i hennes blogg om passet igår under denna länk: http://rallybabe.blogg.se/2013/november/nov-18-2013.html )
Därefter gick vi snabbt över i galopp och kunde i bra takt galoppera runt på hela fyrkantsspåret utan att Mr Brian körde på i sitt eget tempo - dvs lägga i turbon. Jag blev sjukt överraskad över hur lätt det kändes allting. Däremot så red jag i ridskor idag vilket gör att de blev väldigt glatt med att sitta ner eftersom benen gled med tyget så fick jag ingen jättebra sits utan Brian blev mest stressad så körde mest galopparbete idag och passade på att arbeta i förvänd galopp. Kändes som att Brian satte allt galopparbete på sin plats idag och jag är verkligen supernöjd! Men det var ju en dag som denna som Patricia skulle ha ridit igen så hon fick lite löning för mödan. För idag var han verkligen kanon! :)

 
 

Fick ett tips av en vän ;)

Brian har ju en förmåga att klanta sig o kliva å slå sig själv på benen.. Han har nu fortfarande det där på insidan av ena bakbenet. Typ vid karleden.. Och nu är det extremt svåra tider. Gummiboots skyddar inte tillräckligt och de i neoprene funkar inte direkt optimalt när det är blött å kletigt ute :( 

Så nu igår fick jag ett tips utav en vän som hittat dessa på¨nätet...
Verkar som ypperliga skydd för Brian. Nämligen kombinationsboots.


Frågan är nu om man ska lägga lite cash å inhandla ett par sådanahär till Brian för att undvika dessa sår. Eller om jag helt enkelt ska leta reda på ett par karledsskydd. För funkar dom så vore ju det d bästa alternativet.
 
 

Söndagskväll :)

Idag stod det på schemat: Brian genomkörare av Patricia. Dags att börja köra på stenhårt inför kommande Birgittaträning som Brian och Patricia ska vara med på. Samt inför tävlingssäsongen 2014 så ska vi alla tre vara fit! :-)
 
Medan Patricia red Brian så höll jag Fille sällskap. Sötgoding! Snuffsa runt med mulen över hela mig? Tog jag upp telefonen ur fickan så var den tydligen något ätbart osv.. Tror hela jag var full av Fillepussar innan vi var färdiga :-) Dessutom är Fille en gubbe som är riktigt på allerten. Han pinnade på som en liten symaskin bredvid mig när vi knallade runt. Brian fick jag nog däremot skämmas lite för ikväll. Grabben var väldigt taggad och väääldigt framåt så Patricia fick säga åt honom både en och två gånger. Samt att han hängde sig lite extra i högertygeln *skämskudde upp*. Jag antar att Patricia kanske kommer skriva mer om passet på sin egen blogg. Jag var ju som sagt bara åskådare.
Patricia avslutade med någon skrittövning och Brian var väl både trött och förstod inte riktigt vad hon menade. Då försvarar han sig med att småstudsa och småresa sig lite.

Troligtvis så gav ikväll något som gör att Patricia kan fortsätta och jobba vidare utifrån nästa gång :)

Mr happyface innan vi åkte mot ridhuset :)
 

Tankar och funderingar

Jag och Fredrik låg och pratade i sängen imorse. Om hur jag eg bara skulle vilja kapa bort en del av mitt liv och aldrig behöva veta att den biten någonsin har existerat. Det skulle liksom vara enklast så och bäst så för mitt mående. Vi pratade en hel del om allting.

Det enda jag kan göra är att fokusera på livet här och nu. Leva mitt liv som JAG vill ha det och det utan att någon annan ska lägga sig i mina val. Jag ska älska och bry mig om dom som bryr sig om mig och om jag får hjälp - hjälpa dem tillbaka. Pusha tillbaka dom som pushar mig och vända ryggen till de personer som vänt mig ryggen och huggit knivar i min rygg så fort jag vänt mig om. De som accepterar mig för den jag är och inte för hur dom vill att jag ska vara. Äkta  vänner <3 Tack för att ni finns.

 

Varning

Fredrik blev uppringd utav ett utländskt nummer inatt. Idag när jag kollade facebook så spreds nyheten om nya bedrägerier på dettta sätt. Information från både polis, telebolag, tidningar osv.. Kan ju säga att vi inte gick på bluffen å lät skiten ringa ut iaf å svarade inte och ringde inte upp. VI har varit med förr så att säga på liknande bluffar (som vi inte heller gått på).. Men tyvärr finns ju de personer som går på.

Här står det om bluffen: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17857006.ab
 
 

Lördagsnöje :)

En pizza, godis, några avsnitt av Lost som toppas med lite målning. Helt okej lördagskväll :)
Nu har jag tagit en paus i målandet för lite intag av dryck samt att jag nog ska mysa ner mig bredvid Fredrik och se ett till avsnitt utav Lost :)

Men först tänkte jag bjuda på lite bilder från målandet!

Min arbetsplats = vårt köksbord ser ut som KAOS!


Liten närbild på ögat på den aktuella målningen.. Sjukt nöjd med det! :)
Fick till det precis exakt som jag ville ha det! :)
 
 
 

Ridning lördag

Idag åkte Brian och jag till ridhuset på eftermiddagen. Körde på vanligt träns idag och rakt bett med fasta ringar. Ridningen gav väl ingen riktig höjdarkänsla men samtidigt var det ju också det första passet med bett på nästan 3 veckor.

Det enda jag blev hyfsat nöjd med var på slutet då vi kunde rulla på runt hela 4-kantsspåret i en lugn galopp utan att han drog på. Men innan vi kunde lyckas med det så jobbade vi på volten och skiftade mellan att ha Brian utåtställd, rakställd och inåtställd. Avslutningsvis så galopperade vi på fyrkantsspåret och gjorde med jämna mellanrum 10-metersvolter. I vänster varv funkade det faktiskt riktigt bra. Men desto sämre att ratta runt honom i andra varvet.Men det handlar ju om vårat "sämre" varv.

När vi var klara och avslutade så kunde jag se att Brian lyckats med att slå upp sig på insidan av vänster bak-igen... Suck suck och åter suck.. Finns ingen klumpigare än den här hästen.. Igår var det uppe på kotan och nu idag samma ställe igen... Blev bandage.. Roliga tider just nu också att gå sår långt ner på benen.. *not*

 

Fortfarande...

Helt konstigt nog så mår jag fortfarande konstigt varje dag - sedan vi kom tillbaka från Thailand. Jättejobbigt att varje dag ha ont i magen och må dåligt.. Men inte hela tiden, utan det kommer och går..
 
Till veckan måste jag till sjukan för att ta prover precis som sköterskan på 1177 sa till mig.. För jag är troligtvis smittad av någonting som behöver behandlas som inte kommer att gå över utav sig själv. Jobbigt att åka till skolan, åka och träna med Brian och tävla.. Måste få ett slut på detta till veckan och hoppas att läkarna kan hjälpa mig.
Usch.. motivationen ligger verkligen inte på topp att åka iväg och träna när magen känns såhär orolig :(
 

Ingen ridning idag.

Hoppade över ridningen idag och åkte å köpte torvströ + en påse med stallpellets att blanda i torven bara för att prova. En säck med pelletsfoder fick också följa med hem :)

Idag fick Brian springa i lina med longergjord. Orkade inte rida ut idag och orkade inte heller ta mig till ridhuset men kände att Brian behövde få avreagera sig lite. Explosiv häst! Fick springa lös en liten stund och sedan fick han jobba lite inspänd på volt. Lite energi ur. Bjussar på lite halvtaskiga bilder tagna med telefonen


 
 
I helgen står lite ridhustrim på schemat. Eventuellt ska Patricia rida honom en av dagarna. Dags att sätta fart på dököttet om Brian eventuellt ska vara med för Birgitta i börjab av December :) Patricia och han är iaf anmälda nu så nu återstår det att hoppas på att dom iaf får en plats. Det är ju liksom väldigt högt tryck på platser. Men tanken är ju nu att dom ska vara med varje gång :)

Resten av fredagen då? Jo, det blir lite fredagsmys i skutskär (!?) Fredrik ska nämligen spela innerbandymatch. Eftersom karln stöttar och följer med och hejjar på oss när vi är iväg å tävlar så ska ju givetvis jag också följa med när han har match :-) De ska vara lika!
 
 

Flashback

När jag ser tillbaka på bilder så kan jag inte undvika att faktiskt le..  Bjuder på två inridningsbilder på Brian.. Det har hänt en hel del med rödtotten :)
 
Man får lite att fundera på när man ser tillbaka. Om jag vetat från början vilket oändligt jobb som skulle krävas, hade jag varit beredd att köra på eller hade man avbrutit? Många år av slit, blod svett och tårar.. Såhär i efterhand så känns det sååå himla värt allting, men undra om man hade tyckt det då om man visste i förväg?

En vanlig syn för några år sedan... Sadeltvång deluxe
 
 
 

Ett nytt verk tar form :-)

Vet inte om ni läsare tycker det är lite tjatigt med porträttuppdateringarna men då får ni titta bort ;)
Påbörjade i förrgår en ny tavla som ska auktioneras ut där vinsten ska gå till välgörenhet. Känns jättekul att ha fått förtroendet för ett sådant hedersfyllt uppdrag :)

Tavlan har en del tekniska svårigheter men jag får göra så gott jag kan :)
Bjuder på lite bilder från början fram tills hur den ser ut just nu.


Denna bilden visar hur långt jag kommit fram tills nu :)
 
 
 
 

Nu gör jag helg!

Man börjar bli rätt bortskämd nu. För andra veckan i rad så gör jag helg redan på torsdageftermiddag. LYX! Men har varit rätt "slappt" på schemat nu i skolan ett tag. Det har inte alls varit många lärarledda lektioner/föreläsningar/labbar men självklart så får man ju istället då arbeta hemma.

Idag firade Fredrik och jag som sagt 2 år tillsammans. Galet vad tiden har gått fort! Och vi har hunnit gjort så mycket saker tillsammans. Kvalitetstid :)
Kvällen firade vi med att äta middag på Church street och för mig var valet utav mat givet: BBc Ribs and chicken platter! Så jäääkla gott (och kladdigt när man ska äta ribsen med händerna).
Tack för maten älskling <3 Det dåliga är ju dock att man orkar ju inte äta upp allting. Gigantiskt mycket mat!Därefter blev det hem. Brian vila idag och jag ta det lugnt. Tyvärr så stack ju Fredrik iväg på innerbandyträning men men, vad gör man liksom? :-) Nu när vi tog Church street direkt när jag slutade skolan så fanns ju tiden för det också :) Själv tror jag att jag ska göra iordning lite chokladbollar <3 (tyvärr har vi ju varken cocosflingor, pärlsocker eller strössel hemma) så då blir det kala chokladbollar istället. Mmm, så får det bli.

Lär ju dessutom fira lite hur det gick för mig i min andra kurs :-) Lite virrigt angående resultat mm men fick ett svar av Jacob idag då våran ord lärare är på semester att kursbetygen är satta och att jag fick C på min tenta och därmed C i slutbetyg för kursen!! (jag trodde att jag låg på gränsen att inte ens få godkänt på tentan!) .. Dock vet ja inte om han virrat till det för enl mina poäng så ska de poängen ge ett B enligt studiehandledningen. Nåväl :-) glad är jag iaf för vilket som! Skitnöjd!
 
 
  

2 år <3

Idag firar jag och Fredrik två år tillsammans sedan vårt förhållande blev vårat officiellt. Ingen kunde vara lyckligare :-) Dagen kommer spenderas i skolan 10-17 (!?), men därefter gör jag helg för denna gången och så har vi planerat ett besök på Churchstreet för lite god mat och kvalitetstid. Gissa om jag längtar tills skoldagen är slut?! Jag älskar dig Fredrik
 
 

Kreativ

Idag har jag varit kreativ på både det ena och det andra planet. Jag har levererat en tavla idag samt att jag varit till valbo och köpt paketeringstejp + bubbelplast och lite mer svart färg eftersom den verkligen går åt som smör i solsken! Därefter började jag på en tavla som är beställd för att gå på auktion och vinsten ska gå till välgörenhet. Känns verkligen jättekul :-)

Sedan fick jag en väldigt snäll kommentar om min blogg ikväll som jag blev jätteglad över. Och i och med det så kunde jag inte låta bli att börja pyssla om - bara liiiite.. Blev inte helt som jag hade tänkt men kom en liten bit påväg. Nu ser "kommentarerna" annorlunda ut. Samt hela bloggen är uppdelade i "små fönster" eller hur man ska säga. Blev riktigt nöjd. Ska pyssla vidare en annan dag :)
 

Onsdagstrim

Idag blev det en sväng till ridhuset. Hade varningar om halt väglag och sådär men när jag åkte till stallet, visst det var halt men bara fläckvis. Och eftersom solen var på väg upp så skulle snart vägbanorna tina upp ytterligare så vi åkte ändå :-)
 
Brian var väldigt framtung idag och inget kändes riktigt bra. Går inte att jämföra riktigt med i förrgår då han verkligen kändes kanonfin och med på noterna. Värmde igång Brian lite och började sedan med galoppen direkt för att få upp flåset lite. Brian kändes väldigt framåt och inte riktigt så pass tillbaka som jag hade viljat. Det kan ju ha lite att göra med att han stod igår å sådär så. Och alla dagar kan ju inte vara på topp. Avslutade med lite sidvärtes rörelser och snabba avbrott på kvarts och medellinjen för att sedan byta galopp. Vissa avbrott och byten gick riktigt fint. Sedan så vill man ju prova dra det ett steg längre och prova göra ett byte i galoppen utan avbrott men då blir det genast väldigt jobbigt för herrn och han studsar istället i sidled och tycker att vi istället ska göra en galoppsluta.
"hoppbyten" kan vi fixa i varvbyte, dock inte klockrent men det där med å byta på rakt spår det är inte riktigt Brians grej.. Men man vill ju exprementera och prova lite ibland. Men vi får fortsätta på med våra snabba övergångar och byte med några skritt/eller travsteg emellan. Och dem gör han riktigt bra när vi gjort några stycken. Man får vara glad för det lilla och att det hela tiden går liiite framåt. Rom byggdes ju inte över en natt direkt :)

 
 

Är min häst lite muppig eller?

Kom på att jag måste visa. Igår när jag var till ridhuset på morgonen å hade lastat ur honom å höll på å göra honom klar för ett ridpass så ställer sig hästen å äter is ifrån min bil... Söthäst!

 
 

Rakad kille :-)

Ikväll fick jag hjälp av en vän att raka Brian. Halvraka! Hade som sagt bestämt innan att Brian endast behöver halvrakas eftersom han står i kallstall så vill jag inte raka mer än nödvändigt (även om en helrakning är betydligt snyggare estetiskt sett). Nåväl, vi turades om att stå med Brian och raka. Jag rakade de "farligare" delarna där Brian gillade att bli rakad på minst eftersom jag inte vill riskera att någon annan åker på ett bakben eller får 700kg Brian över sig OM han skulle bli riktigt tjurig. Han är ju inget big fan direkt när man varken borstar eller rakar under magen samt på sidan av magen eller på virveln. (nu var vi ju aldrig så långt bak som till virveln men ändå.

Brian skötte sig riktigt bra, tjurade ur lite och stod å tuggade i luften och bitvis så stod han där med dallrande läppar och tyckte det var sååå skönt! Snacka om att den här grabben verkligen vänder kappan efter vinden!
Tack så jättemycket för hjälpen Annika! :) Nu är prinsen halvnaken och vi kan fortsätta träna utan att ha en genomblöt häst som tar timmar på sig att torka!

 
 

:-)

Skoldag idag och slutar inte förens klockan 17 vilket känns rätt pissigt. Därefter blir det iväg å redovisa mina newbody pengar. Sålt 15 paket å känner mig rätt nöjd med min insats :) Tack alla som valde att beställa utav mig. Därefter vankas det tvättstuga mellan kl 17-21 som nog sambon kommer få ta tag i eftersom jag verkar få fullt upp. Maten ska fixas och därefter ska Brian rakas. Halvrakas denna gång. Trots att det kanske inte blir så snyggt så är det mest praktiskt eftersom Brian står i kallstall. Brian börjar ju tycka att det är förjäkla varmt med den där pälsen när han ska arbeta å trimmas på både i ridhuset och ute i skogen efter vägarna.. Så idag får herrn "vila" lite och bli friserad istället. :-)

Det är nu bestämt att Brian ska få vara med för Birgitta nästa gång hon kommer. Hoppas på att han också får en träningstid trots att han endast ska ha en tid EN av dagarna. Patricia ska vara piloten och det ska bli riktigt intressant att höra vad Birgitta tycker om honom och vilka redskap vi kommer att få i ryggsäcken. Patricia har sagt att ett träningsschema ska spikas nu så de är redo för Birgittaträningen. Förhoppningsvis så ska de nu få vara med på varje Birgittaträning och varva mellan 1 och 2 dagar eftersom det kostar på och som student är man ju inte känd för att ha den största och fetaste ekonomin så att säga :) Ska försöka jobba lite extra å hoppas på att svärfar snart har lite jobb över till mig, lät så på honom iaf att det nog skulle bli nå helgjobb framöver och håller som sagt just nu på att målar för fullt.
 
 

Tillbringat dagen

Måndagen har jag nog tillbringat helt inne i köket med mitt målandet. När det flyter på är det så himla roligt! :-) Svårt att släppa penseln för man vill ju liksom bara måla liiiite till! Och vipps har det flytit iväg flera timmar. Helt galet. Idag har jag levererat två tavlor, eller rättare sagt Monica m respektive kom och hämtade dom + newbodygrejorna :-)

Sedan igårkväll började jag på en beställd julklapp. Tyvärr så kan jag ju inte avslöja något mer än så eftersom det är en hemlis så att inte den personen skulle råka se den här på bloggen. Så den blir tyvärr dold fram tills efter julafton. :) Men fin blev den iaf!

Sedan verket som jag faktiskt började på nu på eftermiddagen. Och jag har målat som bara attan fram tills nyss.
Den blev riktigt bra. Den är dock inte klar än utan det är en hel del kvar att fixa med. Men jag är sjukt nöjd! :)

 

Målning

Vill du ha ett porträtt av din häst?

Jag målar på duk uppspänd på spännram.
Porträttet är en huvudbild på svart bakgrund.
Självklart ska jag se till att vi båda är nöjda innan tavlan anses som klar.
Följande mått finns:
41x33cm - 2300:-
55x46cm - 3000:-

Beställningen skickar du till min mejl och du sätts upp på en väntelista. Jag behöver en bild utav din häst av bra kvalite. Även denna skickar du till min mejl. Jag hör av mig när du står på tur och då ska betalning tillhanda på mitt konto innan jag börjar måla din tavla. Betalningsanvisning sker via mejl. Och självklart ska vi båda vara nöjda innan tavlan anses som klar :-)

Ska tavlan skickas så tillkommer även en kostnad på frakt och emballage på en kostnad av 100-150kr.
Jag finns i storvik

Min mejladress är: info@lindaanderssonfoto.se
 
Innehar självklart F-skatt och moms!

Hur lång tid tar det då för mig att måla "din" tavla?
Jo, det är jättesvårt att säga eftersom det beror på många faktorer på porträttets svårighetsgrad (hästens färg tex) vinkel mm. Jag pluggar på högskola vilket gör att skolan är prio nr 1 tillsammans med min häst. När jag har tid över så målar jag. Men så att säga är det väldigt svårt att säga hur lång tid allting kommer att ta. Men jag kämpar på så gott jag kan.

 
Jag tar även emot digitala porträttbeställningar på hästar.
Priset på dessa är:
Huvud: 400:-
Helkropp: 500:-
 
Resultatet kommer sedan skickas till din mejl när jag är klar.
Betalning sker som vanligt före innan jag påbörjar arbetet med ert porträtt.
Porträtten innefattar porträtt på vit eller svart bakgrund.
 
 
 
  
 
 
 
 

Lyckat träningspass! :-)

Idag vid lunchtid så bar det av till ridhuset igen för att förbruka lite energi. Vi är nu inne på 3.e veckan med hackamore. Tänkte försöka rida på det en vecka till innan vi börjar varva med bett igen.
Idag provade jag även hela understället som jag köpte från newbody och det var verkligen super i passformen! Trots att jag drog på ridbyxorna utanpå så åkte inte underställsbyxorna upp i benen... Skit bra!

på träningen idag fokuserade vi på galoppen. Främst förvändgalopp samt byten. Brian gick riktigt riktigt bra i galoppen mestadels. Utan att ånga på alltför mycket. Kändes som att jag fick tillbaka honom och att han kunde rulla på i ett trevligt tempo utan att sticka iväg. Den förvända galoppen kändes riktigt fin idag. Inga tendenser till att bryta av eller till att det skulle vara på väg att bli spretigt vilket var en riktig stämningshöjare! :-) Så himla skönt! Vi avslutade med övningen i serpentinbågar med 1/2 båge i galopp med ett byte på medellinjen. Självklart så gjorde vi inte "rena byten" utan vi gjorde ett avbrott till skritt och skrittade några steg och fattade sedan ny galopp i andra varvet. det gick över förväntan! Därefter så red vi upp på medellinjen och gjorde byten mellan trav och galopp. Vi red in på medellinjen i galopp, avbrott till trav och sedan en galoppfattning i den andra galoppen. Gick super och jag tror vi bara fick en miss på hela tiden. Nöjda!

Red kanske bara 40 minuter idag men kände att vi inte behövde mer än så :-) Glada och nöjda hemåt åter!
Nöjd trött kille efter träningen :)
 

Färdigställda :-)

Ikväll gjorde jag klar Monicas hästar :-) Tack för förtroendet att få måla av snyggingarna!
 
 

Den björn som sover..

Idag var en trevlig ridtur ute i höstvädret planerad. Skjutit det framför mig lite fram tills att moster var hit å hämtade newbodygrejorna. Därefter blev det till stallet. Man lär ju verkligen passa på innan det blir mörkt. Gjorde ett val å tänkte att jag skulle prova de nya jodphursen. Gillar dom skarpt kan jag säga! :) skönt när man ska rida med överdragsbyxor i vinter i kylan!
 
Blev riktigt positivt överraskad över den loja hästen idag. Skrittade iväg i lugn mak och jag kände: Nejmen dethär kommer bli en trevlig ridtur! Kanske att det ger sig liiite grann om han får aktivera hjärnan och kroppen ordentligt i ridhuset dagen före och han kan hålla sig i skinnet när vi rider ut.. Men säg den stund som varar så länge?

det gick lugnt.. i sisådär 800m eller någonting sånt, fram tills då vi kom fram å Brian såg att dom eldade en liten brasa inne på en gård.. Då var flipp flopp igång igen.. Kastar sig runt studsar. Jag lyckas få stopp på honom vartefter han jätteblänger helt stelfrusen på brasan och sen upp och ner på bakbenen igen... Och desto mindre stöddig var jag idag då jag hade valt att ta mina skönaste ridbyxor (som jag ALDRIG använder pga att dom inte har någon skoning, helskoning som gör att jag sitter klistrad i sadeln). Att jag dessutom satt i ridskor å glidiga ridbyxor hela vägen ner till vristerna gjorde inte heller saken bättre för mig själv.. Brian blir totalt okontrollerbar och blockerad och det går liksom inte att få någon som helst kontakt med honom för han stirrar upp sig så fruktansvärt fast vi inte ens är i närheten utav brasan... (absolut ingen stor brasa) .. Å hade han inte sett den så hade han inte märkt av den eftersom röken blåste inte ens åt vårat håll... Jättemegasuck iaf.. Slutade med iaf att jag hoppade av för att inte ställa till med en alltför stor scen där på asfaltsvägen å ledde honom förbi för att sedan ta mig upp igen och rida vidare..

Tanken var att det endast skulle bli en lugn skrittur idag.. Men efter de där tramserierna så valde jag att inte göra det.. Då skulle han få bli av med lite energi istället. Så uppe i skogen så galopperade vi hela grusvägen ut i princip. fick en väldigt fin och rund galopp iallfall som kändes riktigt bra. När vi kom fram till den asfalterade vägen igen så skrittade vi på långa tyglar hela vägen hem..

Annars gick ridturen hyfsat lugnt till utan större flippa-ur grejor. Synd att den där brasan i början förstörde feelingen bara. Hade ju varit skönt att få en lugn ridtur från början till slut för en gångs skull. Knäppa häst!
Det är ju så svårt att få connection med Brian när han blir på det viset. Man måste försöka vänta in honom och sedan försiktigt få honom att gå framåt när han står med alla 4 på jorden. Och då utan att ärthjärnan märker av det själv.. Well well, fortsättning följer!
Före ridturen :) Skönaste ridbyxorna och nya ridskorna! (Tack mormor och lasse!)
 
 

Grattis

Grattis till alla pappor på farsdag som älskar sina barn och alltid finns där för dom :)
Lite senare idag ska vi upp och gratulera svärfar å fika lite :-)
Ha en bra dag alla!
 

Ny header :)

Lite lördagspyssel. Slängde ihop en ny header. Men har inte riktigt bestämt mig än om jag gillar den eller ej.. Vad tycker ni?
 

Lördagsmys deluxe!

Då är ännu ett eftermiddag/kvällspass avverkat i ridhuset. Det lockade mest att åka dit kan jag säga med tanke på mörkret som breder ut sig så snabbt nu på eftermiddagarna. Sedan började det ju dessutom regna.
Körde på hackamoret idag också. Känns skönt att det faktiskt funkar riktigt bra att trimma på det plus att Brian blir mer harmonisk eftersom det blir mindre påverkan i munnen. Har ju haft å har lite problem att sitta ner i traven bitvis och ibland känns det verkligen som att det bara är "studs,studs,studs". Men med hackamore så söker sig Brian mer framåt nedåt och det blir enklare för mig att sitta ner på något konstigt vis.
 
Körde inte så länge ikväll. När vi ådstakommit det vi ville så avslutade vi. Ikväll fortsatte vi lite på det vi påbörjade igår. Joggade och värmde upp för att sedan jobba vidare med galoppen. I vänster varv var han lite dragig och på g idag. Efter att ha galopperat lite i båda varven gick vi över till att göra övningen: in på kvartslinjen i trav, avbrott till skritt, flytta några steg, trav på rakt spår för att sedan sakta av till skritt igen och flytta i sidled. Därefter bytte vi och körde det hela i trav rakt av och sedan gjorde vi övningen i galopp med skänkelvikningen i trav åt varannat håll vänster och varannat håll höger. Det gick riktigt RIKTIGT bra när vi gjorde galoppövningen. Vi fick bra avbrott mestadels och Brian tyckte inte lika ofta i skänkelvikningen att det var dags för ny galoppfattning (han tänker lite för mycket ibland). Kändes sjukt bra och att vi tar oss framåt och att vi är på g. Med fortsatt träning på snabba övergångar och förvänd galopp så kommer Brian att stärkas och förhoppningsvis kommer samlingen i galoppen komma sakta men säkert :)

Brian och jag i Årsunda i Augusti 2013

Valbo köpis idag lördag :)

Idag blev det en sväng till köpis med sambon. Lunch på ikea samt hööks som stod på dagens schema. Syftet med det var att spendera presentkortet som jag fick av mormor och lasse på min 25årsdag (tack) :). Hade redan kikat ut det som jag skulle köpa vilket var ett par vinterjodhpurs. Dock fick jag största beslutsångesten ever. 39.orna var nämligen rätt stora. Men skor ska ju inte vara så himla små heller när man ska ha dom på vintern och ha i sockor. Och när jag provade 38.orna så satt dom som ett smäck! Dom var verkligen perfekta. Men när jag provade en av varje med socka så kändes 38.orna väldigt precis medan det kändes som att med 39orna så kunde jag fortfarande vicka på tårna vilket är bra. Jag bestämde mig för 39.orna för att kunna ha sockor och samtidigt röra på fötterna. Men när en i personalen sedan kom å hjälpte mig så berättade hon att alla som köpt sådana har köpt en storlek mindre samt att dom töjer ut sig en del i både resår och läder... Det slutade helt enkelt med att det blev 38.orna så får jag åka tillbaka om jag ångrar mig. Så får jag prova att gå i dom hemma.
Blev även ett par skinnhandskar med fleecefoder som var nedsatta från 279:- till 149:- :) riktigt bra pris! När det sedan blir lite kyligare ute så ska jag även köpa ett par tjockare vinterridhandskar. Dom mjuka steeds med fleecefoder som är så underbart sköna! Men det var jag för snål för idag! :)
 
 

För att klargöra några saker...

Brian är och har alltid varit speciell i sitt humör lika som MÅÅÅÅNGA andra avkommor efter Briar samt att fullblodsgenerna Eighty Eight Keys xx inte heller är att leka med precis. Tänk då de båda mixade och man får både det bästa och sämsta från två vassa blodslinjer. Sedan kan jag ju även nämna att Brians mamma inte direkt var att leka med hon heller. Väldigt speciell. Brian är den nya tidens sporthäst. En häst avlad för träning och tävling med ett skarpare psyke (än vad som vi eg från början hade tänkt). Med den delen så innebär det en hel del andra saker. Jag har en tävlingshäst - ingen hobbyhäst/fritidshäst som funkar klockrent att lulla runt i skogen med. Min häst har åsikter och en del väldigt tydliga åsikter.

Brian har lätt för att bli upprörd och frustrerad. Dvs, han passar gärna på när det kommer tillfällen att spela över. För han är helt enkelt sådan. Jag brukar kalla honom för en Drama-queen. Han spelar på ordentligt på dethär med mötesskyggheten eller om vi har en häst som galopperar eller dundrar bakom oss.. Då skvätter han iväg å kastar sig åt alla möjliga håll. Han är mötesskygg till viss del - och till viss del så passar han helt enkelt på när det finns en anledning att fjanta sig. Han är taggad så gott som 365 dagar om året. Och då som tex igår när ponnyn muppade i hagen bredvid vägen där vi red. Då passade mr B på i galoppen å studsa iväg och när jag stannade honom så hoppade han upp och ner på bakbenen.. just för att han kan! Det är så han reagerar. Han passar på!
 
Sedan så hittar Brian gärna på nya saker i ridhuset. Såklart när någonting blir för jobbigt. Vi kan ha galopperat eller travat i något varv och vipps så blev skottkärran farlig? Tex.. För att herrn börjar bli trött och det är väldigt jobbigt när hon där uppe kommer åt honom. Samt med anledningen utav galopparbetet som jag beskrev i ett tidigare inlägg idag. Brian är en stor och tung häst och det är en stor kropp att rida ihop och kontrollera både för mig och för honom själv. Det är extremt jobbigt då när jag kräver av honom en samlad galopp på rakt spår där han ska hamna i uppförsbacke och då slår han gärna av - för att det är jobbigt! Inte för att det är något fel på honom. Punkt.

Sedan ang släp-problemen jag haft. Brian har stått okej i släpet från början, sedan så började han skrapa. Sedan slutade han. Sedan gjorde han sig illa i släpet då han trampade sig med brodden rejält.. Vilket gjorde att han började trampa å skrapa varje gång vi åkte.. i ca 6 månaders tid. Nu har han varit lugn och tillgiven de senaste veckorna-2 månaderna och det har varit helt problemfritt. Han nästan springer in i släpet och är enormt lättlastad och backar ut väldigt lugnt å fint. Han har ideer för sig, spelar över när han är missnöjd - som det alltid har varit.
 
Jag känner min häst utan och innan. Såhär har han varit sedan födsel och jag har haft både equiterapeuter på honom samt att han varit uppkollad på klinik och jag har fått beröm från alla parter vilken otroligt fin häst jag har. Tro mig, de gångerna har jag VILJAT att dom iaf skulle hitta någonting fel på honom (så har man haft någonting att skylla på för att han är märklig). Men icke. Har en häst vars status är tipptopp. Sedan kan jag säga, låt säga OM han hade haft något fel. Då hade hus i helvete tagit sig och vi hade varit ihjälslagna båda två för flera år sedan. För är något fel, ska fan tro heller att Brian skulle vara medgörlig för 5 öre.
 

Säljes

Säljer min hoppsadel som är en Santa cruz celine pga att hästen musklat om sig. Den är brun tvåfärgad och är pedantskött. Storlek 16,5 i sätet och den är märkt normal på bomvidden men kan ev vara felmärkt för jag gissar på att den snarare är normal mot vid eller vid. Passar till häst: En välbalanserad bom som ligger bra på många hästar. Dock mer åt raka ryggar. Passar till ryttare: som vill ha något djupare sits på hoppsadel. Bra sittpunkt i sadeln som gör att du kommer i bra balans. Finns i storvik. Kan skickas. Först till kvarn.Pris: 4500:-
 
 


Dressyrtrim på hackamore :-)

Blev en sväng till ridhuset idag igen på morgonen. Valet blev att trimma (göra ett försök) på hackamore.
Brian kändes till min stora förvåning hur fin som helst.Värmde upp på lite volter och serpentinbågar (verkar vara min favorituppvärmningsövning). Körde lite öppnor efter lånsidan som satt riktigt bra. Därefter körde vi en del galopparbete på volt och på rakt spår för att sedan göra övningen in på medellinjen/kvartslinjen i galopp - avbrott till trav - skänkelvikning och direkt upp i galopp igen. Brian tyckte att skänkelvikning och galopp var samma sak och tyckte att det var dags att fatta galopp direkt igen när jag gav signal för skänkelvikning ;) Tokhäst. Avslutade sedan med lite snabba övergångar samt galopp på rakt spår och på slutet så kunde vi hålla en riktigt jämn galopp utan att Brian försökte dra iväg eller lägga av. Hade viljat haft liiite mer tryck i honom och mer på bakdelen men man kan ju inte få allt. Vi nöjde oss så och åkte hem :-)

Ingela var där med sin tjej också å Brian fick snuffsa på henne innan vi skulle åka hem. Mysigt tyckte han! Han tycker verkligen att det är jättemysigt och han blir en jättesnäll kille som ska nosa å gosa lite... pilla lite med mulen.. Söthäst! <3
 
 

Prison break

Nu ikväll avverkade jag och sambon sista avsnittet i serien Prison break. Denna serie har gett oss måååånga skratt och avslutandevis tårar.. Sådan himla grym serie. Vi har sett igenom alla 4 säsonger på 3 veckor.. (hit hör även att det är 20-21 avsnitt per säsong och varje avsnitt är ca 40 minuter.. Dvs har vi avverkat ca 53 timmar de senaste 3 veckorna med att plöja igenom hela serien..

Slutet kunde inte vara bättre tror jag. Vi har suttit som på nålar från början till slut. Har ni inte sett serien så se den?! Så sjukt spännande och nervkittlande! Sambons ord efter att sista avsnittet gått mot sitt slut: Denhär serien måste jag börja titta om på sen från början igen!

REKOMMENDERAR VERKLIGEN DENHÄR SERIEN!!!! Så sevärd!

 
 

Tillbaka till målandet

Efter några avsnitt av prison break och en halv pizza och några "negerbollar" så blev det till att fortsätta på målningen. Allt annat försvinner runt omkring mig och det är jag och penseln.. Och inom loppet av en kort stund så har detta blivit resultatet:

Allting bara flyter på, jag fastnar inte på detaljer utan penseln och färgen flödar på och bildar något jag kan vara nöjd med. Denna målning kanske jag totalt har målat på i ca 2,5 timme - totalt från att jag drog det första strecket med en blyertspenna för att göra skissunderlaget. Troligtvis kan jag färdigställa denna imorgon och påbörja nästa målning :) Och så fort det droppar av med lite beställningar så ska jag faktiskt unna mig och göra en målning utav Brian <3 (när nu det kommer att hinnas med)
 
 

Torsdag 7/11

Ja idag har man tillbringat förmiddagen i skolan tsm med halva klassen. Laboration 1 med autocad stod på schemat. Bra teamwork :-) Man fick hjälp av klasskompisar och man fick hjälpa dom tillbaka. Känns riktigt bra!

Kvällens ridtur då? Eller ja, eftermiddagens. Försökte ge oss iväg så snart som möjligt efter att vi ätit mat. (självklart hann det ju på att börja bli mörkt innan vi var åter tillbaka i stallet igen). Idag var det en väldigt taggad Brian. Han är så himla tråkig när han är på det humöret efter som allting blir extremt åt alla håll. Snålt räknat så flög han säkert i luften 30 gånger under denna ridtur.. (så jääkla tröttsamt). Och börjar bli lagomt irriterad som ryttare när det liksom aldrig får ett slut??!
Red i dressyrsadel (eftersom det är den enda brukbara sadeln som funkar för tillfället fram tills att min hoppsadel har blivit såld). Och med hackamore (bettlöst för er som inte vet) .. Körde mycket trav och sidvärtes rörelser idag. Ställningar och red mycket öppnor i traven.

Så när vi var längst bort hemifrån å hade precis ridit förbi en hage med en ponny i. Skulle vända och tänkte då att vi skulle fatta en kort galopp i några språng för att sedan bryta av. Då fick ponnyn i hagen ett riktigt damp-rus vilket gjorde att Brian började studsa och fara omkring. Lyckades sitta kvar och fick stopp på honom varav han hoppade upp och ner på bakbenen på stället. Om och om och om igen.. Det enda man kan göra är att luta sig framåt och hålla runt halsen för att sitta kvar och sedan vänta ut honom. Efter några resningar så stannade han kvar på marken i några sekunder varav jag fick försöka lirka fram honom några steg.. Inte kul när han håller på såhär när man sitter med långa "dressyrläder" i dressyrsadel och mest bara är fastlåst med "raka ben" bakom benstöden... Samt hackamore då.

Skit tråkigt när han ska spela drama-queen.. Vi har ju faktiskt slagit över baklänges en gång för någon månad sedan (då gick det bra som tur var), men nästa gång kanske vi inte har samma tur. Kan bli rätt mosad om en häst slår ner på rygg ovanpå mig... Nåväl, den dagen den sorgen.. Ge mig kommer jag aldrig göra.. Det är ju ändå Brian som får mig att glömma allt annat skit och får mig att må en smula bättre (mindre dåligt) eftersom jag då kan släppa den jobba delen i mitt liv för en stund.
 
När vi sedan red hemåt så fortsatte jag att jobba honom. Brian kinkar rätt enkelt ur när han är på dethär viset och när jag försöker få honom framåt i trav från skritt så ruskar han på huvudet bara och tycker att han ska få lång tygel och börjar takta väldigt orytmiskt. Känslan man får uppe på ryggen är att han laddar för en explosion.. Eg vill jag i det läget driva på honom. Men längst bak i huvudet finns kanske en liten gnutta självbevarelsedrift som gör att jag saktar av. Flyttar honom och får honom att tänka på annat. Släpper lite på tygeln samt sätter mig tillbaka i sadeln och driver pånytt honom framåt. Ger honom lite mer tygel än sist för att han inte ska lacka också är vi påväg framåt igen.. Det är en svår herre dethär.. Det är verkligen inte bara och "bara". Även fast jag i vissa stunder mest av allt bara skulle vilja köra sporrarna i honom när han beter sig sådär så är det bara till att bita sig i läppen med tålamodet och göra om, göra rätt.

Det visar sig ofta att Brian verkligen behöver köras riktigt trött i ridhuset flera ggr i veckan. Det passar sig inte riktigt att chilla eller ta en "lugnare" period iallafall. Han tänder på alla cylindrar och går på högvarv vilket aldrig bådar gott. Imorgon ska jag till ridhuset och tror ja kör honom trött med hackamoret.  Vill ju spara på tränsbett en vecka till.


 
 

Vidrigaste

Har en sådan avsky mot dessa djur.... vidriga rottweilers.. en sådan som anföll mig och min ponny och det höll på att kunna gå riktigt illa eftersom han var fastspänd framför en vagn... Ponnyn klarade sig med något bitmärke på bakbenen och verkade inte ha skadat hans psyke.. Dock har det satt djupa spår i mig och jag är sjukt äcklad av dessa hundar.. Behöver inga kommentarer i detta inlägg. Finns inget som skulle kunna få mig att ändra min åsikt om dessa djur.. Dessa har gjort mig rädda för stora hundar.. Och jag har varit en hundmänniska innan och varit uppväxt med hundar.. 

Vad ni tycker får stå för er och vad jag tycker får stå för mig. Bäst så!
 

Början på nästa verk :)

Det har varit dåligt med målande de två senaste veckorna men det har varit så mycket annat som tagit tid och energi. Men nu är jag som sagt igång igen. Denna gång är det Monicas häst Brixie som ska förevigas på en tavla :) Hoppas nu på att jag kan få fram ett bra resultat på några dagar om jag inte blir att fastna på någon detalj (vilket man oftast gör mer eller mindre).
Nu lägger jag ner målandet för idag med grunden lagd så får tavlan torka tills imorgon :)
 
 

Nu ska jag ge mig in i geografiska informationssystems underbara värld (känn ironin).
 

Ridhuset igår

Igårkväll på "lediga tiden" så åkte vi till ridhuset för att trimma på och aktivera den lilla hjärnan på min rödtott. Är det för lite arbete för hans del så börjar ju den hitta på en massa dumheter så att säga.
Tråkigt att åka i mörker och göra iordning i mörker. Vill ju helst inte behöva stå och ha bilen/tädningen på medan vi donar å grejar. Skönt iaf att det är lite belysning på "parkeringsgrusplanen" på stork så man iaf ser någonting.

När vi kom till ridhuset så var det 3-4 andra där med sina hästar.. Borde man ju fattat att det är högt tryck när halva ridhuset 1 dag i veckan har ledigt kvällstid på en vardag (bara halva dock). Jag verkligen avskyr att rida omkring när det är full fart på ena sidan ridhuset med lektion samt många privatryttare som rider huller om buller och stryker oss i sidan. Sedan har man märkt att trots att Brian reagerar på att folk rider nära i form av att slå på tvärnit, flyga i luften, kasta sig osv.. gång på gång så verkar ändå inte folk fatta att han tycker att det är obehagligt att folk rider nära och visar respekt? Konstigt med tanke på att det är så jääävla uppenbart..Sedan känns det dumt att man nu ska börja påpeka för alla efter 2 år att Brian är mötesskygg.. vilket folk borde sett av och märkt vid dethär laget.

Detta stör iaf oss väldigt mycket när vi ska försöka få igenom någonting under ett träningspass. Det är en ständig oro för mig som ryttare att försöka ratta runt bland en massa ekipage som nästan rider över oss... Och jag mest bara ångrar att jag ens åkte dit. Efter en stund iaf så blev vi helt själva på ena sidan och kunde påbörja vårat pass lite mer. Då skötte sig Brian finfint och kändes väldigt mjuk å följsam (körde btw helt utan graman idag). I galoppen var det lite kämpigare. Brian har ju sin högersida som han gärna biter sig fast i (plus att det nog är min svagare sida). I höger varv iaf så för att ha koll på honom fullt så är det liksom "enklast" att rida utåtställd. Då får jag med bogen och det är mycket enklare att samla galoppen och få med hela hästen utan att vi bara skottar på runt runt.. Så försöker jag jobba honom utåtställd, rakställd, inåtställd i galoppen samtidigt som jag ökar och minskar volten. Svårt att få det hela att flyta på mellan ställningarna. När jag har honom formad runt innerskänkeln så tappar vi allt känns det som.. Det skottas på runt runt runt och det blir ingen takt eller någonting alls i det.. Utan det går bara inåt framåt och ingen kroppsdel sitter riktigt där den ska.. Nä ja vet inte.. Jag är kass på att förklara men känslan är på det viset, samt att det gärna går fortare (känns det som).

I vänster varv är det däremot svårare med utåtställningen. Där har jag honom hellre inåtställd, det är enklast (på något konstigt vis). Måste ha att göra med att det är svårt att rida honom på yttern i vänster varv eftersom det är höger tygel han gärna biter fast i. Så sammanfattningsvis kan man väl säga att det är enklast att rida honom på vänster tygel.. Alltså innertygeln i vänster varv och yttertygeln i höger.. Lär väl finnas någon logik att det är så som har att göra med fastbitandet i guess.

Nåja, vi jobbar på som vanligt iaf. Med en önskan om att Brian ska orka bära sig i galoppen utan att man själv behöver jobba ihjäl sig samt skippa dragkampen. Ibland funkar det riktigt bra i galoppen men så fort det gäller att sätta sig lite mer på bakänden och samla ihop så lägger gärna herrn av och kör vidare på "älgtrav". Samt att övergångarna ska sitta lika fint som Spaniz!! Och den dagen Brian är gusterbar som ett gummiband i alla gångarter... MUMS! Men känns oändligt långt dit. Mellangalopp, ökad galopp, mellantrav, ökad trav.. osv.. Vill vill vill! Fan om jag var ekonomiskt oberoende så hade jag lämnat bort honom för att få hjälp. Känns som att jag inte riktigt har dom där ambitionerna att kunna få till själv. Det är då tanken slås att lämna iväg honom till en tävlingsdressyrryttare på högre nivå som behöver ha något under tiden medan personen väntar på nån unghäst som ska få rätt ålder för att börja tränas å tävlas.. Samt att det kanske hade varit bra för studierna med ett sabbatsår. Men jag vill ju inte vara utan prinsen heller. Tufft att lämna bort sin ögonsten. Är ju min höjdpunkt i livet om man säger så trots att det kostar :)


prinsen igårkväll när vi kom hem från ridhuset :)
 
 

För första gången på flera år..

Ikväll fick jag ett sms från Patricia om att följa med ut på en ridtur med guldgossarna i Kungsgården vilket jag inte sade nej till. Blev en till ridtur i kylan och denna gång var det inte en hispig Brian som är överallt och ingenstans utan nu var det Spaniz som skulle ta hant om mig :-)

Det var flera år sedan jag satt på en annan storhäst än Brian. Sist var nog Victory och det var nog 2010?. Och jag blir väldigt förundrad över hur olika hästarna är. I början kändes det jättekonstigt att sitta på en helt annan häst. Med en helt annan exteriör, steglängd och kroppsbyggnad. Jag kände mig vinglig i början innan jag vant mig. Men en riktigt fin herre som tog väldigt väl hand om mig under ridturen trots att dom båda skvätte till en sväng där i början för nån häst vid sidan av vägen i mörkret ;) Men kändes riiktigt skönt att kunna slappna av utan att hela tiden vara beredd på att hästen flyger i luften och flippar ur.. :) Avslutades med en liten mysstund med Fille och Spaniz i stallet tillsammans med Patricia. Grabbarna med gos! Supermysigt!! Önskar min egen lilla röding där hemma var så tillgiven och myssjuk efter en ridtur. Hursomhelst, en bra och mysig kväll :)

Tack Patricia för ridturen på en otroligt fin och väluppfostrad herre (trots att han försökte göra en fuling och vika av å knalla iväg åt nåt annat håll än tänkt - för att kolla om jag där uppe var med på noterna när det inte var matte som satt där :-)
 

Tdb, Licens 2014!

Nu när jag loggade in på tdb så stod det ett nytt meddelande, nämligen att man nu kan lösa licensen för 2014! Inte nog med det så har dom gjort om så att man själv kan välja i en rullista på de klubbar man kan välja att lösa licens för. Verkligen superkul! Ja, ni ser ju mitt val enl nedan!
Jag tror att 2014 kommer bli ett grymt tävlingsår med massa fina och bra stunder och nya mål att sätta och övervinna. Så nu säger jag tack och hej som tävlingsryttare för Gestrike sportryttare och kliver istället in till min nya klubb: Kungsgårdens ryttarklubb. Hoppas att jag får i vår rida i div 3 laget i dressyr med mina nya lagkamrater.
 
 

Måndag morgon

En ny vecka verkar vara på ingång. Själv började jag veckan med stallet - i vanlig ordning. Efter utsläpp av hästar, diverse mockning mm så tog jag och "älgen" en tur i det grå. Valde hackamoret idag för att han ska vila från bett. Tanken är nu att vi kanske kör med bett 2ggr i veckan och resten rida ut, i kanske en månad framåt. Därefter kör vi igång med hårdträning igen med lite uppehåll just där runt jul.

I vanlig ordning så är Brian skvättig och spänd. Det tar nästan hela ridturen innan han är "nöjd" och börjar slappna av. Minsta lilla jag förändrar min vikt i sadeln så sprätter han. Jag kanske råkar komma åt honom lite extra med skänkeln eller täcket kanske stränar lite. Känslig kille som reagerar på allt å liksom flyger i luften. Vissa dagar är man så extremt trött på det explosiva beteendet han har. Det tar en hel del energi. I skogen körde vi lite övergångar, skritt och trav och en kort galopp. Galoppen föredrar jag dock att rida med betsel för att ha mer koll på honom eftersom han har en förmåga att bli väääldigt stark framåt, speciellt med hackamore. Gjorde även lite öppnor och skänkelviktningar fram och tillbaka över vägen för att han ska vara uppmärksam på mig och vad jag egentligen vill "där uppe".

Ridturen gick okej trots att det kändes som att vi var jagade av sopbilen nästan hela ridturen. Den dök liksom upp överallt ;) Skönt nu att ha ridningen å stallet klart för idag. På eftermiddagen blir det skolgång för hela slanten och när jag slutar därifrån är jag "ledig" hela kvällen vilket känns toppen!
Var även en sväng till granngården för att köpa en säck extra med kraftfoder samt en bal med strö. Stod där och velade mellan hyllorna: torvströ eller torvmix? det är liksom lite tråkigt väder ute nu som gör att det är extremt fuktigt i stallet. Vilket även märks på torven. Så idag blev valet torvmix som är 50/50 med spån och torv. Allt för att det kanske ska bli lite torrare i boxen. Det där lilla spånet försvinner snart i all torv.
 

Efter en veckas chill

Idag, Söndag den 3 november. Idag så valde vi att ta en tur till storks ridhus. Det är så tråkiga tider nu när det gärna fryser på så att det blir hårt i marken och man kan inte ut i skogen och rida på grusvägar eftersom dom blir så förjordat hårda. Då blir det svårt för Brian att göra av med sin energi vilket kan resultera att vi hamnar över en motorhuv i slutänden. Istället tog vi som sagt en tripp till kungsgården till ridhuset.

Valet och kvalet mellan vanligt träns alternativt hackamore. Brian har nu varit riden utan bett i en vecka och sedan vilat en hel del - allt för att sprickan i mungipan ska läka ut helt. Riktigt dilemma det där. Valde iaf vanligt träns eftersom det var Birgitta träning i ridhuset och med hackamore så är jag ju liksom 2.a och Brian kan få för sig det ena eller det andra å välja att inte lyssna ;)
 
Gramanen åkte däremot på som en liten extra hjälp och handbroms för att minska chansen till dragkamp då jag blir lite starkare. Inget kändes väl riktigt sådär superbra idag. Men vad ska man göra då när Brian har stått rätt mycket i veckan (tror jag bara ridit en gång). Tanken var ju mest att Brian skulle få bli aktiverad i lilla hjärnan samt springa av sig lite energi så man kan få mer vettigt gjort till nästa pass :)
Körde på lite övergångar samt en del galopp. Avslutade med snabba övergångar mellan trav och galopp och vi fick till flera riktigt bra avsaktningar (dock vet jag att gramanen gjorde sitt till där då Brian inte lika lätt kan köra fram den stora halsen och ta ett jätteälgkliv).

Invigde dessutom nya täcket. Varmt och gosigt i släpet både tur och retur :)
 
 

Jw stalltäcket

Som sagt så köpte jag ett bättre begagnat stalltäcke åt Brian som han ska ha när vi åker och tränar som ligger lite mitt emellan det jättetjocka å de tunnare. Är utmärkt i såna här "kyliga" tider på höst/vår.
Provade täcket på Brian och det satt verkligen som gjort för honom! Fan så himla bra alltså! :-D Passade perfekt hela vägen runt och blev varken för stort eller för trångt utan helt perfekt! Annars brukar vissa 165-täcken ha förmåga att bli lite för långa baktill. Det är så himla svårt med täckesstorlekar eftersom dom varierar trots de angivna måtten.
Så, grattis Brian på min 25 årsdag!

 

25 årsdagens avslut :)

Dagen avslutades med när alla hade åkt hem med att plocka ihop lite samt återställa lägenheten till dess ursprungliga utseende. Själva så gjorde vi oss sedan iordning för att åka in till gävle för en bit mat. Provade Church street men det var tyvärr 1,5 timmes väntetid på ett bord vilket vi inte kände att det riktigt var värt :(
Istället styrde vi kosan mot Kungshallen och körde på där med en varsin av Husets plankstek! Gott som faaan! Var nästan så att man ville slicka av plankan när maten var slut ;) Kvalitetstid med hjärtat efter en helt underbar födelsedag med mina nära och käraste. Helt amazing. Ska ta någon dag senare i veckan eller iaf någon dag framöver ta och åka med svärföräldrarna och äta på Church street en vardag (alt en lördag på dagtid). Nu ska vi helt köra en finish på kvällen med ännu ett avsnitt utav prison break!

 

Tack <3

Tack till alla på facebook som gratulerat mig på min 25 års dag.
 
Ett extra varmt tack till Fredrik m familj, Patricia, Lena, Niklas, Lisa, Mamma, Ebba, Joakim, Mirja, Magnus, Marie, Mormor, Lasse, Therese och Pär som kom och fikade idag. Samt tack till farmor och farfar samt Eva å Kalle m familj som tänkte på mig och hörde av er men ändå inte kunde komma pga diverse saker. Tack alla ni för att ni gjorde min 25 årsdag fin och bra. <3 Betyder jättemycket. 25 år känns som en stor ålder att fylla lika som 18 och 20. Nästa steg är 30 i trappan men dit är det några år kvar :-)

Fick jättefina presenter i form av ljusstakar, jättefina ljuslyktor, the, presentkort och Patricia som hade tänkt till riktigt ordentligt sedan hon var med mig på tävlingen på stork för 1 vecka sedan då jag berättade att jag brukar ha min mobil i fickan när ja tävlar för att kunna hålla reda på tiden. Och nu hade tokfian åkt å köpt en HV-polo klocka åt mig som jag kan ha på tävling :-) Huvudet på skaft eller vad ska man säga? :)

Av min sambo tsm med svärföräldrar å syster fick jag ett ordentligt bidrag till mina ridstövlar som jag suktat efter och eg hade tänkt spara till å kanske köpa till nästa tävlingssäsong eftersom dom kostar lite pengar.. Men fick ett sådant ordentligt bidrag att jag inte ens behöver spara till dom. Var nära på att börja gråta eftersom det är på tok för mycket. Tack tack tack!! <3

Men det mest värdefulla för mig var att ni tänkte på mig och att ni faktiskt dök upp eller iaf hörde av er. Tiden man har tillsammans är så kort och jag värderar varje minut med alla dessa fina människor runt omkring mig. Jag älskar er <3
 

Hektisk städmorgon :)

Direkt efter att ha släppt ut hästar samt avverkat ett avsnitt utav Prison break i sängen så satte städningen igång. Var lite å plocka med sedan gårdagen som jag inte orkade ta rätt på då. Så nu har vi möblerat om tillfälligt "om" det skulle falla in att fikagästerna får för sig att ramla in samtidigt. Vi har ju inte så stort så att säga :)

Nu hoppas jag på en fin 25 årsdag som jag får spendera med människor som jag tycker om och som ger mig positiv energi. Bättre kan det ju inte bli! Först in blir Therese och Pär som ska bort senare idag :-) Så nu börjar kaffebryggaren sitt hektiska pass för idag. Antar att den kommer att få gå på högvarv idag.

 

Tårtbak :-)

Ja, idag efter jobbet blev det tårtbak för hela slanten för att göra min fina familj glad imorgon som kommer på fika eftersom jag fyller 25. 25 känns ett väldigt stort år att fylla. Lika viktigt som 18 och 20. Och det betyder väldigt mkt för mig att jag får ha min familj med mig då <3.

Som sagt slutade jag jobbet och det blev raka spättan hem för att göra iordning tårtor!
Började med smörgåstårtorna som jag toppade med lite olika: Här ser ni resultaten :)
 
Därefter blev det den "vanliga" tårtan som jag tänkte skulle bli lite ovanlig. Visste redan före ungefär hur jag ville ha den så det var bara att börja :)

Fyllningen i tårtan gjorde jag av vaniljcreme i ett lager och päronmousse i ett. Dock failade jag och tyckte det var en briljant ide att ställa in päronröran i kylen på avkylning eftersom den skulle röras i grädden avkyld.. Dock när ja tog ur den ur kylskåpet så hade den fetingstelnat så fick röra i den som den var i grädden samt tillsätta en hel del pärondryck för att få rätt konsistens. Man kan ju inte lyckas med allt!!! Det var ju mitt första försök ;)

Därefter gjorde jag "Brian" i brun sockerpasta och vit marsipan som ögon, vitt bakben och bläs. Staketet är också gjort av sockerpasta.
Leran gjorde jag utav grädde blandat med oboypulver och kakao samt lite vaniljsocker. När jag sedan smakade på röran ångrade jag ihjäl mig att jag inte även hade den på toppen under det vita marsipanlocket!! Där hade jag safeat på bara vanlig grädde *skit* .. Nåväl. :-)
Slutligen strödde jag över lite chokladlöv i både vit och mörk choklad :-) - Woalla! Klar! Blev riktigt nöjd! Speciellt med tanke på att detta är min första tårta :)
 
 

RSS 2.0