Long time no see

Det har varit dåligt med bloggande några dagar. Har väl inte funnits så mycket att skriva och det har framförallt varit fullt upp. Arbetsvecka non stop och likaså även idag. Brian har fått vila tre dagar nu pga dåligt med tid och trötthet från min sida. Inte direkt frestande heller att ge sig ut efter vägarna eller dra en vända till ridhuset pga omdragningen av trafiken. Men nu ska vi köra på i helgen. Kör uteritt idag och imorgon så kör vi ridhuset på söndag :-)

Ska nu även sälja audin i befintligt skick. Kanske man får in någon krona där. Bara jag hämtat den å pappren på den hos pappa så ska den ut på blocket. Vore ju bra om ja blir av med den så snart som möjligt. Kan ju inte stå med två bilar :/

Fredrik har ju som sagt kommit hem också. Min luft som får mig att överleva allt helvete <3


Äntligen måndag!

Som jag har längtat. Jag har inte träffat min fina Fredrik på över en vecka. Dagen har idag inneburit lite främmande, jag har tillbringat en del av tiden i stallet samt varit ut på mitt yrväder som studsade runt på bakbenen idag.. Får se, imorgon blir det nog lite vilodag för honom. Kanske eventuellt även på onsdag :-) Inte sån superhöjdare nu när de är så grymt mkt trafik :( tung trafik eftersom motorvägen som sagt är avstängd å dom har lett trafiken genom storvik istället. Så just nu känns det inte kul att varken rida ut eller försöka lasta Brian och ta sig till ridhuset :( Å såhär ska det tydligen vara hela denna vecka och även nästa. Jag tror jag spyr :( Och att folk verkligen kör som idioter när det inte är inne i centrala storvik gör ju inte heller saken bättre precis :(

Hur som, har varit å shoppat å tänkte göra fin mat tills Fredrik kommer hem ikväll. Hoppas verkligen inte att planet är försenat! Men jag antar att sån tur har jag väl inte :/ Brukar det kunna krångla så gör det ju självklart det när det gäller mig. Så just nu har jag precis både dammsugit och tvättat golven. Igår dammtorkade jag på de flesta ytorna där jag kom åt. Och nu står de bakade potatisarna i ugnen på lite för grillning så det inte tar sån lång tid ikväll. Känns rätt klokt :-)  Så behöver dom bara värmas då.

Nu ska jag nog ta en dusch och sedan försöka plugga lite.. Har haft noll lust för att plugga denna veckan. Å provet är nästa måndag så jag bör verkligen lägga på ett kol! Måste klara mig!

Söndag :-)

Bra känsla från gårdagen å jag känner mig så extremt taggad! Kan inte låta bli att glo på tdb för att konstatera att det fortfarande inte har kommit ut några nya tävlingar sedan jag kollade igår ;) Så synd att de är så dåligt med tävlingar nu i sommar :-( jag vill ju! Ha ett mål att sikta mot!

Idag har jag fått massage av Madde Heimer genom op assistans. Helkroppsmassage och jag lär säga wow, jag har ont i muskler som man knappt visste att existerade.. Eller jo, jag vet ju att man har muskler i benen men jag har aldrig varit så öm som när hon masserade å tröck... AJ som fan i helvete.. Var till och med värre än i ryggen/skulderbladen.. Det trodde jag aldrig! Fick även några kotor i bröstryggen uttrycka. Knakade till rejält. Helt underbart! Ska fortsätta gå hos henne även när jag slutat jobba å börjat plugga! :-)

Därefter blev det en tur till morsan även om jag inte var kvar så länge. Sedan hem och satte mig i solen ute på balkongen. Gjorde iordning lite fiskbullar med dillsås, stekt potatis och blomkål. Skit gott! Och isvatten en självklarhet - och det blir mkt godare att dricka med sugrör! Balkongen våran är lovely! Blev någon timmes sol på eftermiddagen iaf. kanske 2-2,5 :-) Skönt!

Passade därefter på att ta en tur med Brian när det började bli lite mulet. Pigg och glad häst idag. Lite för pigg?.. Gillar att Brian är så fin i pälsen nu. Vinterpälsen har lossnat och fram har den blanka sommarpälsen kommit. Han är så vacker min fina prins. Kan inte låta bli att beundra de fina bilderna på oss ifrån tävlingen igår som Linda Eriksson fotade. Har jag verkligen fått denna häst att bli såhär fin??! Lyllo mig som får ha honom! <3

En annan nämnvärd sak är att Fredrik kommer äntligen hem imorgon. Sedan i fredags har jag konstigt nog knappt saknat honom. Varit fullt fokuserad på Brian å tävlingen och att köra stenhårt! Eller saknad är han ju, är väl mer att jag haft tankarna på annat håll :-) Men imorgon kommer han hem till mig iallafall så nu tänker jag inte släppa iväg honom på flera år ;) Hålla hårt i honom! Vi ska ju till Thailand i september, å dit är det ju inte heller så långt kvar. 123 dagar närmare bestämt! :-) Så det är ju även dags att börja planera in Brians bortavistelse då jag bestämt mig för att ha honom helinackorderad någonstans eftersom vi blir borta i 2 veckor. Och eftersom jag vill ha Brian fullt igång eftersom tävlingssäsongen inte är klar än då så lär jag lämna iväg honom. Där jag får honom helt underhållen och tränad och även kanske lite bonus på med utbildning :-)

Bilder från framridningen i Älvkarleby - Dressyrtävling 25/5-2013

Alla bilder är fotade av Linda Eriksson!
 

Längtar

Just nu längtar jag ihjäl mig till att Fredrik ska komma hem. Finns ingen bättre än honom <3 Kan knappt tro det att det är en vecka sedan han åkte. Tyvärr så åker han när det är kväll i USA, vilket gör att han kommer att vara ap trött när han kommer hem..

Lokal dressyr Älvkarleby 25/5 - 2013

Igårmorse så kände jag en tvekan till att starta idag. Men efter att få ha pratat lite med Fredrik och även messat lite så blev jag mer taggad än någonsin att vi ska fokusera å det ska gå bra!

Tur som haver så följde Linda med oss :-) 2 Lindor i samma bil! Skönt att ha sällskap även om vi även kunnat åkt själva :-) Iaf så var jag taggad å förväntansfull. Med målet: Det ska gå bättre än i Hofors då vi landade på skamliga 50%! Brian stod snällt i släpet och vi var 2.a ekipaget på plats när vi kom. Tidigt ute men de är skönt så slipper man stressa! :)

Hur som, om vi ska hoppa fram till poängen med detta inlägget...
 
Framridningen: På framridningen skrittade och Brian kändes rätt foglig. Lugnare framridning än på hopptävlingar vilket gör Brian gott som slipper skygga för alla hästar som svischar omkring! ;) Kände dock att jag hade lite halvtaskig ork. Så för säkerhetens skull så valde jag att inte jobba för hårt på framridningen så att både Brian och jag är utslagna inne på banan. Försökte rida igenom serpentinbågarna med avbrott till skritt över medjelinjen precis som i programmet. Kan ju passa på att träna lite på programdelar redan under uppvärmningen. Försökte koncentrera mig på att få Brian avspänd. dock lite svårt då det är jättesvårt att ställa honom åt höger eller rida rakt fram utan han blir hängande i högertygeln.

På banan: Vipps så ropade dom upp mitt namn att jag var nästa startande, vet inte vad jag satt å drömde om? Fick för mig att det var ett ekipage före mig men tydligen inte. Red runt banan och kände på Brian lite innan vi fick startsignal. Lär ju säga om tävlingsbanan att underlaget var rätt dåligt. På ena sidan var det lite för mkt vattnat så i hörnen på ena sidan så var det djupt/blött.. Ingen höjdare sedan var det fler än jag som tyckte bokstäverna stod lite tokigt.. F:et stod tex nästan upp i hörnet vilket gjorde att det blev rätt jobbigt att göra en avsaktning där ifrån galopp till trav när hörnet kom direkt. Var nästan som att rycka i handbromsen och göra en handbromsvändning. Ingenting som vi fick några jättestilpoäng på kanske ;)

Försökte sitta så bra som möjligt samt rida igenom hela programmet, Brian blev stark i högertygeln speciellt en gång på rakt spår vilket gjorde att jag försökte till en fuling och tog honom något vänsterställd, inte mkt men det undgick inte domaren så fick en liten kommentar om det i protokollet. (jaja, man kan ju alltid försöka) :P

Galoppfattningarna satte vi och vi kunde göra en bra galopp på mittvolten i båda varven. LUGNA fattningar vilket kändes super till skillnad från hofors för två veckor sedan! :-) Iallafall så slutade vi på 62,96% vilket är vårt personbästa! Och kan även tillägga att vi låg på 4.e plats genom hela startfältet fram tills de två sista ekipagen som båda gjorde bra ritter och gick om oss. Annars hade vi fått våran första individuella placering på dressyrbanan!!! Så sjukt nöjd med våran insats men även en gnutta besvikelse att vi blev petade precis vid mållinjen! (klicka på bilden så ser ni resultatlistan)

Fick även 2st 8:or i protokollet. En för skritten med kommentaren: AVSPÄNT (eloge till Brian! För vi har fått dåliga kommentarer om skritten då Brian varit för hetsig tidigare!) Och vi fick även en 8:a på halten :-)

Nöjda å glada! Nu taggar vi vidare till fler dressyrtävlingar!


Torsdag..

Ridningen idag blev ingen större hit. Rätt ofokuserad. Gick bra när vi joggade fram. Sen kom bästa Patricia å hejade på oss och sedan fick vi inte riktigt till det när vi jobbade vidare efter att ha slöat i några minuter. Brian blev väldigt hängig och övergångarna var kassa rent ut sagt. Upp med huvudet å streta emot.. Å han kändes bara stor och fumlig..

Helvetes-resa till och från ridskolan.. Dom har ju stängt av e16 och dragit om trafiken så den går genom Storvik och kungsgården. Hur mkt trafik som helst och hur mkt TUNG trafik som helst. Brian gillade inte :/.. Helt omöjligt med vänstersväng osv.. Nä, riktigt obehagligt.. Så ska det vara på det viset imorgon också så tänker jag skona både Brian och mig från att åka till Stork.. Inge roligt alls.. å jag brukar inte vara bange för att köra! .. Men detta var inget roligt! -.-
 

Onsdagskväll

Det har varit jobbiga dygn sedan Fredrik åkte. Idag har jag äntligen fått pratat lite i telefonen med honom vilket kanske lättade upp mig lite och jag kunde sätta mig i lugn och ro och läsa igenom power-point presentationerna på de olika delarna i kroppen som läraren lagt ut till oss på lärarplattformen fronter. Känns som att jag fick lite att ramla på plats efter det och jag känner mig inte längre lika orolig över provet som kommer om knappt två veckor.

Fredrik ska på samma nöjespark idag som han var igår.. Inte nog med att jag saknar honom. Han har det bra mkt bättre än mig just nu. Och det unnar jag såklart honom. Jag älskar ju honom <3. Och han är värd bara det bästa. Det grämer mig att jag inte hade råd att följa med. Inte alla som har turen att bli bjuden på en sådan fantastisk resa :-(
 
Brian har hamnat på efterkälken både igår och idag. Ingen ridning alls överhuvudtaget pga min sinnesställning som inte varit den bästa då jag inte mått bra alls. Jag hoppas dock det vänder nu och att jag kommer att må bättre inatt och kunna sova ut. Jag behöver det nu.

En annan tyngre grej som blev jobbig att höra är att Fredrik inte kommer hem förens på måndag kväll. Det känns årtionden bort just nu.. Och vipps blev jag utan honom en vecka och två dygn i princip.. Det är så bra mkt längre bort till Måndag kväll än måndag morgon.. Sedan börjar jag jobba igen och jag kommer knappt ha någon tid alls att vara hemma.. Sova borta kommer jag också att göra pga jobbtiderna för att slippa åka så mycket :(

Hade det inte varit för Brian så hade jag nog valt att sova borta den här veckan också. Iaf någon dag. Men nu måste han ridas både torsdag fredag om vi ska kunna tävla på lördag. Undra om Fredrik kommer ihåg att jag ska tävla? Skulle värma enormt av ett sms där han frågar hur det har gått..

 
Anyway.. Saknar honom så att jag tror jag dör.. Utan Fredrik dör jag, utan tvekan.. </3 Nu ska jag lägga mig i sängen och titta på någon film. Kanske skattkammarplaneten.. "Våran" film..
 
 

Hela kvällen

Hela kvällen igår var så himla tung. Kom på i efterhand nu att jag faktiskt glömde bort att både äta middag och kvällsfika.. Bara deppig och jag mådde verkligen piss.. Somnade mitt i all gråt.. Så idag känns allting väldigt jobbigt.. Jag är trött, ont i huvudet, och allting känns riktigt botten... Känner mig fortfarande ledsen..

Hur ska jag orka med en hel arbetsdag på 9,5 timmar?.. I dont know..?


Första dygnet..

Då var första dygnet avklarat. "Bara" 6 kvar, vilket känns som en evighet..

Nu på morgonen ska jag på min sista 3 månaders kontroll på memira för att kolla att mina ögon fortfarande är okej efter operationen och att dom har läkt som dom ska. Därefter blir det att åka till ockelbo eftersom det självklart ska ligga ett personalmöte återigen på en dag jag inte jobbar.. :( Så himla tråkigt att sitta o åka 9 mil när man inte har igen bensinpengarna.. Å på en ledig dag där jag skulle behöva göra så mycket annat som jag annars inte hinner med. Avslutar iallafall ockelbo vistelsen med något mycket bättre - lunch hemma hos Lena :-) Prata lite skit och sådär.. Behövs i dessa tider!

Sedan hade jag tänkt att ta en tur till ridhuset med Brian.. Dock verkar det ju som att vädret vill vara på min sida idag då det tydligen skulle spricka upp och bli strålande solsken efter lunch.. Och då kan jag ju med handen på hjärtat säga att jag vill vara hemma!!!! Ligga ute i solen och sola mig och förhoppningsvis bättra på brännan lite! Så jag inte är helt kritvit när Fredrik kommer hem. Det är viktigt!

Så förhoppningsvis blir svängen till ridhuset ikväll då :-) Eller ja, får se hur länge man orkar pressa! Skulle ju behöva plugga en hel del också!

Brian idag :-)

De blev en tur på kvällskvisten för mig och Brian. Lite jogging men mest skritt på lång tygel. Det blev bara en vända på ca 35-40 minuter vilket jag tyckte att räckte idag efter ansträngningen igår :-) Å Brian uppskattade det också. Imorgon drar vi iväg å trimmar dressyr. Vila tisdag, sedan ridhustrim onsdag, vila torsdag, dressyrtrim fredag också tävling på lördag :-) Det är den preliminära planeringen för veckan. Så kör vi igen!


Tomhet..

Det känns som en obeskrivlig tomhet nu när Fredrik är borta :/ (för er som undrar så åkte han till USA imorse, Florida närmare bestämt. Känslan är liksom konstig? Jag är självklart så himla glad för hans skull att han blev bjuden och fick åka iväg, vilket han älskar. Men mindre glad för min egen som får lov att vara utan honom under hela den tiden :-( Kan liksom inte hindra tårarna ifrån att komma så fort jag tänker på honom.. </3..

Ingen som väntar på mig när jag kommer hem, ingen som andas bredvid mig om nätterna.. Det kommer bli en ensam och tung vecka.. Tur jag har Brian.. och som sagt kommer jag jobba en hel del i veckan..

Utan Fredrik är jag inte hel < / 3
 

Österfärnebo Div 3 omgång 3 *FILM*

 

Lokal hopp Div3 omgång 3 Österfärnebo

En något nervös Linda vaknade klockan 4 imorse och började checka in banskissen i sängen.. Vid närmare eftertanke så kändes det ju inte sådär klockrent att åka iväg och hoppa igen efter vad vi hade i bagaget sedan sist då Brian flippade ur och stod på bakbenen, slet sig, gick omkull samt klev sönder sig i släpet.. Plus att det inte riktigt varit en rak väg därifrån heller, skada, tappskor och en hysterisk Brian att köra.. Nåväl, nu är vi på rätt köl igen. Fram med den röd/vita utstyrseln till både Brian och mig och ta nya tag..

En lugn morgon hemma, lyckades tom pina i mig lite havregrynsgröt (inte likt mig).. Sedan fortsatte min lugna morgon i stallet fram tills att ja tittade på klockan å att det nog var dags att rappa på och åka! Tack till världens finaste Fredrik som varit med mig i österfärnebo hela dagen, tidig morgon.. trots att han själv ska åka till USA tidigt imorgonbitti och åka hemifrån vid 4-5 å vara borta en vecka..

I Österfärnebo stod Brian snällt i släpet medan jag anmälde oss. Idag hade Fredrik och jag även packat med oss våra "solstolar". Dom är verkligen guld värda på en tävlingsplats om de blir lite dödtid. Så otroligt skönt att sitta å pusta ut! :-) Brian var väldigt på g när jag hoppade upp. Reagerade på minsta lilla. Var nån karl vid en hästlastbil som han blev rädd för och han reste sig på bakbenen.. Även när vi red till bilen å skulle säga något åt Fredrik å han öppnade bildörren så flög Mr B i luften upprepade gånger. Tokhäst! Hur som så startade iaf jag och Brian 90cm. En clear round. Mest för att bara känna oss för lite. Jag kände mig hyffsat nöjd med rundan då vi inte tränat på flera veckor. 1 riv. Till nästa klass fick jag lite backup av Thomas som sa åt mig att låta Brian taxera själv och inte lägga mig i så mkt (jag har ju en ovana att göra det då jag kan tycka att det går lite fort ;))

Det blev ca 1,5-2 timmars väntan mellan klasserna och under den tiden stod Brian i släpet ca 1 timme. Han stod superlugnt och var väldigt nöjd över att komma undan lite insekter samt få lite lugn och ro. Stod snällt och både åt och drack i släpet (underbart att ha öglor där man kan hänga upp vattenhink i släpet så man slipper vattna. Så kan Brian dricka vatten när han än själv vill ha :) Så fick han stå med nättäcke och jag hade övre luckan bak öppen + takventilation och framdörren. Skugga och hyfsat svalt.

Mellan klasserna satt Fredrik och jag å chillade. Och jag bara njöt. Så underbart å luta sig tillbaka i en solstol och bara slappna av i hela kroppen. Men med en orolig nervositet i kroppen inför lagklassen. Vi passade även på att äta en varsin hamburgare + att ja bara lärade ha en chokladboll! :) Dock fick Fredrik äta halva min. Kunde inte få i mig mer.

Till lagklassen så fick jag en liten oro att Brian skulle vara trött.. Gick banan tillsammans med Antonia, Susanne och Karin. Känns himla bra med så gulliga lagkamrater. Fick lite pepp där och dom var tacksamma att vi kunde ställa upp med så kort varsel. Och att dom visste ju omständigheterna som varit innan för mig och Brian. Å att vi nu bara skulle tänka på att ha kul och att vi gör ju det för att det är roligt. Och att en placering är inte hela världen :-) Så det kändes lite bättre sedan.

På framhoppningen tog jag kanske 4 språng totalt vilket fick räcka. Ville inte trötta ut Brian i onödan eftersom han verkade lite trött efter dagen. Hade ju blivit hemifrån i många timmar och eftersom solen stått på himlen så blir man ju trött av bara det. Väl inne på banan så tänkte jag på vad Thomas sagt. Bara låta Brian rulla på. Inte lägga mig i mer än nödvändigt. Och så gjorde jag.

Lär säga: WOW, det kändes så himla bra. Vi fick in rytm och allting bara rullade på. Dock så blev det som jag befarade och vi fick med oss plankan som låg överst på ett räcke efter kombinationen. PLankan var dessutom vit vilket gjorde att den smälte in i staketet i princip. Inget roligt hinder! Brian drog sig lite utåt och vi fick inte till det å kom då för nära istället. Även näst sista hindret som var en oxer tog vi med oss en bom på. Vi kom jättebra men Brian lyfte inte ordentligt på bakbenen och vi fick med oss en bom ner på den också. Annars gjorde vi en jättefin runda och jag är så himla sjukt nöjd! Snacka om uppsving ifrån Sala!

Kort och gott om dagen så kan jag säga att jag är helt supernöjd med min och Brians insats samt att det har varit en trevlig dag i solen med glada människor. Även att man blir varmt välkomnad av Österfärnebo-borna gör sitt till. Jag gillar verkligen att åka dit! :-)

Dagen slutade med att vi blev placerade som 2.a med laget och som 2.a i serien. :-)

Lite hoppning :)

Lär väl berätta senaste nytt också såklart. I onsdags kväll, sent så fick jag meddelande om att det fattades i laget på lördag eftersom vi fått en halt häst. Lite beslutsångest eftersom jag var inställd på att inte åka. Men efter lite övervägningar så ska vi åka imorgon till Österfärnebo. Gå 90cm clear round samt lagklassen. Så idag får Brian vila upp lite energi.

Igårkväll tog vi nämligen en tur till stork på kvällen. Ridbanan ledig å helt invaderad av kajor. Lite sådär skrämselträning sedan incidenten i Hofors. Dock så var nog kajorna i Hofors mer skrämmande, eller om Brian helt enkelt tyckte att det var roligare att fokusera på hindren? ;-) iaf så hade vi ett bra flyt. Var inte i en bom! Kunde vi inte få hålla i den fokuseringen till tävlingen på lördag?? På något vis verkar det som att jg blir å fis-rida när de är tävling?! :/

Tog även en serie. Räcke, 2 galoppsprång, räcke, 2 galoppsprång, oxer. Jävlar i mej vad Brian tar i! Lycklig häst! Sånt här gör mig osäker på om vi verkligen ska ge upp hoppningen. Jag tycker nog lika mkt om båda delarna! Så de kommer vi nog fortsätta köra. Men kör som planen är. Dressyr nu fram till juni, sedan lite hoppning när de är dåligt med dressyrtävlingar. Så får de bli :)

Nöjda och glada åkte vi hem :)


Solig morgon :-)

Härligt när man kommer tillbaka hem ifrån en ridtur och klockan visar på 8.10. Då har man hunnit med att ta ut hästarna, mockat, packat hö, fyllt på vatten, gjort iordning kraftfoder, ut å ridit å plåstrat om hästen å klockan är så lite! Älskar verkligen att vara morgonmänniska! Det är lovely! :-D

Blev en uteritt idag på Brian. Det gillade han. Han fick stå igår så han var extra piggelin :-) dock verkar de så knepigt de där såret han slog upp. Det har inte blivit någon skorpa, däremot har fliken blivit alldeles hård.. :( Blev till att linda på med jodopax samt flexilinda.. Så svårt ställe dock när de är mitt där benet hela tiden "viker sig".. En led liksom :/ Nåväl.. De blev en mystur med lite galopp.. Å självklart lite damp å tvärnitar när han tycktes bli rädd för något.. En vanlig ridtur för oss alltså :-)
2 bilder som ja tog när vi kom hem idag :)

Nu väntar 6 timmars arbetskväll. Därefter blir det hem till världens bästa Lena och sova :-) Så blir man kvar i ockelbo när man ändå ska jobba här imorgonbitti :-)
 

Tvätta hästtäcken?

Jag kan nog med handen på hjärtat säga att jag inte har tvättat något hästtäcke förut. Svårt å få till eftersom man inte kan tvätta dom i tvättmaskinen hemma. Dock har det nu kommit en lösning då en vän till mig som tillsammans med några andra har startat ett företag som är under igångsättning just nu. Där erbjuder dom tvättning av hästtäcken (och även lagning, dock erbjuds detta ej nu då det ska köpas in en speciell symaskin).. Iallafall så tar dom 100-150:- för att tvätta ett hästtäcke beroende på hur stort det är. Lokalen ligger i hammarby men täckena kan utan problem lämnas hemma hos henne i storvik så tar hon dom med sig. Detta tycker jag är kalas å jag blir nog troligtvis deras första kund. Har ju en del lortsnusk täcken. Bla det tjocka stalltäcket som Brian har börjar bli snuskigt på insidan. Så det är hög tid att det får sig en omgång i en riktig maskin! :-)


Om Brian

 
Brian
f.2003-05-31
e. Briar 899 u. Carisma
ue. Eighty Eight Keys xx
 
Fux, oregelbunden bläs, 1 hög strumpa h.bak. 2 virvlar i pannan. 177cm i mankhöjd
 

Brian skulle ha varit våran egen uppfödning men tack vare lite familjebesvär så blev det inte så utan vi kunde köpa tbx honom som 2 åring ifrån en vän. Sommaren 2009 blev Brian min på papperet efter att min mor gett upp med honom på grund av hans hårda psyke. Ingenting var lätt med denna häst. Han hade sadeltvång och var som sagt skarp i huvudet. Dominant i hantering och i boxen. Sommaren 2009 var Brian riden i skritt trav och galopp, men absolut inget mer. Där började våran resa tillsammans på allvar genom blod svett och tårar.

Idag så är Brian en riktigt trevlig rid och tävlingshäst, men en enmanshäst. Han har fortfarande sadeltvång emellanåt, är dominant i boxen och i övrig hantering men har accepterat mig som ledare (ibland iallafall) Vi har tävlat upp tom 110 i hoppning och vi valde under våren 2013 att avveckla hoppningen lite och istället satsa på dressyr. Den 10/8 fick vi våran första individuella placering i dressyr och tog dessutom en placering i varje klass (2.a i Lc1 och 3.a i Lb1). I September 2013 tog vi även en 3.e placering i Lb1 i Österfärnebo Rs's lokala dressyrtävling. Avslutet på tävlingsåret 2013 gjorde vi med bravur och slog till med vår första seger och därmed vårt första vinnartäcke också! *happy* Tränar dressyr gör vi för våran bästa tränare Patricia Ludke.

Målen för framtiden är att vi ska klättra så långt vi kan tillsammans. Sakta men säkert går det framåt. I dagsläget så har vi kommit så långt att vi startat La4 på nästan 58% vilket jag är supernöjd med. Målet för denna säsong är att rida La på lång bana med 62%.

Placeringar (clear rounder ej inräknade)
2012-03-25 Ockelbo RF (med ryttaren Patricia Ludke) 2.a i Lc2 med 66,42%
2012-05-13 Österfärnebo Rs (med ryttaren Linda Andersson) 1.a i div3 laghoppning
2012-06-16 Gestrike sportryttare (med ryttaren Linda Andersson) 7.a i 1m på 0+4fel
2012-09-30 Avesta RK (med ryttaren Patricia Ludke) 3.a i Lb2 med 63,0%
2012-09-30 Avesta RK (med ryttaren Patricia Ludke) 3.a i Lb3 med 63,33%
2013-05-18 Österfärnebo RS (med ryttaren Linda Andersson) 2.a i div3 laghoppning
2013-08-01 Årsunda HK (med ryttaren Linda Andersson) 2.a i Lc1 på 65,19%
2013-08-01 Årsunda HK (med ryttaren Linda Andersson) 3.a i Lb1 på 65,17%
2013-09-21 Österfärnebo RS (med ryttaren Linda Andersson) 3.a i Lb1 på 62,75%
2013-10-26 Storvik Ovansjö RK (med ryttaren Linda Andersson) 1.a i Lc1 på 70,92%
2014-08-09 Årsunda HK (med ryttaren Linda Andersson) 3.a i Lb1 på 67,41%
2014-08-09 Årsunda HK (med ryttaren Linda Andersson) 3.a i La1 på 64,07%
2014-10-11 Ockelbo RF (med ryttaren Linda Andersson) 4.a i Lb3 på 61,67%
2015-04-05 Hofors RS (med ryttaren Linda Andersson) 2.a i Lb1 på 68,75% (+2.a med div3 laget)
 
 

Igår

Igår drog Brian å jag till stork igen för lite skutta över hinder. Utebanan är ju full av hinder nu så de är ju perfekt när man varken behöver plocka fram eller plocka bort :-)

Brian tyckte det var kul. Körde lite linjer och försäkra bara rulla över och få ett bra flyt. Hindren var inte höga alls. Kanske 70-80cm men kände det fick räcka. På slutet tänkte jag höja lite då Brian slog ner en bom å jag fick hoppa av. Då såg jag att han blödde från ett litet sår på ena bak. Valde då att avbryta åså skrittade vi ut en kort sväng istället.

När vi kom hem så kollade jag såret och det var liksom ett litet skärsår? En liten flik som de gick att lyfta. Baddade med jodopax å sedan fick de bli ett bandage runt så det läker ihop (Brian fick även gå ut med nytt bandage idag för säkerhets skull)

Hur såret uppkom vet jag inte? Brian snubblade till på rampen när han lastades ur på stork, dock märkte jag inget då. Eller om de blev under ridpasset? Ingen aning. Inget farligt sår men ändå :-) klant häst. Inte trodde ja att han skulle växa in i dressyrhästrollen så snabbt att han börjar med att göra illa sig när vi ska hoppa små hinder ;)


Vad göra idag?

Måndag igen då. Sista lediga dagen på denhär långledigheten. Bästa med att jobba är nog att man uppskattar ledighet så mkt mer än när man inte har något jobb (visserligen har jag aldrig varit arbetslös heller men men :P)
Har varit ner på affären på förmiddagen å köpt lite bröd. Har även hunnit varit med sopor till återvinningen samt tagit ut hästarna å mockat. Vet inte riktigt vad jag och Brian ska ha för planer idag. Mest av allt så borde jag plugga järnet eftersom det varit lite dåligt av den varan trots att jag varit ledig.. -.- suck.. Svårt kapitel.. Väldigt mkt, väldigt svårt å läsa in på egen hand men jag måste ju. För jag måste fixa provet på första försöket i början av Juni!!! :( Om betygskompletteringen ska hinna in i tid!

Lite sugen på om man skulle ha varit ner till stork och tagit några språng på uteridbanan då det varit väldigt mkt dressyr nu på slutet. Jag tror nog att Brian skulle uppskatta det. Samtidigt känner jag en oerhörd vilja att träna vidare på vårt samspel tills vi ska till Älvkarleby den 25 maj :) .. Men det hinner vi ju. Man lär hinna leva lite däremellen också! Ska försöka plugga, äta lunch å sedan försöka ta oss ner till Stork.. Vi behöver nog hoppa lite både Brian och jag! Passa på nu medan hindren står utställda på uteridbanan (vilket är kanon) .. Är så svårt å släpa fram hinder för att hoppa när man åker själv!


Plastronger

har suttit och kikat på lite plastronger.. Har fastnat för dessa två..
Frågan är om plastrongen ska vara helt vit? Är väl mest stilrent.. Men den med mörkt på var rätt cool.

(denna kunde de flesta färgerna ordnas på kantbandet och på mittendelen)
 
Frågan är nu: vad ska man ha?!?!?! Jag gillar verkligen den där med hjärtat.
Men frågan är om de blir lite "too much!". Gillar även den sista skarpt.. Men då är frågan vilken färg man ska ha? Det är ju mest traditionellt att ha helvitt med bling bling. Vågar man då på sig en med färg? .. Ljusblå kanske? Eller grå/ljusgrå eftersom min dressyrkavaj är mörkgrå?

Vad tycker ni??

Uteritt! :)

Idag blev det att ta hästtransporten och bege sig till Kungsgården å göra Patricia och Fille sällskap ut i skogen. Riktigt trevligt med sällskap. Minns knappt när vi hade sällskap ut sist? Det var ett tag sedan iallafall!
Brian tyckte det var väldigt najs även om han nästan verkade ha glömt bort Fille efter en liten stund.

Solen sken på oss, dock på hemvägen så öppnade himlen sig och vi alla blev tvärblöta :( Något som inte heller hästarna gillade! Blev redig trav och galopp på hemvägen (behöver jag nämna att det blev uppehåll när vi precis kom tillbaka till hästtransporten) Brian fick en väldigt energisk och flashig trav. (borde regna oftare) dock så tror ja inte att ja skulle fixa att dressyra om han har den traven. :P

Aja, en trevlig chill tur för oss :-) Å de var nog allt för idag! Hälsningar från blöta vi! (Brian ser måttligt nöjd ut)

Dagen efter :-)

Varit till stallet och släppt ut hästarna. Alltså det sättet Brian tittar på mig på morgonen, jag dör! Jätteoskyldiga ögon och spetsade öron. Visst, nu det har väl att göra med att han ska få det han älskar mest av mig i det ögonblicket - sitt kraftfoder i krubban som liksom är dagens höjdpunkt! Linda med de magiska fingrarna så att säga :-) Lär ju vara något sånt han ser mig som i det ögonblicket.

Blå himmel när jag åkte till stallet, mulet när jag åkte ifrån stallet och ändå var jag nog bara där i ca 30 minuter. Trist :/ Ska tydligen regna eftermiddagen och hela tiden fram tills ikväll. Lite mindre uppmuntrande kanske.

Idag längtar jag efter att få tillbringa tiden på hästryggen. Känns som att en så stor del har bara lossnat och jag är redo att kämpa vidare på att vi ska fortsätta utvecklas tillsammans. Och när jag märker av attt det börjar hända "grejor" så gör det mig mer taggad och mer beslutsam om att jag vill dethär! Och tillsammans har vi ju kunnat tagit oss över berg och ska även göra det i framtiden. Lär ju säga att det var en väldigt special feeling igår. Jag kände mig liksom väldigt stilig och elegant där uppe på Brian. Inte alls som när vi är å hopptävlar då Brian mer påminner om en jätteponny med manen spretandes åt alla håll. Fick även höra av bästa vännen att jag såg smal ut, eller ja.. Hon menade ju inte att jag ser tjock ut i vanliga fall - men jag antar att ni hajjar! :-)Lite tankar om dagen..

Jag har humöret uppe och är väldigt trött. Jag är nöjd med min och Brians insats trots att det inte blev riktigt som jag hade tänkt mig. Jag vet hur Brian är och spänner gärna till för småsaker och sedan tar det en stund innan man kan arbeta sig ur det. Jag känner att jag själv utvecklats i min ridning och det är helt tack vare Patricia :-)
Sedan har jag jobbat en hel del själv på det. Och det känns faktiskt bra att jag märker av resultatet själv. Nu taggar vi om igen. Vi struntar helt i lokala hoppningen i österfärnebo och kör istället på Älvkarleby den 25 maj och sedan drar vi till Säter helgen efter. :-)

Men som sagt. Nöjd med min guldgosse trots att det inte blev som vi tänkt oss. Brian skötte sig fint. Och vi taggar om och tar nya tag :)
 

Dressyrtävling Hofors 11/5

Ja, idag bar det av till Hofors för att göra årets debut innanför dressyrstaketen!
Brian hade knopparna hyffsat kvar och de behövde inte rättas till så mkt. Fint väder hade vi - ett tag. Blåste satan när vi väl var på plats.

Framridning inne: Började med att rida fram Brian i ridhuset. Skrittade ute ca 10 minuter före. Gick in i ridhuset och red fram pga att det var så fasligt många på framridningen ute. Sådant som triggar igång Brian då han ska flyga i luften till höger och vänster eftersom han blir rädd för andra hästar när dom kommer för nära osv.. Krävs väldigt lite för att han ska spänna till.

I ridhuset kändes Brian som en dröm. Jättemjuk och fin och avslappnad. Kändes verkligen kanon! Så jobbade lite på serpentinbågarna med avsaktningar över medjelinjen i uppvärmningen. Tanken på framridningen var att försöka att provocera Brian så lite som möjligt. Dvs, körde endast en galopp i vardera varv för att han inte skulle bli så fasligt taggad å sedan endast kunna tänka galoppskänkel, galoppskänkel, galoppskänkel... Vilket han har en förmåga att göra när man väl börjat galoppera med honom :P

Framridning ute: Ute blev Brian spändare när vi kom till framridningsbanan. Flippade ur för nån björkstam som låg ner osv.. Nån häst som kom lite för nära.. Vardagsmat med andra ord.
Då det var våran tur så red vi lite runt tävlingsbanan. Olyckligtvis så fick ju Brian syn på kajorna vid sidan av banan och flög i luften och efter det blev han riktigt spänd, såklart hände detta precis innan vi skulle in på banan vilket gjorde att jag inte hann lugna ner honom igen..

Inne på banan: På banan gjorde vi så gott vi kunde. Jag var nöjd med min ridning då jag kände att jag satte ribban bättre än de tidigare dressyrtävlingarna som jag har startat. Min sits är bättre! (tycker jag) .. Brian var lite dragig inne på banan och hade lite svårt att stå still vid halten bland annat utan något ben skulle röra sig hela tiden (halterna som vi är så duktiga på hemma! :()) Blev även att fatta fel galopp i höger varv vilket drog ner oss.

Fick en helt okej känsla dock visade inte resultatet det. 50% vilket är personsämsta hittills. Så lite besviken var jag allt. När jag sedan såg filmen i efterhand så såg man verkligen hur spänd Brian var så kunde jag faktiskt sympatisera med domaren lite. Dock var domaren väldigt hård och många som ligger på högre procent var ordentligt nerdragna.. Hur som är jag ändå hyffsat nöjd och ser fram emot att jobba vidare på detta. Nu har vi lagt debuten i dressyren för iår och jobbar nu vidare utifrån det.

Vi får helt enkelt köra vidare fram till älvkarleby den 25 maj. Om någon är sugen att följa med så är det välkommet. Annars kommer Mr B och jag att åka helt själva då Fredrik är i USA.

Här nedan följer lite bilder ifrån idag. Tyvärr så satt ju hästskötaren å snackade då jag red fram så dessa bilder är ifrån efter att vi gjort våran start och skulle trava av... Nåväl :P

Inför Hofors imorgon

Ja då har man äntligen landat hemma i soffan. Duschen kvar bara idag!

Kan säga att ridningen idag blev lite av en katastrof. Jag orkade inte rida och Brian var lite för mkt i gasen och galoppfattningarna var en smärre katastrof till en början då Brian kastade sig fram och spännde till rejält å bara gasade. Annars var han rätt fin i galoppen idag..Dock tyckte jag att det var en kass insats av mig själv idag.. Maten blev nog för tätt inpå ridningen :/  Sedan på slutet gjorde det så förbaskat ont på höger insida av knät. Då har jag en söm som skaver ihjäl mig där... Så nu blir det på med knäskyddet tills imorgon :/


Kändes inte riktigt som att vi fick igenom det jag ville göra idag.. men men, vi får ta tyglarna å försöka oss på morgondagen ändå. Jag har anmält till Älvkarleby om två veckor å hoppas jag kan få någon som vill följa med mig och Brian dit.. Det är ju inte så mkt lokala dressyrtävlingar i närheten sedan i juni så det kändes som att vi får passa på nu när det är en på en ridklubb där vi har tävlat förut.

Blev diverse knåp med knopparna efter att vi kom hem och Brian hade fått gluffsat i sig sitt kraftfoder i boxen. Då hade han tid att stå still och njuta av att bli ompysslad, trots att han nog hellre hade viljat att jag borstade på hans huvud hela tiden.. Men grabben stod still vilket jag är tacksam för, då denna manen inte är lätt att knoppa efter att han ser ut som nåt blixten har slagit ner i och halva manen har brunnit upp.. Knopparna blev väl lite halv intakta men det får fungera. Hoppas inte domaren stirrar sig alltför blint på Brians knoppar :P Får försöka fixa till dom lite imorgonbitti. Antagligen ser dom ut som en ännu större katastrof då än när dom var nygjorda ;)
 
Avslutade med å smörja upp sadel och träns lite plus stövlarna.. Och packa in dom. På med nummerlapp och Brian har nr 4 även denna gång.
 
 

 

Nu är vi förhoppningsvis redo för att möta morgondagen!

Snyggve :-)

Ikväll blir det till att snygga till snyggve lite. Dock har han ju nästan ingen man på övre delen av halsen så vettetusan vad det kommer bli för fula knoppar? Får försöka anstränga mig å fixa något.. :/ Blir inte lika fina knoppar som han hade här iallafall i höstas.
 

Älvkarleby 25 Maj?

Nu kommer jag till ett stort dilemma... Den 25 Maj är det dressyrtävling i älvkarleby. Avgiften för tävlingen dras ikväll och jag stod tidigare som reserv men nu så att någon har strykt sig vilket gjorde att jag fick en ordinarie plats. Saken hör till att Fredrik är i USA den veckan och är inte hemma. Jag har lovat att jobba, men det är inte förens på sen eftermiddag/kväll och isåfall kommer jag starta första klassen som går av stapeln på morgon/förmiddagen. Vilket gör att jag hinner åka dit och starta. (det är ju så dåligt med dressyrtävlingar).. Så nu funderar jag hur jag ska göra. Som det ser ut nu så kommer jag isåfall att åka dit helt själv. Går ju förvisso bra eftersom jag alltid åkt själv med Brian när jag ska träna och han sköter sig och det går att göra iordning honom själv (dock får man strunta i benskydden vid själva framridningen eftersom jag inte får av dom själv innan jag ska in på banan).. Dock känns det lagomt nervöst om jag isåfall blir att åka på en tävling själv för första gången. Eftersom det är dressyr så är det ju ingen bana som behöver gås utan jag kan vackert ta mig dit i god tid före min egen start. Och den enda gången jag behöver lämna Brian är ju när jag ska visa vaccinationsintyget. Och Brian står oftast snällt i släpet om han inte blir trimmad av någon galen häst utanför då? :-)

Så hur ska jag göra? Är ju himla bra om jag bestämmer mig i tid eftersom avgiften dras klockan 18 ikväll.. Fixar vi det?


Träning för Patricia

Ikväll åkte vi återigen ner till stork å filade vidare. Mkt jobbigt på min ära! Känner mig inte nöjd alls men antagligen borde den väl ha gett någonting i slutänden ändå. Brian blev dessutom väldigt trött och loj mot slutet så hann aldrig riktigt träna så jättemycket på nedsittningen i traven, det tar ju liksom en stund för mig att "hitta dit" och sedan följa med i takten, plus att Brian måste vara avslappnad för att jag ska fixa det överhuvudtaget. Så just nu är det många tankar i huvudet inför lördagen!

Fin volvo! :-)

Nu jävlar blir volvon fin. Även om mitt tålamod brister efter att man hållit på ett tag och allting inte blir lika noggrant. Iaf så har jag nu kört på cleaner och vax på motorhuven, höger framskärm, taket och bakändan. Nu är det bara höger bakskärm och dörrarna på samma sida kvar.! Kan säga att även fast jag inte är något proffs eller sådär supernoga så blir det faktiskt ett klart mkt bättre resultat än innan och det syns skillnad! Tom svärmor sa att hon tyckte bilen hade blivit blank när hon såg vänster sidan, och då visste inte hon om att jag hållit på den där dagen med vax å grejor! :-)

Självklart är det ju skavanker och lite rost på sina ställen samt en hel del små stenskott där färgen blivit vit. Nåväl, till och med den synskadade kan ju se en klar förbättring av volvon! :-)


Chill-Onsdag

Idag blev det bra med en vila för Brian. Dels för att han gått nu några dagar, dels för att vi fick finfrämmande. Ett bra val! Då kan vi köra på torsdag+fredag inför lördagens tävling :-)
Brian fick ut och chilla i hagen idag med flugtäcke. Skönt tyckte han. Dock har dagen inte varit lika fin och varm som igår. Så nu när jag tog in hästarna så var det riktigt ruggigt och kallt så Brian fick på sig ulltäcke i boxen. Kan va skönt efter denna snålkalla blåst.

Om Norrvissjö Golden Boy

 
Norrvissjö Golden Boy
f. 2009
e. Tynyfyd Carwyn u. Friars Gift of Gold
 
isabell, bläs
 
Golden Boy köpte jag i början av året 2011. Jag kan säga att det var ett impulsköp utan att ljuga. Jag la ett ordentligt skambud som säljaren tog till min stora förvåning. Golden Boy eller "Boy" som han oftast kallades var hingst när jag köpte honom. Han var rätt ohanterad och det var en "mardröm" att fånga honom i hagen. Jag fick sitta i timmar och vänta ut honom och när han var som mest nyfiken och kom ända fram så fick jag snabbt "kasta mig över honom". Vipps en dag så hade han fått allt förtroende för mig och allting bara fungerade!

Någon månad efter köpet så kastrerades Boy efter att ha visat honom på en utställning där domaren rådde mig att göra det. Och så fick det bli.
 
Boy valde sina människor och hade svårt att acceptera män vilket gjorde att jag alltid fick åka och ta in Brian och Boy själv varje kväll under den perioden som jag hade dom på ridskolan i ockelbo. Våren 2012 planerade jag att flytta ihop med min Fredrik och kunde då inte ta med Boy eftersom stallhyran låg på 3000:-/häst där Brian skulle stå. Då togs det tunga beslutet att sälja honom. En dag i Maj 2012 så hittade Boy sina nya ägare och han bor numera i Enköping.
 
 
 
 
 

Onsdag :-)

Idag blir det lång dag 7.30-17.30. Därefter så blir det raka spåret hem så får vi lite fika främmande i form av Lena + mina syskon (förhoppningsvis) som kommer och gratulerar Fredrik :) lite tårta bjudning blir det.

Brian blir att få vila idag. Känns som att han behöver det eftersom det sedan blir lite hårdkörning tors+fre å tävling på lördag :-)
//Linda


Kvällstur!

Ikväll blev det en chillvända för mig och Brian. from igår går Brian dessutom på Kraft sport å med lite hopp att Brian ska bli pigg och hurtig igen då han just nu är lite för snäll för att vara Brian!

Brian kändes lagomt snäll men ändå för snäll för att vara honom i början av ridturen. När det sedan var dags för lite trav så kändes han väldigt fin. Gummisnoddaktig och han anpassade sig efter mig och det gick väldigt bra att få honom där jag ville och hyfsat avslappnad. Wow känsla :-) Även galoppen kändes riktigt fin idag och jag hade inga jätteproblem med att sitta tillbaka. Behagligt och bra!

Ridturens skräckmoment var idag en sportbil med stripes över motorhuven. Inte okej att möta tyckte Brian. Även en bil med takbox var oerhört otäck! Sedan var det osynliga spöken där Brian gjorde tvärnit. Tur man är med så man inte åker av! :-)

Imorgon ska Brian få vila så ska Fredrik och jag få lite besök av Lena + mina syskon (tror jag).. Blir lite födelsedagsfika i efterskott då Fredrik fyllde 27 i söndags :)

Kolla på bilderna.. Visst sjutton ser Brian lite för snäll ut även på ansiktsuttrycket/ögonen? Nåt måste va knas! :p
Brian får sova nakenfis inatt :-) å nyströdd box! Lyx!
 

Wax!

Jola satte... Igår tog ja mig till mekonomen å inhandlade oljefilter, cleaner, bilshampoo och en vaxduk. Blev sedan lite tvätt å körde på cleaner och vax på vänster sida - den sida som stod i skugga då det var strålande solsken. Resultatet blev riktigt bra men de va inte så roligt efter en stund :p anyway, ska fortsätta med fram, bak å höger sida senare i veckan. Jobbar tis+ons nu bara, sen så ska ja snygga till bilen så den inte är så matt i lacken :-) inte likt mig, men tänkte att det inte skulle gå lika långt som med den gula som verkligen är blek!


Uppföljning

Blev en uppföljning av gårdagens rispas för Patricia igår. Så idag slipade vi vidare och jag tyckte det funkade hyfsat bra :-)

Nu såhär några timmar senare så känner jag en lätt träningsvärk i magen! Lovely!


Söndagstankar

Idag har varit en fullmatad dag. Började med arbete då jag jobbade dygn fram till kl 9 imorse. Fredrik fyllde 27 år idag så det har varit fullt kalas i solen på eftermiddagen. Svärföräldrarna kom och vi bjöd på smörgåstårta som jag hade gjort samt en princesstårta från ica maxi som faktiskt var jäkligt god! :-) I födelsedagspresent fick Fredrik 2 biljetter till stand up turnen: En skam för Sverige, med Soran Ismail och Magnus Betner. Det var uppskattat :-)

Sedan så lättade jag på hjärtat till en person som sjunkigt väldigt lågt i mina ögon. Känns skönt att ha lagt korten på bordet å berättat som det verkligen är!

Avslutade dagen med att ta en sväng med VOLVON och släpet och tog med mig Brian till STORK för lite dressyrträning för Patricia. Fy attan så jobbigt. Och när det blir jobbigt blir jag på så dåligt humör och blir nästan tjurig för att det är så jävla jobbigt. Så tokigt det kan va :P .. Men sedan ler jag desto mer när det börjar ge med sig. Ett tag kändes det som att vi skenade runt och jag satt dragandes i innertygeln och hade kramp i armen. Men tillslut så. Och rätt som det är så klickar det för några sekunder och det känns jättebra! - Innan det blir jobbigt igen. Den känslan jag hade på slutet. Det är den jag ska ha på lördag när vi ska starta i Hofors. Får se hur sjutton det kommer gå.. antagligen knappt någonting alls ;) Fast nu ska vi självklart köra med inställningen att det SKA gå! :-) Sätta ribban högt för att sen kunna göra ännu bättre nästa start. Och nu är det inte frågan om jag ska lägga hoppningen vilande och köra vidare på dressyr detta året och hoppa lite ibland för skojs skull utan att lägga ribban allt för högt. Tror nog det blir så :-) Men vi får se!

Btw, om någon känner sig manad att följa med till Hofors på lördag så är det välkommet. Det finns plats i volvon! ;) Kan behöva någon som gnäller på mig när jag inte gör som jag ska osv :)


Ridning :-)

Blev en premiärtur till ridhuset (ridbanan) på kvällskvisten o provkörde nya bilen. Både Brian och jag nöjda.
Dock kände jag en tom ångest när jag väl kom hem.. Det är ju inte "min" bil.. Min bil är ju den pippi gula audin :/ Också kände jag mig lite ledsen och tom.. :/ Byta bort pärlan som jag egentligen inte tycker så illa om. Nä det är en lustig tom och ledsen känsla. Och just nu känns inte volvon som "min" bil. Det är ju massa småfix osv å det lär väl dröja innan jag verkligen kan känna att det är "MIN" bil..

Nåväl. Den var okej att dra med och jag är nöjd i det stora hela. Brian var också nöjd :-)
Blev ett ridpass på uteridbanan vilket är helt kanon nu när det är ljust ute om kvällarna så det går att rida ute medan lektionerna håller på för fullt inne :-) Brian då? Vad kan jag säga om honom. Han kändes jättefin och mjuk och inte lika hängig i höger tygel. Dock en aning seg. Tanken slår mig att något har låst sig någonstans å att det är därför. Sedan har jag en annan teori å det är att det kanske börjat visa sig nu med fodret. Brian får ju numera sämre hö då  mitt eget är slut och som jag är helt övertygad om att det är väldigt mkt sämre och mindre näring och att han därför inte har samma ork? .. Så en fundering som nu ligger och gror är om jag skulle ha börjat gett honom även havre till veckan. Kanske skulle behövas? Dock så får han ju väldigt gärna vara lugn nästa lördag då vi ska tävla dressyr ;)

Red mycket serpentinbågar och koncentrerade mig på att ha en avslappnad Brian som följde mig genom volterna. Öppnorna efter långsidorna satte mkt finare idag än för några dagar sedan! Avslutade sedan med lite galopparbete och rullade över två små låga hinder efter långsidan, allt för att få lite fart på dököttet på Brian. Hade bjudning på hinder iaf dock inte lika som förut.. Hm.. han lär ju vara sjuk?

Bil och släp på parkeringen vid STORK :-)

En lagomt laddad Brian innan vi lastade å åkte ;)

Hm? Bilen ser pytteliten ut när släpet är påkopplat!

En nöjd Brian i släpet innan vi åkte hem igen :-)
 

Ny bil! :-)

Idag styrdes kosan mot Bollnäs för att kolla en bil som vi hittade på blocket igår. Tack Sanna som följde med mig då ingen annan kunde :-)

  • Skattad
  • Besiktad
  • 15.900mil
  • Nybytt kamrem och vattenpump
  • fin invädnigt och helt okej utvändigt
  • sommardäck på alu fälg och 2 bra vinterdäck (de andra två var slut)
  • mp3 stereo med usb och aux
  • Nybytt olja och filter
  • Å de bästa av allt! DRAGKROK! :-D Å får dra 1600kg med Be kortet! YEEEY!
Det är alltså en volvo 940 Gl -91. Det är lite småfix men en väldigt fin och fresh bil som jag kommer kunna ha i många år! Toppen att kunna åka på träning å tävling utan att låna bil :-) Den var även väldigt fin att köra. Med lite fix så har jag en bil i många år! Så nu ska gula faran besiktas så fort vi kommer in i Juni så ska den säljas om någon är intresserad :-) (lär ju säga att det var lite med sorg i hjärtat som jag lämnade den i åmot på vägen hem.. Tungt, min guling </3 Har ju blivit som en nära vän nu när man ändå haft den i 5 år)


1 maj :-)

Idag var det exakt två år sedan jag och Brian gjorde våran tävlingsdebut i Älvkarleby. Tänka sig att det ändå hänt rätt mkt på två år.

Idag var vi däremot inte på tävling utan tog en tur ur i det soliga vädret. Kändes väldigt skönt. Även fast för borsten inne i stallet tar knäcken av mig när det kommer till att borsta manen.. Den ser helt förjävlig ut och det berättade jag även för Brian. Att han ser förjävlig ut :( Skavt av hela skiten så att han ser ut som nån lorthäst med skabb.. -.- .. Bara uppsynen av manen gör att jag bara vill stryka mig ifrån hofors om knappt två veckor..
 
Ridturen i övrigt gick sådär. Brian gjorde en tvärnit helt utan anledning i nedförsbacken och grymtade som han brukar han han tänker hitta på nåt tok, som att tex vägra gå framåt utan anledning. Men sedan när jag tröck på honom framåt så gick han igen.. Galenpanna.. Blev sedan lite trav och galopp där underlaget var någorlunda. Väldigt stark i högergaloppen men annars i övrigt kändes han väldigt fin. Avslutade med högergaloppen i korta fattningar och avbrott för att han inte skulle hinna bli stark. Vilket fungerade mkt bättre än "långdistansen".

 
På vägen hem red vi förbi hemma och fick sällskap av Fredrik som även tog en bild på oss när vi kom tillbaka till stallet. :-) Efter att jag plockat av Brian sakerna fick han sedan gå naken ut i hagen. Och idag öppnade jag även upp ner till "stora" delen av hagen där han inte fått gå på 2 veckor pga skadan. Men nu har det börjat titta upp nå gräsfjun vilket Brian uppskattade :-)


NUså! :)

Idag blev det hurtlighandskarna på och Fredrik och jag åkte ner å bytte däck på min bil. Så medans Fredrik bytte däcken passade jag på att dammsuga ur bilen. Fy attan så skräpig den var invändigt. Den blev glad utav att se dammsugaren kan jag säga! :) Dock verkar den ha nåt snett i framvagnen då ena framdäcket är lite snedslitet. Ytterst lite men det känns som att man vill rätta till det snarast möjligt så ska ringa verkstad imorgon å komma in med bilen å fixa inställningen eftersom det antagligen är den som är lite galet just nu. Vill ju undvika att lära köpa nya däck!

Sedan därefter så åkte vi mot sandviken. Köpte en biltvätt på statoil plus en flaska med prick bort (för att förbehandla lite före biltvätten) Så nu är min bil nästan som ny igen! :-) Skulle dock behöva rubba lacken.. Men det känns ju som något onödigt på en gammal bil när jag helst av allt vill ha en bil med drag.. Men audin får väl rulla tills den inte vill något mer. Är ju en bra bil annars.. Min guling, min förstabil som jag köpte augusti 2008 :-) Audi 80 2,3 E. Bra motor för å va liten bil :-)


RSS 2.0