Utemöbler

Owe Jansson har 10% rabatt på utemöbler tom imorgon. Så idag har vi varit där och provat utemöbler. Tänkte åka tbx med hästtransporten men insåg att när vi kopplat på den å städat ur allt spån så hade vi en halvtimme på oss innan dom skulle till att stänga - det blev inget med att åka tillbaka utan åker dit imorgon tills dom öppnar istället. Både Fredrik och jag är lika ivriga på att inreda vår nya balkong! :-) Dock aningen knivigt. Vi tror nämligen att den är större än vad den är (bara för att den är 4ggr större än den gamla) Så när vi mätte den när vi kom hem idag så insåg vi att det nog kommer bli rätt knökfullt med möblerna som vi "ville ha" :p .. Får se hur vi löser det imorgon när vi ska dit å bestämma oss för en grupp som ska med hem!


My sunshine!

Brian bus stod å myste i solen idag :-) Blev en tur på kvällningen i 17.30-tiden. Härligt att kunna rida med jackan uppknäppt eftersom det skulle bli för varmt annars! Blev en tur runt växthuset. Lite trav och lite galopp men mestadels skritt. Dock vet ja inte vart galoppen tagit vägen idag? Eller iallafall takten i den. Lär ju säga att Brian var rätt taktlös.. Knepigt. Blev bättre på sista galoppen. Vi kunde njuta av solskenet, de våta grusvägarna bitvis.. Underbara vår är äntligen här!
Lär ju erkänna att när ja kom hem så började jag packa ner en del vintersaker ner i förrådet. Härlig känsla!

Min snygga 4benta :-)

Idag körde jag ner Brian för att få en omgång nr 2 med Patricia. 2 dagars påsktrimmet! :-) Känner att det börjar ge sig lite nu. Brian och Patricia är på ett helt annat steg i trappan nu än där de var för 2 månader sedan. Idag vågar jag nog säga att det var bästa gången för iår! Nu ser jag fram emot fortsättningen och Patricia och Brians första start för året i Torsåker i Maj där de är anmälda till en Lb3 :-)

 
 

JAAAAAAA!!! :-D

Jag var väldigt nervös som ni vet över första provet i naturkunskap 2. Detta block som provet skulle innehålla handlade om rymden, materia och kemi. Vilket verkligen INTE var min grej. Men så småningom så började bitarna falla på plats. Nu helt slumpvis så loggade jag in på fronter/sandviken där jag har en användare för komvux/skolan. Där jag fått ett mejl om att jag var godkänd i mitt prov!!! wii! Nu var ju jag dock inte i skolan dagen efter att detta mejlet skickades utan dagen därpå. Då hade jag ju tyvärr inte en aning om att proven var rättade så vad mitt egenterliga resultat blev har jag ingen aning om.! Men jag blev godkänd iaf! :-D
(sen vad läraren har för åsikt att jag svarade 2 miljoner år sedan på frågan: När hände Big bang?) .. Haha, jävla flipp flopp i huvudet.. :P

Detta innebär iaf att jag helt kan lägga block1 bakom mig å helt koncentrera mig på block två som är Evolution. Då var steg 1av4 klart i denna kurs!


Balltrampet idag

Lindade av Brian galoppbandaget idag efter träningen. Idag såg man tydligare såret vilket man inte gjorde igår. Ett smalt streck.. Duktig kille å trampa sådär trots boots -.- Tur de bara var en skråma och ytligt - vilket det oftast är tack och lov :-)


Träning 29/3-2013

Idag stod dressyrtrim på schemat för Brian och en plats på åskådarbänken för mig samt som förste mockare. :) Men vad gjorde det mig? Ingenting. Det är en himla fröjd att få stå på håll och åskåda när Brian får en genomkörare av bästa Patricia. Brian skötte sig riktigt bra. En av orsakerna kan ju vara att han fick utlopp för en massa energi på hoppträningen igår i Österfärnebo. Detta gör att Brian blir desto mer foglig dagen efter och det är enklare att få ut det man vill utan en massa onödigt trams.

Brian skötte övningarna med bravur idag enl piloten själv och jag kan inte mer än känna mig väldigt nöjd som matte när Brian gjorde sitt bästa. Blir så stolt! :-) Både Patricia och jag tycker det är rätt skönt att det inte är att börja om helt från början utan det som det jobbades på förra året sitter där och man kan fortsätta.

Imorgon tar vi nya tag och kör igen klockan 10.30!

Hoppträning 28/3

Ännu en gång styrde Brian och jag kosan ensam till Österfärnebo för lite hoppträning för Thomas. Lite halvtaskig väg nu bara då det var väldigt guppigt och isigt på kanterna så hela ekipaget hoppade hit och dit.. (därav jag valde väg 272 över sandviken hem efter träningen)

Iaf så var det idag en kombination (mitt önskemål). Oxer snett igenom. Oxer med lite skarp sväng från kortsidan och sedan en linje mellan den och ett räcke. Brian var taggad till tusen i vanlig ordning. Det är såklart jättekul att han är pigg och glad och visar att han tycker det är kul men det är mindre kul att det blir sådan dragkamp å han rent ut sagt skiter i mig halva lektionen.Så halva lektionen ligger vi i osynk, och den andra halvan då han lugnat ner sig efter att fått hoppat  X antal språng så fungerar det fint och han väntar på mig. Så var det även denna gång. Känns som att det kommer bli mkt jobbande med att han inte ska lägga sig i handen vilket han gjort mer än någonsin senaste tiden. Vet inte om det är understimulering eller vad det är eller bara nå tok för att slippa undan pga lite. Samt att de varit lite oregelbunden träning nu i början av året. vädret har ställt till det, orken, jobbet, skolan och ögonlaseroperationen.

När vi kom hem och jag plockade av skydden så hade Brian lyckats gjort ett balltramp trots bootsen.. Hur lyckas man? de blev rengöring och ett galoppbandage. Var bara en liten rispa när ja tvättat rent. Därefter blev det på med ett gosigt fleece/nättäcke så svetten skulle dunsta. Å på med stalltäcke ovanpå :)


Imorgon ska det köras igenom med ett dressyrpass i ridhuset, med Patricia som pilot. Jag får ta mig en plats på läktaren och bara iakkta. Så blir det även på lördag. :)

Forever living products!

Idag kom paketen med Fredriks och mina beställda varor ifrån Forever. På måndag kl 15 går starten av för våran Grand opening då Stina kommer hit å hjälper oss. Förhoppningsvis kommer det några människor hit iallafall! Ska bli grymt spännande! Känner redan nu av att jag gärna skulle slita upp förpackningarna på flera av dessa prylar! :P
Det vi fått hem är följande:
 • Forever AloeVera Gel 6st
 • Aloe Vera Gelly 3st
 • Aloe Propolis Creme 2st
 • Aloe Heat Lotion 2st
 • Forever Bright Toothgel 2st
 • Aloe Lips 12st
 • Argi+ 2st
 • Forever Kids 3st (vitamin på burk)
 • Forever Ultra Shake vanilj 3st

  Och sedan saker som "shotsglas" för smakprov, pennor, bokpaket, plastpåsar


Fredrik och jag bjuder in till våran Grand Opening på Måndag den 1 April klockan 15.00 hemma hos oss. Då kommer Stina som invoverat oss i detta att komma och hjälpa oss att berätta mer om produkterna. Absolut inget köptvång. Och vill man köpa så är det nöjd kund garanti och pengarna tbx om du inte är nöjd. Jag hoppas att det kommer lite folk och vi kommer helt klart att få en trevlig eftermiddag. Hör avdig om du vill komma och ta gärna med en vän. Ett plus är om vi får veta så vi kan beräkna på ett ungefär hur många vi blir :)
Jag tror på dessa produkter och är så taggad på att börja med detta. Tack Stina för att du gav mig/oss chansen!
 
 
 

Peter Eriksson :)

Idag anmälde jag mig till Peter Eriksson träningen den 20-21 april. Kommer bli grejt :) bra att få lite intensivträning :-) å om någon vill följa med å kika på den så är det bara att haka på :)

Har även anmält mig till föreläsningen :ryttare är idrottare med Ulf Johansson. Hoppas han även har med sin bok och säljer den för den vill jag ha! :-)


Nya handskar beställda..

Nu har jag slitit klart på mina Roeckl grip vesta ridhandskar. Det har gått hål i dom vilket gör superont eftersom jag blir nypt mellan tyget och tygeln. Så för att jag ska kunna rida så har jag nu beställt ett par nya. Trots att jag inte känner att jag borde köpa hästprylar nu så är detta verkligen ett måste. Mina som jag haft är dom bästa ridhandskarna som jag någonsin haft! Helt grymma! Inte som hööks handskar som håller en månad innan dom går sönder. Och i och med det så har dom nästan hållit för mig i två år. Och jag har ridit med dom ofta! Har alltid handskar året runt när jag rider. Det funkar liksom inte för mig annars. Men nu verkar det vara adjöss med mina blå.. Så nu har jag beställt dessa:
Svart/röd :-)

Dressyrtrim

Eftersom jag är världens virrpanna så kan jag ju börja med att säga att jag slutade klockan 15 idag. YES tänkte jag då hinner ja åka ner till ridhuset tidigare och på så vis hinna vara hemma å göra annat ikväll så slipper ja komma hem så sent. Så Brian och jag är glad i hågen och åker ner till ridhuset. Men de var så mkt bilar å släp där så slängde ett öga på schemat för ridhuset i telefonen.. Då skulle de bli dubbla lektioner i ridhuset om 10 minuter -.- wtf... Först 18.30 är halva ledigt igen..

Nåväl, vi slirade in på uteridbanan som dom finally har skottat av (eller om de tinat?) :P .. Iaf så var det riktigt okej att rida där. Fredrik kom och fotade oss lite..

Dock känner jag mig inte alls nöjd med passet. Bilderna visade dock att det såg bättre ut än vad det kändes! Å det är väl tur det så de inte känns super men ser skit ut! :P .. Nåväl.. Brian är stark och drar och rycker i mig så jag åker runt som en docka i sadeln. Jag har svårt med nedsittningen å allting blir jättesvårt.. -.- .. Jag behöver en hel del träning samt att vi ska rida för Patricia varannan vecka så vi får lite verktyg att jobba med själv. Det jobbigaste för mig nu är att Brian är extra taggad, väldigt stark och drar mig ur balans eftersom jag själv inte har sån stabilitet i bålen.. Jag är nämligen överrörlig och har skit kass muskulatur där.. Som jag nu har börjat med att bygga upp på gymmet.. Så det ska bli bättre..  Dock vet jag inte riktigt hur jag ska komma åt dehär med att han är så himla stark... -.- .. hate it..

Hoppas på att det blir bättre framöver.. Men mycket jobb. Annars var galoppen jättefin idag.. Både på böjt och på rakt spår. :-) Man får vara glad för det lilla!
Jag är så himla taggad å vill sitta bättre, vara starkare å allt vad de heter för att kunna rida på ett bra sätt. Frustrerande!


en bild ifrån idag :-)

Upplägg!

Träningsupplägg framöver.
 
Dressyrträning för Patricia varannan vecka
Hoppträning för Thomas resp Lotta varannan vecka
(alltså blir det hoppträning varannan vecka och dressyrträning varannan)
Patricia kan förhoppningsvis trimma Brian en dag per vecka så långt hon vill, kan och har tid :)

Sedan blir det lite tävlingar på helgerna förhoppningsvis, när vi känner oss redo och taggade.. Och Brian är ju taggad 365 dagar om året så :-)

Min träning - gymmet MINST 2 ggr/vecka å där med basta!

 

Motivation

Upp och ner upp och ner går det hela tiden.. Igår kände jag både motivation och en viss hopplöshet när vi red i ridhuset. Motivation efter att ha tjuvkikat på någon som var jätteduktig. Satt så himla mycket bättre än lilla mig som verkligen får kämpa för att inte studsa ur sadeln (hur sjutton kan han orka sitta så jävla bra?!)
Samtidigt blir jag taggad. Jag vill också kunna. Jag vill också rida Brian på ett sätt så jag verkligen kan visa hans bästa sida i dressyren. Han kan! Jag kan lära mig kunna kanske? ... Men han behöver mer utbildning och behöver lära sig tagga ner! Igår kände jag att jag kunde nog mer jämföra Brian med en elvisp än den svarta snyggingen i ridhuset. Inte så himla uppiggande kanske :P

På kvällen tog vi en sväng till gymmet jag och Fredrik och körde på i strax över en timme. För att lyckas behöver jag komma i form och orka mer! Så jag har nu lämnat in min ansökan om medlemskap och årskort till storviksgymmet så ska vi sätta igång med detta, att komma i form!
 
Preliminär planering för i vår nu är att jag och Brian SKA starta dressyr i Hofors den 11 maj. Och då ska vi vara i toppform! Eller ja, iallafall bättre än vad vi är nu. Har ju varit en halvknackig start på det nya året. Men bara allt är på rull igen så borde det inte vara såna svårigheter med att lyckas. Jag är mycket inspirerad av dressyren och sliter mig mellan att fortsätta satsa på hoppningen eller om jag ska switcha om och köra på dressyr framöver. Valet och kvalet kan man säga :) Är taggad på båda sakerna, men för att lägga fullt fokus kan man ju inte köra lika helhjärtat på båda sakerna.. Eller om jag ska köra på med hoppningen detta år och sedan svira om för 2014 och ta tag i dressyren helhjärtat och ge Brian och mig en ärlig chans för att utvecklas tillsammans även där.

Det är mycket i huvudet nu kan jag säga. Velar hit, velar dit.. Motivation, noll motivation. Det är en riktig berg och dalbana. Men eg, så länge vi har roligt tillsammas så är ju det iallafall det viktigaste av allt. Så vi kör på, det blir som det blir.

Brian och jag i Hofors sommaren 2012, hopptävling.

Manskav... :(

Brian hade under november-december täcke med hals både ute och inne i stallet. Det var inte bra för hans man och därför runt nyår så slutade jag helt med halstäcken och Brian har sedan dess fått gått med vanliga pessoatäcket utan hals.. Dock var ju skadan redan skedd och manen ser rent ut sagt förjävligt ut ifrån mitt på halsen och upp mot öronen.. Jag hoppas nu bara på att det ska växa till sig så att han till maj-juni kan börja bli knoppad igen.. :( Detta är verkligen inget vidare roligt! Någon som har tips på om jag kan göra något för att stärka manen och även kanske kunna ge något extra i fodret just för främja hårtillväxten?


Ridhus

Blev en sväng till ridhuset idag, denna soliga söndag.
Halva ridhuset uthyrt men andra halvan skulle va ledig så de var lika bra vi åkte ner å trimmade lite.. Dock så höll sig inte träningen på halva utan den hölls i hela så det kändes verkligen som att man hela tiden fick rida och hålla sig undan. Var en hingst som reds på träningen när vi var där.. Så kom han i galopp bakom oss och Brian blev superrädd och började studsa å vilda sig.. Mindre kul..

Nä, riktig dipp för självförtroendet idag.. Ingenting kändes bra och jag själv kände mig skitkass.. Får inte ihop den långa halsen och minsta lilla halvhalt så tappar vi allting helt och huvudet körs upp ... Kasst nämligen.. Å det var 3 ekipage till på "samma sida" + den där som tränade.. Så det kändes verkligen som att man bara fick rida och hålla sig undan. Fick inte någonting gjort och det känns bara bortkastat att vi ens åkte dit..


Uteritt igår.

Red ut igår efter jobbet på en något pigg och galen Brian efter att ha blivit stående tis-ons-tors-fre... tis-ons pga dåligt med tid och jobb och en ångest att jag måste plugga till provet på måndag eftersom det är ett x antal ämnen det handlar om som jag verkligen inte har koll på.. :( *svälj* Nåväl, hur som blev det en uteritt igår. Orkade inte ta mig till ridhuset heller. Har kommit in i en period där det känns väldigt omständigt, jobbigt och drygt att sitta och åka till ridhuset. Inte själva ridningen utan allt runt omkring. Och när man inte har egen bil att dra med blir det extra jobbigt när man ska låna.
 
Tråkigt underlag ute igår. Var lätträknat de stegen jag faktiskt kunde jobba Brian lite och han låg på bettet som en gam.. Fick en liten galopp där jag tyckte att underlaget var någorlunda och Brian näst intill hoppade jämfota på stället av ivrighet. Sötnos! Sedan stötte vi på Lina och Money och gjorde sällskap med dom en bit fram och tillbaka. Trevligt tyckte både Brian och jag. Vi är ju van att rida själv och det är ju inte ofta Brian får göra sällskap med en snygg tjej! :-)

Forever living products

Idag har Fredrik och jag gjort vår första beställning ifrån Forever.
Anna Stina Erikjans har varit här och introducerat oss i Forevers affärsplan och vi har även lagt våran första beställning av produkter.
Bland annat har vi tagit hem:

Forever Ultra Shake Vanilla som är en proteinshake/måltidsersättning. Den ska tydligen även vara supergod.
Kostar 316:-/burk
Vi har även beställt Forever kids som är ett kosttillskott med vitaminer som smakar ljuvligt (tro mig!) Kostar 125:-/burk med 120 tabletter. Även fast man är vuxen kan man ta dessa :-)
 
Aloe vera Heat lotion. Pris 191:-
 

Ja de var några av produkterna och självklart inte alla! :-) Mer uppdatering kommer när vi fått hem produkterna. Tag gärna kontakt om det är något som skulle vara av intresse så kan vi berätta mer :-)

just shooot me...

Alltså jag tror ja blir galen på alla vätejoner och grundämnen blandat med lite rymden, atmosfär, kemiska föreningar, alkoholer och kretslopp som bara surrar i mitt huvud just nu. Har gett mitt huvud förmiddagen till plugg men snart står jag seriöst inte ut längre.. Provet på måndag ger mig stor prestationsångest och arbetsdagen imorgon hade jag nog helst behövt kliva in i boken Nk 2. .. Antingen kommer provet att vara supersvårt med svårt ställa frågor där dom liksom är försvårade. Eller så kommer jag efteråt att känna: var det bara såhär?
-och att jag egentligen kan mer än vad jag egentligen tror.. Det känns som att jag fått in det jag läst men att det inte riktigt kommit på plats i huvudet. Hoppas bara att jag kan plocka fram det på måndag då det krävs.. Det försvårar ju för mig avsevärt att jag inte kan medverka på lektionerna utan max närvara på 1/vecka.. Då på grund av att jag jobbar. Och jag ser det som helt uteslutet att ta "semester" för att gå på en lektion.. Nej, känns inte riktigt som det är ok. Tanken var ju att jag skulle kunna plugga naturkunskap vid sidan av jobbet. Kan ju inte vara borta från jobbet pga en kurs! :-)
 

Fredag :-)

Dåligt med bloggande senaste dagarna pga arbete och skola och att jag inte haft så mycket att blogga om.

Det blev lite hektiskt i huvudet när jag eventuellt skulle hoppa in på söndag och rida med Österfärnebo Rs dressyr div 3 lag men det löste sig med en utav deras egna ryttare. :-) Men som sagt så om det gäller så försöker jag ställa upp så långt det är möjligt :-)
Alltså väntar vi ytterligare ett tag innan vi kör vidare på någon dressyrdebut vilket känns rätt bra :-)

Denna fredag så väntar jag och Fredrik Anna Stina på eftermiddagen då vi ska få en liten introduktion i Forever som vi tänkt prova bli återförsäljare för. Så om någon skulle va intresserad av aloe vera produkter är det bara att hojta till :-)

I övrigt så tänker jag denna lediga fredag att försöka plugga en massa till provet som jag har på måndag som jag inte tror att kommer att gå nå vidare bra.. :/ En svår del i NkB... Hualigen.. :/

Tisdag

Eg skulle det ha varit en ridhuskväll men efter att ha spenderat nästan hela arbetsdagen i en bil (som de känns).. 40 min till jobbet, 1,5 timme till hudik, 1,5 timme tbx till ockelbo igen, och sedan 40 min hem.. Då kändes det inte som någon höjdare att åka till något ridhus när det dessutom vräker ner snö. Nej de blev hem, äta fiskpinnar m stuvad spenat och broccoli mos istället och två avsnitt av The vampire diaries. Och nu lite plugg innan vi tittar på ännu ett avsnitt :) Prov på block 1 på måndag i naturkunskap 2. Spännande. Kemi/rymd/materia avsnitt.. typ.. Inte mitt favvoämne om man säger så. Men en del har väl fastnat. Få se om det räcker när veckan är slut.

Soligt men blåsigt!

Efter att Fredrik åkte på förmiddagen så tog jag mig för och åkte till stallet. Mockade å gjorde klart i Brians box. Grisorvar är hans andranamn. Fy vad han lortar i boxen å river upp den stackars bädden som aldrig verkar få "sätta sig" :( Men verkar få lite reda i den ändå trots att det vid första anblicken ser rätt hopplöst skitigt ut. :)
btw. Jag älskar slow feeding hönätet. Så skönt att kunna lägga in både eftermiddag och kvällshö och Brian kan ta god tid på sig att äta :-)
 
Sedan blev det faktiskt en ridtur. Mediterade medan jag mockade före ;) Haha.... Tog hoppgrejorna och red på raka bettet, bytte tyglar och på med martingal. Brian hade sadeltvång utanför stallet i vanlig ordning men idag väntade jag ut honom och det gick hyffsat.
 
Solen sken men fy vad de blåste. Trodde jag skulle frysa sönder fötter, ansikte - ja allting.. Dagens tema på uteritt blev att försöka hålla Brian så lugn som möjligt och för mig: inte tappa humöret på honom när han kör igång med sina grejor. Lär ju säga att både Brian och jag höll rätt fan på oss idag och kunde samspela ute trots den starka vinden. Det var en bra dag med andra ord och kunde känna lugn under ridturen och även fast Brian var framåt så slappnade han av på ett annat vis idag. Nu ska jag inte säga för mycket för imorgon kan det vara raka motsatsen igen. Fullblodsnerver Brian i ett nötskal.

På sina ställen på grusvägarna hade gruset börjat titta fram så där det antingen var porös is eller våt sand/grus så passade jag på att jogga Brian några steg. Så majoriteten av ridturen idag blev det som sagt skritt eftersom inte underlaget ger så många tillfällen att trava. Dock så är vi ju snart framme vid tjällossning.. Vilket inte heller är någon rolig tid att rida då det finns massa underjordiska gångar och hål i marken som man inte ser där vattnet runnit undan.. :/
 
Pga blåsiga isvindar blev Brian på med täcket idag. Ingen täckeslös häst när de är såhär kallt. Och själv ska jag snart ta bussen till Gävle för att åka på en efterkontroll av mina ögon på Memira. Troligtvis ska det väl inte vara några problem denna dagen heller :-) Sedan ska jag nog till Lotta å snacka lite mary kay då en del av mina produkter som jag köpte för mkt länge sedan håller på å tar slut så behövs påfyllning. Ja, såna där cleaner för ansiktet, ansiktsvatten och "lotion" för ansiktet.. ja :P

16/3-2013 Tävlingsdebut 2013!

1m individuellt

Ledig måndag :-)

Finns inget så underbart som att börja veckan med en ledig dag. Och jag är bortskämd att jag alltid har mina lediga måndagar! :-) Så nu har jag skrivit klart ev 2 labbrapporten, dock är jag mindre nöjd med ena. Skulle ha skrivit in båda i samma men jag ansåg att det skulle bli svårt så då gjorde jag en varsin.

Brian fick bli av med sitt täcke på dagen igår. Skönt tyckte han.

Gårdagskvällen så blev det en uteritt i mörkret.. Galen häst igen - vilket medförde att jag inte blev på nå vidare bra humör efter denna uteritt heller.. Tappade sugen igen.. Vet inte vad jag ska göra med domhär dipparna eftersom dom kommer så himla ofta..Brian är så himla krävande att jag känner att jag inte fixar hans beteende.. Idag är jag utan bil och kan inte ta mig till ridhuset och jag orkar nog inte bråka med Brian på en uteritt till så jag hoppar det å han får stå :( Vilket inte känns så bra det heller... Vette sjutton hur jag ska göra. Min ork och mitt tålamod räcker inte till..

Så efter helgens tävling där jag som ryttare bara "dog" så var jag fast besluten igår att om jag är ledig på söndag (denna vecka) så ska jag efteranmäla mig till Söderhamn och köra på en revanch och rida så mycket bättre. Men efter gårdagskvällens uteritt så tappade jag sugen helt på det..

Aja, avslutade gårdagen bra. Lite norrskenstittande med sambon i mörkret. Helt sjukt vad mycket vackert norrsken det var igår. Har nog aldrig sett så mycket i hela mitt liv tror jag! :) Å sedan lite vampire diaries innan sängen.

Tävlingsdebut 2013

Gårdagens tävlingsdebut var väl ingen höjdare. Första klassen resulterade i en runda med ett riv i grunden (så otur!) Men den kändes riktigt riktigt bra! Sedan blev det kanske 1,5 timmes väntan till nästa klass som var lagklassen. Under den tiden fick Brian stå på släpet och vila i lugnan ro och mumsa hö så tillbringade jag och Fredrik tiden med att värma oss i cafeterian. Och fy attan vad jag blev fryssen..

När det sedan var dags att gå banan så kände jag redan där.. Nä, det kommer inte gå nå bra. Den luriga plankan på hinder nummer 5 kunde jag konstatera att vi helt säkert skulle få med oss..
På framridningen ute kändes Brian super mjuk och fin. Dock hände det något sedan? Tror jag gav upp. För efter våran runda inne på tävlingsbanan var min tanke: va fan hände? .. Har jag verkligen hoppat?
Det gick skit med andra ord. Vi tog med oss en bom på 3/9 hinder vilket resulterade i 12 fel. Jag fick aldrig något riktigt tryck i Brians galopp, jag kom aldrig till ridning. Satte aldrig tillbaka honom utan bara körde å lät honom sköta jobbet. Resultatet blev inga vidare språng. Dock så klarade vi kombinationerna båda klasserna (wiii!)

Nä, jag var inte på så bra humör när jag kom hem. Jävla skit att ja inte red ordentligt. Men var min inställning de var fel på antar jag. Samt att vi inte riktigt kommit igång än. Vintervila. Sedan när vi började komma igång så blev jag sjuk. Sedan opererade jag ögonen och hade stallförbud.. Och hann sedan knappt rida igång igen innan det var dags för tävlingsdebut och hann hoppa en gång före. Nåväl.. Nya tag till nästa gång. Då ska jag göra en bättre insats som pilot å inte lämna stackars Brian i sticket! :)
 
Hur som. Laget kom på 3 plats för dagen.

Brian och jag igår. Print screen!

 

HISS! :-) Banskiss!

Nytt för 2013 verkar vara att banskisserna ligger uppe på equipe. (kanske inte alla, men kan ju hoppas att Thomas Lennholm fortsätter med det) :-) Men jag hoppas att det kommer vara så på alla tävlingar i fortsättningen! Det är ju rätt skönt att ha gjort första svepningen över banan redan hemma kvällen före :-)
Klicka för att få den större :)

Equipe

Den bästa uppfinningen i hästtävlingsvärlden lär ju vara equipe online! Nu finns det även som app å de är ju helt suveränt om man inte är där man hör i högtalarna vilket ekipage som är inne. Då kan man vara vid sin häst i släpet utan att vara orolig för att det går fortare än vad man trott osv. Man har full koll på tillvaron på tävlingsplatsen och när man ska börja göra iordning sin häst inför nästa klass! :D Jag tog hem appen, den var självklar för mig. Dock kostade den lite dyrare än vad vanliga appar brukar göra. Nämligen 38:-  vilket eg inte är så farligt dyrt.. Catching! :-) STOR HISS TILL DENNA APP! :)


Tävlingsförberedelser :-)

Åkte till stallet när Fredrik ändå skulle iväg på innerbandyträning och passade på att göra klart i Brians box och sedan förbereda inför morgondagens tävling. Putsa upp utrustningen lite och plocka ihop så att det bara är att packa in i släpet och åka imorgonbitti :-)  Så nu är schabraket bytt, sadeln putsad och bytt till de röda stigbyglarna, putsat tränset, satt på nummerlapp, förberett släpet och packat fullt hönät, Packat fleece/svettäcken i höpåse och när jag kom hem rengjorde jag ridstövlarna :-)Hoppträning för Lotta :)

Börjar med en egobild (tar väldigt få sådana) som jag tog innan jag åkte till stallet.
Brian och jag åkte denna torsdags eftermiddag/kväll på tu man hand till Österfärnebo Rs. För omväxlings skull så får Brian åka utan sadel (han får bara åka med sadel i släpet när vi åker korta bitar) :-) Jag vet att jag sagt det förut men jag säger det igen. Jag älskar mitt släp!!! Helt underbart med sadelkammare så man slipper ha allting inne hos hästen! Det är verkligen outstanding!!

I vanlig ordning känner vi oss mycket välkomna där och jag stormtrivs som fisken i vattnet :-) Brian var lite laddad och på g och gjorde mig då VÄLDIGT förvånad.. JA, förvånad är bara förnamnet när vi lätt som en plätt tog oss igenom kavalettihindren efter medjelinjen. 3 st med 3 galoppsprång mellan varje i samlat tempo. Helt otroligt! :-) Har nog aldrig hänt förut?!
 
Sedan skulle vi hoppa 8 volt över två hinder på långsidan. Ena hindret hade 2 runda vattenmattor och den andra hade en vanlig med "huggtänder" i rött som fick nästan alla hästarna att bli livrädda. Denna övning fungerade jättefint. Dock när vi sedan skulle lägga ihop dom och hoppa på linje efter långsidan så krånglade det till sig för mig och Brian. Om jag inte tappade tygeln så kom vi helt ur fokus, kom helt fel å Brian slog upp huvudet å hej vete gudarna.. Å när de blir att vi kommer fel en gång så går det liksom inte bara sen... Tillslut så rättade det till sig och vi fick några riktigt bra språng. Och Brian stannade aldrig utan hoppade jättefint :-)
 
Sista övningen var andra långsidan, oxer-oxer.. Eller ja, första hindret var ett stigsprång med kryss i framkant. Detta var det lite kort anridning på. Där fumlade jag till det någon gång och tog för mkt i inner vilket gjorde att vi fick ett stopp. Och detta var helt mitt fel. Brian är jättekänslig och minsta lilla jag fumlar så ramlar han iväg åt än det ena, än det andra hållet.

Sedan fick vi några riktigt fina språng. Dock så ville inte bommen på sista oxern ligga kvar alla gånger. Kom vi bra in så fick vi lite för mkt fart och vi kom nära. Brian är ju storhoppad. Däremot sista svängen när vi kom lite tätt intill första hindret så Brian fick stoppa upp lite inför det så kom vi helt perfekt på oxer nr 2. Denna feeling ska jag ha med mig tills på lördag :-) Imorgon får Brian vila så ska jag ägna mig åt mina studier när jag kommer hem, samt förbereda inför tävlingen. Jag själv har även tänkt att ta lite sovmorgon så får svärmor släppa ut hästarna :-) Börjar jobbet kl 7.15, så en sån himla sovmorgon får jag ju inte ;)

Brian var taggad när vi kom fram ;) Mycket att titta på!
 
Sammanfattat av träningen så är jag helnöjd och kommer fortsätta åka till österfärnebo även på Lottas träningar :-) Kände att jag kuna lita på henne direkt och att hon kunde hjälpa oss. Så Nu är det Thomas träning där 1gng/månad och Lotta träning 1gng/månad. Å det är uppdelat varannan vecka :-) Så får se om de blir att åka till ockelbo å hoppa någon gång emellan.  :) Men ska ju även hinna latcha lite dressyr också så att vi kommer någonstans på den fronten! ;)

Tjuvkikade även lite på startlistorna inför lördag. Tydligen startar jag som nummer 6 i första klassen och Brian kommer för absolut första gången att ha hästnr 1! :-)


 

Ny dag med nya möjligheter :-)

Fredrik har precis dragit iväg på IT-mässa i sthlm och jag har varit i stallet och släppt ut odjuren :)
Nu väntas skola, ska in lite tidigare och träffa en syv så att uppgifterna ifrån Naturkunskap 1a2 blir inskickad till antagning.se så att de uppdaterar mitt betyg på den kursen till ett C! ;) Därefter väntas Nk lektion. Sedan på eftermiddagen ska jag försöka att genomföra labben som de övriga i klassen gjorde igår på lektion medan jag satt på personalmöte :) Och ikväll vankas det hoppträning för Lotta på Österfärnebo Rs. Har inte hoppat för henne tidigare men ska bli kul att prova :)

Igår ansökte jag även till en sommarkurs. Kunde liksom inte låta bli! :) Nämligen Vittnespsykologi på 7,5hp. Dock höll jag på att mer eller mindre svimme när jag såg kostnaden för studentlitteraturen till den kursen. 4 böcker till ett värde av 1578:-! Det är ju hutlöst! Anyway, jag ansökte iallafall. Den lät riktigt intressant och är en kurs som skulle vara bra att ha i bagaget OM ja skulle till hösten komma in på programmet som jag verkligen, VERKLIGEN vill läsa! :) Och om så skulle vara så vet jag att jag kommer att ha nytta av den. Nu ska jag verkligen hålla tummarna stenhårt på att min plan går vägen! Dock så är jag rätt säker på att det kommer vara hård konkurrans om platserna. Så med största sannolikhet så kommer jag med min otur inte att vara en av dom.

Här är sommarkursen jag sökt :-) Å den verkar så himla intressant!!!!

Plugg :)

Nu har man precis landat i soffan med en hårinpackning (Björn Axen). Jag har varit effektiv idag. Bra arbetsdag ute i finvädret till viss del. P-möte samt tagit in nöjda hästar och fick ett ryck när jag kom hem och såg att hela diskbänken var full av disk (Fredrik den drummeln hade blötlagt disken igår så att allting blir lika flottigt.. och jag HATAR det! När han gjort så får han diska den disken själv. Jag avskyr att ta i och diska sånt som är genomflottigt i onödan) Men tog mig för med disken ändå eftersom jag inte orkar se den stå där -.- (ja, jag har damp?) :P

Därefter så åkte dammsugaren på och jag dammsög golven grundligt, lister osv.. Flyttade runt i hallen för att dammsuga bakom grejor osv (vi har rätt mkt saker i vår lägenhet).. Därefter  åkte golvmoppen fram. Ska vara äcklig och erkänna att vi är jävligt dåliga på att moppa golven. Dammsuga gör vi däremot var och varannan dag eftersom det blir mkt grus å skit i vår lilla etta. Men golvmoppen har nog inte varit framme på 3 månader :P.. Men nu är de gjort! Å nöjd och glad sitter ja i soffan. Har läst igenom labben som jag ska göra på naturkunskapen. Dock verkar det som att jag får ta itu med den imorgon, annars måste jag åka till affärn och köpa kolsyrad läsk och det har jag ingen vidare lust med nu, när ja sitter invirad i en handduk.

Nöjd och glad med dagen. Och har även idag tagit upp med de berörda att min plan för hösten är att plugga på högskolan och ta tjänsteledigt. Då en hel utbildning/program på 3år. På fredag öppnar nämligen portarna för att skicka in ansökningar till lite olika program. Och jag har tre program som jag vet precis vilken ordning jag tänker söka dem i. Åh! Känns som om nya dörrar kommer öppna sig. Det känns så bra att äntligen ha tagit tag i studieplanerna som legat på torra land i många år nu. Har ju haft det i bakhuvudet sedan studenten men har liksom aldrig plockat fram dom förens nu när jag har Fredrik hemma som både är motiverande och inspirerande. :-) Hade jag inte haft honom hade jag säkerligen inte tagit detta beslutet. Men nu känns det liksom helt rätt! :-) Och planen är att kunna jobba lite extra ibland vid sidan av. Det blir bra detta :-)
 

Lårkaka

Igårkväll när jag skulle fälla ner rampen på hästtransporten för att åka med Brian till ridhuset så tappade jag taget om rampen å den for ner rakt på mitt vänstra lår. Ont som F-n!
Kändes hela kvällen å inte på tal om imorse. Då gjorde det ändå ondare! Ändå fick jg inget stort blåmärke.. Men det är ömt på ett betydligt större område än själva blåmärket. Aj :-(


Valbo köpis :-)

Blev en sväng iväg mot valbo idag. Tänkte tvätta bilen på statiol i maskintvätten (sist min bil såg schampoo å avfettning å vatten var nog i höstas?) Så åkte vi till första tvätthallen men den var stängd :S Så då åkte vi till nästa men där var det sån förbannat lång kö att vi sket i det. 7 bilar :( Så vi åkte direkt till valbo.
 
Jag hade två mål. Och det var att köpa lite Björn Axen schampoo och ett sånt där slow feeding nät.

Trodde till en början att det var slut men som tur var hade dom precis fått varor som dom lastade ur och då kom det slow feeding nät original (innan har dom ju bara haft hööks eget).. Det riktiga slow feeding nätet kostade visserligen 280:- medan hööks kostadae 159:- men har hört att hööks nät har varit av dålig kvalite så inte grinade jag för att jag fick köpa ett original heller :-D Så nu har Brian att göra i boxen. Det tar längre tid för honom att äta vilket är kanon. Så inte behöver han något kvällshö till kvällen utan han får äta ur samma ifrån insläpp tills att det är god natt :-) Dock tyckte han att det var något obehagligt. Tvärnitade när han skulle gå in i boxen när han såg det stora vita nätet ;)... Men sedan provåt han, och verkade tycka att det var helt okej! :-)
 
Hängde dessutom praktiskt upp det med såna där spännen till grimman, så det bara liksom är att haka ur. 3 st så att han inte tjuvar ovanifrån. Supernöjd! hoppas nu att det fungerar så Brian inte äter upp sitt hö inne så fort :-)
 
 
Blev även lite Björn Axen hårvårdsprodukter. Har ju haft så dåligt schampoo så länge nu (bara för att de är billigt ;) Köpt på ÖoB, som gjort mitt hår statiskt :/ Vilket jag avskyr. Har tidigare använt respons men detta schampoo och balsam har nu på senare tid även det gjort mitt hår statiskt??! Fattar inte varför! Så nu har jag
provat lite olika men inget har hjälpt. Så nu kör jag på Björn Axen. Så kanske de blir nån reda med mitt hår) Har även jobbigt med håret då det gärna trasslar ihop sig hela tiden..

Kicks i valbo hade dessutom kampanjpris på Börn Axen nu. :-)
Schampoo 79:- (ord pris: 100:-)
Balsam 89:- (ord pris: 110:-)
Hårinpackning 119:- (ord pris 149:-)
 

Så jag passade på att köpa 2 st hårinpackningar. Då har jag så att jag klarar mig ett tag.
 
Så nu har jag shoppat klart min kvot denna månad :-)

Ridhustrim! :-)

Idag blev det som sagt ridhustrim igen.

Kan lyckligt säga att Brian var ändå finare än igår. Mjuk och formbar! Love it! Och idag åkte även dressyrsadeln på! Lär ju känna mig för om vi nu ska göra nån dressyrstart senare i vår! (Dock till min stora besvikelse så krockar Österfärnebo Rs lokala dressyrtävling med Peter Eriksson-träningshelgen, så vi får se hur jag gör. Har anmält mig till dressyren OM den skulle bli full. Kan ju avanmäla mig ända fram tills i början av april)
 
2 bilder på Brian före passet. Lägg märke till hur TAGGAD han ser ut ;)
 

Hur som.. Började med att jogga igång honom. Mkt volter och serpentinbågar. När vi kommit igång mer tränade jag lite nedsittning. Och när Brian faktiskt slappnar av så går det ju riktigt fint och jag känner att vi skulle sätta en 1+ poängare! ;) (jaja, de är känslan iaf).. För de kändes riktigt bra! :-) bra gung på både mig och honom! Dock dröjer det inte länge förens min sits blir sämre och det är ju för att jag inte riktigt orkar. Jobbade mycket övergångar mellan trav och skritt/halt med nedsittning i traven. Jag kan säga att jag är nöjd både med min och Brians insats. Red på raka bettet med fasta ringar. Det känns dock som att det kan vara till nackdel i övergångarna från trav till skritt då Brian gärna tar bettet och drar mig framåt.. Nåväl.. Avslutade med lite galopparbete och Brian kändes superfin i galoppen. Lätt och formbar och övergångarna från galopp till trav, dom liksom satt där dom skulle?! :O Vi fick lugna övergångar till 90%. Och det är riktigt bra! Jag känner mig helnöjd! :-)

Dock har vi ett problem. Och det är att nedsittningen i trav fungerar till en början. Men sen när vi ska lägga in galopp så tror Brian hela tiden att det är galopp som det gäller! Att minsta lilla förändring jag gör i sadeln är en galoppskänkel. *suck*.. I och med att Brian blir mer spänd så är det svårare att få honom runt innersär känkeln och ställa igenom hela honom i en bra båge.. Detta är som det känns iaf.. Men jag är ju inte lika duktig med nedsittning och ridningen överlag som Patricia :-) Där är hon outstanding å kommer Brian mkt mer till lags än vad jag gör.. Och antar att hennes nedsittning i traven är mkt behagligare för Brian än min.. Men men.. Jobbar på det, och jobbar på helheten! :-) Jag var mkt nöjd idag när vi begav oss hemåt. Hästen hade skött sig, och vi hade gjort så gott vi kunde - tillsammans!

 

Vårkänslor ;)

Jag tog av Brian täcket innan jag skulle hämta bilnycklar å backa till å koppla släpet. När jag kom tillbaka med grimma och grimskaft så vände Brian på klacken, tog en nypa hö och rejsade iväg. Massa bus! ;) Inte ville han bli fångad när de var så mysigt ute utan täcke heller ;) (första bilden är när han springer iväg när jag närmade mig. Svansen i vädret! Lycklig häst med vårkänslor. Riktigt lyckopiller! Lärade bara ta upp kameran! :-)
 
 

Stall Novembers status

Lärade bara sno den från fb. Så klockren! Detta är alltså en uppdatering från "stall november".
 
Ni hästtjejer känner nog igen er, och för er killar...
(så här är det att leva med en hästtjej)

Ett kantstött manligt ego
En anonym bekännelse av stallbrudsmake

Jag måste erkänna att jag inte tillhör skaran killar som haft något större behov av att understryka min manlighet. Aldrig har jag tatuerat in några skräckinjagande motiv på mina överarmar, armbrytningstävlingar har jag hållit mig undan. Nej, jag har känt mig rätt trygg i min manlighet ändå. Men nu på senare tid har jag börjat tveka på mig själv. Och jag vet helt säkert att det är frugans och alla andra stalltjejers fel!

Plus och minus med stallbrudar: Missförstå mig rätt! Alla tjejerna i stallet är supertrevliga och jag inser att det finns massor med fördelar att vara gift med en hästtjej. T ex har frugan aldrig något emot när man ska iväg en lördagkväll och se fotboll med grabbarna! Nej, för hon är ändå i stallet och utför sadelvård, tvättar svansen, sorterar schabrak eller ägnar sig åt andra viktiga sysslor som absolut inte kan vänta till dagen därpå.

Och på inga villkor att hon skulle få för sig att gnälla över att det läggs ut för mycket pengar på allehanda teknik prylar, för i jämförelse med de astromiska summorna som spenderas på hästen är det ingenting.

Men, sen finns det nackdelar också och det är just det som är kruxet... Utan problem kan jag aceptera lite hästlukt i bilen (jag jobbar på det iaf), alla sena ankomster - hästfolk tycks nämligen sakna förmågan att hålla tider och lever helt och fullt efter Alfons Åberg devisen "jag ska bara".

Men det faktum att tjejerna i stallet så totalt får mitt manliga ego att sjunka till lägsta nivå, det har jag sannerligen svårt att acceptera! I mitt stilla sinne har jag haft en inre bild av mig själv av en stor, stark, och mycket handlings kraftig individ. Men så kommer
man till landet annorlunda (dvs stallet) och självbilden rasar i en faslig fart. Och inte undra på när man där möts av:
• tjejer, starka som oxar, som får höbalarna att se ut som flirtkulor när de svingar dem från ett ställe till ett annat
• tjejer med E-körkort som utan att blinka fickparkerar det ena ekipaget efter det andra medan man själv har svårt att backa en meter eftersom backsensorerna slås ut så fort trailern häktats på
• tjejer som byter däck på bil och trailer fortare än en själv hinner så mycket som lossa första bulten
• tjejer som i hög fart störtar från hästryggen ner på marken, slår sig halvt sönder och samman och som utan att blinka raskt hoppar upp på ryggen igen och börjar om från början. Hade det varit fotboll och liknande smällar inträffat hade rött kort tilldelats, båren plockats fram och en lång sjukhusvistelse hade varit att vänta
• tjejer som mockar, fyller vattenhinkar, fyller höpåsar samtidigt medan en själv har fullt sjå att utföra sysslorna var för sig

Och skulle man någon gång erbjuda sina tjänster i stallet får man allt som oftast höra att: "Gå en sväng med hunden - det går fortare om jag gör det själv".

Så inte är det annat än rätt att frugan får bära skulden till mitt bristande självförtroende och den pinfärska draken på min högra biceps!

Brians kommande vecka..

Måndag: Dressyrtrim i ridhuset
Tisdag: Trimma dressyr m Patricia i ridhuset
Onsdag: Vila/skritta ut (beroende på väder, vind och mattens "ork)
Torsdag: Hoppträning för Lotta i Österfärnebo
Fredag: Vila
Lördag: Lokal hopp storvik ovansjö rk. 1m + 1m m laget.
Söndag: Jogging i ridhuset/skritta ut (beroende på min egen ork)


Bilder ifrån 32/9-2011

Bjussar på några bilder ifrån september 2011. (måste fan bli å ta med någon som kan fota mig och brian så vi får lite nya bilder att lägga upp!) :P
 

Rida!

Jag lär väl erkänna att jag inte var speciellt taggad när jag styrde audin mot stallet. Bestämde mig ändock för att köra på hur gärna jag än bara ville vara hemma istället.. Koppla släp å ge sig av. Brian sprang in i släpet i vanlig ordning. Hade inte frambommen suttit där hade han nog ha hamnat ovanpå "hyllan" där fram. Framme på stork så lastar man ur och i vanlig ordning så tar Brian med sig hela underlaget ut på rampen (jag menar då spånet som jag använder som strö i släpet). Förstår inte hur han lyckas varje gång? Masskonsument på spån i släpet är han!

Kändes motigt - fram tills att jag kom upp på hästryggen. Då jävlar hände det grejor! :-)
Brian var taggad och på g men lyckades ändock skritta något varv inne i ridhuset. Och vi var ensamma till en början :-) Fantastiskt skönt när Brian är som mest på hugget. Tydligen hade dom lämnat kvar pallen med en sittlapp i hörnet sedan maggan träningen vilket inte hörde till vanligheterna och Brian skulle fjanta för den varje gång i det hörnet. Sedan fick vi lite sällskap då Lina och Money kom. Samt nån tjej på ett varmblod.

Brian överraskade mig riktigt idag. Jag hade ju ingen positiv inställning när jag skulle rida men bara jag svingade upp i sadeln så byttes den känslan mot något annat. Brian kände nog på sig att det sitter i bakhuvudet emellanåt att hans matte har lust att ge upp så han bjussar lite på sig själv ;)

Brian kändes fin och formbar. Gick att rida riktigt fina serpentinbågar. Lite spänd och framåt så jobbade på att försöka få honom att slappna av. Han var lite trög på halvhalterna idag men det får kompenseras med att han var lätt att forma i båda varven och jag kände att jag fick igenom honom bra i svängarna. Lite lugnare bjudning framåt hade varit önskvärt. Men man kan ju inte få allt på en gång. Stor förbättring sedan vi red i ridhuset i tisdags! :-) Idag red jag för omväxlings skull i hoppsadeln dessutom! Tänkte att det är säkrast om han skulle vara på viset så kör vi lite kravlöst och för att få Brian att göra sig av med lite energi :-)
 
I det stora hela känner jag mig väldigt nöjd med vår insats idag. Ska ta nya tag imorgon och åka ner till ridhuset igen. Blir mycket inomhus rida nu medan jag är ledig samtidigt som det är lediga tider i ridhuset. På tisdag ska Patricia ta sig en körare med herrn! Så förhoppningsvis så är han lite genomarbetad tills dess och det inte ska märkas av så mycket att han stod efter min ögonlaseroperation :-)

Btw: Brian blev av med sitt bockskägg nu. Så förhoppningsvis ser han liiite mer anständig ut! Avskyr när han ser ut som en luffarhäst.. Men någonstans där under all päls så har jag en riktigt fin häst!! Dock har jag inte sett honom sedan September.. Men nån månad till så kommer han nog fram igen! ;)


Haha.. Å självklart lyckades jag parkera hästtransporten precis på "snövallen" som blivit bredvid den egenterliga parkeringsplatsen där släpet brukar så.. Duktig linda! Men nu får den stå sådär tills imorgon. Vi ska ju ändå ut å åka igen då! :-)


 
 
 
 
 

Måsten..

Känner just nu en massa måsten som gör att jag känner en tung inre stress..
Jag har skolan och ett prov om två veckor som jag verkligen inte vet hur jag ska kunna fixa. En tung kemi-bit.

Annars så blev ju Brian ståendes igår igen.. Känner att det inte är någon ide att rida ut när det ändå inte fungerar och det ger varken till eller från när det gäller att rida ut, skritta ut pga hårt väglag och att ridhuset är upptaget. Idag hade jag tänkt att försöka ta mig till ridhuset men det känns ändå mest som en stor och tung sten.. Jag är dessutom knyten till att ta det nu på eftermiddagen då ridhuset är bokat fram tills 13.30 och sedan återigen bokat 17-19 å sedan stänger det. Känns just nu som att det jag gör idag är bortkastat imorgon, fast jag vet väl egentligen att det inte är så. Men det känns som att vi står själva å trampar.. Det jobbiga är att jag känner såhär till och från. Också är det superkul ena dagen å nästa känner jag noll motivation igen..

Får en sådan stark känsla av att jag inte fixar det själv längre än hit. Brian kräver desto mer hela tiden och jag känner att jag inte har kapaciteten att ta honom vidare till nästa steg.. Kanske är därför min motivation är som den är.. Vad vet jag.

The vampire diaries

Förmiddagen har tillbringats med att titta på flera avsnitt av The Vampire Diaries. Lillasyster och Lena lyckades övertala mig att titta. Så efter att ha plöjt igenom alla säsonger av "Vänner" så har Fredrik och jag nu börjat att titta på denna serie. Vet inte om jag tycker att det är en jättehöjdare men inte dålig heller så vi kör på :-)


Iphone..

Verkar som om min Iphone inte vill nå mer... Eller ja, är väl mest jag som är orolig! Knappen på ovansidan som man stänger av samt sätter på knapplåset med har börjat bli konstig.. Balla ur lite. Den liksom är lite trögtyckt. Ungefär som om den redan är lite intryckt så att det aldrig blir "trycka på knappen" känslan å den känns lite trög. Jaja, ni hajjar va? :P
 
Inte direkt så att jag kan lägga pengarna på en ny telefon direkt nu. Hoppas gammeln håller i sig ett tag till trots att åldern börjat sätta sina spår. I slutet av sommaren 2013 har den varit i trogen tjänst hos mig i 2 år. Hur som.. Om det nödvändigtvis måste bli en ny telefon så blir det ingen Iphone 5. Utan då blir det en gammal hederlig 4.a igen. Pengarna ska man inte kasta bort bara för att ha det senaste. Tror heller inte de är sådan märkbar skillnad mellan telefonerna..
Men men.. Nu hoppas jag på att gamla bettan håller ihop ett tag till! Vill inte riktigt göra mig råd att köpa en ny telefon nu!

Jag blir så klen :-(

Det är omöjligt att rida ut på Brian. Speciellt när det är sånt här underlag som det är nu. Brian är understimluerad eftersom han stått en vecka.. Pga min ögonlaseroperation då jag hade stallförbud. 
 
Hårda, frusna vägar där det inte går att jogga eller arbeta honom. Han har för mkt överskottsenergi att det går liksom inte.. Han skrämmer mig inte överhuvudtaget men jag blir så jävla trött.. Och att jag känner att det förstör mer än vad det gör nytta.. Så nu blir det bara ridhus fram tills att det går att arbeta efter vägarna igen.. Och detta kan man ju inte göra flera dagar i veckan... Ridhuset är ju upptaget kvällstid.. Så då funkar det bara de dagar jag är ledig...

Så piss att det kan kännas skit underbart när vi är i ridhuset eller på träningar.. medan att rida ut är så att man bara lessnar... Man tappar liksom lusten... Och med tanke på att jag iaf max åker till ridhus 2dgr/vecka så är ju majoriteten av ridpassen ute i naturen.. Och om jag hela tiden ska känna att jag måste rida honom å jag tycker inte ens att det är roligt... Just dethär med att rida ur och njuta.. Vet inte när jag kunde göra det på riktigt senast..

Gud så jag saknar Victory... <3 Min fina kille...
Jag har sjutton glömt hur det var att kunna bara njuta av en ridtur utomhus utan att hela tiden behöva sitta beredd.. Min prins <3 Jag saknar dig älskling..
 

Ett minne blott :-)

Tänka sig att detta är endast ett minne blott. Linsprylarna är slängda och mina nyaste glasögonbågar fick syrran. :-)


GSR klubbkläder

Nu har klubben fått hem lite provexemplar av klubbkläderna. Ser ju riktigt trevliga ut. Själv så är jag rätt så kär i min kingslandjacka med klubbloggan. Utmärkt passform (den är inte med på bild)
Här är lite bilder på de nya provkläderna.
En väst:

En softshell jacka

En huvtröja


En torsdag..

Jag hade ju tänkt att försöka komma ut på en ridtur innan mörkret ramlade inpå knuten men så blev inte fallet. Istället blev jag klämd på av Fredrik. Såna fruktansvärda spänningar i nacke, axlar och skulderblad och det liksom känns som att musklerna sitter var och en i en hårdknut... Fy fan alltså... :( Det tar knäcken på mig och inte finns de några lediga massagetider hos den bästa massören som är grym på att hjälpa mig med dessa besvären.. :( Iaf inga tider som passar mig i å med jobbet. Alltid hamnar det på en arbetsdag..

I och med detta också hann de bli mörkt och jag kände mig lite fryssen så blev det istället plugg. Och för en gångs skull känns det som att kanske, men bara KANSKE någonting faktiskt fastnade. Dock krävdes det av Fredrik att han skulle plocka fram saker å visa genom en enkel "labb" hur det fungerar.. Aja, förstod kanske i stundens ögonblick men om det sitter imorgon de vette tusan.. Men känns som att den liten bit av berget iaf lossnade. Och det är ju alltid något! Prov på block 1 om två veckor. Å detta innehållande ämnen som rymden, materia, ämnen, ämnenas kretslopp, livets kemi, oragniska och oorganiske ömnen och industriella processer.. Känns inte som att något av dessa "ämnen" är "mitt" ämne.. Känns grymt tungt och oerhört stressande att veta vad som ligger framför mig :-(

Inte gör det saken bättre att jag BORDE köra på med Brian, och som vägarna ser ut i dagsläget är det stenhårt överallt.. Det enda vi kan luska ut oss på är skritturer om jag inte vill försöra benen på honom... Kul! Hade nästan glömt hur det är på vårsidan när snön smälter bort och marken blir antingen isgata eller stenhård... Yey! (Y) Det känns riktigt kasst eftersom Brian kräver så himla mycket mer än att skritta omkring. Han måste få utlopp för sin energi för att allt inte ska bara bli kaos! Visst, jag kan tycka de är skönt med en skrittur. Men då ska de fan vara fint väder eller iaf inte så att man skakar av köld..

Så det kändes lika högt som brett att ge sig ut i mörkret ikväll.. = de blev inget vilket jag får dåligt samvete över..
Men: ONT+prestationsångest över att ja inte får in block1 av NkB i huvudet+MÖRKER+Hårda vägar = Linda stannar hemma i soffan, tar ett varmt bad och läser lite NK B och försöker inbilla mig att jag blir klokare..

Nya tag imorgon!

Tretorn Advance

Tretorn advance.. En butik säljer ut dessa nu till halva priset (om ja inte minns fel).. Frågan är om man ska införskaffa sig ett par och lämna in dom för att bli utsydda. (vet en som gjort det) .. Mina jävla ben är fan inte skapade för att jag skulle ha ridstövlar. Måste verkligen prova ut och då är de enda tänkbara ridstövlarna sådana man kan få i olika vidder på vaden. Dessa har jag provat på ryttarstugan för 1,5 år sedan. Dock så vågade jag inte justera snörningen å sådär och jag hade problem med att dra upp dragkedjan redan vid vristen... Men köper man ett par egna är ju alla medel tillåtna!  Det är så himla tråkigt att inte kunna ha ridstövlar... Så jävla surt att man har för brett om vaderna...Frågan är hur jag ska göra... Hmmm! Vore ju bra att ha ett par stövlar till tävling. Och nu när de har hyffsat bra pris. Får inte fundera länge om jag ska ha dom, då kanske dom blir slutsålda!
 

Morgonmys :-)

Jag vaknade av mig själv före klockan vilket  var helt underbart skönt! Men sängen var desto skönare!
Tog ut hästarna, mockade och Brian fick en ny torvbal. Jävla lorthuve..

Sedan blev det en ridtur i solen med Brian. Började turen med sadeltvång och studsa och backa. Sedan kunde vi njuta lite av ridturen. Blev en kort sväng på ca 40 minuter och sedan var jag hemma till klockan var 9 för lite frukost. Skönt att ha kommit ut på morgonen.Och Brian hade öronen spetsade exakt 100% av hela tiden. Blev skritt på kort tygel till att börja med. Kunde trava ett 40 tal meter där det var lite porös is efter grusvägen.. Annars var det skritt som gällde. Glad matte och glad häst kan vi summera morgonen med :-) Dock blåste det som F*N


Ny gångart?

Ikväll blev riktiga premiärturen efter ögonoperationen och en veckas stalluppehåll! En ivrig Brian kunde jag lasta med lätthet :-) Lyckliga och glada åkte vi till stork. I skrivande stund har jag precis landat hemma efter en dusch. Klockan står på 22.15 - vart tar tiden vägen?? ..

Mycket riktigt så förstod jag att jag inte skulle kunna skritta Brian på lång tygel några varv innan jag skulle sätta honom i jobb utan de blev kort tygel direkt. Lektion hölls på halva ridhuset och Brian och jag fick samsas på den andra halvan med ett annat ekipage. Brian var skvättigare och mer på g än vanligt  - vilket inte är så konstigt när jag tvingats hålla mig borta från stallet en vecka pga infektionsrisken.

Brian som är mötesskygg och gärna även håller koll på allting annat i ridhuset var verkligen på g. Det blev lite cirkuskonster och Brian har tydligen hittat en ny gångart. Hoppa jämfota upprepade gånger rätt upp i luften med alla fyra och jag studsade omkring som en boll i sadeln å hoppades på att jag skulle sitta kvar. Galen, lycklig häst och mindre lycklig matte.

Tanken med passet ikväll var att jogga igång Brian lite å känna lite på honom. Sparka fart på dököttet efter att ha haft semester. Dock gick det ju inte direkt att jobba honom någonting. Kändes som att jag inte fick koll alls på den stora kroppen som än blev svår att forma åt ena hållet å svårt att få hela kroppen på ett spår. Samt att Brian låg på jävligt mycket om man säger så. Mycket halvhalter och halter. Halterna gick okej. Men när jag gav minsta lilla vink om att vi skulle sakta börja röra oss framåt igen så laddar den stora hästen å bara skjuter på. Svårt att få honom att slappna av och det som skulle bli ett lätt joggingpass blev ända upp till en timme. De sista minutrarna kändes det dock som att han började slappna av och jag lyckades göra några halvdana serpentinbågar där jag någorlunda kände att jag fick runt honom och att han slappnade av och då kände jag mig nöjd och avbröt. Men de blev 1 timme - vilket inte var riktigt tänkt från början. Blev lite svettig under sadeln å tacka för de sån energi som han svischat runt med idag.
 
Träffade även på Patricia där nere som kom något senare än oss :-) Trevlans! Så när vi avslutade skämde vi bort pållarna med lite äpple och sockerbitar.

Nya tag imorgon! Då ska jag försöka orka mig upp på morgonen och ta en liten skrittur bara. Halvtimme räcker. Sedan skola och jobb!

Bjussar på några dressyrbilder på mig och Brian ifrån i somras! :-) Vi kan bara vi vill och ger oss fan på det!
Dock bjöd inte denna kväll idag på någon bra dressyrkänsla. Får jobba på lite och starta nån LC senare i vår när vi känner oss redo :-)

 
 
 

Lycklig tjeeej

Idag packade jag iordning nån höpåse till brian och passade på att hälsa på honom i hagen. Sötnosen har ju haft täcket på sig en hel vecka. Så tog av honom täcket så att han skulle få sola lite i "värmen" :-)
Kan inte säga annat än att jag var en riktigt lycklig tjej när jag fick träffa min underbara häst igen <3 Då kände jag verkligen vilket lyckopiller han är för mig! <3 Längtar tills imorgon då jag får vara i stallet på riktigt å slippa hålla mig utanför <3


Återbesök

Idag åkte jag in till Memira för ett återbesök, en liten check så att allting är fint med mina ögon. Jag var aningens nervös å tyckte mig känna på mig att det skulle va nå skit så dom skulle få skära upp "fliken" på hornhinnan igen för att spola rent - så var dock inte fallet :-D (Och ingen kunde vara lyckligare än jag!!)

Dock hade jag ett litet "skavsår" kan man säga på ögat som uppkommit av ögonlocket pga att tårvätskan inte är igång som den ska än efter operationen. Så nu blev jag ordinerad att överdriva användningen av de "vanliga" ögondropparna utan antibiotika. Så nu kör vi vidare så och from imorgon så kan jag mocka å härja i stallet som vanligt!! Som ja längtat!!

Idag blev det även en lunch på nian som hjärtat bjöd mig på och sedan åkte jag upp till Lotta Spjut som är hudvårdskonsult (tror ja de heter) för Mary Kay. Det har legat i flera månader nu att hon ville se hur jag såg ut i ansiktet (hon var med lite ifrån början med mina problem som jag skrev om i inlägget före detta)
Lotta tyckte också att jag såg mkt bättre ut än innan. Och även fast min tanke inte var att få med mig några produkter hem så blev det så ändå! Va fan, jag köper ju som sagt sällan någonting till mig själv. Det blev en Mary kay foundation i rätt nyans! Lite mörkare än jag hade innan. Sedan en foundation primer (som jag fick till halva priset) och som ska släta ut ojämnheterna i huden (som ni såg på bilderna är mitt ansikte extremt ärrigt) samt att hon bjöd mig på en replenishing serum +C. Någonting med nå c vitamin som jag ska smörja in ansiktet med, en liten pumpflaska som såg ut ungefär som en mascara i storlek. Lotta är då helt otrolig. Samt att hon tyckte att jag skulle fortsätta med Botanical Effects - serien jag köpte för över ett halvår/år sedan?
Så kör väl på vidare när det gått ytterligare några dagar så jag kan tvätta ansiktet som vanligt igen utan att riskera att de blir nå tok med vatten i ögonen eller när jag ska torka mig på en handduk :)

Nåväl, här är prylarna som blev med hem idag.
 

Acne?

Som ni alla säkert INTE vet har jag haft nå fruktansvärda problem med mitt ansikte. För ungefär 2 år sedan nu så blossade det upp något som liknade acne och jag använde mig av en mängd olika artiklar. Bla Mary kay acne set och Proactiv (ni vet den från tv reklamen) Men inget fungerade. Mitt ansikte, speciellt kinder och haka såg ut som störa bölder och rätt som det var så sprack huden och det vätskade. Ont som fan gjorde det och spännde och var riktigt pain in the ass.. Jag kunde inte ens ligga med huvudet på kudden så att huden nuddade den... Och det var jättepinsamt att se ut såhär.. Så något som inte gjorde saken bättre var ju att man försökte sminka över det.. Ajabaja... !

Efter att ha gått så långe med tanken: det försvinner. Också inbillade jag mig själv att det hade blivit bättre vissa dagar vilket det inte hade blivit. Tillslut sa en i min närhet att jag skulle gå till läkare vilket jag gjorde och denna frågade varför jag inte kommit tidigare?!.. Jag fick baciron för ytbehandling för att ta död på bakterierna samt så fick jag tetracillin (tror ja de hette) som är tabletter som jag skulle ta morgon + kväll som skulle ta död på bakterierna inifrån. Denna kur gick jag på ett halvår innan allt var försvunnet.

De två översta bilderna är hur jag såg ut i ansiktet INNAN det var som absolut värst.. Jag såg betydligt sämre ut innan jag började med medicinen. Och detta medförde såklart att jag mådde ändå sämre än vad jag gjorde från början.


Såhär såg jag ut sedan när ja gått på medicinen ett tag. Det började gå tillbaka men som resultat så fick jag som "blåmärken" över hela ansiktet där bölderna varit. Detta efter att dom gått sönder av sig själv, eller att jag själv varit och rivit sönder å "klämmt". Det blev liksom som svarta blåmärken. Se fler bilder nedan..


Bilderna under var hur mina kinder såg ut för några månader sedan.


Som bilderna under är på ett ungefär hur ärren ser ut idag. Ca 1,5 år efter att jag började behandlingen efter mitt läkarbesök. Det är fortfarande lite "rött" men som kommer att lägga sig med tiden och kvar blir "ärr-groparna" som jag tänkte ta till "slipningsmetod" för sedan. Men först ska försäkringsbolaget säga sitt! Så dessa ska jag ta kontakt med om ytterligare 2 år.
 
Vad var då uppkomsten till detta? Mitt svar är: JAg har ingen aning.. Jag har alltid haft acne i tonåren men detta var någonting helt annat.. Vad jag kan säga såhär efteråt hade det troligtvis med mitt mående att göra. Jag mådde piss och var verkligen stressad på den tiden. (jaja, jag är väl stressad person nu också) .. men skillnaden nu är att jag har min fredrik <3 :-) och en massa fina vänner som peppar mig! Och det är i dagsläget skönt att kunna se sig i spegeln och se att det faktiskt blir bättre! Och när jag jämför med de gamla bilderna så är det ENORM skillnad.. Synd bara att jag inte dokumenterade det mer än vad jag gjorde.. Hade varit bra om man kunde se skillnaden steg för steg, månad för månad.. Men men..
 
 
 
 
 
 
Update: Såhär ser mina kinder ut i skrivande stund, ca 4 år efter min behandling (2015-11-10)
Kan säga att mitt mående över mitt ansikte har inte varit bra. Att veta att det inte går att återställa på "normal" väg. Och att tvingas leva med ett i princip förvanskat ansikte under de år man viljat "se som bäst" ut om man säger så. 23 år gammal och flera år innan försäkringsbolag skulle göra en utredning och slutgiltig bedömning.. Men snart är den dagen här. Och närmare 30 år gammal...


 
 

 

Medlemskap :-)

Imorse betalade jag in medlemskap till Österfärnebo RS. Så nu är jag officiellt medlem i den fina klubben :-)
Detta eftersom jag kommer fortsätta träna där och ska på torsdag nästa vecka provträna för Lotta som har träningar där. Och eftersom Thomas har träningar där så kommer jag i vilket som att fortsätta åka dit på träningar vilket medför att jag bör vara medlem om jag ska träna på deras anläggning. Blir ju ändå 2 träningar/månad. Så nu är det klart! :-) Detta gör även att jag kan delta i lite klubbaktiviteter och tävlingar tex i sommar. Roligt! :-)

Jag måste vara ..

... den absolut kassaste shoppingmänniskan ever. Åkte till valbo en sväng idag för lite shopping å mötte upp Cecilia där inne. Min lika snåla kompis ;) Alltid lika trevligt! :-D
Summerat av vad som blev med hem: en födelsedagspresent till lillasyrran som fyller år i april samt en smörgås till mig själv på subway. Annars blev det inget till mig själv då jag i vanlig ordning inte hittade något jag ville ha denhär gången heller. Jag är snål och kass på att shoppa. Och inte har jag lust att prova några kläder utan bara ta det som verkar ok. Och då kan jag tillägga att jag kanske max 1 gång på 100 som jag hittar något som faller mig i smaken.. Kanske borde katalog shoppa istället å skicka in en beställning som förr i världen? Nej, jag är kass på att spendera pengar. Köper bara saker som jag absolut SKA HA. Som då jag sparade ihop till släpet eller köpte Kingsland klubbjackan. Jackan funderade jag länge och väl på OM jag skulle göra mig råd att köpa. Hade ju räckt med en billigare jacka med klubbens tryck. Men tillslut gjorde jag mig råd och jag är skitnöjd med den, passformen och allt. (den jag har på bilden). Och kan nog hålla med om att det är skillnad på en Hööksjacka för 300:- och en Kingsland jacka för 1100:- (tror ja betalade det för den) :-)
 


Är även kass på att köpa hästprylar så som schabrak osv.. Aldrig att ja kommer hem med ett märkesschabrak! 300:- som MAX får ett schabrak kosta för mig annars får det vara :P Och jag köper gärna begagnat. Och visst, jag tycker det är roligt att matcha sakerna på speciella träningar och tävlingar. Men inte så att man blir ett freak och sedan köper en uppsättning av varje märke och färg. (såg ett program av lyxfällan där de var lite kaotiskt för en hästmänniska som passerat gränsen där) Och som jag vet är ganska vanligt bland hästmänniskor. Det ska vara dyrt, det ska matcha, och det ska shoppas!

Och jag kan ju säga att jag inte köper saker till Brian särskilt ofta. Jag har det jag behöver. Jag tar gärna en runda inne på en hästsportbutik, men till 90% av gångerna kommer jag ut helt tomhänt och om jag köpt något brukar det vara någon förbrukningsvara för under 100 lappen.
 
Tror jag ärvt mitt shoppande av min kära fader :-) Och det är jag tacksam över att jag fått pengavett inbankat i skallen redan som liten även fast det först föll på plats när man börjat jobba och insåg hur mkt man faktiskt får jobba för att få ihop pengarna för att kunna köpa vissa prylar. Jag köper det jag verkligen vill ha. Och är sedan duktig på att hålla i pengarna och få dom att räcka :-) Och framförallt spara! Kommer garanterat aldrig behöva hamna i programmet lyxfällan!

Marknadslördag

Blev idag en tripp till marknaden och jag lär säga att gå på marknad å känna sig klen och illamående var en bra kombination då jag inte spenderade en enda krona förutom för Fredriks och min lunch då, och lunch hade vi ju ätit ändå. Blev inga munkar, inga mandlar eller remmar eller chips å inte något annat skräp heller för den delen :-)
Sedan så är jag ju duktig på att hålla i pengar i vilket som så de hade ju inte bara med mitt knepiga mående att göra :-)

Blev en påhälsning hos Lena där vi satte fart på modemet till internet samt att de blev en tripp till Åmot för att hälsa på pappa och Lisa innan vi åkte hem.

Bra dag!

Min guldkant

Nu har det gått många dagar sedan jag sist satt på hästryggen. Närmare bestämt en vecka sedan prick som jag skrittade ut bara för att Brian skulle få röra sig liiite iaf innan tävlingen då Johanna skulle hoppa honom. Det är enormt efterlängtat. Är nog bara på hästryggen som jag kan släppa precis alla bekymmer och verkligen leva i nuet bara precis för stunden. Annars är det ständigt någonting i mitt huvud som virvlar runt vilket är oerhört tröttsamt.

Jag tror nästan att det är tack vare hästarna som jag orkat mig igenom alla dessa år. Min riktiga guldkant på tillvaron. Utan den delen skulle jag nog gå under. Kosta vad det kostar vill. Pengar är inte allt. Även fast hästeriet är ett väldigt dyrt intresse så är det för mig värt varenda krona jag lägger ner. För det får mig att må bra. Även fast Brian inte är den lättaste att ha å göra med alla gånger så vill jag aldrig vara utan honom. Han har hjälpt mig igenom så himla mycket. Och att få tillbaka honom efter allt tumult som varit i alla år och att han tillslut hamnade hos mig igen. Vad kan man kalla det? Ödet?

Och alla gånger jag fått beröm över honom. Att jag gjort ett sådant enormt jobb med honom med tanke på vad han var och hur han var ifrån början. Det är verkligen en sporre som får en att vilja fortsätta jobba vidare. Och att jag jobbat mig hit där vi är till viss del själv, och på senare tid med hjälp utav Patricia och även Thomas som hjälpt oss vidare när vi inte kunde ta oss längre ensamma.
 
Allt dethär handlar inte på något vis om att skryta. Men det känns så fint att man har någonting som utmärker mig och som får mig att känna sig lite speciell. Brian gör att jag känner mig speciell. Och att han är något som andra lägger märke till och att jag ibland får fina kommentarer över honom. Det gör mig så stolt att jag bara vill spricka i tusen bitar. Det gör mig lycklig att veta att jag mot alla odds har lyckats med honom. Men att arbetet inte är slut än.
 
Jag menar. Titta bara på honom på bilden. <3 Han får mig att vilja spricka av lycka <3
 
Andra saker som gjort mig stolt över mig själv. Jag har bra rykte på jobbet. Jag har alltid haft bra ryckte att jag kan jobba. Jag genomförde en distanskurs vid sidan av jobbet med slutresultatet C trots mitt mående som inte varit på topp under en rätt lång tid. Det har verkligen varit en berg och dalbana upp och ner. Jag har bra ekonomi och kan spara pengar. Jag tog mig för med BE kortet själv i höstas och fixade det på första försöket både med teori och uppkörning. Och något mer som jag är enormt nöjd över är släpet jag köpte i höstas. Och det har inget å göra med att jag ska överglänsa någon annan och vara värst.. Detta släp har underlättat så himla mkt för mig när jag ska hålla på och åka med Brian själv. Allt i hans hantering på våra utflykter tillsammans går så himla mycket lättare. Och att jag har köpt någonting som jag verkligen ville ha.. För helt egna pengar.. Jag tycker att jag med gott samvete kan vara stolt över släpet och det andra jag ådstakommit..

Och jag hat fått komplimang av en karl när brian och jag var iväg å tränade tidigare i höstas. Jag hade inte förväntat mig men jag blev så himla glad! Detta kan man likna med att man får komplimanger över sin nya raggarbil eller liknande..
 
Det jag har att vara stolt över.. Låt mig vara stolt över det och ta det inte ifrån mig.. Det är min guldkant, så låt mig få ha den delen.. Det som får mig att må bra.

Lösenord..

From idag den 1 mars 2013 så kommer jag kräva lösenord för att läsa mina inlägg. Detta för att det finns dom som tar illa upp över det jag skriver och som jag själv sedan för skit för.. Min blogg använder jag för att få ventilera mig. Och skriva om mina dagar och mitt mående som för tillfället är rätt bottenkört.Det går inte att sätta några andra ord på det.. Ofta kan jag känna mig oönskad och väldigt, väldigt ensam. Detta har självklart visat sig felaktigt när mina underbara vänner kliver in och visar att dom faktiskt finns där. Det är jag enormt tacksam för att dom gör.. Utan dem vore jag ingenting..  Då kan jag känna mig aningens egoistisk som kännt mig så himla ensam.. Jag vet ju att jag har mina vänner som alltid finns där om jag behöver prata och vad det än gäller så kan jag gå till dom.

RSS 2.0