Tankar och utvärdering

Blev en sväng med Brian till ridhuset idag. Sammanfattningsvis om både dit och hemresa = Brian stod som ett ljus?! Alltså varför står han bara snällt till och från stork men inte när vi åker någon annanstans? 

Tanken var att rida igenom Brian inför morgondagen. Började med att rida med gramanen. Brian kändes riktigt fin och mjuk så jag tog bort den efter 20 minuters uppvärmning inkl skritt. Satte inga krav eller så.  Fortsatte sedan utan graman. Brian kändes helt okej. Känns han så imorgon så kommer vi uppnå 60%.. Speciellt galoppen har vi bättrat på väldigt mycket den senaste tiden. Brian fixar samling betydligt mkt mer och vi kan göra 10 meters volter i galopp helt utan problem och han tycks inte heller riktigt försöka lägga av längre!
Eftersom man blir lite ivrig så måste man ju prova lite mer bara för att. Korta upp honom för mer samling och flytta honom runt för ytterskänkeln i galopp på en liten volt. Känns rätt tufft att det på snudd kanske kan bli en galoppiruett. Detta var kanske överkurs men galoppen känns så himla bra att man vill tänja på gränserna lite.

Nu är vi laddade inför morgondagens Lb1 i Svärdsjö. Hoppas turen är med oss och att Brian inte blir så fasligt spänd. Det är så sjukt jobbigt att sitta i dressyrsadel då :( Inte har jag någon lust att ta någon fejd med honom då heller. Är inte lika tuff med honom när jag sitter i dressyrsadel som när jag sitter i hoppsadel. I hoppsadeln vågar jag allt. I dressyrsadeln känner jag mig fastlåst och noll kontroll på situationen när Brian börjar hålla på... Nåväl, lite tråkigt om morgondagens tävling är att ekipage som ridit Lb1 på 70% och över ändå rider Lb1 och inte ens La.. Sånt tycker jag är så himla dåligt... Å det ger mig väldigt dålig motivation till att åka och tävla :/ Men men, vi ska göra vårt bästa.. Så får vi se hur långt det räcker.

 

Ridning på åkern

Idag har jag jagat runt på bönderna som har/arrenderar åkrarna här uppe där Brian står. Tyvärr så var den tilltänkta åkern nysådd förra året så där ville dom inte att jag red. Slutade med att jag fick ringa en annan gubbe om en åker längre ner å där fick jag rida eftersom han endast slår av den med betesputsen..

Tyvärr så blev det en besvikelse när vi kom dit. Underlaget var inte det bästa och självklart såg alla åkrar bredvid mkt mkt bättre ut.. Brian var tillsnyggad med vita benskydd samt att vi körde på matchande outfit med schabrak, ridbyxor och min tshirt. Kul med lite bilder eftersom Fredrik lovat att komma och fota, å de är ju dåligt med bilder nuförtiden eftersom jag inte vill hålla på å tjata på Fredrik...

Brian var spänd och sprättig, precis när jag kortat tyglarna så gjorde han något helsprätt och slog bakut/bockade/studsade på något vis - och är det något jag hatar så är det när han bråkar å tjafsar när jag sitter i dressyrsadel. Då är jag inte så jäkla stöddig eftersom det känns som att jag har på tok för långa läder för att ta en fight samt att jag känner mig helt låst.. Nä, jag gillar det verkligen inte.

Brian var spänd och spretig, detta gjorde tillslut att jag lackade ur på honom å var mkt irriterad vilket inte gjorde saken bättre. Fredrik kom direkt å fotade å gick hem innan vi ens hade galopperat i båda varven.. Trots att jag sa att han skulle komma ca 20 minuter efter att jag messade honom - så kom han direkt.. Nåväl, missförstånd..

Brian var som sagt spänd och spretig - något som inte riktigt bilderna visade då det var supermånga bilder, ja majoriteten var riktigt bra - vilket jag väldigt konstigt. Dom speglade inte alls det jag kände i ridningen.. Kändes rätt hopplöst, och hur vi ska hålla ihop i något dressyrprogram på torsdagkväll, det är då en gåta.. -.- Speciellt när man kollade på vilka som ska ställa upp med.. Någon/några som ridit Lb1 på 70% å mer.. Hatar sånt!

 

Miniatyrer :-)

Idag på förmiddagen åkte jag, Linda och Marlene till Tina i Falun och kikade på hennes miniatyrer.
Dom var helt bedårande! Och är det någon som berörde mig så är det den lilla fuxen med bläs som inte såg mkt ut för världen. Han ville inte ens komma fram och hälsa. Ändå så fick han mitt hjärta att brista i tusen bitar - honom ville jag ha med hem! <3

 

Söndag

Ja, nu har Fredrik varit borta i två dygn. Väntar att han ska komma hem vilken minut som helst nu. Före kl 23 är han hemma - borde vara iallafall. Själv har jag tagit hem hästarna från betet nu ikväll samt varit ute och ridit en sväng på Brian. Kvavt som attan är det ute. Men Brian var på hugget så det var bara till att sätta honom i arbete. Tanken var från början att ta en skrittur men eftersom Brian var så på hugget var det lika bra att jobba honom och trava på framåt.

Imorgon fm ser jag fram emot. Då ska jag, Linda.E och Fredriks syster Marlene åka till falun och titta på lite amerikanska minatyrer! Åhh så jag vill ha en sådan! Kameran med självklart!

Ponnyn på bilden bla är en av dom som vi ska titta på imorgon + en massa andra. Så himla fina små saker. Barbie hästar! har aldrig sett såna på riktigt utan bara på bild. Ska bli en rolig upplevelse. Antar att jag kommer att vilja ta med mig allihopa hem ;-)
 
 

Gummiboat 3000

Gårdagen var grym! En salig blandning av en massa folk!
Trots att årorna gick av och att vi under en stor del av första halvan av färden fick paddla med endast 1/2 åra i spöregn så lyckades vi tillslut komma halvvägs och fick då 1/2 åra av en annan som fått sig nya :-)
Några öl, avbrutna åror och en jävla massa paddlande så kom vi fram till "mål" tillslut - 7h senare!

 

Avslutning :-)

Avslutningen på kvällen innebar mer jobb för min del. Jag byggde nämligen ut sommarhagen uppe på ängen. Höll på att svimma eftersom det enda jag druckit under hela dagen var 1 glas med cola (käkade mat på burger king i borlänge). Sjukt jobbigt och obehaglig känsla. Trodde verkligen jag skulle svimma, men envis som man är så kunde jag ju inte avbryta. Har man bestämt sig så har man! Hagen blev klar och hästarna som stått inne större delen av dagen pga värmen fick komma ut i hagen och går nu och betar och mår fint. Nu ska hästarna få gå i hagen fram tills söndag eftersom jag inte kommer vara hemma ett dugg imorgon. Så behöver svärmor bara vattna dom åså sköter hästarna sig själv medan jag äte ute och dricker pilsner och åker gummibåt i ån med över 630 andra personer :-) Sen blir de allvar för Brian igen på söndag. Så nu får han stå två dagar å chilla lite. Sedan lär vi sätta lite fart sön-mån-tis-ons om de ska va tävling på torsdag :-) Taggad! Göra om göra rätt! Men nu ska ja packa för morgondagen och försöka sova ut. Tidig morgon imon! Och då till skillnad motför vad ja vanligen gör så är de ju dricka alkohol å sådär å börja tidigt - vilket ja aldrig har gjort.  :P spännande!


Hästarna ikväll när vi precis släppt dom. Intressant tyckte Brian att hagen blev större å fick mer mat :-)
 
 

Mycket i görningen!

Ja, nu har Fredrik dragit iväg mot Göteborg med sina kompisar. Fotbollsresa. Hjälpte honom att boka deras andra natt på b&b. Men nu har dom som sagt åkt och jag är på tu man hand hela helgen :-P

Söndagen var från början planerad att åka till Falun för att kolla på lite amerikanska miniatyrer tsm med Linda och fredriks syster Marlene. Dock blir de uppskjutet till måndag då jag fick lite ändrade planer. Istället ska jag vara jävligt bakfull på söndag! Vi ska nämligen åka gummibåt från valbo-Gävle imorgon med start redan kl 9! Kommer bli en hel del alkoholintag under den färden och om inte annat kommer det bli jävligt roligt kan jag säga :-D

Så nu på eftermiddagen har Fredrik och jag varit ända till Borlänge för att köpa gummibåtar (tusen tack älskling att du åkte med mig trots att du skulle åka bort). Båtarna var helt slut i sandviken och vi ville inte chansa å åka till gävle då ryktet sade att de var slut där också (över 600 pers ska åka detta gummibåtsrace) Kommer bli hur grymt som helst. Å när vi kommer fram till Gävle blir det party :-)
 
 

Mkt på g just nu

Gårdagen innebar ett kärt återmöte på stork. Louise kom och skulle rida Brian för första gången på flera år. Hon var medryttare på Brian när jag bodde i sandviken 2009-2010. Mkt har hänt med Brian sedan dess kan jag säga :-) Louise orkade inte så länge då hon nyss fått barn å sådär så jag avslutade ridpasset och blev även med på lite kort jag med :-) Lägger upp 1 av bilderna på Louise och Brian och slänger upp en hög på mig själv eftersom jag är lite "ego" ;) Men det är ju trots allt "min" blogg så att :-)


Konstigt hur en häst kan gå från vidrig till underbar på bara ett dygn? Jäkligt knepigt att man kan få så himla mkt av två världar! Ena dagen är han ett riktigt jävla as att ha å göra med, och i nästa stund så är han hur underbar som helst med en ridbarhet som heter duga!
 

Sommar och sol :-)

Och då håller man på med tvätt! Uscha, men mellan maskinerna kommer jag inta solningsläge på gräsmattan och försöka sola bort den där jäkla randen som jag fick på ryggen eftersom jag smorde in mig bara där jag själv nådde eftersom jag inte hade någon som kunde smörja åt mig. Rackarns! De hade nästan varit värt å brännt sig lite den dagen på hela ryggen istället för att gå med ena halvan ljusare å andra halvan bränd.

Nåväl, Fredrik drog precis till skolan och jag har lgh för mig själv! Blir lite frulle på balkongen nu. Ridningen kör jag på ikväll eftersom jag inte hade någon lust att dra iväg nu tidigt på morgonen till ridhuset.. Å de ska ju bli fint väder å då brukar inte Brian tycka att det är så väldigt sjyst att jobba hårt. Så vi väntar väl tills ikväll då :)

Gårdagskvällen blev väldigt lyckad. Min fina lillasyster Lisa fyllde 17 år och min fina familj åkte till church street och käkade GO-mat! :-) Därefter blev det fika hemma hos mig och Fredrik i storvik. Även om inte tårtan från coops bageri var den bästa så hade vi iallafall trevligt! :-) <3 Jag är så glad över att få ha dessa fina människor i mitt liv!
 
 

Ena dagen värre än den andra

Jag tror inte jag finner några ord. En positiv grej idag var ju att jag kom i ridstövlarna idag med onda foten, dom var tom bekvämare att ha på sig än vanliga skorna. Iaf tog vi en tur ut idag, hittade på en ny stig som vi styrde in på. Efter en liten stunds skrittande kom vi fram till ett litet dike. Eller dike var väl att ta i. en vattensamling. En pyttedike rann mellan mossorna och där stigen var planade det ut å var som en liten vattensamling, och bredvid var det lite myrmark. Men vid övergången var det väl så att Brian skulle bli lite blöt om kotorna på sin höjd. Men Brian han tvärvägrade att gå ens i närheten, hoppade och for mellan träna. Backade å kastade sig, upp på bakbenen. Å när vi stod på snedden å vi fick stopp. Då gick det inte att styra honom utan ´han följde bara med m huvudet å tröck jag på extra med skänkeln så reser han sig i det utgångsläget med halsen böjd åt ena sidan (stabilt)..

Men för att komma till saken. Efter några minuters tramsande så ställde han sig upp på bakbenen igen, tappade balansen och slog över med mig på ryggen. Stiglädret löstes ut ifrån sitt fäste och for i marken och jag gled av och hamnade på fötter innan Brian landade på rygg bredvid mig.. Allting kändes som att gå i slow motion..

Sedan när jag satte tbx stiglädren ordentligt på sina platser igen så skakade jag på handen, vet inte om det var pga ilska och irritation eller om det var för att jag var omtumlad efter det som hänt. Och Brian stod supersnällt och stilla. Tror nog han blev väldigt paff själv vad som egentligen hände. Jag hoppade upp igen och fortsatte min kamp och även denna gång gick jag som vinnare ur fighten och jag fick Brian över "diket/vattensamlingen", om än ryggandes men över kom vi iallafall. Sedan blev det skritt på lång tygel hem. Tror jag tryckte ner Brians självförtroende ordentligt i järnskorna igen..

Men på hemvägen blev man att fundera en hel del. Jag hade inte ens blivit rädd utav händelsen, inte det minsta rädd. Trots att vi slagit över bakåt så hoppade jag upp och fortsatte för att få honom över diket, där en normal människa troligtvis hade gett upp och ridit tillbaka eftersom det kan gå rätt så illa. Det om någonting skrämmer mig. Hur långt är jag villig att gå med min egen hälsa och säkerhet?

Fick lite skällning av de nära å kära att jag utsätter mig för denna häst. Å ikväll på church street så blev det nämnt att när dom åkte efter e4 på väg in till gävle så hade tanken slagit dom att det hade lika gärna kunnat vara så att dom var på väg till akuten för att jag låg där efter dagens "brian-händelse".


bilder ifrån efter fallet idag..
 
 

Ny dag nya tag..

Som jag skrev igår: Brian lyckades ju såklart mosa min högerfot när jag gick med honom. Som resultat av det så haltade jag hela kvällen igår och råkade slå i foten när jag skulle lyfta upp den i soffan vilket fick mig att gråta eftersom det gjorde så förbannat ont. Jag har idag inte fullt lika ont som igår och jag funderar på att försöka ta mig en tur till stallet och rida ut en sväng - gramenen på och jobba skiten ur herrn så att jag näst intill får bära honom hem!

Nederlag och motgångar gör mig starkare dagen efter medan det samma dag känns som att jag ska ge upp helt. Detta får mig att vilja desto mer och kämpa ändå hårdare för att nå mitt mål.. Nu jävlar
 

Pay & Ride Hofors 22/7-2013

Idag åkte vi till Hofors på Pay and ride. Gjorde många små knoppar på Brian och han blev riktigt tjusig. Brian har ju skött sig flera dagar nu både tur och retur när vi åkt till ridhuset. Men tydligen passar det inte herrn att åka åt "fel håll". Och han tjafsade hela vägen tur och retur, trampade å dummade sig igen. Blir redigt jävla lack..

På framridningen så fjollade han sig i vanlig ordning. Blir skit rädd å flippar ur å drar å hoppar runt okontrollerat på ridbanan ovch jag känner mig som en nickedocka som inte kan göra ett skit förutom att försöka hålla mig kvar. Inte så jävla lätt när man sitter i dressyrsadel -.- Blir att känna mig för låst! Räcker med att någon galopperar en bit bakom oss för att han ska flippa, och även som nu idag då nån liten unge höll på å "värma upp" eller "gasa upp" är nog ett vettigare ordval.. Höll på å galopperade fram å tbx med en liten shettis på vägen. Lär säga att ja blev jävligt lack när hon tom galopperade på vägen bredvid "tävlingsbanan" precis innan vi skulle in på banan som gjorde Brian ÄNDÅ mer spänd och "rädd", ja Brian är fan rädd för andra hästar på tävlingsplatser, och hemma i ridhuset också för den delen. Super mötesskygg. Och ute på tävlingsplatser, det krävs inte mkt för att han ska flippa ur. Det är supertråkigt..

Vi lyckades inte rida fram ordentligt eftersom det enda jag fick försöka koncentrera mig på var att Brian inte skulle explodera. När han blir sådär superspänd så skjuter han iväg mig ur sadeln och jag kan inte sitta ner ordentligt å rida fram honom, å det suger så jävla stenhårt.. :-(
Brian var spänd genom hela programmet, går mot handen och fjollar sig. Galoppfattningarna "satt" men inga klockrena.. Men inte fel galopp denna gång iaf..
Iaf så slutade vi på 59,3% vilket jag INTE är nöjd med.. Hade han varit som igår i ridhuset så hade vi plockat betydligt mer poäng..

Dommarkommentaren: Stor och pampig häst. Försök få den lite mer mellan hjälperna. Stundtals bra takt i traven. Lycka till.

Helt okej kommentar. Och ja, de är inte så himla lätt att få den stora hästen mellan hjälperna när han skvätter åt alla håll och är spännd till tusen.. I dessa stunder då känns det verkligen att jag har en STOR stor häst. Fina Louise och hennes mamma och Louises son Jack kom å kikade på oss. Så länge sedan jag såg dom. Jättekul. Och på torsdag morgon så kommer Louise och rider Brian för första gången på flera år. Lär ju bjuda henne på ett ridpass när hon är upp så sällan. Sist är nog 4 år sedan hon satt på Brian, och MYCKET har hänt sedan dess :)

Louise och fina Brian idag :)


juste ja.. Brian avslutade hofors vistelsen med att trampa sönder min fot. Har nu klämskadade tår på högerfoten och det gör så jävla ont att jag inte kan stödja på den ordentligt.. Tror inte ja kommer få på mig ett par ridstövlar på några dagar...
 
 

lack -.-

Blir extremt trött på när folk inte svarar när man skrivit till dom fast dom har läst.. Det var typ allt?
 

Så jävla kung!!!

Äntligen fattade jag! Och nu är jag klar med sista slutprovet av kapitel 4 av Förberedande kurs i dataprogrammering och datalogiskt tänkande 3hp!! Då är man färdigpluggad fram till skolan börjar. :-) Fan va ja är stolt över mig själv! Efter 2 dagars intensivt nötande med sista provet så klarade jag det! :-) Nöta nöta nöta hela tiden! ANledningen till att så många försök gjordes var att jag verkligen inte fattade en del av provet. Så jag gjorde bara "den" frågan om och om igen för att kolla om jag tänkte rätt istället för att göra hela provet å upptäcka gång på gång att jag gjorde i onödan eftersom jag MÅSTE ha alla rätt för att få godkänt. Och för varje "omprov" så ändrades frågorna så det var aldrig samma frågor. Jäkla dataskit. Alltså det var sjukt svårt. Massa kommandon för flyttning av filer i träd och sökvägar osv osv.. Där varje punkt och -r flagga skulle stå rätt, men de skulle inte alltid vara en -r flagga. Helt sjukt svårt. Men är glad att jag gjort den kursen nu :-)

 

Söndag

Efter att gårdagskvällen inte blev som den skulle och jag slocknade tidigt redan vid klockan 21.30. Så tur var väl det att det inte blev några utsvävningar.

Idag har jag sovit ut (till kl 7.20) då hästarna var uppe i beteshagen inatt (som för övrigt inte har så mkt bete kvar). Hagen är inte så stor så hästarna har satt i sig allt ätbart i princip. Fredrik och jag tog en promenad upp dit på förmiddagen och hämtade hem hästarna för att dom skulle vara hemma och redo när jag ska iväg å träna lite senare. Annars har lunchen spenderats i solstolarna utanför huset. Kallt som fan när solen inte tittar fram, men när den väl är framme: oh my god så jävla skönt! Så nu har man förhoppningsvis fått lite färg.

Lunchen idag bestod av grillad korv med bröd och en varsin grillad majskolv med vitlökssmör. Ett plus var att vi dessutom satt ute i solstolarna bredvid grillen å käkade.. Chill! Denna dagen känns det som att vi verkligen har tagit tillvara på. Och då är klockan bara 15 än så länge :-)

Nu ska jag inta ryggläge en liten stund så att jag orkar masa mig iväg och träna med Brian. Men som sagt behöver maten sjunka ner en aning först så vi orkar prestera någonting.

Imorgon står Pay and ride på schemat! Velat väldigt mkt om vi ska köra en eller två klasser. Men vi har valt nu att jag åker ner å kör endast Lb1. Det är ju bara en pay and ride (Hofors Rs). Lite sådär känna på inför sensommarens och höstens dressyrtävlingar! Hoppas bara att jag kan rida liv i Brian som nu i dagarna tyvärr är alldeles för slö när det gäller att "träna".
 

Hoppning :-)

TIllslut lyckades jag släpa mig till Stork med Brian för att hoppa några skutt på utebanan. Till min glada upptäckt så var det fler hinder framplockade nu. en kombination och ett räcke 7 galoppsprång senare på samma linje. Samt en oxer och ett räcke till snett igenom från varsitt håll.

När jag skulle lasta ur måste jag ha fått nå flipp flopp. Jag sadlade iaf Brian i släpet. funkar ju rätt bra när han åker utan mellanvägg :-) Så gick jag runt å skulle öppna. Öppnade å tyckte Brian skulle backa ur å då såg ja att ja glömt att ta av grimman och sätta på tränset. Nåväl, han backade inte som tur var ;) istället blev det att ta grimma å grimskaft å tränsa honom utanför släpet. Funkar ju det med eftersom han är så snäll att ha med sig :-)

Iallafall så är ju Brian som sagt rätt slö numera. Trots att han går ute väldigt få nätter (handlar om kanske 1/veckan?. Så lär jag sätta liv i honom med sporrarna å jaga på honom lite. Det händer liksom inte så himla mycket :P Fin och mjuk i uppvärmningen. Tycker han går mer avslappnat i hopputrustningen än dressyren? Herrn känner väl sig mer bekväm. Han är ju känslig för de där med sadel då han har sadeltvång. Dressyrsadeln ligger ju an på ett helt annat sätt än hoppsadeln. Sedan förändras ju min sits också i hoppsadel jämfört med dressyrsadeln. Jag lär nog säga att jag är mer bekväm med korta läder i hoppsadel än de långa i dressyrsadeln!

(hur som så ska vi boka in oss på Sharpman när dom kommer upp nästa sväng så får dom kolla mina sadlar och om det eventuellt behövs investeras i en ny sadel. :-)

Angående hoppningen så tyckte ju Brian det var kul i vanlig ordning. jag fick lite blodad tand med lär jag väl erkänna ;-) Började med att värma upp på lite serpentinbågar och prova gas och broms i galoppen efter fyrkantsspåret. Sedan körde vi på och hoppade i galopp på volt i båda varven över ett lågt räcke. Bara rulla över :-)

Därefter körde vi på kombinationen (1 galoppsprång). Lågt i början och sedan körde vi på hela långsidan. Kombinationen och sedan 7 galoppsprång och ett räcke till. Det märks på att vi är lite ringrostiga nu. Brian blir stark och drar mig ur sadeln och blir helt stum i halsen å bara gasar. Svårt att sitta ner och hålla tillbaka honom utan vi blir lite i O-sync. Nåväl, det tåls att tränas på. Sedan hoppade vi även räcket med två traktordäck under och en liksidig (låg) oxer. Med tanke på att vi inte hoppat på så länge vill man ju inte köra på för mycket heller. Lagom är bäst. Vi är ju inte där vi var när vi tränade hoppning som mest direkt :) Iallafall så höjde jag upp hindren på slutet och la dom på 1m.  (Inte hindret in på kombinationen dock).

Sammanfattat så blir Brian gärna väldigt i gasen vilket inte är någon nyhet direkt. Och då blir han att hoppa på mera fart än teknik och det blir långt och flackt istället. (inte önskvärt). Tror vi ska försöka hålla igång hoppningen. Velar lite på att höra med Cia om det finns någon plats i någon av grupperna på onsdag kväll (om det inte är träningsuppehåll då). Jag har ju så dålig koll på det där eftersom jag inte är med och tränar! :P

Bild på mig och Brian ifrån tävlingen i Österfärnebo i Maj 2013
 

Lite smått segt..

Tankarna är stora men verkstaden är något mindre om man kan säga så.
Jag vill att Brian och jag ska vara igång med hoppningen så att vi kan starta på hemmatävlingen i augusti (eller var det september?) Vill vara igång men jag känner noll motivation för att flänga över massa hinder just nu. Iallfall på egen hand. Är skillnad om det är en tränare som står i mitten å säger åt mig. Men att hålla på själv får jag så sjukt dålig motivation till att det mest bara blir hafs hafs :/

Har funderat idag på att ta mig till stork. Det har stått nåt enstaka hinder framme på utebanan så då borde vi väl kunna ta oss för att hoppa lite. Men är ju också så sjukt drygt att hoppa själv. Bygga om, bygga upp, höja, sänka.. Av, på, av, på, av, på...

 

Hurtbulle :-)

Idag har varit en aktiv dag. Gillart! Blev en sväng till ridhuset imorse med Brian. Trimmat utan gramantygel både igår och idag nu. Funkar fint men den är till jäkligt bra hjälp när Brian känner för att köra upp huvudet å dra mig ur sadeln och själv bara älga på framåt. Nåväl. Idag koncentrerade vi oss lite mer på galoppfattningar. Hela Brian stressar ju upp och vi har en svårighet då Brian kastar in baken för yttern i galoppfattningarna. Spänner till å laddar å kastar in baken. Inga snygga fattningar om han ska göra på det viset -.- .. Så gäller att hålla in honom med innerskänkeln också på nå vis?

Iaf så fick vi till några riktigt fina fattningar där han inte härjade till. Skönt :-) Sedan avslutade vi med att rida igenom Lb1 programmet. Har stora funderingar på om jag kanske skulle ha anmält mig till Pay&Ride i Hofors på Måndag. Inga rosetter eller något men bara för grejens skull. Jag hoppade ju över Cr dressyren i Österfärnebo i onsdags. Men vore ju bra att vi har något att sikta på och se vad en annan "domare" ger oss för poäng. Tror hon som dömer där inte heller är någon riktig domare (vilket är synd).
 
Efter ridningen så drog Fredrik och jag in till Gävle. In på biltema där jag köpte mig en: gör det själv-bok till min volvo :-) Och sedan blev det till att käka lunch på nian. För mig blev det fläskfile med rödvins och beasås och stekt potatis. Så jäääävla gott! 105:- inkl sallad och dricka från ala carte menyn. Rekommenderar att ni provar!

Dagen fortsatte med en powernap på en timme. Både Fredrik och jag tvärdog i sängen. Sedan åkte vi upp till hans föräldrar och tvättade bilarna och dammsög ur dom. Sedan tog jag mig för å lyckades få itu dörren/dörrfodret och med fredriks pappas hjälp så kom vi underfund med att anledningen till att det kuggar över när jag försöker veva upp rutan är att de översta kuggarna är helt slut! Så nu blir det att åka till skroten å köpa en dörr till en volvo 940 som jag kan flytta över fönstervevs delen på.

Sedan lyckades vi även med att komma åt och skruva åt handbromsen. Det verkar vara bättre nu iallafall! :-) Nästa på schemat är att köpa bromsskivor och bromsbackar å byta det "skiten" fram samt lufta bromsarna.. Åhåj! Bra kvinna reder sig själv! Men känns tryggt att ha lite hjälp eftersom jag inte är riktigt säker på vad jag håller på med egentligen ;)
 

Om Victory

 
Victory
f.1995
e. Okänd u: Rosette
Sv. halvblod

Fux, bläs, 3 vita strumpor
 
 
Victory föddes hemma hos oss 1995. Han var bortlovad redan i magen men köptes tillbaka av min mor som unghäst. Victory var ett riktigt lyckopiller och var min mammas tränings och tävlingskompis i flera år fram tills en familjekris gjorde att hon inte kunde ha honom kvar. 2 år senare så köpte min far tillbaka Victory åt mig som då var skadad. Victory blev aldrig riktigt bra i sitt bakben och vi visste heller inte hur omfattande skadan var eller vart den egentligen satt. Han var halt ett helt år bara utav att gå i hagen men vi fortsatte kämpa vidare med honom.

Så småningom så funkade Victory som promenadhäst och mådde bra och han fick upp hullet igen. Han blev bättre och hovslagaren märkte stor skillnad i hans rörlighet i bakkärran när han hölls igång. Sommaren 2009 så bytte jag bort Victory och han blev återigen mammas häst och Brian blev min.

Sommaren 2011 skickades Victory iväg på foder där han tillbringade sina sista år.
Den 11 juli 2013 fick Victory avsluta sina dagar efter att den gamla skadan gjorde sig påmind och han blev sämre och sämre.
 

trim trim trim :-)

Det är verkligen tungt bitvis nu. En massa annat skit som tar upp min energi, ork och vilja. Samtidigt så ska inte dethär få trycka ner mig och tappa sugen. Egentligen borde jag peppa mig själv och detta borde göra att jag kämpar ändå hårdare. Det ska inte ta knäcken på mig!
 
Efter att ha kommit hem från jobbet, ätit fiskpinnar med spenat och broccoli/blomkål så blev det ett avsnitt av Game of thrones. Därefter sparkade jag mig själv i ändan och svirade om till ridkläder och drog iväg till stallet. 

Helt sjukt vad Brian har blivit mysig att ha å göra med i stallet (visst inte i boxen då) men han står så himla lugnt å snällt. Orkar inte röra sig. Sedan till det helt otroliga. De två senaste gångerna har han stått snällt i släpet både tur och retur till ridhuset! :O När inträffade det senast liksom?! Funderade nästan på om jag glömt kvar honom både hemma och i ridhuset? 

Iaf så tyckte väl Brian att det var jobbigt att vara mig till lags idag. Blev svettig för ingenting och var väldigt springig när jag försökte sätta tillbaka honom lite. Lite stark i handen så jag hade lite problem idag att stötta upp den där stora kroppen så vi blev "ett". Det blir gärna lite orytmiskt osv. Speciellt nu när Brian är lite trött och seg och man nästan lär jaga liv i honom emellanåt med sporrarna. Allt eller inget. Det är Brian på sommaren! Resterande delen av året så är det fullt ös hela tiden. Blir ja någonsin klok på denna häst? :) 

Hur som så om han var trött när vi började så var han ändå tröttare när vi slutade. Lilla stackarn! Vet nog ingen häst som är så himla nöjd med att få kliva på släpet efter ett pass i ridhuset å mumsa hö :-) Då är han för himla go alltså! *smälter* Då spelar det ingen roll hur jävla dryg och hemsk han varit när jag suttit i sadeln. Då glöms allting sådant bort och jag vill bara pussa på honom för att han står och är så söt :-) 

 
 Besviken.

Det ska inte mycket till för att jag ska bli upprörd nuförtiden, och jag hatar det! Jag hatar hur jag mår och hur lätt jag har för att bryta ihop för saker. Har så himla lätt för att bli ledsen. Allt som händer idag, igår, imorgon och för flera år sedan. Det sätter sina spår och jag vet inte hur jag ska orka.. Det tar knäcken på mig..

Trött på att bli behandlad efter hur det "passar för dagen". Jag är trött på att alltid lära ta skit. Jag ska inte vara rädd för att vara jag..

Mina värderingar och mitt liv. Jag ska göra det jag mår bra av. Jag ska leva mitt liv som jag vill ha det och inte efter hur andra vill ha det. Jag ska vara egoistisk och sätta mig själv i främsta rummet.. Jag ska kunna få tjäna mina egna pengar och med dom ska jag kunna köpa det JAG vill ha.. Jag ska väl kunna vara stolt över mina saker precis som alla andra?

Just nu känns det så himla långt till mitt nästa samtal med kuratorn.. Jag behöver henne..

Var är "ni" när jag behöver er som mest.


"barnvakt?"

Efterlyser ännu en gång om någon skulle kunna tänka sig att ha Brian de 2 veckorna i höst som Fredrik och jag är i Thailand :-) .. 26sep-9 okt. Vill inte att han ska bli stående i 2 veckor utan ridning när det är tävlingar kvar på säsongen. För tidigt för att ge honom "vila" .. :-)

annars blir det till att ha in honom på helinack :-) Men tänkte om någon ja känner kanske skulle va sugen först :-)
 

Lite segt

Brian och jag ligger inte riktigt framåt. Vi är strukna som sagt ifrån Cr dressyren på onsdag eftersom vi inte riktigt är på hugget. Brian har stått nån dag då och då och ja ghar varit ledsen efter dethär med Victory och besviken över hur "man skött det".

Dock har vi anmält oss till Några lokala, bland annat till Svärdsjö, Årsunda och Falun i augusti :) ska bli spännande! Hoppas på att vi kan rycka upp oss och träna för fullt inför sensommarens och höstens tävlingar. Känns som att det inte är så mycket kvar förens det är "färdigt" för dethär året.
 

Stockholm :-)

Igår, lördag den 13 Juli åkte hela familjen Andersson till Sthlm. Jag, Fredrik, Fredriks syster Marlene, Svärfar och svärmor, och deras två kusiner Pelle och Jesper. Började dagen i Gamla stan med att strosa omkring på gatorna. Åt lunch gjorde vi i någon gammal "fängelsehåla" under ett av husen. Skit coolt :) Blev lite fika vid bilen innan vi tog djurgårdsbåten till grönan.

På grönan åkte vi karuseller som Jetline, nån träbergochdalbana som liknade Balder på Liseberg fast mindre, Lustiga huset, flygande mattan, blå tåget, Discojet, Kvasten, vilda musen, Insane, Eclipse och Fritt fall. Tyvärr så är ju Fredrik aningens höjdrädd så han var varken med i Insane, Eclipse eller Fritt fall. Eclipse var vidrigast. Kändes som att man hängde i små trådar som lätt kunde gå av. Fritt fall och Insane gav betydligt mkt bättre känsla! Eclipse är once but not more ;)
 
 Här har ni en film på Eclipse:
 
Film på Insane:

 
Film på fritt fall Tilt (vi åkte dock bara vanliga fritt fall:
(var tvungen å lägga in den eftersom det var Håkan ifrån färjan å han var rätt rolig å titta på när han åkte ;)) haha)
 
 
Fritt fall:
 
 
Ja de var dom de! :-) gryyymt!
 
Ajuste.. lär väl bjuda på bilden ifrån andra gången vi åkte fritt fall igår. Sista åket :-)
 
 

Inköp :-)

Nu jävlar ska jag bli kvitt dom där jävla duvorna uppe på loftet. Har hållit på å snickrat igen hål å hängt upp dvd skivor i fiskelinor som blänker men de skiter dom blankt i.. Å det är en jävla massa bajs på golvet när jag kommer dit varje dag.. Å man sopar bort skiten å nästa dag är de lika igen. Jävla snusk djur.. Blir orolig för dom vet ju inte att dom INTE ska skita på höet heller.. Så jag tar det säkra före det osäkra..

Idag efter jobbet så åkte jag till Granngården å köpte Fiberduk. 4x10m. Nu jävlar ska dom jävlarna inte bajsa på Brians hö iallafall! 129:- men de får de fan va värt!
 


Ajuste ja.. Självklart så var det flug/insektstäcken på REA 50%.. Så de blev ett nytt sådant till Brian också. Ord pris 599:- .. Nu: 300:- Perfekt! :-) Var osäker på om ja skulle köpa 155 eller 165cm. Hans domani flugtäcke är ju för långt bak men nästan för trångt fram å för kort hals. Chansade på 155 å de passade perfekt. Bara magplattan jag tyckte var lite väl liten. Men halsen satt helt suveränt! Lös och luftig men inte för mkt! Det var som gjort för Brian! :)
 
 
 
 

Högskolan :-)

Idag fick jag beskedet från högskolan. Första urvalet så det är ju inte klart än :-)
Iaf så ligger jag som 350:ionde reserv på kandidatprogram i utredningskriminologi. 12 st i min urvalsgrupp kom in.. Då är chansen rätt liten att komma in (jävla skit att ja aldrig gjorde högskoleprovet!)

Jag ligger som 23.e reserv på mitt andrahandsval och som 27.e reserv på mitt tredjehandsval.

Däremot fick jag en plats på Basår. Så det är ju helt okej :-) efter basåret har jag behörighet till ALLA ingengörs utbildningarna. Så de är ju rätt lovande :-) Så då kan man söka igen!
Så nu är det meddelat till arbetsplatsen att det blir tjänsteledigt ett tag framöver. Minst 4 år plugg :-) och nu har jag varit effektiv och sökt CSN.

Men som sagt! Mkt kan ändra sig till andra urvalet och det är även många som hoppar av kurser när dom har börjat. Så jag hoppas på det bästa :-)
 

Strök mig..

Messade Christina och strök mig igår ifrån Cr dressyren på onsdag i Österfärnebo.
Efter allt nu så orkar jag inte fokusera..

 

Maj 1995 - 11/7-2013

Idag fick Victory somna in. 18 år gammal.. Tydligen hade den gamla skadan kommit upp och han blev allt sämre i bakkärran.. Det som dock känns så jävla orättvist är att jag inte ens fick chans att säga farväl fast jag så hemskt gärna ville.. Jag finner inga ord just nu. Jag känner mig så grymt trampad på.. Fick meddelande av mamma igårkväll på facebook att avlivning skulle bokas eftersom han blev sämre.. Och när jag skrev att jag ville hälsa på honom en sista gång och säga hej då, och om jag kunde vara med honom fram till porten till de gröna ängarna.. så fick jag ett
- Men ge dig! Fodervärden har de så jobbigt nu så skriv inget till henne ... osv..
 
Men hallå?! Jag då?!? Det är min gamla häst. Har har funnit i mitt liv sedan jag var liten. Så mkt som jag tyckt om den hästen har nog ingen annan någonsin gjort?!.. Men inte bryr du dig om mig och hur JAG mår?! .. Kändes så himla fel allting.. Fodervärden svarade inte på det jag skrev, antagligen för att mamma hade sagt åt henne att inte göra det i guess..

Idag fick jag däremot meddelat att han redan var avlivad.. Snacka om att ha hållit mig utanför.. Ännu en gång har jag blivit utestängd och utskuffad som att jag inte vore värd mer än skiten under skorna.. Inte ens en tageltuss från hans svans fick jag av fodervärden TROTS att jag var lovad det i flera månader. Så sjukt besviken.. Hade viljat haft ett armband så jag alltid kunde bära honom med mig.. Men jag kommer aldrig få det... Aldrig någonsin...

Sov gott min  vackra vän.. Förlåt att jag inte var med dig till slutet.. Jag hoppas du är på en bättre plats.. Någon gång ses vi igen.. Då ska jag ta hant om dig <3
 

Besvikelse

Samtalen kan inte få bort min besvikelse.. Och när jag gång på gång ska känna mig ledsen, åsidosatt, sårad och få känna nya besvikelser, den ena större än den andra. Att inte känna sig älskad, stöttad, eller få bekräftelse att det jag gör är bra. Känna sig undanskuffad gång på gång, avvisad.. Och en massa skit slängt över sig.
Jag vet ärligt inte om jag orkar med.. Som kuratorn sa, jag lever i en sorg och den kommer jag få leva med sida vid sida hela livet.. Men för mig räcker det med de gamla besvikelserna. Jg behöver inte ha fler som ska fortsätta knäcka mig som jag ska grubbla på.

Senaste samtalet med kuratorn gav mig mycket förklaring till varför jag reagerade som jag gjorde när Fredrik åkte utomlands..grät i timmar hemma och ifrågasatte precis allt som var innan. Det var samma gråt jag hade när jag var liten och ville "till Lena" som var den personen jag hade knutit an till. Nu är det fredrik som är min trygghet, förutom Lena. Nästa samtal är inbokat om 6 veckor efter semestern. Hoppas på att räta ut fler saker då. Fantastiska människa som jag går hos. Tack <3


Onsdag

Onsdag och jobba kväll. Men förmiddagen har spenderats till att tvätta kläder. Nu har jag gjort mitt, nu är det Fredriks kvar ;) .. Nädå, har tvättat klart men han får ta upp tvätten som jag inte fick med mig när han kommer hem ifrån jobbet :-)

Annars har jag varit ut med Brian idag vid lunch. Blev en tur runt vid växthusen. Gramanen på i detta blåsväder. Galenpanna till häst kan man nog sammanfatta Brian med. Kändes skönt att den var med. Också mötte vi räddningstjänstens lastbil, eller ja.. den körde om oss. Jag tyckte de lät som en vanlig bil fram tills att jag vred på huvudet och såg att så inte var fallet ;-) Brian skötte sig hyfsat bra. Blev lite spänd o lite ängslig men han skötte sig. Duktig kille :)

Blev lite galopp å jogging efter vägarna. Skönt med gramanen så han inte får för sig att gå emot handen så hemskt. hatar när det känns som att jag sliter honom i munnen -.- .. Men när han blir stark så blir det ju en dragkamp. Och det är ju eg han som drar och jag bara håller emot.. Eller nåt? .. Aja, :-) Nu blir det iallafall jobb för hela slanten. Hästarna går uppe på betet tills imorgon eftermiddag och själv stannar jag i ockelbo och sover kvar hemma hos Lena ikväll efter jobbet :-) skönt när man ändå ska dit dagen efter. Slutar man kl 21.30 och börjar jobba igen kl 7.30, då är det inte någon stor ide att åka hem och sova emellan. Skönt då att jag kan lösa det så att ja sover kvar hos Lena :-)  Sedan står även flera leveranser av varor på agendan idag också. 4 stycken beställningar som ska levereras. 2 i ockelbo och 2 i gävle :-) Kul att folk gillar våra produkter!

å imon efter jobbet blir det till att åka och hämta det sista lasset med Hö ifrån Landin :-) Tack och bock för att jag fick köpa det ni själva inte behövde :-)

 

Slött

Tror nog jag kommit in i en sådan här: slö-tappasugen-period, eller något? Känner ingen jättemotivation till ridningen eller träningen just nu. Senaste veckan så har vi gått på halvfart både Brian och jag och han har fått gått på betet några dagar den senaste veckan. Visserligen kan min motivation bero på att det varit så mkt annat. Bland annat så har det ju varit en hel del hökörning fram å tillbaka till ockelbo efter jobbet.
 
Det känns mestadels bara drygt att åka till ridhuset just nu och angående Cr dressyren på onsdag känns det mest onödigt?.. Så jag vet allvarligt talat inte hur jag ska göra riktigt. Om jag ska ta mig dit eller inte. Jag jobbar ju till klockan 15.30 i ockelbo och själva "tävlingen" börjar kl 17.30. Det blir riktigt stressigt och det blir absolut inte tal om att göra några knoppar denna gång. Så frågan är om vi ska engagera oss att åka eller om vi ska stryka oss och försöka tagga vidare till nästa omgång? :S

Denna beslutsångest.. den är icke bra... :/

Nåväl, de blir nog bättre å jag taggar till igen. 1,5 vecka kvar att jobba innan 3 veckors semester å knappt 15 dagar kvar att jobba totalt. Sedan väntar jag ju svar från högskolan på fredag. Och jag är ju en aningens spänd inför det. Om antagningsbeskedet visar att jag kommit in på kandidatprogram i utredningskriminologi så kommer det att firas stort på fredagkväll!
Loggar in på antagning.se varje dag. Blir tokig! Haha, jag vet ju att antagningsbeskedet kommer att visas först på fredag eftermiddag men man vet ju aldrig ;-) Utefall dom råkat vara snabba och ligger före i tiden. Inte blev jag mer nervös heller när det står att min anmälan är låst och att urval pågår.. Hoppas hoppas hoppas!!!
 

 

Detdär med däck.

Hujedamig.. Däck, fälg, bultmönster, mått, storlek på fälg, dimensioner osv. Vilken jävla djungel!
Har varit lite nojjig över alla utgifter som är och kommer. Känner mig rättare sagt fattig som en kyrkråtta. 1 lön kvar att betala på ögonlaseroperationen sedan är den klar iallafall.
Höet är snart färdigt, inne i ladan och betalt. Är bara ett lass till som ska hämtas och betalas för så är jag i princip färdig med hö för kommande vintern vilket känns otroligt skönt!

Men då var det ju återigen dethär med däcken. Det har börjat bli torrsprickor i året runt däcken som jag har på hästtransporten samt att ja har varit inställd på att det lär köpas nya däck till vintern. Så verkar dock inte vara fallet. Sprang runt å mätte mönsterdjupet med en 5.krona härom kvällen. Och kunde då konstatera att tidigare ägaren tydligen har bytt 1 däck osv.. Inte köpt alla 4 direkt (kanske har varit punka, vad vet jag?). Men iallafall så borde mönsterdjupet räcka över denna vintern också så kasserar jag däcken till sommaren istället :-)

Samt så sparade jag ju vinterdäcken till audin så nu kan jag kränga om dom däcken till volvons plåtfälgar och köra på dom i vinter. Dom är "fina" och fungerar ju än. Och vipps var däck problemet löst! :-) snacka om flyt! Då behöver jag inte köpa några nya däck alls till något av mina fordon nu i höst. Dock återstår ju det till ett senare tillfälle. Då behöver släpet nya däck till sommaren istället, samt att volvon nog också behöver nya sommardäck tills dess.. . Nåväl, blir att införskaffa när det börjar dra sig mot vintern, en ny uppsättning däck till sommaren :-) Samt att jag ev har fått tag på 4 fälgar till hästtransporten så jag kan ha två uppsättningar med däck (sommar + dubbade vinter).. Blir bra dethära! :-) Löser sig tillslut!

 


 

Preliminär planering :-)

Som sagt, preliminär! Har en stark känsla av att några kommer trilla bort. Detta är de ja kan tänka mig att åka på. Vissa ligger lite nära inpå varandra och då kommer jag antagligen välja bort någon :)
 

Paket :-D

Ursäkta utviket nu men idag det dubbelbonus! Paket från Forever och paket från Halens! Lucky me!! :-D
Bikinin. Vit, som man även kan ta av "bandet" runt nacken :-) Helt super! och passade jättebra! Supernöjd! Å Rea också dessutom!

Och sedan har vi den gröna klänningen som jag var så osäker på storleken eftersom det var 36/38 och 40/42.. Jag har ju 38, men om den hade varit "liten" i storleken å mot 36 så hade den kunnat vara för liten å 40/42 låter gigantiskt stort.. Jag hade is i magen å beställde 36/38 och den satt helt jävla suveränt. Å verkligen jätteskön klänning! Ett mkt bra köp för 199:-! :-D
 

Chill!!!!

Blev nya skor för Brian igår och därefter så fick hästarna spendera eftermiddagen, kvällen, natten å nu hela dagen idag i beteshagen. När jag åkte dit imorse före jobbet så låg stekarn där ute i hagen ;-)


Måndag igen!

Imorse blev det en liten sväng till ridhuset. Helt galet vad Brian känns slö när man kommer dit på morgonen. Förut så nästan slängde han sig ut ur boxen så fort man öppnade boxdörren. Nu kan jag öppna den och sedan gå därifrån och ändå stannar han kvar? Knepigt. Trötter! Idag körde vi med dressyrsadel å graman och körde på ordentligt med övergångar. Tycker det är extremt jobbigt när Brian går mot handen och hänger sig i tygeln i förhållningarna eller när jag helt enkelt vill att vi ska göra halt eller bara en avsaktning. 700kg Brian i handen är inte så himla kul. För att vi ska kunna få bättre poäng på dressyrtävlingar så bör vi slipa till övergångarna.
 
Iaf så tränade vi mkt övergångar och en del galopp på slutet. Brian gjorde det jättebra. Trots att det var nyvattnat och djupharvat i ridhuset vilket gjorde det extra jobbigt.

På vägen hem var Brian jättenöjd och stod snällt i släpet :-) Min bästa svärfar har btw fixat frambommen så nu är den som ny igen (ihopsvetsad). Brian ska förresten få nya skor idag :-)
Trött kille idag innan vi åkte hem (;
 

 

Lördag :)

Imorse så togs hästarna till beteshagen där dom skulle få gå över dagen idag :) Nöjda hästar galopperade och brallade loss på betet. Så nöjda så! Därefter kopplade jag på släpet och hämtade upp Sanna och begav oss mot Åmot. Där möttes vi av en glad farmor och farfar å farmor bjöd på nybakad sockerkaka innan farfar tog med oss ut i skogen för att plocka hjortron :)
 


Tror inte jag har plockat hjortron på himla många år. Typ en gång när jag var liten. Farfar visste precis vart vi skulle gå. Långt ut på en myra :) Fanns hur mkt hjortron som helst! Dock var ju inte alla mogna. Väldigt många var omogna och skulle vara jättefina tills imorgon eller på måndag. Plockade nog 1,5-2 timmar. Blev 1 hink för mig :)  När vi kom tbx bjöd farmor på mat och efter det gav vi oss iväg mot ockelbo å hämtade ett till lass hö. Ytterligare 71 balar :-) Naaajs! Nu är det bara 1 lass kvar att hämta som dom ska sälja. Sen är jag klar! Ev att jag behöver lite mer hö men annars tror jag bannemig att jag klarar mig nu! :)
 
Sedan hem å parkera släpet å släppte av Sanna hemma hos sig å hem å klädde om och satte mig på altanen och rensade ur lite skräp ur hjortronen och mätte upp och potionerade ut i påsar som jag frös in :) Det blev 2,5 liter totalt. Sedan blev det lite slapp och jag läste ett kapitel liggandes på soffan ute i solen. Tror ja däckade några minuter också. Så varmt och skönt! Och just nu håller jag på att kokar sylt av bären. Provar på för första gången ;) Någon gång ska ju vara den första!

Sedan borde väl Fredrik komma hem snart. Han fick jobba över lite idag. Så ska vi upp och lasta ur hästtransporten å upp med höet på höskullen! Effektiv dag idag!
 
Och nu luktar det hjortron i hela lgh! ;)

 

2:a lasset :)

Idag efter jobbet blev det ett lass till. Nu blev det enbart av det jättegröna höet.. Helt sjukt! Har aldrig sett så grönt och fint hö förut. Brian blir ju hög för tusan! :) Tack till Fredrik som hjälpte mig att få upp hölasset på loftet när jag kom hem. Jag fick stå uppe på loftet och han stod nere i stallet och langade upp dom genom luckan i taket. 71 balar på loftet - check. 71 balar nere i en tom box- check.

Sjukt att det faktiskt går in 71 balar i min hästtransport! Skulle kunna trycka in 2 i sadelkammaren och en i klädkammaren också men det känns lite onödigt att skräpa ner där. Nu blir det eventuellt en vända imorgon om det är okej för dom jag köper höet av. Men först blir det lite hjortron plockning tsm med Sanna och min farfar på morgonen :) 
 
 

Hökörning!

Idag efter jobbet begav jag mig till humlevägen för att hämta upp Lena som erbjöd sig att följa med å hämta/lasta hö. Lär ju säga att jag bara gapade när vi började lasta. Fy fan vilket fint hö. Jag har nog aldrig sett så gröna balar i hela mitt liv!  Höet var ifrån två åkrar. Ena åkern såg höet ut som "vanligt" men dom gröna balarna.. Dom såg helt oemotståndliga ut. Nästan så jag ville börja tugga på de gröna stråna själv!

71 balar gick det in i släpet. Imorgon blir det en ny vända med å hämta hö efter jobbet. Nu ska jag ha ALLT det där höet!
 
Så nu ikväll har jag roat mig med att sopa höskullen så det går att börja lyfta upp höbalar dit, på "min" sida :) Så allt gammalt dåligt hö är ursopat så det inte dammar i onödan :)

Brian tyckte att det var väldigt mysko när jag kom och körde bil och hästtransport på sidan av ladugården där vi aldrig kör med bil å släp ;) .. gnäggade å blev väldigt intresserad. Trodde att de kom en till häst.. Men bättre upp när han såg att vi lastade ur massvis med mat ;)
Helle fick sig också en smakbit :-)

Halva boxen packad å klar med fint årshö! Älskar de gröna balarna! Imorgon blir det ett lass med endast såna!
Så nu blir det till att köra hö för glatta livet närmsta veckan. 1 lass imorgon och försöka hinna med iaf 2 till nästa vecka :)
 

 

Cr dressyr Österfärnebo

Gårdagens clear round dressyr vill jag ge både ris och ros. Eftersom Fredrik inte hunnit hem från jobbet fick han ta egen bil så Brian och jag åkte själv. Brian drygade i släpet hela vägen, vet fan inte vad ja ska ta mig till med honom . När vi var framme tänkte jag att han säkert trampat av sig en sko. Men icke, han hade knäckt hela frambommen på mitten.. Tror ja skulle bryta ihop. Tror ja lägger höbalar framför honom snart, å sätter i mellanväggen så han får åka smalt igen. Orkar fan inte med de här jävla dumheterna..

Nåväl, när jag väl skulle göra oordning honom så fann jag att sadelgjorden var kvar hemma i stallet *bryta ihop*. Som tur var hade en annan tjej en extra, tydligen ponnygjord som var lite för lång men drog jag längst upp på båda sidor så gick det. Dock ingenting att sätta fast flärparna från dressyrsadeln med så de flaxade omkring. På framridningen så försökte vi hålla oss ifrån ponnyerna eftersom Brian tycker de är så obehagligt med andra hästar när man rider. Mötesskygg och bakskygg... Kom en häst som galopperade efter oss när vi galopperade ca 20 m bakom. Brian flippar ur, blir okontrollerbar. När jag väl får stopp på honom reser han sig rätt upp på bakbenen 3ggr direkt efter varandra å jag får hänga runt halsen för att hålla mig kvar.

På själva banan så gick de väl ok. Brian är stark å drar mig ur sadeln å går mot hand i övergångarna i vanlig ordning så ja tror ja blir tokig på honom. Graman när vi rider hemma framöver..

Hur som slutade vi på 65,37% i Lc1 och 61,03% i Lb1. Personbästa för båda klasserna. 2 rosetter med hem.

Därefter när vi åkte hem så tjafsade Brian i släpet oavbrutet. Så han var genomblöt av svett när vi kom hem. (Vilket han inte var när vi tävlade)

....


Bök och stök :)

Morgonen har idag spenderats i stallet (vad ovanligt). Utsläpp av hästar, packning av hösäckar. Eftersom jag nu ska hämta nytt hö imorgon (torsdag) efter jobbet så ville jag ju få rent i "maskinhallen" där jag förvarat höet. Så det blev precis så att det räcker till imorgoneftermiddag av det som var kvar av balen! :)  Så nu har jag städat ur en av de gamla boxarna å lagt in lastpallar att ställa höbalarna ovanpå fram tills dess att loftet är urstädat så att vi kan ställa upp allt höet dit. Blir bra detta :) Så har prel planerat att hämta ett släp imorgon och ett till på fredag. Passa på när jag ändå jobbar å ska åt ockelbo hållet :) Tjänar man ju in lite i resa eftersom man ändå åker! Så nu ska Brian få fint hö från första skörden som togs in nu för några dagar sedan. 2:-/kg. Mkt bättre än att ge 2kr/kg för fjolårets hö lär jag säga. Fynd! :)

 

Dressyrtrim Tisdag!

Efter gårdagens jobb så åkte vi ner till stork på kvällen för att trimma lite. Eftersom vi blev rådd av Brians uppfödare Åsa att prova graman så har jag nu varit till hööks och köpt en sådan så att Brian inte ska köra med att "komma undan" -varianten å köra upp huvudet i galoppen och bara gå mot handen. Så vi började i uppvärmningen med graman. Vilken jävla bra känsla jag fick. Tänk om han var så lyhörd när jag inte hade den. Då kunde vi gå långt ;)

Provade och exprementerade lite i övningarna och baserade helt på våran Lb och Lc som vi ska rida nu ikväll. Lite galopp snett igenom. Övergångar.. Allting bara flöt på och Brian spännde inte till! Så vill ja att det alltid ska vara.
Självklart red jag inte med graman hela tiden utan hoppade av efter halvtid och körde sedan utan den. Inte lika bra känsla då men helt okej. En sak som jag tycker är rätt dryg är när Brian börjar bli trött så går han emot handen i övergångarna (avsaktningarna) å liksom vill dra mig ur sadeln.. :/ Hate that shit!

men men, nu taggar vi till sommar clear round dressyr i österfärnebo ikväll!

 

Hiss :D

Vilket jävla roligt hinder!
 
 

RSS 2.0