Hoppträning Österfärnebo

Lär ju säga att jag varit himlans nervös idag då det varnades för isiga vägar då de våta vägbanorna skulle frysa till eftermiddagen/kvällen. Brian och jag gav oss iväg ut ändå! Skulle de bli jävligt är de ju bara att vända och åka hem - men som tur var behövdes inte det :-) Fredrik hade bokat boysnight på bio i gävle så Brian och jag fick åka själv till österfärnebo.

Vägen fram till Årsunda var torr och helt isfri :-) Sedan var det lite tjockare isbeläggningar på vägen och ja kan tänka mig att de skramlade branog i släpet när de var små hål i isen osv.. Men det gick jättebra att köra och Brian stod så snällt så :-)
 
Första riktiga övningen på hoppträningen var en långsida med 3 hinder. Kontroll med 3 korta galoppsprång - gick sådär. Men på slutet fick vi faktiskt kläm på det :-) Hoppade någon oxer och en sned linje på slutet som vi inte fick till riktigt. Det tog några gånger. Antingen så kom vi på 4 galoppsprång (skulle vara 5) å i nästa veva så tog jag i honom för mycket och vi kom på 4,5 och de blev något galet hopp. Sista svängen så lyckades vi och det kändes jättebra! :-) Känns verkligen som att vi är på gång igen efter vilan och vinteruppehållet nu. Har liten fundering på om vi skulle ha startat en gång innan fältis men jag känner samtidigt att det inte är någon vidare tävling att starta på. Vill gärna kunna åka och sedan göra det vi ska och då kunna åka hem. Var så fasligt mycket med starter i högbo att jag känner att det inte riktigt är värt att åka. Det är ju inte kul att stå å vänta superlänge nu när det faktiskt är vinter ute. Ska fundera lite hur vi ska göra.

Nästa helg blir det hoppträning för Thomas igen. Ye! Då blir de lite finlir till första lagomgången! :-)

Nu börjar jag känna mig rätt däckad. För kroppen var de nog ingen höjdare att åka iväg å träna när ja faktiskt mått så dåligt som ja mått idag. (konstigt nog så har man mått toppen så länge man var borta) .. å nu när man är hemma igen slappnar man av å börjar känna sig klen å dålig igen.. Aja, en arbetsdag till denna vecka ska man väl kunna klara utav!? Vila får jag göra lördag-söndag-måndag! :-)

Snörvel...

Vad är mer taggande än en förkylning på ingående?

Har kännt mig tung i huvudet och smått illamående nu i två 3 dagar till och från. Men känner mig kravligare när jag är hemma än när jag är på jobbet? Knepigt :P

Blev en mysfrulle i sängen för mig och Fredrik imorse. Först åkte jag å släppte ut hästar, mockade och hör och häpna. När jag släppte ut Brian så tyckte ja de såg så förjävla skitigt ut vid hans insläpp så jag släpade med mig skottkärran in i hagen och mockade ur en skottkärra med bajs. Gick förvånansvärt lätt lär jag säga :) Men orkade inget mer utan tänkte att en frukost på sängen är lite mysigare än att skotta bajs!
 
Åkte till ica å shoppade lite och sedan hem å stoppade in bröden ja hade köpt från icas "bageri" i ugnen och under tiden gjorde jag iordning en varsin fruktsmoothie till mej och Fredrik med frysta jordgubbar.
Kan nog säga att frukosten blev uppskattad! :-)
 
Nu ska här laddas upp med lite massage, så ska snart åka till Sandviken. Därefter ska jag hämta mina HV polo vinterstövlar som ja lämnade in på lagning hos klackbaren i sandviken. Samt ett benstöd till min sadel :-)
 
Sedan ska jag försöka tagga till lite hoppträning för Thomas Lennholm ikväll. Hoppas på att det inte blir underkylt på de blöta vägbanorna.. Åker dessutom helt själv ikväll då man inte har någon kompanjon med sig som kan hjälpa till. Känns ju alltid bättre om man har någon med sig när man ska ge sig ut i halvtaskigt väglag. Nåväl. Hoppas på att plusgraderna håller i sig och att smhi har FEL!
 
Slänger in en bild på hästsläpet i brist på annat!
 

Patricia och Brian 29/1-2013

 


Tisdagskväll :-)

Ännu en tisdag som spenderades i ridhuset med team spaniz/Brian.
Fickparkerade Brian medan vi nöjt stod som åskådare när Patricia och spaniz dansade runt. Brian tyckte det var chill å gluttade även på ridskoleponnysarna på andra sidan ridhuset. Livskvalité sa Brian!

Brian fick sig en omgång sedan när spaniz var klar. Brian såg från mitt håll väldigt fin ut, om än att piloten hade åsikt om att han var stel i sidorna.

(Får skylla på Brians matte som i söndags körde kondition med honom, detta innebar då galoppträning med lite jogging för att pusta ut mellan varven. Red då inte på böjt spår eller formade honom runt någon skänkel alls. Utan var mest irriterad på honom sedan han skallat mig, haft sönder mina glasögon, vägrat bli fångad i hagen. Så målet var mest kondition och att få honom trött. Och sedan måndagens ridtur så skrittade vi ut lite "enkelt". Lite bakläxa för mig till nästa gång, att flytta, ställa osv å inte fuska med det. :-)

Hur som så tyckte jag Brian såg jättefin ut, Patricia också för den delen. Å spaniz verkade inte alls missnöjd när han fick stå å chilla å bli kliad å klappad på medan Brian fick jobba!

Åkte hem sedan. Hemma i lgh vid 22 tiden. Den satans förkylningen som ligger och gror fick mig att må väldigt dåligt. Tung i kroppen å huvudet, illamående så ja trodde jag skulle dö. Kollade farmen på tv4play, sedan var det god natt!!


Beach 2013

Gör ett försök till att komma i form till beach 2013! Frågan är hur jag ska få ihop det med tiden att både hinna med skola, jobb, stallarbetet och ridning/träningar, pilatesbollsövningar, sjukgymnastövningar, gym och motion??? Får nog göra upp ett schema att gå efter.

Såhär såg kvällens promenadrunda ut med hjärtat :-)

 
 

Utflykt

Blev en utflykt till ryttarstugan idag vid lunch. Patrik slog på en sko. Men innan han kom så tog jag mig en titt inne i ryttarstugan. Inte åkte jag hem tomhänt heller. Blev ett par svarta skydd till Brian för 199:-

Brian för övrigt stod som ett ljus under tiden han fick framskon fixad. :-) mkt att titta på!


Kvällsnöje :-)

Plugg kombinerat med att titta på när Fredrik spelar innerbandymatch, träningsmatch :-)


Söndag

Dagen började piss... Glad i hågen å åkte till stallet på morgonen. Fixade klart å skulle hämta Brian. Då börjar han med att skalla mig, mina nya glasögon gick sönder samt att ja fick en rejäl smäll på sidan av ögat vilket resulterade i att ja blev svullen och fick ett litet sår..

Fick då leta på en tång å försöka bryta till dom. Stenar som satt på bågarna hade lossnat... :-( ... Näsgrejorna krokiga samt att det nu är ett glapp i skruvarna som håller glaset... Jävla häst.....

Sedan gick de inte å fånga honom i hagen. Han kutade runt med öronen framåt.. När jag nästan fick tag i honom så prejade han mig i galopp.. Väldgt trevligt..

Så väl när ja lyckats muta honom så gjorde ja iordning honom. Då skulle han va djävul när ja kom upp i sadeln också.. Stod på bakbenen å gick inte fram för fem öre.. Tillslut, finally kom vi iväg!!!!

Därefter så var han riktigt trevlig att rida. Redan i stallet hade jag bestämt mig för att han skulle få ett konditionspass. Så blev mkt galoppträning! Galopp galopp å lite jogging å någon kort skritt för att han skulle få pusta. Så tyckte ja de lät konstigt.. Kollade ner, jovisst! Då har han trampat av sig en sko- IGEN!!!!!

Fan så jävla trött ja blir på de här med att ha häst ibland.. Å inte kan ja låta honom stå.. Utan de blir att halka omkring imorgon på vägarna å hoppas på att hovis kommer så fort som möjligt :-((


Lördagsnöje! :-)

Mitt lördagsnöje var att åka ner med Brian till storks ridhus. Anläggningen låg rätt öde men trots det hade vi sällskap av ett till ekipage där inne :-)

Dressyrgrejorna på idag! Skickade ett mess till Patricia å frågade vad vi skulle jobba vidare på. (jag har lite dåligt fantasi med å lägga upp saker vi ska fokusera på, utan de blir istället att ja bara åker ner å rider)..

Iaf så jobbade jag på att få Brian avslappnad. Han kändes lugn och foglig men rätt som det var så sprätter han till och hans bakben hamnar under mig. Minsta lilla grej.. Trött ryttare AB...! Men vi filade på iallafall. Körde på att jobba lite på volt och sedan att minska och öka volten. Och lär säga att han kändes jättefin. Och inte stressade han på utan trampade på rätt lugnt och fogligt! :-)

Sedan i galopparbetet så körde vi några varv på volten och sedan långsida-långsida. Rakt spår. Det är jobbiga grejer tycker Brian om man inte bara får gasa i fri hastighet. Dock flängde han inte runt med bakbenen som sist. Utan jag var väldigt nöjd med det. Men antar att det är för att jag inte kräver lika mycket av honom som Patricia som han inte dummar sig lika mkt för mig på just den fronten. Matte sätter inte lika stor press på honom eftersom hon emellanåt har fullt sjå med att hålla sig kvar på den stora gungande ryggen!
Avslutade med lite övergångar, lite nedsittning (som gick förvånansvärt bra! Jag är sjukt stolt över mig själv) och det kändes då som att en dressyrtävling för Brian och mig kanske inte ligger långt bort ifrån? Inte för att vi är några stjärnor tillsammans på dressyrbanan, men ja.. För lite skojs skull och för feelingen! :-) Jobbade även med halvhalter, halter, övergångar mellan alla de olika gångarterna Brian tycks ha emellanåt ;)
Tiden gick förvånansvärt fort! En timme bara svischade förbi! Tiden går fort när man har roligt säger man ju, och ja! Det hade vi sannerligen ikväll! :-)

Med 9 ord: Jag är jävligt nöjd med det vi presterade ikväll!
 
Mitt andra lördagsnöje blev med andra ord att sitta å glo på tävlingar på TDB. Sjukt laddad!!! *tjata*
Ja, detta kommer bli ett oslagbart tränings och tävlingsår! Vi har ett bra team! Jag och Brian ska fila vidare på hoppningen och under våren blir det att lira med div3 laget samt att jag är sjukt sugen på att anmäla mig till svärdsjö den 10/3. Och sedan är det planerat lite att Patricia ska fortsätta fila vidare på Brian, och även starta någon tävling. Och det är nog det bästa av allt! :-)Lite mer om kvällens ridning :-)

Uteritten med Brian ikväll. Ja, herrn hade ju stått i två dagar på grund av plugg som jag var tvungen att göra klart. Den där labbrapporten jag skrev om häromdagen och även såklart pga kyla. Men tog mig i kragen och begav mig ut ikväll eftersom Fredrik ändå var på innerbandy.

Eftersom han stått i två dagar åkte hoppgrejorna på. Tränset med remont nosgrimman, martingal och waterfordbett. Lite sådär säkerhetsmundering. Jag valde att koncentrera Brian väldigt mkt på att tagga ner i alla gångarter. Och även när han skvätter, skippa tillrättanvisningar utan bara köra på ignore mode. Trots att jag blir jävligt trött på honom att jag bara skulle vilja gräva ner honom så blir de ju inte bättre utav det.

Körde myyycket halvhalter och övergångar mellan skritt och trav. Tog någon galopp och även den gick hyffsat ikväll. Imorgon kör vi på igen! :-)

Fredag kväll :-)

Blev en tur ut i minus graderna. Perfekt fredag kväll! Fullmåne å massor av snökristaller som speglade sig i den :-)

Brian å jag var alldeles vita när vi kom hem. Synd ja inte fick en bra bild på Brian när han var ute. Is på öronen, pannluggen, ögonfransar osv :-)) sååå söööt!


Det förflutna..

Emellanåt kommer det funderingsperioder.. Över allt som varit och hänt. Kunde det ha varit annorlunda idag om man gjort andra val?

Minnerna cirkulerar, och egentligen ångrar jag väl ingenting.. Men jag minns tiden som barn, lekte med barbiehästar med "Fräzan". Tiden i åbyggeby, ponnybus när jag hade Amber. På sommarloven då vi var nere vid åbergsströmmen å badade. Filmkvällarna på Lbc. Tiden då jag red greven, 15 bast. Tiden då mamma flyttade till grycksbo och jag fick min första vän där, Stefan. Kvällen när vi satt å kollade på trolltyg i tomteskogen.
Tiden med Conny, axel å de andra grabbarna i truttboa. Bandet i tansen å de var brottning på bryggan.. Den tiden då vi bodde vid vippån och badade på badplatsen där, å de var så jävla varmt i vattnet. Raggarträffarna i grycksbo.. Hur ja spenderat många timmar på fritidsgården i grycksbo och jag knuffades å bråkade på skoj med Thomas och Nirs. Långa promenader på kvällarna med min dåvarande bästa vän Thomas. Hur vi åkte i Falun med gänget. Runt runt runt som om man nyss fått körkort. Spelade musik. Kommer speciellt ihåg låten: the sound of nature.. Min första lägenhet på mjölnarvägen i hofors. Minns den tiden då jag jobbade extra på örjesbogården.. Jag var så himla uppskattad och omtyckt. Bodde bara 3 minuter därifrån om man gick.. Knappt 3.. Minns kvällen ja flyttade därifrån i all hast å hur oerhört ledsen jag var.. Minns alla hjärtansdag det året.. Minns första gången jag var ut på krogen med min fina kompis Therese.. Å våra vilda fester i Sandviken, och sedan i Gävle.. Å jag minns kvällen jag träffade Fredrik för första gången.. Våra senare taco kvällar.. Oskyldigt flirtande å hur han sedan åkte till Australien å jag saknade honom så enormt. Jag minns när vi var på Peter Jöbacks Julkonsert.. Och jag minns kvällen i september när vi träffades på krogen efter nästan 2 år helt utan kontakt.. Detta skulle leda till att vi återfick kontakten och några veckor efter inledde ett förhållande. I april våran efter förlovade vi oss och flyttade sedan ihop..

Det är så enormt mkt minnen. Vissa saker undrar jag hur dom varit om ja inte gjort vissa val.. Men då hade jag nog heller inte träffat Fredrik, eller fått chansen att ha Brian som min egen.. Alla dessa val har helt enkelt gjort mig väldigt lyckligt lottad <3


Labbrapport nr 1 - check!

Snart har man avverkat vecka 2/5. Bara en dag kvar. Härligt när man ser en sådan här "tidslinje" när man går in på sin användare på nti skolan på nätet! :-) De små punkterna under linjen är uppgifter som ska lämnas in. Prov, labbar osv.. Idag lämnade jag in min första labbrapport. Fick beröm av Fredrik vilket känns stort! Så nu hoppas jag på att han menade det och inte bara sa så för att göra mig glad. Nåväl, när labbrapporten är rättad och bedömd så får jag svaret! :-)
 

Tisdagskvällen :-)

Blev en sväng till ridhuset efter ett litet ihopsnack med Patricia. När vi kom ner höll spaniz å Patricia på och sprätte runt för fullt. Så jag försökte få Brian att förstå hur det ska se ut! Mäkta imponerad över övergångarna ifrån galopp till skritt som skedde pang bara sådär :-p med Brian får man istället bromsa ett eller flera varv innan man får stopp. Har ni inte hört talas om broms och stoppsträcka?? ;-)

Sedan agerade jag sällskaps dam till spaniz som tyckte att det inte var helt fel att bli lite klappad på och kliad. Eller gå 1cm bakom mig och så fort han kom åt fick man en knuff i baken :-)

Medan jag gick med spaniz fick alltså Brian sig en omgång av Patricia. Lite lugnare å de krävdes inte lika mkt som sist för att han skulle samarbeta. Dock var han en aning starkare. Och fjantade till det i galoppen på rakt spår och benen var överallt. Mkt att jobba på där. Lite dålig balans och ork där ..Men men :-) snart så!


Måndag kväll

Du och jag boken, du och jag!


Äntligen!

Finally en uteritt som inte innebar att jag hela tiden lär bromsa! Hade en plan att åka till ridhuset men skippade det och passade på att rida ute medan solen fortfarande var uppe.
Hör och häpna! Brian var inte alls på viset idag?! Stannade inte å tjafsade på det "vanliga" stället utan gick snällt framåt. Visst hoppade han väl till någon gång under ridturen men i stort sett så var han lugn och relativt avslappnad. Kunde jogga honom utan att han älgade på å drog. *stolt* Man får va glad för det lilla :-)
Så idag blev det mkt jogging och eftergift, halvhalter och övergångar och såklart någon liten galopp. Nöjd!
 
Bjussar på två bilder ifrån idag när vi kom hem igen! :-) Ingen kan klaga på att vi inte skulle synas i mörkret iaf! (brukar ha benreflexer också).. Tog reflextäcket endast för att ja var osäker på om vi skulle hinna hem innan de skulle börja bli mörkt :)

Pessoa magic

Hm, läste lite om pessoa magic system bettet. Kanske vore något att prova på Brian? Han som gärna lägger sig i handen och gasar på.

3 delat bett Pessoa "Magic System"

Rostfritt 3 delat bett med kopparkula i mitten från Pessoa, ringarna är 65 mm i diameter.  

Betten från Pessoas "Magic System" är en unikt framtagen, patenterad design, från Pessoas bett serie som är mycket flexibel. Unikt format för att skona hästens tunga och gom. Magic System-bett förhindrar att bettet vinklas upp i gommen, trots att det är ledat. Kombinerar rörligheten hos ett ledat bett med den kontroll som en stång ger. Förhållningen går också igenom mer direkt eftersom inte hela bettet rör sig i hästens mun, utan bara den del som tygeln förhåller.

Så det kanske vore något att prova ha i hoppningen? När ekonomin tillåter. Kostar 559:-
 

Hoppträning GFRK

Idag bar det av till fältis igen med Brian. Även denna gång så åkte Brian och jag helt på tu man hand. Vilket funkar riktigt bra. Lite bök när man ska hjälpa till att bygga fram bara. Men men, det får gå. Har hellre med mig hjälp på tävlingar. Då är det mkt viktigare att ha någon med sig som hjälper en :)

Brian idag då? Jag hade som tanke att Brian skulle vara lite loj efter gårdagens dressyrpass med Patricia. Men där misstog jag mig allt. Brian körde på som ett lokomotiv att jag var väldigt nära på att tappa humöret på honom. Rida, ta så lite i handen som möjligt. Halvhalt. Eftergift. Håll om med skänkel. Rid lätt i ett långsamt tempo samt lätta inte för mycket ifrån sadeln.. halvhalt, eftergift... osv.. Rakt spår var rena mardrömmen. Någon gång fick jag styra in honom på volt. Där fick jag honom tillbaka mer och det gick att jobba honom. Första "hoppövningen" var en böj genom kortsidan med 3 hinder, studs. Det gick bättre än vad jag förväntat mig.

Sedan hoppade vi en långsida med 4 galoppsprång emellan. Ett räcke med en grind under och en oxer. Sedan en oxer på andra sidan.

Brian kändes inte ett dugg trött genom hela lektionen. När vi höjde upp hindren och vi fick klippa dom i 1m-110cm och hoppa en liten bana på dom så gick det så himla mycket bättre. Brian väntade lite mer och öste inte bara på. Och vi kom perfekt på alla hinder kan jag säga. Jag är jättenöjd med dom sista sprången! We're ON! :-D

Så efteråt när vi stod nere vid transporten å klädde om så ställde sig Brian å kissade. Lilla gubben hade säkert varit kissis på hoppträningen också. Stackarn :-)

Lägger in en gammal bild ifrån i somras..

Redo :-)

Då är vi redo för att åka på lite hoppträning på Gävle fältrittklubb :-)


Dressyrtajm :-)

Skjutsade ner mr B på eftermiddagen till ridhuset för att Patricia skulle köra ett dressyrpass på honom. Vet inte hur länge sedan det var hon red honom sist? .. 2 månader kanske? Har ju varit en halvtrög period här nu under november-december. Men nu är tanken att de ska köras på varje vecka inför kommande tävlingssäsong.

Brian var väl mer eller mindre en katastrof i början av passet. Passade på för minsta lilla. Inte gjorde det saken bättre att det var hyra häst tid på ridskolan så det var säkert 10 andra hästar till i ridhuset. Mkt att fokusera på för stackars Brian. Brian var väldigt pigg och spännd. Taggpelle nummer ett. Ville bara älga på så jag tyckte så himla synd om Patricia ett tag. Speciellt galoppen är så jobbigt när han ska hålla på å hoppa jämfota, köra upp huvudet å dumma sig, gasa ... You name it.. skulle ha varit roligt med en film på hur han håller på. Tokhäst.
 
Mot slutet dock så började han släppa till lite och gjorde lite mer rätt för sig. När värsta energin hade runnit ur. Nu ska de bara till att hållas igång där vi är nu och jobba på framöver så sitter nog dressyren där vi lämnade den i höstas :-) Så bara vi kommit lite längre in på våren och Brian och Patricias samarbete är där vi slutade i höstas så ska Patricia få ta honom för Maggan igen på en träning :-)
 
Bild ifrån träningen idag:

Kallgrader

Blev en sväng till gävle inatt för att hämta Fredrik som varit på krogen :-)

Sedan tog jag och hästarna lite sovmorgon så dom fick komma ut vid 08.15 (till skillnad ifrån kl 6 då dom brukar gå ut) Men så kallt ute så dom verkade inte ha tagit illa upp över lite sovmorgon :-)
Effektiva har vi varit. Dammat å städat å gjort pannkakor till lunch och håller på och tvättar.

Så vid klockan 14 ska Patricia köra lite trim på Brian och jag får agera åskådare och taxi :-) Inte mig emot. Så blir det till kvällen lite främmande då Fredrik Lindorf och Sanna ska komma hit å spela lite, kolla lite film å sådär :-)

Bilden är ifrån September 2012 på en tävling dom Brian och Patricia startade :-)
 

Myskväll med mig själv!

Det blev en myskväll på tu man hand för mig ikväll. Fredrik är ute å firar med några klasskompisar att dom klarat tentan. Så har lovat att hämta min älskling inatt när han vill hem :-)
Men lite fick jag ta del utav Fredrik ikväll iaf. Efter att vi ätit så kröp vi ner i sängen och tittade klart på nostalgifilmen (för min del) : Creature, på svenska : varelsen. Som gick på tv när jag var liten.. Uppdelad på 3 delar. Miniserie på den tiden.

Nu ska ja kika klart på gladiatorerna och sedan blir det farmen! :-D Farmen = kvällens höjdpunkt. Sedan lite plugg och avslutar med att hämta Fredrik, när han nu kommer vilja hem! Han är saknad iaf!


Skäms på mig..

Så gick det för mig igår. Blev helt jävla slut när jag kom hem. Kände mig hängig och skit sliten.. Så jag landade i soffan under en filt å där somnade jag å sov medan Fredrik var på innerbandy. Blev alltså ingen ridning. Men men, Brian dör inte av att stå :-) dom är ju ute långa dagar i hagen så :-))

Ikväll ska de däremot bli en skrittur ut, å imorgon ska Patricia träna dressyr med honom. Hoppning står på söndagens schema :-))


Ridtur i snövädret :-)

Kan lova det var en herre som var pigg idag. Det bådade inte gott när han hela tiden stod å jävlades med Lena när hon skulle slå på skon som han trampat av sig. Jovisst, blev upp på bakbenen direkt när jag kom upp i sadeln och en massa studsande när det var dags för oss att bege oss ut å rida.. Men efter några minuter så gav han med sig. Under ridturen på ca 7 km så koncentrerade jag mest på att han skulle joggas och hålla sig relativt lugn. Eftergift, halvhalt när han rinner iväg. Halt, trav.. Det gick helt okej. Och vi slapp bli osams idag :-)
 
Planerna för Brians igånghållning å träning denna vecka:
Torsdag: Rida ut, jogga
Fredag: Skritt på lång tygel
Lördag: Patricia tränar Brian i ridhuset
Söndag: Hoppträning på GFRK

Naturkunskap 1a2

Igår hadej ag fått min beställda naturkunskapbok hemskickad i brevlådan! Finally! Bara å köra igång och läsa ikapp det som jag skulle ha läst under måndagen och tisdagen. Blev lite intensivläsning och genomgång av repetitionsfrågorna. Många frågetecken. De är ju nämligen mycket att man ska tänka själv nu. Att alla svar inte finns att läsa innantill i boken. Detta är ett helt nytt sätt för mig att läsa och studera.. Tur jag har Fredrik. Han behövs nu som bollplank - iallafall i början innan man kommit in i själva studietekniken. Nåväl, ska läsa de 2 första kapitlen nu i boken - IGEN. Sedan göra delprovsfrågorna över nätet. Spännande! Första "provet" eller hur man ska säga. :-) Ikväll ska Fredrik få hjälpa mig med lite analys av en vetenskaplig artikel. Massa begrepp jag skulle ha med som jag inte riktigt förstår. Tydligen var det bara en uppgift att träna på å inget måste. Men kan ju vara bra att ha det i bagaget å inte strunta i den bara för att man inte måste göra den :-)
 

Guldhovisen

Träningen och igånghållningen är räddad. Imorgon kommer bästa hovis Lena och slår på skon. Lovely :-)


Tappsko :-(

Imorse när jag svängde förbi stallet så hörde ja hur de lät konstigt av Brian när han gick. Så har han trampat av sig en sko p sedan trampat på den igen så att sömmen var alldeles krokig. Var bara å rycka av den :-(

Blir tokig.. Nu blir de inte att rida igen på flera dagar... Iaf inte förens skon är på igen.. Å de är helt jävla värdelöst.. Dåligt humör man blir på :-(( nu när vi väl kommit igång med rutiner osv med träning å sådär så tar de stopp igen.....

Jävla jävla skit....


Taggad!

Lär ju säga att jag är sjukt motiverad inför tävlingssäsongen 2013! Våren 2013! Kan den inte börja snart? Kollar översiktligt över tävlingsplanering för våren. Jag vill helst börja nu nu nu! Men har ändå bestämt mig för att jag ska satsa på träning nu i januari-februari. Sedan den 23.e februari drar tävlingarna igång då omgång 1 med laget börjar!? Så tidigt! Men vi lär helt enkelt vara redo tills dess då det är planerat att vi ska ingå i div 3 laget i vår. Men planeringen ser ut enligt följande att man vill ju smygstarta å inte kräva för hårt, dvs så kommer det endast att bli en klass å det blir laget den tävlingen för att det delvis inte ska bli så långt mellan starterna i kylan som kan vara... :-)
 
Sedan är ju målen för mig och Brian för detta år att debutera 120. Ska jobba på ordentligt nu och kanske fram emot sommaren kan vi debutera. OM det känns rätt vill säga :-) Men tränar vi på så ska det inte vara några problem! :-)

Hoppas på att Brian även ska få visa framfötterna med Patricia detta år. Får se hur de tar sig nu när det är dags att köra igång med dressyrträningarna 1gång/vecka igen och sedan försöka hålla det :-) det behövs ju! Och det är ju till min stora fördel då Brian blir riden och utbildad av någon som kan :-) Brian är ju lite ringrostig nu när han fått haft de slappt å haft lite semester ifrån hon som har massa åsikter ;)
 
Med dom förutsättningarna vi haft från början så tycker jag att vi kommit oerhört långt själva. Och med hjälp ifrån duktiga tränare så har vi tagit oss snäppet längre. I dressyren så är det ingen som slår Patricia på fingrarna när det gäller Brian. Hon vet exakt vart knapparna sitter och hittar fler och fler hela tiden. Och hoppningen så fortsätter jag träna för Thomas och har nu även börjat hoppa för Lena Sjöström.
Med dessa förutsättningar tror jag att det kommer att bli ett bra år 2013, tränings och tävlingsmässigt.

På bilderna.
Jag och Brian när vi tog våran första individuella placering. 7.e plats i 1m.
Andra bilden är Patricia och Brian i avesta. 3.e placering i Lb2 och en 3.e placering i Lb3
 
Vi har tagit oss såhär långt helt på egen hand ifrån noll kan man säga. Som jag kämpat med denna häst från dag 1. Och en sak kan jag säga.. Jag har inte haft någon "förälder" som stöttat mig i det jag gjort med hästen. Har fått jobba helt på egen hand. Fixat hjälp till tävlingar (tack älskling för att du följer med). Och även fått lära oss att klara oss helt på egen hand, dvs åka och träna helt själva. Och det fixar vi också nu.

Cred till de föräldrar som intresserar sig för sina barns intressen. Kan känna ibland på träningar å tävlingar. Är så många som ändå är vuxna som har sina föräldrar med sig som peppar... Kan säga, sedan jag flyttade hemifrån har jag INTE haft den peppingen. Pappa har inte haft något intresse i hästarna (vilket jag respekterar fullt ut) Och mamma har helt enkelt inte brytt sig ett skit om oss sedan Brian blev min..

Men klarar oss själva. De gör vi nå alldeles fenomenalt bra. Och som sagt, med lite (mkt) hjälp och pepping från Patricia :-) tusen tack! Och även alla vänliga och goda kommentarer om mitt jobb med Brian från folk som vet hur han varit och även från folk som inte vet hur han har varit.. man blir så glad att man spricker av stolthet.. <3

Brian 14/1-2013


En tung dag

Idag den 14/1-2013 fick jag slå följe med Tiger från boxen till sista vilan.
Beslutet togs i Torsdags efter att veterinär konstaterat att det inte är någonting att göra. Det är första gången någonsin som jag har varit med om en avlivning av en häst. Satt igårkväll och läste mig till hur det skulle gå till. Bultpistol..

Kan säga att bilden som jag målat upp var mycket hemskare än den egenterliga processen. Detta är ett stycke ur det jag läste igår:
Bultpistolen fungerar så att en sprint, driven av en krutladdning, slår igenom skallbenet och in i hjärnan. Hästen förlorar medvetandet och faller till marken. Man måste alltså avbloda hästen efter att man bedövat med bultpistol. Avblodningen sker genom att man skär upp båda halspulsådrorna, och detta ska ske inom 60 sekunder

Jag kan dock säga att jag tyckte inte det var så hemskt egenterligen. Det jobbigaste var minutrarna när jag såg lastbilen rulla in på stallplanen och visste att det bara handlade om minuter innan allting skulle vara färdigt. Gav honom lite pellets i en hink och pratade med honom. Så var det dags att gå ut. Fick ta honom i grimskaftet och svärfar min tog hinken med godiset. Inte gjorde han något motstånd alls utan följde med till platsen. Jag trodde seriöst jag skulle bryta ihop men höll mitt lugn så att inte hästen skulle känna av min upprivenhet. Karln som skulle avliva sa åt mig att jag fick säga till när det var dags och jag sa att det bara var att göra det. Också bara hände det. Jag såg hur han ramlade ihop. Helt ovetandes var han och det enda han var koncentrerad på var mathinken vi hade med oss med lusernpellets. Vilket skönt avslut. Hemma i det trygga.

Klockan var 10.05 när du slutade dina dagar här hos oss.

Därefter skedde som ja skrev ovan, det jag hittade på internet..

Jag är nöjd över att jag var med ponnyn till sista andetaget och fick se och uppleva hela processen. Kändes enklare att veta att man var till hjälp gentemot svärmor och svärfar då båda inte ville närvara under hela händelsen. Och när det inte var min egen häst.

I efterhand kändes det verkligen inte lika hemskt som det jag läst mig till. Utan det är ett värdigt slut att få sluta sina dagar hemma med dom man är trygga med och inte behöva bli bortkörd någonstans. En sak är säker. Den dagen Brian ska avsluta sina jordedagar så ska han få ta sitt sista andetag hemma. Och jag ska vara med honom ända in i det sista <3 Men hoppas det är många år kvar innan jag tvingas ta det beslutet. Men jag ska vara stark den dagen. Varje dag så kommer man ett steg närmare slutet på sagan.
 

Sista bilden på lilla Tiger bara några minuter innan vi tog den sista jorderliga promenaden.
R.I.P, nu springer du på de evigt gröna ängarna tsm med en massa hästkompisar <3
 
2 bilder tagna igår:
 

Bilder ifrån idag :-) 13/1-2013


Hoppträning på Gävle fältrittklubb :-)

Idag bar det av i 10 tiden på förmiddagen till Gävle fältrittklubb på hoppträning för Lena Sjöström. Blev utan medhjälpare idag då vi faktiskt klarar oss själva att åka på träningar Brian och jag :-) Men det är såklart till stor hjälp att ha någon med. Men, Brian är lugn och snäll att åka med och står lugnt å väntar så jag kan göra iordning honom utanför släpet osv. Lite nervös var jag då jag aldrig tränat för Lena tidigare men har ju såklart kännt igen henne från tävlingar när vi varit ute :-)

Vi började med att bygga fram å Brian fick gå snällt efter mej så jag också kunde hjälpa till. Under uppvärmningen så jobbade vi mycket med eftergift, klapp på halsen förhållningar. Men mkt att inte ta så mycket i munnen på hästen. Eftergift, lika mkt på båda tyglarna, klappa på halsen om Brian slappnar av och gör rätt, sedan göra en förhållning för att han inte ska gasa på allt för mycket. Svår övning då Brian är vääääldigt i gasen och vill framåt! Travade lite över bommar på ena långsidan och gjode även samma sak i galopp.

Det var lite varierande övningar. Två snett igenom, hinder, 3 galoppsprång, hinder.. Och på den andra linjen var det 5,5.an.. Brian körde på som vanligt. Höjde lite till oss på slutet av varje övning. Men kände att jag ändå ville lägga mig på lagom nivå för att känna att hela träningen gick bra. Så man inte förhastar sig å lägger upp något. Jag menar, de är ju så tidigt på året än att det inte är någon brådis att slänga upp hindren på 110 direkt :-) Dock efter hindren så tyckte Brian att man skulle gasa loss lite. Kunde inte annat än att le åt tokeriet... Pigg häst! :-)

Mitt eget problem är ju att jag vill gärna hålla i Brian lite för mycket eftersom han kan vara så mkt i gasen, och att jag sedan släpper honom för sent att vi inte får något flyt. Tycker vi till stora delar i passet lyckades få till avstånden bra och den känslan är ju helt underbar! Hatar när man kommer fel. Men jag tycker att det här med avståndsbedömning inte är helt lätt!

Hur som haver, jag kommer träna för Lena fler gånger! Så ofta jag kan! Och sedan träna för Thomas de gånger han har träningar i närheten. Kör jag på nu så kommer nog det här bli bra. Och vi kommer vara fit för att kliva upp å prova någon 120 till sommaren!
 
Mkt nöjda åkte vi hemöver! :-)
 

Söndagens planer!

Söndagens planer innebär för mig och Brians del att vi ska åka till Gävle fältrittklubb för att hoppträna för Lena Sjöström. Det kommer bli spännande! Som det ser ut nu så verkar det som att Brian och jag åker själv. Fast de är ju inga problem för oss :-) Vi klarar oss själv. Det har vi liksom alltid fått gjort.
 
 
bild på mig och Brian ifrån förra vintern

Sakna!

Kan såhär i efterhand sakna en del. Saknar Åsa, Kicki, Matilda i stallet i ockelbo. Saknar Annelie P... Saknar den tiden då det var bra på orf innan 2 personer satte hela föreningen på pottkanten..

Saknar när Åsa och jag hade hästarna uppe i stallet i Mo hos lillebror. Alltså, hur kul har man inte haft det? Spettade hage uppe i mo på nyårsaftonen. Hagen höll dessutom hela våren! ;) Cred till Åsa och mig! Tänka sig att det är ett år sedan vi red hästarna till Mo ifrån ockelbo ryttarförening. Tiden har gått så sjukt fort. Å i Maj är det 1 år sedan jag sålde min fina Golden Boy <3 Han som för övrigt är så fruktansvärt saknad. Ångrar mig lite varje dag.. Jobbig känsla :( Men samtidigt. Jag sålde Boy, som jag heller inte hade tiden för eftersom jag måste lägga ner så mkt tid och energi på Brian, och istället kunde jag sälja mitt gamla släp och köpa ett större och bättre släp. - samt ta BE behörighet på körkortet. Å de är ju inte fy skam det heller. Å jag vet ju att Boy har det jättebra där han är nu :) Men ångra mig, det kommer jag såklart alltid att göra <3

Emellanåt känner jag mig rätt ensam när jag håller på i stallet numera. När man inte har "en av de bästa" kompisarna där å rida ut med osv.. Det känns emellanåt rätt tungt att ha häst när man inte har de i hemtrakterna där man hade "sina" kompisar i stallet. Man byggde bana och hoppade på lördagskvällen tillsammans.. Peppade varandra. Red ut, skrattade, mockade skit, .. Saknar allt det där med mina stalltjejor..
 
Kanske är den här ensamheten som jag inte haft förut som gjort att man liksom tappat sugen, speciellt nu när det varit mörka tider... Då hade man tidigare alltid Åsa eller Kicki eller någon som peppade och man hakade på till stallet å red ändå... Miss that time!.. Ibland hatar jag att växa upp...
 
Är inte det att jag ångrar att jag flyttade till Storvik till min drömprins Fredrik <3 Men är bara det att ibland känns det så ensamt här... .
 
jag och Brian sommaren 2011

Hur lyckas?

Hur lyckas man? Jag har boots på Brian för att han inte ska trampa sig. Ändå lyckas han på något konstigt vis med det ändå?...


Veterinärbesöket :-)

Igår fick Brian sina tänder fixade. Jag trodde ju att det var lite tidigt för det utan hade eg trott att de var först senare i vår. Tur ja gjorde det iaf :-)
Brian hade nämligen en hel del vassa tänder och hakar. Så nu är dom fixade och det går ett år till :-)

Ridningen igår blev inte utav. Jävla dåligt väder. Stormar och yr. Snöar. Usch och fy. Och inte ser det bättre ut idag! :-/ så antagligen blir Brian ståendes idag också, en 3.e dag i rad. Fast egentligen gör nog inte det så mkt. :-) han klarar sig.

På bilderna ser ni en trött och drogad Brian i boxen efter tandraspningen ;-) söto!


Hoppas...

Massa strul nu med diverse.. Hoppas bara att allting löser sig och att det samtal jag väntar på eftermiddagen kommer med ett positivt svar angående det ärendet... Hoppas hoppas hoppas...

Sedan så en annan grej på eftermiddagen. Om ca 50 minuter kommer veterinären till stallet. Ska kolla in Brians tänder samt svärmors häst.
 
Katjing! Nervöst värre.. .

Rensning :-)

Tänkte försöka börja rensa ut lite i sadelkammaren. Sälja av lite prylar på tradera. Det behövs! Har så mycket som jag egentligen inte använder, vilket ju är rätt onödigt om det bara ligger. :-) få se om de är nå prylar jag kan skiljas ifrån ;-) när man väl plockar brukar det ju kunna låta: det kan vara bra att ha!


Clean!

Nu under lunchen så har jag och Fredrik storröjt i lägenheten. Fredrik freakade ur lite när jag såg en liten silverfisk bredvid våran säng på glolvet ;)

Så nu har sängen varit ituplockad. Resårmadrasserna har fått nya svarta överdrag på sig som jag köpte på mellandagsrean 2011. Vi har plockat bort allt julpynt, dammat, dammtorkat, diskat, dammsugit och flyttat runt på lite prydnadsgrejor. Så nu är det mesta cleant! :-) Duktiga vi varit!

Å nu på em bär det av till stallet och ridhuset. Får sällskap dit av Sara som ska prova rida Brian. Och Patricia kommer också ner till ridhuset för att göra oss sällskap en sväng! :-) De blir grejt! Saknat dig gumman! Brian med! Lär ta tag i det här snart så de blir lite tävlande i vår! ;-)

Årets första hoppträning! :-)

Brian och jag åkte till årets första hoppträning i Österfärnebo för Thomas. Kan ju säga att sist vi hoppade var i November. Sedan har vi nog inte hoppat regelbundet sedan september. Helt sjukt vad dåligt med blivit med sådant på slutet av 2012. Nåväl, får ta tag i det nu. Det behövs hoppas en massa så vi kommer igång ordentligt! :-)

Österfärnebo RS var jättemysigt med mkt trevliga människor. En riktigt trevlig liten klubb det där :-) Ridhuset var fiffigt gjort dock en aning litet för Brian. Dock var det nog väldigt bra att det fanns väggar där som stoppade Brians och min framfart. Emellanåt trodde jag faktiskt vi skulle gå omkull nästan. Piggelin häst! Minsta lilla viktförädring man gjorde i sadeln så tog Brian det som en galoppfattning. Tokig häst! :-P
 
Efter träningen var jag väl inte sådär jättenöjd. Men ändå nöjd. Vi hade tagit oss igenom årets första hoppträning! Vi måste verkligen komma igång igen. Kändes verkligen attt vi tappat rytm och flyt sedan sist och piloten där ovanpå satt mest å fesred och tyckte Brian var en aning för taggad så blev att man red mkt å la sig i å bromsade. Nåväl.. Ska försöka ragga tag på nå ströplatser i hoppspecial nu i veckan så vi får hoppa lite mer :-) Det behövs! Bjussar på en gammal bild ifrån i somras!
 

Fredag kväll :)

Igårkväll blev det till att lasta ur allt hö ensam. Tog ca en timme innan alla balar var ur hästsläpet.

När jag kom hem vallade jag skidorna och begav mig till elljusspåret ensam. Dock hade dom inte gjort spår runt 5km så fick ta det som fanns och när jag kom tillbaka till där jag började så tittade jag på telefonen och kunde med runkeeper konstatera att jag åkt 3,2km. På rekord tid per km! :-) kände att jg var nöjd så :-)


Effektiva Linda :-)

När klockan står på 9.00 så har jag släppt ut hästar, mockat, packat hö, fyllt vatten, backat till släpet å dragit fram det. Städat ur släpet. Ridit Brian, och kört hem släpet till oss :-)

Idag står pepparkaksbak med farmor och lillasyster på schemat :-) ska även hämta ett lass med hö :-)

Tänkte ta mig en lugn skrittur med Brian idag eftersom vi ska på hoppträning imorgon. Brians idé denna dag var att kasta sig baklänges utför en brant backe. Han blev rädd för en tjej med resväska som vi redan gått förbi! Suck...
Trött jag blir emellanåt :-/ de ska vara någonting jämt!


Thailand bokat och betalt :-D

26 september - 9 oktober är Thailand bokat för mig å älskling. Flygstol med frukost + middag tor samt 1 bagage/person och ombokningsskydd. Totalt ca 4900:-/person.. Å med oss kommer vi ha min bästa kompis Therese och hennes sambo Pär. De kommer bli helt underbart :D

I och med detta så kommer det inte att bli någon resa i vår :-) Utan vi lägger pengarna på Thailand istället. Och den resan är ju redan betald nu så att :-)

Nu återstår bara att jag skulle nästan ha haft iväg Brian på helinackordering någonstans så han blir riden under dessa två veckor :-) Någon som vet? Är ju lång tid kvar att grunna på det.
Blir en semesteransökning som ska lämnas in senare i vår (lite tidigt för det än) Men sen så :D
 

Benskydd

Vilken färg ska jag köpa till Brian?

Brian har ju ett överben på insidan av ena frambenet vilket har gjort att han inte längre kan använda senskydd då de skaver och det blir ett fult sår :( = Brian kan endast använda benlindor just nu).. Så nu letar ja andra alternativ.
Dessa benskydd har teddofoder. Vilket kanske kan funka?.. Men ska man köpa ett par kan man lika gärna köpa så man har till alla fyra benen. Men ska jag köpa bruna eller blå? .. Båda är nedsatta till 59:-/paret. Känns lite vågat att köpa 2 uppsättningar om 4 i varje när man inte vet hur skydden är..
 

Storvik ovansjö :-)

Tro det eller ej men idag blev det en vända till Stork för att trimma lite i ridhuset innan det tydligen skulle bli upptaget pga blåbärshoppning och banträning. (hade jag missat) Brian stod något sånär i släpet. Skrapade 3 gånger allt som allt vilket jag tycker är helt okej eftersom Brian inte åkt på flera veckor. Slog på stort och körde på dressyrgrejorna.

Till en början kändes Brian väldigt spännd. Minsta lilla viktförändring eller en liten pyttenudd med skänkeln/sporren så pep han iväg åt andra hållet. Så började jobba med att få honom lugn. Dock så fort när jag började med att sitta ner i traven så spänner han till och tror att jag vill att han ska fatta galopp. Är mycket att jobba på där nu! Sedan är det ju lite skillnad när jag sitter ner i traven jämfört med Patricia :-) jag studsar mest runt kan jag känna ibland - MEN det blir BÄTTRE! :-)

Iaf så lyckades vi synka bättre i nedsittning på slutet. Försökte få fram skänkeln lite längre än där jag brukar ha den och då blev det bättre och Brian blev inte lika spänd utav att mina ben kittlar honom på magen när jag studsar runt å mest kämpar för att hålla mig kvar ;-)
Galoppen kändes hur fin som helst. Gick riktigt bra att jobba honom i galoppen utan att han kutade iväg för mig.  Gosh vilken skillnad jämförelse med hur det är att galoppera med honom utomhus som vi gjort den senaste månaden. Det var himla skönt att ha kontroll igen lär jag säga!

Är nöjda med våran insats idag :-)

Vi hade även sällskap av ett mkt fint ekipage. Vet inte alls vilka det var men tjejen som red hade en sån himla fin sits. Jag blev så avundsjuk. Å hästen var mkt mer lugn än Brian.. Känns som att vi aldrig kommer att komma dit utan det känns antingen bra eller dåligt men svårt att utvecklas mer på egen hand. Man fixar till en viss nivå själv. Sen krävs det så himla mycket mer för att kunna vidareutbilda en stor häst när man själv inte är något proffs. Så när det kommer någon å dansar in mkt samlat på sin häst, så känner man sig faktiskt lite som en nybörjare :P


Fick bli en gammal bild ifrån förra hösten då det är lite bildtorka för tillfället.

Om Linda

Mitt namn är Linda och jag är 25 år gammal. Jag är född och uppvuxen i Åmot-Ockelbo. I dagsläget bor jag tillsammans med min sambo Fredrik som jag också är förlovad med sedan den 12/4-2012. Vi bor i storvik i en 1.a som vi har tänkt bo kvar i tills vi båda har pluggat färdigt. Hösten 2013 påbörjade jag en 3år lång utbildning på samhällsplanerarprogrammet på högskolan i gävle. Innan har jag jobbat som personlig assistent.

Jag har brunnit för hästar i hela mitt liv och det är i dagsläget det enda djur som finns "hemma hos oss". Övriga intressen som jag har är fotografering och teckning/målning. Mina målningar kan du hitta under kategorin målningar. Jag tar även emot beställningar av porträtt utav din häst.

Efter att ha haft fotograferingen legat nere under en tid så har det intresset numera blossat upp på nytt och i dagsläget så fotograferar jag en del åt Equipe på tävlingar. På Equipe.com kan ni se vilka tävlingar jag är inbokad till och om ni funderar över någon speciell så är det bara att kasta iväg en fråga till mig.
Jag är även fotograf åt Ps of Sweden, ett uppdrag som jag fick förfrågan om våren 2014 och som jag självklart tackade ja till.

 Onsdagskvällen :-)

Först jobbade man hela dagen, var hem. Fredrik stod med maten klar. Älskade hjärtat! Sedan eftersom vi inte är som andra så tillbringade vi kvällen i hästtransporten.

Brians lampa har ju krånglat å blivit sämre å sämre på att fungera. Glappt :-( så Fredrik hjälpte mig att skruva itu lampan. Knappen för av/på är trasig å typ ramlar bort. Så slutade med att vi knipsade av kablarna å snurrade ihop dom så får lampan alltid vara på.. Tills vidare. Sedan hade det ärgat på metalldelen som lampan satt fast i. Så Fredrik tog väck den å filade på den. Tror han lyckades ganska så bra :-) när vi körde en provsväng lös allting , förutom en baklampa. Kan hända det är lite fel i bilens kontakt också å sedan är de ju inte den bilen som jag brukar dra med :-)

Well, blev en provsväng med hästtransporten så den fick rulla lite. Den har ju stått på samma ställe sedan snön kom!!?

Förhoppningsvis blir de en sväng till ridhuset idag på fm innan det ska vara ban träning där från 12 å framåt. Hoppas ja får låna bilen av svärmor idag! :-)


Värmer i hjärtat :-)

Värmer i hjärtat med så fina vänner. Jag och Fredrik blev medbjuden till Thailand av Therese och Pär i oktober. Enda vi behöver betala är flygresan så har dom boende åt oss. Också har vi hittat en flygresa för 3800/tor per person :-)

Även Patricia har guldhjärta som bryr sig om mig och Brian. Jag blir så glad!


1 Januari 2003

Blev en tur å släppte ut hästarna imorse. Så Brian fick komma ut ur den antagliga svinstian som han ställt till med under natten. Dock blev jag positivt överraskad då det inte alls var stökigare än vanligt?

Blev senare under dagen en ridtur ut. Till min stora lycka var parkeringen vid folkhögskolan helt fri från is och det var en stor grusplan med rätt hyffsat underlag. Lovely shit! Dock var Brian en aning för pigg för att kunna ridas där. Minsta lilla viktändring i sadeln eller en liten "nudd" med sporren fick honom att krumbukta sig. Kändes som att bakbenen hamnade vid frambenen emellanåt. Kom det en bil på vägen nedanför så slog Mr Brian på en tvärnit och reste sig upp på bakbenen i all hast.. Så kunde efter en stund konstatera att det var lönlöst att försöka jobba honom utan istället ta en tur till skogs och hoppas på att någon väg fortfarande bestod av till viss del djup snö - till min stora lycka så gjorde det d. Och Brian fick en energitömning. Fick dock passa mig för Brian passade på att lägga till lite extragas om man inte var med.. Tokhäst :-)
Kvällen avslutades med mat på Restaurant China i gävle tsm med Fredrik, Therese och Pär :-) GÖTTANS mat där! Blev en marängsviss till efterrätt för mig.

Så för att få lite bättre samvete så blev det en promenad på kvällen när vi kom hem :-) Så totalt har Fredrik och jag promenerat 9,4km idag! :-)
 

Nyårsafton 2012

Hade en trevlig kväll igårkväll med fina kompisar. Bästa kompisen Therese, karln hennes Pär. Sanna och Lindorf :-)
God mat, kallskuret med potatisgratäng och sallad. SUPERGOTT!! Och sedan plockmat! Sedan spelandes det rita gissa.. Vi la ner spelet innan det var klart men gissa vilka som låg fett långt före de andra? ;) Fredrik och jag!! :-D vi hade lätt vunnit!RSS 2.0