Morgondagen

Jag har lite saker imorgon på schemat.
Brian måste hinnas med på förmiddagen för på eftermiddagen så ska det bäras iväg till sandviken för lite nyårsmiddag med Therese och Pär och därefter ska vi hem å göra klart för lite alkoholintag på hemmaplanen.

By the way så är både våra nya mobile-cases som vi köpte på ebay skickade nu (tror de är från kina så de lär säkert dröja 1-2 veckor innan prylarna kommer). Fick även sms imorse om att min samsung är inlämnad på posten och på väg till mig (har jag en sjujääkla tur så kommer den imorgon!) :) Sedan så är våra sällskapsspel som vi beställde i mellandagarna på g också. Mycket som kommer på posten framöver. Spännande!
 

30/12-2013

Idag blev det en uteritt för Brian vid lunchtid. Jag är ju expert på att skjuta på ridningen fram tills mörkret vilket är rätt trist nu när de verkligen blir helt bäcksvart.Men hur som, idag red vi i dagsljus iaf.

Helt otroligt vad lite träning kan göra med denhär hästen. Han skvätte inte iväg alls så många gånger idag som han vanligen gör. Han kanske skvätte till 5 gånger på första halvan av ridturen bara. Gick med lugna samlade steg. Riktigt riktigt trevligt och jag kunde njuta av nästan varje sekund.

Andra halvan däremot blev ett litet äventyr för sig. På skogsdelen då vi var på g hemåt så höll de såklart på med skogsmaskiner och avverkade bredvid vägen och det var ett jävla liv. Brian blev genast spänd som en fiolsträng och jag kände bara hur jag inte ville vända men samtidigt inte utsätta oss för onödiga risker. För man vet ju aldrig vad den röda herrn kan hitta på när han blir upprörd. Det värsta för hans del är ju när det är ljud han stör sig på. Vi kunde iaf vika av på sidan in på en "skogsväg" som leder mot åker och tänkte vi kunde ju rida efter åkerkanten och liksom komma fram lite längre bort efter vägen helt oberoende av skogsmaskinerna. Självklart var det inte samma åker utan det var ett dike emellan så vi fick ta ett litet skutt där det såg "som bäst ut". Därefter kunde ridturen flyta på hyfsat fram tills att vi var hemma igen. Tyvärr så kan ju något sånt här göra att Brian blir spänd för resten utav ridturen vilket han blev. Mycket vaksam och på sin vakt och det krävs inte mkt för att han ska flyga i luften. Nåväl, ridturen hade kunnat varit helt perfekt om det inte var för skogsmaskinerna. Då hade nog herrn hållt sig i skinnet hela vägen runt. Nåväl, han var duktig och fick lite fjäskgodis när vi kom hem.


Bilderna är från efter ridturen med prinsen :-) sötnos!
 
 

Patricia och Brian 29/12-2013

 

Crap!

Nu efter att ha suttit och velat i flera veckor om telefonköp sedan min Iphone har börjat säga upp sin tjänst efter 2,5 års tjänstgöring och har nu sedan i somras sprucken display och sedan två veckor tillbaka ännu mer sprucken display. Efter lite avvägningar och rådfrågningar och ekonomiska perspektiv så har jag nu valt att gå över och prova på samsung galaxy s4 plus istället.

Jag är inbiten iphone-fan. Dock så tycker jag inte att 5.an kom med tillräckligt mkt nyheter och att jag kanske borde prova något nytt och att sedan när iphone kommer med en 6.an eller 7.an gå över tillbaka dit igen.
Ska bli spännande att prova något nytt som dessutom var 1500:- billigare än Iphonen då samsungen var på rea på halebop.se nu.

Nu är ordern lagd iaf och min samsung är på ingående. Kunde inte låta bli att dra på smilet när jag kom till "ordersidan" efter att jag lagt beställningen:


(snabbt som galopp) .. haha! Dålig humor!
Nej men så nu är min nya telefon (äntligen) på g. Ni som träffat mig senaste tiden vet nog att ljudet på min iphone börjat gett upp också (dessutom). Dvs, inget ljud hörs när jag spelar upp tex filmer mm.
 
 
 

Bra söndag <3

Vad vore inte en bättre söndag än att spendera den med två utav mina bästa vänner?

Förmiddagen spenderades i ridhuset tsm med Patricia, Spaniz och Brian. Brian fick den stora äran att vara först ut idag. Lite konstigheter hade grabben för sig idag. Tydligen så kom han ihåg sedan gårdagens trim att somliga övningar var lite jobbiga och då hittade han såklart på nya hyss för att kanske kunna slippa undan. Tur Patricia är smartare ;-)
Sedan så var grabben lite extra dramaqueen idag då vi hade lite sällskap av två ponnyer. Inte populärt att ha en ponny travandes i snabb hastighet efter fyrkantsspåret i närheten utav Brian som flippade ur. Och därefter blev båda ponnyerna livsfarliga. (en skimmel och en isabell). Vet inte om grabben trodde att det var samma ponny som skrämde honom första gången. För minsta lilla den andra ponnyn var i närheten så började Brian flippa och skygga å hoppa å fara.. (tyvärr inte på film denna gången heller). Men någon gång ska jag fånga det på film! I promise!

Annars gjorde de ett bra jobb även idag. Så imorgon blir det en chilltur ute i skogen. Kan Brian behöva och förhoppningsvis är han inte lika mycket i gasen då och jag behöver inte bli så less på honom :-)
Btw så filmade jag med Patricias nya videokamera idag när hon red Brian. Rejäla doningar som hon fått från Pär i julklapp! Något bättre än den vi har här hemma. Kändes mer exklusiv och något dyrare och mer rejäl. Dock hade jag ett för litet pekfinger när jag skulle zooma ut så fick lite problems eftersom jag dessutom hade buffliga Spaniz som skulle dra å buffa på en så fort man vände uppmärksamheten åt något annat håll än honom. Och varje rörelse som jag gjorde tog han som att det var godistajm! så det blev liiite svårt att få till något bra filmklipp :P  Hur som så kommer de kanske upp en film ikväll på youtube. Denna gång är det Patricia som får stå för redigerandet och uppläggandet. Spännande å se om de verkligen blev något av min "filmning eftersom jag och Spaniz körde på lite *harkel* teamwork!

När jag kom hem så blev det en spontanutflykt med min underbara vän Therese till valbo för att umgås och checka in mellandagsrean <3. Efter lite meningsutbyte och tankar och grejer så kändes allting genast mycket bättre. Det som nu under någon dag varit väldigt jobbigt känns just nu som en liten pisskvätt i havet. Så nu har allting höjts och ligger på en bra nivå och jag känner nu helt plötsligt att jag har positiva saker att se fram emot. Therese är världens bästa vän. Jag älskar henne och hon kan ta mig på absolut rätt sätt alltid trots att jag känner mig som en riktigt dålig människa. Hon gör mig till något bättre. tack tack tack <3.

Det blev lite käk, lite fika och lite kolla i butiker och en hel massa skitsnack om allt mellan himmel och jord. Det var verkligen det jag behövde idag. Jag kunde lätta på mitt hjärta en hel del och allting känns tusen gånger bättre än innan och inte nog med det. Det känns riktigt riktigt bra!

Lite inköp blev det också idag. Det blev en skjorta på mellandagsrean samt en till tröja på H&M. Så totalt har jag köpt tröjor för 350:-. (och för det priset fick jag 4 st). Så nu är det färdigthandlat för mig på ett tag *snål*. De blev även en back on track "krage" för min del. Denna och en hovkrats med hovborste på (så slipper jag använda sopkvasten för att göra ren Brians hovar ;)). Totalt för detta fick jag betala 4:- eftersom jag faktiskt hade ett presentkort som ja fick i julklapp av Fredrik. Så just nu sitter jag å provar nack/axelskyddet. Det känns att det "händer nåt". Förhoppningsvis kommer den att hjälpa mina spända muskler i det partiet.

 

Det gågna året

Tänkte jag också att jag skulle ha reflekterat över det gågna året en aning. Det är ett år som inneburit många skarpa känslor.. Året började med att efter att jag levt med glasögon i större delen utav hela mitt liv så valde jag att göra en laseroperation och är sedan dess glasögon och linsfri. Jag som innan var näst intill blind har nu en syn som är lite över det normala vilket är toppen. Kan i ärlighetens namn säga att jag blev lite sentimental efter operationen och fällde några tårar över att jag nu inte kommer behöva glasögon förens i äldre ålder.

Ridmässigt så har Brian och jag kommit himla långt tillsammans. Mycket tack vare Patricias hjälp, hennes ridning och stöttning. Vi sadlade om från hoppning till dressyr i våras Brian och jag och efter det har utvecklingen hela tiden gått framåt och vi har fått mkt positiva kommentarer på tävlingsprotokollen från domare vilket verkligen är superkul och som gör en desto mer taggad till "nästa gång". Vi har plockat flera rosetter under sensommaren och hösten och tagit våran första vinst med bla segertäcke vilket kändes såklart lite extra speciellt.

Familjemässigt iår så känns det i dagsläget som att jag har en obefintlig familj som i princip inte existerar. Ensam är ordet och desto tydligare blir det när man ser familjebanden mellan Fredrik och hans "familj" och man inser hur det egentligen "borde vara". Det är i dessa stunder jag har några guldkorn i tillvaron som gör att man inte känner sig lika ensam. Fredrik, Therese, Lena, Patricia, Lisa bland annat.. Sedan är det diverse fler människor såklart och jag ska inte rabbla upp alla. Ni vet vilka ni är :)

En stor förlust för 2013 var att jag oventandes var när Victory fick somna in.. Den lovade "tussen" från hans svans fick jag inte trots ett löfte om det sedan flera månader tillbaka innan han gick bort. Riktigt jävla besviken är det rätta ordet. Ingen chans att säga farväl eller hälsa på en sista gång och inte något vetskap om att avlivning skulle ske just den dagen.. Utan jag fick veta det typ en dag före avlivningen där jag skrev att jag ville komma å hälsa på, fodervärden slutade helt att svara mig då.. Och vipps fick jag meddelande om att han var död.. Sån jävla dålig stil att ignorera mig ända in i det sista...
Och sedan kommentarerna jag fick runt min sorg tog fan priset rent ut sagt..

Sedan så var jag och Fredrik till Thailand tsm med Therse och Pär i höstas. Resan blev kanske inte vad jag hade hoppats på eftersom jag alltid har en himla otur så följde den även med till Thailand. Hoppas på att någon gång få "göra om" resan igen tillsammans med min bästa vän och att den ska bli bättre än den förra.

Jag fyllde 25, glädje och ytterligare besvikelse. Tack till alla som var med och gjorde min dag..
Ja, det var väl mitt 2013 i stora drag.

Brian i övrigt och stort har både gett mig positiva och negativa stunder under 2013. I somras så hade vi ett tjafs ute i skogen om vilket "håll" vi skulle gå åt vilket resulterade i våran största vurpa hittills. Nämligen att Brian slog ikull sig baklänges med mig på ryggen. Vi klarade oss utan skador båda två. Endast små skrapsår. Brian har blivit lite yvigare och mer taggad under 2013. Mer åsikter och lite mer spretig (fullblodet i honom har trätt igenom). Men även såklart har han blivit vuxnare i huvudet ridmässigt och det är som jag sa - att han kommit längre ridmässigt och att vi nu kan klättra vidare mot nya mål.

2013 har satt mig på pottkanten och ordentligt på prov. Hur stark är jag? Hur mycket orkar jag? Jag lever än och kämpar vidare så trots många motgångar och besvikelser och ledsna jobbiga stunder så kämpade jag mig fram ändå. Jag är inte den som håller tillbaka gråten utan låter den flöda när den väl kommer. Ändå försöker jag bita ihop så länge som jag bara kan men tillslut så brister det. Och på senare tid så brister det fortare än innan. 2013 har för mig inneburit mycket gråt. Mycket har kommit ikapp mig och som jag försöker bearbeta på mitt sätt. Jag kanske inte reagerar som man egentligen borde många gånger men jag försöker hantera saker och ting på mitt sätt. Kurator träffarna rann ju tyvärr ut i sanden men ska återigen ta upp dem för jag behöver fortfarande prata. Jag bokade av sista besöket pga att det krockade med skolan och sedan fick jag aldrig en ny tid.Så sant som det är sagt. Tack till alla er som stöttat mig under 2013 och som tror på mig, och på Brian och mig.
 

 
 

28 December 2013

Idag for vi ner till ridhuset igen vid lunchtid och mötte upp Patricia och Spaniz. Spanade in dom en stund innan det blev Brians tur att få sig en omgång.
Brian skötte sig riktigt bra och det verkar som att liiite liiite faller på plats varje gång vilket känns superkul! :-)

Nu blir det en hård vecka som kommer då Brian ska få sig en omgång av Patricia även imorgon, jag skrittar ut på honom på måndag. Trim på tisdag, vila onsdag och sedan jogging på torsdag och sedan på fredag så blir det en ordentlig genomkörare för Birgitta Kjellin. En tuff vecka för stackars B men ack så välbehövligt. Ska bli så spännande att höra vad hon tycker om min lilla galna rödtott.

Därefter ska ett klinikbesök bokas in för att sedan köra på inför tävlingssäsongen 2014! Ingen kunde vara mer taggad än jag! Eller jo, Brian såklart för han är ju alltid taggad!

Bjuder på en riktigt liten kortfilm på några "sekunder" från idag.
 

Hemkommen

Då var man hemkommen efter en spelkväll i Järbo hos Desiree och Christer. Blev lite nostaglispel med "den försvunna diamanten" samt med andra ord där girlsen spöade grabbarna x2 (2/2).. ;) Avslutade sedan med Sverigespelet där det tydligen var jag som var mest "allmänbildad" om vårt land och drog hem vinsten före de andra tre! ;)

För er som vill veta mer om Sverigespelet så är det ett spel om vårt land. Man får ibörjan 12 ortnamn som man ska besöka under spelets gång och däremellan så kastar man tärningen och man måste få rätt antal på tärningen som det är till "staden" man ska till. Slär man en 6:a så får man ett frågekort och då kandet handla om allt ifrån gamla kungar till vilken lapplands landskapsblomma är. Ett riktigt bra spel där man får lära sig lite allmänbildning om vårt land (och lite onödigt vetande).. Helt okej spel :)

 
 
 

Deprimerad..

Seriöst.. Alltså hur fan kan alla ha blivit så jävla tråkiga... Känns som att det är som så att livet är slut efter att man fyllt 25.. Hade jag vetat det så hade jag lagt mej ner och självdött vid 24..

På nyår verkar det som att Fredrik och jag får fira själv iår.. Antingen är folk på smällen å ska ta det lugnt, annars så har folk redan en hel flock med ungar.. och det sista alternativet är att vara sådär jävla skit tråkiga bara ändå å typ "ta de lugnt med familjen".. Alltså... Vad har hänt med folk?! Jag blir seriöst deprimerad.. Vad har hänt med dethär? Nyårskalas med vänner med lite alkoholhaltiga drycker och roliga aktiviteter.. Nyårsmiddag är jag såklart inte emot.. Men just de där sättet att fira nyår som om man vore 45... :( åhh... What to do?...

 

Skrittur

Då har man varit ute å skrittat en sväng på den rödhårige gossen. Blev mäkta imponerad över hur lugn han var de första hundra metrarna vilket inte hör till vanligheterna. Därefter började han skvätta å hoppa igen. Taggad grabb efter att få ha stått både julafton och juldagen. Hade eg tänkt att åka till ridhuset och göra av med massa energi men nu när det var jättefruset hela dagen på vägarna så blev det inget bra alternativ tyvärr :(

Vi kom hem helskinnade iaf kan jag väl tillägga. Och from idag så har jag valt att ta bort betforen. Brian behöver inge speedingmat som gör honom värre. Får se, nu tar de väl en vecka eller två innan "sockret" från betforen har gått ur kroppen. Antagligen kommer de säkert inte att märka skillnad :P
 

Just nu..

Det är många blandade känslor.. Känslor av panik, osäkerhet, gråt, ångest..
Jag vet inte hur jag ska kunna tackla dethär.. Men jag försöker.. För din skull <3 Ska göra allt jag kan för att stötta och finnas där..
 

Dags??

Dags att börja leta resor för att komma bort en stund från all skit?

Dom borde köra mer på barnfria alternativ där barn är förbjudna på hotell..
En stor hiss till detta hotell i Turkiet.
Men man borde även ha barnfria flyg, cafeer, restauranger osv för oss som inte valt att vi vill höra på barnskrik mm...  Trodde jag seriöst skulle bli hörselskadad och få men för livet när vi åkte till Thailand då jag hade en unge i stolen bredvid i 3 års åldern som gallskrek i över 3 timmar.. Underbart framförallt när man har jetlag och är supertrött efter att inte ha sovit... Efter 2 timmars gallskrik i mitt öra kände man verkligen: Kan NÅGON öppna fönstret och slänga ut ungen?Nä en jättehiss till dessa barnfria alternativ för oss som är barnfria! Kommer helt klart bli ett sådant hotellresemåls-val nästa gång vi ska åka!
 

Julafton 2013

Då var julafton över för denhär gången. Har spenderat den med  Fredriks familj. Julmat och allt vad det innebär. Den största höjdaren på julbordet är ändock sillen och då menar jag den vanliga inlagda. Konstigt när det finns så mkt andra delikatesser. En annan stor favorit är även den kallrökta laxen som är helt outstanding. Ja, det är mina julfavoriter det :) Något som även stod ut iår jämförelse med åren innan är att jag faktiskt gillade glöggen? Jag har aldrig gillat glögg men ändå provsmakat å varje år konstaterat att det inte är något för mig "iår heller". Men iår så föll den helt plötsligt mig i smaken. Konstigt! Innebär det att jag blivit "vuxen"? 

Lite julklappsutdelning och svärmor verkade gilla min julklapp till henne. En tavla på hennes gamla Tiger som fick somna in för snart ett år sedan. Fredrik och jag fick skrapa trisslotter och det var endast en vinst på 10 stycken och det blev totalt 60:- (shit vad ska vi göra för alla dom pengarna) ;) 

Av Fredrik igår fick jag en ljuslykta som det stod några kärleksförklaringar på samt ett presentkort på valbo köpcentrum. Sedan fick jag en ny stor tekopp av Marlene, Fredriks lilllasyster. Samt en förpackning med löste med smak av mango (gott!). Av Fredriks föräldrar fick jag något "spakit" med nå peeling grejor och en "hårborttagningsgrej". Får prova den sen så vet ja lite mer om den :) 

Sedan fick jag en jättefin present av min lillasyster Lisa, eller jag och Fredrik ska jag väl säga. Et jättefint påslakanset som  var supermjukt. Lilla gumman <3 :) sötunge! Det hade jag inte förväntat mig. Min fina lillasyster som jag älskar så mycket. Hoppas att du vet att jag ALLTID finns för dig, vad som än händer i hela världen så kan du alltid komma hit och jag ska försöka göra allt jag kan för dig. 

Julaftonskvällen avslutades med lite sällskapsspel med "hela familjen". Jättekul att skratta och ha roligt tillsammans även om man kanske tycker att man nästan blir osams när någonting är självklart men den andra inte "kan". Dock inga sura miner vid spelet igår men ibland kan man ju som sagt bli väldigt tävlingsinriktad. Vissa vinster är ju viktigare än andra också så att säga :) 

När vi kom hem så provade vi nya teet som jag fick av Fredriks syster och det smakade jättegott. Provade även nya stora tekoppen jag fick och Fredrik fick ha min gamla som jag fick förra året. Perfekt, nu har jag två stycken stora i samma storlek! Ett stort tack till er som förgyllde min "dagen före D" samt julaftonen. Vilken underbar familj Fredrik har och jag är så glad att jag har er. Alla borde få ha en familj som Fredriks familj. En familj där alla ställer upp för varandra, stöttar varandra, bryr sig om varandra och alltid finns där för varandra - vad som än händer.
 

hemkommen :)

Då var man hemkommen efter lite uppesittarkväll tsm med familjen. En mycket trevlig kväll som gav många skratt så att man nästan började gråta. Spelade med andra ord tsm med Fredrik och mina syskon. Helt galet sjukt vad roligt.. Haha ^^ måste göras om helt klart! Ska beställa fler poletter med ord till det till nästa gång! :) 

Någon annan som har ett bra tips på annat bra och roligt sällskapsspel?

För övrigt så blev ju inte bingolotto sådan höjdare direkt. Ingen vinst för någon av oss men vad gör det när man har varandra som världens bästa sällskap? Lite hemmakokad risgrynsgröt och skinkmacka. En toppenkväll och jag hoppas på att det blir fler sådana kvällar framöver :-)

Nåväl, nu ska vi krypa till kojs här hemma och ladda upp inför morgondagen som ska spenderas här i storvik tillsammans med "våran" familj, dvs Fredriks föräldrar och syster. Hoppas på en fin julafton med ytterligare glada miner och skratt. Det behövs efter ett sådant här "skitår" som man haft psykiskt.. Men nu kan det som sagt bara bli bättre och bättre.. God natt, och God jul på er <3
 

Hittade en gammal bild från 2012 ^^

Hittade denna bild från hösten 2012 då Patricia och Brian startade i Avesta och tog med sig två stycken hedrande 3.e placeringar med sig hem. När man tittar på bilder som denna så inser jag: Gud vilken grymt maffig och snygg häst jag har (och blir självklart att dra lite extra på smilet!).
Sjukt vad jag ser fram emot nästa år nu och hoppas på att Patricia och Brian kommer till start några gånger och att Patricia når sitt mål med Brian för 2014 - att få godkända procent i MSV (c?). Och att jag självklart når mitt mål: att få godkända procent i La1 :-)
 
 

Morgonritt

Blev en tidig uteritt på morgonen. Skönt att ha det klart eftersom dagen är fullspäckad av andra grejor. Nu var det ju såhär att jag skyndade mig tiiidigt ut när det fortfarande var mörkt för att jag skulle hinna med att följa med in till valbo eftersom Fredrik och hans mamma + syster skulle dit tills dom öppnade.. Nu sitter jag här å kl är 10.30 å vi har inte ens åkt än.. Kändes väääldigt onödigt att jag skyndade mig till stallet å red när det var mörkt för att "hinna med"... Trist när man hade kunnat tagit det lugnt hemma en stund till...

På själva ridturen skötte sig väl Brian hyffsat. Det regnade så regnrocken åkte på samt att vi var fullt påbyltade med reflexer eftersom det var mörkt ute. Brian var pigg och framåt i vanlig ordning. Det som var rätt skönt nu med att det regnat var att vägarna inte alls var frusna utan blöta och sviktande vilket gjorde att det var kanon för att både trava och galoppera. Så det blev både jogging samt lite galopp idag. Helt okej ridtur.
 
 

Utmanad

Jag blev utmanad av Miia . Jag utmanar Patricia och Martina


BERÄTTA OM DIN HÄST: RAS, UTBILDNING, LYNNE :
Brian är ett svenskt halvblod (SWB) och är född 2003 e. Briar 899 ue. Eighty Eight Keys xx. Han är 177cm i mankhöjd och jag som ryttare är 165.

Ni som känner oss sedan innan vet att Brian skulle ha varit "våran" från början, min och mammas men eftersom det blev strul då när Brian skulle till att födas så hade min mor då inte råd att lösa levande föl avg och han fick då gå till hennes väninna istället. Vi köpte tbx honom vid 2 års ålder och när Brian var 6 år gammal så varken vågade eller orkade min mor med honom längre pga hans beteende och skulle sälja honom. Och det var då jag köpte honom och valde att kämpa vidare eftersom jag inte var rädd för honom.
 
Brian är sent tagen som unghäst och inte inriden förens runt ca 5 års ålder fullt ut. Först när jag köpte honom 2009 började hans och även min resa på allvar. Han var inte utriden på alls och inte alls jobbad ordentligt i dressyren och knappt galopperad på.
Utbildat honom har jag gjort helt själv med lite tränarhjälp de senaste åren. En stor tillgång i våran utbildning är Patricia som hjälpt oss oerhört mycket. Brian är idag utbildad på Lb-La nivå men allting sitter inte riktigt än som det ska alla gånger. Olika beroende på dagsform.

Tävlat har vi gjort i både hoppning och dressyr men sedan 7 månader tillbaka har vi endast satsat på dressyren. Brian är tävlad tom 110 i hopp med placering i 1m. Dock så efter diverse omständigheter valde vi dock att sadla om till dressyr. Brian älskar att hoppa men är ingen direkt stjärna på det då han hoppar med hängande framben och hoppar jättemycket med ryggen vilket gör att jag förut hade svårt att hålla mig kvar. I dressyren har vi startat upp tom Lb med flera placeringar (både med mig och Patricia i sadeln). Vann gjorde vi i våran sista tävling för året 2013. En Lc1 på 70,26%. Totalt har vi skrapat ihop 4 placeringar i dressyr sedan augusti iår. Vi har 1 placering  i hoppning och Patricia har tagit 3 placeringar med honom på deras totalt startande 2 tävlingar.

Brian är väldigt skarp i psyket både i stall och ridmässigt. Emellanåt sköter han sig och emellanåt kan han vara ett riktigt j*kla as så att säga. Och andra gånger såklart helt jävla underbar. I somras så slog vi runt bakåt när vi hade olika åsikter om vart vi skulle gå någonstans, vi hade tur och varken jag eller Brian skadade oss någonstans annat än små skrapsår. Och ibland bara stämmer allting och det känns verkligen helt underbart.

Den senaste tiden har Brian blivit allt mer krävande allt eftersom hans ork har ökat. Många gånger känns det som att fullblodsgenerna i honom tränger igenom. Sammantaget så har vi kommit fram till att det nog kanske var en dum ide att välja Briar som hingst till Brians mamma Carisma. Carisma var halvgalen. Och Briar som lämnar mkt skarpa hästar.. Ja kanske ingen bra kombination.. Men så att säga, när morsan valde hingst på den tiden så valde hon ville ha en häst med lite tecken och Briar har ju gott om bläs å strumpor (Brians mamma hade ingenting). Nåväl, resultatet blev Brian.. Och glad är jag för det. För gud som jag älskar denna häst.. Trots att han näst intill har ihjäl oss ibland.

 

En tanke

En annan tanke såhär i juletid. Jag menar, det är årets största tid för att bry sig om varandra.. Någon kanske känner sig bortglömd?
Det är faktiskt såhär: Har man visat kärlek och att man bryr sig gång på gång på gång och aldrig riktigt får något gensvar eller någon form av intresse tillbaka.. Man har visat intresse gång på gång på gång för att ses, göra någonting osv men i princip alltid fått en bortförklaring tillbaka eller liknande.. Tillslut slutar man bry sig. Eftersom man aldrig får något gensvar och då får man i slutänden skylla sig själv.. Så är det..

Och stöter man bort någon gång på gång på gång.. En dag är den personen man stött bort, helt enkelt borta för alltid. Och då är det fanimej för sent att sedan sitta och tycka synd om sig själv och grina å snacka skit till andra och idiotförklara den personen man praktiskt taget bara vänt ryggen..
Se era egna brister och erkänn dom.. - tack för ordet..


 
 

Watch and learn?

Lite trim på förmiddagen. Alltid lika kul :-) Innan det var Brians tur så körde vi på en "watch and learn - taktik".
Vi spanade in Patricia och Spaniz för att sedan göra "lika". Huruvida det funkade? Hmm..

Nja, Brian kunde väl inte göra exakt lika Spaniz. Men han var betydligt fogligare idag. Patricia lyckades dessutom "trycka på en knapp" genom att kicka till honom lite i sidan när han inte lyssnade och vipps började någonting som inte har funkat att börja fungera! Inte dumt! :-)

Skriver inget mer om själva passet då det inte var jag som red. Har ni tur så kanske Patricia skriver om det på sin blogg (länk).
Bjuder på några kortfilmer från Patricias pass med Brian idag. Inga höjdarfilmer kanske (min telefon håller uppenbarligen på att ge upp efter att ja spräckte andra halvan av displayen igår).


 

Det börjar dra ihop sig :)

Nu börjar det verkligen dra ihop sig mot jul. Minns att det inte alls var så länge sedan man tittade på det första avsnittet utav julkalendern och tänkte att ja men det är ju ett bra tag kvar. Och nu snart är vi där :-)
Det firar vi med att tända det sista ljuset i adventsljusstaken och mysa ner mig med lite "Geografisk informationsbehandling". åh så kul det lät.. Tar en liten paus i läsandet och vänder fokusen mot bloggen iställt :-)

Annars idag så ska jag och Brian ta oss iväg till ridhuset för att där möta upp Patricia som ska köra på dag 2 nu. Känns riktigt lovande för antagligen har Brian kommit tillrätta som han brukar och gå klockrent på dag 2. Så Patricia får lite lön för mödan :-) Är ju så mycket roligare att rida när man kan dra det ett steg längre än sist. Och nu kan vi ju börja räkna ner dagarna till Birgitta träningen som är den första helgen i Januari. 2 veckor kvar!
 
Resterande utav dagen då? Blir kanske att åka och leverera en tavla i sandviken och ev valbo. Få se vad som hinns med. Svärmor å Fredrik skulle väl iväg så jag blir väl att haka på jag också om det hinns med.
Imorgon väntas uppesittarbingon med familjen i Ockelbo. Peter skulle fixa bingolotter till allihopa, även till Fredrik och mig. Jättesnällt! :-) så blir det en trevlig kväll! Fredrik och jag ska dessutom ta med oss några sällskapsspel så får vi se om det också hinns med under kvällen!
 

Nytt foder?

Har fått tips på lugnande mat som kanske vore en ide att prova till min röda grabb. Fodret heter Vitamite cool performer (bifogar informationen om fodret nedan:)
 
Det ultimata fodret för sporthästar!
  • Mer energi 17,8 MJ/kg - men lugn energi; uthålligare häst!
  • Snabbare återhämtning
  • Mer elastisk muskulatur
  • Bättre fokus på arbetet - hästen fokuserar bättre på sin uppgift om den har en lugn och tillfredställd magtrakt och ett tillgodosett näringsbehov.
Vitamite Cool Performer är ett risextraktbaserat, ångextruderat kraftfoder med unika egenskaper. Risextrakt erbjuder mer energi, men samtidigt mindre stärkelse vilket resulterar i lugn energi, dvs hästarna blir inte heta utan får istället mer ork och blir mer kommunikativa i arbetet, dessutom räcker energin längre, uthålligheten ökar. Proteinet, aminosyraprofilen, är väldigt väl sammansatt i Vitamite Cool Performer. Med en "hästperfekt" aminosyraprofil, dvs rätt mängd essentiella och icke essentiella aminosyror, får du mer elastiska muskler, snabbare återhämtning. Dessutom avlastas hästarnas njurar då de slipper ta hand om överflödiga aminosyror som den ej kan tillgodogöra sig om proteinprofilen inte är balanserad.
 
Vidare har Vitamite Cool Performer lågt GI (glykemiskt index); med detta menas att man håller blodsockret på en jämn nivå över dygnet. Detta är bland annat fördelaktigt för magtrakten och hästens matsmältningssystem och gör fodret lämpligt att ge till hästar med kolik, fång, allergier och bronkit för att nämna några. Mitavite arbetar med några utav Australiens mest meriterade veterinärer vilka har sett till att Vitamite Cool Performer erbjuder en fullständigt balanserad vitamin- och mineralprofil, med värmestabila och kelaterade vitaminer och mineraler. När du fodrar Vitamite Cool Performer kan du vara säker på att din häst får i sig de vitaminer och mineraler den behöver och att den kan tillgodogöra sig dessa på ett effektivt sätt. Ångextrudering är en unik framställningsprocess som ökar kraftfodrets smältbarhet; Vitamite Cool Performer tas upp till hela 94% i hästens tunntarm vilket resulterar i en häst med jämnare energinivå, effekktivt upptag av vitaminer och mineraler samt en lugn och väl fungerande tjocktarm som ej är överbelastad med stärkelse som orsakar gasbildning och stress i magtrakten.
 
Ja det var produktinformationen om fodret. Enl mina beräkningar på den rekommenderade givan så ska Brian ha 1,5kg utav det per dag. Och efter att ha gjort lite beräkningar på foder så kommer det kosta mig 333:- mer i månaden vilket är en okej summa. Och om det skulle innebära att Brian lugnar ner sig lite så kan det helt klart vara värt det. Dock lär jag ju tänka att jag inte kan dra på mig onödigt höga utgifter också. Men 333:- mer tycker inte jag att är någon big deal. Så jag tror nog jag ska prova detta å se om det blir någon skillnad på Brians ofantliga energi. Kanske en mer kontrollerad positiv energi. Ja, spännande ska det bli. Få se om det blir att börja prova det efter nyår.
 


Lördag

Lär ju säga att Brian var lugnare än förväntat idag. Både Patricia och jag trodde att han skulle ha varit värre. Troligtvis kommer det vara bättre ändå imorgon. Brukar ju krävas en dag av hårt arbete för att det ska ha lönat sig inför dagen därpå. Ska bli spännande å se vad som levereras imorgon :)

Grabbarna och Patricia innan vi avrundade för denna dag
 
 

:/

Idag är en sån där dag där man inte alls har så mycket hopp om livet. Känns skit trist för hur Brian höll på å fjantade igår och därmed så känns det som att jag kommer få skämmas för honom idag när Patricia ska trimma lite.. För antagligen kommer det idag ta hela passet innan han kommer att tagga ner överhuvudtaget och då först imorgon kommer det gå att göra någonting utav det,..

Somliga gånger är det fan skit trök att ha en häst som måste aktiveras satan i ridhuset flera ggr i veckan för att han ska vara foglig och formbar att arbeta med. Någon som behöver lite energi till sin häst? Jag skulle gladeligen skänka bort en hel del från Brian.

Som jag alltid har sagt. Att ha Brian är som att ha 3 hästar. Man måste ha ork för flera. Och såna gånger saknar jag verkligen ihjäl mig efter Victory. Min lugna trygga grabb som kunde busa till det ibland och som verkligen blev supertaggad när man skulle göra byten och liksom drog iväg i bytessprånget.. Ibland tvekar jag på att jag ens kommer fortsätta orka med honom. Brian har blivit bättre på många vis. Han är mer utbildad och bättre musklad och har mognat på vissa fronter. Men på energidelen så verkar den ha gått upp å står på max varje dag. Och det tar allvarligt talat en hel del på mig att han alltid är hyper på uteritter OM han inte gått hårt i ridhuset dagen innan. Med konditionen och orken så kom en hel del annat med på köpet utav en vältränad häst där även fullblodsgenerna lyser igenom..

Som jag har diskuterat med Brians uppfödare. Att använda Briar på Carisma som i sig var en galen häst var nog den sämsta tänkbara kombinationen..


Gammal bild på mig och Brian när vi var på hoppträning (2011?)

Min fina vackra Victory <3 Kommer aldrig finnas någon som du igen... Enormt saknad <3
 

less

Jo, dethär med att gräva ner Brian på plats? Ikväll var det en sån där gång där jag var väldigt mycket nära att hoppa av och leda hem psykfallet... Nä, redigt less på honom och hans beteende. Från att igår ha varit superlugn och helt sjukt avslappnad (efter att ha jobbat hårt i ridhuset med energin dagen innan) så var han rena rama fjollskallen ikväll. Rundan vi red är ca 7,4km (om ja inte minns fel).. Och han flög nog i luften upp emot 60 gånger på den rundan. Kunde inget annat göra än att rida på korta tyglar och aktivera honom i princip hela tiden. Så jag kan ju säga att det blev en hel del slutor i skritt fram och tillbaka över vägen ikväll..

Planen idag var att eg åka till ridhuset men eftersom vägarna inte tinade upp från isbeläggning förens sent på eftermiddagen så blev det inget av med den saken tyvärr:( Lite (läs mycket) besviken.. Men lektionerna på stork satte ju igång och därmed ingen "plats" över i ridhuset åt oss. Och med den fortfarande hårda marken så blev det inget med att kunna jogga honom nå vidare ikväll ute heller utan det blev en skrittur på en explosiv Brian.. Och det är ju alltid lika kul - not. Och jag hatar det.. Usch jag blir så sjukt jäkla trött på honom. Minsta lilla så skvätter han iväg. Kommer ländtäcket åt honom på magen så skvätter han iväg. Råkar jag nudda honom med skänkeln så skvätter han iväg (då har jag ändå skänkeln emot hela tiden bara det att det verkar som att han vipps får för sig att reagera på den för en sekund). Ändrar jag och håller på med mina handskar så kan han reagera på det.. Eller att han snubblar till så flyger han i luften å blir rädd för sig själv.. Finns nog 1000 olika grejor som han reagerar på om han är på "det humöret". Men bara när vi skrittar ut på långa tyglar.. -ibland... -.- supermegasuck..
Raka motsatsen mot igår då han gick avslappnat på långa tyglar nästan hela ridturen runt i lugnt tempo!?

-Och nu behöver jag ingen "fröken duktig" som ska berätta för mig att det är fel på min häst å att han har superont i ryggen mm ..

Har aldrig varit med om en sån här häst..
Självklart så skulle vi möta 2 shetlandsponnyer med vagn och vagnlampa också på den mörkaste delen där det inte fanns några lampor.. Som tur var kunde jag gå åt sidan in på en annan väg, och gå in en bit efter den å vänta på att dom passerade. När vi stod där å väntade så kände jag hur Brians hjärta slog.. Haha stackarn. På dom hjärtslagen så kändes det som om det MINST var 2 ufon han såg.. KnasBrian.. Då kunde jag faktiskt inte låta bli att dra lite på smilet... Jo, han är en häst med mycket nerver.. Men det är iallafall min häst <3

Pannlampan har jag bytt batterier i så den fungerade å fick följa med på ridturen. Verkligen guld värt på den mörka delen då man annars inte ser ett skvatt när det inte finns någon snö. Helt sjukt konstigt att Brian inte reagerar mer på lampan än vad han gör. Vissa hästar flippar ju ut totalt om man har en "ljuspunk" i mörkret framför sig (någon som känner igen sig?) Men Brian sköter sig riktigt bra. Enda han reagerar på egentligen är om jag vill ställa om riktningen på lampan för då "knäpper" det eftersom ja ändrar "hacket" som lampan är inställd på.. Men det är det enda som han eg reagerar på när det gäller pannlampan. Alltid något!
 
 
 

Bra start på "Jullovet".

Jullovet startar jag alltså med att köra lite hårt med autocad efter att ha insett att det är en dum ide att dra iväg å träna i ridhuset när vägarna frusit under natten. Istället tillbringar man förmiddagen hemma i soffan med ytterligare knåp med autocad projektet. Och ni som inte har en aning om vad jag pysslar med så bifogar jag en bild utav uppgiften nedan:

Det är alltså någonting sånt här som jag ska framställa. Det är dock inte lika enkelt som det ser ut.  Allting ska nämligen ligga i sina speciella lager med sina speciella egenskaper. osv.. Det är ett himla pysslande när man som "nybörjare" ska producera någonting sådant. Denna projektuppgift är i samarbete med lantmäteriet där en utav dom snubbarna är involverade i vårat projekt.. Inte det lättaste kan jag säga. Tråkiga är ju att projektet startade dagen före det så kallade jullovet.
 
Vilket ger oss inte möjlighet med speciellt mycket "handledning" ifrån lärarna förens i början utav januari (yeey). Jag tänker ju som sagt inte heller bara satsa på betyget E utan tänker såklart satsa på ett högre betyg. Det visar väl sig hur detta kommer att gå. Men jag har ju iaf kommit en bit på väg på egen hand nu idag så det bör ju inte vara omöjligt :) Vi har två projekthandledningar i början på januari innan inlämning. Så nu är det bara att köra hårt och försöka komma så långt som möjligt fram tills dess på egen hand så ska jag nog även kunna ro detta iland precis lika som allting annat jag har tagit mig för under mina år. Ensam är stark!
 
 

Torsdag :)

Och nu kan jag ju säga att jag har jullov!! WIII! .. Eller ja, jullov och jullov? Om det heter jullov att vara överöst med tentamaterial samt att jag har 2 projekt som ska vara klara i januari.. Så ja, jag har jullov.. *harkel* ... Påbörjade autocad projektet idag och helvetes jävlar vad svårt :/ Begriper inte hur jag någonsin ska kunna ro det iland?..
Det visar sig.. Suttit med det nu på workshopen på eftermiddagen och det var även de som hade workshop imorse som satt hela dagen å kom tydligen inte ett skvatt på väg.. Bådar gott!

Starten på dagen var betydligt mycket bättre. Skrittade ut på en lugn (?!) Brian vilket inte hör till vanligheterna. Känns lite som att gårdagens "göra-av-med-energi" pass gjorde susen och att han inte hade lika mkt spring i benen idag. Visst skvätte han och hoppade lite emellanåt men i det stora hela var han väldigt lugn och det var en väldigt positiv överraskning!

Imorgon väntas det lite dressyrtrim i ridhuset för att försöka jobba på inför helgen då Patricia ska köra ett dubbelpass med honom lör+sön för att de sedan ska vara redo inför Birgitta i början av Januari. Ska bli väldigt spännande å höra vad hon har att säga om min fina prins :)
Prinsen efter ridturen imorse i blöta vädret :)
 

Alltid kul :-)

Alltid kul med nöjda kunder som får sitt porträtt levererat. Det glädjer mig att höra sedan fina kommentarer om hur glad personen som skulle få tavlan blev (födelsedagspresent tex) Någon hade väl uttryckt sig som så att det är den absolut bästa presenten hon någonsin har fått och det kan man väl säga att är riktigt bra kritik. :-)
Tänkte härmed bjuda på ett porträtt utav den första hunden.
 

 

Kort dag i skolan :)

Idag var en kort dag i skolan. Laborationen kunde vi börja och slutföra rätt snabbt och vi var den första gruppen som lämnade in för dagen :) *nöjd* Hem en sväng därefter och chillade å tog en bit mat innan jag satte av till stallet igen. Eftersom det inte var is på vägarna så ville jag skynda på rätt snabbt iväg till ridhuset eftersom det så länge är plusgrader så kan jag ta min egen bil :)

Blev att göra iordning lite snabbt för att sedan dra iväg direkt. Körde på hoppsadeln idag eftersom Brian troligtvis hade energi lagrad sedan 2 veckor som han inte fått göra sig av med på lämpligt vis. Och om Patricia ska trimma med honom både lördag och söndag denna veckan så är det ju som sagt bäst att han får energera av sig lite före så att han blir lite mer lättjobbad i helgen. Så nu känner jag mig riktigt nöjd :-) Kan ju säga att Brian var väldigt nöjd han med när vi var klar.

Blir tokig på det där att han gärna biter tag i höger tygeln och samtidigt tycker jag att det är svårt att få honom rund och fin o välformad i hörnplaceringarna. Känns som att jag inte riktigt får med bogen ordentligt...  Vrider och vänder på allt men vet inte riktigt om jag får till det som jag vill..

Btw, fick förresten G på IG/G uppgiften samt VG på IG/G/VG uppgiften. Så högsta möjliga betyg i båda! :) Tjohooo!
 

Efter en trevlig :)

Efter en trevlig dag i skolan där jag fortsatte med mitt kartprojekt och numera är hyfsat klar så var jag på ett personalmöte :-) Med god mat på östens pärla m efterrätt å grejor som avslut. Grymt företag man jobbar åt! :-)
Där blev jag uppringd precis när jag ätit klart utav Brodyrbolaget som meddelade att västarna var klara och med 10 minuter "tillgodo" innan dom skulle stänga för dagen så kastade jag mig i bilen å körde raka spåret dit.

Västarna blev verkligen så himla snygga! Sjuuukt! :-) När vi kom hem så provade jag "min" och Fredrik fick ta en bild. Jodå, satt perfekt och så himla snyggt! Det bästa är nog också att nu har Brodyrbolaget mönsterkortet för KRK så nu kan jag själv lämna in plagg för att trycka loggan. Perfekt ju! Å de blev ju supersnyggt eller vad tycker ni?

Därefter så hade jag ju tänkt att dra en sväng till ridhuset eftersom isen på  stallplanen äntligen tinat så att min bil kan rubba släpet samt att det är snö och isfritt från vägarna. Dock så började det gå mot minusgrader och därav så frös vägbanan på och blev snorhal. Istället så valde vi att återigen skritta ut. Brian har inte fått tränat ordentligt på flera veckor känns det. Blivit väldigt halv-halv nu när de varit dåligt före pga vinter och halka.. Och nu när jag väl kunde åka med min bil så skulle de såklart frysa på (när det varit varmt i flera dagar).. Aja min vanliga otur.

Frågan är hur många dagar till som Brian kan hålla sig hyffsat i skinnet innan han flippar ur totalt pga för mycket överskottsenergi -.- Skulle verkligen behöva jobba igenom honom fullt några dagar.
 
 

Snyggt!

Ni har väl inte missat att det går att beställa prylar på jacson.se nu?  För det gör det!
Gillade verkligen denna kombination av prylar! Dock som sagt så tillåter inte ekonomin att jag köper onödiga hästprylar just nu :) Men det var riiiiktigt snyggt!
 
 
 
 

Najs! :)

Efter skolan idag så har vi varit till Ikea å åt middag där och därefter åkte vi till OveJansson för att checka in vad dom hade på lager där. Blev dock lite besviken och tycker dom hade betydligt bättre förra julen.. Nåväl. Vi hittade en julklapp iaf innan vi åkte hemöver. Så nu har jag slagit in några julklappar till plus att jag har hunnit målat på en beställd julklapp som snart bör vara klar :)

På vägen hem så stannade vi till på granngården. Brian är ju en hungrighäst och kraftfodret var helt slut hemma så blev 2 säckar pellets samt en säck med betfor. Hittade även dessa schabrak inne på granngården. Riktigt snygga faktiskt! Kände på dom lite och det var rätt bra material kan jag tycka :) Inte sådär tunna och sladdriga och fanns i flera färger. Ja, ni ser på bilden. Tyvärr så tillåter inte min ekonomi någon onödig hästshopping just nu så jag fick titta å klämma lite och sedan vackert gå vidare.. Brians mat går ju som sagt i första hand. Men men, riktigt snygga som sagt :) Men vilket jag skulle välja om jag hade köpt ett? Ingen aning!

 

En ridtur av funderingar

Sent på eftermiddagen efter arbete pizzalunch och en bra stund halvsovandes på soffan gav jag mig iväg till stallet. Lite fjäsk å kvalitetstid med Brian som fick banan vilket var uppskattat i vanlig ordning. Sedan gav vi oss ut på en skrittur. Till största delen av turen var Brian riktigt avslappnad. Lite spänd direkt då vi kom upp på asfaltsvägen men slappnade sedan av och skrittade i normal takt.
 
Det är riktigt skönt när Brian slappnar av och man själv kan få en kort stunds riktig lugn och ro med mina egna tankar och funderingar. Äkta kvalitetstid. Just nu så är det mycket, ja väldigt mycket i huvudet som berör Mr B. Dock ingenting jag tänker avslöja på bloggen för att skippa alla diagnosiserande tankar somliga läsare dras med. Allt återstår att se inom en viss framtid.
 

Tömkörning

Skriver väl en liten trudellutt om tömkörningen idag. Jag vet ju som sagt inte nå vad jag har pysslat med när man hållit på och provat "tömköra" hemma på volten.. Så det kändes som en bra grej, en bra utveckling för mig att få prova på i samråd med någon som kan.

Brian skötte sig riktigt bra. Var spänd och spretig till en början innan han slappnade av. Carola provade känna på honom först och när han väl hajjat vad det är man vill så flyter det på riktigt bra :-) Fick fina kommentarer om honom att jag har en väldigt fin och lovande häst som har en kapacitet som gör att jag eg kan göra vad jag vill med honom <3 Fina grabben. Riktigt stolt över honom. Men lär ju säga att det var riktigt svårt, bara hur man skulle hålla tömmen rätt samt andra verktyg mm hur man använder sig utav linorna mm. Mycket tänkvärda grejor. Så det gav någonting iaf. Men tror nog att jag får boka in fler tillfällen med henne sen när ekonomin tillåter. En eller två gånger. Vi får dock nu försöka prova på lite själv några gånger så tar nog ett nytt tillfälle i vår.
 

Sanktaaaa Luciiiiaaa!

Jovars, luciafirande idag då. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Men jag antar att det är sånt här som drar läsare till bloggen  - our bad moments så vi delar väl med oss av lucia"firandet". Iaf så har jag idag köpt guldglitter å rött sidenband och en snygg tomteluva.. Tyckte verkligen att det skulle bli jättekul. Brian brukar ju kunna dethär med att chockera.. Dvs sköta sig jättebra på saker som jag verkligen tvivlar på att han kan.. Också tvärt om förstås.

Saken med Brian är att det känns som att det är väldigt mycket utefter dagsform. En bra dag reagerar han ingenting alls på "spöken" och andra farliga djur som lurar bakom varje sten.. Medan andra dagar så flippar han ur för minsta lilla och man vill mest bara gräva ner honom på plats och gå hem!

Nåväl, Brian tyckte väl att det där stora guldglittret var lite farligt så vi tog det lite lugnt och han fick bekanta sig med det innan vi gjorde iordning. Då blev det mer okej och han reagerade inget mer över det. Vi red iväg från stallet för att möta upp de andra i god tid eftersom jag främst ville att Brian skulle ha chillat ner lite innan vi skulle möta upp de övriga.

 


Okej, när vi väl var på väg hela gänget så mötte vi först en shetlandsponny med en vagn?!.. Och inte nog med det så hade den även en ljusbåge som lyste i mörkret i vagnen... Inget som Brian var så imponerad utav direkt.. Superspänd och han kändes väl inte på sitt mest fogliga humör. Han är ju inte så van med att vi har sällskap av andra hästar när vi rider ut.. Så fort jag tog i tyglarna så slog han med huvudet i frustration. Kändes lite som att han var en kaxig tonåring.. Nåväl, när vi kom fram till mötesplatsen så var där 3 hästar och väntade redan. Så totalt 6 hästar + Brian.. Det gick ju bra.. i ca 10 sekunder fram tills han hörde tränsbjällrorna på en av hästarna som stod å väntade... Då flippade han ur totalt.. Slog med huvudet så fort jag försökte få kontakt med munnen och började hoppa runt på bakbenen som en galning och skrämde de andra stackars hästarna.. OCh hela tiden hörde han ju dom där jävla bjällrorna.. Slutade med att jag fick hoppa av mitt i allt tumult eftersom det inte gick att ta i honom med tygeln för det gjorde saken bara värre, samt att han bara studsade omkring på bakbenen utan någon som helst kontroll eller kontakt med omvärlden. Så fick som sagt hoppa av i farten eftersom han antagligen skulle tillslut att ha hoppat in i någonting som inte varit lämpligt att hoppa in i (tex en bil som stod parkerad bredvid eller bilen som stod efter vägen och väntade på att få "komma fram och förbi oss" eller så hade vi helt enkelt gått omkull.

Brian var riktigt skärrad och det gick inte att lugna ner honom förens hästen med bjärrlorna försvunnit inom hörhåll.. Då tog jag beslutet att styra kosan raka vägen hemåt.. För i denna dagsformen är inget luciatåg aktuellt med Brian. Vill inte riskera andras säkerhet. Varken vuxna, barn eller andra hästar.. Lyckades komma upp i sadeln igen med hjälp utav en parkbänk.. Och sedan kunde vi skritta hemåt.. Och när vi kom närmare hemåt igen så började han slappna av - fram tills han såg en människa uppe i korsningen. Då gjorde han tvärnit, kastade sig runt 180 grader och drog i full galopp åt andra hållet.... Verkligen inte likt honom... Han har ju inte gått så hårt denna veckan.. Om det kan vara en anledning samt den sämsta dagsformen idag.. Bra val av dag för luciatåg alltså!

Kände att jag kunde ju inte riktigt bara rida hem, så vi tog en tur runt uppe i Västerberg.. En tur på ca 15 minuter. Och då var han återigen lugnet själv.. När vi kom hem tillbaka pysslade jag sedan om honom och då var han desto mer lugnet själv. Och när jag då kollade honom så hade han (såklart!) lyckats trampa sig själv.. Ja ni ser ju på bilden:

Så det var bara att paketera in ett bandage. Som tur var så verkar det bara vara jätteytligt. Som en rispa bara. För det är liksom inte köttigt utan det som syns är allt. Provade trycka runt om med fingrarna för att se om Brian gav någon reaktion. Reaktionen var lika med noll. Så då så pass ytligt att det inte är något han besväras av.. (Skönt).. Provade både trycka på och runt sprickan men ingenting. Hur som så resulterade det ändå i ett galoppbandage för att vara på den säkra sidan så de inte kommer i en massa torv där inatt.
 
Ja, det var det luciafirandet de! :)
Kan ju då konstatera att det kanske inte var någon stor hit för Brian. Kanske hade det gått finfint om han sluppit höra på dom där bjällrorna.. Kanske inte? Vem vet?.. Hans stackars dressyrhäst - nerver klarade icke av det ;)
 

Familj

Morgonen börjades med att åka till stallet - every morning moment. Lite julkalendern och frukost.. Och sedan så var det ju dethär med julklappar.. Julklapparna köper jag i en liten begränsad skara till människor som står nära mig som jag träffar. Finns ju liksom ingen anledning å köpa några julklappar till människor som man träffar 1 gång per år osv... Sedan så är det ju lite överreklamerat det här med jul eftersom det är ju mest för barnen och ingen julafton blir ju sig riktigt lik förens det är småbarn i familjen igen.. Och närmst det stadiet är väl Fredrik och jag - MEN, det är fortfarande ett tag kvar innan något sådant inträffar för vi är då minsann inte färdiga med att leva våra egna liv på långa vägar!

Längar lite till jul nu och det myset som det innebär. Dagen före ska vi tillbringa med en del utav min familj, Lena och även Peter som numera ingår där som numera får vara "extrapappa" åt mig varesig han vill eller inte ;-) Superglad för Lenas skull <3. Och sedan har vi Niklas och Lisa. Blir lite gröt samt bingolottospel och lite gotta till.. Samt att Fredrik och jag ska ta med oss lite sällskapsspel så får vi se om det hinns med det också.

Och julafton ska vi som sagt tillbringa i Storvik med Fredriks familj. Ett självklart alternativ.
En sådan familj som Fredriks familj borde alla få ha, där man rår om varandra, ställer upp för varandra i vått och torrt. Hittade dessa ord på internet, den dagen vi har ett eget hus så ska dessa ord pryda en vägg.. Och vara de viktigaste ledorden genom hela livet..
 

 

"Hörru morsan"

Var upp till stallet ikväll å borstade av grabben med stort G! Tog även med hans bästa "godis".
-Hörru morsan! Har jag sagt att banan det är det bästa jag vet!!!! *blink blink*
 
 
 

Vart tog snön vägen???!

Plusgrader så de heter duga.. Men i förrgår bjöds det på en riktigt trevlig uteritt. Varmt å skönt men lite tråkigt att snön försvinner såklart :/ .. Nu blir det mörkt igen och inte alls lika mysigt att rida ut sent på kvällen (eller dagen).. Rider gärna ut när det är kväll om det är snö ute.. Då lyser allting upp och man ser jättebra. Samt ett annat plus är ju att det går att trava och galoppera i princip överallt - vilket är svårt just nu eftersom det mest är hårda vägar och asfalt :/

Riktigt pissigt iaf.. Och som det är just nu så tar jag mig inte ifrån gården med släpet.. Bilen tar ju sig knappt därifrån om jag har bara den - nästintill. Med andra ord kan vi konstatera : gamla volvosar är kassa dragbilar om det är något annat väder än sommar ute.. I snön spinner skiten bara och likaså om det är isigt.. Och desto mer om man kopplar på något tungt bakpå.. Då kan man fråga sig.. Hur tänkte dom? Det är en svensktillverkad bil så då borde de uppenbarligen ha varit snöiga vintrar även då? .. -.- ..
 
En annan bra grej - vi börjar inte med projektet förens nästa vecka. Så alltså fick vi ett labbtillfälle idag att fixa klart med uppgifterna på autocaden. Så nu är jag jätteklar och det är inskickat å klart :-) Nöjd med mig själv.. Hann även med en lunch + fika tsm med Therese idag.. Toppen :-) Nu återstår det bara att se hur de blir med "ridningen" ikväll. Ska ju tydligen storma på.. = mindre kul att rida ut.. Eller åka ner till stork för lite trim (vilket skulle behövas).. Men eftersom det är halt på gården och antagligen på vägen upp till ridskolan (grusvägen) så antar jag att vi inte kommer komma så långt åt varken det ena eller andra hållet (om jag kör med min bil).. Så probably får herrn stå idag också. Han dör ju inte av det. Så får ja försöka åka ner till ridskolan imorgon - för jag fick ju helg redan idag i vanlig ordning :-) love plugglivet!
 

Ådstakommit :)

Tänkte bjuda på vad jag ådstakommit idag! :-)


Ibland överraskar jag mig själv alltså. Är riktigt riktigt nöjd med denna. Bland de bästa hittills i think? Riktigt rolig häst att måla med sjysta skuggor på denna bild (iaf). :) Imorgon kan jag nog troligtvis slutföra den!
 
 

Nordis :)

Bjuder på senaste verket.. Redo att skickas :)
 

Skola för hela slanten o.O

Ja vad ska man säga? Hårdplugg deluxe.. Idag har vi tagit oss igenom en övning som ska inlämnas om en vecka senast. Den handlade om att vi skulle beräkna höjd på byggnader, beräkna flyghöjd utifrån skala, hur lång bildsidan är i terrängen beräknad utifrån vilken skala det är, beräkna skalfaktor osv... Sedan ställer jag mig frågan är hur jag någonsin ska kunna ta med mig detta för att kunna utnyttja det på tentan, det är en riktig gåta alltså..

Därföre och efter har jag arbetat med båda autocad uppgifterna. De båda är klara att skickas in men måste få lite bättre grepp om vilka "filer som ska in. Är nån punkt som är lite oklart för mig för jag vill ju såklart att det ska vara perfekt :)

 

Trim idag igen :)

Var till ridhuset en sväng idag igen på eftermiddagen. Jag tänker inte gå in något ingående över passet men jag lär säga att den förvända galoppen blir bara bättre och bättre. Känns himla bra. Men att rida förvänd galopp i höger galopp är något svårare. Det känns mkt kämpigare än vänster.

i vänster  varv känns det busenkelt nu :-) grymt! Det tar sig verkligen.
 

Senaste :)

Bjussar på en bildserie på gårdagens projekt :)

 
 

Haaalt!

Ja, det är ju bara förnamnet på vägarna just nu. Iaf om man kör volvo 940 -.- .. Kan ju säga att jag var något nervös och nojjig, så för att vara på den säkra sidan så tog jag en "provvända" med tomt släp (jaja, jag må vara fjantig men men).. Kan ju säga att saken blev inte bättre utav att de slirade å att ja knappt kunde rubba släpet till en början.. Men iväg kom jag.. Efter provsvängen så bestäme jag mig för att åka den lilla slingriga vägen istället. Inga onödiga "stoppskyltar" så man måste stanna i motlut osv..

Det gick riktigt bra må jag säga, och Brian höll sig i skinnet i släpet :-) Väl framme vid ridhuset fick vi lite brottomt att lasta ur å försvinna in i ridhuset eftersom dom skulle släppa alla ridskolehästarna lösspringade ifrån hagen och in.. och då blir seriöst Brian TOKIG i släpet om det kommer en flock (för honom: vildhästar) och dundrar förbi.. Vet inte vad som stämmer bäst på honom, livrädd eller skräckslagen?
Så ja fick fullt sjå att bära alla grejorna.. Jag som tänkt göra klar honom ute vid släpet och inte släpa med mig så mycket onödigt in fick ta med mig allting... Tappade grejor... Krångel!

Ridningen gick riktigt bra. Jag upplever det som att byte till ett mindre bett och justering av tränset (bettets höjd) så upplever jag Brian mer harmonisk. Känner mig som en dålig människa som haft d som jag haft d innan.. Men saken hör ju till att inte ens Peter Eriksson som tom gick runt å justerade utrustningen anmärkte på det.. Så detta är en helt ny vetenskap som gått ut och sprids med tiden eller vad man ska säga?
Jobbade lite serpentinbågar. Lite förflyttningar i sluta och öppna och avslutad det hela med att galoppera på en 8:volt där ena delen innebar förvänd galopp. Kunde konstatera att det gick riktigt riktigt bra. Brian var superfin. Dock något sämre i höger-förvändgalopp (alltså höger galopp i vänster varv). Kändes som att han får jobbigare där och blir att streta emot lite mer medan den andra förvända galoppen verkligen satte klockrent. Inga konstigheter alls :-) Positivt överraskad!

Red i nya jackan idag.. Gosh så varm och skön (och snygg!) den är. Super! Men det var svårt att avgöra om man skulle rida med jackan på. För hade man den på när vi jobbade i ridhuset blev det för varmt.. Òch utan, ja då blev det för kallt! :-)
 
 

Ridande lucia?

Jag har nu fått en fundering på om jag och Brian ska vara med på storviks ridande luciatåg. Eftersom jag såg att Ingela skulle vara med. Kunde ju va trevligt å roligt. Dock vet jag inte hur Brian skulle bete sig men eftersom de största hästarna tydligen ska gå sist så är det ju rätt givet att Brian kommer att bli just - sist. Och om han då skulle bli orolig och det helt enkelt inte skulle fungera så är det enkelt gjort att då vända hemåt. Dock vet jag inte om jag får tag på något lucialinne som ja kan klippa sönder än.. Så det återstår helt enkelt att se hur det blir. Tänker ju inte köpa något nytt dyrt för flera hundra för att sedan använda till häst :) well well!
 

Vad är väl en bal på slottet?

Lördag kväll? Vart är Linda? jomenvisst på hästryggen! Efter jobb i Åmot så for vi runt på lite ärenden. Hämtat en telefon hos en jättetrevlig kille samt hämtat mina klubbkläder! Wohoo! säger jag bara. I det stora hela så pröjsade jag 1500:- som var den avgift klubben satt ut och erbjöd sina medlemmar kläder för. Det var då märkeskläder, dvs Kingsland. Dunjacka, dunväst, fleecetröja med dragkedja samt ett schabrak.
Västen har jag dock inte fått än eftersom den är inne på brodyr :)

Prislappar satt det ju på plaggen. Jomenvisst vilket klipp och vilken generös bra klubb! Priset på dunjackan låg på 2200:- och priset på fleecetröjan låg på 1000:-, Schabraket har ett värde på 700:- (om man kollar in ryttarstugans kingsland schabrak). Dunvästen lär ju också ligga någonstans mellan 1000-1500:- .. Så sammantaget har jag fått prylar för ca 5000:- till priset av 1500:-! gryyymt!

Iaf så velade jag lite huruvida jag skulle göra med att använda grejorna i stallet/inte använda grejorna i stallet. Efter att ha varit ut å lämnat ett schabrak som en tjej köpte av mig så kunde jag konstatera =svinkallt ute = varm go jacka! Kör på det! Onödigt å köpa ridmärkeskläder om man ändå inte ska ha dom i stallet :).. Kan ju säga att jag inte frös ett jäkla dugg om överkroppen. Liknade en michelin gubbe när ja skulle åka till stallet så Fredrik skrattade åt mig.

 
Brian var pigg och glad idag. Premiärtur med nya "tränset" .. eller nytt å nytt.. De blev som nytt med nytt bett och ny nosgrimma :) Perfekt nu när det är snö ute för då kunde man passa på att trava och galoppera lite överallt eftersom det inte blir så hårt i marken med all packad snö. Super :-) Får se nu bara när jag vågar släpa oss till ridhuset igen.. Saken är ju den att min bil är så fruktansvärt halskodd :( Minsta lilla ja trampar på gasen så far bakändan iväg.. Så måste lägga något tungt i bakluckan för att få lite tyngd på drivaxeln.. Nåväl, det var denna lördagkväll det. Och nu har man landat hemma i soffan klockan 21.43

Konstigt nog så tappar jag motivationen lite på höstkanten. Men när snön väl kommer, då är det så himla mysigt att ut och rida. Kanske för att man kan göra mycket mer ute? Och det blir liksom inte alls lika mörkt när man är ute och rider på kvällen och snön lyser upp. Välkomnar vintern med glädje :)
 

Avslutar denna fredag

med att bjuda lite grann på måleriet från det senaste dygnet. Så roligt att prova på nya saker.
Denna gång blev det en häst med blåa ögon :)

 
 
 

Snyggve :)

Efter att ha varit iväg å bytt täcke så passade jag även på att prova nya tränset, eller ja.. Nya nosgrimman om man ska vara petig :) Blev riktigt bra och var riktigt mjukt läder också. Imponerad av hööks. Ajuste ja, köpte även ett nytt tredelat bett m fasta ringar i en storlek mindre lika som veterinären sa att jag skulle göra :)

 
 

Snöoväder!

Ja, det var med lite ångest imorse som jag släppte ut hästarna i stormen. Men saken är ju den att Brian behöver komma ut och känna på vädret för att han sedan ska kunna tycka att det inte är så dumt att stå inne sen. Släppte ut hästarna och mockade (tror bannemig det blåste på som värst på morgonen). Brian stackaren fick jaga sitt hö ute i hagen.. haha sötnos. Sedan åkte jag faktiskt hem. Å tänkte att dom får gå ute 2-3 timmar så får dom komma in sen vilket dom var väldigt nöjda med :-)

Å Fredrik hade prickat in bästa dagen att lämna in sin bil på service i gävle. Något med absen som skulle fixas som inte fungerade. Så snäll som man är åkte man vackert in med sin egen bil och jag kan vackert konstatera utav det är att fy fan helvete vad halskodd den är -.- ... Å varje gång bilen fick ett kast så klonade man fast sig i ratten och hjärtat hoppade ett extra slag.. Usch så otäckt å känna att man inte har någon koll. Min deal för att åka in med Fredrik var: KÖR INTE IFRÅN MIG! Så han höll sig jättesnyggt i 80km/h bakom en lastbil och jag därefter :) sakta men säkert tog vi oss in.

Därefter blev det lite shopping (2 torvbalar på granngården i Gävle) .. Fan så bra där alltså att dom har torven inne i värmen vilket gör att de inte är en ihopfrusen köldklump. Ska fortsätta köpa Brians strö där inne efter skolan denna kalla årstid å dissar därmed kungsgården :)

Därefter blev det ett stopp på Ikea för lite käk (det var också dealen att bli bjuden på mat ;)). Inköp av 4 nya diskborstar från Ikea (dom är outstanding deras mjuka diskborstar med sugpropp) samt att jag köpte 3 nya canvastavlor att måla på, en liten ny pensel för detaljmålning (eftersom jag råkade bryta av min gamla), en ny tub med vit färg och en tejprulle :) Därefter blev det en snabbis in på hööks för att köpa en ny nosgrimma till tränset. Velade mellan engelsk nosgrimma och remont. Men slutade med att jag tyckte att det verkade vara bättre kvalite på den engelska med slemrem och att den var mkt mjukare så det blev den denna gång. (sedan ska ju jag ha en remontnosgrimma, en svart någonstans men den har tydligen försvunnit i alla flyttar :((..

Nåväl, nu har vi vackert landat hemma iallfall. Å nu blir det inget mer ut å glida idag! Känns som att man har suttit mestadels i bilen idag, årets stormigaste dag hittills!

Såhär såg det ut i korsningen när vi svängt av E16. En liten bil hade kört rätt ut ÖVER räcket.. -.- suck..
 

Bloppis!

Säljer av lite hästprylar :)

Rakt bett m fasta ringar strl 12,5 80:-


Tredelat pessoabett med vridbar mittpunkt. 80:-
 
Brunt pullarträns + brösta m martingal strl full. Brunt m mässingsdetaljer. (säljes enbart pga byte av färg på utrustningen) 400:-


Jacson fårskinnspad. Brun strl full. Nypris 1000:-, mitt pris: 450:-


Vitt allroundschabrak strl full. 50:-


Oöppnad Agria huva strl full. 100:-


Allroundschabrak strl full, brunt + huva 100:-


Träns som jag köpt i delar där halva är beställt från storbritannien. Inkl bett 9,5cm: 400:-


Blått allroundschabrak strl full. 50:-Dressyrschabrak strl full i nyskick. + 4 matchande benlindor. 150:-
 
 
 
 

Torsdag - helg igen :)

Nu, såhär på torsdagskvällen gör jag helg för denna gång igen (förutom att jag ska jobba extra några timmar på lördag - men det är en annan femma :))

Morgonen började med uteritt på Brian, skritta ut i "lugnan ro" eller hur man ska uttrycka det. Är himla energikrävande att skritta ut på honom eftersom han rätt som det är skvätter iväg. Spänd är bara förnamnet -.- suck.. Brukar ta ca halva rundan innan han lugnat ner sig "lite" iaf. För mycket hjärnspöken - för mycket energi..
Så otroligt känslig och reagerar på minsta lilla, snubblar han då blir han typ rädd för sig själv.. Råkar jag nudda honom 1cm längre bak med skänkeln så skvätter han iväg. Lyfter jag ena armen för att fixa till vanten så kan han känna det å flaxar iväg åt nåt håll. Minsta lilla viktförändring när vi är ute -.- (ibland saknar jag den där Brian som inte hade så bra kondition och inte var så vältränad).. .Tränad = då orkar man tjafsa mer också och lägga energi på onödigt skit..

Tillslut blir det rätt frustrerande hur han håller på, när man som ryttare hela tiden måste vara beredd. Skritta på korta tyglar och jobba honom lite, flytta sidled.. Han är verkligen ingen uteritts-häst.. Ingen fritidshäst att lulla på i skogen - fast det visste jag ju redan..
 
Sedan om man istället åker till ridhuset då är han arbetsmyran och då bekommer det inte honom alls över att skänkeln skulla komma åt honom längre bak eller att man ändrar sig i sadeln för att man tex tar av sig jackan/rättar till den osv.. -.-  Behövs lite ridhustrim för att få spökena ur hjärnan skulle ja tro. (så snälla klackbaren - FIXA KLART MINA RIDSTÖVLAR!! Ja kan inte rida ordentligt utan dom! -.-

Idag efter några timmars datorpicklande i skolan så svängde jag förbi ryttarstugan och kikade lite. Åhh så himla mycket fint jag hittade. Man bara måste gå omkring och klämma å känna lite på allting! Men hade redan bestämt mig för vad som stod på inköpslistan. Nämligen Brians julklapp (han får många julklappar han)! Nämligen ett par back on track paddar. Dom var nedsatta i pris till 199:-/st så jag köpte 2 :) Blir super till Brians galliga bakben som sväller upp rätt som det är om han har varit dålig på att rört på sig.
 
 

Veterinärbesök hos Distriktsveterinärerna

Idag åkte Brian och jag för ett veterinärbesök hos distriktsveterinärerna, och våran veterinär som vi bokat var Mats Schardin.
Vi kom lite tidigt och fick gå in å vänta. Dock så var Mats lite sen eftersom han sa 13.30 till mig men skrivit upp 14 i sin kalander. Tokigt! :-) men men, vi hade inget annat inplanerat. Brian fick stå i en box en stund. ca 45 minuter. Var väldigt orolig då ja var ute i väntrummet så hörde man honom rätt bra när han gick runt-runt i boxen så två andra personer som var i väntrummet. tjejen sa till sin pojkvän: jag tror det där är en häst, inte en hund.. Stämde bra ;)

Så jag gick in och satte mig utanför boxen hos Brian, då lugnade han ner sig lite. :-) När Mats väl kom så ursäktade han sig lite över att han sagt/skrivit fel. Brian fick följa med mig in i den trånga spiltan (vet inte vad den heter). Han var jätteduktig och följde efter mig med lite osäkra kliv, men han följde med! superduktig. Så blev han drogad där när han väl stod där. Blev jättetrött!
Därefter så efterföljde en spolning utav Brians mun samt en undersökning. När han hade undersökt Brians mun så visade han mig och förklarade vad han såg och pekade. Och förklarade varför det var si och så och varför man skulle göra/inte göra på det ena eller andra sättet. Brian hade inga stora fel, sina hakar bara på övre tandraden framtill. Gick snabbt att fixa.
 
Därefter fick jag rådgivning över inpassning av träns/bett och att jag blev rådd att gå ner en storlek i bett. Det han sa var riktigt vettigt och jag sög i mig varje ord. Han släppte ner Brians bett 2 hål på ena sidan och 1 på andra (tror ja) och justerade och ändrade om och förklarade att jag hade bettet för uppspänt och förklarade lite av vad som händer då. Och sa även att de där "veck i mungipan" metoden för att passa in tränset inte stämmer. Det roliga i det hela är ju att jag tränat för Peter Eriksson och han går igenom utrustningen på alla som är "med" och justerar och ändrar. Och jag fick inga påpekningar om att tränset inte satt rätt.

Mats sa detta om bettinpassningen
När man ska sätta ihop ett träns så ska det funka enl följande. Stoppar man in bettet i munnen, där bettet "stannar", där ska bettet sitta och därefer sätter man på tränset.. När bettet sitter rätt så ska det tydligen bara "ligga där" utan att streta något i mungiporna, typ inga veck. För annars blir det ett konstant tryck i mungiporna (på liten yta) vilket gör att blodet inte når fram, och detta gör att det finns risk för uppkomst till små sår, speciellt på känsliga hästar. Och för att hästen då ska känna tygeltaget så måste man ta ett starkare tygeltag för att "överrösta" (fel ord) det ständiga trycket från sidostyckena (tränset). men sitter bettet inte med tryck i mungiporna så kan man rida med en känsligare hand.

Så eventuella sprickor i mungipan beror på för högt satt bett. Så idag åkte vi hem med nya kunskaper. Nytt besök om ett halvår för att kolla upp munnen igen.
Hem åkte vi (jag) 2486:- fattigare. Skönt å ha häst ;)
 

Skutteskutt :)

Efter att ha provat en bekants pessoasadel så kunde jag genast konstatera att den inte passade alls utan låg helt på manken och lättade väldigt mycket baktill. Så den ströks direkt från listan. Med oss till ridhuset tog vi prestigen för att göra en sista check och både jag och Patricia kunde slutligen konstatera. Brian trivs i den, ingen sadeltvång än trots att jag ridit med den i 3 dgr nu.
 
Jag har nu provat flera olika sadlar på Brian, och alla sadlarna hamnar mer eller mindre i bakvikt oavsett om dom är "fylliga" bak så är det ingen sadel som är lika fyllig som min dressyrsadel. Nåväl, vi kunde konstatera att det skiljer så liiiite baktill att jag väljer att lägga under en liten kilpad som får upp sadeln lite bak samt fördelar trycket vilket är bra mot ryggen. Så nu får det bli så tills jag gått klart skolan och fått ett riktigt jobb, så får vi kosta på oss en exklusiv sadel då, och inte första terminen som student ;) Ikväll iaf så skuttade vi över lite bommar tillsammans med Patricia och Spaniz(!?) :) jättekul. Synd bara att jag kände mig som fröken flax nummer 1 eftersom mina ridstövlar (en av dom) är inne på lagning för dragkedja samt ett söndernött hål på insidan av vaden). Hoppas verkligen jag får tillbaka dom snart för jag kan verkligen inte rida i ridhus med jodhpurs.. Går verkligen inte!

Brian var lite i farten och blir väldigt stark framåt, uppåt.. Eller framåt framåt! Framförallt efter hindren. Så fick styra upp på volter direkt efter för att fånga upp honom igen. Känns som att vi borde köra kavaletti och bomträning mer oftare. Nyttigt! Så får ge oss en spark i baken på oss själva å göra det oftare framöver.

(inte bild på min sadel men en likadan) .. Så nu är sadeln betald och min :-) Känns bra att jag bara behövde lägga till liiite mellanskillnad efter att ha sålt min gamla. Så de gick i princip jämnt upp.

Nu ska jag ta och varva ner lite för att sedan ladda inför ett veterinärbesök imorgon med Brian i valbo. Vi kommer åka helt själva - bör gå bra. Åker ju själv alltid annars så att :) Men om någon mot förmodan ändå vill följa med så är det bara att hojta till! Har tid klockan 13.30 hos Mats Schardin.
 
 

Prestige VS Pessoa

Ikväll blir det Prestige Golden Star VS Pessoa Paris.
Förhoppningsvis så blir det klarare när kvällen är slut och jag vet hur jag ska göra :) Prova både sadlarna på Brian och jämföra dom. Rida och se vad som ev kan funka.
 
 
 
 

Kvällens ridning :-)

Idag tog vi oss en åktur till kungsgården, men inte för att rida i ridhuset. Ikväll gjorde vi sällskap med Patricia och Spaniz på kungsgårdens gator :) Brian var väldigt spänd till en början och skvätte till så fort jag kom åt honom med skänkeln. Men efter 1/3 av ridturen så började han slappna av och gick snällt resterande av ridturen. Kul med lite sällskap eftersom vi alltid i vanliga fall rider själv. :-) Helt klart uppskattat *tummen upp för det*
 

Lite saker uträttade

Idag har jag fått två saker uträttade. Jag åkte till sandviken på förmiddagen vid kl 10 för att lämna in min ena ridstövel på klackbaren. Dragkedjan sprack satan igår och det gick helt enkelt inte att "reparera" så jag fick rida i jodhpurs (vilket jag hatar om jag ska rida i ridhuset).. Det blir liksom en för glatt yta mellan häst och mina ben om ja inte har stövlar..

Även så hoppas jag på att dom på klackbaren kan få till någon snygg lagning av den. Det är ju så att jag har fått sådant benslut att jag liksom nött hål på ridstöveln på insidan :(.. Lädret har liksom "nötts upp" och det har nu blivit ett hål in till inner"fodret" på stöveln.. Så nu ska dom på klackbaren kanske försöka få till en bra lagning. Det är ju tänkt att dessa stövlar blir mina "hemmaridning/hoppstövlar". Känns lite onödigt att kosta på och köpa ett par nya 3000:- stövlar när man kan fixa till dom så att dom "duger" för en så mycket billigare penning.

Så nu får ja hoppas att dom kan fixa det snabbt å att dom är klar inom någon dag!

Jag har även ringt till distriktsveterinären Mats Scherdin som Patricia tipsade mig om som hon tyckte var väldigt bra när hennes Fille var sjuk. Han var väldigt trevlig och stuvade om i sitt schema för att få plats med Brian på onsdag eftermiddag. Så nu ska Brian få sin mun kollad vilket känns toppen!

Btw så provade vi en sadel igår också. En Prestige golden star. Den låg riktigt bra när jag la upp den. Bra utrymme till manken och den låg an mot hela ryggen. Så vi tog med den till ridhuset och provade rida i den igårkväll Brian och jag. Efter ridpasset så låg sadeln fortfarande där jag hade lagt den, dvs den hade inte flyttat sig vilket kändes jättebra! Det var space till manken och Brian reagerade inte överhuvudtaget på sadeln i form av någon sadeltvång, vilket jag tycker är ett rätt bra omdöme från hans sida :)

Nu har jag fått lite olika åsikter om hur sadeln ligger efter att ha visat bild. Någon tycker den ligger i bakvikt och att den ska ner lite mer fram, men nu är det ju såhär att Brian har en stor manke, ingen sadel kan ligga "ner" mer fram på honom eftersom den då blir att ligga an mot manken. Medan jag själv tyckte den låg riktigt bra, samt att jag fick medtycke från Brians uppfödare samt en vän att dom tyckte jag skulle köpa den.Min personliga åsikt är att jag tycker den ligger riktigt bra. Den låg an mot hela ryggen och den gav space till manken. Sittpunkten är i mitten av sadeln och jag tycker inte den ligger i bakvikt. Bakvalvet ligger högre än framvalvet vilket man ser på bilden som är tagen rakt. För skulle sadeln vara vidare så skulle den komma ner mer fram, men då skulle det bli galet med manken samt att jag tror den skulle hamna i framvikt då.
Brian fick som sagt ingen sadeltvång alls utan verkade trivas. Ridmässigt för min del så kändes de liite konstigt. Jag är ju van med min hoppsadel som ligger lite lägre på hästen med ett plattare säte. Så just nu kändes det lite vingligt för ja tyckte jag satt högt upp på sadeln, samt att jag såklart är van att rida i dressyrläder nuförtiden :)
 

klar :)

Imorse färdigställde jag en tavla. En riktigt rolig bild att arbeta med. Svart/bruna hästar och gärna lite tecken. Ger ett maffigt och mäktigt intryck och som man sedan kan prova lite olika ljusdetaljer på. Dock när fotot togs så var färgen fortfarande lite blöt så därför kan den se lite flammig ut.


 
 

Söndag :-)

Idag har dagen tillbringats i Ockelbo hos min underbara "mamma" Lena. Fika och fina människor. Fick träffa hennes kärlek som verkar vara en väldigt fin människa. Så himla glad för henne skull <3
På eftermiddagen styrde jag kosan hemåt igen för vidare planer med hästen mm.

Tyvärr kunde ju inte Fredrik följa med till ockelbo idag pga innerbandymatch så vi får åka dit tillsammans en annan gång och kanske hitta på något roligt tillsammans med dom alla. Man ska ta hant om varandra, för man vet inte hur länge man har varandra.. Och varje dag är viktig <3 Imorgon kan det vara försent.
 

Svullen :/

Nu på morgonen när jag skulle släppa ut hästarna så såg Brians båda bakben ut som två avlånga ballonger. Jättesvullen. Han är ju känslig den där grabben, hatar verkligen när hans ben ser ut på det viset även om det är mycket sällan. Blev till att linda på stallbandage innan jag släppte ut honom i hagen så att svullnaden ska gå ner lite.

Brian sväller ju gärna och blir lite extra gallig om han inte får gå ordentligt. Nu de senaste dagarna har det ju varit väldigt lugnt med rida ut i skritt, vila och en promenad på kanske 2km. Så kan vara av den anledningen att han svällt... Funderade på om man skulle jagat iväg till ridhuset ikväll OM ridhuset är ledigt, det är ju dressyrkm där idag. Å när de slutar vet man ju inte riktigt..  Detta är som sagt ett bevis på att jag har en häst som behöver aktiveras, varje dag året om - i stort sett.

Nåväl, Brian äter med god aptit så antagligen hade han bitit sig lite i kinden för när jag hällde ur lite kraftfoder på marken imorse så var han den gamla vanliga dammsugaren.

så de blev att linda med stallbandage innan utsläpp
 

RSS 2.0