Lördagstrim :-)

Efter att ha segat hela dagen (förutom gympasset på förmiddagen) så blev det en tur till ridhus i regnet.. Hatade mig själv för att jag väntade in regnet innan vi skulle åka iväg. Resultatet av det blev en halvblöt Brian (tur han torkade fort). För att skona oss och prylarna från regnet så var jag bekväm och sadlade Brian hemma i stallgången - på med nya fleecetäcket som ja köpte från hööks för 99:- ovanpå å sen raka vägen ut i släpet. För att bli så lite blöta som möjligt å slippa hålla på med sadeln ute i blötvädret när vi kom fram.

Iaf så var det Biggan träning fortfarande samt att vi fick trängas med en ponny ;) .. Lyx ändå! Å bra träning för Brian. Han blev inte rädd för någon av de två hästarna en endaste gång. Visserligen var det inga riktiga närmanden heller men jag inbillar mig att döma efter Brians beteende på slutet är att han inte är lika skrajsen för andra hästar längre. Hoppas det håller i sig :)

Iallafall så började vi att värma upp lite lugnt. Brian hade dock lite problem idag med att slappna av och släppa till och trippar gärna å tycker att vi hellre ska fatta galopp.. Galoppen idag var bra igen! Sjukt nöjd. Fick till bara helt okej avsaktningar från galopp till trav och vågade mig till och med lägga upp stigbyglarna (för första gången?) å travade utan samt provade på att göra en galoppfattning.. Men fan så svårt att sitta ner tillbaka i sadeln när jag inte hade några stigbyglar? Undra om vi ska börja köra utan stigbyglar mer så jag kanske får en bättre sits och hållning i galoppen? Iaf så fick vi till en jättefin avsaktning även då. Det tar sig sa mordbrännarn!

Jobbade även Brian lite utåtställd i båda trav och galopp och avslutade galopparbetet med lite förvänd galopp som även den gick jättebra. Började med förvänd galopp med halvt igenom och ut i nya varvet i den förvända och galopperade på halva ridhuset (fyrantsspåret) och avslutade sedan den förvända galoppen med att gå något varv på en 20 meters volt innan vi återigen böt varv till "rätt" innan vi gjorde ett avbrott och saktade av!

Efter galopparbetet var Brian bättre i traven och vi kom någorlunda överens. Provade även att göra travlängningar. Brian vill gärna köra upp huvudet. Upp eller fram och gärna pinna på istället för att öka stegen.. Alternativ göra en fuling och slå om till galopp. Men vi lyckades få till en ökning som jag blev så jäkla nöjd med! Den skulle vi ha haft i Lb1an sist ;) Glada och nöjda åkte vi hem idag. Invigde även fleecetäcket som jag fyndade på hööks för 99:- i juni (om ja inte minns fel). För visst är han snygg i det? ;)) -->
 
När vi var klar med ridpasset upptäckte jag att jag ridit som fan idag eftersom det nötts hål i hel-skoningen på mina ridbrallor! Hej och hå! Tur det var mina copperfield ifrån ullared som jag redan råkat rivit upp ett litet hål i knät på. Nu fick jag en anledning till att slänga dom. Nu har jag bara sisådär, 4 ridbyxor kvar att avverka innan jag kan investera i ett par nya.. Onödigt att köpa nya när man redan har dugliga :-) *ekonomisk*


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0