Lokal dressyr Svärdsjö 1/8-2013

Idag blev det dressyrtävling i Svärdsjö. 17.17 skulle jag starta så vi lastade och åkte vid klockan 14.30 för att ha god tid på oss. Brian skötte sig jättefint i släpet och jag riktigt stolt! Började framridningen i god tid idag. 1 timme före start så satt jag på hästryggen. Detta med planering för att få Brian lugn och avspänd. 

Brian skötte sig över förväntan på framridningen. Han gjorde inte en enda tvärnit eller upp på bakbenen eller hoppa och studsa (spela över å bli rädd för alla de andra hästarna) .. Detta gjorde mig varm om hjärtat. Dock så är det en hel del protester att gå mot hand i övergångar och förhållningar vilket är grymt irriterande eftersom vi tappar grepper om allt då.
 
Tyvärr var jag lite tidsoptimist åt fel håll så när vi red upp till tävlingsbanan så red vi upp lite sent så vi hann aldrig in i collectingring utan de blev raka vägen in på banan å det kändes som att jag hade noll koll. Självklart missade vi även startsignalen eftersom dom blåste så jävla lågt i visselpipan -.- :. Ett minus till var att dom hade ponnydressyr paralellt så det var tävling på två banor precis bredvid varandra samtidigt. Brian är ju lite rädd för ponnyer men detta var han inte så brydd över å det kändes toppenskönt! Inne på banan koncentrerade jag mig på att försöka få Brian så avslappnad som möjligt. Och inte ta i honom överdrivet mycket för att han skulle slappna av eftersom han gärna spänner till i övergångar eller när ja tar i honom, upp med huvudet å gå mot handen.. Istället blev han lite för öppen i formen bitvis å jag tappade ridningen och han blev inte riktigt mellan hand och skänkel.

I mellantraven försökte jag gasa på lite mer än vi vågat tidigare, dock slutade det med att ja nästan tappade stigbyglarna samt studsade ur sadeln ;-) Provade även att ösa på mer i mellangaloppen, i vänster galopp så blev han att slå över i korsgalopp precis innan avsaktningen..  I andra varvet var det bättre :-) Måste ju våga chansa och inte försöka rida på säkra kort. Iaf så fick vi riktigt trevliga domarkommentarer som Elegant häst och potential finns, och såklart de gamla vanliga med takt, spänd häst å lösgjordhet.. Men vi jobbar på det!

Vi gjorde vad vi kunde idag och slutade på 58,793%. Personbästa om man endast räknar de ritter jag gjort för riktig domare. (räknar inte pay and ride eller clear round dressyrer där ingen "riktig" domare har dömt).
Nöjd men ändå inte. Nu ska vi tagga om till Årsunda nästa helg och då blir det 2 klasser. Känns nästan bättre det eftersom då har vi två chanser på oss och det är lättare att få Brian att släppa till så kanske alla spänningar släpper efter första klassen :)

Bjussar på lite print screens ifrån dagens ritt: 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0