Lördagstrim :-)

Efter att ha segat hela dagen (förutom gympasset på förmiddagen) så blev det en tur till ridhus i regnet.. Hatade mig själv för att jag väntade in regnet innan vi skulle åka iväg. Resultatet av det blev en halvblöt Brian (tur han torkade fort). För att skona oss och prylarna från regnet så var jag bekväm och sadlade Brian hemma i stallgången - på med nya fleecetäcket som ja köpte från hööks för 99:- ovanpå å sen raka vägen ut i släpet. För att bli så lite blöta som möjligt å slippa hålla på med sadeln ute i blötvädret när vi kom fram.

Iaf så var det Biggan träning fortfarande samt att vi fick trängas med en ponny ;) .. Lyx ändå! Å bra träning för Brian. Han blev inte rädd för någon av de två hästarna en endaste gång. Visserligen var det inga riktiga närmanden heller men jag inbillar mig att döma efter Brians beteende på slutet är att han inte är lika skrajsen för andra hästar längre. Hoppas det håller i sig :)

Iallafall så började vi att värma upp lite lugnt. Brian hade dock lite problem idag med att slappna av och släppa till och trippar gärna å tycker att vi hellre ska fatta galopp.. Galoppen idag var bra igen! Sjukt nöjd. Fick till bara helt okej avsaktningar från galopp till trav och vågade mig till och med lägga upp stigbyglarna (för första gången?) å travade utan samt provade på att göra en galoppfattning.. Men fan så svårt att sitta ner tillbaka i sadeln när jag inte hade några stigbyglar? Undra om vi ska börja köra utan stigbyglar mer så jag kanske får en bättre sits och hållning i galoppen? Iaf så fick vi till en jättefin avsaktning även då. Det tar sig sa mordbrännarn!

Jobbade även Brian lite utåtställd i båda trav och galopp och avslutade galopparbetet med lite förvänd galopp som även den gick jättebra. Började med förvänd galopp med halvt igenom och ut i nya varvet i den förvända och galopperade på halva ridhuset (fyrantsspåret) och avslutade sedan den förvända galoppen med att gå något varv på en 20 meters volt innan vi återigen böt varv till "rätt" innan vi gjorde ett avbrott och saktade av!

Efter galopparbetet var Brian bättre i traven och vi kom någorlunda överens. Provade även att göra travlängningar. Brian vill gärna köra upp huvudet. Upp eller fram och gärna pinna på istället för att öka stegen.. Alternativ göra en fuling och slå om till galopp. Men vi lyckades få till en ökning som jag blev så jäkla nöjd med! Den skulle vi ha haft i Lb1an sist ;) Glada och nöjda åkte vi hem idag. Invigde även fleecetäcket som jag fyndade på hööks för 99:- i juni (om ja inte minns fel). För visst är han snygg i det? ;)) -->
 
När vi var klar med ridpasset upptäckte jag att jag ridit som fan idag eftersom det nötts hål i hel-skoningen på mina ridbrallor! Hej och hå! Tur det var mina copperfield ifrån ullared som jag redan råkat rivit upp ett litet hål i knät på. Nu fick jag en anledning till att slänga dom. Nu har jag bara sisådär, 4 ridbyxor kvar att avverka innan jag kan investera i ett par nya.. Onödigt att köpa nya när man redan har dugliga :-) *ekonomisk*


 

Film: Lc1 Falun 24/8-2013

 
 

Efter tre dagar vila

.. så blev det en tur till STORK på morgonen. Dressyrgrejorna på såklart. Brian var inte på sin bästa sida idag. Kan visserligen förstå det efter 3 dagars semester så att den lilla sprickan i ena mungipan skulle få läka lite. Brian var svår att få runt skänkeln så började passet med att värma upp i serpentinbågar med skrittövergångar samt volter i bågarna emellanåt (tror det är min favorituppvärmnings-övning). Därefter körde vi på med lite galopparbete i båda varven. Brian kändes jättefin! Sådär "klick" bara. Han galopperade lugnt å fint och jag jobbade honom utåtställd med löns innertygel och styrde honom på volten för ytterskänkeln. Kanonkänsla verkligen! Kunde även få till mycket bra avsaktningar till trav i båda varven". Vilken WOW-känsla! :-) Galopp, galopp, GALOPP, trav! .. Catching!

Travarbetet var jag inte lika nöjd med. Brian blir lite trippig och stötig. Blev dock lite bättre på slutet. Är väl antagligen på grund av att han är taggad i vanlig ordning. Nöjd med passet iaf eftersom galoppen kändes tok-bra! Nu längtar jag som en tok att vi ska kunna trimma vidare att få Brian mer samlad med bra tryck i bakdelen. Å detta SKA vi fixa i vinter! Hej och hå vad vi ska jobba vidare! Å en massa förvänd galopp!
 
bild ifrån Falun förra helgen..
 
 

Första skoldagen

Det känns som att mitt liv har tagit en helt ny vädning nu. Idag var första "riktiga" skoldagen. Det kändes verkligen toppen! Jag har nu gjort första "labben" som eg bara var jättesimpel. Det gjorde att jag inte börjar förens kl 13.15 imorgon :) Då ska vi ha föreläsning på eftermiddagen. Efter skolan idag så gick Fredrik och jag på stan och käkade lunch på nian och därefter gick vi ut å spanade efter nya väskor. Fredrik behövde en ny till skolan att ha datorn i och jag själv behövde en större handväska. Ack vilken beslutsångest. Valde mellan om jag skulle ha en väska där min dator får plats eller om jag bara skulle skaffa mig en vanlig handväska och låta en datorväska bli ett senare problem - vilket så fick bli. Hittade en relativt stor handväska där jag kan ha mina böcker (tyvärr lite dåligt med fack - ett litet på insidan och sedan var hela väskan ett fack om man säger så) .. Men den såg helt okej ut och jag får plats med rätt mycket där i. Praktiskt och bra. Kostade bara 249:- vilket var överenskomligt. Vi ska ju till Thailand snart och då kommer jag troligtvis hitta fler lämpliga väskor där. Kanske en med plats för dator? Det kan ju faktiskt vara riktigt praktiskt :)

Annars då? Brian har fått vila nu. Idag blir det 3.e dagen. Han har fått en liten spricka i mungipan igen så tänkte att den skulle få vila ifrån bett för att rida ut på en överpigg Brian på hackamore - det kan inte gå annat än helt galet. Troligtvis skulle vi slå ihjäl oss båda två, vilket jag hemskt gärna vill undvika i den mån det går.
 

Tidningskändisar :-)

Idag är Brian och jag tidningskändisar i GD och Arbetarbladet :-)

 
 

Sista dagen!

Då var dagen D här! Nu har jag avverkat mina sista 9,5 timmar som månadsanställd och har nu mera gått över på tjänsteledighet - för på torsdag börjar jag plugga på heltid!! så grymt taggad!!!!!! :'D
Det är såklart även blandade känslor. Jag har inte en aning om vad som egentligen väntar.
Om jag kommer förstå ett skvatt av det vi håller på med eller så??  Jag har ju inte en blekaste aning! Men det är med stora förhoppningar att detta kan bli starten på ett nytt liv. Jag ska börja med att kombinera det med att - ha häst och hoppas att det går ihop :-)

Annars kanske Brian lär tvunget bli utlånad på foder? Well see.. Jag hoppas på att kunna hålla på med mitt absolut största intresse som ja brinner för och som verkligen sätter guldkant på tillvaron. Så tills vidare så är jag inställd på det. Vi får se hur det känns när jag kommit in i det lite mer. Vet många som lånat iväg sin häst när det blivit dags för plugg av både ekonomiska och tidsmässiga skäl. Men jag vet också dom som har haft häst under tiden dom pluggat. Så vi får se hur det blir att se ut för min del när det gått en tid.

Det var ett tag sedan nu :-)

Men idag åkte faktiskt Brian och jag ner till ridklubben och hoppade lite på uteridbanan. Varmare än jag hade trott var det och Brian blev riktigt svettig trots att vi inte höll på så länge eller så avancerat. Hoppade på små pyttehinder och tränade lite reglage om man säger så. Brian hade förmåga med att hamna i korsgalopp å utan rytm med benen överallt. Märktes att vi inte hoppat så mycket och att vi faktiskt behöver en liten smula av det ibland också. Ska försöka hoppa en gång till denhär veckan och en gång nästa. Körde en övning enl bilden nedan (de röda pilarna).. Jag kom i höger varv och vi vände in på ett räcke, vidare i en båge över ett till räcke (som vi sedan satte upp till en oxer), och sedan över ett räcke å fortsatte i höger varv. Emellanåt, eller ja.. rätt ofta i början fick jag lägga volter mellan hindren så att Brian inte bara blev en sprattelkuse däremellan, så vi hittade rytm igen. Och då blev det lite bättre.
 
Vi avslutade sedan med att lägga till en till oxer (den blå pilen) dock så drog Brian hela tiden åt vänster istället för att hoppa mitt över. Så som avslut så koncentrerade jag mig att få Brian att hoppa på mitten eller mer till höger av hindret och Brian hade inte riktigt samma åsikt som mig så jag fick trycka på med vänster skänkel samt styra hela vägen över hindret - och ÄNDÅ skulle han dra å glida mot vänster.. (vet inte om de handlar om att däcket som stod under stod mer åt höger?) Jäkla ideer iaf.. Slutligen så kom vi okej rakt på hindret också la vi ner där. Inga direkta höjder hoppade vi idag men det behövdes inte heller. En tanke jag hade tidigare var att åka på våran hemmatävling i jäderfors och hoppa de två lägsta klasserna bara för att för skojs skull och jag vet att Brian skulle uppskatta det. Vi får se hur  vi gör med den saken.
 
 
 

En teori?

Har haft lite funderingar kring Brians beteende.. Alla vi som känner honom vet ju att han inte har alla indianer i sin kanot. Han har stått snällt i släpet alltid förut men vi vet ju också hur lätt han flippar ur för minsta lilla..
Och nu på slutet har han stått okej korta sträckor.. Och igår stod han helt okej från storvik till falun. Däremot när vi skulle hem så stod han å dummade sig hela vägen hem.. Tanken slog mig då en vän berättade att hennes häst kunde vara likadan. Och att det då troligtvis handlade om (på hemvägen) att hästen var trött och blev då irriterad och protesterade på att stå i släpet eftersom det är jobbigt när den ska hålla balansen osv...
Kan det vara så att Brian tjurar ur för det - delvis iaf? Nötterna förstår ju inte att det blir 711 gånger jobbigare att hålla balansen plus att bråka! Nåväl, ingen har ju anklagat hästar för att vara smarta så. Iaf inte min! ;) Nåväl, det var iaf en teori.. Sen sitter det ju i lilla huvudet också. Brian älskar nämligen att skrapa med framhoven..
  • När han står i boxen å vill ha mat
  • När han står på stallgången å ska sätta på täcke/efter ridturen innan han ska få gå ut igen
  • I hästtransporten
  • I hagen så fort han ser mig eller någon annan ibland..
Brians skor är ALLTID utslitna i tårna fram.. Så hovis får byta och slå på Brian nya skor i princip varje nyskoning..

Bilder från Falun 24/8-2013

Alla bilder är fotade av Martina Jansson
 
 

Ny dag - nya tag

Efter lite blandade känsor från gårdagen så tog vi nya tag idag. Funderade först på om vi skulle ta oss till ridhuset och trimma igenom lite men tänkte sedan att Brian skulle få chilla lite så det blev en morgonskritt i 8 tiden på morgonen. Både uppskattat av både mig och Brian. Ro för själen. Nu ska Brian få ta det chill i några dagar, en vecka.. Försöka göra mest roliga saker.. Ev åka ner till Stork och hoppa lite. Det tror jag nog han skulle uppskatta :-)

En bra grej är ju att ja fick reda på från Bengt att nu på onsdag så kommer det stå om Årsunda Hk's dressyrtävling i ridsportsidorna i gd och arbetarbladet och då blir Brian och jag med! Superkul!
 
 

Falun 24/8-2013

Ja vad ska man skriva om dagens tävling? Resan dit gick jättebra. Brian stod snällt större delen av resan vilket var helt underbart! Vi kom dit i lagom tid. Dock när det var dags att klä på både mig och häst upptäckte ja till min stora fasa att mina vita roeckl grip ridhandskar inte var med... Jag hade missat att packa ner dom eftersom ja fick för mig att ja la dom i hjälmpåsen tsm med hjälmen... Men icke, så de blev lite akut ner på ridsportaffären (tack och lov hade svedens gård en sådan!). Där hittade jag ett par vita ridhandskar som var okej.

I lc1 så körde vi på säkra kort och slutade på 64,44%. Jag var inte nöjd och jag var absolut inte missnöjd. Det var dessutom hårt motstånd.. Men det kändes liksom bara som att vi hade kunnat gjort mer och satsat lite men valde att köra den lugna vägen till poäng.
 
VI fick helt okej domarkommentarer men domaren skrev också att dom ville ha lite mer tryck.. Så då tänkte jag - visst det ska hon få! Brian fick stå på släpet i 30 min å äta å dricka innan det var dags att klä på oss på nytt inför Lb1. Försökte ta en kort framridning som sist för att inte få Brian trött... Dock så funkade inte knapparna som dom skulle.. Brian var oengagerad och ofokuserad på sin uppgift och hur jag än försökte på framridningen så gick det inte riktigt.. Så försökte ta lite lugnt när det var ett ekipage före oss för att sedan kräma ur honom inne på banan istället. Dock fungerade det inte och vi slutade på 55,51% och slutade på sista plats av 12 stycken... Kasst och jag var så besviken! För Brian orkade med att bråka i släpet hela jävla vägen hem... Det orkade han tydligen, men inte arbeta i 3-4 minuter inne på dressyrbanan.. Sjukt irriterande..Så ovärt..

Blev några bilder. Martina Jansson är fotograf! (Victorys gamla medryttare) Jättetack! Hoppas på några fler fina bilder! :-)

Eg ska man inte vara missnöjd men de är sjukt irriterande när Mr B vissa gånger orkar hur mkt som helst.. Men när han inte känner för det då stänger han av å blir lite drama queen och är helt plötsligt jättetrött.. Sedan vet jag att jag ställer högre och högre krav på oss för varje dag som går. MÅL kallas det. Och jag blir sjukt irriterad när jag vet att vi kan bättre!
 

Vänder och gör något bra :)

Blev ett sent pass i ridhuset, om än inte lika sent som gårdagskvällen. Vi möttes upp av Patricia och Spaniz på stork då lektionerna slutade och vi hade lyxet med hela ridhuset för oss själva :-) Sköönt! Fredagsmys på hög nivå!
Jag kan ju säga att jag hade gårdagens "trim" i bakhuvudet vilket var en ren katastrof..

Idag däremot kändes Brian jättefin när vi joggade fram. Mjuk och formbar. Och därefter fick vi lite vägledning av Patricia och vi körde igång och började med mellantraven snett igenom, arbetstrav på kortsidorna samt mellantrav på långsidorna.. Fokusen låg på att hålla Brian kort i lugnt tempo på kortsidan för att sedan kunna skotta på lite i mellantraven och öka utan att släppa iväg honom och att han inte bara skulle bli springig. Överföra den lugna samlingen på kortsidan till att öka steglängden snett igenom och försöka se till så att inte den långa halsen släpps fri :)
 
Därefter fokuserade vi lite på mellangaloppen men till att börja med så körde vi lite samling på galoppen på en 20m volt. Kändes riktigt bra, om än att Brian tyckte det var skit jobbigt. Men tillslut satte vi den okej och fick någon hyfsad övergång till trav också.

Sammanfattningsvis så är jag supernöjd med ikväll. Det lilla från Patricia som behövdes för att känna att man har Brian där han ska vara och att jag är där jag ska vara. Nu har vi en bra feeling tills imorgon och har gjort det vi har kunnat för att förbereda oss. Nu får vi hoppas att vi har flyt, en lugn och avslappnad framridning så vi kan göra rätt för oss inför domaren. Så taggad! Nu är det dags att börja plocka fram tävlingskläderna å förbereda för morgondagen - å stupa i säng!
 
 
 

Vetefan?!

Blev en tur till ridhuset ikväll. Däcket funkade fin fint (tack ännu en gång familjen Norring för hjälpen)! En annan grej är att mina däck jag beställde i söndagsnatt lite sådär i akut panik kom idag på förmiddagen! :-) Vilken lycka! Ska byta lite senare! Nu får mina däck som sitter på rulla några mil till innan jag byter :)

Själva ridningen idag gick inte speciellt bra.. Började på uteridbanan bland alla hinder och vipps är det nån biljävel som tutar på E16 när vi är på kortsidan så Brian verkar tro att de lät någonting ifrån ett "däck?" på åkern eller någonting annat. vete tusan... iaf så Spände han järnet och det gick inte å rida på den sidan av ridbanan längre..

När jag väl fick komma in i ridhuset efter lektionerna så skulle det harvas på spåret eftersom dom inte skulle ha tid med det imorgonbitti samt djupharva... Fine tänkte jag det gör ingenting.. Men fan vilket värdelöst underlag.. Brian blev helt oridbar där inne då det blev jättedjupt och tungt (vilket jag inte trodde från början skulle bli några problem).. Men det gick verkligen inte att rida så det slutade med att Brian och jag lackade ur på varandra.. När vi väl åkte hem så hade vi inte fått igenom ett skit som vi skulle...

Verkar lovande inför lördag nu! Yey! Aldrig mer en vecka med såhär många uteritter... det funkar liksom inte.. max 2 per vecka... Resten av dagarna måste tillbringas i ridhuset så Brian får aktivera sin hjärna ordentligt å inte fokusera på så mycket annat som saknar betydelse.. Nä fy, mår riktigt kasst över kvällens prestation som landade på sisådär 0?.. Fick ingen feeling alls. Spänd häst som inte hade någon rytm alls i kroppen, gick mot handen en hel del å de blev mkt dragkamp... Nä god natt... Zzzz

 

Första litteraturen beställd :)

Idag gjorde jag beställningen av litteratur till de två första kurserna.. Gick på sammanlagt ca 1050:- .. ! Men men! Mer taggad nu än någonsin!! 2 arbetsdagar kvar! Imorgon och tisdag - sen smäller det :-D
 

Undra som flundra

Tanken slår mig.. När Fredrik å jag är klar med studierna om tre år.. Om man inte skulle ha tagit sitt pick och pack å flyttat iväg till USA eller något? Va håller en kvar här eg? "Familj" känslan försvann för flera år sedan... Ja, en framtid någon helt annanstans tåls helt klart att tänka på. Fredrik skulle nog ta den chansen bara jag gav lillfingret åt det! Ja va fan man lever bara en gång!


First dag!!

Introduktionsdag på högskolan idag. Massa nya ansikten. Fick lite mer information om kursen och kursstarten vilket var på torsdag nästa vecka. Dvs blev det att jobba även på tisdag så nu blev inte fredag min sista dag :)

Lite tid tsm med Fredrik, lillebror å lindorf idag varav tre av oss är ny studenter för iår :) blir nog bra de! Nu ska ja jobba klart 1/4 arbetspass som jag har kvar! Så blir de att sova hos Lena inatt. Min ledstjärna i mitt liv <3 vet inte hur ja skulle vara idag om du inte funnits i mitt liv. Tack tack tack!

Men först lite kvalitetstid med syrran eftersom Lena jobbar ikv :) antagligen har jag somnat innan hon kommer hem också. Känner mig tvär-död idag! Zzzzz..


HALLÅ NELLIE!!!!

Jag har letat dig emellanåt på s.s och bdb osv.. Men de går ju inte å hitta dig. När du nu äntligen har hittat mig så kan du väl skriva din mejladress eller något så ja vet vart man kan få tag på dig någonstans?! ;)

 

Åsikter

Det enda som verkade fungera på den stora röda var tydligen backen idag.. Så fort det inte passar herrn så slår han i backen och backar okontrollerat och kan avsluta med att resa sig i protest om jag inte släpper ut tygeln så lång som han vill.. Känns som att han har börjat ha lite nya åsikter om VEM som ska bestämma? Tydligen lärde han sig ingenting av när vi slog över sist då han stod på bakbenen och tappade balansen och ramlade baklänges med mig på (Y) Älskade häst! Brian i ett nötskal. Känns som att han behöver ridas igenom ordentligt i ridhuset några dagar så han får utlopp för all energi, och även kanske ta någon dag och hoppa lite. Det har ju som sagt inte funkat nu några dagar att åka till ridhuset eftersom släpet stått med punktering. Nu idag efter jobbet däremot så hämtade jag upp mitt däck hos Ingela då hennes karl fixat det åt mig! Jättetack! <3 Nu kanske vi kan ta oss till ridhuset tors-fre innan tävling och hoppas på bättre ridbarhet då.

Men det är bara när vi rider ut som han är såhär extrem som jag skrev tidigare med starka åsikter. Letar saker att skygga för å spänna järnet för.. Försöker rida honom framåt å han bara skiter i en... Åh, nä fy, nu lär ja lägga mej och tagga om för en ny och förhoppningsvis bättre dag.. Får trösta mig med att han är jävligt underbar när han sätter den sidan till!
 

Om Murgårdens Amber

 
Murgårdens Amber
f.1998
e.Scrafton Night OWL
Welsh mountain

Gulbrun, bläs, 2 strumpor


Amber var min första "riktiga" egna ponny. (hade en shetlandsponny före) Men det var på Amber som det blev mer seriös ridning. (och såklart busridning) Fick honom som unghäst och jävlar vilket sjå jag hade med honom. En riktig liten satunge var vad han var. Backade in i buskar tills grenarna petade mig ur sadeln och därefter drog han järnet. Jag fick Amber när jag var 11-12 om jag inte minns fel. När jag var 14 såldes han. Jag kämpade i flera år med denna lilla ponny och när han väl började bli utbildad och riktigt ridbar så blev man får lång :( Kommer så väl ihåg bland de sista kvällarna han var "min" så skrittade vi ut barbacka i snön och jag grät och grät och lovade att någon gång ska han få komma hem igen.. Jag hoppas det blir så en vacker dag.


Bilden ovan är tagen 2001 eller 2002. tyvärr är jag osäker.
Mig och Amber till vänster och Johanna och Delisia till höger.
 

Brian BUS i hagen :)

Tror herrn uppskattar när matte kommer och livar upp stämningen lite.. Massa bus! :-)
 

EN månad sedan

Snart är det en månad sedan vi slog över i skogen. För er som inte har hängt med i svängarna så hade Brian och jag delade meningar om vart vi skulle gå någonstans när vi var ute och red i skogen. Jag tyckte vi skulle gå över en liten vattensamling och fortsätta efter stigen medan han tyckte vi skulle vända- och drama queen som han är så gjorde han ju saken till något mycket större än vad det egentligen var. Han for hit och dit mellan träden och det hela slutade med att han stod på bakbenen och tappade balansen och ramlade baklänges med mig på. Som tur var så lossnade ena stiglädret och jag glad ur sadeln och landade på fötterna och Brian slog ner på rygg bredvid mig. Det hade kunnat gått hur illa som helst med krossade ben, kotor och inre blödningar men vi klarade oss bra och jag med ett litet rivmärke på armen.

-Kan ju även säga att jag satte tbx stiglädren och hoppade upp igen å fortsatte tjafsa med honom tills han gick över det där lilla vattnet - JAG vann igen! Men ibland funderar man hur det hade gått om det inte gått sådär. Det hade ju faktiskt kunnat gått annorlunda. Brian hade kunnat bryta ryggen och för mig hade det nog kunnat gått likadant. Och ingen hade hittat oss för ingen visste vart vi hade ridit någonstans.

Snälla rara kommentarer som gör en glad :)

Ibland behövs det inte så himla mycket för att göra en annan person glad. Fick en väldigt snäll kommentar på denna hoppbild när jag la upp den i en "häst-Dv-grupp".
Nämligen denna kommentar: Prydlig fin sits och följsamhet över hindren har du verkligen måste jag säga. :)
 
Jag blev jätteglad!

 
 

Då VS Nu

Mycket har hänt med oss som ekipage sedan jag tog över Brian 2009. Här har jag varit ambitjös å försökt tagit fram lika-i-steget-bilder för att jämförselsen ska bli så rättvis som möjligt..

 
 

Problem är till för att lösas :)

Tack Pernilla för tillåtelsen att låna ridbanan av dig nu fram tills att jag fått nya däck till släpet å fixat punkteringen! Så idag tog Brian å jag en skrittur dit. 30 min dit, 30 min på banan och 30 min hem. Trodde Brian skulle flippa ur av bråten som låg bredvid ridbanan, i form av lite murbruk, cementblandare, å bråte. Men Brian tittade bara ytterst lite. Gjorde ett avbrott på långsidan i galoppen en gång, men annars skötte han sig och lyssnade faktiskt på mig :-) Vi fick igenom lite grann men när solen kom fram lite mer började han störa sig på flugorna eftersom jag inte hade någon huva på honom idag. Så då valde vi att avrunda :)

Helt okej ridpass idag. Kändes skönt att få ha trimmat lite på banan även fast det inte är riktigt samma feeling som för några dagar sedan. Men man har ju blivit så bortskämd. Jag har blivit en liten dressyrfjant som helst rider i ridhuset!! Får jag välja mellan ridbana och ridhus blir det ridhus! Usch, jag har också blivit dressyrskadad!

 

Ny bloggdesign :-)

Ny bloggdesign! Finally! Började tröttna lite på min gamla.. Så har uppdaterat med ny header och nya färger samt ny profilbild :-) Kommentera gärna vad du tycker!
 

Lördagskväll

Ännu en kväll till ända.. Fredrik å jag har varit i gävle på bio. Skönt att gå på en tidigare föreställning så att man är tbx hemma i skaplig tid :) .. Filmen vi såg var den svenska filmen Känn ingen sorg. Helt okej faktiskt! Kanske inget man ser flera gånger (fast de brukar ju vara så med svenska filmer) .. Av mig får den 4/5 :-)

Sitter också och räknar ner dagarna på jobbet. Fan alltså, om precis en vecka så är jag fri från jobb och är "arbetslös" över helgen, för på Måndagen efter börjar jag skolan igen. Ska bli så himla skönt! Jag är så grymt taggad - och nervös såklart. Rädsla för att man ska vara den enda som inte fattar någonting ;-)
 

Catching!

Då hade man planerat att åka till ridhuset för lite trim! När jag svängde ut från gårdsplanen med hästen lastad så slog ja en snabb blick i backspegeln och tyckte mig ana att v.bakdäck på släpet såg ovanligt platt ut.. De blev en u-sväng å till å lasta ur å ta en uteritt hemma.. Punktering AB... :/ Vi som skulle träna inför nästa helgs dressyrtävling i falun! så nu är frågan hur ja ska göra med däck.. Köpa sommardäck å dra på och sedan köpa dubbdäck? ... Problemet är ju att det blir så fasligt dyrt om jag ska lära köpa 2 uppsättningar med däck till släpet nu på samma gång :( Inte kul! Hade ju tänkt åka på dessa däck vintern ut å bytt först till sommaren.. Men nu i och med punkteringen är de lika bra å byta ut nu istället för å laga å jävlas :( Så då är alternativet att köpa året runt däck igen å åka på dem till nästa höst å köpa dubbdäck då, så blir året runt däcken "sommardäck". :-( Men samtidigt känns det ju bättre att åka med dubbdäck på släpet... Men blir så fasligt mkt pengar på kort tid, eftersom volvon ska fixas upp å de kommer kosta på å lämna in den på verkstad.. Vette sjutton hur jag ska göra :(
 
 
 

Snygga träns

Nu har jag hittat något av mina framtida träns <3 Flera stycken nu måste jag bara välja ett av dom! Å de lär bli svårt..


Först har vi nr 1. Ett Premiera Monaco rundsytt träns med lackad nosgrimma 999:- :

Sedan har vi ett rundsytt kandar. Premiera Rome, med lackad nosgrimma. 1249:- .
 
Som nr 3 har vi ett Premiera Athena med vitfodrad lackad nosgrimma, kostnad 1099:- :
 
Som nr 4 har vi tränset Premiera Prades Kandar. 1349:-
 
SOm nr 5 är  Premiera Rome, rundsytt kandar för 1249:-
 
Som nr 6 har vi till sist Premiera  Imperia som finns med eller utan vit fodring. Kostar: 1199:-
 
 
Tänka sig, så många sjukt fina träns! Nu ska jag ta mig en riktig funderare. Ni som läser får GÄRNA skriva vad ni tycker :-) Ska ta kontakt med foretaget om kandartränsen. Om det går att ta bort remmen för stången (så som jag gjort på mitt nuvarande träns).. Hoppas :-) Att rida på kandar känns som lite överkurs för oss än så länge :P

 
 
 
 
 
 

Resterande bilder från Årsunda Hk

 Här kommer andra delen av bilderna från när vi startade i Årsunda den 10/8-2013.
Vi kom 2.a i Lc1 på 65,19% och kom 3.a i Lb1 på 65,17%. Personbästa i båda klasserna! Inte illa pinkat och Brian flippade inte ur en endaste gång! Rekord! Att ha en avkomma efter Briar och ue. Eighty Eight Keys xx är inte lätt alla gånger, men när de väl går bra så går de jääävligt bra <3 Å då är det värt alla nederlag och urflippningar man får stå ut med. Humörhästen levererade!
 
Alla bilder nedan är fotade av Linda Eriksson http://Tlol.blogg.se
 
 
 

Kärt återbesök

Idag på morgonen blev det en till till stork. Självaste mamma kom för att provrida Brian för första gången på 6 år... Fan de är jävligt lång tid. Jag själv började att skritta fram å jogga honom samt jobba igenom honom lite i sidorna och i galoppen för att han skulle vara någorlunda skärpt när gammelmatte skulle upp i sadeln. De blev inget jättehårt pass för Brian idag. Gammelmatte ville för säkerhets skull bara skritta å trava idag eftersom hon inte riktigt litar på honom sedan hur han betedde sig för sex år sedan.

 
Tror mammsen fick blodad tand och att hon kommer på ett återbesök rätt snart igen :)
 
 
 

Mål

Har börjat fundera ut lite: att träna på framöver..

  • Mellantrav - måste lära mig att sitta ner i när vi krämar på lite mer.. Något som är oerhört svårt :(
  • Mellangaloppen - det känns fortare än vad det eg går.. När jag red dressyrprogrammet så tyckte ja att vi satte den som pricken över I:et. När vi sedan kollade på protokollet å filmen.. Nä, de var ingen riktig ökning där inte.. Fan ska man ha sån stor häst för?! :o
 
Självklart ska vi även träna vidare på halter, övergångar och galoppfattningar också :-) Nu jäklar ska vi ba kö på!
 

Sjukt nöjd

Ursäkta mitt ältande.. men jag är så sjukt nöjd med min och Brians insats i lördags. Det var och blev något alldeles speciellt. Nu väntar jag på att våran bästa tränare Patricia ska få några minuter över någon dag så vi kan sätta oss ner och diskutera filminspelningarna och protokollen - vad som gick bra och vad som vi behöver träna på. :-)

Något jag är sjukt nöjd med efter att ha sett tävlingsvideorna flera flera gånger är halterna. Vi lyckades göra alla halter jättebra! Sjuukt nöjd! Även galoppfattningarna var till de bättre, 3/4 gick riktigt, riktigt bra. Och en som vi missade lite på eftersom det inte riktigt blev vid bokstaven då Brian inte tog skänkeln.. Nåväl :-)

De tävlingar vi har kvar iår är:
  • Falu Ryttarsällskap - Lc1 + Lb1
  • Österfärnebo Rk - Lc1 - Lb1
  • Storvik ovansjö Rk - ej bestämt vilka klasser än
Min tanke är att iår köra på Lc1 + Lb1 och att till nästa tävlingsår (2014) övergå och börja nosa på La1. Men, om det nu visar sig att Falun och Österfärnebo skulle gå över förväntan och det går lika bra som det gjorde nu sist i Årsunda så kliver vi nog upp redan på Stork och provar La programmet :-) Och nej, jag har inga höga förhoppningar så men jag älskar känslan av att visa att vi har kunnat. Att vi är bra! Och att i och med resultatet i Årsunda känns som att vi har klarat av ett steg i den eviga trappan och kan ta oss upp till nästa - så fort resultaten visar sig vara jämna :-) Ni ska veta hur taggad jag är för de 3 sista dressyrtävlingarna nu i höst!

 
 

"barnvakt" :-)

Idag kom småpojkarna hem till mig för att bli "vaktade" en vecka framöver när lillsyrran drar utomlands tsm med mamma, brorsan våran samt deras kusiner m föräldrar :) Så nu kommer Fredrik å jag att vara barnvakt en vecka.. Mys! ^^ Dom är så söta så! Tyvärr är det bara en av dom som syns eftersom nr 2 gömt sig i huset :P
 
 

Nyvaccinerad :)

Då har Brian och jag tagit oss en tur till Järbo på morgonen för lite vaccinering. Gick bra, förutom att dum-huvet stod å drygade hela vägen dit och hela vägen hem... Börjar allvarligt talat bli jävligt less på detta nu... Å hela ekipaget slingrar sig efter vägen eftersom han inte står still.. Nu lär jag tänka på säkerheten i första hand.. Så när jag kom hem så åkte mellanväggen i och Brian får stå smalt igen..Då står han iallafall där han står. Men vet att han kommer sparka som en jävla idiot för minsta lilla..  Det lär bära eller brista.. Har har stått supersnällt förut när han åkt smalt..
 

Bilder Årsunda 10/8-2013

Alla bilder ifrån banan är fotad av Linda Eriksson. Bilderna efter prisutdelningen är fotade av Fredrik :)
 
 

Resultat Årsunda :-)

  RESULTATLISTA RIDHÄST 10 AUGUSTI 2013 LOKAL DRESSYR     
  Lätt C:1 2008  Ridhäst  (3plac)      
             
    Ryttare Häst Klubb Procent
1   Lina Wallin For Money Högbo Ridklubb 67,22  
2   Linda Andersson Brian Föreningen Gestrike Sportryttare 65,19  
3   Hanna Skogsberg Bagheera Montana Högbo Ridklubb 63,52  
4   Erika Jäderberg Santina Österfärnebo Ryttarsällskap 62,96  
5   Sandra Karttunen-Holmstedt T-Quila Österfärnebo Ryttarsällskap 62,78  
6   Hanna Skogsberg Mr Muscle Högbo Ridklubb 58,52  
7   Maria Wedin Jonsson Florence Gävle Fältrittklubb 54,63  
8   Hanna Larsson Civic-Urban Högbo Ridklubb 53,70  
9   Catarina Helgezon Night Time Frösåkers Ryttare 49,26  
             
             
             
             
  Lätt B:1 2006 Ridhäst  (3plac)      
    Ryttare Häst Klubb    
1   Therese Olsson Just in Time Söderhamns Hästsportklubb 66,72  
2   Malin Friberg Grandymann F Årsunda Hästklubb 66,72  
3   Linda Andersson Brian Föreningen Gestrike Sportryttare 65,17  
4   Sandra Karttunen-Holmstedt T-Quila Österfärnebo Ryttarsällskap 61,38  
5   Frida Westerlund  Samba Österfärnebo Ryttarsällskap 59,66  
6   Hanna Skogsberg Bagheera Montana Högbo Ridklubb 58,97  
7   Anna Thilas Walkyria Södra Dalarnas Ryttarförening 57,59  
8   Erika Jäderberg Santina Österfärnebo Ryttarsällskap 57,24  
9   Hanna Skogsberg Mr Muscle Högbo Ridklubb 56,03  
10   Jennifer Heitala Sandalwood Högbo Ridklubb 54,66  
11   Catarina Helgezon Night Time Frösåkers Ryttare 46,03

Film: Lb1 Årsunda Hk 10/8-2013

 
 

Film: Lc1 Årsunda Hk 10/8-2013

 
 

Lokal dressyr Årsunda Hk

Jadu, jag vet inte vart jag ska börja? iaf så sov jag över imorse. Igår beräknade jag att jag skulle ha en timme på mig hemma innan ja drog till stallet. 40 min efter att klockan ringde vaknade jag.. (lyckat)... å vipps var det bara 20 minuter kvar. Glad att jag knoppade Brian igår så det behövdes inte göras :-) Behövde dock inte stressa trots att jag satt i bilen klockan 6.30 på väg till stallet, med planerad avfärd mot Årsunda ca 7.30. 

Linda Eriksson kom till stallet och åkte med mig dit. Alltid lika kul å träffa dig stumpan :-) Min favorit-järbo-bo. Vi var först på plats - såklart - vad annars? ;) Mulet men de blev snabbt bättre väder :) 
Fredrik tog egen bil så gjorde iordning Brian själv :-) Gick super. Skrittade sedan fram efter vägen och började sedan värma upp. Känner att jag fick ut mer av framridningen idag än vad jag fått på tidigare tävlingar. Vi gjorde det vi skulle så att säga. Brian har även blivit mer avspänd på framridningar trots möten med andra hästar så håller han sig i skinnet utan att flippa ur och litar på mig helt enkelt - och jag hoppas verkligen att det håller i sig så man inte får något jättemegabakslag :P För det är verkligen jättetråkigt att ha en häst som flyger i luften av att få möte efter långsidan på ridbanan. Å det är många som verkligen stryker sidan på en utan att hålla ut lite.. 

Iaf så kände jag att jag kom åt Brian mer idag. Jag kom ner i sadeln och kunde rida honom ordentligt, så gott jag kunde iallafall. Eftersom jag på tidigare tävlingar mer försökt vara honom till lags å fråga honom om det är okej så blev det jag som satte ramen idag och han ställde upp :) Iaf så tyckte jag det kändes rätt sjyst. Och istället för att lägga fokusen på att Brian inte ska fatta galopp på dubbla spår (Brian slänger gärna in baken innanför spåret i galoppfattningar - tydligen är det enklare?) .. Så fokuserade jag på en bra fattning. Och jag tycker jag lyckades riktigt bra :-) Iaf så kände jag att vi gjort vad vi kunnat när vi red ut å kände mig nöjd. Inga direkta missar utan allting flöt på bra. Domar resultatet visade också så. Vi hamnade nämligen 2.a med 65,19% vilket också är personbästa! Fantastisk känsla! 

Domarkommentar Lc1: Stor fin häst som du visar på ett bra vis! Blir lite spänd i ett av bakbenen ibland.
(det där med spänd, alltså... Hanna Åslund skulle se när brian ÄR spänd.. haha :P Detta var INTE spänt! Fast det beror ju på vad man jämför mer ;) ) 
 
Efter prisutdelning så fick Brian vila lite utan sadel. Lastade dock inte på honom eftersom det var betydligt svalare utanför än i transporten - samt att det var 1 timme kvar till nästa start. 

Till nästa klass planerade jag en väldigt kort framridning för att Brian gått på så bra innan. Blev en skritt efter vägen och sedan joggade vi lite på framridningen. Testade på några övergångar, lite halter å sånt där. Han kändes jättefin och avslappnad. Precis som jag ville ha honom så jag gav upp där och vi struttade runt å väntade in våran tur. Eftersom Brian kändes så fin så kände jag att jag kunde rida på lite mer i Lb1an. Han kändes mycket mer formbar och eftergiven.

Iaf så avslutade vi programmet med en SUPERKÄNSLA. Resultatet visade att vi hade ridit på 65,17% - så jämnt har jag aldrig ridit någon gång. Dessa procent gav oss en 3.e placering i Lb1. 
Domarkommentar Lb1: fin häst som du visar på ett trevligt sätt. Bra flyt, tänk på att forma när du rider till vänster. Lycka till!

Så nu har vi tagit våran första individuella placering i dressyr, och tog dessutom 2 på samma dag! Inte illa pinkat! :)

Bjuder på en bild ifrån idag. Fler bilder kommer då ja fått dom av bästa Linda Eriksson <3
 
 
 
 

Ajj fan

Det är nu man börjar inse att: AJJ fan! de börjar vankas höst! Det är numera 3 dagar kvar på min semester! Om detta inte ger en ångest så gör nog ingenting det! Eller jo, ska till tandläkaren å rycka ur en visdomstand nästa vecka... Eller jag vet inte riktigt vad som ger mest ångest... Jag har ju inte semestrat klart än!! Å till råga på det så verkar det ska regna mina sista semesterdagar!

Jag har släppt ut hästarna, Fredrik har dragit till skolan.. Och jag har numera röjt lite i köket. Fixat disken, slängt sopor, Städat skafferiet och städat lite vid spisen.. Så nu känner jag mig rätt nöjd med mig själv. Dock har jag inte gått igenom övriga skåp - är sån jävla oreda där eftersom allt inte får plats ordentligt -.- :.. Vi bor för trångt! Å ändå stormtrivs jag i denna lägenhet. Det är så jäkla synd bara att den inte har 1 rum till! Nåväl, vi kommer ju åtminstone att spendera 2 år till i denna lägenhet. Så länge vi båda pluggar.. Och säkert 3 år också tills jag är färdig. Sen ska vi skaffa oss välbetalta jobb och köpa oss ett drömslott med pool och stall ;-)

Nåväl, trots att hösten börja komma så har ju jag en massa saker att se fram emot.. Jag har lätträknade jobbdagar kvar å sedan ska jag börja plugga - något som jag ser fram emot så fruktansvärt mycket!! Trodde jag aldrig för ett år sedan att jag skulle se fram emot något sånt heller! :-) Å sedan drar vi två veckor till Thailand. Jag har några dressyrtävlingar kvar iår. (Årsunda imorgon, Falun, Österfärnebo och Storvikovansjö) .. Sedan så är det planerat att åka på kryssning när jag fyller 25 i november.. å de ska också bli sjukt kul! :-)

Slänger upp lite bilder inifrån lägenheten våran..  Samt på min lunch ;) Fiskpinnar, kokta morötter och fisksås :P

 

Sjuukt sugen!

Fan va dessa skor är snygga! Vill ha! Men känner mig för snål! -.- Kingsland!
 
 
 
 
 

Ridhus :-)

Idag stod ridhuset återigen på schemat. Började med att värma upp Brian i skritt, trav och galopp med gramanen lite halvlös. Efter uppvärmningen så tog jag av den helt och vi fortsatte trimma vidare. Gick helt okej idag. Dock tappar jag orken emellanåt. Nåväl, taggad som fan till lördag nu. Vi SKA ha en placering innan denna tävlingssäsong är slut!  Kunde inte vara mer beslutsam! Lc1 + Lb1 i övermorgon i Årsunda. Startar som nummer 4 i Lc1 och som nummer 9 i Lb1. De fasta starttiderna bör komma ut imorgon! Åh fan va vi ska köra på, på lördag!!!! 


 
Trött häst som alltid efter lite ridhustrim
 

HAHAHAHA

Måste bara bjuda på denna.. Jag seriöst dör av skratt.. Vilken jävla stackare xD 
 
 

Knölsvan?

Vet inte om Brian håller på och transformerar om sig till en knölsvan??

Nedanför nosgrimman på nosryggen har Brian fått en utbuktnad? En knöl?... Klantpuckot har väl slagit i huvudet i något som alltid. Inte första och absolut inte sista gången... Men jag HOPPAS på att det är ett jättemyggbett som försvinner! Jag vill inte att min häst ska ha en ful knöl mitt i huvudet i all evighet :-(
 
 

Antagningsbesked!

Idag kom det nya antagningsbeskedet ifrån högskolan. Och jag är numera struken från basåret och ska tillbringa de närmsta tre åren på samhällsplanerar programmet! :-D De kommer bli awsume! Dock tror ja de kommer bli väldigt svårt! :O vet inte alls vad som väntar mig!

Sedan ligger jag ju såklart fortfarande som reserv på kandidatprogrammet i utredningskriminologi och där gick jag från 350:ionde reserv till 159.onde reserv. Det är en halvering :-D coolt! Dock har jag nog ingen chans på att komma in på detta i höst. Sedan om man ska tänka framtidsmässigt så ligger det nog mer pengar i samhällsplanerarprogrammet än vad det gör i kriminologi programmet om man ska tänka på lönen på ett framtida jobb efter skoltiden :-)


Blev påmind igår :-)

Som jag sa på en tävling förra sommaren som jag själv hade glömt att jag sa.
Tyckte det var rätt väl valda ord utav mig så jag måste bara dela med mig utav det!

Iallafall så hade jag mitt gamla tranesläp då, min gamla boggievagn som jag köpt själv för egna pengar såklart. Jag hade lastat ur Brian och stod utanför släpet med honom då det kom någon tjej/kvinna å gick förbi som yttrade sig till mig om att jag hade ett för litet släp för min häst. Vad svarade jag då?
- Man åker i det man har råd med! (punkt och slutdiskuterat) , kvinnan yttrade sig inget mer eller svarade inte emot utan gick vidare.

Nu har jag däremot uppgraderat mig, E-körkort och ett större boggiesläp till Brian (ett begagnat).
Men såna där kommentarer är så himla onödiga. Det är inte alla som har råd. Och oftast skulle jag tro så är det bortskämda "snorungar" i min egen ålder där mamma och pappa har betalat å köpt en dyr tävlingshäst, skaffat ett E-körkort för att skjutsa på sin vuxna unge, samt köpt ett stort och flådigt släp av senaste modell som kan fälla en sådan onödig kommentar. Folk som fått kämpa sig fram själv för att köpa sin utrustning, släp, bil, e-körkort, häst med egna pengar vet vad jag snackar om! Och oftast har man inte något högbetalt jobb heller.. 

Tack för ordet!
 

Helkväll i ockelbo :-)

Och nu landar man hemma i soffan. Fy attan vad kallt  det är vissa kvällar just nu. Har precis matat min hungriga ponny såhär vid kl 23. Hungrig som alltid. Ikväll har jag spenderat tiden hemma hos Jonas och Camilla, och innan det tog jag en fika i Ockelbo med Åsa och Rebecca. Himla kul å se Åsa igen. Hon är enormt saknad! Även Rebecca som ja inte känner så bra verkar ju vara en hur skön tjej somhelst! Lär bli utgång snart med dom flickorna! Vore hur kul som helst! :-) 

Grillningen var suverän idag. Camilla skötte grillen som om hon aldrig gjort annat. Sedan blev det lite diverse prat hela kvällen. Riktigt trevligt. Pratade lite om allt mellan himmel och gjord. Kändes skönt att beblanda mig bland lite vänner. Tiden räcker ju knappt till för mig numera känns det som. Är mest i stallet. 
 

Ingen bra dag..

Blev en uteritt på fm när ja hämtat hästarna hem ifrån betet.. Brian var rätt slö så fick sitta å jaga lite liv i honom. Ändå är han ute på nätterna och inne på dagarna när det är varmt just nu.
Brian tjurade ur rejält iaf... Bara emot handen hela tiden å försöker slå sig fri, speciellt i galoppen i fattningen. Jag håller emot å då tjurar han ur å slår på stopp istället å fortsätter försöka slå sig fri. När han inte lyckas så lägger han i backen istället och backar hastigt bakåt , ner i diket om det är så - helt utan kontroll..

Ibland blir ja jävligt less -.- Sur häst + en sur ryttare tillslut, lovely ridtur! älskar att vara hästmänniska ibland!

När vi kom hem igen var Brian dyngsur av svett efter alla ifrågasättningar.. Å när han höll på, spelade ingen roll hur mkt jag än skänklade så sket han i mig totalt... Sånt får det verkligen att koka i huvudet på mig -.- ... blä.. Hoppas på bättre fortsättning av dagen och nya tag tills imorgon!
 

Soliga dagar

Soliga dagar och man känner sig en aning bättre tills mods. Tyvärr så finns det även människor runt mig som tar oerhört mycket energi och gör mig ledsen.. Dessa människor ska jag sålla bort för att göra mig själv en vältjänst för att må bättre. Mitt liv, mina val.. Jag lever mitt liv som jag vill leva det och inte som någon annan vill att jag ska leva det.

Slappdag

Varmt som sjutton. Idag har man inte gjort så speciellt mkt. Lite trött å seg sedan igår. Blev till att hämta hem hästarna ifrån betet och sedan så fick dom stå inne under de varma timmarna. Skönt för dom. Jag själv åkte tsm med Fredrik in till valbo där han skulle köpa FIFA 13 för att grabbarna skulle ha FIFA turnering hemma hos oss ikväll (vilket dom har just nu) .. Båda fläktarna har fredrik gömt undan förra hösten å vi hittar dom inte i förrådet så just nu luktar det APA här eftersom luften står still (kommer omöjligt kunna sova inne inatt utan ja tillbringar nog min sömn i soffan ute på balkongen :-( Spyr!

Inge rida idag.. Varmt som attan. 

 

Ska jag någon gång...

... göra en tatuering (jag är helt emot tatueringar) så kommer det att bli denna text:


det är nästan så att jag känner mer för att göra det än emot just nu..

Sov gott min prins <3

Nu har dom ändrat på ASVH på Victorys "sida"/blup index. Istället för att det bara står vilket år han är född så står följande: 1995-2013, samt att dom ändrat så att ägare - fältet är tomt..

Evigt saknad är du min vän. Kan inte tänka på dig utan att tårarna kommer..  Fick inte en jävla chans att säga farväl åt dig, ingen förvarning ingenting utan blev utanförhållen totalt.. Är något på g å blir sämre å sämre KAN MAN höra av sig å säga att han börjat bli sämre å sämre och att han inte kommer bli kvar så länge till så om jag vill träffa honom så bör ja åka ner snart nog.. Men inte ens det!!!! Inte ens en bit av din svans som jag var lovad sedan flera månader tillbaka som hon skulle skicka till mig på posten så jag kunde göra ett armband och på så vis alltid ha dig hos mig, inte ens det fick jag. Besvikelsen är så jävla grym och den torterar mig.. Så, nu fick jag säga det..
 
 
 

Lokal dressyr Svärdsjö 1/8-2013

Idag blev det dressyrtävling i Svärdsjö. 17.17 skulle jag starta så vi lastade och åkte vid klockan 14.30 för att ha god tid på oss. Brian skötte sig jättefint i släpet och jag riktigt stolt! Började framridningen i god tid idag. 1 timme före start så satt jag på hästryggen. Detta med planering för att få Brian lugn och avspänd. 

Brian skötte sig över förväntan på framridningen. Han gjorde inte en enda tvärnit eller upp på bakbenen eller hoppa och studsa (spela över å bli rädd för alla de andra hästarna) .. Detta gjorde mig varm om hjärtat. Dock så är det en hel del protester att gå mot hand i övergångar och förhållningar vilket är grymt irriterande eftersom vi tappar grepper om allt då.
 
Tyvärr var jag lite tidsoptimist åt fel håll så när vi red upp till tävlingsbanan så red vi upp lite sent så vi hann aldrig in i collectingring utan de blev raka vägen in på banan å det kändes som att jag hade noll koll. Självklart missade vi även startsignalen eftersom dom blåste så jävla lågt i visselpipan -.- :. Ett minus till var att dom hade ponnydressyr paralellt så det var tävling på två banor precis bredvid varandra samtidigt. Brian är ju lite rädd för ponnyer men detta var han inte så brydd över å det kändes toppenskönt! Inne på banan koncentrerade jag mig på att försöka få Brian så avslappnad som möjligt. Och inte ta i honom överdrivet mycket för att han skulle slappna av eftersom han gärna spänner till i övergångar eller när ja tar i honom, upp med huvudet å gå mot handen.. Istället blev han lite för öppen i formen bitvis å jag tappade ridningen och han blev inte riktigt mellan hand och skänkel.

I mellantraven försökte jag gasa på lite mer än vi vågat tidigare, dock slutade det med att ja nästan tappade stigbyglarna samt studsade ur sadeln ;-) Provade även att ösa på mer i mellangaloppen, i vänster galopp så blev han att slå över i korsgalopp precis innan avsaktningen..  I andra varvet var det bättre :-) Måste ju våga chansa och inte försöka rida på säkra kort. Iaf så fick vi riktigt trevliga domarkommentarer som Elegant häst och potential finns, och såklart de gamla vanliga med takt, spänd häst å lösgjordhet.. Men vi jobbar på det!

Vi gjorde vad vi kunde idag och slutade på 58,793%. Personbästa om man endast räknar de ritter jag gjort för riktig domare. (räknar inte pay and ride eller clear round dressyrer där ingen "riktig" domare har dömt).
Nöjd men ändå inte. Nu ska vi tagga om till Årsunda nästa helg och då blir det 2 klasser. Känns nästan bättre det eftersom då har vi två chanser på oss och det är lättare att få Brian att släppa till så kanske alla spänningar släpper efter första klassen :)

Bjussar på lite print screens ifrån dagens ritt: 
 

RSS 2.0