Harva ridhuset idag igen :-)

Blev en tidig morgon för en något trött Linda. Detta för att hinna med att göra allt "ska göra" idag. Började med att springa ner i tvättstugan å hämta min jacka som jag tjuvtvättat under natten (tvättmaskinsjäveln centrefigerade INTE den?! Så fick tvätta över tvättiden. Hoppas inte någon märkte det. Tjuriga tanter i vårt kvarter som just nu hotar med myntinkast till tvättmaskinerna för att dom tycker att någon tvättar för ofta? Herregud säger jag bara.

Därefter blev det utsläpp av hästar vid 6.20 ca. Mockning och iordninggörning av box och höpåsar. Sedan hem och gosa ner sig i sängen 45 minuter till bredvid fredrik innan det var dags att bege sig igen. Nu skulle mkt hinnas med före dygnsjobbet. Ridning, dvs åka med Brian till stork å köra ett pass. Sedan hovis och sedan skola före. Hektiskt!

Lär ju säga att Brian inte är vidare förtjust i transportskydden. Pest och pina tycker han. Det gick jättebra att köra idag. Lite skrapande i vanlig ordning men skötte sig annars jättefint. Det går verkligen toppen att köra honom nu när han får åka brett.

Dock får jag ju lite hjärnspöken i ridningen. Brian känns näst intill seg emellanåt (troligtvis bara hjärnspöken) men han tar liksom halvhalterna FÖR bra. Så det måste verkligen vara något fel på honom. Han är för lugn och gör det för bra. Sedan så är han även lite stel och hugger fast i högertygeln mer än någonsin och jag får lite manövreringssvårigheter. Trots att jag flyttar honom för höger skänkel så får jag inte riktigt bukt på problemet... Blir till å köra vidare stenhårt på detta i veckan! Han var även stark i höger galoppen. Men i övrigt känns han rätt behaglig.

Hovis kom sedan å slog på bakskon. Även hon tyckte att de var nå knas med Brian. För han var alldeles för snäll? Är han sjuk? :P Rolig kommentar. Men han stod verkligen jättesnällt. Kan det verkligen vara så att Brian helt plötsligt har skärpt till sig och bestämt sig för att göra som matte vill?  Det låter liksom lite för bra för att vara sant.
Men jävligt skönt att han skötte sig när hovis kom och slog på samma sko för andra gången. Och som hon sa. det är inte mkt kvar innan man sömsticker honom nu. Så hoppas verkligen att skon får sitta kvar tills nästa skoning nu. :/
 
Nej nu har vi inte tid för massa mer strul. Nu ska vi köra på och ladda inför en Lc1 i Hofors! :-) Har även tagit kontakt med Stefan Viström som ska komma och kolla Brian något tag. Så är någon mer intresserad att haka på med sin häst så är det bara att höra av sig :)

Ridning

Eftersom Brian återigen har varit med tre skor denna vecka då har det varit dåligt med tillfällen att rida eftersom vi är beroende av ridhuset. Igår dock så följde Fredrik med mig till ridhuset på kvällen när tävlingarna var över. Väldigt tacksam för det älskling <3

Brian stod som ett ljus i släpet förutom lite skrapande, men det känner jag att jag kan ta bara han inte exploderar som tidigare. Numera kör jag honom även med transportskydd pga att han skadade sig i släpet känns onödigt med tanke på vad som kunnat hända.

Iaf dressyrsakerna på Brian fjantade med sadeln i början. Sadeltvång.

Vet inte om de är nå fantom känslor jag har men han känns inte som han brukar att rida? Känns lite trög, då idag blir jag att ha sporrar. Lite vårt att forma åt höger och går inte undan för skänkeln. Grejar med huvudet.

Sedan lär jag ju lägga till att han i princip har stått i två veckor så de är väl klart att han inte är riktigt som han var före det. Ska fortsätta kämpa på så blir det en tur till ridhuset även på söndag å då ska Patricia sätta lite fart på oss,
Det börjar ju dra ihop sig till Hofors den 11.e.. Spännande hur det kommer att sluta! :-S


Patricia å spaniz :)

Fotade snyggingarna lite på framridningen även idag. Idag gick det bättre för dom och dom placerade sig som 4.a :)

Aloe Heat Lotion

Vissa produkter verkar gå åt som smör i solsken. Vi har nu endast 2st Aloe Heat Lotion kvar utav våran beställning och kunderna som köpt verkar nöjda :-) Aloe Heat Lotion är ett slags liniment. Doftar ljuvligt av eukalyptus. Istället för att lägga sig på huden som ett vanligt liniment så gör aloeveran i produkten att linimentet tränger in i huden och musklerna. Detta går att använda på både människor och hästar. :-)
(min handledare sa att det även går att blanda med vatten på flaska och sedan spruta för att använda som mygg/insektsspray).
Jag och Fredrik gillar produkten och använder den rätt flitigt. Nästan så att man längtar att axlarna ska ömma för att få en användning att använda det :-) Det bränner skönt! För er som är intresserade så har vi det hemma. Kostar 191:- och det är 90 dagars nöjd kund garanti. Dvs, är du inte nöjd med produkten så får du inom 90 dagar lämna tbx förpackningen och få pengarna tillbaka.


Sommarkurs

Jag var helt säker på att jag skulle komma in på sommardistanskursen jag sökte men hör och häpna så står jag som reserv. Trodde verkligen inte att så många söker sommarkurser och jag har ju faktiskt rätt bra betyg! Men men :-) Hur som så gör det ingenting då jag velat över detta och var ändå helt säker på att jag nog skulle bli att tacka nej OM jag hade kommit in. I sommar vill jag inte stressa och ha massa bollar i luften utan då vill jag kunna jobba de passen jag har och sedan ha semester när jag har semester. Varva ner lite och njuta av värmen som förhoppningsvis kommer tillbaka vilket den inte gjorde förra sommaren. Och sedan ladda upp till studierna i höst (som jag för övrigt SKA komma in på).

Söööt!

Söthästen igår! Skulle öppna stalldörren och vipps så dök en stor hästmule upp! Var man inte beredd på men Gud så söt han var! :-) lyckopiller!


Motiverande! :-)

Har tillbringat en stund på Stork ikväll  å tittat på många fina ekipage. Anledningen att jag var där var att hejja på Patricia samt ta tillfället i akt och fota henne på framridningen :) Vet ju själv hur roligt det är med fina bilder från tävlingar! Det blev några stycken. :)
 


Fina fina dom! :)
Jag får sådan inspiration och motivation när jag ser alla dessa fina ekipage men blir desto mer att inse hur långt jag och Brian är därifrån vilket kan kännas väldigt frustrerande!

ris :(

Hatar Brians man just nu.. Den ser rent ut sagt förjävligt ut och värst är den ca 2 dm bakom öronen... Där det bara verkligen är nåt ris som sticker upp och det är totalt jävla avskavt. Jag trodde ju som sagt från början att det var av täcket men som senare visade sig vara att Brian står och gnider sig mot boxdörrens överkant.. Därför har skavet blivit värre och värre trots att jag slutade med halstäcke redan i februari pga manskavet.. :( Fan att ja inte kom på detta innan.. Detta kommer ju nu medföra att Brian kommer att lära gå oknoppad på alla tävlingar denna säsong.. Bara det att se ut som att man rider nåt helt ovårdat spektakel som katten dragit hem gör att jag känner mig mindre sugen eller inte sugen överhuvudtaget att starta dressyr.. Man kan bli så orättvist bedömd. Hoppdelen där spelar ju manen ingen roll.. Men just dressyrbiten.. Så just nu vet jag inte alls hur jag ska bära mig åt.. En tanke är att raka av hela allting så att det får växa ut på nytt.. :/ Alltså klippa av manen helt ifrån fästet så att det får börja om att växa..

Lastträning/körträning

Efter förra söndagens olycka så har vi nu tränat vidare igår och idag.. Gårdagen så innebar det massa mys i släpet med fjäsk som godis och i form av att bli kliad - något som Brian uppskattade. Dock uppskattade han inte den senare delen av att sedan åka. Och höga protester så fort vägen svängde det minsta. Till detta hör att jag åkte av gården och upp på asfalten till första korsningen som är 30 meter bort och vände där och åkte tbx. Och detta med snigelfart när det kom till att svänga/vända. Men lik sjutton blev det höga protester bak i släpet. Kan även nämna att Brian är lika lättlastad som han var förut. Knallar rätt in i släpet utan problem.

Kvällens träning däremot så tänkte jag prova en ny variant. Nämligen att bredda. Det enda jag ogillar är dock att det blir så hemskt brett när man breddar eftersom mellanväggen har ett "hål" för breddning där sprinten ska ner i golvet. Lite obehagligare blir det för mig när jag ska stänga två dörrar och lika när Brian ska lastas ur så ska två dörrar öppnas och vipps fick inte jag någonstans att "stå säkert" när Brian backar/kastar sig ur :O

Nåväl. Tog en lite längre vända idag. Började med att lasta och Brian tyckte det var väldigt knepigt när mellanväggen inte stod där den brukar stå? Väldigt märkligt som sagt. Men sedan gick han på och verkade tycka att det var rätt najs att stå brett. Lite mys i släpet och godis var också uppskattat. När jag kliade Brian så stod han nästan och högg i luften. Därefter stängde jag in honom och åkte en sväng. Ända bort till folkhögskolans parkering. Men lär ju nämna att jag kör som om Brian är gjord av glas när det kommer till att svänga. Allt för att inte provocera honom till att börja härja.

Hur som så trampade Brian om en gång och då härjade han inte ens. Utan det dunkade till en gång så antagligen flyttade han sig i släpet. Brian stod lugnt hela vägen och tittade på mig med spetsade öron när jag öppnade framdörren. Behöver jag tillägga att jag kände mig som världens lyckligaste i hela världen??

Känns ju lite fjantigt hur jag kör just nu. Krypkör för att Brian inte ska börja hoppa där bak. Jag hoppas verkligen att jag så småningom kan köra "normalt" utan att han blir upprörd. Annars kommer det att bli jättejobbigt när vi ska åka någonstans. Men förhoppningsvis så bör ju Brian få bättre självförtroende så att han kan stå ordentligt utan att stressa upp sig. Jag hoppas nå innerligt på det.

För att uppdatera läget

så fick ju Brian skon påslagen i måndags. Glad i hågen kunde vi ta den första ridturen på en vecka. Tisdagen så åkte vi till ridhuset. Kan ju säga att Brian var ett AS att köra. På raksträckorna gick det bra. Men minsta lilla vägen svängde så var det som att han tappar balansen eller laddar av med världens bakut i omgångar. Trodde seriöst att väggarna skulle flyga. Brian är helt normal att både lasta i och ur. I ridhuset kändes han nästan lite trög för omväxklings skull men lite mer som sig själv mot slutet.

Vägen hem var minst lika idiotisk och Brian exploderade för minsta lilla sväng. Men aldrig för insaktningar eller igångsättningar. Utan just "sväng" delen. Spelade liksom ingen roll hur jag än krypkörde i svängarna så blev resultatet detsamma. Väl hemma när jag lastade ur så låg samma baksko som han klev av sig en vecka innan kvar i släpet. Så hade han trampat av sig skon i all hyster - igen.. *bryta ihop*... Dagen efter att han fick skon påslagen. Hur kan man ha sådan otur??? Så nu står han här utan sko igen och jag kan inte hålla igång honom... :( Väntar in svar från hovis sedan i tisdags.. Besviken är bara förnamnet... Känns som att allting går emot och fördröjs med veckor/månader.. Vi har verkligen inte haft någon höjdarstart detta året..

Hej alla

Valde att låsa bloggen i ngn dag men känner nu ändå att jag behöver skriva av mig. Jag har mått fruktansvärt dåligt en så himla lång tid att jag känner att det tillslut bara blir alldeles för mycket att jag bryter ihop. Det är en hel massa som ligger bakom. Nu har jag tagit tag i detta och ska få någon att prata ut med som är proffisionell och som kan hjälpa mig att bearbeta och gå vidare. Och när det är som det är, då blir Brian helt enkelt för mycket för min ork och jag bryter ihop igen och igen.. Och har varit ledsen mest hela tiden.
Men idag eller rättare sagt igår fick bli en vändpunkt och nu tänker jag ta mig igenom dethär. För Brians, Fredriks och mina fina vänners skull. <3 Men mest för mig själv.


Hiss!!! Ben & Jerrys half baked!

Alltså alla har ju tjatat om den där glassen Ben & Jerrys. Så tänkte att jag skulle smaka den jag också trots att det tog emot en aning då den är "något" dyrare än vanlig glass. 60:- för en liten burk. Hutlöst i min mening!
Stod där i havet i kyldisken och funderade vilken smak jag skulle prova? Det är ju inte lätt att veta. Slutligen blev det en Blondie och en half baked. Kan säga att jag älskar half baked!! Med kakdeg i glassmeten. Helt underbar! Fredrik tyckte dock att det var aningens för mkt choklad i den eftersom han inte tycker om choklasglass (konstig typ). Har ni någon favorit i Ben & Jerrys disken? Jag är som sagt totalt helt SÅLD på denna! <3

Måndagkväll

Nog sjutton tog jag mig en sväng till gymmet också. Dock var det rätt mycket folk där. Gjorde bara det jag skulle i ett svep och åkte sedan hem. Körde armar, rygg och mage. Jävlar vad jobbigt det kan vara?? Kände på slutet att fy vad jag luktar illa! Först tog man en springtur, sedan ut å rida och sedan gymmet efter ridningen. (inte nån stor ide att duscha när man ändå har aansträngningsktiviteter som avlöper varandra på detta viset.

Så lär säga att det var otrooooligt skönt att duscha när jag kom hem! :-) Sedan lyxade jag till det och smorde in mina axlar med aloe heat lotion blandat med aloe MSM gel. Snacka om att det brännde satan efter en liten stund! Det bränner/kyler verkligen när man har ansträngda muskler medan om man smörjer in det på någon oaktiv kroppsdel så känns det inte så mkt alls.. :-) Till alla er som gymmar och idrottar så rekommenderar jag verkligen denhär! Och även Aloe MSM gel. Vi har av båda sorterna hemma för den som är intresserad :)
 

Ridtur - check!

Då har Brian och jag varit ut på första ridturen på en vecka. Men först fick Brian skon påslagen.
Det var en pigg häst med sadeltvång. Valde att inte ta någon strid med honom ifrån ryggen utan väntade ut honom tills han snällt gick/hoppade framåt :) Försökte bara koncentrera mig på att Brian skulle ta det lugnt. Han var väldigt spänd. Efter halva ridturen slappnade han av. Blev mest skritt men även lite jogging där jag flyttade honom i öppna åt båda hållen. Kändes inte som att "incidenten" påverkade ridbarheten så speciellt mycket. Dock så gick han väldigt lugnt den sista 1/4 delen av ridturen på väg hem. Så det blev nästan så att man funderade om han kanske var skadad och hade ont? Eftersom han gick så lugnt! Nu ska jag ju inte klaga men :-) Men blir ju att fundera! Turbohästen :)
 
Hur som, när vi kom hem så var det en väldigt stel ryttare som hoppade av. Fan vad springningen dehär två dagarna har gett min kropp träningsverk. Skönt ändå. Jag har ju faktiskt bett om träningsvärk!

Titta vad ja hitta!!

Dom var tydligen inte så långt bort! Mina älskade vita roeckl grip vesta ridhandskar! HIttade dom i ett fack i ryktväskan. Dom blir att sitta fint när Brian och jag ska starta dressyr i Hofors! :-) Vilken tur! Hade INTE lagt pengar på ett par nya om dom nu varit väck som jag trodde. Men nu hittade jag dom! :-)

Linda duktig!

Eftersom självdiciplinen har saknats något under mer eller mindre hela min livstid när det kommer till biten: träning för den egna kroppen så försöker jag nu ta tag i den. Detta på grund av två faktorer:
  1. Orka rida Brian på ett bra sätt!
  2. Hålla för alla dessa tunga lyft på jobbet
Då min rygg till exempel alltid har varit dålig och har haft ont i den sedan ung ålder och som nu räcker det med en tung dag på jobbet, eller ja.. Ofta känner jag av i rygg, nacke eller axlar på kvällen. Även när vi är ute å rider så flippar ju Brian ur minst några gånger varje ridtur. Detta medför till att det blir knyck och ryck och ryggen blir konstig och jag får ont. Nu ska här rådas bot på det!

Gym i fredags, promenad i lördags på 4,5 km och en springtur igår på 4,5 km. Och idag tog jag mig för och ut å sprang helt själv utan att Fredrik följde med. Jag kan även berätta att jag förbättrade tiden med ca 6 minuter sedan igår på samma sträcka. Utav det jag jag utvärdera: Spring mer, tjura mindre. Och det fungerade. Jag är mycket stolt över mig själv. Dessutom kändes det som att jag hade motvind exakt hela jävla vägen runt :)

Självklart tog jag itu med stretching efteråt vilket var något jag fuskade med igår och som jag faktiskt sedan kände av hela dagen igår plus morgonen idag! :/ Strecting är inget jag gillar. Och denna stretching övning  (bilden) är fan en riktig pain in the ass.. Jag är så himla osmidig på den...Musklerna är så himla ihopdragna... (når inte mina tår, och det är INTE för att jag är tjock) :P

Nu ska jag fortsätta och byta om till ridkläder och fara iväg mot stallet och möta upp Lena som ska fixa till Brians sko som han krängde av sig i släpet förra söndagen. Och sedan ska jag förhoppningsvis ut på en ridtur och hoppas på att den sitter kvar, att Brian inte är halt (det var han inte imorse och har inte varit det på flera dagar) samt att vi båda kommer hem välbehållna. Och när det gäller Brian så är det sistnämnda ingen självklarhet.

Tömkörning?

För att inte sitta sysslolös så försökte vi på oss med lite tömkörning på volten hemma vid stallet. Gick sådär? .. Började med att Brian flippade ur när han kände linan mot benet innan jag ens hade lyckats hunnit ta upp den från marken (har ingen tömkörningstöm utan får köra med två longerlinor).. Så han hoppade runt runt runt på en liten volt och bara flippade hela tiden innan jag lyckades få tag på den andra linan och sätta stopp. Sedan kunde vi jobba lite men Brian tyckte det var mkt obehagligt i början om linan kom på hans lår eller överhuvudtaget om den kom åt någonstans där han inte tyckte att det var ok.

På slutet gick det iaf bättre tack och lov. Men inte vet ja om vi gjorde rätt.. Men någonting gjorde vi iaf...
Idag på em kommer Lena och slår på Brian bakskon. Så då kör vi igång som vanligt igen.. Försöker med ett sista tappert försök att göra någonting av detta stora psykfall. Han är fan inte lätt att ha å göra med, men inte kan jag vara utan honom heller. Hatkärlek kallar jag det.


Avslutade gårdagen med att ta av gjorden och släppa honom på ridbanan. Han var väl mest intresserad av att ställa sig och "glo" på saker?

O-öm

Såren har läkt ihop till mörka skorpor. Sista dagen på smärtstillande var igår, likaså penicillin. Brian är pigg och glad i hagen. Trycker jag på "skorporna" eller ska jag kanske säga på och runt områdena där Brian bara för några dagar sedan jättereagerade och röck undan benet så reagerar han noll nu. Provade trycka igårkväll samt imorse. Ingen reaktion alls. Men fortsätter linda så att han inte klantar sig, då detta är någonting som han är alldeles fenomenal expert på. Imorgon ska hovis komma och slå på skon då Brian fått gå barfota en vecka nu sedan skadan uppkom (och för att han trampade av sig skon i släpet) så gynnar ju det blodcirkulationen. Planen att att börja rida imorgon. Har en liten fundering på att ta en tjuvridtur i skritt idag.

Lördag..

Kan uppmuntrande berätta att jag har fått C på båda mina prov i nk2. Nu är det endast 1 labbrapport (som jag för övrigt är nästan klar med) samt ett sista prov på det sista blocket. Det provet kommer dock inte vara förens i juni. Så känns som om man har några veckor på sig nu.

Har precis tagit en promenad med hjärtat och avreagerat mig lite. Första kilometern avklarades på 8:39. Gående så det var rätt rask takt. Så många känslor som bara krockar i mig nu och det känns som att jag bara vill ge upp allting. Det är mycket som är påfrestande just nu och jag känner mig så himla stressad över allting. Och när man väl har något som man ser fram emot så skiter även det sig och vipps blev hela tillvaron alldeles mörk och det känns som att man hållit modet och andan uppe helt i onödan..
 
Gårdagskvällen spenderades med Sanna på gymmet. Det som dock är frustrerande är att jag idag fortfarande inte har ett uns känning av att jag ansträngt kroppen.. Ge mig lite träningsvärk åtminstone!!!!

Dipp...

Just nu känns hela våren bara bortkastad.. Har löst en årslicens. Jag har startat 1 tävling som de gick kasst på och sedan strök jag mig från nästa på plats på grund av häst som var dum i huvudet.. Just nu ångrar jag mig att jag ens betalt å löst den där licensen vilket bara var onödigt.. Har strykt mig från alla tävlingar som jag och Brian varit anmälda till nu i vår. Målet med att gå 120 under högbospelen är rejält slopad då vi inte ens hoppat en 110 iår...
Veterinärkostnader och medicinkostnader... Känns som jag tappar sugen på att ens fortsätta..
Enda tävlingen jag inte har avanmält mig itll är hofors då den är full och med flera reserver som vill få plats.. Men just nu känns det som att jag skiter i den också å stryker mig.. tappat lusten helt totalt nu.. Vill inget mer...

Fredag igen

Idag är det fredag. Sista arbetsdagen denna vecka. Har gett Brian sin 3.e penicillin spruta imorse samt metacam smärtstillande och såklart ännu en gång lagt om såren. (Sedan gav ju Theresa smärtstillande +penicillin i tisdags vilket innebär att han gått på det i 4 dagar) tror han ska få fortsätta gå på det lördag+söndag då får vi se hur han mår på måndag. Som förhoppning har jag att det blir en ridtur på Brian på måndag! Jag har ännu inte strykt Brian och Patricia från tävlingen i torsåker den 4 maj och inte heller Hofors den 11 maj. Jag verkligen hoppas att det bara är att köra igång nu till veckan som vanligt.

Såren ser iallafall väldgt fina ut. Imorse strök jag på aloe propolis på skrapsåren för att mjuka upp skorpan :-) och penicillinsalva på övriga. Sedan fick Brian en boots utanpå bandaget (som nätt och jämnt fick plats). Förhoppningsvis så gör den att bandaget inte glider upp. Svårt ställe att bandagera på lär jag tillägga!


Första dosen - check

Imorse gav jag Brian första dosen med penicillin. Duktiga Brian <3 Står som ett ljus trots att matte hackar in en lång och grov spruta rätt in i halsen på honom. Sedan la jag om bandaget innan vi tog en skrittur. Lär ju säga att det blev lite overkill nu när Brian var pigg som satan och dessutom blåste det att då gå ut med honom i grimma och grimskaft. Pigg grabb som glömt att han hade ont. Smärtstillandet gjorde susen som veterinär Theresa gav honom igår.
Glas över att jag inte är en häst när det kommer till sprutor. Satans grova nålar! :P Å långa!

Har även nu på fm hämtat ut metacam (smärtstillande) som jag ska ge honom i munnen. Tror jag blev rånad av apotekspersonalen.. 880:- för en flaska med metacam som Brian ska ha i några dagar. Satan medicin till att vara dyr!! :@ Men men.. Vad gör man inte för att Brian ska slippa ha ont. Blir däremot vatten och bröd för matte i några veckor så att ekonomin repar sig! ;)

Men hur som. Hoppas det inte blir nå tok med hovtillväxten nu så att det även lär bli en operation framöver. Men det kommer visa sig inom kort. Repar Brian på sig nu och såren läker så tar det inte så lång tid innan vi är tillbaka på banan igen :-)
Bild ifrån imorse på våran morgonpromenad. PIGG häst var bara förnamnet!

Veterinörbesök

Kan lova det var en stressad Linda som tröck gasen i botten på Audin efter jobbet. Hem och veterinär besök stod på schemat.

Hämtade Brian i sjukhagen när Tessan kom så hon fick se hur han rörde sig. Av Brian att döma såg det ut ungefär som att han allra minst åtminstone har brytit benet. Stackarn.. :p Tessan skrattade nästan lite åt honom och jag med (som dessutom varit minst lika ömkande som Brian å varit inställd på att det är tvär slut)

Veterinär Theresa kunde iaf konstatera att såren såg jättefina ut och att jag skött som bra :-) fick penicillin salva å stryka på de värsta såren. Och de skinnflådda skulle jag fortsätta stryka på med aloevera. Och sedan linda med galoppbandage. Brian får fortsätta gå i sjukhage så han inte mot all förmodan parkerar i hagens skitigaste hörn. Samt att jag bräddade ur andra bakskon om han mot all förmodan skulle klanta till det å kliva på sig själv. :-)

Brian fick även en smärtstillande kur som jag ska hämta ut på Apoteket imorgon fm. Samt en penicillin kur där jag ska spruta honom 1gång/dag i halsen. Detta har jag gjort förut så de är inte mig emot vilket känns skönt.

Om några dagar bör han vara piggare så de går att se skillnad :-)


Snyggt

Jag gjorde Brian tävlingsfin igårmorse. Fina röd/vita schabraket osv.. Lämnade honom å hästskötaren för att gå banan.. Och på ca 10 minuter så hade han levt rövare, stått på bakbenen, slitit sig, rejsat runt på tävlingsområdet och även hunnit gå omkull. Duktig, klantig häst...

Måndagkväll

Har precis varit upp till stallet och brytit ihop ännu en gång. Brian går väldigt kravligt. Nästan så att han hellre går omkull än å stödjer på hoven de första stegen. Men sen skrittar han på rätt bra. Såhär såg såret ut när jag släppte in hästarna på eftermiddagen. Gjorde nytt omslag med aloevera gel.
 
Veterinärbesök inbokat imorgon, Tisdag omkring kl 18. Hellre ett för mycket än ett för lite. Helt seriöst så skulle jag kunna bryta av min arm eller bli överkörd av en bil, hellre än att Brian ska gå och vara ont/skadad. Sedan ska jag ge det några dagar/en vecka och blir det inte bättre så kommer jag ringa och boka tid på klinik. Helst mälarkliniken men vill ju skona Brian från att åka så långt också. Just nu vill jag undvika att lasta och åka alls eftersom han har så jobbigt. Men bara han kommer igång så skrittar han ju på. Även i boxen kan han ställa sig på det "onda" benet och vila det motsatta. Som Åsa säger.. att jag målar upp allting å förstorar det och att det troligtvis inte är så illa som jag tycker det är. Att hästar har kommit in med betydligt värre skador och blivit bra på nolltid.. Så får väl hoppas att sådant är fallet även här!

Provet för block 2 klart

Då har man trots omständigheterna fixat provet för block 2 (förhoppningsvis).. Är ju inte säkert att man får godkänt. Även fast det var en del jag inte hade kläm på så var det vissa grejor som jag nog kan dra in lite pluspoäng på! Så de jämnar nog ut sig. Inte toppbetyg och inte sämst :-) Lagomt kan vi hoppas!

Lite diverse inköp idag. Skickade Fredrik till hööks efter att han slutat skolan för att köpa flexilinda till Brian. Lite skillnad prismässigt. Jag var in på granngården och där kostade dom 39:-/st och på hööks kostar dom 25:-/st. Så de blev 4 st från hööks :-) De verkar ju bli hårdvaluta på det nu ett tag framöver. På granngården köpte jag själv bomull med gasväv. Funkar bättre än kompresser när det är sårigt på så bred yta. Sedan fick grabben en säck med kornkross. Hungrig häst!

Ska snart åka och ta in Brian, eventuellt ta en promenad och sedan linda om med nytt omslag på hans hov. Men istället för jodopax tänker jag istället använda mig av aloevera gellyn som Stina tipsade om. Cellförnyande och bakteriedödande. Det låter ju verkligen toppen. Så förhoppningsvis så läker "skiten" ihop. Och när det blivit en hård yta så ska jag smörja vidare med aloe propolis. Får se huruvida det hjälper. Få se om dunderkuren funkar!

Tungt..

Allting känns skittungt just nu.. Orkar inte koncentrera mig på att plugga vilket jag verkligen borde göra nu för att ens ha en liten chans att fixa provet senare idag... Men just nu så känns det som att jag skiter i det...

Taggningen inför igår var stor. Jag kände att det verkligen skulle gå bra. Att vi skulle göra om - göra rätt. Också gick allt helt åt helvete.. Just nu känns allting mörkt.. Allt vad tävling heter är som bortblåst..

Framplockat!

Då var ridstövlarna rengjorda och uppsmorda. Och efter lite velande mellan mörkgrå kavaj och röd kavaj så blev det slutgiltiga valet den röda efter lite röster på facebook (den fick alla) .. Så nu blir det rött :) Får se om jag blir fryssen imorgon. Isåfall blir det att tävla i den röda gestrike sportryttare klubbjackan.. :-) Men de får vi se imon! Det visar sig på tävlingsplatsen. Nu måste jag natta så jag orkar kliva upp tidigt imorgonbitti!


Nya hudvårdsserien

Jag lär ju säga att jag är så himla nöjd! Sonya skin care collection från Forever. Har använt den i några dagar nu och jag är helnöjd! Innehåller bland annat aloevera och vitt te. Känns att den är riktigt bra för huden och luktar fresht av citrongräs. En naturlig behaglig doft.
Om någon känner sig intresserad och vill prova serien så är det helt okej att komma och prova den. Den är grym. Jag använde Mary kay förut men denna är outstanding. Helnöjd! Helt klart värd pengarna!

 

Innehästen ;)

Brian gillade inte vädret idag!


Blöt dag!

Idag kan jag säga att rid-regnrocken som jag köpte till kanonpris i Ullared kom till fantastisk användning. :)
Blev en tur på min lilla "innehäst" som inte gillar att vara ute för länge om dagarna och absolut inte i dåligt väder då han är gjord av socker! Sötnöt! Blev en skrittur i regnet. Och när vi kom hem blev det lite ompyssling och sedan släppte jag ut stackarn i regnet igen. Bra om han är ute så mkt som möjligt idag, dagtid eftersom de blir tävling imorgon och därmed kommer den fria utevistelsen inte bli så lång då :)
Under ridturen klädde vi på oss regnutrustning. Brian hade inget ridregntäcke så han fick ta det fodrade reflextäcket eftersom det håler mkt bättre mot vatten än vad fleeceridtäcket gör ;)
Därefter smorde jag upp sadel, träns och brösta. Dikade även ute vid hagen så att Brian slipper ha en swimmingpool precis vid insläppet. Hoppas det hjälpte lite iaf. Det visar sig när jag åker dit å släppet in om en timme eller så :)

Ettårsdag!

Idag firade Fredrik och jag våran 1 års dag som förlovade. Det skär dock lite i hjärtat att vi förra året denna tid var på 5 stjärnigt lyxhotell på Gran canaria på Maspalomas. Men men, vi får trösta oss med att vi kör Thailand 3 veckor i höst istället. Samt att vi kör på gran canaria igen till nästa vår :-) (längtar redan!)

Kvällen bestod av att vi åt god mat på church street och sedan hem och myste i soffan till Kyle XY. Sedan däckade vi då vi var rätt trötta båda två :-) En bra dag! Dock har jag haft supertrötta och spända axlar idag. :( Kroppen börjar ta stryk av tunga lyft.

Hoppträning

Var till österfärnebo igårkväll. Hoppträning för Lotta. I vanlig ordning var Brian aningens taggad vilket medförde att första halvan av lektionen innebar väldigt mkt slit för mig.. :/ är ju bra att han är pigg, taggad å tycker de är kul. Men han blir aningens för mkt för mig då. Han sprätte med huvud å ben åt alla håll så ja trodde ja skulle ge upp. Men sedan när vi passerat halvtid ändrades det och allting bara flöt på. Hoppade bl.a. En linje efter ena långsidan med 3 hinder och 2 galoppsprång mellan varje. Det liksom bara flöt på. Även att vända in rätt tight på en oxer å vidare ner till en grind gick bra. Nöjda var vi när vi åkte hem :-)

Nu bör vi vara redo för Sala på söndag då vi ska gå 1m+110cm


Ny leverans :-)

Idag kom nya leveransen! Lycklig tjej när jag hämtade ut den! :-) nu kan jag äntligen börja med mitt Sonya skin care system! Tjuvprovade lite ikväll om jag ska erkänna. Produkterna doftade så fresht!!! :-))

En del av beställningen var redan "tingad" å ska levereras till kund imorgon :-) å den andra delen nästa vecka. Tycker detta är jätteroligt att hålla på med :-)


Working sunday

Dagen har bestått av ett avsnitt av Vampire diares i sängen imorse. Utsläpp av hästar och work! Lite halvpissigt väder idag. Kallt, blåsigt och kyligt. Och självklart så ska det komma å snöa.. När jag åkte hem ifrån jobbet så kände jag mig aningens trött i huvudet vilket ledde till att i samkväm med vädret så skippar jag ridningen idag och Brian får stå. Har ingen lust att ge mig ut i blåsigt å kallt väder när de rätt som det är börjar snöa eller hagla. Nej, de blev en sväng till affären istället å sedan lite matlagning kombinerat med disk. Och sedan myste jag och Fredrik i soffan till ytterligare ett Vampire diaries avsnitt. Tyvärr så har våra 3 dvd boxar nu tagit slut och vi har 4 avsnitt av säsong 4. (Bara säsong 4 är ute på dvd så ska även den köpas!).. Om ni inte sett serien så kan jag varmt rekommendera den. Den är grym! :-) Avsnitten känns mkt kortare än ca 45 minuter som dom är egentligen.
(Kan erkänna att jag var aningens kritisk till denna serie innan jag själv lät mig övertalas och titta på ett avsnitt). Sedan blev vi fast. Både Fredrik och jag! ;)
 
Nu har Fredrik åkt iväg till sin morbror som fyller år idag. Jag ska istället förgylla en stund med naturkunskapen. Prov på måndag om en vecka! .. Yeeey.. Känns som att jag nyss hade prov! :( Men men! Ett steg till närmare slutet av kursen. För sedan är det nämligen bara ett prov kvar samt en labbrapport! Sedan är Naturkunskap 2 färdig!!! :-)

Mitt i allt detta så är jag så hemskt taggad till att börja plugga i höst. Har nog aldrig varit mer inställd på det än vad jag är nu. Jag kommer bli enormt jävla besviken om jag inte skulle komma in på något av mina val. Dock är nog chansen minimal att jag skulle bli nekad plats på alla programmen. Men hoppas så innerligt att jag kommer in på mitt förstahands val. Dock tror jag chansen för det är rätt minimal. Om jag ska vara ärlig och gå på magkänslan så kommer jag säkerligen att komma in på mitt 2.a handsval. Känner en sådan övertygelse. Om det nu så skulle vara fallet så har jag isåfall läst Nk2 helt i onödan eftersom den krävs bara för att komma in på mitt tredjehands val. Eller ja, onödigt är väl dumt å säga. Har man gjort nk2 så har man ju den för all framtid sedan :-) Å det är ju inte fel det heller!

Beställning gjord! :-)

Nu är nästa beställning från Forever gjord och betald.
Varor som vi kommer att få hem är bland annat dessa
  • Aloe Heat lotion (ett liniment som tränger in på djupet i och med att det är aloe vera i som går in i huden och inte bara lägger sig utanpå som ett vanligt liniment gör)
  • Aloe vera gelly (bra för allt som svider, bränner, kliar. Aloevera plantan på tub kan man säga :) Super mot insektsbett eller om man bränt sig i solen. (Blandar man den med Propolis så är den en utmärkt nattkräm)
  • Aloe Propolis Creme för torr hud, tränger snabbt in i huden. Luktar gott!
  • Aloe Vera Gel (blomman på flaska som man dricker för att hålla magen i form. Rensar ur, bygger upp och håller den i bra trim!) :-)


    Och mycket mer :-) Förhoppningsvis får vi ordern redan på tisdag eller onsdag!! Längtar tills den är hemma å vi kan ta nya tag och bjuda hem vänner och bekanta på lite demo! :) Vid intresse för att veta mer om produkterna så tag kontakt med mig eller Fredrik. Å ni är mer än välkomna hem på en produktprovning hemma hos oss där ni kan bekanta er lite med produkterna. Känna, prova, smaka å lukta :-)

Balkongen! :-)

Förra sommaren så hade vi en balkong som var typ 2kvm stor. Den var FUL och det lossnade "murbruk" eller vad man ska kalla det ifrån balkongen över. Stora stenbitar :P
Nu i vinter i december-januari har vi fått nya balkonger och i måndags åkte jag och Fredrik och köpte nya utemöbler! Vi överskattade dock storleken på balkongen = vi trodde den var större än vad den egentligen var! Fattades 2cm för att soffan skulle få plats på "kortsidan". Så den fick stå på långsidan istället. Och det blev faktiskt bra det med :-) Åså ett bord med glasskiva och 2 fotöljer.
Idag åkte vi dessutom in till Ikea och köpte trall att lägga som golv på balkongen för att det inte skulle vara så kallt att gå där ute eftersom det är "stengolv" eller vad man ska kalla det för :-)
Det blev perfekt! Jag tror dom gjort dom där trallen anpassat just för våran balkong! Nu fattas det lite precis vid dörren och då blir det att åka till Rusta å köpa 2 delar till där då dom är enklare att såga o sådär :-) Så det gör ingenting. De blir nog skitbra! Här kommer lite bilder. En ifrån när vi pusslade ihop golvet (ja ni ser ju hur det såg ut innan) och sedan hur de såg ut efter. Visst är möblerna snygga? :-) Köpta på Owe Jansson i valbo. Stora fluffiga mjuka kuddar å sitta på. Kommer bli fin fint detta i sommar! Så bara de är lite varmare så blir de nog sjutton en grillkväll å sitta ute i balkongen i solen å dricka lite go vuxendricka! :-)

Tävlingsplanering


Uppe med tuppen!

Stod utanför grinden vid stork och "hängde på låset" när dom höll på att släppa ut ridskolehästarna. Klockan stod på 8.15. Brian hade d-a-m-p hela vägen till stork i släpet. Stod nog inte still 5 sekunder i sträck ens.. Trams!
Dressyrgrejorna på iallafall och utan sporrar för min del för att träna mer på min nedsittning. Det gick hyfsat bra bitvis. Dock blev Brian lite hängande i högertygeln i höger varv på slutet. Även lite i gasen i galoppen på långsidorna. Annars så försökte jag träna på det som Patricia körde med mig och Brian i måndags. halvt igenom i galopp och tillbaka ut på medjelinjen igen.

Körde även igenom Lc1 programmet för att "prova" och jag tror nog att jag skulle kunna orka mig igenom det. Och det känns som att vi nog skulle kunna få ordning på en del iallafall om vi jobbar på. Men har iallafall anmält oss till Hofors den 11/5 på en Lc1. Å då ha det som mål att kunna genomföra den på minst 60% - så det är till att jobba på nu! :-)
 
En trött å mindre taggad kille efter passet i ridhuset

Fredagkväll

Under fredagskvällen fick jag kvalitetstid med båda mina pojkar. Först en stund i stallet med Brian som riktigt njöt av att bli borstad! Gosen då! :-) Han riktigt älskar att bli borstad innan ridtur (efter är han för otålig å vill bara ut i hagen igen). Huvudet är skönast att få borstat tycker han. Inte ofta Brian hänger med huvudet så han är nere på "min" nivå heller.. Mysegos som ni ser!
 
 
Blev en ridtur runt plantagen som jag kallar det. Skritt och ´jogging enbart. Brian fick nå fnatt vid en buske som de satt en osynlig liten fågel i som knappt syntes. Tvärnit och kast bakåt. Tur man har balansen i form! När vi kom tillbaka hem så såg jag att Brian återigen slagit upp sig på v.bak insida *suck* .. Är det inte broddtramp så ska han slå sig på annat sätt -.- .. klanthuve.. Tur man har bomull, kompresser och självhäftande engångslindor på lager!
 

Torsdag kväll :-)

Blev en sväng ut med Brian på kvällskvisten. Blev hoppsadel å träns med rakt bett. Riktigt mysigt. Hela ridturen var det full fokus på att nervvraket skulle slappna av :-) gick hyfsat tills han såg en häst 200m längre fram. Man kunde tro att han inte sett någon ut å gå med en häst tidigare. För jävlar vad han speedade på å blev spänd. Knashäst!


Nya handskarna!

Hämtade ut mina nya ridhandskar på vägen till skolan. Kunde inte låta bli att prova dom. Lovely feeling! Älskar roeckl grip vesta ridhandskarna! Någon mer som använder dom? Om inte så kan jag rekommendera! Helt underbara! Sitter som ett extra skinn!


Mysmorgon :-)

Efter en 14 timmar lång arbetsdag igår så vaknar man upp med ny energi denna dag. Idag blir det skolan och sedan direkt till jobbet och avverka 6 timmar innan jag åker hem till Lena och sover där inatt :-) Skönt att bara ha 5 minuter till jobbet när man jobbar kväll och sedan ska upp och jobba även dagen efter. Det är liksom klockrent. Och få tillbringa lite tid hos en person som betyder så mycket och har funnits där under hela min uppväxt <3
 
Brian får en andra dagar i rads vila. Kände att jag behövde vila lite jag med innan man ska avverka 2 timmar i skolbänken och hela kvällen på jobbet (samt efter 14 timmar igår). :-) Kör på i slutet av veckan istället! Hoppsan! Nu tittar visst solen fram så jag tror jag tar med mig dynorna till utemöblerna och en filt och sätter mig och läser och tar tillvara på solen!

Tisdag

Lång arbetsdag idag. Jobbar 7.30-21.30. Lätt lagomt! Brian får vila idag, imorgon ska jag till skolan + att jag jobbar kväll. Jag har tänkt ta en välbehövlig sovmorgon och lugnt imorgon fm vilket gör att Brian får lite helg mitt i veckan. Dock blir de å köra på tors-sön :p stackarn!

Idag har vi fått ytterligare produkter sålda vilket innebär att vi faktiskt inte har så många produkter kvar från vår första order. Ska bli kul å komma hem å se vad vi har kvar :-)

Ja tror på detta. Blir till att lägga en ny beställning på varor till veckan. Så om någon är intresserad av någonting speciellt så kan det vara tid å komma och lägga en beställning på vad ni ska ha :-) så blir det med på samma beställning :-)
Är ni nyfikna på produkterna så får ni gärna komma förbi och kika :-) vi är ju som sagt i en inlärningsprocess som kommer ta sin lilla tid. :-)


Fredriks och min Grand opening

Idag gick stapeln av för vår grand opening. Blev väl inte riktigt som vi tänkt eftersom ALLA våra vänner som sagt att dom ska komma bokade av i sista minuten och flera med lama ursäkter.. Så känner mig rätt pisst off om jag ska vara ärlig. Iallafall med tanken på att man eg bara behöver säga som det är: Jag har inte lust eller jag har inte tid eller helt enkelt säga ifrån början: jag är inte intresserad alls!

Hur som så fick vi som var här, dvs min mormor, moster Marie, svärmor och fredriks mormor en trevlig stund tillsammans med Stina. Och några av varorna gick åt och jag fick skriva några kvitton för första gången. (special feeling) Har en känsla av att det inte kommer dröja länge förens vi har gjort våran andra beställning av varor ifrån forever.
Produkten på bilden ovan är våran Aloe vera gel. Den håller magen i form. Rensar magen från orenheter, bygger upp och håller magen i bra fortsatt form. Kostar 290:-/dunk. 90 dagars nöjd kund garanti - dvs om du inte är nöjd efter 90 dagar så får du pengarna tillbaka vilket är kanon. Denna ska Fredrik och jag börja prova inom kort :-)
 
 

Dressyrträning för Patricia :-)

Idag slog vi på stort och jag själv blev pilot och Patricia blev ståendes på marken. :-)
Klockan 9 gick stapeln av vilket resulterade en tidig morgon i stallet för att hinna med diverse med att hämta möbler samt våran grand opening på eftermiddagen.

Under dagens träning hann vi lägga fokus och beröra många saker. Brians hastighet, Brians ställning, min sits, min nedsittning i trav samt lite galopparbete med samma övning som Patricia körde häromdagen med Brian. 10 meters volt i trav, behålla ställningen och ur det fatta en galopp utan att Brian sticker iväg med bakdelen åt något håll. Därefter galoppera på en 20 meters volt. Dagen avslutades med att rida galopp halvt igenom från kortsidan, ut till mitten på fyrkantsspåret och tillbaka på medellinjen igen och tillbaka i vänster varv och sätta tillbaka Brian lite i galoppen på långsidan.

Jag lär ju säga med handen på hjärtat att det var jävligt jobbigt att sitta ner i traven, men att jag hittat en ny bättre teknik än den innan - dvs den rätta tekniken ;) (tack Patricia).. Den blir det att jobba mer på framöver! :-)

Efter dagens träning kände vi oss nöjda både Brian och jag. Jag fick lite nya verktyg att jobba med vilka jag ska ta med mig till nästa gång jag rider själv i ridhuset. Nu är det tänkt att jag ska köra på dressyrträning varannan vecka och hoppträning varannan vecka :-) Däremellen blir det väl också en och annan tävling. Nästa tävling blir i Sala den 14 april då Brian och jag är anmälda till 1m+110cm. Men lär säga att jag blir grymt taggad på att kunna starta någon dressyrtävling framöver sen. Känner att dagens träning gav mig en hel del. Patricia är guld värd för mig och Brian. Kan varmt rekommendera henne som tränare i dressyr :-) (bara ni inte tjuvar henne så hon inte har tid med oss) :P
Blev ingen bild ifrån träningen idag. Så bjuder på en några dagar gammal bild på oss :)

RSS 2.0