Here we go!! :-D

Ridhuset!!!! :-D med lite tvekande så kom vi ändå iväg idag. Lånade bästa dragbilen av bästa svärföräldrarna! :-) gjorde iordning Brian, lastade å åkte. Dock ska herrn tramsa lite när vi åker hemifrån innan han väljer att kliva på släpet. Prova mattes humör?

Så kan jag med en stor glädje meddela att han stod som ett ljud både dit och hem idag!! Trodde nästan att ja glömt kvar hästen hemma eller att han ramlat ur. Gud vad fridfullt när han är såhär snäll att köra. Är verkligen guld värt!! :-') i ridhuset var han aningen spänd. Kändes som att ja absolut inte fick honom där jag ville utan super spänd. Lyssnade till minsta lilla ljud. Jobbade mkt med övergångar och att han skulle släppa ner den långa halsen och spänna av lite. Även lite jobb på att ta det lugnt i skritten. Mot slutet blev jag nöjd. Blev ca 40 min i ridhuset totalt. Sedan valde jag att bege oss hemåt igen :-) nöjda och glada :-)

Ajuste ja.. Klant Brian hade tydligen också klivit sig själv på ballen.. Blod :( fick bli ett galoppbandage innan vi åkte till ridhuset.


P-I-S-S-!-!-!

Ja, är de inte de ena så är det d andra.. Eller hur man säger?
Inte blev de nå rida idag heller :( Blixthalka när man åkte ifrån jobbet vid kl 17. Jag som trodde att de skulle va milt några dagar nu med plusgrader men ack så fel jag hade! (hört i syne?)

De var knappt så den lilla gula Audin höll sig på vägen :( Fy så obehagligt. Förstå vilken skräck å vara ute med bil å släp med Brian i om det bär iväg mot diket.. Nä, den risken tar jag inte. Å inte är de nå vidare kul att ut å rida i kolsvart mörker och i halka. Om man möter bilar. Man vet ju aldrig. Så Brian fick gå in bara ikväll istället. Lika nöjd var han för det!

För mig blev det lite mat, Fredrik hade mat klar att värma på spisen åt mig. Den godaste korvstrofanoffen ja ätit tror ja! Gjord av kärlek! :-) Sedan blev det ett varmt bad, å i det så droppade man i lite barnolja så man blir lite babymjuk :-) Å till det en kalle anka tidning! gött! Nu väntar jag bara på att Fredrik ska komma hem så blir de lite mys och kanske en film innan sängen kallar :-)
 
Också hoppas jag att ja imorgon kan göra ett nytt försök att ta oss till ridhuset! Måtte isfan ha smält på vägarna då!

Från snö till regn

Igår var det "snökaos" vilket byttes ut mot ett regnväder. Blev tidig kväller igår. Fredrik och jag tittade på tjernobyl diaries. Och efter det tror jag nog att vi somnade redan före kl 21! Tokigt. Men då är man utvilad iallafall :-))) filmen var riktigt bra. Trodde efter att jag sett trailern tidigare att det skulle vara en massa spöken osv. Så jag blev positivt överraskad! :-) riktigt bra, men obehaglig och otäck film! Men den får 8 stjärnor av 10 :-)

Brians täcke verkade ha torkat på bra inatt efter att ha hängt på tork uppe på loftet med den provisoriska torkställningen jag byggde igår. Men fick bli övergångstäcket idag då det inte var så kallt. Hoppas på att ikväll ta mig till ridhuset och träna lite :-) hoppas hoppas hoppas :-)


BRIAN RESCUE!

Räddat Brian från snöovädret ;) haha

Kom dit vid kl 14 idag. Tittade ut genom stalldörren på baksidan mot hagen. Brian riktigt ylade av besväran och förfäran direkt när han såg mig. Stod vid insläppet. Då han inte fick någon reaktion gick han en sväng i hagen och ställde sig återigen vid insläppet och gnääggade efter mig igen.. Så söt att ja tror ja smälter ihjäl! <3 Självklart så kunde jag inte lämna honom där ute så han fick komma in och få ett torrt tjockt stalltäcke på sig och ett hönät (så han har å pyssla ett tag i boxen ikväll). Brian är väldigt känslig för dåligt väder. Minsta lilla så vill han in lilla plutten :-) Å eftersom han är gjord av socker så får han ju såklart komma in ;) <3
 

Brian i hagen idag :-)


Tävling på Högbo ridklubb

brr, riktigt kyligt i luften imorse. Dock i och med Brians och mina förutsättningar utifrån tidigare i veckan: Brian stod mån-ons. Red en kort sväng på banan i STORM på torsdag. Samt dåligt väder igårkväll så att ta sig till ridhuset blev inte av (vågade inte pga inga vinterdäck på dragbilen). Vilket gjorde att vi skrittade ut en sväng istället. Så ringde jag och böt klass igårkväll. Strök mig ifrån 110cm och anmälde mig till 90cm istället. Kändes bäst så. Kändes inte okej att köra på 110 när de varit lite halvdåligt med träning och igånghållning under den gågna veckan.

Dåligt med framridning. Inte någon riktig koll och banskissen för 90cm var seg upp.. (någon sa att dom ändrade banan å att d var därför den inte kommit upp) Sånt borde ju vara klart tycker man. Kan trösta mig med att flytet till 1meters klassen var betydligt bättre. Mer koll å mer funktionärer! *tummen upp*
 
Iaf så gick vi felfritt i 90cm och fick en rosett. Fina Brian. Sedan blev det ett uppehåll då det var många starter. Så Brian fick stå på släpet ett tag. Och han var hur lugn som helst. Så himla skönt. Så Fredrik och jag kunde fika lite i bilen och dricka varm choklad. Dock var Brian lite frustererad över "mattes" val av hönät. Hönätet har nämligen rätt små hål ;) =mindre spill och hästen får pilla lite mer vilket gör att han inte kan kasta i sig all mat i ett nafs :-) Fungerade bra! Hittade även ett finurligt sätt att även kunna sätta upp en vattenhink bredvid hönätet. Så nu ska jag införskaffa mig en hink med platt sida så kommer de vara kanon inför nästa tävlingssäsong!
En annan bra grej är dethär equipe online. Där uppdateras resultaten och man kan följa den som är inne på banan i tid, antal fel osv. Så kunde man sitta där och hålla reda på vem som var inne på banan och på så vis enkelt veta när Brian ska lastas ur och göras iordning inför nästa klass! Guldstjärna till dessa klubbar som använder sig utav detta! Det är verkligen guld värt!

Till klass nr två så var det som sagt bättre flyt på framhoppning, med funktionärer osv. Fredrik höll Brian medan jag väntade på att få gå banan (underbara Fredrik!) Banan för 1m var rätt svår. Det var många som hade problem.
Kan med handen på hjärtat säga att jag inte är supernöjd. Det kändes lite sådär, men tydligen så såg det inte lika illa ut som det kändes. (höll på att bli urhoppad ur sadeln) Vi klarade oss på 4 fel i grunden så tyvärr ingen omhoppning. Men men. Brian har skött sig fint idag.. Att han drygade och skrapade med frambenet oavbrutet (nästan) hela vägen ifrån sandviken å hem är ju en annan femma.
 
bild på oss ifrån idag (:

Dekaler :-)

Då åkte dekalerna på plats på släpet! Tack Till Jörgen som var så snäll att jag fick byta färg på dom! :-) Hade svarta som aldrig kom upp på gamla släpet. Och nu när ja köpte ett annat så skulle loggan bli väldigt svår att se om dom var svart, mot ett mörkgrönt släp. Men nuså! :-)


Kvällens "träning"

Haha, ja.. Varför ska det gå som smort för? :P Nä, precis.. Istället för en tripp till ridhuset för lite jogging och uppmjukning/igångsättning av musklerna så blev det en skrittur i blåsvädret.. Kul, NOT!... I och med vädret så vågade jag inte bege mig då "rätt bil" inte var hemma samt att man inte riktigt visste hur halt de skulle bli. Nu såhär i efterhand så hade ja nog mkt väl kunnat åka men men. Hellre ta det säkra före det osäkra...

Så tog man även tillfället i akt och broddade i trakterna på varje "sko" åt Brian. Kändes bäst så i och med isvädret ute och att det snöat lite. Så nu kommer han inte att halka imorgon iaf :-)

Tog även beslutet ikväll eftersom Brians vecka sett lite halvknackig ut träningsmässigt så ringde jag och anmälde mig till 90 istället för 110en som vi egentligen var anmälda till. Får ta det som ett litet lätt avslutande gympa pass på tävlingsåret 2012. Men vad gör det :-) Nu får vi komma hem lite tidigare. Skulle ju ha startat SIST i 110. Men nu behöver vi inte vänta så länge. Nu kan vi nog åka hem när vi är klara! :-) Skönt!

Avslutade med att plocka iordning lite inför imorgon. Å när man kom hem så överraskade Fredrik mig med färdig tacos och blåbärspaj med världens godaste smuldeg till! Han är bara för amazing. Och till de tittade vi på bonde söker fru ifrån i onsdags (som vi missade då)
 

Helg :-)

Då var det helg för min del då. Eller man kanske borde uttrycka sig "helg". Blåser och stormar som fan i helvete just nu :( Så ringde till stork, och kära hjärtanes dom skulle släppa in mig i ridhuset ikväll <3 Lovely! Bara jag stod utanför ridhusdörren kl 19.20 när lektionerna slutade :-) Helt underbart! Brian har ju inte gått så mkt som han borde denna veckan. Fick fullt upp Måndag-Onsdag så red en sväng på utebanan i stormen igår på stork.. Men blev i princip oridbart efter en liten stund. Verkligen STORM väder som sagt :(

Så de är verkligen guld värt att få komma in å kunna rida igenom honom en liten stund ikväll å sätta fart på musklerna. Guldstjärnor till Lotta på Storvik ovansjö ridklubb! :-)
 
 

Premiär!

Vad ska man sammanfatta första mötet mellan Brian och nya hästtransporten?
Tror Brian trodde det var en rymdraket eller något liknande? För han som är så lättlastad blev väldigt svårflirtad. Vågade inte riktigt gå in. Prova gå in en liten bit å skynda sig ut igen. *suck* Slutligen så blev det att jag fick gå in i båset bredvid och han i det andra. Kunde gå bak och stänga bakdörrarna å luckan å han stod snällt kvar :)

Dock blev herrn orolig när vi åkte mot stork. Då blev de dunkande å skrapande där bak. Lite oroligt. Det är ju inte "hans" gamla släp. Nä, för detta får Brian faktiskt plats i. Med sin långa hals å allting.
Iaf så blev de lite rida på utebanan framme på ridklubben. Dock började det ju skymma. Hur ja än skyndade mig så gick de inge fortare än såhär. Blev väl max 30 min jogging i storm! De blåste mer och mer så tillslut gav man upp, eftersom det dessutom skymde också :( Skit.. Så var de ju ett helt företag att få ordning på allting där ute åk unna lasta i blåsten. Brian skötte sig dock helt suveränt :) duktiga häst!

Lastade sig själv direkt i släpet när det vankades att åka hem! Duktig kille! Lasta smalt! Fungera fin fint! :-) Och nu kom han till ro väldigt direkt. Det var ju riktigt najs att stå där inne med myslampa tänd, käka hö som matte hängt upp i hönät och bara chilla med ett varmt täcke ifrån blåsten :-) Sedan kan ja skryta av Brian att han så mkt som lyfte nog inte ens på hoven under hela tiden tills jag var klar och bytt ridstövlar mot skor, plockat in grejorna i släpet samt åkte hem. Han stod som ett ljus! Så när vi kom hem blev det massa fjäsk! ;)Lite kraftfodersmys i transporten innan vi gjorde kväller. Just love this horse transporter!!!! <3
 

Fullspäckad Onsdag!

Ja, blev en tidig morgon. Släppa ut hästar, mocka osv. Därefter hem, frukost å sedan bege sig på roadtrip mot sundsvall. Fy sjutton vad långt det var. Tog sjutton halva dagen.
Nu är vi hemma igen iallafall och jag är nöjd och stolt som en tupp över mitt inköp! :-) Prutning på hög nivå!
Så hem åkte vi med ett Boj bravo 220s. Sadelkammare och klädkammare med lampa. Säkerhetsbommar som man kan slå ur utifrån. Dörrar bak istället för bommar. 
 
Med på köpet fick vi också en kraft hästfodersäck. Röd sport kraft. Vad kostar dom? 300-400kr/säcken? :P
Supernöjd iaf. Gick å granskade den noga att killen på trailerbutiken tröttnade nog på oss. För han gick in ;) Synade minsta lilla vrå. Men med hem kom den! Underbar att köra. Dock en aning längre än vad man är van med. Men de kan ja nog vänja mig med. :-) Nu ska här sparas ihop pengar till en egen dragbil kan ja lova! Å då lär jag ju köpa en grön som matchar! :-)
 
 
Efter diverse pulande hemma så fick vi även fart på lampan inne i släpet. Den hade ingen kontakt så fick fixa till lite. Var rädd att de var nå elfel på den! Men tack å lov inte! :-) Men fick lov å byta lampan för den var slut. Sedan lite smörjande på diverse ställen som nog inte fått sett smörja på läänge. Så tillslut blev dörrar mm riktigt bra att öppna å stänga.

Jag är supernöjd! <3 Så himla glad! Bara lärade åka förbi hemma hos Patricia efteråt och visa henne! :-) Julklapp/födelsedagspresent till mig själv! Nu lär ju Brian provåka snart nåt tag! Hoppas på att hinna ta oss till ridhuset imorgon eftermiddag när jag slutat jobbet! :-)

1m GFRK 20/10-2012

 

Bilder ifrån GFRK 20/10-2012


Film Gävle fältrittklubb 20/10-2012

 

Tävling på Gävle fältrittklubb 20/10-2012

Ja, denna tävling är helt klart något att blogga om :-)

Som ni säkert vet så har Brians och min hoppning legat lite på dösidan nu. Dels på grund av att man jobbat rätt mycket. Men till mest del för att jag inte haft rätt körkortsbehörighet för att köra med svärföräldrarnas bil (har ju ingen egen dragbil). Så då har det blivit rätt begränsat. Så sist vi hoppade var i tisdags, och gången innan var på hemmatävlingen den 8 augusti.
 
Kan ju börja med att Brian skötte sig ypperligt och stod som ett ljus i transporten både till och från tävlingen! Guldstjärna redan där tilldelad Brian! Väl framme så var det nästan direkt att göra iordning för första klassen. Clear rounden innan går ju rätt fort. Kallt, rått busväder igår. Framridningen ute var en ren katastrof. Lerigt och djupt och massa vatten. Gick ju mest å skritta där. Inget man vill utsätta varken hästen eller sig själv för att rida i den "mojjan"... Så min plan blev att värma upp efter elljusspåret och sedan ta det mesta på framhoppningen. Dock var inte underlaget i elljusspåret det bästa heller. Men vi gjorde vad vi kunde. Framhoppningen inne var en ren katastrof. Den är väldigt liten! Hästar och ryttare till höger och vänster. Verkade inte finnas någon vett och etikett. Alla tänkte på sig själv. Hoppade kors och tvärs och Brian stackarn blir alldeles uppriven i vanlig ordning när folk rider lite för nära. Det kändes inte som att vi kunde använda framhoppningen till det som den var till för. Istället blev det mest att man fick hålla sig undan från alla andra som svishade omkring för att Brian inte skulle tappa fattningen. Blev något språng på både räcket och oxern innan det blev våran tur inne på banan.

Brian kändes hur fin som helst inne på banan och allting bara stämde. Han tog mina signaler och vi kom inte sådär helgalet. Ett mycket bra flyt som resulterade i att vi blev dubbelnolla 0+0. Helt underbar känsla. Men så när jag skulle trava ut så blev jag akut illamående och var jättenära på att få upp frukosten :/ Har aldrig hännt förut men kan ha varit någon nervositet som släppte? Ingen aning. Men så fort vi kom ut så mådde jag bättre.

Mellan klasserna sen så fick Brian stå på släpet. Fick både lunchhö och vatten. Och herrn passade även på att kissa lite. Duktig!! :-) Å medan han stod där snällt så kunde vi även lämna honom och själva få i oss lite mat.

Till 110cm så startade Brian och jag som nr 3 av vår klubbs 4 ekipage. Framhoppningen var aningen mer kaos nu. Nu var ju hindren högre. Och oxern som stod längst mot dörren var helt OMÖJLIG att hoppa på. Man fick ingen ansats alls överhuvudtaget. Och direkt efter  så var det till att rycka i höger tygeln för att inte rida på någon på "spåret". Så vi hoppade den en gång, och det kändes inte okej så ville inte utsätta Brian för det flera gånger så det fick helt enkelt räcka så.

Väl inne på banan så kunde vi i lugn och ro fokusera på vad det var vi skulle göra. Inga andra som flängde omkring och gjorde Brian skärrad. Vi hade även här jättebra flyt och en superkänsla! Aningen svårare hinderkombinationer och klurigheter motför div3. Kombination, räcke med planka överst, sedan skarp sväng och en till kombination. Brian tog både kombinationerna superbra! Detta var våran helt klart vårt svåraste hinder förra året. Men det har verkligen släppt och rider vi mitt på så hoppar han hur fint som helst! :-)  Dock så fick jag inte tillbaka honom ordentligt på bakdelen efter första kombinationen så han fick med sig plankan på räcket som kom efter, trots att vi kom rätt bra, så fick han inte upp benen. Även sedan efter 2.a kombinationen så blev det en något sned sväng så vi kom lite snett på oxern efter, fick lägga till ett galoppsprång till och petade då frambommen. Men annars, super bra känsla! Och det är ju det som räknas? Jag har hellre en bra känsla när jag åker hem, än att ha tagit med oss en rosett på en sämre känsla och ritt.

Print screen ifrån filmen ifrån 110cm :.)

Förberedelser :-)

Ibland händer det att jag lär ge mig själv en klapp på huvudet. Igårkväll begav jag och Brian oss ut i regnet på en tur :-)

När vi kom tbx körde jag lite förberedelser inför tävlingen imorgon lördag. Smorde upp hoppsadeln. Gjorde ren bröstan och sadelgjorden samt smorde upp dom. Sedan tog jag hem stövlar och träns. Väl hemma gjordes stövlarna rent ordentligt med sadeltvål å sedan smordes in. Hopptränset plockade jag för ovanlighetens skull isär helt och gjorde rent grundligt! När hände det sist egentligen? :-)

Idag ska Brian få chilla tills tävlingen imorgon. Har precis varit å tagit ut dom å mockat å fixat klart. Så får dom komma in direkt när jag kommer hem ifrån jobbet :-) så blir nog en rätt lugn fredagskväll för min del. Det mesta är ju redan förberett inför morgondagen :-)) yeeey!


Flyt lär man ju ha ibland?

Idag efter jobbet blev det raka spettan mot postkontoret i sandviken. Hämta ut mitt nya körkort. Var med en liten tår i ögonvrån när dom klippte två hål i mitt gamla! Minnen de också ju! Men fick ju behålla det iaf! :-) Nööjd med mitt nya! Ju fler körkortsbehörigheter desto högre status har jag hört? Dock så ligger jag ju något i lä av pappa. Skickade bild i ett mms till honom på mitt nya körkort, med bilden koncentrerad på skriften: BE .. Så fick man ett mms tillbaka av pappa. Där det stod A, B, BE, C, CE ... Men han skippade att skicka bild på behörigheten för farligt gods.. : JAja! JA fattar! Liksom ;) ... Men tror ja nöjer mig med BE :-) Även fast jag nästan skulle behöva ADR för att frakta BRian.. Han kan nästan klassas som farligt gods emellanåt..
 
Iaf så fick jag sedan ett telefonsamtal ifrån en person ifrån H&M - We love horses. Han ursäktade sig så mkt att det slinkit igenom och dom publicerat min "vinnarbild" på Boy i snön som jag vunnit två bildtävlingar med (ja de hör ju inte till saken) ,,, Men den hade iaf blivit publicerad på deras facebook sida utan mitt tillstånd. Jag påpekade detta och dom tog genast bort den. Dom har haft jättebra kontakt och skött det jätteprofficionellt. Jag är imponerad av bemötandet jag fick. Och som plåster på såren så ska dom nu skicka två fribiljetter till Stockholm international horseshow till mig. Och ja, nu har jag gett dom tillstånd att använda sig utav bilden, Det är dom värda. Vilka gulliga människor! :-) Cred till dom!
 

Gårdagens hoppträning för Cissi Hansson

Ja vad ska man börja med.? Varken jag eller Brian har tränat på högbo ridklubb förut. Men blev akut å leta rätt på en hoppträning då det varit dåligt av den valutan för oss..

På framridningen så kändes det bara som att Brian bara kutade järnet. Upp med huvudet å fram å bakdel var på två olika världsdelar... Nåväl. Blev lite olika övningar. Studs, kombination, linje osv.. När liten plank studs låg efter ett annat hinder så hade vi en aning svårt med hastighetsbegränsningen.. Hann liksom inte komma tbx å hinna med den utan de blev nå hafs.

Sista rundan då vi hoppade banan så körde vi den på 110cm. Kändes superbra! Vi fick en bra känsla med oss hem :-)


Gammal bild ifrån Augusti


Nytt dressyrschabrak :-)

Brians nya dressyr schabrak kom med posten idag :-) bilden kanske är lite missvisande färgmässigt. Det är en fin klar röd färg på det :-)


Tiiiidigt...

Inte direkt så att man jublade när klockan ringde strax efter kl 5. Upp å iväg å ge hästarna morgonmaten innan jobbet. Som alltid så mockade å gjorde jag klart till eftermiddagen då den tiden är väldigt viktig för mig :-)

Har nog inte riktigt sjunkit in än att BE kortet är fixat å jag får köra med släp hur ja vill nu bara bilen tillåter det :-)
Så nu blev man sugen att köpa nytt släp igen. Å inte behöver jag tänka på någon vikt :-)


Händelserik dag..

Fullt sjå idag.. Nervöst värre imorse. Uppkörningsdags. Kräkfärdig kan man beskriva det. Å inte blev det bättre utav att den som körde upp före mig kuggade sig... :o Iaf, gjorde så gott jag kunde och det räckte till :-D Glad värre! Smilet mötte sig nog i nacken. Säkerhetskontrollen satte där den skulle. Backningen är lite mer utav en: Piece of cake. Klarade det nog på 2 minuter men hade 10 minuter på mig. Så det var lugna puckar :-)
Klarade kortet iallafall som sagt. :-)
 
Därefter stod besiktning på hästtransporten på schemat. Där fortsatte min tur och den gick igenom även den! :-) Så nu får jag åka i 2 år till!

Sedan blev det hö hämtning hos pappa och lite mat hemma hos farmor. Regnväder, fy fan... Avslutade med att lasta ur allt när vi kom tbx å sedan städa ur transporten.

Nu återstår bara dilemmat om hur ja ska hinna med att hoppa innan lördag.. Känner mig inte vidare trygg i att tävla då, speciellt inte 110... Men har inget val då laget inte är fullt utan vi bara är tre. Så det är mer eller mindre ett måste... Å min "hopphjälp" på onsdag morgon hoppade av... å har ingen annan...

Så just nu känns det rätt piss.......på den fronten....

Nervositet...

Helt underbart äckliga känsla, ibland... Vet att jag kommer lugna mig när jag väl är på plats. Så var det sist. Men grejen nu är ju att: JAG MÅSTE KLARA det! ... Antagligen är det därför ja blir så himlans nervös just nu.. huh :(

Laddaaaa.....

Efter att ha varit på dressyrtävling med fina Patricia och Gazpani så är det nu dags att ladda inför morgondagen...
 
 
Morgondagen då, vad innebär det för min del?

  1. Uppkörning BE behörighet
  2. Besiktning av hästtransporten
  3. Hämtning av hö i Åmot
  4. Middag hos farmor.
Så jag antar att ni förstår att det är punkt 1 och 2 som jag är lite smått nervös över!

Tidig morgon :-)

Man lär ju vara dum i huvudet som vaknar strax före klockan 7 en söndagmorgon? Blev en tidig promenad på ca 4,5km med Fredrik. Därefter landade jag direkt i stallet. Mocka å tog in brian för ridtur. Blev en sväng, mest skritt idag dock. Men skönt att komma ut lite. Å känslan när Brian verkligen är avslappnad å tar det lugnt är helt obeskrivlig. Dock vänder den lika snabbt igen om han råkar bli rädd för någonting. Lite för mkt på sin vakt kan jag tycka. Knäpphäst :-)

Nu har man satt i sig lunch och ska iväg till Patricia snart å följa med dom på tävling i falun :-)
 
 

Trött på att rida ut AB

Jag blir mer och mer tagg på att få ta mig en vända till ridhuset! På måndag då jävlar smäller det!!!
Som det är nu så är det ju älgjakt lite överallt. Känns ju sådär att bege sig till skogs med Mr pskyfall då. Brian behöver aktiveras järnet och jobba med sin lilla hjärna. Idag kom vi för ännu ett "prov"/test". Var nån jäkel som eldade skit, busk å sattyg en 20-30 meter ifrån vägen. Detta var väldigt otäckt tyckte Brian när buskarna liksom rörde på sig å elden flammade mkt tydligt. Sedan var han ju spännd till tusen. Men förbi kom vi iallafall. Ridturen avslutades med några varv på "volten/ridbanan" vid stallet. Inte bästa underlaget men bättre än ingenting. Brian kändes jättefin. Så nu verkligen längtar jag till lite ridhustrim.. Kan ingen bygga mig ett ridhus? Eller åtminstone en ridbana? Jag fyller ju år snart!

Får se hur morgondagen tar sig. Lite sugen på att följa med Patricia och Spaniz till falun på dressyrtävling. Men får se. Hjärtat vill ju åka till sin farmor och farfar och vill ha mig med. <3 Får fundera lite ikväll. Idag har man ju liksom mest bara suttit hemma och häckat. Eller ja, tog en promenad imorse. Hämtat stigbyglarna som jag sålt på tradera. Packeterat dom, Fredrik fixade å skrev ut fraktsedeln. Så nu är det bara å kränga iväg dom imorgon! :-) 150:- rikare! Nåväl, bättre än ingenting. Bättre än att dom ligger hemma å skräpar :-)

Massa göra :-)

Märkte precis att de nog blivit dåligt med uppdatering på bloggen nu, visserligen bara för någon dag.
Har varit lite mkt "göra nu" :-) I Torsdags blev det körlektion och sedan på kvällskvisten så åkte Fredrik och jag tsm med hans föräldrar och åt mat på church street. Så jääävla god underbar mat där! <3 Love it!

Under gårdagen så bytte Fredrik och jag till vinterdäck på min bil- så nu är det avklarat vilket känns himla skönt! :-) Jag passade även på att dammsuga och städa ur min bil så nu är den vinterfin! Nu fattas bara nå dofta gott grej till den :-)
 
Därefter blev det en ridtur med Brian. Tog faktiskt dressyrgrejorna för omväxlingsskull. Och vanligt tredelat bett. Det fungerar verkligen inte att rida Brian på något bett som ger något som helst tryck i nacke eller hävstång. Så jag skulle nog aldrig våga prova på något kimblewick eller pelham.. Fungerar bara med "vanligt" tränsbett men med många delningar. Allt som inte ger hävstångs effekt. Därav jag är lite feg med att rida med hackamore när vi ska göra annat än bara skritta.

Iaf så kändes Brian jättefin igår. Jobbade lite öppna efter grusvägarna. Lite ställning samt övergångar och jobbade på min nedsittning. Känns skönt att till veckan ta sig till ridhuset nåt tag. :-)

Brian i kvällssolen när vi kom hem efter ridturen. Nöjd häst! :-)

Ridtur i "burr"-vädret?

Svaret blev nej. Nöjde mig med att ta in hästarna när man kom hem från jobbet strax efter kl 18. Hua vad kyligt. Luktade riktigt snö i luften?? :(
Jag vill ha motivation tillbaka. Förhoppningsvis vänder det när ja har så jag kan köra till ridskolan och träna i ridhuset igen. Idag har svärfar och Fredrik fixat med min hästtransport när jag var på jobbet. Justerat bromsarna osv. Så nu ska den förhoppningsvis vara "körduglig" enligt besiktningsgubbarna! :-) Ska nog ut å köra en provbromsning här någon dag å kolla bromsspåren så dom är på ett ungefär lika :-)Å i det gråa :-)

Trots det gråmulna så är de ändå lite i dagarna. Körlektion imorgon torsdag och på fredag. Sen så ;-)

Imorgonkväll så ska jag å Fredrik umgås med bästa vännen å hennes Karl. Bättre sällskap kan man nog inte få :-) älskar dig min Therese <3 de blir käk på church street å avslutar med bio: Taken 2 :-)


Grått..

Grå och trist årstid just nu. Känner mest att man tappat sugen och har inte direkt så mkt att se fram emot.. Julafton visserligen kan ju vara rätt mysig. Men annars, kalla tider. Ingen resa, inga tävlingar. Sucks.. Känns mest som att man bara traskar på och tuggar sig fram på automatik.

Igårkväll blev rätt tidig kväller. La mig och läste i sängen. Boken i dt tysta. Tragisk bok som handlar om syskonincest och att vara skrämd till tystnad. Blev Inge läsa på om säkerhetskontroll igår. Ska gå igenom den ikväll så att jag kan helt utantill på körlektionen imorgon förmiddag.

Hoppas på lite kvalitetstid med Fredrik snart. Igår sågs man ju knappt. Och idag ska ja ta mig i kragen och åka & rida direkt efter jobbet! Så kanske man hinner iväg innan det är kolmörkt ute iaf...


Kort och långsiktliga mål.

Målet för 2013 kommer för mig och Brian att vara att få jämna och stadiga rundor i 1m och 110. Slutstartat på 90cm så länge det känns okej. Jag ska "gasa på" mer istället för att göra den där jäkla förhållningen för tight inpå hindret som jag gjort nu på slutet. Fy mig! Det blir ju inte helt okej då.. Och vi tappar fart och flyt och kommer fel på hindret och stackars Brian får reda ut det.

För dressyren för min del så vill jag kunna starta något Lc program med målet 60% under 2013.
Angående min egen ridning så ska jag försöka sträcka upp mig och "titta vart jag ska" istället för att titta snett nedåt... Himla jäkla olat man haft i alla år.. Minns när Åsa sa att hon skulle sätta en lapp med en snygg kille på mellan hästens öron.. Haha.. De var tider det :-) Men hållningen och blicken ska jag kämpa på med nu under tävlingsuppehållet som blir nu fram tills att tävlingssäsongen startar igen. Då ska det vara märkbar skillnad på min sits och hållning!

Angående Brian och Patricias dressyrande så hoppas jag på att det blir någon LA till våren om det känns okej. Och till svar från henne så om det flyter på som det gjort så kanske det till och med skulle gå att starta MSV C till sommaren. *lycka* (ja, självklart inte med mig som pilot) ;P Aja, sätta upp lite mål och jobba vidare mot. Nu är det ju som sagt 3 tävlingar kvar för våran del. Och därefter är det ju månader med tid att bara chilla, och fortsätta träääna för att allt ska bli ännu bättre och få ännu bättre förutsättningar till nästa tävlingssäsong! :-)
Men ja kan ju inte klaga på denna heller! ;-)

Brian och jag har tagit hem lite rosetter iår 2011. Och därav även tagit vår första individuella placering i 1m, 7e plats. Det var stort! :-) Samt att vi tog en 1.a plats tillsammans med div 3 laget. Första blågula!
 
Och även på dressyrsidan så har han och Patricia tagit hem lite rosetter :-)
I början av året så tog dom hem 2.a placering i Lc2 i ockelbo.
Och därefter nu i slutet av september två stycken 3.e placeringar i Lb2 och Lb3 i Avesta!
 
 
Ja vad ska jag säga? Jag är sjukt nöjd med tävlingsåret 2011. Och hoppas att 2012 ska vara ännu bättre! <3

Säljes!

Har städat lite i sadelkammaren å säljer dessa prylar.
 
 
(alternativt alla 4 schabraken för 300:-)
Blått dressyrschabrak strl full. med "flaggmotiv på ena sidan". Fint skick. En söm har släppt på ca 5cm. enkelt att laga. 80:-Vitt dressyrschabrak strl full. med "flaggmotiv" på ena sidan. Inte mkt använt. Dock har sadeln "färgat av sig så det är missfärgat där den ligger nedtill. 80:-
 
Blått horse pro schabrak strl full. gul passpoal. 80:-
 
 
Vitt allround schabrak strl full med gul/svart passpoal. Lite missfärgat vid sadelgjorden. 120:-
 
Australienska stigbyglar. strl dam. 40:-
 
 
Säkerhetsstigbyglar med gummisnodd. strl dam. 50:-
 
Rutiga ridbbyxor. Copperfield. Nyskick, knappt använda strl 40. 200:-
Gröna helskodda ridbyxor, märket mountain horse. någon missfärgning efter sadeln. strl 38. 200:-
 
Tävlingskrage jacson. Använd 1 gång. 40:-
 
 
Blå höga transportskydd strl full. En söm har släppt på ena bakskyddet (se bild) 150:-
 
 
Pessoabett storlek 12,5cm. 50:-
 
 
 

Prylnisse?

Känner att jag borde ta mig själv i kragen och sälja av lite prylar. Har så himla mkt saker som jag inte använder, som är i fint skick. Så ska när jag är ledig ta å kolla igenom vad jag har för prylar å lägga ut lite köp och sälj :-)


Svar på kommentar: äger du fortfarande Boy?

Nej det gör jag inte. Golden Boy sålde jag i Maj 2011. Detta på grund av min flytt till storvik då jag och Fredrik skulle flytta ihop. Att ha två hästar innebär en extra kostnad som blir större när man inte kan ha hästarna "hemma". Stället där jag till en början hyrde in Brian på kostade stallhyran 3000:-/månad. Alltså hade det blivit 6000:-/månad för två hästar :-/ Dock flyttade jag ju Brian då det inte fungerade och sedan blev en flytt till inom kort då hon ja hyrde av inte skulle hyra stallet längre och ja kunde ju inte ha Brian kvar där själv. Idag står Brian hos svärmor, hade jag vetat detta från början hade jag kunnat haft Boy kvar. Men nu är han som sagt såld. Jag saknar honom väldigt mycket. Han bor numera hos ett par i Enköping där ägaren är sjukpensionär och håller på mkt med hästarna ifrån marken. Han är med på promenader i skogen. Jag skulle tro att han stormtrivs. Jag har dock inte hälsat på honom i sommar eftersom saknaden är fruktansvärt stor och det är ett stort tomrum som gör ont fortfarande. Jag slits fortfarande och ångrar mig emellanåt, eller ja.. Rätt ofta. Men inser själv att det var bästa beslutet ändå. Tiden räckte inte till riktigt med långa arbetsdagar. Och Boy behövde ju också sin del utav kakan och jag lite fritid hemma. Men som sagt. Han är enormt saknad <3
 
Jag och Boy i våras <3 fina ponny

Körlektion nr 2 :-)

Började såklart med den där säkerhetskontrollen. Till skillnad från förra gången så gick körläraren och satte sig å bara inspekterade min kontroll på avstånd. Uscha så nervöst. Inte hade ja pluggat på säkerhetskontrollen heller utan mer funktionsbeskrivningen. Den gick väl lite halvhackigt men det gick iallafall! Vissa delar kan ja klockrent. Gjorde en tabbe som faktiskt inte hade med det hela å göra. Jo ja slog upp bildörren rätt upp i ansiktet. Trodde ja hade knölat sönder glasögonen ett tag dära, men dom klarade sig hyffsat. Jag och körläraren fick oss ett gott skratt iaf. :-)

Blev lite backövning. Lite osäker bara NÄR man väl ska börja ratta dit. Samt några kortslutningar när man stannat till och helt glömmer bort vart man var någonstans i backningen. Hjärnsläpp kan man kalla det :-) Avslutade körlektionen idag med lite körning inne i stan och motorväg. Den stora grejen nu när man börjar på körskola efter att ha kört själv i 5 år sedan man tog körkortet. Det är ju att man lagt på sig lite olater. Är det fritt i rondeller så sneddar man gärna lite rakt över när man ska köra rakt fram. Det måste jag tänka på! Samt att kolla backspeglar och hastighet extra noga. Ja det var väl de d! :-)

 Nu ska här tänkas igenom säkerhetskontrollen dagligen så den "sitter" :-)
 
Resten av dagen, de blir väl en tur med Brian. Lite inhandling av käk till imorgon. Pja? :-)

8 oct 2012. time: 08.59 fm

Ny morgon, jag är ledig idag vilket känns väldigt skönt. Eller ja, ledig och ledig. Fullt upp idag ändå! Har precis varit och tagit ut hästarna. Mockat i hela stallet. Kan skryta av Brian lite som bara stod med spetsiga öron när jag kom och behövde inte bli utan mat inne :-) Dock så började han skrapa lite när jag böt täcke så då fick han stå på stallgången ett tag medan jag mockade. Det lönar sig inte att stressa och skrapa. Få se om ärthjärnan förstår :-) Troligtvis inte!
 
Kl 11 är det tandis och kl 13.30 är det körlektion. Har gjort min hemläxa ifrån förra gången och läst på om funktionsbeskrivningarna, dock så tycker jag det känns som att ja glömmer bort vissa delar ändå.
Däremellan ska jag umgås lite med min fina Therese och luncha kombinerat med snacka skit :-) Hoppas det blir en bra dag. Dvs inge borrning hos tandis med sprutor å grejor :/ huh..
 

Uppdatering :-) Söndag kväll!

Efter dagens arbete blev det raka spåret mot stallet, där svärmor höll på att ta in hästarna. Böt täcke på Brian och sedan blev det att styra kosan hemåt.  Kolla klart på filmen: Inte utan min dotter, och därefter se solsidan. Min bästa underbara Fredrik hade gjort mat åt mig tills jag kom hem. Han är ju bara helt underbar! :-)
 
Imorgon så står det tandläkaren på schemat kl 11, därefter blir det lunch med min fina Therese Borglund, och därefter körlektion! :-) Å då är det exakt en vecka till dagen med stort D! ;-)

Får se vad eftermiddagen innebär. Åhh, börjar få redigt med ridhusabstinens. Känns som att man tappar hur mkt som helst när man inte är dit.. Men snart så!

Brian

Ja imorse var ja irriterad på honom, tur de rinner av mig efter en stund. Men ja blir galen på det där frambenet!

Vi har kämpat oss hit och vi kommer såklart fortsätta. Hoppas på en tur till ridhuset så snart som möjligt så vi kan fortsätta träna åka, och fortsätta trimma vidare!


Skrapande med framhoven..

Jag håller seriöst på att bli tokig på Brian. Vid flertalet gånger så har han skrapat bort tåkappan ifrån skon till nästa skoning..!!! På morgonen så fort han ser mig så börjar hn skärpa med framhoven. Det är ta mej tusan det värsta jag vet! Stress moment. Jag har nu börjat ignorera honom tills han lugnat sig för att visa att de går saktare om han gör på detta vis.. Så imorse så fick dom andra, han blev utan för han gav inte upp med skrapandet. Istället la jag ut morgon höet istället. Å så fort han ser mig så börjar han. Ignore mode, från min sida..

Slutade med att han fick gå ut utan kraftfoder. Å efter att jag var klar i stallet så bar jg ut det i en hink i hagen istället.

Det är lika i transporten. Står å skrapar så fort man stängt dörren å ska åka. Vissa gånger oavbrutet under hela resan.. Andra gånger lite då och då. Vad fan ska ja göra?! Han har skrapat sönder mattan på ena sidan förra vintern.. Fortsätter det så pallar ja inte å köra honom.. Då lägger ja ner allt å låter honom bli promenadhäst istället...


Dagens ridtur :-)

Idag hade jag laddat upp med rejält med tålamod och bytte träns och bett. Provade ju tidigare hoppa på detta pessoa med två ringar som gick katastrofalt för 2 år sedan. Bilden är inte identiskt med mitt utan jag har 3-delat till Brian. Hur som haver så backade jag upp med det idag. Brian var så sjukt stark igår och vi hade dragkamp hela galoppasset kan jag tala om. Jag mår piss efter en sådan ridtur när det känt som han flängt fram med mig hängandes i tygeln.
Ridturen idag gick helt över förväntan. Brian var LUGN när jag hoppade upp, inge sadeltvång ens?! Skrittade i lugn och avslappnad takt och var liksom fridfull? Inte alls lika hispig som han varit de tidigare dagarna. Han blev väl lite mer på g lite senare men ja blev djupt imponerad! :-) Försöker han imponera på matte kanske? Kompensera gårdagen? ;)

Sedan joggade vi och galopperade och jag försökte ta så liite som möjligt i munnen på honom. Bara att få honom låg i formen och i en lugn och rytmisk galopp där jag kunde sitta tillbaka. Och jag tycker jag lyckades ganska bra :-) Eller vi! ett team! :-) Kändes som att man balanserade en porslinsfigur i handen. Den känslan är helt underbar. Stor skillnad ifrån igår åd Brian körde upp skallen och bara drog och struntade i "piloten".

Sådan himla bra känsla efter dagens ridtur! :-) Dock har jag ju hört av det där med att pessoabettet ger dubbla signaler då det ger tryck i nacken som säger att hästen ska sänka huvudet, men att det stiger i munnen när man tar i det (utan stopp med kedja) som säger åt hästen att höja huvudet.. Så jag vet inte riktigt vad jag ska tycka eller tänka om det. Med två ringar (bilden ovan) så tycker jag inte det är så skarpt. Och ett bett är ju inte skarpare än handen. Ett skarpt bett med en snäll hand är bättre än tvärt om.

Brian är en känslig häst som kan bli väldigt stark ibland. Och minsta lilla han tycker att jag tar honom för mkt. Så stoppar han upp och går inte fram ordentligt. Jag skulle dock ALDRIG hoppa honom på ett skarpare bett. Jag har varit helt emot att betsla upp redan från början gällande ALLT då problemet mer sitter i dressyren. Brian är ju som sagt en väldigt känslig häst som säger ifrån när han tycker att det inte känns okey.

Någon som har tips på lite skarpare "rida ut" bett när han är taggad eller vi ska ut å konditionsträna.
Vet ju inte hur han skulle reagera med kimblewick när det sitter kedja, eller babypelham.. När han är så känslig som han är. Svårt! Kom gärna med tips!

Lördag :-)

Härligt att vakna före klockan och inse att solen skiner ute. Raka vägen mot stallet och släppa ut hästarna som fick lite sovmorgon idag och fick komma ut vid 7.40 istället för kl 6 ;-) Nöjda hästar gick ut i solen. Passade sedan på att mocka medan dom stod ute och åt. Sedan hem. På schemat idag står en vända till Lager 157 i sågmyra. Med oss får vi också Therese och Pär :-) Bästa tänkbara sällskapet alltså! Denna dag lär inte kunna bli annat än lyckad!
 
Sedan blir det att stanna till på City gross i falun. Dom har något bättre utbud där än vad dom har i Gävle. I falun har dom nämligen hästsortiment också. Emellanåt har dom erbjudanden på täcken. Hoppas på att kunna fynda något stall/fleece täcke. Har lite dåligt av den sorten faktiskt. Ska väl ta en vända hem till brorsan å hämta vinterdoningarna så småningom.

Senare idag hoppas jag att jag har bil så jag och Brian kan åka en vända till ridhuset. Fast det blir nog isåfall inte förens på sena eftermiddagen. Det skulle verkligen behövas. Nya tag ifrån igår. Har även en liten fundering på om jag skulle ha köpt ett skarpare bett att kunna rida på när vi rider ut. Jag är ingen som förespråkar skarpare bett men kanske vore ide att prova? Alternativt ha graman som lite "handbroms" när hästen är på det viset. ::-) Återstår bara å se vart sjutton jag har gjort av den? Ska ju ha en någonstans. Men vart den är, det är ju en annan femma!


2 bilder ifrån igår :-)

Diss..

Stor feting diss till tjejjer som "lurar" grabbar och säger att man visst tar p piller eller vad dom nu hittar på. Å sen kommer dom senare: Ops, jag är gravid. Det var verkligen iiinte planerat!
Alltså ja har så sjukt dålig respekt för såna människor. Vet alltför många fall som det gått till på det viset...
Lika folk som skaffar barn innan man ens haft ett jobb... Bra planering..
 
Egentligen är ju detta knappast mitt problem men tycker fruktansvärt synd om grabbarna, samt mig själv och alla andra skattebetalare som ska pröjsa ut.. Vet även alltför många som "levt" på att skaffa ungar... OM och om igen.. Å sen har mage att klaga på att det kostar så mkt med alla födelsedagspresenter, att ungarna ska ha barbidraget själv osv osv...

:-(

Alltså, så kallade "hästhandlare" gör mig så himla deprimerad.. Stackars djur.. Tjäna pengar.. Köpa sälja köpa sälja som om de vore nå "produkter"..

Första körlektionen! :-)

Första körlektionen imorse. Kan säga att det var en något nervös Linda som åkte mot Sandviken. Nu skulle man helt plötsligt styra runt med ett ekipage med skylten: Övningskör, baktill. Lite larvigt? Körlektionen började med lite kontroll av vätskor i motorsystemet, lampor, däck å mönsterdjup, säkring av last, säkring av släpvagn. Kändes helt rimligt när man väl var klar. Då kändes det inte lika bökigt och svårt att komma ihåg som när jag läst det rakt upp och ner i boken. Sedan körde vi lite funktionsbeskrivning. Fick mig en bra överblick utav vad som ska vara inlärt.

Fick avsluta körlektioen sedan med att köra backtestet. Lite svårt att veta när man skulle börja svänga för att styra in släpet i det "markerade garaget". Men men, tydligen så har man 10 minuter på sig att få in allting i den lilla öppningen så då blir ju övningen lite piece of cake :-) För första gången någonsin så tror jag bannemig att jag även backade helt efter backspeglarna utan att vrida på huvudet till hjälp. Cred till mig! I vanliga fall brukar jag vilja vrida på skallen för att kolla då det är svårt att göra avståndsbedömning i backspeglarna. Nåväl. Detta kommer jag fixa galant! :-) Nu fick jag hemläxa till nästa gång som är på måndag att plugga in funktionsbeskrivningarna så dom sitter helt fläckfritt. Fick även en tillsägelse att inte låta så osäker för jag kunde ju svara på det mesta! :-)
Gillar körläraren skarpt. Han var duktig och man kände sig trygg! :-)


Lindas torsdag

Efter diverse timmar med arbete så styrde man kosan hemåt. Glad i hågen att man släppte ut hästarna imorse så mockningen och allting var ju klart för min del! Så bara till stallet, ta in Brian, byta om och bege sig på en tur. Gillar förresten dom nya stigbyglarna. De i svart plast med blå fotplatta. Big like! :-)

Brian var väldigt pigg idag. Har stor ångest över att det inte blivit nå ridhusträning för oss på ett tag :( Skulle verkligen behövas. Vägarna ute nu är inte det bästa underlaget för trav och galopp arbete. Mycket hårt på många ställen. :-( Jag vill ha en dragbil när jag fyller år... Annars lär Brian slå ihjäl oss snart. Blev en tvärnit och kast runt i all hast då han blev rädd för "ingenting" som var i diket.. Spänner tusan när bilar kör förbi och skvätter gärna till trots att han egentligen är trafiksäker. Så han tar varje tillfälle i akt skulle man kunna säga.
Tokhäst!


Torsdag

Veckan släpar sig fram. Just nu har jag inget riktigt som jag ser fram emot. Visst, första körlektionen med tungt släp imorgon och uppkörning om en vecka, en och en halv för att vara mer exakt. Brian fick i övrigt stå igår också och jag läste på lite funktions beskrivning. Idag däremot ska vi ut på en tur. Känns som att det var flera år sedan vi trimmade tillsammans i ridhuset sist, vilket suger lite. Nåja, blir bättre med det när kortet är klart.

Nästa tävling för mig och Brian blir på fältis i Valbo. Får se hur det går då. Har inte bestämt mig än om jag ska hoppa 110 å sedan 110 med laget eller om jag ska lägga mig på 1m å sedan 110 med laget. Känns ju bättre att ha hoppat en längre klass först. Nackdelen blir då att det blir långt mellan klasserna. Brian är ju inte överförtjust i att stå i transporten alla gånger.

Ingen mer dressyrtävling tyvärr av vad det ser ut nu i höst. :-/ pja..bara att vänta till nästa år. Snart är det ju uppehåll helt ifrån tävlingar.

Tjiing


Lb2 i Avesta. Patricia och Brian

 

Maj 2012

En bild ifrån Maj 2012. Då vårt lag kom på 1.a plats i div 3 :-) Lycka!

Glömska linda :-)

Var ju meningen att jag skulle ringa stork igårkväll och fråga om det är något avhopp ikväll (onsdag kväll) i sista hoppgruppen. Såklart glömde jag bort det. Så nu blev det att ringa, såklart är det inte någon där nu som kan svara på det. Så vi får väl se vad som händer under dagen. Om det är någon plats ledig eller ej. Vore bra med lite hoppträning för både mig och Brian för att underhålla hoppningen lite. :-)

5.5an *film*

Bjussar på en film ifrån då Brian och jag körde 5.5an den 4 december 2011 :-)


Mystisdag! :-)

Kommer man hem, tar in hästarna. Brian står med spetsade öron vid öppningen till hagen och glor på mig när jag kommer. Nästan som att han tyckte att jag var försenad. Han vill gärna in på kvällarna prinsen :-) Gillar inte att vara ute länge. Lika när svärmor kommer och ska fodra å har varit borta och ska ge eftermiddag. När hon kliver ur bilen och ropar på dom så riktigt skriiiiker Brian efter henne.. Haha sött ^^. Svälter ihjäl skrik? :)

Nu har mina nya stigbyglar kommit. De i svart plast med blå "fotplatta* :-) Blir bra i vinter så man inte fryser om fötterna.. Eller inte fryser så mycket om fötterna kanske jag borde skriva. Frysa lär man göra i vilket som. :-)

Även hade min cd väska kommit med plats för 200 cd skivor. Denna ska jag ha till mina foto/filmer på Brian. Enklare att använda om man säger så. Bara bläddra mellan skivorna istället för som jag haft nu i flera år. Såna där cd rullar som cd skivorna kommer i när man köper dom. Ingen vidare lösning. Men nu så! :-)

Nu ska här duschas å brännas foto cdskivor. Sedan äta risgrynsgröt med hjärtat å mysa till en film. Lovely! <3

Tisdag 2 oktober

Har man precis varit till hästarna som fick komma ut tidigt idag. Annars brukar jag bara åka dit i och ge morgon kraften samt byta täcke på Brian så släpper Sussie ut dom sen. Men idag åkte dom ut tidigt :-) vill ju hjälpa till så mkt son möjligt jag med.

Igår blev det en skritt kombinerat med lite jogging för Brians del. För att få musklerna å släppa lite efter söndagens bravader. Blev mörkt innan vi var tbx i stallet igen. Men det gjorde ingenting. Vi var båda fullt påklädda i reflexer.

Tycker det är hur bra som helst för Brian nu. Skulle jag bli erbjuden box på ett annat ställe där jag förut viljat haft Brian blir det nog att tacka nej. Jag ångrar att jag inte ställde Brian här på en gång. Dela för att han inte hade behövt flytta runt så mycket, dela för att onödigt att betalat hyra å inte ens haft Brian i stallet i princip hela sista månaden (flyttade Brian på morgonen den 8.e)

Nåväl. Vi har det jättebra nu :-)

Idag ska Brian få vila. Hann med å mocka å göra klart alltig på morgonen. Det är så himla skönt att ha mockning å den biten klar! Ikväll blir det myskväll med hjärtat. <3

Lite Depp för att tävligssäsongen snart är slut. Räknar jag det rätt nu så blir det tävling på Gävle fältrittklubb, högbo och Ockelbo rf. Sedan är det nog slut för våran del så blir det lite chill fram tills nästa säsong. Så får man se vad de blir för ridklubb då. Om vi blir kvar på gestrike sportryttare eller om vi flyttar över till krk (dom klubbarna det stod emellan förra året) men tror nog vi blir kvar hos sportryttarna. Vi trivs rätt bra där :-)


Man är bra löjlig..

Sitter man nu efter en fullsmockad arbetsdag. Hittar på ett inlägg på ett hästform där man frågar hur man på bästa sätt ska avliva sin vän (häst) när det är dags.. Bultpistol, skjuta, spruta... osv...

Känner hur tårarna kommer direkt.. Fy fan när man ska tvingas ta det beslutet. Läser att bultpistolen slår dom medvetslösa för att sedan lever hästen fram tills att kroppen är tömd på blod... :'( ... Spruta, injecera gift..
Tårarna kommer på en gång.. fy fan för att ta detta beslutet, den dagen det väl kommer.. :(

RSS 2.0