Lördag den 26 Maj

Jahapp, blev en tung insomning igår när Fredrik inte var hos mig.. Å ändå kan jag tycka att han trängs så himla mkt i sängen att han tom får den, trots att det är en 180 säng att kännas trång.. Men nu kände jag hur verkligen tomt det blir när han inte finns där. Och att jag verkligen inte skulle klara mig utan honom. <3 Känns jobbigt när man messar och man inte får svar på direkten. Han ska ju sitta på telefonen!! Redo att öppna sms från mig <3!! :P

Blev en findus färdigmat tallrik för mig  i micron när jag kom tillbaka ifrån stallet. Ridtur idag på finaste B, mer om det går att läsa på min och Linneas gemensamma hästblogg (http://LifeofBrianandJonas.webblogg.se

Blev lite mockning, smorde lite på sadel, träns och brösta. Provred nya hjälmen som var jätteskönt att rida i!
Jag har även hunnit tvätta idag. Tvättat mina schabrak som varit smutsiga! Å även Brians vita benlindor! :-)
samt mina brunrutiga ridbyxor. Så nu går det en stund igen innan det är dags för tvätt! :-)

Tjiing!

Fredag 25/5-2012

Jahopp, nu när vi kört igång den andra hästbloggen så blev bloggandet i denna desto mindre.
http://lifeofbrianandjonas.webblogg.se


Idag har varit en full dag. Skjutsade min fina Fredrik till gävle, då han skulle på lite avslutningskryssning med sin skolklass. Sedan har det varit några timmar i valbo köpis med Ida Andersson. Blev en ny ridhjälm, ett par svarta korta shorts, en ljusorange top, och en godispåse till Brian. Lunch på ikea. Köttbullar m mos å sås.. Gott och prisvärt!

Hade tänkt åka och titta på lite hoppning men efter stallet så öste regnet ner så blev att åka hem.

Ajuste, Patricia har ridit brian idag... Fina fina dom! :-)

Iaf så nu när kvällen börja sänka sig utanför.. Sjutton vad jag saknar min Fredrik <3 :( så himla tomt utan honom här hemma. Tror man inte uppskattar allting riktigt förens man är utan det.. Nu är jag ju inte utan Fredrik direkt, bara över natten... Men gud så han gör mig lycklig.. Han är verkligen världens finaste i mina ögon.. <3 Och aldrig aldrig tänker jag lämna honom..


Ny blogg! :-)

Jag och en annan tjej har gått ihop och startat en hästblogg - enbart. Följ oss gärna där :-)

http://LifeOfBrianAndJonas.webblogg.se


Åhåj, Fredag!

Å har känts som lördag hela dagen. Helt ofattbart att jag är ledig imorgon också! :-)

Denna dagen vad har den inneburit då? Jo, blev stallet och ridit ut med Erika. Mest skritt ut i skog, stock och sten idag. Så inget allvarligare ridpass med andra ord.

Däremot har jag varit till sandviken och in på specsavers idag. Synkontroll och kunde konstatera nya glasögon! Villket jag visste när jag åkte dit men ändå :-) Blev även påskrift för mitt körkortstillstånd för BE kortet som jag planerar att ta. Sedan inköp på nya glasögon med starkare glas = 1995:- + kostnad för synundersökning på ca 300:- Expensive day!

Imorgon har jag och Patricia planerat in lite träning. Får se vem som sitter på ryggen på den stora röda imorgon. :-) Blir det Patricia så kommer jag passa på att fota lite, och självklart önska bra väder!

Annars ikväll så har jag haft en supermysig kväll med hjärtat. Åkte in till gävle på bio: Älska mig igen. Mkt rörande och vacker film <3 Sevärd! :-)

Nu har jag och hjärtat suttit och kodat blogg mm i  flera timmar.. så nu är det läggdags!
oj vilket rörigt inlägg.. nåväl, ni får tåla det! :)

*gammalt foto*

Ett försök å göra så att en bild ser lite äldre ut än vad den är :-)
Före:

Efter:

Före:


Efter:


Bildredigering

Ajuste ja.. Lånade en bok av Fredriks syster som hon hade fått av honom om bildredigering.. Så tänkte visa här vad jag gjort :-D Supernöjd! Å inte var det så svårt. Stod å kollade på den inne på bokia.. Å ja tror ja ska köpa mig en egen! ;D Blodad tand!!

Bild före redigering:

Bild efter redigering:

Före:

Efter:

Vad tycks? :-)


HIss!!!

Letade lite nya senskydd till Brian.
Hade gärna viljat ha ett par JW vita, dock så i det paketet så är det teknikkskydd. Och Brian hoppar jäkligt konstigt om han har såna som nyper åt eftersom han redan innan lyfter sina bakben mkt..!

Men dessa var vanliga strykkappor. Dock fanns dom inte i utförandet vit.. Å de är ju eg såna jag ska ha.. Men dom var grymt snygga! :O)


Detta var två av de färger som fanns. Men visst var dom lite häftiga? :)

 

Hittade även dessa i färgerna Orange, ljusblå, lila och gröna. 449:-

 

Dock så blir det nog dessa för mig och Brian. Det var som sagt vitt jag var ute efter. Tänkte, snyggt att ha vitt schabrak, vit huva, vita benskydd och kanske(Vitt träns?) .. Träns är jag dock osäker på.. Men resten- naajs :)


Onsdag 16 maj :-)

Jobb idag på fm.  7.10-16. Fungerar fint! :) Sedan biltur hem på ca 40 minuter. Blev hem en vända så stod älsklingen klar med käket lagomt tills jag kom :) Korvstroganoff med ris. Götta! Sedan var det bara att svira om och bege sig mot stallet :-)

Mockning och påfyllning av spån i herrns box. Han får ju så lätt liggsår?
Sedan hade man ett heltidsgöra att borsta leriga hästben. Liksom stora klumpar med torkad lera i hovskägg, karleder osv.. Men tillslut så!
Kändes faktiskt som han uppskattade att jag kom idag ;) Fått vara ståendes i två dagar.. Eller ja, ståendes å ståendes.. I måndags hade dom tydligen rejsat satan i hagen! ;) Så då hade han motionerat sig själv! :-9

På med hoppgrejorna, det var träning på ridbanan/ridhuset så fick bli en tur ut i naturen (lovely).. Brian började tjafsa direkt där vid fåren. Tog en stund innan jag fick honom framåt. Sedan blev han livrädd när vi kom upp i skogen och red i en uppförsbacke där de rann vatten ner ifrån "berget" lr hur man ska säga.. Å nå upp å ner vända blå "backar" skit farligt! suck... Sedan känns han spännd mest hela tiden. Förut var han iaf avslappnad mellan varven. Men känns verkligen som att sitta på en spänd gummisnodd som när som helst kan gå sönder å bara skjuta iväg! o.O Nåväl.. Fick traska på i skogen på långa tyglar. Red så vi kom ut på asfaltsvägen. Sedan ner vid bergmansvägen? kan det heta så??? Över bron och upp vid dagiset och förbi yxsmedjan. Åså travade vi och galopperade efter en grusväg så fick jag känna lite på honom :-) Kändes fin. Lite mer avslappnad än i början av ridturen.

Sedan blev det skritt hem på lång tygel :) Blev lite svettig under sadelgjorden. Får se om de blir lite trim på banan imorgon eller ett pass ut i det gröna igen? Vill ju även komma igång å träna för Patricia igen! Saknad! VIll även att hon kan få rida Brian någon gång ibland å underhålla honom lite :-)
min bästa dressyrtränare! :-)

Nåväl! NU blir det blåbärspaj med älsklingen.. Å massa mys <3 Få se om jag kanske kan lyckas att lägga över filmerna ifrån österfärnebo på datorn också å klippa till nåt å lägga upp på youtube.. Ngn som skulle vilja se? :)


Svar till Ebba:

Tyvärr så kan jag inte "skicka" rockarden. Tror inte det är det lättaste att frakta iväg en sådan som ett vanligt paket. Så tyvärr så måste köparen kunna hämta den på plats :/

Måndag igen..

Dvs ny arbetsdag..

Gårdagenkvällen bestod av att gå igenom bilder från dagen. Därefter firade jag och älsklingen dagens seger för laget med en pizza ifrån american take away <3 outstanding! Gott var ordet!

Idag, den 14 maj så firar vi även ett halvår tillsammans <3 så efter att jag slutat jobbet ska jag hem, åka till stallet och mocka, sedan ska jag och älsklingen fira oss och åka iväg å äta på church street <3

Älskar dig Fredrik Andersson!


13/5-2012 - lokal hopp Österfärnebo!

Med ett stort sammandrag av dagen så kan jag säga att jag är gudars nöjd dock besviken å arg på mig själv då alla missar var MITT fel *skärpning Linda* Och har en häst som ställer upp och gör allting för mig. Jag älskar dig hjärtat <3 Även en pojkvän jag inte får glömma som gör allt för mig. Jag lär ju vara världens mest lyckligaste???
Tusen tack till Frida Åsberg som följde med och agerade både fotograf och hästskötare! :-) Utan mina medhjälpare skulle det inte bli några tävlingar för oss <3

Iaf så var det super mycket flugor, knott och mygg. Gick inte direkt att gapa utan att få en hel måltid? Huh :/
iaf så hade vi fint väder. Mina bästa svärföräldrar kom också och tittade. Värmer i hjärtat <3 :)

Fanns en gräsbana att värma upp på. Eller ja, något liknande iaf. Gillade inte underlaget där :/ Men inte mkt å göra åt när det faktiskt har regnat å haft sig en tid så det var liksom blött nere i jorden vilket märktes när man travade på. Fick känslan att skorna skulle sugas fast eller att han skulle trampa av sig någon. Vågade inte trava på Brian ordentligt där ute och absolut inte galoppera. Samt att det var lite ojämt fläckvis. När vi kom in på framhoppningen så körde vi på där. Jag brukar göra så att jag inte nöter så mkt på framhoppningen. Brukar hoppa alla hinder ca 2 gånger, en gång ibland. För att inte göra honom trött. Jag menar, det är ju några språng inne på banan också och en lång dag som tar musten ur honom :-) Så jag brukar ta det lugnt på framhoppningen.

Iaf så kändes Brian jättefin. Dock så känns det som att det är svårt med halvhalterna då han suger tag i hindren allltför tidigt emellanåt. Fint flyt i första klassen. Dock kändes det på att jag inte ätit något till frukost. Jag pallar liksom inte att äta förens efter tävlingen under tävlingsdagen :/ Då jag har sådan fokus att det liksom inte går! :/ Så kände hur benen liksom inte ville som mig redan under framridningen. Dock gick det suveränt inne på banan. Sjukt nöjd. Nollade i grunden och fick ett pet i omhoppningen. På grund av att jag inte sträcker upp mig mellan hindren i kombinationen så fick ett skit pet på sista hindret i omhoppningen. Jävla kombinationer! -.- Gillar dom inte! Dock så är det ju ett framsteg att Brian hoppar utan att tveka numera. Tidigare så tvekade han när han såg att det var ett hinder efter det första. Nu tvekar han inte! Nu är det mest jag som lägger mig i de gånger de blir fel! Hur som helst. Duktig kille!

Klass två, lagomgången så gick jag som tvåa ut i laget. Startnr 12 :-) 12 gillar jag! Mitt turnummer! Gick banan med de andra brudarna i laget. Kändes bra.
Min start kändes dock bra tills den andra kombinationen. (thomas??! Hur kan du sätta två kombinationer med ett galoppsprång i samma klass?! Dumma dig!) Brian började bli trött, och jag var jättetrött. Så höll honom för länge, ville inte att han skulle rusa in i kombinationen men nu istället så kom vi för nära, utan någon vidare fart, så fick med oss båda räckena vilket var den näst sista hinderkombinationen på grundomgången i lagklassen. Brian hoppade så snällt ändå, förlåt vännen :/ Kändes som att jag lämnade honom i sticker lite å bara åkte med själv.. Nåväl, detta lärde vi oss något av. Annars kändes rundan kanon! Och man lär väl även lägga till att jag hela dagen ridit på fastande mage pga att jag inte kunnat få i mig en matbit :/

De övriga i laget gick som nollor så jag kände mig lite som ett bihang med mina 8 fel. Men men. Detta gav oss en hedrande 1 placering och Brian fick vara med om sitt andra ärevarv någonsin. (det första gjorde han med Patricia i sadeln då han gick som 2.a i lc2an i ockelbo i mars 2012) :-) Stolt matte, och stolt över mina duktiga lagkamrater. Vi skulle tydligen köra samma lag under tävlingarna i storvik om två veckor, så får Brian och jag satsa på att göra en 0.a då! :-)

Nöjd och glad med dagen <3

(såhär ser Brian ut när matte försöker hålla in honom lite å han redan börjat suga tag i nästa hinder!)

 

Ja de var lite bilder ifrån dagens tävling det! :-)Huslig som bara den!

Förberedelser inför morgondagen. Ändå så börjar jag få upp hoppet lite om man säger så och börjar ställa in mig på att vi ska iväg imorgon och att det faktiskt kommer att bli kul! :-)

Har nyss varit hos Brian. Tog in honom från hagen i sisådär 17-tiden. Och tro det eller ej men lilla gofisen gnäggade åt mig när jag kom :') AWWWH! Det kan jag säga händer inte ofta, mitt lilla "stone - face".
Blev att ta en andra vända i duschspiltan. Brian är så duktig å följer med in där trots att det är lite otäckt. Dock lite kort slang så svårt att spola ordentligt på v.bak.. Men men, de som inte gick att spola bort kan jag borsta bort imorgon :-) Klippte av svansen en bit och badade den lite och gjorde en rätt lös fläta. Borstade Brian innan han fick återgå till boxen :-) Se så imponerad han ser ut utav att få benen polerade: :-)

Plockade iordning Brians saker för morgondagen i en höpåse, Svettäcke, schabrak, huva (dock så blev de lite halvgalet med matchningen för kantbandet på huvan är inte i samma färg som schabraket, men men -.-, brösta, sadelgjord, longerlina, extra grimma, träns där ja förberett med nummerlapp, Ja, you name it. Plockat fram transportskydden osv. Transporten gör jag iordning imorgonbitti när jag kört fram den :) Har ju hjälp av Fredrik och Frida också så :-)

 

När jag kom hem passade jag sedan på att handla. Köpte lite matsäck tills imorgon. Denna kommer bestå av bananer, manna frutti till Fredrik, activia yoghurt till mig, två st break godisbitar, Trocadero, också har jag gjort en egen sallad bestående av kidneybönor, pastafjärilar, gurka, tomat, rödlök, majs och kassler. Och såklart sallads dressing till. Blir gött det! :-)

 

Sen idag har jag också tittat på när Fredrik spelat sin sista match i innerbandy för säsongen. Behöver jag tala om hur himla snygg han är i tränings/matchkläder? Woah säger jag bara! :-D Sedan skulle han iväg och bada badtunna å dricka öl med lagkamraterna och sedan avsluta kvällen på mulligans och äta mat. Får se när han kommer hem. Hoppas han tar det lugnt med öldrickandet för han ska ju faktiskt med mig imorgon! :O

 

För mig nu blir det nog kanske lite filmtittande, sedan sängen :-) Lr ajuste ja... Putsa ridstövlarna och plocka fram tävlingskläderna får jag inte glömma!


Dagens ridning

Blåste rätt skapligt idag!
Prova ny stövlarna, men ack :-( dom har ju så hårt å stelt gummi att ja skavde sönder skinnet på fotknölarna på bara en vända till hagen när jag skulle hämta Brian. Höjden av lycka?? :-( när jag skulle ut med honom igen fick jag gå på tå i stövlar à för att inte fortsätta skava :-( skit.. Prova ta med raggsockor..

Brian var super duktig! Gick in i spolspiltan utan problem. Den ser ju inte ut som den vi är van med :-) fick höra att en annan häst i stallet inte vill gå in i den. Men Brian traskade lättsamt efter mig så jag kunde spola hans ben :-)

Mockning, hö, foderburkar samt fyllde på med en kärra spån i boxen :-)

Blev sedan en ridtur. Provade en sväng ner på bergmansvägen. Brian är på tårna just nu :-( rätt tråkig för han hoppar och skvätter för allt och inget. Slår sina tvärnitar helt oprovocerat, kastar sig runt på bakbenen.. Suck :-/

Avslutade med några varv på ridbanan. Byggde upp räcke samt ett kub hinder. Brian kändes hur fin som helst i galoppen. Lugn och rytmisk! Så kändes det inte igår lär jag tillägga ;-) sedan tog vi något språng över hindren. Taggad häst. Där var han inte lika lugn dock! Men spar på krafterna :-) han får hoppa mer imorgon i Österfärnebo :-)

Släppte ut honom igen efter Ridningen så åker jag dit sen igen. Ska plocka å fixa inför morgondagen! :-)


Säljes: Rockard passande B ponny samt Loksele..


Lördag 12/5 - 2012

Det innebär att det är tävling med div 3 laget imorgon.. Alltså är det bara jag som blir såhär? Nu idag gruvar jag mig super mkt över imorgon. Inte det att jag är nervös för jag vet ju att allting alltid går bra, det har liksom aldrig gått dåligt för mig och Brian på tävling. Jag har alltid varit nöjd när jag åker hem. Men det är just allt stök runt omkring. Själva starten är ju bara en pytteliten del av hela allting. Förberedelser ikväll, fixa med utrustningen, göra iordning transporten.. Nä allting, lastning, körning av häst.. Nä, jag förstår inte dom som åker varje varje helg på tävlingar. Känner hur hela min ork i hela kroppen sugs ur.. Men ändå, när allt det omkring är klart och vi är på plats så är det lugnt. Då tycker jag att det är jätteroligt.. Men just innan... Blä :/ Vet inte om det är jag som är konstig??

kl är 9.19 just nu. Fredrik har åkt iväg med en kompis för att hämta en badtunna. Dom hade tydligen avslutning med sitt innerbandy lag idag. Så de skulle tydligen spelas någon avslutningsmatch idag på eftermiddagen samt att de skulle bada badtunna ikväll å dricka öl. Så känns som att jag kommer bli ensam största delen utav denna dagen? Jag som tänkt lura med honom för lite  bildtagning :-) Men men, får väl bli en annan gång då. Får vara himla tacksam att han vill följa med mig imorgon på tävlingen å hålla i filmkameran. Samt att han är ett stort stöd för mig. Andra har föräldrar med men jag får tacka min fina fredrik <3

Sedan så bara lite kort.. Visa människor är fan inte klok i huvudet... [delete]

Nåväl, om man skulle ha tagit sig till stallet snart i brist på bättre doing? Mockning, ridning mm.. Sedan så var det ingen som hade insläpp ikväll så då ska jag väl dit å ta in Brian ikväll också. Eller eftermiddagen.. Så har lite beslutsångest hur jag ska lägga upp dagen. Lerigt i hagarna, trökigt om man ska lära spola hästben flera gånger..
Men men, sådan årstid nu. Överallt där det går djur på 6-700kg är det lerigt :/ men men, kan ju se fram emot torrare tider när solen skiner och allt torkar upp :) För den tiden kommer väldigt snart! Sommar!
Soft Up

Jag vill också ha såna här! Frågan är hur länge ja kan hålla mig ifrån att beställa!
Svårt å välja färg isf! -.-
Jag kom på värsta grymma iden? Borde man inte kunna köpa reservgrejor? Typ annan färg å matcha med ;) Vore inte det en bra grej till dessa stigbyglar? Så man kan ta loss ytterdelen å byta den mot en annan? Så kan man färgmatcha med fler outfits utan att man behöver köpa ett par till för 2000:- :-)


Fredag den 11/5-2012

Idag var jag till stallet vid nio till utsläppet av hästarna :-) Kommer nog gå som en dans när jag ska börja ta in/ut på helgerna :) Vet inte vad hästarna heter, men hållet snart nog reda på vart dom bor någonstans :-) Jag håller reda på vilken häst som står i vilken box i stallet iallafall!! :-)

Brian fick iaf stå inne fram tills att hovis kom vid 11. Lerigt som fan i hagarna å vägen ut så sjystast mot Lena att låta Brian stå kvar inne. Leriga hästfötter är ingen höjdare för hovslagare inte. Glad att ja gjorde det för fy sjutton hur han såg ut ikväll när jag var dit igen.

Idag var Fredrik och jag även in till gävle. Blev lunch på nian, jag käkade såklart pasta! Pasta med fläskfile, den är så jävla goood! Sedan var vi in på stadium där jag köpte ett par skor. 199:- Billigt å bra. Sedan styrde vi kosan mot Jula där jag införskaffade ett par gummistövlar med rätt höga skaft! (Brian klafsar ju så de flyger in lera i skorna! :() Och köpte även mig en stallkvast då jag varit rätt bortskämd med kvasten hemma i stallet så höll inte dessa kvastar måttet då man blivit kräsen (haha, tänka sig - kvast kräsen? Nåja, så är de när man brukar flyga till blåkulla! ;)) Hittade en hyffsad kvast som jag köpte iallafall! Lär nog säga att det är dagens bästa inköp! Lugnt! ;)

kvast: 108:- med skaft å allt :-) på jula

Skorna: 199:- på stadium

Gummistövlar m hård tå (för klumpiga hästar), blue wear: 129:- på jula

Sedan tog vi en vända till ryttarstugan där jag provade mina tretorn advance, men kunde till min förargelse - eller lättnad? konstatera att skaftvidden på de normala passar inte mig! för stora muskler siddu, så även fast jag lättade på snörerna till längst ut så gick de inte.. Så då kan jag med gott samvete undvika å köpa ett par eftersom man hört att dom är så dålig kvalite! :-) Vilken tur!!

Blev inget inhandlat på ryttarstugan men provade mig ett par whitaker ridbyxor, såna där röda med svart skoning. Riktigt sköna! får se om jag införskaffar mig ett par en vacker dag ;) Inte omöjligt.. Men kan man köra på rött på en fux?? :P

Brian skötte sig hyffsat under skoningen iallafall.

Red på utebanan nu ikväll. Kan ju säga att jag hade en Brian som var på tårna. Försökte få honom att lugna ner sig, halvhalter osv.. Men ville gärna rinna iväg, dra tyglarna ur handen å älga på i valfri takt. Blött å plaskigt så är glad att jag inte fick mig en åktur! :-) Det hade blivit blött kan jag lova! Tog en liten skrittur som avslut. Imorgon ska jag jobba vidare och kanske hoppa något språng så vi har en bra feeling tills på söndag, då det är tävling! :-)

Nu ska jag och älsklingen kika på hockey, sen grilla korv m bröd :D GOOTTT!!

Onsdag 9/5-2012

Läkarbesöket idag gick bra. Fick sluta med antibiotikan som jag nu ätit i 6 månader. Ringde även försäkringsbolaget ang ärren, och först om 5 år skulle dom höra av sig å utvärderas om jag får ngn ersättning :-/ jävla försäkringsbolag.. Bluff och båg...

Ingen ridning idag, imorgon flyttar jag Brian till bro i storvik. Finally!! Längtar tills jag får börja rida igen. Skoning fredag kl 11, sen jävlar blir de rida av fre, lör å tävling på söndag!!! :) å ska tvinga med Fredrik till stallet en massa så han kan fota oss lite ;-)

Nåväl, kan väl visa bild på eländet som skiten ser ut idag, i osminkat tillstånd.. På ena kinden..


Yesterday

Ja, efter jobbet hade jag tänkt åka för att rida ändå trots bitande hunger.. Det visade sig dock att jag skulle bli tvungen att ställa in planerna -.-

Brian hade nämligen tappat en halv sko?


Morgon mys före jobbet :-)

Tagit ut hästarna, mockat å gjort färdigt :-) kl är 06.36 nu. Halvtimme innan jag börjar jobbet. Så nu sitter jag här ute i solen och bara myser å tittar på när dom äter. Ett lugn för hela kroppen att lyssna på när Brian tuggar frukosthöet :-)


Måndag kväll 7 maj 2012

Kan säga att jag är så himla glad att jag har min fina Fredrik. Efter en stund så mådde man lite bättre. Mått lite halvtaskigt utan orsak ett tag. Emellanåt. Men Fredrik får mig att må bättre <3

Blev grillning när jag kom hem ikväll! Och dessförinnan var jag hos Brian <3

Blev ingen ridning idag heller. Känns som att jag tappar sugen å rida eftersom jag ändå inte kan hålla på som jag borde med träning osv. Så jag vill vänta tills på torsdag när han flyttar!
Iaf så hade sötnosen fått vara utan täcke idag.. Fått vara lite häst när det är så fint väder. Få känna solen mot huden :-) Nyttigt med lite vitaminer från solen <3

Så mkt riktigt hade han tagit vara på den täckes lösa dagen och rullat sig! Gofis! Så tog honom i grimma och grimskaft och lät honom beta så kunde jag borsta bort leran medans han fick gå runt och beta :-) DOck lär jag ju säga.. jävla matvrak. Typ vräkte sig fram och helt hysterisk i gräset att han liksom ignorerade mig och inte ens såg mig.. Bara älgade sig framåt.. Så fick jag göra honom lite påmind om att jag stod faktiskt där å man kan inte fara fram hur som helst! Aja, han fick gå in i sin box istället -.- .. Omöjligt å borsta på honom .... Helt crazy över det lilla gräset... öhum :S

Måndag morgon 7/5

Arbetsdag idag..

Ikväll är det jag som ska ta in hästarna. Tänkte efter incidenten igår flytta Brian redan igårkväll. Dock så kunde inte stallägaren ta emot oss då så blir att vänta till torsdag ändå trots allt!

Idag efter jobbet ska jag göra mig ett försök att rida.. Har dock börjat få fel på ögonen som ofta är ansträngda å svider. Är det pay back time pga att jag fuskat så mkt med linserna? :-( hoppas inte!

Annars hoppas jag på att få grilla ikväll med älsklingen <3 vore inte helt fel! Hämtade ju även min grill igår ifrån pappa som stått där sedan förra sommaren :-) ny, grillad i två ggr :-) i sommar ska bli en grill sommar!! :-)


6/5-2012 söndag!

Måndag morgon, arbetsdag!

Gårdagen var väl inte den bästa.. Hade ap ont i ryggen när jag vaknade vilket resulterade i 2 Alvedon och 1 Ipren. Tog en stund innan det gick över. Kl var då 05.30.. Rolig tid att vakna en söndag! Blev ett avsnitt av Angel, sedan kunde vi lägga oss och sova 4 timmar till <3 skönt..

På eftermiddagen, så bar det iväg upp till åmot, letade rätt på mitt fälg kors och rörstump, samt lite brädor för att palla upp under min lilla domkraft som jag har bak i min bil. För då stod däck byte på min transport på schemat! :-) kan ju inte åka runt med dubbdäck i mitten av maj :-p
Bultarna satt som fan så lillebror hjälpte mig.

Blev även å ta med mig mina sommardäck till bilen. Men inte lika viktigt att byta på den eftersom att vinterdäcken är dubbfria :-)

Dock fick jag ett sms vid 15 tiden på eftermiddagen: hej Linda, Mathias hära, jag råkade sova över imorse, så hästarna kom ut kl 14, så dom har inte ätit ute i hagen ordentligt.. (nä, de kan jag också räkna ut med tanke på att dom stått i stallet fina dagen utan mat!! Gången innan så fick dom kl 19 på kvällen, så ja.. Varit ute utan mat i 18 timmar... Trodde ja skulle få nå jävla fel.. Brian som är känslig å har haft problem med magen.. Ska bli så skönt att flytta.. Så slipper man vara orolig för att hästarna inte ska få mat å komma ut.. Oacceptabelt!!! Detta fick mig att tappa lusten för ridning å allt vad de hette... Samt att jag fick locka ur halva jävla boxen... Syntes inte att jag fyllt på en bal med spån dagen innan... Fy fan...

Stackars hästar...


Längtar

Klämmer in ett till blogg inlägg.. Sitter på rast på jobbet, fika..
Sjutton taggad till flytt av Brian. Och att vi kan köra igång med dressyrträningar för Patricia igen !!!


Trevligt maj väder...

Regn och piss väder! Jag tror jag spyr :-(( jobb nu 7.10-16.30 sedan stall och mockning. Hade tänkt rida men vet inte om jag stryker det idag. Har ju fullt upp å göra ikväll. Ska göra smörgåstårta för min älskade Fredrik fyller hela 26 bast imorgon. Gammal han börjar bli :-) jösses!

Det står klart nu att Brian flyttar på torsdag kväll. Så står skoning på schemat kl 11 nästa fredag. Kommer bli spännande att se om han har skorna kvar tills dess. Tveksamt -.-...


Världens underbaraste <3

Jag lär ju ha världens underbaraste pojkvän <3 fick ett mess igår när jag var i stallet att jag skulle se till att vara ledig den 30 augusti. När jag kom hem fick jag veta varför.

Fredrik hade nämligen köpt biljetter till lady gagas konsert i Stockholm <3

Jag älskar min pojkvän ja <3


2 maj 2012

Jobb 7.10-17 idag. Därefter blir det raka vägen till stallet. Mockning å insläpp av hästar. Avslutar det hela med en ridtur på finaste Brian. Blir nog en lugn chilltur idag. Längtar hem lite till älsklingen <3

Det har iaf löst sig med stallplatsen. Var och kikade igår och jag är verkligen helnöjd med stället å verkar vara bra folk! :-) min finaste Fredrik har tom sagt att om det skulle bli knivigt med cash så behöver jag inte betala ngn lgh hyra. Han är verkligen världens underbaraste kille <3 och att stallhyran gärna fick bli lite dyrare om det innebär att han får mer tid med mig <3 awwh :-)

Så om allt vill sig så flyttar Brian och blir storviks bo om en vecka, nästa torsdag kväll :-) längta!!

Jag har världens finaste och underbaraste kille. Och jag älskar honom mest av allt i hela världen <3


Resultatet :-)

Markerade min :-)

Också en film från den klassen. 1m :-)


Ojdå! Glömde! :-)

Fotografen till mina headerbilder är Mikaela Gustafsson som lånade min kamera lite under tävlingen på söndagen i älvkarleby! :-) tack och bock! Länkar till hennes och Ellens blogg :)

http://fotografiaa.blogg.se/

Ny header :-)

Ny header. Vad tycks? :-)
Dock skulle jag vilja ha lite snyggare design på min blogg. Någon som kanske har lust å hjälpa? Med text/meny/rubriker.. osv? :-)

1 Maj! :-)

1 maj har varit en bra dag i stora drag!
Börade dagen med att åka och släppa ut hästarna, stängde av hagen pga att Brian börjat klia sig mot granarna så hela halsen och manen blir full i koda :( vilket jag inte är så förtjust i. Skulle han vara gå hemma å skrota är det en sak. Men när vi ska iväg å tävla vill jag inte att han ska se ut så. Så nu from idag får han endast gå i hagen på den delen som är ute på åkern. (den är inte liten) :) Flyttade hans vattenkar och ut med lite hö :-)

Det var inte lika stökigt i boxen som jag hade trott eftersom det var sista april, smällare och raketer igår. Efter mockningen så blev det till att rida ut. Tog vändan runt kvarndammen plus att jag red lite längre än vanligt idag. Provade en ny grusväg (den som går upp till Annelie och Amanda) :-) Hur som haver så stannade inte Brian en enda gång på vägen till kvarndammen! Gick bara raka vägen! Lycklig matte! Sedan blev det lite osäkert när vi skulle förbi tjurarna men det gick utan större problem det med :-) Dock så när vi skulle rida förbo Annelies hus så var det någon i grön/brun jacka som gick böjd bredvid huset så Brian blev skit rädd.. Backade rätt okontrollerat. Slutade med att jag fick rygga honom förbi. Så blev det lite trav och galopp.

Tränade mkt trav och galopp idag. Lr ja, mest trav. Försökte få honom bra ställd åt båda hållen. Går lite trögt åt höger nu och ha honom gå kvar. Men kan ju vara så att  i och med att vi inte har ridhus eller ridbana så har det säkert bidragit med sitt??
Blev väl nåt stopp och hopp rätt upp i luften idag. Lättskrämd kille! Nåväl, är man korkad liten häst så är man! :-)

Nöjd med ridturen. Fridfullt! Så efter ridturen fick Brian gå ut utan täcke i solen. Skit samma om han rullar sig. Jag får ta det. Han lär få vara lite häst ibland också! :-)

Sedan blev det till att åka och titta på en stallplats och jag lär ju säga att det känns välldans bra. Vilket fint ställe och verkar vara riktigt bra folk! :-) Tror nog att Brian och jag skulle stormtrivas!

Avslutade dagen med att åka till valbo med hjärtat. Blev några inköp. Köpte ett par nya ridstrumpor-röda, sedan en burk med hästsalva (den svarta), och en ny nummerlapp tills jag ska tävla då den gamla börjar bli alltför dålig. :-) Sedan blev det ett par leggings på gina, och ett par leggings som var kortare i benen :-) Ja, det var nog allt! Middag på ikea innan vi styrde kosan hemåt :-)

de löser sig :-)


RSS 2.0