Årsdebut 2012

Jahapp, igårkväll när man gick in å skulle checka startlistor så såg man att dom ändrat själva tävlingsstarttiden ifrån 9 till klockan 8. Vilket innebar en tidigare uppstigning än vad som var planerat. Blev tidig kväller. Och ännu tidigare uppstigning. Vaknade utav mig själv redan kl 1. Så upp å hängde tvätten som låg i tvättmaskinen och sedan la mig å sov igen. Upp kl 4. Upp å duscha, plocka iordning å sen full jäkla fart. Hämtade Mikaela och Ellen kl 5, å sen iväg till stallet, morgonfodrade, gjorde klart transporten, packade, lastade brian, tog ut hästarna.. osv :-)

Dåligt väder också hade vi. Snö å en jävla blåst. Var skithalt på r80 när vi närmade oss valbo köpis märkte jag. FY fan så otäckt :/ Tur de gick bra iaf (sedan på hemvägen åkte vi över forsbacka)

Iaf så stod vi i vår "värmestuga" till att börja med. Folk lär ju funderat när vi kom ut 4 st ur hästtransporten sen :P haha.. varmt å  mysigt inne med Brian kan ja lova! ^^
Träffade även Veronica Andersson och Marco där. Sötponny! Liiite mindre än Brian kan ja säga :P å lite mindre grov. Men himla söt häst!

Iaf så skrittade jag fram Brian efter en slinga i skogen. Höll fan på å frysa ihjäl. Riktigt stormblåste :S brr.. Hutter hutter! Sedan red jag fram lite på utebanan. Flyttade honom lite efter långsidorna  för innerskänkeln å han lyssnade super. Sedan när vi väl fick komma in på framhoppningen så kändes det som lite kaos där inne. Den var väldigt trång. Sedan red ju folk åt olika håll. Inte åt samma.. Å brian är ju inte alltid den mest lättmanövrerade hästen direkt. Folk galopperade väldigt nära och.. Nä fy :/ Så det är väl det jag kan ge lite diss åt. Liten å kaotisk framhoppning. Annars var funktionärer väldigt trevliga :-)

Hoppade fram bara ca 2 gånger per hinder. Varav ett räcke och en oxer. Vill inte hoppa mer när jag tycker de känns bra och när det var kaos på framhoppningen :/ Då är det bättre att gå på den bra känslan.

Brian inne på banan kändes väldigt bra och justerbar. Han tog inte sitt: Jag kan jag kan jag kan jag vet! Å ramlar iväg å glömmer att jag gärna vill ha ett finger med i spelet. Utan idag lyssnade han jättebra! Superkänsla och kom bra på alla hinder. Kanske lite snett på nåt men vad gör det :-D Iaf så kom vi runt felfritt i 80 klassen och fick en fin clear round rosett. Fick beröm av dom som släppte ut oss att vi gjort en bra ritt. Bra ridet! Jo tack :-) Det kändes jättebra.

Sen fick Brian täcke på sig en stund innan det var dags för 90 klassen. Lugn och fridfull och tog de väldigt chill :-) Fredrik stod med honom medan jag gick och checkade banan. Som även i 90.in var precis samma bana. Skönt :-) Så kunde man få två riktigt bra rundor. Var nöjd med banan trots att det inte var Thomas som byggde :-)

I 90 klassen så kändes det minst lika bra, dock så fick vi ett pet på frambommen på en oxer men jag är supernöjd ändå. Bra start på vårat tävlingsår! Bra känsla så nu taggar vi till ockelbo den 9 april (precis innan vi åker utomlands :D)
Då blir det hoppa med laget. Och jag har en himla bra känsla nu! låt den hålla i sig! :-)

Tack till Lisa, Mikaela, Ellen och Fredrik som var min lilla hejjarklack idag :-) För hjälp å sällskap! Guld värt!

 

Bilderna som inte är printade är fotade av Ellen Bergman: http://fotografiaa.blogg.se/
Filmade gjorde Fredrik och även sista bilden är fotad av honom :-)

Fredag igen! =)

Äntligen fredag. Veckan har gått sådär halvsegt. Är väl för att man går och väntar :-)
Om ca 1,5 vecka sticker vi <3

Vad står på schemat idag då? Jo, igår hämtade jag Boyens rockard och idag ska Boy hämtas hem ifrån lösdriften. Har tänkt åka direkt efter jobbet. Slutar kl 15. Då ska jag köra upp rockarden till stallet, sen hämta Lisa på perslunda kl 15.30 så ska vi åka å hämta honom sen. För att de ska bli i så skaplig tid som möjligt! Så hästarna får träffa varandra innan dags för insläpp ikväll. Imorgon bitti så ska Brian och jag på tävling. :-)

Synd bara de ryktas om snö- dåligt väder.. Piss :-/


Bra känsla <3

Är hemma hos min fredrik nu. Har hästtransporten med mig idag å har hämtat rockarden. Den släper jag med hem till ockelbo imorgon bitti. Blir tidig imorgon eftersom jag jobbar förmiddag. Sen efter jobbet blir det hämta lisa efter skolan och sedan dra tbx mot kungsgården. Hämta liten ponny. Som jag saknat honom! Men som det ser ut så kommer även en spekulant och tittar på honom imorgon, samt en på söndag. Kommer nog ångra mig tusen gånger om känner jag på mig. Men ändå känns det som att det är det rätta beslutet och mest rättvist för ponnyn. Han behöver en egen tjej som rider, pysslar och gosar med honom. Det förtjänar han!

Annars då? Taggar till hopptävling på lördag! Blir tidig morgon. Lisa, Ellen, Mikaela och Fredrik följer med. Fullt med folk då alltså! :-) Blir bra de. Bästa är ju att ha egen hejjarklack! Dock är ju detta bara en träningstävling för oss. Allvaret kommer till ockelbo sen när vi ska tävla med laget! Taggar även dit :D Taggeli tagg!!!

Jag är jättekär i min Fredrik. Bara så ni vet <3

Bra känsla!

Åh jag har en så bra känsla! Hoppas den kan bestå = Brian sköter sig idag. Tänkte mest ut å chilla lite bara eftersom han gick hårt dressyrpass i lördags, dressyrtävling heldag i söndags, skrittur i skogen i måndags.. Hoppträning igår. Så känner att jag inte riktigt vill pressa på honom så mkt. Så tänkte ja att imorgon får han stå (tänkte åka å hämta spån samt boys vagn) Å sen fre blir de lite trim å lördag hopptävling! :-)

Känner mig laddad som tusan! Ska bli så himla kul! Dock är det ju bara en liten försmak till vad som komma skall den 9.onde när vi tävlar i gestrike sportryttares div3 lag :-) Let's kick some ass!!

Lr för att citera någon ifrån igår: Det viktigaste är inte att vinna, utan spöa dom andra! haha.. Like it! :-p 
(kanske inte superallvarligt uttal så ingen här tar illa upp!) :-)

Lördagens tävling ska vi nog köra på bruna läderprylar på Brian (as always) samt grönt schabrak och grön luva. Kommer bli grejt. Ja, typ denna outfit men jag ska ha mina vanliga vita tävlingskläder :-)


Tisdag - träning i trödje

Tack till Desiree som följde med mig och Brian. Vad skulle ja göra utan alla mina hästskötare so mställer upp å följer med? :-)
Brian gick snällt in i transporten både hemma och i trödje. Åh de är verkligen guld värt! Bara å skicka in honom! Grejtast de! Synd bara att han ska tjafsa å skrapa å inte stå still.

På vägen till trödje så levde han inte om fullt lika mkt som sist. Men känns ju att han inte står helt still. Skulle ha haft en kamera så man får se vad sjutton han gör där bak?! :@

På vägen hem däremot så stod han nästan helt still hela vägen!! Funderade ett tag om ja hade tappat ur hästen eller glömt kvar den i trödje? Men näedå, när vi kom hem så stod han faktiskt där bak! :-)

Iaf så tränade vi mkt gas och broms för Cia idag. Vilket är välbehövligt med Brian! Fick göra i uppvärmningen överställa hästarna å se hur vår kontroll var. Om vi hade den balansen att dom går kvar på spåret osv.. Både i trav och galopp. Fungerade sådär i galoppen för vår del men annars så kändes de bra :-)

Kan säga ja fick riktigt blodad tand nu inför tävlingarna framöver. Brian kändes verkligen hur fin som helst. Lovely <3

Sökes: hästskötare till tävling

Finns de någon som skulle v sugen att göra brian och mig sällskap på lokala hopp i Ockelbo den 9 april? Vi ska starta 1m individuellt samt 1m med laget gestrike sportryttare :-) å skulle behöva någon som kan hjälpa oss. Typ gå med Brian mellan klasserna när jg ska gå banan osv. Hör av er! :-)


Toppengrejt helg! :-)

Tävling igår. Och kan ju säga att det gick ju inte dåligt! <3
Brian var hur fin som helst och jag sken som en sol. Och Patricia är så himla duktig så dom var klart snyggaste ekipaget som JAG iaf skådat :-) (jag skrev jag) Blev så stolt över dom.. Tror nästan leendet möttes i nacken på mig :P Men man får vara mallig och stolt över sin häst och sin duktiga duktiga tränare!  Här nedan är resultatet för LC2.an :-)

Klass 1 - Dressyr Lätt C:2
15 anmälda, 15 startande, 4 placerade
Överdomare: Jennie Harrysson
Tävlingsledare: Linda Westin
Domare C: Jennie Harrysson
PlatsRyttareHästPremieCTotaltProcent
UppfödareHärstamning
1 Frida Larsson Santa Wilbur von Bay 193 193 68,929
Gävle RS Santa Cruz VDL - Zalmeco 1
2 Patricia Lüdke Brian 186 186 66,429
Kungsgårdens RK Briar - Eighty Eight Keys xx 2
3 Sandra Karttunen T-Quila (5) 184 184 65,714
Österfärnebo RS Lambourgini - Anart 3
4 Alma Forsberg Jozh V 183 183 65,357
Hofors RS Zeb (avelsvärderad) - Ganesco 4


Å jag var och är såå himla stolt! <3
Brian och Patricia på prisutdelningen:

 

Ja de va lite bilder de :-)


Lördag kväll 24 mars 2012

Idag har det varit full fart. Iaf emellanåt :-)

Blev att gå upp vid halv nio nånting. Åkte till stallet, mockade å fixade. Blev sedan att skjutsa Brian till åbyggebys ridhus där Patricia slipade lite på honom inför morgondagen. Kan ju säga att han kanske inte var fullt lika fin från början som sist hon red men efter en stund så fick han godkänt :-) Snyggve min! Ska bli så kul åse imorgon!

Insåg efter att ha kollat startlistorna att det är 6 timmar emellan klasserna. Så det är bara till att köra hem Brian mellan klasserna. Jävla piss.. Å JA JA VET ATT DE INTE ÄR KLUBBENS JÄVLA FEL SÅ KAN FOLK SLUTA TRÖKA OM DET NÅNGÅNG?? ..
Sedan kan de ju höra till att efter allt skit där nere så är jag inte direkt imponerad av den och att det blir sista gången Brian sätter sina hovar där. Eftersom jag inte vill sponsra den klubben med en krona igen.. Tyvärr.. Finns vissa människor som verkligen gjort att jag har vänt den klubben ryggen och taggarna utåt..

Nåväl. Hoppas på en fin dag imorgon med trevliga människor.

Brian och Patricia har starttid 9.36 Och sedan 15.54. jävla skittid emellan. Så nu har ja ångest om jag ska våga låta Brian gå i hagen för han kommer antagligen rulla sig.. Men stackarn om han ska lära stå på box hela jävla dagen mellan klasserna :/ Blä, får rågöra med Patricia hur göra?

Iaf så har jag å Fredrik varit hos pappa å fikat lite med dom. Tung dag där ida :/ <3 hjärtarna mina. Snodde pappas bil så ja har bra dragbil imorgon och på tisdag (volvo yeah!)
Fredrik följde sedan med mig till stallet å tog in hästarna. Å var med när jag knoppade Brian :-) Så nu är han snygg tills imorgon.

Nu ska ja tillbringa kvällen med min fina Fredrik å ladda för imorgon <3


På g mot Valbo snart!

Ska på bussen nu. Fredrik hämtar upp mig i Sandviken så ska vi till Valbo och köpa en väldigt speciell grej <3

Taggar till på söndag nu! Ska bli så sjukt kul lär jag säga! Lovely. Ser verkligen upp till Patricia. Hon är så himla duktig och bra med Brian. Ibland hade ja nästan önskat att hon skulle vilja låna honom av mig ett tag. Hade man kunnat passa på att skaffa en jävla hög med ungar eftersom det verkar vara senaste "inne grejen" just nu. Folk skaffar barn som accessoarer och det verkar väldigt poppis att få kalla sig själv för just "mamma" på fejjan.

Vart är världen på påväg? Suck..

Sen ikväll blir de nog äta med Fredrik på någon mysig restaurang. Mitt förslag blir då tennstopet eller östens pärla.

Nu ska ja stoppa i lurarna i trattarna å checka lite musik i 35 min. Hörs!


Sista arbetsdagen för denna vecka! :-)

Har precis varit och tagit ut hästapållarna. Brian hade grisat rejält i boxen, rört runt. Men nu är det mockat å klart å allt är iordning för imorgon :-) Brian ska få vila idag. Vi var ute på en supermysig ritt i skogen igår som verkligen lättade upp sinnet till det tredubbla! Ska försöka snoka reda på nå nya vägar att bege sig ut efter i dagarna nästa vecka :-)

Imorgon ska Patricia träna på Brian i ridhuset och på söndag är det tävling på schemat! Kollade startlistor igår och Brian hade fått hästnr 3. Alla goda ting är tre sägs det ju så får hoppas på det. Han ska även få starta sist i lagklassen. Hade tydligen blivit någon lottning eftersom den andre domaren annars hade fått för många ekipage? .. Så då blev det så. Men detta innebär att Brian får det tätare mellan starterna och vi behöver inte vänta lika länge å det känns ju bra :-) Var rätt många starter nämligen under dagen!

Idag efter jobbet så ska jag ta bussen till sandviken där min finaste Fredrik plockar upp mig. Så ska vi bege oss till valbo köpis för ett litet hjärtligt inköp <3
Brian ska även han få nånting.. B-vitamin. Tog det sista ur burken imorse.

Well.. Dags att åka till jobbet :-) Tjing!

Jävla less..

å sjukt jävla irriterad ja blir på somliga.. fan...

Torsdag

Å snart slut på denna vecka också :-) det betyder att snart är det söndag!! :-D då ska Patricia starta Brian i Ockelbo. Ser fram emot det så himla sjukt mkt :-))

Jag själv har lite ont i kroppen idag så bokade in en massage den 4 April. Hoppade igår med Brian i ridhuset å han for ju omkring som en skållad råtta! Jäkla häst å dra fan mot hindren -.- man kan ju inte sitta å försöka bromsa sig igenom. Nåväl. Hoppträning för Cia på tisdag igen. Bör göra underverk! :-) sjukt nöjd med henne liksom Thomas!

Brian blev iaf sjukt svettig igår å undra på det :p så idag tänkte ja ta en chill runda på honom å röra på musklerna :-)


Tisdag den 20/3-2012

Ohoj.. imorgon är det mitten på veckan å sen snart helg! Fy vad tiden går fort!
Sitter här nu och nostalgi tittar på gamla tävlingsbilder från 2011. Åhh vad underbart!
Å nu ska Brian som sagt starta med Patricia som förare på söndag! Taggad! :-D Ih ska bli så kul!
Härligt att komma igång igen!

Usch

Barn får mig att må illa ibland.. Usch och fy.. :-/ tanken på att skaffa barn får det att vändas i magen.. Kan säga ärligt att jag skulle aldrig kunna vara med en kille som har barn redan.. Sån tur att min Fredrik inte har nå små sedan tidigare. <3 får se om man växer in i rollen att bli vuxen å skaffa familj någon gång. Men just nu känns de väldigt avlägset... Snoriga äckliga små kryp som skriker, luktar illa å som Inte kan va själv i en sekund på flera år. Man sitter fast som med nå bojor i hemmet. Hua :-/

Drf lär d bli rätt svårt när vänner å bekanta ynglar av sig.. Man blir genast att stå längre bort än vanligt. Man blir på olika ställen i livet å man har mindre gemensamt än någonsin..

Nä, ja är inte bitter.. Men tanken på barn får mig att må psykiskt dåligt.. Å då menar jag inte lite. Mardrömmar... Minns att ja drömde en gång för någon månad sedan att ja var höggravid.. Skulle ha vilken dag som helst. : Jag ångrar mig!! Ja vill inte! Åså vaknade ja av att jag vrålgrinade.. Usch var alldeles skakig efteråt :S sitter mkt psykiskt sedan jag var liten..

Å det är jobbigt.. Så därför har jag svårt att säga att jag är glad för någon annans skull när det gäller barn.. För jag har sån ångest över barn å mår dåligt av tanken själv.. Så är det. Nu vet ni det :-/


Måndag och ny vecka :-)

Jahoppsan sa!
Tungt med måndag. Speciellt när man varit ledig 5 dagar (ons-sön)

Iaf så efter jobbet idag så blev det hem å åt en snabb pan-pizza. Sedan packade jag mig iväg till stallet. Fredrik och jag böt bil idag så ja skulle kunna skjutsa Brian till åbyggeby. För Patricia skulle rida honom idag :-) Trim inför tävlingen på söndag! :-) WIIE! Kan ju säga att jag på jobbet idag inte kände mig alltför sugen att åka iväg med nån häst. Men tog mig i kragen å bara man var igång så gick ju det också :-)

Började med att backa till å köra fram släpet. Tänk så lätt o smidigt det går. Lovely. Så blev det lite mockning och hö, vatten mm att göra iordning i stallet. Det är ju så himla mkt skönare att bara kunna ställa in hästen när man väl kommer tbx sen!
Så när ja tittade på kl så stod den redan på 18.03 Ojsan. Mer eller mindre 25 minuter tills Brian ska stå redo i åbyggeby. Dags att lägga på ett kol närmare bestämt! Blev en snabb avborstning och önskade att Brian inte skulle tramsa vid lastning (det går ju oftast SUPERDUPER bra att lasta! Aldrig nå problem. Lastar sig självt i princip! :-) Å idag bajsade han faktiskt bara en gång p åstallgången innan vi åkte. I vanliga fall brukar han hinna med ryp 7011!

Kan ju säga att han stod faktiskt något bättre än sist nu på vägen dit. Men tror nog han trampar rätt mkt fast ja inte känner också. Därav jag har bestämt mig. Ponnyn kommer att säljas och istället kommer jag sälja mitt hästsläp och istället köpa ett star trailer safir (men inget dyrt) till Brian så han åker lite rymligare. :)

Iaf så mötte Patricia upp oss i åbyggeby. Kom dit nästan precis samtidigt för en gångs skull. ANnars brukar Brian och jag vara tidiga! Betalde förresten även ett månadskort på ridhuset i åbyggeby ikväll. Grejt! Så nu lär vi försöka ner å trimma lite oftare! Behövs! WOOP WOOP!

Patricia gjorde som vanligt ett kanonpass med Brian. Helt underbart att se att hon kan plocka fram det bästa ur min häst! <3 Bra känsla! Nu är det bara att ladda tills tävlingen på söndag! Och om ni inte visste det så kommer Patricia att starta Brian i båda klasserna. Känns bäst så! :-) Så får ja hinna trimma lite på min sits mm innan ja startar en dressyr igen :-) Känns som att de varit lite dåligt ridhustrim för mig för att jag ska palla!

Och nu byter jag samtalsämne: men nu fan har skattedeklarationen kommit så man kan se på nätet! :D Och trot lr ej men ja kommer få tbx en stadig summa! gillart!

Håller just nu på å laddar upp film från dagens ridning (patricia och Brian) Dock är mitt mobila bredband inte världens snabbaste.. Så ja får lägga upp filmen sen :)

Söndag den 18/3-2012

Ojsan, med det datumet så kan jag genast konstatera att mina 5 lediga dagar gick jävligt fort! Men men, för att komma närmre utlandsresan så måste ju dagarna gå och arbetsdagar komma, betas av, en efter en :-)

Har precis varit med å hjälpt Sara vid skoningen och sedan lett tillbaka hästarna till lösdriften från stallet där dom blev skodda. (där jag hade Brian uppstallad förut när jag bodde i sandviken) .. Blev mkt funderingar där i mitt huvud. Känns som ändå att när ja dividerat lite med Sara att det är nog bäst att släppa Boy om jag skulle hitta ett bra hem åt honom. Han förtjänar att ha en egen liten ryttare osv. Så de blir nog d bästa. Så har lagt ut en annons nu iaf så får vi se vad det blir utav det sen.

Har precis ätit lite pytt i panna med Fredrik. Han var kocken idag ;) Gott" Förutom att han misslyckades med mina stekta ägg. Dom blev genomkokt så gulan blev inte rinnande! :-( Men men, bättre lycka nästa gång med dom.

Ska nu chilla lite efter maten innan vi styr kosan mot ockelbo. Tror det blir en ridhussväng för mig och Brian ikväll, måntro?

Ny dag nya tag!

Igårkväll var lite halvdepp och jobbigt. Usch, lite upp och ner med humöret.
Fredrik följde med mig till stallet imorse. Medan jag tog ut hästar så lastade han ur höet som vi hämtade igår. Skönt! :-) så de fixade han medan jag mockade klart. Sedan eldade vi lite skräp som var slängt utanför stallet. Så följde Fredrik med mig ut på en tur runt kvarndammen (tack <3) Som lite stöd och sällskap. Brian gick avslappnat trots blåsten. Hoppas på att kunna bryta hans illa beteende när vi rider ner mot byn (är ju mest då han trilskas)

Blev lite jogging (trav) och en kort galopp. Underbara känsla när Brian går sådär samlat och avslappnat! Annars skrittade vi mest idag (fick lov å tänka på sällskapet så vi inte drog ifrån ;))

Underbara dag!

Fick även reda på idag att jag får hem ponnykräket runt den 10 april. Skulle behöva att han får komma hem tills efter utlandsresan (kommer hem den 18.e) .. Så får se hur vi löser det..


....

Blir att må så jävla skit över min hästs beteende när han åker transport. Han får en dag som annars varit guld. Träningen har gått perfekt å jag kan bada le och vara stolt över oss å vad vi ådstakommit.. Men genom sitt beteende får han mig att må så sjukt dåligt.. Hela träningsupplevelsen känns värdelös... Å jag känner att det roligaste å bästa jag vet i hela världen, min häst.. Inte känns så himla rolig.. Att jag bara vill sluta och ge upp hela skiten.. Han vet hur man ska bete sig. Men är värsta jävla psykfallet i transporten och när vi rider ut.. Sedan hur lätt lastad som helst å toppen på träning. Nä jävla piss med allt.. han får mig att känna mig otillräcklig å värdelös. Att allt är mitt fel... Det tar knäcken på mig...


Ledig dag nr 2.

Sov hos Fredrik inatt. Skönt. Så åsa släppte ut hästarna imorse :-) dock har jag svårt för att sova bra i hans säng :/ blä.. Kan bara sova bra i min egen.. Extra mjuk!
Blev en tripp till gävle. Hämtade ut mitt pass som ja fick sms om igår att det kommit :-D Wiiie! Så inte långt kvar tills man drar utomlands nu! :-) lovely! Blev även lunch på nian. Fredrik käkade kyckling, curry pasta! Och jag körde på det gamla vanliga: pasta m fläskfile! Deras specialite! :-)

Blev sedan en sväng å kollade på ett hus som S-O skickade en länk till mig om. Dock tyckte ja de låg lite på fel sida kungsgården så bliver icke något utav det. Sedan är väl ett hus just nu inte direkt prio ett. Blir nog att vänta lite till m de :-)

Lämnade sedan hjärtat och åkte hem en sväng mot ockelbo. Fixade å gjorde lite hål i papper och satte in mina papper i en pärm istället för dom där plastfickorna ja haft sedan gymnasiet m flikar.. Bättre ordning- gilla! :-) Ja var ju så duktig igår att köpa en pärm, register och en hålslagare på clas ohlson i valbo köpis :-) Blev strax över 100:- ingen för de tre grejorna. Helt klart prisvärt! :-)

Så blev det sedan direkt till stallet, mocka å göra iordning häst å köra ner honom till åbyggeby för träning. Patricia red honom idag. Lite träning inför dressyren. Kan behövas! Dock vet ja inte om ja får lite kalla fötter å vill skuffa över båda starterna på patricia -.- .. Vet att hon gör det så himla mkt bättre än mig. Samt att d kanske är dumt att blanda in två ryttare på första starten? .. ja ja vet inte.. Men Patricia är sjukt duktig!

tyckte nästan synd om henne idag när Brian var helt jätte på g. Hela hästen var precis överallt. Tog ett bra tag innan Brian släppte till. Å då var han sådär grymt fin som bara han kan vara <3 åh! :')

Nåväl, svettig häst fick åka hem i fleecetäcke. Han stod snällare på vägen hem. Ringde å pratade av mig med Åsa, hans uppfödare innan träningen å spydde lite galla över hur han står å skrapar å härjar i transporten nuförtiden.. :/ blä.. Hoppas det går över..

Brian lastade sig själv idag iaf. Kunde med lätthet bara skicka in honom! Åh älskar den känslan. Både dit och hem så gick det utan problem. Hade ju ingen hästskötare denna gång :-) Fredrik är ju nämligen på hockey.
Brian fick sova med pyjamas inatt. De andra två stollarna fick sova nakna. Varmt å skönt i stallet nu. Brian hade fått sova naken han med om han inte hade varit blöt av svett. Här ska kläs av hästar! Äntligen är våren här! Så tycker hästarna nog de är himla skönt att bli av med täckena.. Ja för min del tror att vi klär på hästarna lite "väl". Jäkla ideer :-)Nu byter jag samtalsämne, har ju varit så sjukt torr i hyn senaste månaderna :/ värre än någonsin.. Typ på smalbenen är det lite som fiskfjäll.. Blä.. Så igårkväll så hoppade jag i badkaret hemma hos fredrik. Skrubbade tusan med en svamp ja köpt, plus att ja hade i barnolja i badvattnet. Kan fan tro ja var flottig sen! Kändes som att ja smörjt in mig med margarin, badat i margarin och olja ;D men attans så skönt det kändes sen. Huden blev liksom återfuktad. Så blev de även lite smörja in med helosansalva, hela benen efter att ja torkat. Blev bättre! Så hoppas det går att hålla den fuktighetsnivån i hyn.. För fan, kliar satan på mig för minsta lilla så ja tror ja fått loppor ibland -.- .. Men troligtvis är det för att huden är så himla jävla torr :/ så hoppas detta var lösningen på problemet!

Ovisad bild på Boyen för stå för bilden idag:


Ridning på häst nr 2 idag! :-)

Jovars, idag blev det ridning på schemat på eftermiddagen. Fredrik följde med som lite fotograf kombinerad ledare (iaf en stund) Efter bara en liten stund så red jag själv å han gick bredvid. Jovars- det är lilla Golden Boy jag snackar om nu! :-)

Blev en liten tur runt see. Boy var glad och pigg på att komma ut. INte rädd för någonting så jag är sååå hiiimla stolt över honom <3 Här kommer lite bilder:

Se vad lång man han börjar få mitt lilla gohjärta <3Precis vunnit en auktion på tradera!

Nämligen dessa: 171:- inkl frakt :-)


Världens bästa jävla dröm! :-D

Också vaknar man å inser att allt var bara en jävla dröm.. Men iaf så drömde jag att ja hittat värsta billiga hästsläpet till Brian :D Värsta bra umesläpet med en liggdel fram för "Hästföraren" med bäddar å allt. Värsta lilla rummet. O Brian åkte superkungligt.. Också vaknar man. Rackarns!

Iaf så vaknade jag några minuter innan klockan ringde. Upp och ta ut hästarna. Hästarna kom ut i 8 tiden. Släppte ut Brian utan täcke så fick han gå å lufta sig medans jag mockade. Gjorde klart i stallet och sedan tog in Brian. Lär ju säga att jag idag hade alldeles ont i magen innan. Bara tanken på att orka hålla på och bråka på Brian igen. Tänkte först ut och longera honom inspännd. Men tog mig själv i kragen och beslöt mig för att jag ändå trots allt idag skulle rida. Så tog en sväng ut på åkern och skrittade bort emot skogen. HIttade på en uppåkt väg (efter en 4-hjuling?) Visste att dom snackat att man kunde rida runt på nå vis förut. Så vi snubblade oss fram längs den vägen och kom tillslut ut på en väg som vi skrittade efter förra veckan :-) så kunde man rida runt! toppen!

Det blåste rejält idag. Fy sjutton! Kallt..! Men så fort man är ute i solen å kommer lite i lä blir det riktigt skönt! När vi väl var tillbaka ifrån skritturen. Tog ca 40 minuter så red jag Brian en liten stund på åkern. Joggade honom lite och han var väldigt samarbetsvillig och formbar. Provade även galoppfattningar ibåda varven och han gick stadigt kvar i galoppen helt utan att älga iväg som han är bra duktig på emellanåt.

Sjukt nöjd med ridningen idag. Ska försöka ta med mig samma feeling till nästa gång. Imorgon kväll ska Patricia rida Brian :-)

Idag ska jag säga upp lägenheten.. Gruvar mig.. Fy sjutton :(
Sedan ska jag åka till Fredrik. Ska även eventuellt rida Boy lite idag. Ta en liten skrittur :-) Fredrik blir första ledare ;) haha

Sedan blir de thai mat ikväll! Thaimaten från Storvik är betydligt bättre än den i ockelbo. Och man får MER mat! <3


hemkommen ifrån massage

En massage som var välbehövlig. Samt att jag fick prata av mig lite. Tack <3

Hade fundering på att åka till stallet och pussa om Brian men beslöt mig för att åka hem istället. Åker ju ändå dit imorgon bitti :-)  Jag som har utsläppet. Får se om det blir nå rida. Brian behöver jobbas igenom ordentligt i ridhuset. Men har ingen bil att åka dit med så antagligen får han stå. I dagsläget så är han obehaglig att rida ut på. Men är en jävla klippa så fort vi kommer in i ridhus. Då är han som en jävla fucking gud att rida.. Knepigt det där..

Nåväl, söker stallplats för fullt i kungsgården-storvik-sandviken just nu. Har lägenheten min till sista maj (skriver på uppsägning imorgon) .. Så får hoppas jag hittar något tills dess! Och gärna tidigare! För jag känner mig praktiskt taget hitlurad till ockelbo. Blev tex lovad av min "mamma" att ja skulle få så mkt hjälp med Brians utbildning osv .. å att vi skulle hålla på tsm.. Blev inte ett skit av det kan jag säga.. Så nä, aldrig mer ockelbo för min del.. Sedan gjorde ju Ockelbo ryttarförening inte saken bättre å hur "somliga" styrt och ställt där. Nä, där har man satt sin sista potatis. Ska bli jäkligt skönt att starta där under ny klubb kan jag säga. Blev av med ett tävlingsekipage blev dom.. Å även träningsekipage..

Idag då? Jo jag har rensat bland mina facebook vänner. Ska fortsätta rensa. Finns ingen mening med att ha "vänner" kvar som man aldrig pratar med, lr som man typ träffat en gång i hela sitt liv. Meningslöst! Så nu har siffran gått från 7 till någonting på 500 vänner. Lovande! Å färre ska det bli :-)


..

Jag tror jag kräks flera gånger om.. Nä, ja begriper verkligen inte.. ALLA, precis alla skaffar ungar nu.. Snoriga ungar.. Ja, de har säkert sin charm men jag kan faktiskt inte få in i huvudet när fler å fler som är YNGRE än mig dessutom skaffar snorungar.. Jag får riktigt mkt kalla fötter där känner jag :S Man ändrar väl uppfattning en vacker dag.. Men... blä.. -.-


Söndag den 11/3- 2012

Blä, insåg precis att dom skickat fel papper om körkortstillstånd till mig. Läkarintyg för C. CE osv .. De tyngre behörigheterna.. Jag ska ju ha för tugnt släp! BE, Blä!.. Får ringa imorgon å fråga hur det är.

Iaf så körde jag ner Brian till gamla ridhuset igår. Stod lite snällare i hästtransporten igår iallafall. Övning ger färdighet! Det gick också riktigt bra. Enda som är lite drygt med Brian är att när man väl galopperat en gång så springer han och väntar på galoppsignal från mig hela tiden. Så, så fort jag sitter i sadeln så tycker han att det ska vara: galopp! Träna på det. Dock så blir det ju kanske bara 2 ridhusvistelser till innan tävlingen. Tur ja kan programmet iaf! Brian skötte sig annars fint igår. Mkt nöjd. Går nästan att "skicka" in honom i transporten och jag står kvar utanför. Tror de gick på 3.e försöket. Duktig häst! Även under ridpasset så skötte han sig igår. Bra galoppfattningar och det gick någorlunda lugnt till. Är lite svårt det där med att bryta av från galopp till trav på rakt spår (lr överhuvudtaget)

Nåväl, idag är det jobb 10-16. Sedan blir det till att åka till stallet, mocka å fixa å dona.. Sedan ta in hästarna och en tur ut på min fina Brian. Hoppas han sköter sig. Spöet får väl hänga med idag också. Han har ju lite svårt för att lyssna på mig ibland.. :/ Tur jag inte ger mig i första taget!

Här kommer lite bilder ifrån ridningen igår. Bilderna stod Fredrik för. Som även agerade hästskötare ;)


Ledig fredag <3

Idag har jag varit ledig hela dagen. Sov först hos hjärtat och sedan åkte jag å tog ut hästar öka vid 8 tiden imorse. Mockade, fyllde på med spån till Brian. Sedan blev det en ridtur på Brian.

Hoppgrejorna på :-) blev lite tjafs i början men hade kort pisken med idag så fick de bli ett rapp, så gick han framåt sen utan tjafs :-) blev i princip bara skritt idag. Hårt på vägarna nu :-( suger.. Så blev skritt på lång tygel ute efter en väg i skogen. Rätt mysigt men blåste väldgt mkt.

Efter ridturen var hovis inplanerad. Brian skötte sig väl sådär :-/ drygare vid skoning nu med. Piss häst. Allt handlar om att han Inte får arbeta på samma sätt nu när vi inte har ridhus.

Efter så åkte jag å Fredrik å tittade på en lägenhet. Tyckte dock att den kändes liten, samt var köket rätt gammalt att det inte föll oss i smaken så det får vänta :-)

Nu på sena eftermiddgen så har Fredrik å jag varit till min lilla häst å varit ute och kört honom :-) duktig ponny! <3
Och nu är de soff sega å nyss ätit tacos! Mumma!

Imorgon ska ja ner till ridhuset med Brian så han får jobba lite. Tjing!


Utan dig är bäst...

Jag hatar dig.. Jag vill aldrig mer ha dig i mitt liv. Mitt liv har blivit så himla mycket bättre och lugnare utan dig.. Synd jag inte fick upp ögonen tidigare..


Ligger hemma hos hjärtat nu..

Många känslor i spel just nu. Vissa saker känns verkligen superjobbiga att jag bara vill börja gråta på stört.. Å andra sidan sen så är vissa saker bara sååå himla toppen! <3 Grabben är på innerbandyträning nu iaf och jag har lite ensamtid med datorn i hans säng. Rätt okej, Känner att jag är rätt trött. Kände idag efter jobbet att jag var himla glad att jag mockade å gjorde klart allt imorse. Så var bara att välja att inte rida idag å åkte istället hem till Fredrik å sover här inatt. Imorgon är det lite å göra. Kolla på en lägenhet (som vi troligtvis ändå inte ska ha men kan ju va bra att åka å titta iaf)

Nåväl, imorgon ska jag iaf försöka mig på en tur ut och rida. Dock är det ju så himla hårt i marken just nu :/ blä, försökte longera Brian inspänd på åkern igår men gick fan inte. Fick avbryta. Tokigt när man inte har ridhus. Får se om jag kanske ska köra ner Brian till ridhuset imorgon (men troligtvis blir det på lördag) :-)

Ajuste, har anmält till årets första hopptävling också. 80+90 cm clear round på fältis den sista mars :-) blir en bra smygstart med låga clear round klasser. Kunde verkligen inte hålla mig! :-) <3

Men nu när man har fått en ordentligt tränare IGEN efter denna tröga höst som varit så är man mer taggad än någonsin! :-)


Cia träning NR 2!

Ja, idag var det Cia träning igen. Denna gång skulle inget få gå fel! Inte köra fel å köra en väg för tidigt å hamna i återvändsgränd på glashal ismark! Nejnej, Nu hittade vi rätt direkt till ridhuset! (vore då fan annars!)
Brian drygade i transporten igen. Dock lurade jag honom å hade broddat ur i tårna på framskorna. Så det gjorde inte lika stor skada nu. Samt att jag lagt en spånskiva under där mattan är trasig.. Måste försöka lappa ihop den någon dag.. blä .. Dyra jävla djur..

Iaf så skötte han sig toppen på plats. Tog in prylarna i ridhuset i trödje å gjorde iordning honom där. Idag var det Desiree Ternström som agerade hästskötare.
Brian var pigg och framåt i vanlig ordning. Denna vecka så hade vi i princip samma gymnastik övning som förra veckan fast efter den andra långsidan denna gång.. Sedan två oxrar på "diagonalerna"  å ett kubhinder på andra långsidan.

Under uppvärmningen så lyckades vi med ett å annat byte för skänkeln utan att behöva byta varv. Hjärtehäst. Kände hur energin i honom bara sprudlade när jag kortade in honom och lyckades att göra byten! Woah! :-) Härliga känsla! Sedan så rullade han på på hindren. Och på serien liksom verkligen taggade han till. Kändes verkligen som att det bara gick fortare och fortare! Sista gången vi tog serien, lr näst sista vare nog? Då var vi nog upe på 90cm-1m på de två sista hindren. Och då gick de utav bara sjutton! Tyvärr så blev de ingen film. Lite halvtaskig kameraman ;) men de gör inget! Bättre lycka nästa gång!

Supernöjd med dagen. Inte ett stopp på något hinder och framförallt inte ett släng upp med huvudet!

Lovely!


3/3 - 2012

Nu sitter jag hemma hos Fredrik. Jobb idag, sedan på eftermiddagen åkte vi ut till kungsgården å planerade in att köra min lilla Golden Boy. (för första gången) så jag var liite nervös kan man säga :-) Iaf så var han hur duktig som helst. Jag som velat över hur jag ska göra med honom. Men nu när gymnasietjejjerna Emelie ¨å Josefin gjort ett så bra jobb med honom så vill jag ju absolut inte sälja honom. Dock nu när jag har bestämt mig för att flytta hem till Fredrik. Flytta ifrån ockelbo. Så ska ju hästarna med. Å kan ju inte hyra in båda för hur mkt pengar som helst..

Så ska försöka låna ut honom, alternativt skaffa en halvfodervärd på honom..

Ngn som är sugen?


Torsdag :-)

Och snart helg igen. Dock så innebär det inte ledig helg. Jag ska nämligen jobba på min lediga helg :/ Å även min lediga måndag blir det jobb.. Ibland tror ja nästan att jag är för snäll. Men pengar blir det, samt mer ledighet att ta ut i kompledighet.

Igår longerade jag Brian med inspänningstyglar. Blev ett intensivt pass på ca 20-30 minuter. Blev lite svettig, lilla killen. Idag ska han få vila. Tänkte om jag skulle upp tidigt imorse å rida innan jobbet. Dock så regnade det när jag åkte till stallet så då fick de bli vila istället. Mockade å tog ut hästarna bara. Det fick helt enkelt räcka för idag. Ikväll ska jag städa lite på op kontoret direkt efter jobbet tänkte jag. Lika bra de så är städningen klar för denna vecka. Och nästa vecka så har jag lämnat över städningen till Jeanette. Man hinner inte riktigt med alla gånger känner jag.

Saknar min Fredrik..

RSS 2.0