Tisdag kväll den 31/1- 2012.. Ja, då var Januari slut!!

Och håller precis på att avverka Wipeout! Jävla klockrent underhållningsprogram på hög nivå för min del! :-) Å till det har jag käkat middag som idag blev ris m kycklingwook. Min specialare.. Hettar lite på läpparna nu :-) Mumma!

Har idag jobbat, jobbar å åter jobbat.. Har fått erbjudan om "städjobb" wiiehoo! Som jag tackar ja till tills vidare. Städa 2 ggr i veckan på op assistans kontor. 4 timmar i veckan.. Nåväl, inte sådär jättemycket. Men kunde samtidigt bestämma själv vilka dagar jag väljer att städa. Så får se. Ska prova iallafall så, o fungerar det så är de ju lugnt. Kan ju göra det ett tag iallafall! :-) Lite extracash, även om det inte är jättemkt.

Har idag iaf bestämt mig för att prova vara med för Cia nästa tisdag. Fredrik min fina ska följa med mig. Blir lite stressigt efter jobbet när jag slutar jobbet kl 17 och träningen börjar kl 19 i trödje .. Men men, De är bara å åka å ta de lugnt.. Ska bli kul iallafall. Å tänkte jag ska lastträna nu i veckan. En gång under ljus å en gång under mörker.. Så jag är säker på att Brian knallar in felfritt på tisdag. Så de inte blir nå trubbel precis just då! Skulle vara mindre kul!

Dagens ridpass: Mitt insläpp idag. Jag som skulle ta in hästarna. Slutade jobbet kl 17.00 och blev till att åka hem, byta om, äta yoghurt och sedan iväg till stallet. Mocka.. Fy fan vad Brian grisar i boxen nu när han har kutterspån istället för torv. Blir lätt redigt trött. Nåväl, det luktar gott, det sätter sig inte i luftrören å näsan- lr ja.. ÖVERALLT som torven. Samt att det blir ljusare och trevligare i stallet! Tog in Brian, som kommer på en gång. Dom andra två nötterna älskar tydligen att vara ute så dom får man nästan jaga in. Dom fick va kvar ute medans jag pyste iväg och red iallafall. Blev reflexer i full utstyrsel och sedan en tur ut. Skönt på sitt vis att inte ha så mkt alternativ än att rida ut. Riktigt skönt. Han kändes riktigt riktigt fin. Travade rätt mycket.

Var dock nå smågrejor som de var lite fjant med. FIck för sig att inte gå ner på åkrarnavägen trots gatubelysning. Så slutade med att jag fick vända på honom och sedan backa/rygga en bit för att sedan prova igen, han vägrade så då blev det att rygga ytterligare steg. Sen gav han sig. Mötte även lite bilar å han skötte sig fin fint! Jag som sedan trodde han skulle vägra gå över träbron. Den knarrar ju så fruktansvärt och speciellt nu när det är kallt ute. Han blev lite spänd direkt när han klev upp men gick sedan skit fint över! Blev jätteimponerad! .. Sedan blev det skritt o trav å han kändes jättefin.. Åhh :-)
Dock så efter att vi galopperat så blev han lite knepig i huvudet. Slog å blev ostabil i huvudet å ville inte alls att jag skulle hålla i tyglarna.. Fick lite samma känsla som jag fått i hoppningen nu på senaste.. Kan va så att han fått för sig att han inte vill känna sig kontrollerad.. Nåväl.. Blev väl bra sen igen men ja funderar ja.. !

Igår: Så red jag lite på åkern och Fredrik följde med och fotade. Blev en massa fina bilder. Duktig kille jag har. Stod ut att stå där i kylan å fota. Du kan inte förstå hur tacksam o glad jag är över det. Gilla nya bilder! :-)

 

Han är så fin att jag bara vill gå sönder.. Min drömhäst <3


Tänkvärt!

Detta står på gestrike sportryttares hemsida. Under rubriken Historik.

Historik


Föreningen Gestrike Sportryttare bildades den 17 juni 2011 och har sitt säte i Sandvikens kommun.
Den 1 juli 2011 har föreningen beviljats medlemsskap i Svenska Ridsportförbundet och Riksidrottsförbundet.

Föreningen kommer att erbjuda sina medlemmar träning enskilt eller i grupp främst inom disciplinerna hoppning och dressyr.
Målet är att erbjuda alla medlemmar anpassad träning och utbildning i förhållande till egen målsättning och nuvarande utbildningsnivå.

Föreningens högsta ambition är att verksamheten ska präglas av en öppen och tydlig demokrati i enlighet med Svenska Ridsportförbundets värdegrund där alla medlemmars åsikter och behov ska vara vägledande för föreningens utveckling.


Trevligt med såna klubbar! :-) Det gillar vi! Finns ju somliga klubbar som borde ta efter det tänket! Ingen nämnd ingen glömd.

Söndag morgon den 29/1-2012

Då är man hemma i lägenheten igen. Klockan visar på 8.24 i skrivande stund. Har precis klätt om, stoppat in mina mackor med ost och skinka i ugnen och väntar på att dessa ska bli klar. Åkte till stallet kl 6.45. Utsläpp. Var tre trötta hästar som blinkade o tyckte det nog var en hemsk väckning när jag bara slog på lyset. Stackrarna :-) Såg ut som att dom trivs bra i spån istället för torv. Alla 3 hade legat ner och var helt full i kutterspån. Söthästar!
Det gör mig absolut ingenting att åka till stallet tidigt på morgnarna när man kommer till den synen. Gav morgon foder i boxen å släppte sedan ut alla tre, mockade å gjorde iordning Brians kvällsmat. Ikväll är det Åsa som tar in dom och imorgon bitti så är det hon som tar ut dom och jag står för insläppet imorgonkväll :)

Idag jobbar jag 10-18. Helgjobb! Sedan efter jobbet ska jag åka hem till Fredrik. Mys ikväll! Sedan blir det jobb i sandviken imorgon.

Igår var jag på upptaktsträff med gestrike sportryttare. God mat, glada människor. Blir bra det här. Blev super sugen på att försöka vara med på någon träning. Annars vissnar jag! Känns som att förutsättningarna för mig och Brian blir bättre med denhär klubben.. Lr, det BLIR.. Helt övertygad om det.

Nytt hopp om framtiden.. Och det är inte i ockelbo ..

BTW

Jag finns på bilddagboken också, lr ja.. Dayviews som det numera heter. Mitt namn där är MyBeauty :-)

Nya senskydd :)

Brian är i stort behov av nya senskydd. Ett under att jag inte köpt några tidigare. Men dessa bruna som jag har haft har ju Brian haft ända sedan han var väldigt ung.. Sedan han var typ 3. Så nu är fodret sönderskavt..
Har hittat några jag är sugna på :

Dessa Lami-Cell kostar 399:- för fyra skydd, fram+bakHär nedan ett par andra. Senskydden fram är prissänkta till 139:-/par
Bakstrykkappan till kostar 119:-/par

 

 


De nedan:

Senskydd. Fram kostar dom 168:-/par
Bak kostar dom 159:-/par

 

Så kan man ju inte planera någon tävling än.. Men tycker alla dessa är rätt najs. Så då återstår det. Vilka ska jag beställa? Dom var ju inte så dyra heller :-) Vad passar till en fux. vad tycker ni??


Fredag eftermiddag..

Nyss varit till läkaren. Tycker Bengt Forsman är riktigt bra. Supernöjd med honom. Iaf så ska jag få fortsätta äta medicinen i ytterligare månader så ska jag på ett återbesök efter min utlandsresa. Fick dock trappa ner på medicinen och istället äta en tablett en gång om dagen. Skönt!

Har varit upp till min bror med lite grejor till Brian. Kört upp lite utrustning och grejor. Känns så himla skönt.

Även Brian gick kanon att rida idag. Red i dressyrsadeln nu sista gången innan det är dags att flytta. Så tog jag emd mig den efter passet. Tränade mycket övergångar med Brian. Halter, att han INTE ska börja gå fast jag lättar på tyglarna utan vänta in min signal. Han är svårare att ställa igenom i traven i höger  varv. Känns som att det blir lite stopp. Medan vänster känns helt underbart klockrent bra! :-) Tränade lite galoppfattningar också. Var väldigt noga med att övergångarna skulle kännas och vara bra. Inge rusa iväg. Brian har en väldig förmåga att inte vänta på mig och mina signaler utan ta egna initiativ.

Provade sitta ner lite, å de känns bra för jag har hittat min balans lite nu :-) Dock skulle jag göra lite galoppfattningar ifrån trav och sitta ner i traven från början. Då blev Brian tjurig. Minsta lilla viktändring i sadeln som jag gjorde så skulle han fram fram fram i galopp. Inte vänta på mig. Han vill gärna fatta galopp direkt när jag galopperat en gång om jag sedan ska fatta ifrån trav när jag sitter ner i traven från början.. Så då blir de lite fusk, lättridning och gör fattningen å sätter mig ner först då.. Typ :P.. Men han kändes jättefin i galoppen i övrigt. Fick några hyffsade övergångar i slutänden. Dock så är han lite pigg. Men kul med framåtbjudning!

Iallafall så blir det väl att trimma en hel del dressyr framöver. Så blir vi att satsa mer på dressyr i början av det här året iaf fram tills dess att jag får den hopphjälp jag behöver (THOMAS!!) .. Så blir vi ett dressyrekipage på nåt konstigt vänster. Blir väl å försöka hoppa nåt naturhinder ute eller så. Och hoppas på att vi kan få tillbaka känslan och bygga upp förtroendet igen. Det behövs! Men ja, fram tills dess så tänkte jag försöka satsa  på att träna dressyr och komma igång igen och kanske komma till att starta på dessa två tävlingar. Dom är ju relativt nära å sådär :-) ..
Är det NÅGON som skulle va sugen att följa med som hästskötare? :) Och ev fotograf/filmare? Hojta till isåfal! :-)

Dressyrtävlingar framöver:
11/3 - Lokal dressyr Svärdsjö ridklubb
25/3 - Lokal dressyr Ockelbo ryttarförening


Detta är ifrån då jag gjorde iordning Brian inför sista dressyrstarten för 2011 :-)

 

Blä tycker det är PISS att jag inte kan planera någon hoppning just nu. Skulle så gärna vilja köpa upp en tävlingsoutfit i typ ljusgrönt, senskydd, huva och schabrak.. Men men.. De får väl bli ett senare skede .. När vi kommer igång med vår hoppning igen :/
27/1-2012 - löningsdag och fredag! :-)

Japp så kom lönen in inatt! Tjohoo! Rejäl lön denna gång. Blir till att betala min resa i april samt att jag nyss betalat räkningar. Lär ju säga att det blev mycket billigare denna gång. Man stryker ju stallhyran nere på orf för 1400:- I kallhyra! För imorgon flyttar vi ju nämligen hästarna! Blir till att gå upp tidigt för att släppa ut dom små liven och sedan mocka ur boxen så man har det klart. Ska bli så skönt när dom är flyttade! Så kan man starta om på ny kula med ny klubb.

Har även idag gjort en insättning på tävlingsdatabasen så det finns lite slantar där tills den dagen jag beställer tävlingslicensen för 2012 och anmäler oss till första tävlingen för iår. Blev lite sugen att starta dressyr i svärdsjö. Lc1 + lb1. :-) Dit är det ju inte så långt över skogen heller. Men men, beror lite på väglag. Jag är inte den som lastar och åker i ondödan när det är sånt här före.. Vill inte riskera att man blir fast i nån jävla backe! -.- Det räckte gott å väl att det blev stopp i en backe när jag hade transporten fullastad med hö!

Igår kom hjärtat hit, ja vilken suprise! Han är ju här hos mig sjutton var och varannan dag/natt :) Tur ja har! Imorse hade vi bestämt att vi skulle äta vofflor till frukost men så lära han tvungen åka, nåt med hans pappas företag.. Nån tant som skulle komma.. Jämmerns elände.. -.- Nåväl..

Ska på läkartid idag kl 14. Så har jag lite beslutsångest om jag skulle ha åkt å ridit före det! Är lite sugen på att ta en shoppingvända till valbo. Inhandla lite sommarplagg tills utlandsresan! Vore inte helt fel! Unna mig lite kläder för en gångs skull. Det händer inte så himla ofta lär jag säga!

Ang gårdagens ridning så var Brian jättefin. Även Anna gav mig en sjyst kommentar när jag ridit färdigt: vad fint han går, vad fin han är... Åhh tacck! :')

Försökte ha i åtanke allt vad patricia sa när jag red för henne förra söndagen. Och jag tror den lektionen gav mig och Brian väldigt mycket. Fick mig att tänka på vart sjutton jag har händerna (stor hjälp). Tränade mycket igår på halvhalter och övergångar. Även galoppen gick faktiskt hyffsat bra igår! Supernöjd med min kille! :-) Inte heller lika spännd vid porten. Det går framåt för oss i dressyren. Hoppningen lägger jag på hyllan nu framöver tills det går att ordna träningar för Thomas. Fram tills dess så kanske jag gymnastikhoppar lite lågt så vi får upp förtroendet igen. Denna höst på orf har varit hel kass för mig som tävlingsekipage. Inte ett uns till träningstillfällen eftersom valmöjlighet av tränare inte ens finns.. Take it or leave it.. Liksom... Ja, känns som att jag kan älta å irritera mig på detta i all evighet just för att jag tycker att det är så himla dåligt.. Men men, då förloirar man oss som tävlingsekipage istället. Nöjda??!

Nåväl.. Blir lite dressyrträning idag också.. Sen läkartid kl 14.. Sen kanske jag ska åka och förbereda stallet inför hästarnas ditkomst imorgon. Köra dit hästgrejor som inte behövs nere på orf.. Allt som inte behövs inför flytten å ridningen som jag ändå bara har ligger där å skräpar.. :-)

mina hjärtan i somras <3


Måndag den 23/1-2012

Har precis tagit en dusch och gjort ett riktigt tappert försök att få bort dom sista sågspånen ur håret. Tror jag lyckades någorlunda bra. Har tillbringat en del av dagen tillsammans med Ida Andersson. Saknar henne :-) å saknar kungsgården så fruktansvärt mycket. längta längta längta tillbaka.. Får se hur det blir framåt sommaren.. Skulle mycket väl kunna tänka mig att köpa ett hus med stall i kungsgården. Fast det får ligga på framtiden. Lär ha 100% i tjänstgöringsgrad först!
Nåväl, lite spån blev med hem. Blev däremot ingen hö hämtning idag som jag hade hoppats på. Kan inte hämta själv. Men det är väl ingen brådis i guess..

Blev iaf en uteritt på Brian idag på eftermiddagen. Lär säga att jag är supernöjd med dressyrträningen för Patricia igår. Gick jättebra. Vi har mycket att slipa på men kändes att hon kunde hjälpa mig och peta på de små detaljerna, eller ja.. somliga stora som jag har problem med. Så jag är verkligen supernöjd. Även träningar för henne skulle underlätta om jag flyttade tbx mot kungsgården. Bättre träningsmöjligheter! Suger skit att jag inte har någon dragbil :( Så jävla värdelöst..

MEn idag iaf så red jag och Brian ut. Red upp mot Lavägen å red den hela vägen tills vi kom ut mot 272.an.. Så vände vi där. Galopperade lite och Brian var pigg och allert. Han kändes jättefin och positiv. Snöade lite lätt. Ja det kändes precis som att det var taget ur en film. Just love it! Härlig känsla! Chill bara :-) Behövde vi båda efter igår :-P

Synd bara att mitt finger gör AP ont så fort jag kommer åt någonting. Råkar slå i det lite grann nångonstans.. Det krävs inte mycket förens jag lär vika mig dubbel å bita mig i tungan för att inte skrika av smärta.. Fy fan.. :/ Ska påpeka det när jag ska till läkaren på fredag .. att det måste vara en spricka... lr nånting.. för ont som fan gör det :/ å nu är det 3 veckor sedan det hände.. så :/ well.. Å svullet är det ännu..

Sommarkvälls bilden på mina två raringar får stå för illustrationen idag :-)


Lördag 21/1-2012

Sitter just nu hemma hos älsklingen. Kl är strax efter kl 21. Tur Fredrik har fixat så det bara är att börja se film på tvn (genom datorn) .. Knäppt på allting så att det bara är till att börja glo på film för min del. Tur det annars hade ja nog aldrig fått till det! Blir nåt avsnitt av Angel - så länge jag orkar. Insnöad på den serien. Är just nu i början av säsong 3. Finns bara 6 säsonger. Lite surt.. Men men! Bästa vampyr serien hittills!

Idag har det varit kallt ute. Åkte till stallet runt 8.30 imorse. Mockade å plockade iordning 5,5.an.. Gjorde iordning Brian å linade honom några varv så han fick springa av sig det värsta av sin energi... Överskottet så att säga.
Han är verkligen hur fin som helst under uppvärmningen. Dock så sitter inte hoppningen där just nu. I och med allt som hänt och att jag verkligen själv haft en mycket rörig höst så känns det som att vi tagit 10 steg bakåt - minst. Och än sämre av att man blivit nekad att få träna för Thomas på anläggningen. Detta är något som varit ältat i huvudet på mig varje dag, varje gång jag varit i stallet - minst. Under flera månader.. (jag är en långsint jävel)

Iaf så var det väl inge direkta förbättringar sedan sist idag. Känns inget vidare alls just nu. Så jag tror vi jobbar på vår relation och samspel. Och endast gymnastikhoppar framöver. Sedan om underlaget är lika värdelöst som det är nu så kommer jag inte att satsa på att starta till april när det är för min del "borta tävling" i ockelbo. lokal hopp häst.. Får satsa på att starta lite dressyr fram tills att hoppningen fungerar för oss igen. Men de är ju så dom säger. 2 steg fram, 1 steg tillbaka.. 7 steg fram, 4 tillbaka.. osv osv..

Ajuste.. Fredrik lyckades ju även skrämma Brian idag så att jag flög av.. Klockrent.. Men kändes nästan som att jag var på väg att landa på fötterna - men misslyckades.. Nåväl, bättre lycka nästa gång.
Hm, nu under denhär tiden så har jag åkt av Brian 8-10 ggr kanske? Dock tycker jag att det blivit lite väl ofta just nu. 2 ggr på 2,5 vecka.. Nåväl, inte värre än förut.. När jag ramlade av två dagar efter varandra ;)

Nu är Fredrik iaf borta på fest. Har lovat att hämta honom OM han vill hem i skaplig tid. Å då ska jag hämta honom absolut senast kl 23. Jag ska faktiskt upp och jobba! Nåväl.. Nu är det dags att titta på film å mysa ner mig :-) Tjiing!

Torsdag kväll19/1-2012

Hej och hå.. Mycket som händer här må ni tro!

Iaf så blev min lillpojk spänd framför vagnen för första gången i tisdags! Sara var duktig å åkte å hämtade den i Åmot så hennes realgymnasieelever kunde fortsätta med sitt projekt med att köra in den lille krabaten :-) Gick tydligen jättebra också! Vilket värmer i hjärtat på mig! :-) Sara skickade iaf en bild på brudarna och Boy med vagnen. Hjärtat tog verkligen ett extra skutt! Men står inte på förens lillfisen är hemma hos mig igen! :-) Både Brian och jag längtar!


I övrigt så går det bättre och bättre med Brian. Vi börjar smått hitta tillbaka till det bättre igen. Brian har börjat tagit det lite coolare. Räckte tydligen med att longera honom några gånger i början av ridpassen så har han faktiskt skärpt till sig nu. (tack för det Thomas) :-) Blev lite dressyr ikväll också innan träningsmötet. Kan säga att Helena är sjutton guld  värd. Hon fick det att låta som att det kanske finns en gnutta hopp.. Nåväl, Brian och jag flyttar. Få se om de kan bli ändring på det hela sen lr om det ska fortsätta vara diktatur. Man kan ju alltid hoppas för framtiden!

Fick även ett mess av anna idag där hon skrev å frågade om vi inte kunde byta lön denna månad ;) .. Haha.. Har ju gått över från timavlönad till månadsavlönad då jag kände att det var en bättre deal. Drf får ju jag ut både timlönen för december + januarilönen. Månadslön betalas ju ut samma månad som man jobbar liksom :-) Sedan får jag även ut mina semesterpengar då det inte går att spara dom om man går från tim till månad.. Så Jippi säger ja! Då blir sparkontot glatt igen.. För just nu har det sett lite ledsnare ut på den fronten.. minskat å minskat å minskat.. nu när man inte jobbat lika mycket längre som förut.. (då jag eg praktiskt taget jobbade ihjäl mig) .. Men märks på mig själv nu också att jag har en annan ro i kroppen.. Och kan slappna av.. Kan känna mig glad emellanåt mellan drivorna.. Nåväl..

Se fram emot utomlandsresan. Ska passa på att betala den nu efter lön till Fredrik eftersom det är han som bokat den. Så är en bit kvar iaf..

För min del är det jobb imorgon. Och har även tagit åt mig extra pass lördag kväll och söndag fm. Så natten mellan lördag och söndag har jag tänkt att sova kvar hos min Fredrik i storvik :-) Dock skulle nog han iväg på klassfest :/ surt... Men men! .. Sedan ledig måndag, har en fundering på att slå mig ihop med ida då och hämta lite spån som förr om åren! (jaja, det har hänt en gång tidigare men ändå!)
Sedan blir det jobb tis-ons-tors, sedan ledig fredag (då jag även har läkartid).. Och lördag har jag hoppats på att få vara ledig eftersom jag anmält mig till Gestrike sportryttares träff på olearys i gävle där vi ska käka mat mm :-) TREVLIGT som omväxling!!! Taggar nytt tävlingsår för ny klubb! Där jag återigen får träningsmöjlighet igen! Finally! .. Sedan jobb söndag... Ja, de var min veckoplanering! :-)

Ajuste ja.. Den stora dagen D också ja! Blir nog även hästflytt fredag eller lördag nästa vecka! Skööööönt!
Ångan uppe gott folk!


16/1-2012 Måndag

Denna måndag har inneburit en himla massa bilåkande på blixthala vägar. Skolbussarna var inställda bland annat. Ändå skulle jag såklart i egen Anderssons-anda ut med bil å släp ändå. Skjutsade lillasyster med kompis till skolan (vilken god hjärning) ;) Iaf så hade jag min finaste Fredrik som hjälpte mig att lasta hö. Blev ett lass med småbalar och sedan gjorde åsa och mathias oss sällskap (fast med egen bil å eget släp) så hämtade vi även rundbalar.

Fy fan så halt det var. Minsta lilla man tröck på gasen så slirade det bak... ARslet på volvon kastade iväg på sidan. Ni kan inte gissa hur glad jag var när jag böt tillbaka bil nu ikväll å fick min gamla trogna audi med framhjulsdrift. Vilken jävla underbar känsla!!!

Blev även ett spånlass idag. Köpte även 3 vattenhinkar (3 för 100:-) som dom hade på granngården. Blev även en saltsten och två fodersäckar med musli till Brian :-) Oj vad man skämmer bort hästkräket...!

Dock så lär jag berömma honom ännu en gång ikväll! För efter att Fredrik och jag ätit romantisk middag för 4 inne på atalanta så bar jag iväg ner till stallet. Mockade, gjorde iordning foder mm.. Borstade å klädde på Brian ridsakerna. Brian har ju fått stått två dagar. Både lördag och söndag pga att jag haft mkt att göra samt att han tappat en sko. Så tänkte att innan styrelsemötet ikväll så kan jag köra igenom honom istället för att åka hem. Han kan ju faktiskt ridas i ridhuset med 3 skor!

Började passet iaf med att longera av Brian det värsta lyckoruset. Vilket gick över ganska snabbt! Och vipps så gick han i en kontrollerad galopp i linan i båda varven NERE vid ridhusporten! Hör och häpna!!!
5-10 minuter linade jag honom.. MAX. Sedan hoppade jag upp. Skrittade igång och började jobba honom. Mycket sammarbetsvillig häst. Han skyggade och hoppade inte EN endaste gång!! Vilken stjärna! Åhh :')
Jobbade mycket med samling och tempoväxlingar. Mycket halvhalter, halter, igångsättningar. Och han var verkligen super! Åh känner mig så nöjd!

Känner nu hur mina tävlingstankar börjar sätta fart igen! Börjar bli himla sugen! Suttit och dreglat över tävlingsdatabasen. Har även där ändrat så jag står under gestrike sportryttare from igår! :-) Nu är det bara Thomas träningarna som fattas för oss så att vi kommer igång med träning igen så jag vet om vi kan vara redo inför vårens och sommarens hopptävlingar! dags att börja ladda redan nu liksom!

HERE WE GO!!


15/5-2012

Ligger just nu i sängen. Glott igenom 2 avsnitt utav Angel. I love!! Bästa serien just nu! Inne på sista avsnittet just nu på säsong 2. Så snart: säsong 3 here i come! Fredrik har i vanlig ordning svårt att hålla ögonen öppna..
-men jag bara blundade ju..
JA, jo ja visst! Man HÖR när Fredrik sover direkt på andetagen. Dom blir annorlunda.. Å de som nästan gör mig förbannad är att han låtsas att han varit vaken fast jag vet! -.- Morr.. Tråkig kille att se film tsm med :P iaf när man ligger ner.. Får sätta honom på en köksstol nästa gång.. så kanske han kan hålla sig vaken..

Nåväl,bör väl sova jag med. Ska upp imorgon och köra hö. Blir väl några vändor är jag rädd.. Ska både hämta rundbalar och småbalar å köra upp till mo där jag ska ha hästarna tsm med Åsa Andersson. Blir skit bra dethär. Dags att börja räkna ner dagarna nu! Finally!


14/1-2011 Lördag..

Å hela dagen har det verkligen inte kännts som helg.
Brian fick i övrigt vila idag. Fick bli så när det var programridning och att han hade tappat en sko. Men strunt samma. Han har arbetat superfint nu flera dagar i rad så! :)

Har däremot hälsat på mitt lilla kryp i kungsgården idag. Lilla boysingen. Blev lite bilder på honom. Tokponnyn. Blev att snacka lite med Sara och fota lite bilder på Boysingen. Här kommer några stycken:

Somliga av bilderna blev jag riktigt nöjd med! :-)
Men lär ju ändå säga att Boy är som vackrast på sommaren! :-)

 


12/1-2012

Och idag fyller min älskade pappa 47 år. Älskar honom ja! :-)

Idag har jag iallafall jobbat. Måste väl också erkänna att jag har så mkt i huvudet att jag glömmer bort nära och kära.. Kan erkänna jag glömde bort min bästa pappas födelsedag.. Slog mig nu ikv, så har ja snackat med honom i tele tidigare idag å inte ens sagt grattis.. Jag är en dålig dålig dålig människa...
Födelsedagar.. de är inte min grej riktigt!

Nåväl.. Red Brian nu ikväll. Mockade imorse så det var klart. Så himla skönt att bara ha ridningen kvar på kvällen. Mockningen på morgonen gör så himla mycket på eftermiddagen. Kännss som att man får hur mkt tid som helst hemma mer! Nåväl, pratade med hopptränarn min igår (tror jag det var?) Han gav mig ett tips om att jag ska lina Brian innan jag rider nu när han har så extremt mycket överskottsenergi. Han har ju inte den bästa stammen om man ska se till hans huvud. Briar var ju ingen .. lr ÄR ingen lätt häst. Och mamma hans var fullblod e. Eighty eight keys xx. Och hon var ju också lite MYCKET knepig uppe på kontoret.. Så Brian är ju som sagt ingen lätt häst. Men tog Thomas råd nu iaf att lina honom så han fick göra av med lite energi. Linade honom i ca 5-10 minuter så hoppade jag upp och red sen.

Brian var liiite spännd över kortsidan där vid dörren och hörnen där de är mörkt. Men inte alls på samma breddgrad som han brukar vara i vanliga fall. Nu var han riktigt medgörlig och trevlig. JObbade mycket som Patricia sa att jag skulle göra med honom. Att få honom att vänta. Gjrde mycket halvhalter och halter. Halt så att han skulle stå still trots att jag gav efter på tygeln. Sedan försökte jag verkligen i galoppen att släppa på innern och få honom att gå kvar för ytterskänkeln och bromsa på yttertygeln. Väldigt svårt. Så blev mycket avsaktningar och nya galoppfattningar. Men känner att det där med galoppen och rida mer på yttern behöver jag tränar hjälp till. Så den 22.a ska nog jag få ihop det så att Patricia kommer och hjälper oss. Känns SKÖNT nu när ja kan rida själv efter skadan. Så länge inte lillfingret får sig en smäll..

Men han kändes hur fin som helst idag. Kommer ja leva på länge! Får se hur jag ska styra upp ridningen imorgon. Jobbar fm. Hade varit skönt med en uteritt.. Men är ju mörkt när jag slutar på eftermiddagen. Tråkigt nog.

Ajuste, svar på tidigare kommentarer. Jag känner inte att träna för Lilja. Känner att jag isåfall hellre tränar för någon som är hälften så dyr och kan träna fler gånger och som kan hjälpa oss minst lika bra på den nivån vi ligger och den hjälp vi behöver. :-)

bild ja fotade idag..

Lägg märke till Brians lilla egenhet. den där lilla inbuktningen på stjärten..

på höger skinka.. Sweeet ;) Alltid haft å kommer alltid att ha!


Norrvissjö Golden Boy

Snart har jag ägt denna lilla herre i ett år.
Köpte honom på allahjärtans dag förra året. Min lilla prins <3

Funderar och tror nog jag kommer låna ut honom till hösten. Jag får nu tillbaka honom ifrån fodervärden nu i mars-april :-) längtar redan! Gohjärtat mitt. Som nu är mkt tömkörd, blivit tolkad efter samt lite riden. I sommar står inridning på schemat så har ja sen tänkt låna ut honom till en duktig liten ryttare med hästvana å kunniga föräldrar.. Någon som vet någon som kan tänkas vara sugen? Att ta honom på foder till hösten. Träning å tävlingssyfte.. Nåväl, går ju inte å starta en så ung häst men.. Med dom ambitionerna :-) Han är verkligen supersnäll och cool. Älskar uppmärksamhet. Äv ev nån liten tjej nu i sommar som kan tänkas följa med å rida.. ? :-)Bjuder på lite bilder här nedan på min lilla prins.. <3

Då-Nu :-) skillnad?


Tisdag 10/1-2011

Dags att bege sig tillbka efter sjukskrivningen.. Jobbet kallar. Denna vecka har jag jobbat extra i måndags, jobbar idag fm. Imorgon jobbar jag eftermiddag. Torsdag förmiddag och fredag förmiddag. Ledig lördag, å jobbar sen söndagen. Så ser min vecka ut iaf!

Har precis varit å tankat bilen. Bensin, dyrt .. usch :( Inget vidare kul att lägga pengarna på. Något som är bättre upp är att jag from idag är en gestrike sportryttare :-) Känns riktigt bra. Har en riktigt bra feeling. Dom har nån grej nu den 28.e på olearys i gävle. Lite gemenskapsgrej såhär i början på året. Najs så man får träffa lite nytt folk. Detta kommer bli bra. Det känner jag på mig! Känner mig laddad till tusen för ett nytt tränigns och tävlingsår. Året har ju börjat bra. Nu ska vi med sakta mak komma igång igen och börja hoppa. Å är även sugen på att försöka få ihop nå dressyrträningar för Patricia om hon har lust att åka ut.

Har även idag kollat upp kostnad för att hyra ridhuset i åbyggeby. Riktigt bra pris. Så hoppas vi kan vara några stycken så att Thomas kan komma upp och ha träning åtminstone en gång i månaden. Skulle vara toppen. Brian och jag behöver det! Vill komma igång. Dock lär jag och tar det just nu rätt lugnt å chill. Ont i handen, gissar på att det är en spricka eller något sådant så de lär väl fortsätta göra ont ett tag till av vad jag kan förstå.

Imorgon ska jag till stallet på förmiddagen. Tänkte rida ut med bästa Åsa Andersson :-) Tycker så himla bra om henne. Snacka om att vi kommer att få det jättebra i stallet i mo. Så kan vi "tjafsa" å "bråka" för oss själva där :D

Ska upp dit någon dag nu igen å köra dit massa hö, spånbalar osv så det finns där :-) Ta lite bilder å lägga upp på bloggen så alla kan bli avundsjuka på hur fint vi har det och på alla våra jättebra förvaringsmöjligheter!! Man blir ju bortskämd nu när man tidigare varit van med ett väldigt litet plåtskåp utan hyllor.. :-) Men nusååå!


Lördag kväll..

Hemma igen. Återigen. Blev bjuden på något som skulle ha varit stuvade makaroner av Fredrik. Som tagit snabbmakaroner å trodde dom gick å stuva. Nåväl, de såg ut som gröt. Men smakade åtminstone som de skulle. Nåväl. Tanken som räknas och man kan ju inte vara bäst på allt :-) <3

Gick jättebra tycker jag för min del när Patricia red Brian ikväll. Sjukt imponerad på den kvinnan! :-) Hoppas hon har lust att komma upp till ockelbo med jämna mellanrum å hjälpa mig och brian träningsmässigt. Det behövs.. Och som sagt så finns det inte någon tränare i ockelbo som känns lockande för mig nåt mer.. Lr, ja sen thomas fick sluta komma hit så har det funnits noll tränarintresse här för mig..

Nåväl.. HOppas vi ska kunna dra ihop träningar i åbyggbey. Vet fler som kan tänka sig komma dit för att träna istället :-)

Nåväl.. nu är de filmmys på g.. Nyss tagit mig en välbehövlig VARM dusch.. skönt vare! Nu blir de nog ett avsnitt utav Angel episode 3 säsong 2.  Så funderar jag på att försöka kravla mig upp på hästryggen imorgon igen. Skritt på lång tygel å Fredrik har lovat att promenera med oss.. Så inget BÖR ju hända.. Trött på att vara invalid.. Brian måste motionera.. Å jag vill JOBBA!


Lördag den sjunde december tjugohundratolv..

Blev utringd på jobb imorse. Fungerar hyffsat nu efter lite vila med handen. Dock är den långt ifrån bra. Känns som att de två senaste dagarna har det stått i still i läkningen om att det ska bli bra. Fingret är blått och är ömmt. Dock inte lika svällt nå mer. Skulle gissa på att jag har en spricka någonstans.. Trök..

Var igår med Jessica till högbo ridklubb å tittade på hennes unghäst. Riktigt fin å trevlig unghäst. Mums på den när den blivit äldre å börjat muskla sig.. Himla fin! :-)

FIck även låna Jessicas longergjord å prova på Brian. Vilken ja provade igår. Är ju bra om aset får röra på sig lite nu när jag är invalid. Stå i mitten med en lina kan jag ju göra men inte så mycket mer. Brian var lite spännd till en början men slappnade snart av och förstod vad jag ville. Slutligen så gick de riktigt bra. hade inspänningstyglarna på det lösaste och han trvides bra. Så nu funderar ja på om ja ska köpa mig en longeringsgjord å inspänningstyglar jag också. Men den i läder isf.. Ska suga lite till på karamellen å se hur jag gör å bestämmer mig för.. Well see :-)Har btw tagit hem en super bra app till min iphone med ett slags mattespel på tid. Där alla olika räknesätt finns med: addition, division, ekvationer, bråk osv... Sjukt svårt.. Men har levlat upp rätt bra nu så jäkla man sitter på kunskaper man trodde att man glömt! Så för tillfället är det Fredriks och mitt nöje om kvällarna. Haha.. Kenpigt :P

Nu ska jag klä på mig och bege mig till stallet o mocka lite. Göra iordning Brian för kl 18 kommer Patricia Ludke och ska sitta upp och rida Brian lite. Ska bli spännande att se å höra vad hon har att säga honom. Skönt med lite hjälp. Behövs nu. Tråkigt bara att jag inte kan hoppa upp å rida själv, men det fungerar ju inte så bra med min hand just nu :(

Men är ju bra och nyttigt om vi ska börja träna för Patricia sen. Då vet hon vad vi har att jobba med och vad jag har att jobba med. Enklare att hjälpa mig i min ridning då :-)

Nåväl.. dags att bege sig mot stallet... Tjiing!

ont i handjäveln...

Kan konstatera att handen gör ont idag med.. tån har däremot blivit bättre. Stackars Brian får bli ståendes några dagar pga kattjävlarna!!

Kan säga en sak. Tack Fredrik som ställt upp å hjälpt mig en hel del nu i och med min skada :(.. å att vänner som bla Matilda Hålen och Åsa Andersson gör mig jävligt glad.. <3 hjärtevänner :-) fler som er tack!

Nu ska jag, stel som en pinne gå å lägga mig i sängen och glo till några avsnitt Angel innan jag däckar för natten.. Sjukskriven imorgon igen.. (kattjävelsjävlar..).. två skott .. ja ni vet..

/tjing

3/1-2011

Jani... idag är man sjukskriven. Ligger just nu i sängen hemma hos Fredrik. Kan inte skriva ordentligt. Anledningen är ridningen igår. Som började så himla bra. Brian kändes så himla avslappnad och fin. Så fin han inte kännts på länge. Lite mindre formbar i högra varvet och svårare att få igenom ställningen men va sjutton. Vintervila på 2 veckor å innan var de lite halvknackigt med ridningen. Var mkt annat som låg i fokus å tog min tid. (och självklart tröttheten på hur "det är". Ja, Åsa vet vad jag snackar om.

Iaf så förstörde dom där jävla kattjävlarna ridningen för mig. Fattar inte eg hur man kan låta katterna få springa i ridhuset. Iaf så var en katt i sargen å härjade å prasslade samtidigt som den andra katten sprang ovanpå uppe på väggen på bla kortsidan.. Hästarna freakade ur å blev as rädda.. Ja, övertaggade hästar reagerar ju mkt starkare än andra. Brian som innan inte kännts så bra i ridhuset på månader. Iaf kom vi i trav efter långsidan. Brian hörde katterna (jag hörde dom inte den gången) och kastade sig bakåt-åt sidan. Och jag fortsatte rakt fram å landade framför honom. Dock var han påväg i full galopp till andra sidan ridhuset där odm var i full färd med en lektion för Lena Lilja. Trodde först att det gått bra. Fram tills att jag skulle hoppa upp igen. Då märkte jag att jag inte kunde greppa tygeln med vänster hand. Plus att brian innan ja hoppade upp hoppade till för dom där jävla kattjävlarna igen å landade på min fot med brodden.. aj...

slutade med att jag fick leda in honom hoppandes på ett ben i princip..
Kan ju säga att dom där katterna är en betydligt större säkerhetsrisk på anläggningen än plåtskåpena som var så viktiga att dom skulle bytas ut.. Detta resulterade i sjukskrivning iaf.. Fredrik fick hjälpa mig att plocka av Brian sakerna fr det fixade inte jag.. Jävligt kul.. Katterna är ett stort jävla problem. Brian har blivit skrämd av dom förr. Å även andra hästar. Ursäkta mitt uttryck nu men skulle ju va en billig livförsäkring att kosta på dom två skott... oj vad arg ja blev.. nåväl.. olyckligt när sånt här händer.. kan ju skatta mig lycklig över att det inte gick ännu värre! För det kanske det gör nästa gång!

Ont som fan nu iaf. Får inte på mig en vante. Är alldeles uppsvälld om lillfingret på vänster hand samt blå. Lika med foten. Blodmärke på stortån samt att den är helt svälld så ja inte får på mig skorna ordentligt. Enda skorna som ja inte får ap ont av är mina svarta adidas.. Å då lär jag ändå gå å halta... Jävla skit.. Måttligt imponerad nu.. Är som att jag bara vill lägga mig ner å gråta.. Så var det med Brians igångsättning.. Inget vidare.. red knappt 2 pass innan ja själv blev invalidiserad... Kul...

Återigen.. ska bli så skönt att flytta därifrån.... redigt trött nu.. Orkar inget mer..
Handen idag...

 


1 januari 2012!

Hade ett riktigt trevligt nyårsfirande igår lär jag säga :-) Massa nytt folk. Inte visste jag att det fanns så bra kvalite på människor i storvik inte ;) (skämt åsido!) :-)
Supertrevligt och blev ett antal timmar som vi spelade Pictionary. Sjukt roligt spel. Blev så himla exhalterad att jag skakade på handen när jag skulle dricka mitt vin. Spel på liv och död kunde det nästan kännas som. Himla viktigt! :-) Hamnade i samma lag som Robert och Fredrik (inte min fredrik) .. GIck himla bra för oss :-D Bra lag! Fredrik svek dock efter ett tag å åkte nån annanstans så jag och Robert blev själv. Men gick himla bra å vi tog ledningen innan även Robert blev tvungen att dunsta. Så då fick min Fredrik byta lag å de hela slutade med att mitt lag vann :-D  Himla kul kväll iaf. Blev inte så mkt dricka pga spelandet. Satt säkert i 3 timmar. Crap :-)

Slutet av 2011 och början på 2012 bestod av en kyss. Bästa avslutet och början på det nya året någonsin.. Men crap, kom på nu att jag har ju inget nyårslöfte.. hmm...

Idag ska jag åka och hälsa på min ponny iaf. Min lilla Golden Boy räka. Världens finaste Welsh mountain ponny. Min lilla drömhäst! <3 Hoppas han klarade sig bra med smällare å raketer igår. Han som går på lösdrift.

Så nu är det nytt år alltså. Vad Brian och jag har haft ett framgångsrikt år 2011. Vi började tävla på lokal nivå och debuterade även 110 i slutet av året. Dock avslutades året mindre bra med en kass träning. Och nu ska vi flytta ifrån ORF's anläggning till eget litet stall tsm med Åsa å hennes hästar. Ska bli så himla skönt. Har inget där längre och orkar inget mer. Blir även ny tävlingsklubb för våran del. Och att jag nu hoppas inför 2012 att jag ska få fortsätta träna för min bästa tränare Thomas Lennholm. GUld värd för oss. Gått mkt sämre i hoppningen ändå sedan jag fick lov att sluta träna för honom pga diverse "regler" på orf.  Men men..

Vi ska nu köra igång igen. Blir väl lite sämre med tanke på noll tillgång till ridhus. Lite skrittavstånd till åbyggebys men det tar ju ca 40 minuter att rida dit. Men Brian har bra kondition så :-) .. Så får ja hoppas på att min Fredrik kan köpa en dragbil ;) för en sådan har ju inte jag :( miss i planeringen. Boggie hästtransport men ingen bil med drag.. Hur tänkte du där Linda??? Bra ... BRA Linda! :.

Nåväl.. Nu har BRian iaf haft lite vintervila i ca 2 veckor så nu är det dags att köra igång igen! :-) Hoppas på att vilan gett lite resultat och att vi kan ta nya tag. Och att inte hoppningen går lika dåligt som sist.. Kommer bli lite nojjig när det är dags för de första sprången igen... (THOMAS, vi behöver dig nu!!)

Nåväl.. Helst skulle jag vilja flytta helt ifrån ockelbo. Här bättre förutsättningar med ridningen någon annanstans.. Saknar kungsgården lite..  Nåväl.. Får se hur de blir framåt sommaren!

Lägger upp lite gamla bilder på mig och Brian.. lr gamla.. typ ett halvår gamla vissa :-) ...


RSS 2.0