Cia träning den 28/2-2012

Ja, det blir en himla historia om jag ska berätta ALLT. Så nu begränsar jag mig till faktat om självaste träningen :-)

Iaf så var jag gråtfärdig och väldigt nervös. Tur att Brian ändå sköter sig när vi är borta på andra platser. Han skötte sig även bra denna gång. Blev lite hispig och började trampa när två hästar försvann ur ridhuset. Men gav sig direkt. Kunde rida fram honom ordentligt.. Han kändes toppenfin!

Dock kände jag mig väldigt gråtmild när jag såg hur banan var.. Vad vi skulle hoppa under lektionen. För er som inte vetat om det så var det en hopplektion i december som jag mer lr mindre var tvingad att vara med på. Jag hade en gång kvar på mitt 5 ggrs kort på orf och Brian hade tappat en sko ohc jag ville inte vara med. Men då skulle jag gå miste om min sista gång som skulle förbli outnyttjad.. Så vi var med ändå. Brian började slå upp huvudet på lektionen och vår tränare på orf spännde ner martingalen så den blev kortare... Nåväl, vi kom ingenvart å sedan dess har Brian slagit med huvudet i landningen... :/ Riktigt otäckt..

Iaf så såg banan ut såhär:

En långsida med två räcken, kommer inte ihåg avståndet men det var iaf 5 eller 6 galoppsprång mellan räckena.. En oxer på diagonalen med vattenmatta, och en oxer med häckar under.. Samt den andra långsidan låg min stora skräck; dvs en kombinations bana.. Räcke, ett galoppsprång (med markbom), oxer, ett galoppsprång, oxer, ett galoppsprång med markbom, så avslutades serien med ett räcke till.. Bara hopp, hopp hopp hopp...

Iaf så började vi värma upp över de två räckena på långsidan. Vi skulle då stå upp i fältsits med superkorta tyglar och med handen vilandes mot mankammen. Alltså, jag menar superkorta tyglar.. En övning jag aldrig gjort tidigare.. Brian började iaf med att slå med huvudet de första sprången, men gav sig sedan. Å lyckan var total! Sedan blev det att hoppa serien, där jag ville nästan bara blunda och hålla i mig. Första svängen blev jag att tveka så de blev riktigt hajjsing vajjsing men brian hoppade hela serien ändå utan att bryta av! Hjärtehäst!
Slutligen så hoppade vi serien klockrent sen iaf.. Duktig häst jobbade på riktigt bra!

Vi kom även över de två oxrarna på diagonalerna, som bakades in i en bana tsm med de två långsidorna.. Brian hoppade allt! Tvekade inte på oxrarna eller någonting! inte på häckarna.. Älskade.. Åhh vad glad jag är! <3

 


Bästa söndagen den 26/2-2012

Idag var det utsläpp av kusarna som gällde. Fredrik kom igårkväll när ja lagt mig, lite otippat. De trodde jag inte! :-)
Iaf så följde han med mig till stallet. Stackarn, tycker nästan lite synd om honom som står ut med mina ideer. Idag hade jag nämligen fått för mig att vi skulle prova dra med hans bil och bege oss ner till Åbyggebys ridshus. Gjorde iordning i stallet först så allt var klart med foder mm. Sedan in med Brian, göra iordning, lasta och åka. Han gick raka vägen in i transporten. Igen! Jag blir så himla glad!! ^^ Han är så himla lätt att lasta att ja tror jag dör!

Sedan så gick de bra till åbyggeby också. Dock valde jag en något halare väg. Tack och lov att jag hade Fredriks bil. För jäklar anamma vad bra den drog! :-D Blev mäkta imponerad! vill ha! ;)

Dagens ridning då? Tänkte först träna till dressyrprogrammet när vi ska tävla den 25 mars å rida Lc2.an. (Patricia ska som ni vet tävla Brian i Lb1.an. Men då slog det ju in på det viset att det var tydligen Helena träning så hann bara rida max 3 minuter innan Anna och Matisse kom in, och sedan Helena. Så fick samsas om utrymmet. Gjorde inget, synd ja inte kunde rida igenom programmet. Men fick träna lite annat istället.
Han var riktigt AWSOME idag :-) Kändes hur bra som helst. Lite spänd ibland när det tog i och riktigt stormade utanför men annars skötte han sig super idag. Lagom framåtbjudning. Tränade lite övergångar samt galoppen. Har lite svårt för nedsaktningarna. Pest och pina.. Men men, det lär gå!
Han gick lugnt och avslappnat i galoppen.. Så nu är jag riktigt nöjd med oss för dagen. Gilla gilla gilla <3

 

Blir så varm i kroppen när man får denhär feelingen i ridningen. Behöver jag nämna att han gick raka vägen in i transporten på vägen hem också? <3


25/2 - 2012

Idag har det varit jobb 10-18. Fredrik sov hos mig inatt. MYYYS, dock somnade vi båda två till disney filmen. Tittade på bernad och bianca.. Men slocknade som ett ut blåst ljus.

Imorse blev det till att åka till stallet och släppa ut hästarna. Världens bästa Fredrik gjorde mig sällskap. Han börjar bli en riktig hejjare på det där med att byta täcken, sätta på grimmor, bära vattenhinkar, rulla höbalar etc etc! :P Trevligt med sällskap till stallet. Hästarna togs ut då ca 7.30 imorse. Åså kommer dom in igen runt 18-19 på kvällen sen. Helt perfekt! Långa bra dagar ute. Kan ju inte bli bättre för dom.

Idag blev det dock ingen ridning. Orkade inte gå upp så pass tidigt imorse. Dom rör ju sig ändå rätt mkt i hagen nu när dom går ihop alla 3 å dom har både åker å skogshage :)

Gjorde klart allt för kvällen, sedan jobbet. Å nu när man väl kom hem efter jobbet så blåser det som sjutton å de känns som att det är på väg mot minusgrader.. Nä tack, ridningen får vara idag. Han klarar sig ändå..

Har mycket i huvudet nu också.. Mycket med Brians lilla grej han börjat med.. Att slå upp huvudet i hoppningen.. Fattar verkligen inte. Får se, laddar som tusan till att Cia kan hjälpa oss på tisdag.. Annars blir det ner till mälarkliniken i vår.. Gärna före innan jag åker utomlands.. Allt för Brian.. Så man får nåt bekräftat åt ena eller andra hållet så man vet hur man ska fortsätta..

Ajuste. BEställde lite saker från hööks nu i torsdags morse. Senskydd, kompresser och ett par nya ridstrumpor. Men ja hoppas verkligen att prylarna hinner komma innan tisdag! GÄrna på Måndag!! Hoppas hoppas hoppas..

Här kommer en bild på nya senskydden :-) Bruna Lami-cell senskydd! Najs! Hoppas bara på att hoppningen återgår till det normala nu bara :/


Uppgiven...

Ena dagen är allt super, andra dagen är allt jävligt mkt sämre..

Idag är en sån dag som egentligen borde ha varit toppen. Men som blev något sämre..

Så nu får ni ursäkta mig. Men jag lär skriva ur mig lite frustration!! .. :@

En sak som jag bara måste skriva en gång för alla. Jag flyttade till Ockelbo på grund av delvis att jag saknade min hemort, och för att kunna utvecklas med Brian i ridningen. Att våra förutsättningar skulle höjas en aning och vi skulle få goda träningsmöjligheter. Ack så jävla fel ja hade.. Denna höst har varit rent ut sagt förjävlig. Något som var roligt i våras och förra hösten har varit riktigt jävla piss och sugit varenda liten glädje must ur en, en gång för alla. Vissa har fått bestämma tränare, å andra har nekats totalt. Det är så mkt som bara kokar i mig att jag aldrig mer kommer vilja sätta min fot där igen.. Denna höst har varit totalt jäkla urkass ridmässigt! Med noll chans till utveckling... Tyvärr... Och tyvärr lär jag nog säga att jag i princip inte bryr mig ett skvatt om det blir konkurs.. Tyvärr.. men somliga personer som styrt å ställt har fått mig till den inställningen..

Iaf så gick det piss med ridningen idag. Åsa och jag skulle ta en tur mot kvarndammen, och började med att prinsen inte ville gå över träbron, vilket resulterade i att Brian inte heller ville gå över. Så tillslut lyckades jag få Brian att gå över: genom att backa... (korkade kräk.. som att de är bättre å backa?!)
Iaf så ville åsas häst fortfarande inte gå över.. Tillslut blev Brian så otålig att han började trampa, skrapa irriterat med hoven och sedan börja studsa och resa sig på bakbenen... Får väl poängtera att han faktiskt var jätteduktig att stå still till en början.. Men blir otålig efter att ha stått och väntat en stund..

Så kom vi över båda två tillslut men åsa fick lov att hoppa av och leda sin över bron, tillslut följde han med. Så skulle hon hoppa upp igen å blev tvungen att ändra på stiglädret å sedan korta det igen ifrån ryggen för att komma upp på mr big. Å då vägrade ju hennes häst stå still.. Blev lite stressad av både bron tidigare samt en traktor med skogsvagn höll på ute på en åker.. Så de gjorde ju inte saken bättre för brian som tillslut blev otålig å började trampa omkring på vägen, ruska på huvudet å bli ännu mer otålig... (va sjutton, hans kompis började ju gå i sidled ut på åkern) .. Iaf så blev de lite tjafs.. Så kom den där stunden när vi står halvt i diket, att när ja går på honom att han ska kliva upp på vägen: då kommer han att resa sig oå bakbenen.. För han blev att lätta lite.. Så fick bearbeta honom lite innan ja fick upp honom helt på grusvägen igen..

Å vipps, så reste han sig helt utan förvarning upp på bakbenen.. Blev liksom överraskad och helt oförberedd.. Det händer liksom så himla fort. Så enda jag typ hann tänka var att nu kommer vå slå över.. eftersom jag var helt ur balans. Han reste sig riktigt högt. Jag hamnade iaf bakom sadeln för han gjorde även ett kast åt sidan, så mitt i resningen så ramlade jag av.. Landade som tur var på fötterna med tygeln i handen.. Å vi klarade oss relativt oskadda båda två. Men kändes verkligen idag som att han skulle slå över.. Han har liksom ingen kontroll på sin kropp.. :( Slutade med att vi kunde fortsätta iaf.. Trav å galopp.. Dock behöver han aktiveras mkt mer.. Så imorgon har åsa och jag bestämt att ta en långtur till åbyggeby för att rida i ridhuset.. Då jävlar blir det hårdkörning kan jag lova..

Just nu värker ryggen lite samt ömmar på ett ställe på underbenet.. Knepigt...

Iaf så är Cia Tenggren hoppträning inbokad på tisdag nästa vecka.. Hoppas vi kan göra bra ifrån oss då trots omständigheterna.. Fredrik har lovat att följa med. <3 Så får vi se om vi får nåt annat mer bihang med oss :-) träningen börjar kl 19 iaf i trödje..

Nåväl.. blir nog kväller för mig nu... Det har slagit rätt hårt på mig idag.. Känner att jag kanske lyckats taggat ner lite nu iaf.. Jag är mest ledsen på allt, vilket jag nog tror att ni förstår ni som läser.. Besvikenhet, ledsamhet blir uttryckt i frustration..

<3


20 Februari 2012

Dagen började med att jag vaknade helt utav mig själv redan kl 7. Så framåt kl 20 så åkte jag till hästarna :-) Blev ta ut hästarna, mocka å fixa lite i stallet. Solen sken som aldrig förr. Helt underbart och graderna steg väldigt på bara en halvtimme!

Så blev att ta in Brian, borsta å på med sadel å träns, skippade ridtäcket idag! Red vändan runt kvarndammen, fast började att rida mot åkrarna å avslutade på asfaltsvägen, ni som känner igen vägarna.. Resten.- skit samma :-) Iaf så gick han så jävla klockrent! :') nästan så ja fick tårar i ögonen, så bra gick han! Galopp på den snöklädda vägen, sedan avslutade med en galopp i kanten av en åker, i lite uppförsbacke.. Helt underbart.. Enda gången han blev lite osäker idag var vid tjurarna, men jag lät honom stå och titta på dom och sedan driva lite framåt, tillslut svarade han med att gå framåt, om än lite spännt så gick han ändå. Mkt beröm! :-)

Så resten av dagen har jag och älsklingen spenderat i kungsberget! Första 3 åken kände jag mest att fy fan vad fort det går.. Fy fan vad obehagligt... Men sen släppte det och vi åkte ända tills dom stängde. Sjukt kul! :-) Inge mkt folk var det heller. Himla skönt! Ingen kö vid liftarna! :)

NU är det lite mys bara... Så upp å jobba imorgon bitti :)

Slitig dag idag!

Minst sagt. Började med att ja fick knuffa bort Fredrik kl 1 inatt -.- ..

Sedan upp tidigt, på väg mot stallet kl 7.30, ta ut hästar, mocka, göra iordning transporten å sedan fixa med Brian och åka. Brian lastade i princip sig själv. Duktig häst! Blir så glad! Allting  blir så mkt enklare om han bara kliver på :) Stod något sånar, skrapade lite med framhoven ibland, känns ju så jävla bra när han är så himla stor som han är!

Iaf så hade han väl kanske lite svårt för att stå still när Fredrik höll honom när vi väl var på plats å skulle på med sadel, benskydd mm.. Men tillslut så var det momentet över också! Skötte sig toppen i ridhuset. Han var väl på allerten som vanligt kan man väl säga. Lite på g, vill gärna älga på i sin egen takt. Men mot slutet så gick de riktigt bra. Galoppen var lite jobbig idag. Orkar inte jag! Men en stor häst som kan gärna bli lite stark. Men jag är inte den som betslar upp. Ett skarpt bett löser inga problem. Det gör inte att man lär sig att rida är min åsikt.

Sedan när vi skulle hem så gick han raka vägen in i transporten å ställde sig som ett ljus. ÅHhh <3 :-D

Glad matte med ett stort leende på läpparna under hemfärden. Hemma gick allting lugnt till.

Sedan blev de raka vägen på årsmöte på ockelbo ryttarförening. Är med glädje jag kliver av min post i styrelsen då jag helt bytt klubb nu och inte kommer välja att gå tillbaka.. Aldrig någonsin.. Tyvärr..

Nu ser jag fram emot ett nytt å  bra tränings å tävlingsår 2012, där inte någon klubb ska hindra våra träningsförutsättningar som hösten 2011..

Å nu, lite bilder ifrån träningen idag. Ber om ursäkt för kvaliten, men är inte lätt när jag inte har rätt objektiv :/

 

<3


Lördag 18/2 - 2012

Sitter här hemma nu under en filt. Skönt :-) Älsklingen har precis nyss bjudit mig på mat. Kyckling med curry/creme fraiche sås och fetaostsallad å ris. Gott var det :-) Å vaniljglass, med vaniljhjärta och varma blåbär/jordgubbar som var ihoprörda på spisen till efterrätt. Vilken underbar kille <3

Sitter just nu å spelar tomb raider underworld på ps3. Mest Fredrik som spelar medan jag sitter å glor hästar på datorn (såklart) Roliga är att när han får problem med 3 tigrar.. Dör flera gånger om, så tar jag över dosan å fixar tigrarna som INGENTING ;) hahaha.. Blev lite förvånad över mig själv faktiskt ;)

Blev en liten tur på åkern barbacka idag på Brian så Fredrik fotade oss lite. Bara just för fotning. Eftersom en senare ridtur var inplanerad med sadel för att han skulle får röra på sig ordentligt efter långturen igår. Red igår till åbyggeby nämligen. Red i ridhuset ca 10-15 minuter å sedan hem tillbaka igen. Kanske var ute i 1,5 timme? ..

Iaf så gick de jättebra att rida barbacka.. Men kan verkligen inte trava.. Så fort vi börjar trava så studsar jag av hans stora gång och då blir Brian spänd (han har haft sadeltvång hela sin uppväxt) .. Så de går verkligen inte :/ tråkigt nog..

Här ovan.. Brian fick nå frispel å flög rätt upp i luften :P

 

För övrigt, visst är tomte-bandagen söta ;-D köpte dom på Horze :P ..

Just nu laddas det för att åka till kungsgården på träning med Brian imorgon. Ladda ladda ladda. Träna för Patricia Ludke. Sjukt taggad nu! :-D Hoppas på bra väglag för allt i världen nu så jag inte lär ställa in! .. Tiden är kl 10.30.. Ska bli kul! :-) Fredrik följer också med. Tack tack tack! <3


Fullsmäckad dag!

Jobbar full arbetsdag idag. 7.10-16. Därefter blev det stallet med Åsa. Borsta å greja, å idag så valde jag dressyrsadeln eftersom jag kände mig lite extra självmordsbenägen! ;) En pigg Brian och en dressyrsadel är INGEN bra kombination! :P Tänkte lite dressyrpass på åkern. Tyvärr blev det ju å skymma rätt snabbt. Å blåste rätt mkt.
Två mycket pigga hästar, och inte gjorde det saken bättre att vi hade åskådare, tre stycken älgar stod som publik under vårt ridpass. Men när dom ville ta en närmare titt på oss så blev hästarna lite knäppa så då gick vi in å satte på oss reflexer istället å red ut en sväng, bara den korta vanliga svängen.. Men ändå, hästarna hade ju fått gått en stund på åkern iaf.. Å de är ju en del snö så de blir ju jobbigare än vanligt :P

Hästarna skötte sig, och jag red till och med UT med dressyrsadeln, och det är riktigt crap. Inget jag borde göra. Men kändes rätt säkert med sällskap samt att han fått arbeta lite på åkern innan, så det gick riktigt bra :)
Han är mkt duktigare med bilar nu också sedan jag flyttade honom. Gör aldrig nå stort väsen utav att möta eller bli omkörd av en bil.

Efter ridningen så åkte jag hem, böt om och iväg till OP assistans kontor för att avsluta veckans städjobb (för att slippa göra det imorgon -.- Då är det liksom fredag och då vill man ju vara hemma å inte städa. Å nu känns det riktigt skönt att det är klart.

Golden Boy då? Såg att gymnasietjejjerna varit ute och kört honom idag igen, lika i tisdags. Och han är så hiiimla duktig! Ska bli så kul sen när han kommer hem så får jag ha honom lite för mig själv igen! han är saknad här hemma! <3

I övrigt så har jag idag betalat in tävlingslicensen för mig som ryttare. (fy fan vilken jävla höjning dom gjort sedan förra året :() Och även beställt licensen till Brian. Och även anmält mig till årets första tävling.  Vi får hoppas att Brian och jag är fit för det, men det blir den lokala dressyrtävlingen i ockelbo den 25 Mars. Patricia för hårdköra med oss så vi fixar det! Har anmält mig till både LC2.an och LB1.an .. Får se om ja stryker någon av dom å kör en enkel första dressyrstarten. . Någon som har lust att haka på som hästskötare/kameraman?? :-) Hör av er, släng en kommentar här på inlägget lr något! :-)


gammal bild ifrån i höstas <3

gammal bild ifrån förr-förra sommaren? :)


Onsdag kväll..

En 12 timmars arbetsdag avverkad. Hej och hå.. Mkt just nu. Brian fick stå idag. Har helt enkelt inte hunnit med. Imorgon ska jag försöka att både rida och sedan städa klart för denna vecka på OP assistans kontor (har städjobb där två ggr i veckan u know på 2 timmar vardera) ..

Iaf så sitter jag just nu och har tanken på att skaffa licens för gestrike sportryttare. Det kliar något så enormt i fingrarna för jag är så sjukt tävlingssugen! Sätta upp nya mål för 2012. Ha möjlighet att träna för bra tränare igen, Thomas, Patricia och även prova träna för Cia. Dock så bör jag vänta med att skicka in för licensen så jag vet att Brian fortsätter att kännas okej som igår.. Men kan knappt bärga mig förens vi kan börja hoppa igen. Men ska vänta 2-3 veckor innan..

Ska försöka lägga ribban att vår första dressyrtävlingen ska bli den 25/3 -2012 i ockelbo. Starta Lc1, och kanske lb1.. Fast skulle kunna segstarta med bara ett program bara för att börja det lilla lugna.. Någon som isåfall skulle va sugen att vara lite hästskötare å följa med då? :) Det är ju inte så långt att åka. Ifrån Mo grindar å sen kanske eventuellt fota alternativt filma på tävlingen :-) Hör av er! :)

Å sedan köra på första hoppstarten (OM allting nu blir att klaffa å fungera som vanligt igen, kanske lägga ribban att göra första hopp - starten i april-maj.. Så har man god tid på sig :)

Blä, börjar bli god natt känner jag.. är helt slut.. Arbetsdag imorgon igen.. 7.10-16 + 2 timmars städjobb..  yeey

Alla hjärtans dag <3

När jag kom hem från jobbet idag så låg det en blombukett på min säng, samt en sten där det stod älskling och en ask med gele hjärtan.. Min älskade sweetie.. Min Fredrik <3 Världens mest underbaraste kille. Känner att jag inte är värd honom riktigt alla gånger.. Han är helt enkelt för bra för mig..

Idag då, har kännt av nacken hela dagen.. Blä, pratat med försäkringsbolag mm.. Ska få tid för undersökning på hälsocentralen.. Hoppas inte det blivit en whiplash skada.. Skulle va rätt sketet.. Bli påmind om den där jävla kärringen varje dag.. huh..

Ikväll efter jobbet så åkte jag hem och böt om, sedan direkt till kusen. Sanningens ögonblick. Se om tandraspningen hade gett resultat. Tessan sa att jag kunde rida idag (dagen efter). Så åkte dit i mörkret å gjorde iordning Brian. Ryktade å donade i stallet först så på med reflexerna å sedan ut i mörkret.
Brian var väääldigt pigg. Lite sadeltvång till att börja med direkt när jag hoppade upp. Det gav sig men kände att han var explosiv så fick försöka att inte hålla skänkeln fast emot hans kropp utan hålla ut den lite tills han slappnat av lite. Annars kan det räcka med en liten ändring i stigbygeln för att han ska praktiskt taget flyga i luften.

Red lilla vändan. Min fina fredrik väntade ju hemma på mig med tacos som han skulle göra iordning till wipeout. Brian var jättepigg på ridturen. Hade lite svårt för att hålla takten som jag försökte bestämma. Men känner att det inte var min riddag idag heller. Nacken lite halvknepig å massa kläder å säkerhetsväst. En riktig michelin gubbe kände man sig som. Halvtaskig balans osv.. Blir lite så när man inte ridit på en vecka. Man kommer av sig lite! :/

Iaf så var skillnaden märkbar. Han gjorde inte en endaste gång något kast med huvudet när jag gjorde förhållning på tygeln eller slog på stoppen vid galoppfattning. Galoppen kändes dock lite knepig. Men men, min egen form, sedan så kunde jag ju inte rida ihop Brian heller så bra nu.. kolsvart å han superpigg.

Jag är supernöjd med insatsen idag. Inget tjafs utan bara en superpigg och trevlig häst. Känner mig sporrad till att fortsätta! :-D

Nuvill jag iväg på någon träning väldigt snart igen! Längta längta längta.. Å  tagga tagga tagga till träning.. Men skulle ha varit på en dressyr före innan de blir nån hoppning. Vet ju inte hur Brian är än i munnen i hoppningen..

Nåväl.. Med näst intill glädjetårar åkte jag hem ifrån stallet. Problemet med Brians knepiga beteende är förmodligen löst. <3 Nu är det bara att ta nya tag och kämpa vidare igen!

Tog även med mig hans bruna pullarträns med mässingsdetaljer, brösta med mässingsdetaljer samt sadelgjorden å gjorde rent å smorde upp. Lortiga grejor -.- bläh..

Jag och Brian, bild ifrån i höstas


Måndag kväll 13/2 - 2012

Då var en ny dag till ända. Veterinären gick bra. Brian hade två vassa tänder som kan ha orsakat att det blivit sådär i ridningen. På vänstra sidan reagerade han när Tessan raspade tänderna. Drogade inte ner honom totalt utan var försiktig med den biten så han kundeh ålla upp huvudet väldigt bra själv. Inte lika jobbigt som det varit innan. Skönt som sjutton! Men ja, han hade fått ett litet sår i kinden. Och BRian som är så känslig så kan det ju faktiskt vara så att det räcker med något litet för att han ska förstora upp det. Hoppas iaf på bättring i ridningne nu.. Känns som en lång väg tillbaka innan vi är där vi var i höstas när vi avslutade sista tävlingen för 2011..

Så imorgon tyckte hon att jag skulle prova rida. Så får se. Jobbar ju först 7.10-17. Rätt långt arbetspass. Samt alla hjärtans dag så.. Så kan jag ju även tillägga att jag numer har ont i nacken. Fredrik har varit snäll å masserat in liniment. Men lär nog kontakta försäkringsbolaget för att redogöra med dom vad som hänt och att jag har ont i nacken.. Fan de retar gallfeber på mig att kärringjäveln smet ifrån platsen när hon körde på oss.. Och att jag nu har börjat få problem av det gör saken inte bättre... Fan fan fan... :(

Hoppas saker och ting blir bättre iallafall... Just nu känns det rätt motigt.. Vill ifrån ockelbo.. Usch...

Ajuste, idag var första gången på mitt städjobb också.. Två timmar städ på eftermiddagen - check..

Bild som inte är förknippad med idag får väl stå för dagens bild..


gårdagen...

Gårdagen innehöll en himla massa.. Både crap och bra saker... Jag och hjärtat började dagen med att kliva upp kl 7 och åka iväg med skidorna, 5km. Underbart skönt var det, sedan åkte vi iväg till stallet, släppte ut hästarna, mockade å grejade innan vi sedan åkte hem å gjorde oss iordning för att åka till sthlm. Hockey, sverige-finland. Var en grym match lär ja säga. Men innan så gjorde vi ett stopp i upplands väsby. Käkade på kina restaurang och sedan var jag in på Horze's butik. Grymt! Dock såg ja att mitt reflex täcke har dom höjt i pris ytterligare. SÅ ALDRIG I HELVETE att ja kommer köpa ett nytt sånt när Brians och mitt har gått ut bäst före datum. Jag köpte det för 279:- , nu kostar det 549:- lr nåt sånt.. Snacka om höjning...

Matchen var grym som sagt, Sverige vann med 3-1, annars var det faktiskt en väldigt jämn match. Klart sevärd! Längtar till hockey VM!

Det som förstörde vår kväll var att efter hockeyn när vi  var på g på e4 mot gavla stan så blev det stopp i trafiken i vårt körfält, Fredrik fick ställa sig på bromsen å vi fick ju stopp på bilen utan problem. Dock när vi då stog still så smackade den som kom bakom RÄTT in i oss.. Blev en smäll.. Så stod vi där i mittersta körfältet i trafiken i mörkret..

Kvinnan i bilen som kört på oss kom ut till våran bil å vi 4 var ju mest chockade. Hon frågade om allt gått bra med oss osv.. Vi kom överens om att köra av vid närmsta avfart för att reda ut det. Och personen i fråga stack å gjorde en smitning.. Väntade på henne i 10-15 min men hon hade dunstat.. Jävla kärring. Så vi fick åka till polishuset i söderort å göra en anmälan.. Och sedan åka rätt omskakade hem..
Å mest irriterande var att kvinnan i den andra bilen stack.. Fattar verkligen inte hur människor kan vara utan samvete å göra så..

Nåväl, nu om en timme kommer veterinären. Så snart ska jag hämta Desiree så ska hon följa med. Även Fredrik kommer så jag kommer att ha full styrka <3 Tack mina fina vänner å pojkvänner! :-)
Hoppas nu att det är munnen som är problemet. Så håll tummarna..

Nåväl... Kommer väl lite bilder å sånt senare..

Lördag kväll 11/2 - 2012

Hej hopp.. Lite tv spels kväll just nu. Fick åka till lillebror å hämta strömsladden eftersom Fredrik i all ära glömt den för andra gången -.- ... Tror visst att ps3 fungerar i ockelbo utan strömsladd? Nåväl, våra nya spel kom ju igår. Tomb raider underworld köpte jag, och Fredrik köpte gran turismo, till ps3. Snacka om bättre grafik. Gillas! Bra skit dethär! :-)

Ingen ridning idag heller.. Men i övermorgon så får Brian domen på hur tänderna ser ut. Hoppas det är tänderna å inget annat!

Vi tänkte även ta och åka längdskidor ikväll när ja slutar jobbet.. Men elljusspåret i ulvsta var total mörkt.. Så jävla sketet.. :( Dåligt humör man blev på då!

Imorgon bitti ska vi dock upp i tid å dra en vända på 5 km istället. Sedan ta ut hästarna, mocka å göra oss klara för stockholm! Ska iväg med Fredrik, Fredrik Lindorf och hans tjej Sanna på hockey, sverige-finland :-) !
Så ska vi även kika förbi i upplandsväsby på horzes butik å även kanske lite andra butiker. Så vi ska åka i skaplig tid hade vi tänkt :) Så blir det hockey kl 15.30 på eftermiddagen och sedan middag på gamla stan förhoppningsvis efteråt, innan vi åker mot norrlandet igen :)


Torsdag kväll 9/2

Nu har man äntligen kommit ner i bingen igen. Klockan visar i skrivande stund på 21.53.
Idag har man jobbat för fullt 7.10-16, därefter blev det hem, åt 3 mackor och slappade i soffan i ca 40 minuter. Hade från början tänkt att ta en vända på längdskidorna men tappade sugen när temperaturmätaren visar på dålig siffra.. Kallt idag! :( Huh.. Ja som fick sånt hopp imorse när jag såg på nyheterna och vad jag förstod av dom så skulle det bli rätt milt väder. Men icke, dom hade väl fel i vanlig ordning..

Blev en vända upp till stallet. Funderade även där på att ta en promenad med Brian men det blev inget av med den heller. Blev bara mocka och ta in kräken.. Borstade även Brian lite. Lilla filuren :( Mår dåligt utav att inte kunna rida å träna som förr. Men bara problemet är åtgärdat.. Å hoppas hoppas hoppas det sitter i munnen, så kan man köra igång sen.. Är ju så himla tränings å tävlingssugen!

Nåväl.. Nu när jag kom hem ikväll iaf så fick jag för mig å började diska, sedan torka av lite köksskåp, inte alla men några stycken.. Fortsatte på  bänken.. Vilket resulterade i att ja såg att det var väldigt mkt skräp på golvet mot skåpen.. Så då åkte dammsugaren fram, vilket slutade med att jag dammsög hela lägenheten, sedan åkte skurhinken fram å jag tvättade golven i hela lägenheten, torkade ur fönstren i köket och sovrummet, torkade av sängborden och byrån i sovrummet, torkade av möbeln i hallen. Sedan satte jag upp den stora tavlan jag målat av Victory  i hallen. Samt två småtavlor med bilder på Brian och Golden boy, och även mina 4 lasse åberg tavlor.. Sedan åkte förstoringen på Boy upp i sovrummet..

Hej vad jag har fått gjort ikväll! Avslutade med att äta lite kräm och mjölk, duscha å krypa ner i sängen.. Å här ligger jag nu :-) å känner mig väldigt nöjd!Onsdag kväll

Då är man hemkommen ifrån jobbet. Blev städ intro idag så from nästa vecka har jag lite städ jobb på ca 4 timmar i veckan :-) Naajs.. Så har jag även idag fått reda på att en väldigt kär vän väntar barn och ska ha i maj. (nåväl de syns väl men jag har faktiskt inte träffat personen i fråga på ett tag) Så oj, det kom som en överraskning! :-) Glad för deras skull!

Iaf så har det varit fullt ös idag.. Känner mig rätt urpumpad just nu å har precis bäddat ner mig i sängen med datorn. Kvällsmaten nu när jag kom hem ifrån jobbet bestod av: Billys panpizza, en halv honungsmelon och ett glas mango proviva juice.. Gott! :-P

Inatt får jag även sova utan min fredrik. Lite skönt att sova själv ibland. Man får bre ut sig hur mkt man vill och ingen som trängs ;) .. Fast ibland är det rätt mysigt att trängas :-) Men ja, inatt behöver man verkligen sin skönhetssömn.. Så ja tror ja gör kväller här.. :)

Veckans planering:
Torsdag: Jobb 7.10-16, intag av hästarna
Fredag: Jobb 7.10-? , utsläpp av hästarna
Lördag: Jobb 10-18, utsläpp av hästarna
Söndag: utsläpp av hästarna, 5km på skidor, resa till sthlm (sverige-finland i hockey) samt göra ett besök på Horze's butik i upplandsväsby, vi kommer även att avsluta kvällen med ett restaurang besök på gamla stan i sthlm!
Måndag: 13.00 veterinär Tessan kommer, kollar å fixar Brians tänder

Ja, så ser min veckoplanering ut av det som är kvar, även första dagen på nästa vecka...

Bjuder på en bild ifrån i våras.. Min Boy med sin helsyster Caramell :-) Sötnosarna!

Bilden är tagen ifrån den dagen då dom fick gå ihop för första gången! :)


Veterinär..

ATG har stängt denna vecka, därav inget svar.. Ringde istället Roland Oltner, inget svar - lr ja, upptaget.. Så tyckte Thomas att jag skulle kontakta å ta Tessan för henne hade han till sina hästar.. Å att hon är bra. Så, messade henne eftersom telefon tiderna är slut för dagen, så fick jag snart ett svar tillbaka. Hon har tid för Brian på måndag klockan 13.00. Så Fredrik har lovat mig att komma direkt efter skolan å hjälpa mig. Det är så sjukt tungt å hålla upp huvudet på honom när han är drogad.. :/

Men men.. Hoppas på att Tessan hittar någonting.. Fast det kan ju räcka med att det gör lite ont för att få min känsliga porslinshäst att freaka ur.. Så..


Motivation...? vad är det? ..

Har gått och mått dåligt i princip hela tiden förutom när jag sov då förstås.. Av oro över att det är något fel på Brian.. Enda jag funderat på nu senaste dygnet.. Väntar på svar från min internetbokning på atg som jag skickade in igår.. Men icke.. SÅ imorgon bitti tänker jag ringa dit. Vill ha tid för att kolla munnen NU.. Tyvärr så kan jag ju bara på måndagar. Skulle vara underbart att få en tid redan nu på måndag som kommer..

Å visar det sig då att det är munnen som är problemet så är vi väl snart back in line igen.. Å är det inte munnen blir det att åka vidare till mälarkliniken för vidare check..  ..

Killl me...


Måndag 6/2 - 2012

Ledig dag idag. Skönt! Vaknade helt utav mig själv kl 8. Så blev de frukost med hjärtat å sedan åkte jag till stallet för att släppa ut hästarna. Dom stod så nöjt så och ville ha frukost när ja kom :-)
Dock till min stora fasa upptäckte jag att det fattades Brian någonting.. Han hade trampat av sig en framsko :( Ve och förbannelse.. . Jag som tänkt rida.. Fredrik kom iaf å hjälpte mig att leta, men det var dödsdömt. Omjlig att hitta.. Vi gick em bra stund å letade men icke..

Men till min stora tur hittade jag en gammal sko med brodd OCH snösula i sadelkammaren! Så himla skönt! Hoppades bara på att den skulle passa.. Tog in Brian och måttade skon mot hoven.. Klockrent! Hade nog inte kunnat hitta en sko med bättre passform. Så fick slå på den! :-) Så släppte jag ut Brian i hagen igen sen. Då ville man bara hem efter mockning, skoletning och hovslageri arbete.. Samt att vi rullade ut en bal i hagen.

När vi kom hem så gjorde vi iordning makaroner och korv. Gott! Förutom att Fredrik tog fel makaroner :P Ska man äta makaroner å korv så ska det vara snabbmakaroner! men men, det fick väl gå ändå :)
Sedan styrde vi kosan mot ulvsta friluftsgård! Jag och Fredrik vallade ju mina längdskidor sent igårkväll.
Och jag lär ju säga: FY sjutton vilken himla skillnad det blev på skidåkning! superbra fäste och glid! Supermega gilla!
Sedan så hade dom även fixat spåren så de fanns spår att åka i. Å de var ju super. Inte ramlade jag en enda gång heller! Vi körde 5km, tog ca 45 minuter. Känns rätt godkänt. Skönt att få röra på sig! :-)

Sedan blev det varm choklas när vi väl kom hem igen. Gott gott. Så snackade jag lite med Åsa och Thomas.. Över Brians beteende. Och ska boka tid på atg i gävle för att kolla munnen på honom. Å hoppas på att det är d som är problemet.

Iaf så blev det en lite senare ridtur med Brian idag. Sötkillen min. Blev att prova rida på hackamore. Gick hyffsat. Han skötte sig men tycker inte om att jag tar i honom. Men älgar gärna iväg när jag rider på hackamore.. Men men... Blev en sväng på korta rundan idag igen. Känns rätt behagligt.. Blåste som sjutton så hade ingen lust att försöka mig ner mot åkrarna å tjafsa med honom.

Sedan så känns det ju mkt bättre sen när vi fått tid på atg. Så vi kan komma iväg å kolla gaddarna så det inte är nå vassa kanter.. Jag tror faktiskt att det är d som är problemet.. För han känns så fin i övrigt.. Nåväl.. En lyckad dag.

Nu har jag precis duschat, haft ansiktsmask å tagit bort den.. Mmm :-) skönt! Så nu tittar jag lite på hells kitchen medans jag bloggar å väntar in min bästa Fredrik som kommer med china mat ifrån östens pärla i gävle :-) Så ska vi spela lite tomb raider.. Toppenkväll!

Tusen tack till Fredrik som hjälpte mig idag å leta sko, å allt... <3

 


Jag lär ju säga!

Lär ju säga att jag blir att längta liiite till sommaren när jag ser denna bilden :-) <3


Kkkk Alll T!

Ja fy sjutton.. Åkte till stallet till kl 9 idag. Hästarna fick lite sovmorgon och jag med. Anledningen till detta är kylan. Hästarna får vara ute lite mindre nu. Pga kylan. Hästarna behövs inne så stallet blir lite uppvärmt. Extra viktigt nu att hålla dörrarna stängd där inne. Vattnet på hinkarna hade fryst inatt. hua.. Men ändock så himla mkt bättre luft i stallet än luften i stallet på orf.. :-) Så de gör inget, de får gärna vara kallt.

Mockade å gjorde iordning höet så Brian klarar sig sen över natten när dom kommer in. Dom kommer ju även in tidigare som det är nu. Dock får Åsa å Mathias fixa vattnet till Brian. Det går inte att fylla upp på morgonen å sedan tro att det ska hålla till kvällen. Då är det en tjock isskorpa på den -.-

Hade i övrigt mys hemma hos pappa tsm med honom å lillasyrran igår :-)

Nu blir de lite chill en timme, så ska jag ta bussen till sandviken där min fina Fredrik ska hämta upp mig, så ska vi dra till valbo köpcentrum sen :-) Najs!

//Linda

Lördag 4/2-2012

Kall lr ja, väldigt KYLIG dag idag... Brr.. Ap kallt..
Blev jobb 8-14. Sedan pratade jag lite med min bästa pappa i tele. Så ska jag åka hem till dom å hälsa på ikväll. Tänkte bara blogga snabbt en sväng innan.

Har precis kommit hem ifrån affären. Köpt tillmans grillkorv å korvbröd. Ska åka hem till pappa å grilla korv i kakelugnen pch mysa.. Kanske ta med sig tv spelet å ha lite skojj! Min bästa familj.. Älskar verkligen dom ja! Vet inte vad jag skulle göra utan dom.. Utan min pappa <3..

Ridningen idag:
Åkte till stallet vid kl 15. Mockade, fy attans vad kallt det är.. Å kan inte vara nog nöjd över att det är så jävla skönt med spån i boxarna,.. Tar längre tid med mockningen men det är det värt! Mockade iaf å gjorde klart.. Tog in hästarna ifrån kylan å in i "värmen" i stallet. Fyllde på vatten, kraftfoder å hö i boxarna så dom klarar sig till imorgon.

Red korta vändan idag fast åt andra hållet. Började med att rida åt mo-grindar hållet. Fast först skrittade jag på lång tygel på åkern. Travade sedan lite efter vägen. Helt sjukt vad Brian känns stadig i formen! Det är en helt otrolig känsla lär jag säga! Älskade hjärtehäst! Dock så blir han jättetjurig när jag tar det minsta lilla i honom å slår då upp huvudet å ibland stannar å tjafsar... Vet inte vad det är för prillideer han har fått för sig. Tror det är samma problem i hoppningen just nu. Att det är därför han slår upp huvudet. Så när jag fattade galopp i skogen ute i mogrindar skogen så blev han tjurig.. Kan ju säga att jag INTE håller honom hårt för fem öre. Tror jag aldrig har varit så lätt i handen som jag är just nu.  Iaf så blev det ett stopp där mitt i skogen när ja tänkt att vi skulle galoppera så då la ja till skänkeln.. Åså reser han sig såklart upp på bakbenen å vevar med frambenen,... Kändes inte som att det var för att de skulle ha gjort "ont" någonstans utan bara i ren protest och testning.. Dock var jag faktiskt riktigt snabb denna gången och hann ta ett rejält tag runt hans hals med ena armen att stegringen kändes så himla kontrollerad. Bra känsla! :-)

Sedan gick resten av ridturen lugnt till. Han känns så jävla fin. Förutom att han tjurar ihop så fort han tycker att jag håller lite för mkt i honom för hans smak så är han så lätt i galoppen. Inte alls dragig eller på bettet utan i en lugn arbetsgalopp.. Åhhh vilken underbar känsla... Min prins <3


3/2 - 2012

Kom precis hem till ockelbo.. Lr ja, de gjorde ja för en stund sedan. Sovit hos älsklingen inatt. Igår så var det en aktiv dag.. Red på idioten.. 2 timmar... Jag och Fredrik åkte ut å åkte längdskidor 5km. Sedan på kvällen bowlade vi tsm med Desiree och Christer. När vi spelade lag, par mot par så vann Team Anderssons ;) .. Å när vi spelade individuellt så blev placeringen: 1. Christer 2. Linda 3. Fredrik 4. Desiree.. Så ja kom tvåa! Nöjd som sjutton! På slutet lyckades jag även med flera skruvar.. Fränt de!

Idag när jag åkte ifrån Storvik så åkte jag förbi å hälsade på min lilla ponnykorv. Åså snorade han ner mig.. söt ponny man har! Fotade iaf lite. Och blev väl inte så jättebra bilder.. Men jag gillar känslan i denna bilden, samt kompositionen :-) :

 

Sedan åkte jag upp till Mo, mockade åt Brian.. Gjorde klart foder.. Kallt, vattnet hade fryst i slangen så fick koppla bort den för att kunna fylla vatten :( Jävla kyla.. Det hade även ytfrusit på Brians vattenhinkar i boxen.. Så är det när man inte har varmstall som nere på orf.. Fast ja har Brian gärna i ett stall med -16 grader kallt bara jag slipper stå där.. Ursäkta... Men det kommer ta en himla lång tid att repa mitt humör efter allting.. Tragiskt men sant..

Iaf så kollar jag alternativa boenden utanför kommunen just nu.. Jag vill faktiskt inte bo kvar här. Och det är till stor del på grund av den begränsning som O*F ställt till med... Och jag är inte glad! Tragiskt att lära byta klubb, å flytta ifrån kommunen för att kunna få bättre förutsättningar med ridningen..

Iaf så ska jag släppa in hästarna ikväll. Dom får gå in lite tidigare idag eftersom det är så kallt. Inget vidare att vara ute då.. Lr ja, hästar är ju utedjur men mkt för att inte vattnet i stallet bla ska frysa. Så blir tidig kväller, å mycket hö i boxen.. Så ska jag eventuellt ut å rida tsm med åsa sen. Även fast jag börjar överväga att banga.. Jag är så himlans trött.. Å nu när jag ändå inte tränar på allvar så gör det inget om han blir ståendes när det är kallt på det här viset.. Uscha.. :(

Träningen på tisdag blir inställd för våran del också.. Gför dåligt väglag att ja skulle våga släpa runt på Brian i en transport.. Nä, riskerar inget eftersom de är så mkt idioter ute..  Nåväl... Ska chilla lite nu..


Torsdagen den 2/2 - 2012

Idag var det mitt utsläpp i stallet. Åkte till stallet omkring sisådär klockan 8. Tog ut hästarna. Så himla mysigt att åka till det stallet jämförelse med ridskolan.. Mår på ett helt annat sätt nu. Så himla skönt. Dock kan Brian knäcka mitt välmående ganska rejält med att bara vara jävligt jävlig.. Ungefär som han var idag så att säga.

Började iaf med att mocka, göra klart foder, vattenhinkar, sopa stallgången å plocka fram utrustningen inför ridturen. Snöade rätt rejält till och från. Puderflygig snö. Nåväl, är det vinter så är det!
Tog hoppgrejorna på Brian åskrittade iväg.

Första gången han började tjafsa idag var när vi skulle rida ut på movägen ifrån den lilla vägen uppifrån mogrindar. Där slog han tvärnit å skulle inte gå. Så när man går på Brian å trycker till honom lite, ger honom lite tygel för att visa att jag vill att han ska fortsätta framåt så reser han sig på bakbenen. Gång på gång. Också börjar han backa.. Å när han reser sig numera går det rätt fort och utan förvarning.. Jag är inte rädd. Jag känner hästen utan och innan och vet men känns ändå inte så jätteroligt när han börjar tramsa sådär när det nu gått så himla bra ett tag. Iaf så när han börjar såhär så går det inte att få honom att gå framåt. För han har liksom bestämt sig för en sak så det räcker inte bara med att trycka på honom å hoppas att han ska gå framåt. Utan då kommer jag med mitt "hemliga vapen".

Jag lägger i backen! Jag lär vända Brian å ha honom att rygga en bit. Detta har fungerat väldigt bra hittills när han tjafsar med dom här tendenserna. Hans lilla valnötshjärna får tänka på nåt annat : att rygga.. Och jag klappar honom. Sedan vänder ja honom igen å försöker få honom att gå framåt. Ibland räcker det med ryggning en bit. Sedan får jag honom framåt. Andra gånger lär jag få honom att göra det 2 lr fler gånger. Iaf så kom vi en bit till.. Kanske 60meter innan det börjades nästa gång. Nån på andra sidan vägen skottade snö med sin traktor, Brian var INTE rädd. Utan bara passade på å började tjafsa.. Körde med samma grej där.. Å kunde sedan fortsätta.. Rida förbi Philipssons gamla.. Där Ola, min förra plastpappa bor där nu. Red förbi där och sen skulle jag rida förbi.. Den gamla (sågen?). Där började han igen.. Tjafs tjafs å började även hoppa på stället. Han känns liksom okontaktbar..

Det luktade även lite ensilage blandat med kogödsel där.. Fick hålla på en stund innan jag fick honom att gå förbi.. Men jag klev f*n inte av! .. Så kunde vi rida uppför backen efter movägen.. Så kom nästa svårighetsgrad.. Där stod det liksom plastade ensilagebalar staplade på ena sidan vägen.. På den andra sidan gick det tjurar på lösdrift (dom brydde sig förvisso inte om oss) .. Dock var Brian nog mest rädd för ensilagebalarna.. Trots han sett såna tusen gånger innan.. Där började han tjafsa igen.. Resa sig när jag gick på honom.. Slutade med att jag nästan fick rygga honom hela vägen förbi.. Ryggade nog honom säkert 20-30 meter kontrollerat (trots allt) .. Så skulle vi svänga in på vägen mot kvarndammen.. Fick även rygga honom ner efter den vägen för han skärpte sig liksom aldrig... där var det också tjurar på andra sidan vägen också..

Så kom vi ca 20 meter FRAMÅT.. Och sedan började han igen.. Höll nog på i ca 15 minuter.. han hade exakt samma beteende som innan... Nu var vi i en nedförsbacke.. Å skulle rida över en trädbro (brian har inga problem med såna) Men det känns som att han tar varje liten grej å passar på att hitta på nåt jävla sattyg hela tiden...  Där innan så bröt jag liksom ihop. Jag blir så himla ledsen å jag vill ge upp men kan inte ge mig.. Han skrämmer mig inte direkt. Jag blir mest arg och frustrerad (som jag slitit med denna häst!)
Iaf så kom tårarna när kände som mest att jag bara ville gräva ner honom på plats.. Så gick han(?!) framåt å knallade över bron så kunde vi liksom fortsätta resten av ridturen utan större bravader.. (jag tycker dock att jag fått vår dos av tjafs å trams att räcka ett bra tag framöver.. Ändå vet jag att det kommer aantagligen vara lika imorgon, och dagen efter det.. ett tag framöver) ..

Red in vid kvarndammen. Galopperade lugnt å kontrollerat upp i backen.. Travade rätt mkt efter vägen sen mot åkrarnavägen... Han gick rätt fint. Stadigt i formen å sådär. Kanske Liiite att han ville springa på och bestämma själv takten i traven... Enda grejen han gjorde iaf under resten av ridturen var en tvärnit (något farligt i nån buske?) .. så att han nästan gled lite med frambenen å neg ihop sig.. (TÖNT)..

Red sen iaf upp över nästa träbro tillbaka mot movägen.. Så red jag faktiskt lilla rundan hem också. Så blev en extra lång tur.. Lite grann pga att han tjafsat så mkt.. Så kände jag att jag ville inte rida hem direkt nu när det gick bra.. Å han har faktiskt skött sig galant med bilar trots omständigheterna.. Kom även en lastbil när vi kom efter movägen. En mjölkbil (utan släp förvisso) ... Den saktade in lite så vi kunde trava framför till ett bredare ställe på vägen så stannade vi där.. Så kunde den åka förbi.. Å Brian blev kanske liiite spänd men jag är jättenöjd med att han ändå höll sig snäll å sansad!

Travade å galopperade lite innan vi kom ut vid mogrindar igen.. Brian kändes jättefin, kontrollerad å väldigt ridbar.. Hade inget problem alls att sitta tillbaka i galoppen..

Denna häst gör mig verkligen tokig ibland. Och får mig emellanåt att tappa sugen å bara vilja lämna bort honom.. (jag är inte rädd för honom!).. Men ändå är han det absolut bästa jag har och någonsin kommer att få.. Och jag älskar varje sekund med honom.. Och man lär väl ha dåliga dagar för att andra dagar ska kunna kännas helt fantastiska... Men dom här tramserierna han håller på med som idag skulle jag kunna vara utan, och inte ens behöva sakna dom..  Han minimerar iaf en chans att jag skulle kunna ha en medryttare på honom.. För det fungerar inte..

det är stunder som på bilden ovan... som får mig att kämpa vidare... <3

Övrigt idag då?
Var planerad dag i kungsberget med min underbara Fredrik men sånt jävla väder att vi struntar i det å åker längdskidor istället.. (ahaja, jag var till söräng å hämtade ett par längdskidor som ja köpt igår ;)) ... Najjjjs de!

//Tjiiing!

RSS 2.0