Stor förväntan inför morgondagen! :-)

Imorgon då ska nämligen jag och Brian träna för Peter Eriksson. Och jag är så sjukt grymt laddad! De ska bli så himla roligt! :-D Legenden Peter Eriksson! Fredrik blir med å fotar å filmar lite kanske :-)

Ledig torsdag! :-)

Så denna torsdag innebar att åka å ta ut hästarna. Självklart har jag dragit på mig en urinvägsinfektion igen! Toppen! Bara å dricka citron vatten så de går över. Brukar hjälpa :-)  Tur de finns så enkla saker att ta till när de inte gått så långt iallafall! Iaf så blev det lite mockning, höpackning i vanlig ordning. Sedan en ridtur ut. Brian var mkt lugnare idag än när vi red med sällskap. Det satte djupa spår i huvudet på honom när han blev sparkad under en ridtur :( Han blir liksom rädd för minsta lilla rörelse från den andra hästen. Eller att den slår med svansen.. Stackarn.. Hoppas det går att få bort.. Inge kul! :-(
 
Har fått tag i träpall som jag ska ta med till andra stallet å lägga i botten under höet. Så ska Fredrik och jag hämta en hästtransport med hö imorgon.  Några balar ska lastas av där Brian står nu och resten ska tas med till nya. Kommer bli så bra! Hoppas bara de löser sig med förvaring osv av prylar. Har ju lite grejor jag lär ha med!
Så blir det att åka och köpa kraftfoder samt en pall med torv. Lika bra å köpa en hel pall på en gång så man har! :-)

Idag ska jag och älskling åka till stockholm. Åker på eftermiddagen bara Fredrik kommit hem ifrån skolan :-) Ska se Lady Gaga i globen. Min fina Fredrik överraskade ju mig med biljetter! Underbara honom!
 
 

Den typiska hästmänniskan

Ja, om jag säger såhär: vet alltid bäst.. Så förstår nog de flesta vad jag menar. Man absolut måste kommentera hur andra rider, hur "illa" hästen går, huruvida man har den korrekta sitsen eller ej, man håller händerna fel på en sekundbild där man kanske tar ledande tygeltag? Man har för stor häst för sin egen längd.. Alltså? Egentligen ska man ju inte bry sig. Men seriöst vilka patetiska människor det finns. Därav jag gick ut gruppen underbara hästar på dayviews. Där även en av moderatorerna inte har nå vett i skallen? Gått in å kommenterat att Brian går ostadigt å ser obekväm ut? På en film där han verkligen är helt amazing.. Bra form, påskjut osv.. Sedan att han inte är blixt stilla med huvudet som någon robot är väl knappast att klaga på?

Sedan fick ja någon patetisk kommentar här på bloggen av någon patetisk unge som kommenterade: sträck på ryggen gumman!! Alltså, What?!!

Nä, hästfolk får mig spysjuk. All denna avundsjuka! jag har aldrig sagt att Brian å jg är bäst å kan allt. Men vi kämpar oss på å har kommit långt ifrån där vi var från början mot alla odds. Å ja är otroligt nöjd med vår prestation. Å har även såklart fått så himla mkt beröm från folk över vilket otroligt jobb jag lagt ner. Å sånt är så himla roligt att höra. Så eg, jag bryr mig inte om vad idioter skriver på dw, eller här... Tar bara åt mig av den positiva eller konstruktiva kritiken. Ska även försöka lägga åt sidan att man blir irriterad på de förstnämnda i detta inlägg. Patetiska personer kommer man ju alltid att stöta på. :-)

Nu avslutar ja med något ordspråk å citat:

Avundsjuka är den mest uppriktiga formen av smicker

Avundas aldrig någon hans sken av lycka, du känner inte till hans hemliga sorger.

Avundas inte lille vän, en vacker dag är jag också avundsjuk på mig själv ;-)

Bra ordspråk!! :-) så nu taggar vi om!


Bilder ifrån dressyrtävlingen i Falun :-) 24/8


Ursäkta för bildbomben! ;-) Blev nååågra st  bilder! :)

 

Slapptur :-)

Idag, lr ja.. Ikväll blev det en slapptur i skritt med bästa stallkompisen. Brian testade mina nerver x antal gånger under turen.. Blev rädd för Lucas, gång på gång.. Fast han är så snäll. Slog han med svansen var de farligt. Flög det en liten sten var det farligt.. Allt... Dryghäst!

Dagens ridning

Ja, för att sammanfatta vädret. Strålande solsken och storm! Fy vad de blåst. Så efter jobbet åkte jag till stallet. Dum i huvudet som man antagligen är så begav man sig ut på Brian som stått både lördag + söndag pga att jag jobbat och inte varit hemma.

Så för att röra på honom tog vi en tur upp i skogen. Det räcker gott å väl den lilla biten vi måste rida efter grusvägen bland husen. Brian var såklart jättespänd, den gamla vanliga ryggskjutningen.. Var något drag på nån husvagn som hade ett skydd på sig å den var jättefarlig.. Å massa mer som han hoppade rätt upp i luften för, blåste upp sig.. ja, you name it.

Mestadels idag blev det skritt på lång tygel - men med en väl förberedd pilot som var beredd att dra i handbromsen så fort läget ändras ifrån stabilt till ostabilt läge :P
 
Travade även lite i skogen. Men ja, kanske max 20% av ridturen. Resten blev skritt.. Man lär ju få ut å chilla ibland också :-) Å speciellt en dag som denna. Sjukt vad de blåst idag :(
 
bild ifrån midsommar på mig och Brian <3

HISS till ockelbo ryttarförening

För läste deras senaste styrelsemötesprotokoll nämligen. Och i fortsättningen ska dom kolla "bäst före datum" på priserna deras tävling blir sponsrade med. För produkterna som Brian och Patricia vann i början av året (hudvårdprodukter) på dressyrtävlingen hade bäst före datum som gick ut 2009-2010?!

Dessa produkter har jag använt som har jätteproblem med min hy innan jag tittade på bäst före datumet av en slump. Ingen höjdare :(
Men men, nu ska dom bli duktigare på att kolla upp det å de är ju jättebra! :-)

Laddar om!

För nu har nämligen tiderna för Peter Eriksson träningen lagts ut på nätet! Stort gilla på den! :-D
Min tid blev då att träna  i gruppen som startar kl 16.00 på Lördag, samt 11.30 på söndag :-) Så om någon vill komma å kika så kommer nog träningen vara ganska intressant! Det är ju även grupper före och efter min tid så :-)
 
Sedan helgen efter så är det hemmatävling i jäderfors. Brian och jag ska starta 1m + 110cm då :-)

Annars? Ja, 2 veckor kvar tills Fredrik och jag ska utomlands. Oj vad fort tiden gått! Och vi har liksom inte bokat ännu. Jag är nog lite snål och håller på det ett tag till och har lite is i magen. Vill gärna att resorna går ner i pris liiiite till :-)

Sedan när vi kommit hem ifrån resan så är det bara att ladda om på nytt kan man säga :-) I slutet av september ska nämligen Patricia starta Brian i dressyr. Som jag sett fram emot det!! :-D
 

Inte lätt alla gånger

Kan jag lugnt säga. Blev ingen ridning idag. Regnet har seriöst pissat ner hela dagen. Förmiddagen och en del av eftermiddagen innebar jobb för min del. Morgondagen, tisdag och onsdag blir också jobb. Sedan sitter ja å har lite magont över en grej som var igår :( Inget vidare.. hata hata hata när man svarar för snabbt, å de kan ställa till de... Aja, bara att bita i de sura äpplet om den dagen kommer.
 
Iallafall så sökte ju jag två utbildningar på högskolan och jag kom in på ena! Dock har jag nu mejlat och tackat nej på grund utav att jag börjat med min BE utbildning å ska utöka min körkortsbehörighet å ta tungt släp. Så eftersom jag jobbar 70% också så tänkte jag att det räcker med en "pluggkurs" o koncentrera sig på en sak i taget liksom. Så ja väntar med att söka enstaka kurser till våren och läsa en i taget då lite på sidan av på distans. Se om de där med å läsa fortfarande fungerar. Lite saknar man ju skolan :-) Synd bara att högskoleutbildningarna är ett helt annat sätt att studera och betydligt svårare..

Nåväl, skulle jag nu få för mig att utbilda mig i framtiden så skulle jag bli tvungen att lämna bort Brian. :/..
Nåväl, men där är jag inte idag än iaf! :-)LC1 Falun 24/8 - 2012

 

Lokal dressyr Falun/Sveden 24/8-2012

Japp, idag blev det Falun. Lite knepigt när det började så sent, som sagt så är jag van att kliva upp 5 på mornarna. Så ja klev upp kl 6.30, åkte till stallet å tog ut hästar å mockade. Sedan hem å pluggade lite teori inför mitt utökade körkort! ;)

Nåväl, till tävlingen nu då för det är ju den inlägget ska handla om. Iaf så stod Brian hyffsat snällt i transporten. Lite tjafs emellanåt (hemvägen däremot så trodde ja att han ramlat ur?)

Min starttid för dagen var 14.48 så vi lastade och åkte ca 12.30. Väldigt fin anläggning där lär ja säga :-) Mycket mysigt och fridfullt och ett stort plus till den stora framridningsbanan (utebanan). Dock så var ju underlaget något tungt men med vädret som varit som det varit denna sommar så är ju inte det så konstigt?
Iaf ca 50 minuter före vår start så gjorde ja iordning Brian å klev upp. Skrittade honom på lång tygel i ca 15 minuter innan vi begav oss in på ridbanan. Brians svans blev dagen till ära klädd i en söt liten röd rosett :-) Detta för att ja vill slippa folk som nästan rider på oss så Brian blir jättespänd och oridbar. Å de fungerade jättebra. Han blev lite spänd så många gångar bland de andra hästarna.. :-)

Framridningen kändes bra bitvis, då vi inte var riktigt överens alla gånger. Så hade ingen superkänsla när det var dags att rida mot ridhuset. Fick skritta där på planen någon minut innan vi blev insläppta. Väldigt trevligt ridhus. Men Brian hade bestämt sig för att skygga för nån "fläck" På väggen på ena kortsidan.. Så guld värt att ja hann trava runt där några varv innan jag fick startsignalen! Å där inne kändes det som att allting bara satt på plats. Det var inte alls speciellt jobbigt att sitta utan vi jobbade och tragglade igenom programmet. Visst, kan känna lite besvikelse över att vi inte lyckades riktigt med volterna då dom blev lite ovala allihopa! Men ja antar att de var annat som ja la fokus på som vi "tappade" utav förra gången. Nåväl! Galoppfattningarna gick väl sådär. Jag är absolut inte missnöjd men går självklart att göra bättre! :-) Iallafall så tyckte jag att vi lyckades väldigt bra med första övergången ifrån galopp till trav. Jättenöjd! :-)

Sedan blev det någon lite sned inridning på sista in på medjelinjen. Nåväl! Kan skötte sig kanon och vi kämpade på efter våra förutsättningar! Synd de inte är mer dressyrtävlingar som jag kan åka på. Kan säga att ja fick lite blodad tand! :-D Fina hästen min! Men nästa gång de blir dressyrtävling så är det Patricia som startar Brian! :-) Å de blir i högbo! Ca 1 månad dit! :-D

Iaf, slutpoängen för oss idag landade på 59,26% vilket också är vårat personbästa! Målet var 60% så jag är helt klart nöjd! :-) Dock hade vi nog kunnat spara någon poäng till med att vara mer noggrann med vägarna.. Men men, de tar vi nästa gång! :-D Ajuste ja, blev plats 9 av 19 - vilket jag är gryyymt nöjd med! 4 utanför placering! :-)


Fick en present idag <3

Jag fick en present idag utav Sofie och Maggan innan jag skulle åka iväg på tävling.
Åh så glad jag blev. Gulliga dom! <3


Full himla fart och fläkt!

En hård arbetsvecka. Arbete typ varje dag fram tills nästa onsdag. Ibland är man för snäll? Idag åkte jag kl 5.30 och kom hem nu kl 21 - inte varit hemma alls emellan. Jobb, varit iväg å tittat på fredriks sista fotbollsmatch, sedan stallet å red å avslutade med att ta in alla hästar å göra kväller med dom innan man åkte hem. Phu!

Tvingade mig i princip ut för att rida ikväll. Behövs när vi ska tävla på fredag. Då känns det bra om jag iaf ridit ut å försökt jobba lite grann på det jag kan trots att vi inte har möjlighet att ta oss till ridhuset. Så gör vi så gott vi kan. Så behöver jag inte känna sen att om ja ridit igenom bättre dagarna innan så hade de kunnat gå bättre. Nu kör vi! :-)

Har under dagens ridtur försökt jobba lite på nedsittningen å komma ner i sadeln och få lite aktiva hjälper, ben.. ja, you name it. Så ja inte bara fladdrar omkring. Nöjd med vår insats! Någon avsaktning ifrån galopp till trav var också klockren! Dock sitter odm inte riktigt där dom ska än. Utan det händer någon gång ibland då vi får en jättefin övergång. Men men, vi jobbar vidare på det! :)
Tillsammans kan vi klara allting! Så vi kämpar vidare! :-)

(å av å döma av en taskig kommentar som hade lämnats på ett inlägg idag på bloggen, någon är visst verkligen avundsjuk ;)) Sånt gör mig bara mer stolt över att ja har så fin häst :-) För folk kan verkligen inte vara glad över andras skull. ;) Men men, stackars olyckliga människor! Men lika glad är jag för det :-) för jag har Brian! <3 Min Briar-are! Som JAG lyckats med! <3

We are dancing!!!

Brian är helt otrolig! Blev en tur till stork idag med. Och försöka jobba vidare ifrån igår. Lär ju hoppa till saken direkt och säga: lyckades bättre med övergångarna ifrån trav till galopp idag än igår! Samt att ja tror nog ja lyckades göra avbrotten på lite mer korrekt ställe och ja. Någon övergång från galopp till trav blev riktigt bra! :-) Men men, de är något vi får träna vidare på! :-)

Även traven kändes jättefin och han kändes superbra i båda sidor! såhär ska han kännas på fredag! Hoppas hoppas hoppas!

en nöjd Brian efter dagens dressyrtrim i ridhuset <3 :-) Å NÖJD matte! :-D


Vi har dansat tango!

Idag eller ja, ikväll blev det en sväng till ridhuset för att trimma lite i ridhuset. Brian snäll i vanlig ordning.
Kan ju sammanfattat säga att han var hur fin som helst. Enda problemet vi stötte på under hela ridpasset var just galoppfattningarna till LC1 programmet. Försöker jag göra halvhalt, få igenom ställningen och lägga till galoppskänkeln så blir han alldeles spänd, kör upp huvudet och det hela blir helt obalancerat.. Jag hoppas jag kan trimma bort det dom här dagarna som kommer nu innan tävlingen. Men helt sjukt hur fin han kändes i övrigt! Alltså, hoppträning är nog bästa medicinen för Brian dagen innan man ska trimma dressyr. Så helst skulle jag ju ha hoppat torsdag kväll. Synd nog så jobbar jag, sedan körskola.. (som jag inte vet hur länge den där teorilektionen kommer hålla på) och därefter stallet. Kommer antaligen bli sent! :/

Annars så satt allting rätt bra. Nu måste jag bara få igenom min sits så den blir ordentligt och sitta ner ordentligt i sadeln, upp med blicken. Ja you name it! Tycker det är oerhört synd att det inte är fler dressyrtävlingar :/ Än så länge så passar lcn oss bäst och jag kommer inte välja att starta någon LB. Så det är rätt begränsat på tävlingar :/


Löparskorna idag ..

Lär säga att det var väldigt tungt. Kändes som att musklerna var en endaste klump att gå runt att bära på. Att dom inte gjorde ett dugg nytta.. Fy sjutton. Så blev powerwalk idag istället. Men blev långa vändan iaf! Å tog det ändå på rätt bra tid trots tunga trötta muskler! Nu har jag snart varit hurtig en hel vecka! :-) Känns bra! Så snart hoppar jag att man kan börja märka på lite resultat! Imorgon står 1km simning på schemat med bästa Therese! <3 Här ska kommas igång, gå ner några kg och bli mer uthållig - vilket kommer hjälpa mig i min ridning också. Samt att jag ska börja jobba på lite mag och ryggmuskler sen när ja kommit igång lite mer! :)


Utekväll igår :-)

Blev en sväng ut med Fredrik och hans kompisar igårkväll. Blev sandviken, tror dock de bästa på hela kvällen var qp cheese burgaren på mcdonalds innan vi åkte hem. 8 ball var kasst. Jag blev tillfrågad av bartendern om jag ville ha något å dricka. Jag svarade att dom antagligen inte hade det jag ville ha och berättade att det jag ville ha var antingen en Frozen Strawberry dacuari eller en Frozen cappuchino. Fick ett halvspydigt svar då att dom hade ingen blender där och att det var han själv som sagt att HAN INTE VILL HA NÅGON där. För på tiden det tar å göra min önskade drink så kan han göra 20 stycken redbull vodka. (alltså hallå? Jag krävde ingen förklaring varför utan bara om dom hade det eller ej?) Å just den där spydigheten gjorde mig fruktansvårt missbelåten och irriterad. EN jävla redbull vodka är så jävla simpel och enkel att jag kan göra den med förbundna ögon. Går jag ut å vill betala för en drink vill jag hellre ha något exklusivare som jag inte kan göra hemma. Och jag skiter fullständigt i om han kan göra 20 st redbull vodka på den tiden. Bryr mig inte ett skit.. Aldrig mer 8ball för min del!

Kvällens outfit blev ett vitt långt linne ifrån ullared med bred spetskant längst ner. Samt 3/4 grå leggings och mina "greek" sandaler. Och gestrike sportryttares klubbjacka fick pryda såklart! ;) Skönt när det blev kallt ute på kvällen! :-)


Hoppning!

Idag blev det hoppning på dagens schema för Brian. Lär ju säga att under uppvärmningen så kände jag hela tiden: hur fan ska ja orka. Kroppen var inte alls speciellt med mig idag efter gårdagens ansträngning. Började med att jobba honom lite på småvolter så jag fick igenom ställningen åt båda hållen. Och förvånansvärt bra gick det också! I galoppen så tröck jag på honom efter långsidorna och lät honom galoppera och kortade sedan in galoppen på kortsidorna och la en volt. Gjorde så i båda varven.

Det hade tydligen varit någon som hoppat ponny innan så längde lite på "5,5an" så det blev att passa Brian. Värmde upp över de låga hindren och körde framförallt 5,5.an och Brian tyckte såklart det var lajbans och började grymta som han brukar när han får för sig nå tok eller ska göra nå hopp eller kast. Så studsade han lite efter hindren.. Haha ^^ sötnos! Efter en stund så satte jag upp det bakre hinder till ett kryss oxer å höjde lite. Fungerar fin fint! Avståndet stämde så bra å Brian kändes jättefin! Har funderingar på att lösa ett 5 ggrs kort på stork å vara med på någon hoppträning ibland kanske?

Hoppade över de små låga hindren och försökte få till en bra känsla samt att tänka på att mjukna mot hindren och även få igenom halvhalten. Han tog det ganska bra emellanåt. Sedan höjde jag på slutet och satte upp en oxer till ett trippelbarr. Inte sådär jättehögt. Men gick kanon och styrde direkt efter den på oxern som låg på samma "raka". Kanonfint! :-)

Brian brukar vara jättefin i dressyren efter att vi hoppat så nu blir det dressyrträning imorgonkväll samt måndag förmiddag :-)Hurtig idag igen! :-)

Idag blev det 4,1km till i löparskorna! Dock så hade ja förjävlig träningsverk i benen sedan igår. Fan varje steg gjorde ont.. Samt att det kändes verkligen som att det var bly i skorna! Galet! Kämpade på så länge ja kunde. Men blev mest powerwalk idag. Antar att det är på grund av gårdagens känningar som det gick så trögt idag. Men men! Imorgon kör jag på powerwalk igen och måndag simning och ska väl även försöka mig på en springrunda då också! :-)


Hurtiga Linda :-)

Blev en motionstur idag med. Blev en början på 3,5km powerwalk. Resten intervallträning :-)
Blev några kilometer! Känns bra med mitt nya liv med motion och träning!


Dagens ridning av Brian.

Denna innebar en tur ut i skogen. Provade nya x country benskydden ja köpte. Så nu har han full mundering, fram + bakbensskydd + boots, och ett rött schabrak. :-) Så nu har han matchande outfit! Bara en huva som fattas så har vi full hoppmundering ;-) Dock tyckte han att bakskydden var lite obehagliga när dom var "höga" runt hela benet. Men han vande sig :-)

Ridturen då? Jo, blev en tur å utforskade en ny stig ute i skogen. Dock var det ett "blöthål" lite längre fram, där den gick ihop med en annan stig som vi provat men som vi vänt efter påga det "blöta". Dock så bestämde jag mig för denna gång att vi skulle över. Var en smal remsa på sidan där det inte var blöta hjulspår.
Brian börjar såklart tramsa innan vi ens är framme och ska inte gå framåt -.- *trökhäst*. Backar, kickade åt en sten när nå småbusk tjittlade honom. Backade över nå himla småträd som han fick under magen, mellan bakbenen osv... x antal gånger. Och han blir skit rädd, hoppar rätt upp i luften, reser sig... tönthäst.... Nåväl.. efter massa tjafs men tillslut vann jag och han tassade försiktigt över där jag spanat in vägen många minuter tidigare :-)

Såg även en och annan kantarell :-) Så blev man svampplockarsugen också! :-) En rätt mysig stig. Men såklart inte lika fina som de i Åmot. Det är himla mkt sten och ojämnt underlag på stigarna här i storvik/kungsgården. I Åmot är det sandstigar. Nåväl, mysig tur. :) jobbade å joggade honom lite på slutet :-)

 


Planering av dagen

Idag står det en del på schemat igen!
Nämligen så ska jag nog åka mig och köpa det där "simkortet" på parkbadet. Dock kör ja bara på 4 månaderskort så man slipper ta utav nästa års friskvårdspengar. :-)
Så ska jag och Fredrik simma 1 timme, därefter blir det valbo å köpa en ram till vårt pussel (som vi ännu inte gått ihop), äta lunch på ikea. Och ett besök in på hööks. tror mig att unna mig och Brian ett nytt schabrak - rött :-P


Vill ha

Hööks har faktiskt fått in lite snygga prylar nu... Detta är lite - VILL HA!

allround schabrak 259:-
Terrängskydd bak x-country 269:-
(Fram har jag redan köpt + boots)

Skulle även ha haft en snygg röd huva till Brian också! :-) Så har jag en röd outfit!

Även detta schabrak skulle passa till den marin/ljusblå outfiten
Schabrak 299:-

Det enda jag tycker är svårt är vilken utformning man ska köpa schabrak i.. Om man ska köpa dressyr eller hopp :/ Man vill ju helst ha båda! :(
Har ju mörkblå lindor som skulle matcha kanten på detta schabrak. Dock har jag bara ett par i kungsgården. Det andra paret är kvar i ockelbo (i think). Så skulle ha behövt hämta det. Onödigt å köpa nya lindor när jag redan har :P

Onsdag :-)

Ja, idag har man gjort sitt andra pass efter en 3 veckors lång semester. Slutade jobbet kl 17 idag. Blev raka vägen till stallet. Ge hästarna eftermiddagsmaten, mocka å göra klart i stallet och åka hemåt.

Btw så lär ju jag ha världens mest underbaraste pojkvän??! Idag har han nämligen fixat med veterinären och Brians vaccinering! Helt otroligt vilken tapper kille jag har. Han åkte till stallet, tog in Brian.. Så fick ja ett sms om han skulle "klä av" Brian alla grejorna. (Hade flugtäcke, huva å grejor på sig. Åså fixade han när Tessan kom och gav BRian vaccinerings sprutan. Och Brian sköter ju sig som alltid. Han hade tydligen inte ens märkt att han fick sprutan - medan somliga andra hästar är helt hysteriska. <3 :-)

Aja, på en timme tog jag mig hem ifrån jobbet, å hann med stallet, mockningen, å em fodringen. Helt okej! :-)
När jag kom hem gjorde Fredrik och jag två varsina varma mackor med ost å skinka. För att sedan fullfölja planeringen med att ut å powerwalka/springa/intervall/jogga.. Ja, you name it. Varierad träning. Den bäsa! Bra kombinera när man inte har den bästa konditionen!

Blev 4,6km idag med. Och slog gårdagens tid med 10 minuter. Helt okej!:-) Här nedan ser ni rundan vi tog. Riktigt najs runda kan ja tycka (med bra avstånd andra halvan mellan lyktstolparna) ;)


Imorgon däremot ska jag försöka ta mig till parkbadet å skaffa ett 4 månaders kort där och även försöka börja simma :-) Bra träning det med! Å har ju friskvårdspeng att utnyttja så att säga :-)
Längtar även lite efter vinterns träning - längdskidåkning! Infröskaffade ju mig sådan utrustning förra vintern. Någon som har nå bra tips på bra skidspår under vinterhalvåret i sandviken-storvik-kungsgården trakterna?

Motivationen på topp!

Började dagen med att jobba 10 timmar, såhär första dagen efter semestern. Får se vad morgondagen innebär.

När jag kom hem tog ja en sväng förbi pappa som lagat min bil. Får se hur länge de håller denna gång. Kanske ja får önska mig en kylare till min födelsedag? kostar sjutton 3000:-!

Well, när jag kom mot storvik så nattade jag Brian. Han var så nöjd så att få stå inne och äta mat. Istället så fick ja motivation å Fredrik och jag tog en vända på 4,6 km. Lite varierat med intervaller, snabb gång och lite jogg... Fungerar bra. Nu jävlar ska man bli lite hurtig! Ska även skaffa mig ett simkort på parkbadet (har ju de i friskvårdspeng genom jobbet) så ska Therese å ja börja simma! Och så fort snön kommit så ska ja fortsätta med mina längdskidor igen! :-D Å hoppas att det blir lite förändring inom några veckor!: -)

iIIh...

Känslan som uppstår när man tittar i hästpasset och inser att vaccinationen går ut redan den 25.e augusti och inte september som jag hela tiden trott! PANIK! Skulle vara piss om de skulle ställa till så att de skulle bli en ny grundvaccination och därmed någon strykt tävling nu i höst pga att vaccinationen inte gått x antal dagar.. Men nu kommer bästa Theresa Eriksson - Pilbacka på onsdag. Tack till fredrik som ställer upp och åker å fixar det! :-) Vilken kille man har <3

Nåväl..

Kan väl visserligen vara nöjd med vissa saker ifrån idag. Vi har åtminstone kommit framåt i två saker
 • Hålla grundtempo
 • Jag får ner rumpan mer i sadeln och sitter bättre

Så nu får vi jobba på vidare.. Kan dock tycka att det är något synd att det inte är fler dressyrtävlingar.. Är ju liksom bara en till som jag kommer kunna vara med på tråkigt nog.. Hade jag varit miljonär så hade jag lämnat iväg Brian till någon duktig dressyrryttare för lite mer hjälp i vidareutbildning. Dock så är man ju inte multimiljonär så :/


Få be om ursäkt för den negativa energi som jag haft runt mig hela dagen sedan hemkomsten ifrån tävlingen.. Inte riktigt min dag så att säga.. Har varit arg på mig själv för att jag inte såg till att allting fungerade bättre innan jag red in på banan. Irriterad över framridningen å att alla red så förbaskat nära att Brian bara vill skena ut från banan osv.. För jag vet att vi kan så himla mkt bättre.. Är ju inte så många som "kännt" av mina negativa vibbar.. Men ber om ursäkt till dom som fått gjort det.. :/ Bara arg och besviken på mig själv. Absolut inte på hästen..

men som sagt, det kan ju inte gå bra jämt! Har nästan varit bortskämd med att det alltid gått så bra för oss..

Ny dag imorgon, nya tag


Dagens tävling?

Tänker inte ens blogga om den...


Miljonhästen! :-)

Gårdagens pass kändes väl sådär.. Brian blir alltför uppriven av tättinpå springande hästar. Samt att han börjat skärra upp sig när vi får möte, trots att vi har flera meter till godo.. Iaf 2-3 meter... Så typ slår han på en tvärnit.. Å lite rädd på kortsidorna där de är "öppet" i ridhuset.. Om de skulle råka gå en häst på andra sidan grusplanen så blir man livrädd.. Jojo? anledning nog? Not..

Fick låna svärföräldrarnas bil idag med så ja kunde åka och trimma vidare på det vi körde på igår. Brian lastar sig själv både dit och hem. Duktiga killen! När vi väl kom fram så körde vi på utebanan då det hölls på att vattna i ridhuset (tyvärr). Utebanan är ju inte den bästa när det regnat. Lite halv"lerigt" på sina ställen och stora pölar.. Nåväl.. Så vi sladdade omkring där mellan hindren som stod ute. Började med att flytta honom lite i skritten efter att han fått skritta på lång tygel ett tag. Därefter joggade vi lite och jag började på lite med nedsittning i trav. Brian kändes nästintill lite seg. Men mkt fin i båda varven.

Därefter kunde vi flytta in oss i ridhuset istället då dom vattnat klart :)
Då kune vi jobba vidare. Gjorde mkt volter, byte av varv, slipade på halvhalter. Halvhalterna sitter verkligen emellanåt! :-D Känns verkligen guld! Dock så sitter ju inte övergångarna som dom ska, iallafall inte ifrån galopp till trav. Jobbade lite på det idag också men det lär bli som det blir med dom.. Galoppen kändes han jättefin och följsam i. Så hoppas verkligen att den känns så på söndag också!

Brian gjorde ett kanonpass idag och jag är supernöjd! Dock blev han lite trött och hängig på slutet men det är helt okej! Nu är bara till det att frågan är hur man ska göra på söndag. Vill ju inte värma igång honom för mkt heller innan vi ska starta, samtidigt som jag måste ju få honom "dit jag vill" innan vi ska in på banan.. Detta kommer bli en svår avvägning.. :( Är han svår på söndag behövs ju mer tid.. Och känns han som idag behövs ju bara uppvärmning på ca 30 minuter. Svårt ... :/

Ajuste! Igår fick jag min nya klubbjacka också! Kingsland! Himla bra märke dessutom! Så nu ska jag gå runt å göra reklam för denna underbara klubb! Ångrar inte ett dugg att jag böt ifrån Ockelbo ryttarförening till Gestrike sportryttare. Brian och jag har verkligen fått hjälp att utvecklas!


Förväntan inför vad som komma skall.. :-)

Japp, ni läste rätt.. För Fredrik och jag planerar nämligen en semestervecka på plajjan. Och när jag faktiskt kan inse nu såhär bara är ju att vi åker om endast en månad! :-D Har semester mellan den 10-20 september.. Blir lite kompledighet hade jag tänkt då :-) Har ju en massa timmar sparade! Så ska nog använda dom timmarna bäst jag kan :-) Tror jag har mellan 50-60 timmar. Så blir nog att ta ut hälften av semestern i kompledighet iaf.

Dock har vi lite beslutsångest om vi ska boka nu eller om vi ska vänta 1-2-3 veckor till. Vore ju förhärligt om vi fick billigast möjliga resa. Men skulle vara till vår stora besvikelse om resorna skulle ta slut. För jagf vill sjutton heller ha en endaste semesterdag i detta kalla land då sommarsemestern mer har varit en stor flopp med majoriteten av dagarna: REGN!

Några heta alternativ för vår semester är: Fuerteventura, cypern.. Även Lanzarote skulle inte vara helt fel. Vill undvika turkiet.. Känns inte riktigt så exklussivt. Inte heller Grekland eller Mallorca känns superb! Någonting som lockar är hotellalternativet: BARNFRI ROMANTIK VID STRANDEN..
Synd att man inte kan boka barnfria flyg.. Eller att alla föräldrar får packa ner sina skrikande och illaluktande barn i bagaget.. Dock så ser det där alternativet: barnfri romantik vid stranden något dyrt ut än så länge. Med all inclusive hamnar totalpriset på strax över 22 000:- för både mig och Fredrik.. Men vore skönt med ett barnfritt hotell med galna föräldrar som ohygienskt byter blöjor överallt... Samt ungar som skriker... Känner hur jag kan få allergiska reaktioner av det..

Nåväl, vi väntar nog ett tag till med bokning för än så länge finns det ju rätt mkt å välja på.. Å någonstans lär vi ju komma iväg! :-) Bara Fredrik och jag <3

bild ifrån Gran canaria april 2012. Jag, Fredrik och pappa <3Planering inför vad som komma skall..

12/8 - LC1 Årsunda hästklubb
24/8 - LC1 Falun
1/9 + 2/9 - Peter Eriksson hoppträning
8/9 - Lokal hopp Gestrike sportryttare, omg 1 div 2

Det är tävlingsplaneringen framöver :-) , jaja.. Peter Eriksson är ingen tävling men en höjdpunkt så skrev med den också.


Förmiddagen spenderades i stallet :-)

Alltid lika mysigt att komma till stallet. Bra stämning, nåväl.. Nu är jag ju oftast helt själv där men. Är ändå en trevlig stämning där om man kan säga det ändå :-) Det känns jättekul att åka till stallet och bara ha sin lugna egentid utan att någon står bakom ett hörn eller står å snackar bajs om en till de andra inhysningarna. Så känns förjävla tråkigt att de blir att flytta ifrån det fina stallet :-( Känns riktigt tungt... Men men, det löser sig. Eller ja har ju lösningar. Men skulle gärna ha en lösning i kungsgården området..

Nåväl, Brian fick nya pjux idag. Alltid lika trevligt och bra när min bästa hovis kommer. Och blir de nå strul så hör hon av sig. Hon är helt suverän, noggrann och jag är sjukt nöjd :-) Så efter att Brian fått skorna fixade så tog vi en ridtur. Joggade lite i skogen idag. Var några dagar sedan sist nu. Fick ett litet test efter vägen då det var en traktor med skogsvagn påkopplad och en kran.. Blev ett kast runt då de var rätt otäckt tyckte Brian. På andra försöket gick han förbi. Duktiga Brian!

Sedan blev det lite jogging. flyttade lite i sidorna i början och sedan tränade vi övergångar. Galoppen kändes betydligt mkt bättre ute idag än vad den kändes igår. Jobbade även på lite nedsittning samt halvhalt-övergång till galopp ifrån trav. SAMT, från galopp och ner till trav. Men den övergången är jättejobbig. Det är liksom mer lätträknat de gånger de blir en mjuk övergång än när den blir "mindre bra" om man uttrycker sig på det viset.

Nåväl.. Stallet klart för idag! Nu blir de lite chill, sedan kolla på Fredriks korpmatch ikväll :)

Dressyr träning

Med lite motivation inspiration från OS-dressyren som jag såg en "glutt" på på tvn så begav jag mig till stallet. Blev ingen hovis idag utan de blev framskjutet tills imorgonbitti istället. Så då blev det att rycka av den sista skon å sedan göra klart å åka till STORK å träna :-) Så himla underbart å kunna lasta å köra ner bara. Så enkelt!

Blev fina snygga blå outfiten! Jag älskar verkligen mina nya rutiga mörkblå ridbyxor och den ljusblå jackan! :-D Synd bara att det är för varmt för att ha jacka när man rider än! Men snart så vankas de höst (hua hemska tanke)
Iaf så började ja med att skritta Brian i ridhuset. Sedan började jag med att flytta honom i samlad skritt. När vi sedan övergick till travarbete så värmde vi upp med lite öppna längs båda långsidorna i båda varven. Lite ojämna öppnor ibland men, helt okej. de kändes rätt bra. Han behöll drivet trots att han ofta brukar vilja "lägga av" i öppna i ena varvet.

Därefter jobbade vi lite på att att släppa innertygeln i höger varv. Både Brian och jag hänger oss gärna fast i den :( Å de är så himla jobbigt innan man kommit ur det i ridpasset. Galoppen idag kändes bättre än vad den gjorde i förrgår trots att han fick stå igår. (kanske var ridbyxorna ändå, nu har jag ju stretchat dom en gång före) ;) Nä, kan ju inte skylla på ridbyxorna :P Men ja, försöker utmana mig själv lite i galoppen och släppa på innertygeln och ge Brian en klapp på halsen för att jag inte ska hänga mig fast.. Å de fungerar..

På slutet av ridpasset så kändes det som att jag fått igenom det jag ville. Och Brian kändes jättefin! <3 Kanske inte lika glamouröst som kur- nissarna i OS men vi hade en bra känsla när vi nöjda gick ut till transporten igen iallafall! :-D Och det är ju faktiskt det som räknas. Sätta sina egna mål! :-)

Provade även nya kwick out stigbyglarna idag! :-) Kanonsnyggt å skippa stigbyglar med gummisnodd! ;) Imorgon ska Brian nog få en tur ute i det gröna... Eller om man ska jobba vidare på det vi fick igenom idag och ta uteritten på torsdag istället? Nåväl, vi får se :-)

Efter träningen på väg hemåt igen :-) Glad och nöjd häst!


1-2 september

Då jäklar! Då ska Brian och jag på Peter Eriksson hoppträning som vår klubb arrangerar i Jäderfors på vår anläggning! Kommer bli awsome! Så om någon vill haka på så är de bara å följa med :-) Får gärna fota träningen med min kamera också! :-)


Regnig dag..

Också kan man konstatera att om prick en vecka gör jag mitt första arbetspass efter semestern... :/ De har ju knappt varit någon sol!!! :( Fast har ju visserligen haft de bättre vädermässigt än dom som hade semester första perioden! Visserligen kan Fredrik och jag trösta oss med att vi ska utomlands igen i september. Semestern är inlämnad och klar 10-20 september så någon gång där åker vi! :-)Nu på morgonen har jag varit och tagit ut hästarna i regnvädret. Alla hästarna fick regntäcken på. Passade även på att mocka å göra klart innan jag åkte därifrån. Klockan 14 sedan så kommer hovis så blir det nya pjux för Brian. Finally! Får vi se om man ska ta sig en vända till ridhuset eller inviga nya regnrocken ifrån hästryggen. (är så jävla glad att ja köpte den!!) 400:- jämförelsevis med 1000:- av vad den kostar på hööks! Värsta fyndet! :)

I övrigt så har Fredrik och jag tvättat (eller ja, håller på å tvättar) Samt slår våra kloka huvuden ihop och lägger lite 1000 bitars pussel! Jävla svårt det! Speciellt när typ 900 av bitarna är i nästan exakt samma färgnyans -.- .. Men men! Har kommit en bit på väg! :-)


Som att oturen idag inte varit nog?

Nu när jag kom till stallet 2 timmar senare å släppte in hästarna så hade Brian trampat av sig en sko till!!!! :@


Tur är mitt andra namn?

Jorå, dags att bege sig till stallet. Hade ångest in i det sista om jag skulle köra ner till stork för ett dressyrpass. Och bestämde mig för att göra det. Försöka få bättre feeling än gårdagens halvtjaskiga pass. Så kommer man fram till stallet och ska koppla på bilen. = enfel. Belysningen lös inte när man stoppar i kontakten. Så jag ringer till Fredrik att komma med sån där rengöring (brukar räcka med att spraya i sånt i kontakten så brukar de lösa sig).. Fredrik kommer med rengöring ifrån storvik. Fungerar fortfarande inte.. Lr jo, men belysningen fick sitt eget liv? :S blinkade lite här och där.. Men jävla skit... Fungerade ju förut. Sådär vågar jag ju inte åka... Belysningen måste fungera!

Så blev rätt tjurig och satt mig ner på gräset tog av mig glasögonen å la dom i gräset och kliade mig i huvudet. Så ska jag ta upp glasögonen igen så ramlar skiten itu... Då ramlar ena "bågen" bort? va faaan... Har skruvjäveln på något vis skruvat upp sig utan att man märkt de... så var de dags att krypa på alla fyra (tack å lov att Fredrik var kvar).. Å leta skruv som typ är 1mm i diameter KNAPPT och inte ens 5mm lång... Yeeey... Kan ju ha flugit ur när som helst... Som tur var hittade Fredrik den å lyckades skruva tillbaka skiten.. :(

Så tar man in Brian.. Jahapp, ser ja att baksko nr 2 sitter lite halvtaskigt under hoven å ut på sidan.. Tar in honom i stallet. Har han trampat av sig och sedan trampat tbx den igen å sömmen är apa.. Så fick ta en tång och dra ur skiten.. Å när ja väl fått bort sömmen sitter skon fortfarande fast.. Ja, då har han såklart även trampat in tåkappan i hoven... (som tur var i tån och inte långt in!!!) ...
Så blev inge ridning alls idag :( Jävla skit.. Tog å borstade å pysslade om Brian istället. Och tog sedan ut honom för hand så han fick beta lite gräs. (som uppskattades) .. Så när ja står där durrar det ifrån min telefon, facebook meddelande.

Då var det ett meddelande ifrån ett ställe där jag ev skulle kolla stallplats där dom skrev att boxen var för en häst på max 162.. Yeey, Brian är 177!

Brian idag när jag var ut å betade med honom.. Han har fått så himla fina former nu! love it!


Vilken himla tur jag har haft idag då! Hoppas morgondagen blir bättre.. Annars ligger jag nog kvar i sängen...

Om gårdagens ridning.

Ja, då Brian klev av en sko i förrgår när vi red så hade han ju bara tre skor kvar igår. Pissigt värre. Spruckit sönder på utsidan och därmed kan jag ej få på en sko själv då att rikta skor inte är min specialitet. Behövs knackas ihop så att det går att fästa söm. Så därav beslutet att vänta på Lena som kommer nu i veckan någon gång när hon har tid!

Vi åkte till ridhuset igår iaf. Man kan ju rida på där trots tre skor så att säga. Provade nya ridbyxorna. Mörkblå rutiga med mörk helskoning. Samt en ljusblå mountainhorse vind/vår/höst jacka. Blev supersnyggt!

 

Iaf så kändes det jättekonstigt att rida idag. Vet inte om det var dom nya ridbyxorna som inte anpassat sig? Jaja, borde väl inte gå att skylla på dom?! I vanlig ordning hänga sig fast i höger tygel, så kändes som att jag satt å flyttade honom på volten hur länge som helst mot yttern.. Det gjorde att de sista 3 minutrarna av passet kändes okej.. Blä, nåväl. Han har ju stått 3 dgr när jag var borta så vad kan man begära?

I galoppen så kändes det jätteknepigt.. Är det pga 3 skor??! Kändes som att jag inte riktigt kunde rida ihop honom. Framdelen i ena sidan av ridhuset och bakdelen i andra? Typ.. Blev aldrig riktigt nöjd med galopparbetet igår men kände ändå att jag kan inte tröka hur länge som helst. Galoppfattningarna i sig satt. Och lika när jag gjorde snabba övergångar mellan trav och galopp. Helt ok..

Nåväl, i det stora hela så finns det en grej jag är nöjd med. Och det är att Brian ändå accepterar när jag studsar omkring på ryggen (nedsittning) utan att tro att jag försöker ge honom någon hjälp som jag inte ger osv.. Utan han stannar kvar hos mig och vi kämpar på tillsammans. Det tycker jag känns grymt skönt. Dressyrtävling på söndag ju! Få se hur det går. Hoppas jag kan lyckas bättre i galoppen. Det ska kännas lika som det gjorde innan vi åkte söderut! Ska nog försöka bege mig till ridhuset ikväll också. Hoppas att det kan ge mig en bätre feeling!

Stallplats sökes..

Ja, fick reda på idag att den andra tjejen som hyr stallet som jag i min tur hyr plats utav har sagt upp sitt kontrakt på stallet då hon efter omständigheterna har hittat bättre alternativ i situationen som är idag. Synd de blev så när allt fungerade så bra och jag stormtrivs.

Men som sagt, svårt när jag har en häst att hyra kvar. Så lär nu leta ny stallplats åt mr Brian. Helst kungsgården med omnejd, eller storvik. Har eget foder. Så om någon vet nåt bra ställe så är ni välkomna att lämna en kommentar här :-)


Gränna -Falkenberg - Göteborg - Ullared :-)

Får börja med att be om ursäkt för extremt dålig uppdatering men som ni säkert vet har jag och Fredrik varit på semester. Resan styrde sin kos i bil mot Gränna - Falkenberg på Onsdag morgon. Fint väder när vi stannade till i gränna och köpte en hel hög med nytillagade polkagrisar. Helt otroligt mysigt i den lilla "byn/staden. Dit vill jag åka fler gånger lär jag ju säga! Tog en promenad i den vackra byn. Dock hade vi inte tid att stanna så länge pga teatern som var bokad i falkenberg.

Så vi rullade vidare. Kan lova att jag under dessa dagar har ätit polkagrisar så att jag fått sår på läpparna och på tungan (börja blöda) dom är ju så vassa polkagrisar när man äter på dom. Blir ju alldeles "knottriga" å vassa :( Diss för det, men otroligt goda var dom och det luktade polkagris i hela Gränna kan ja lova <3 Muuums! Ajuste, fick även se när dom tillagade polkagrisar! Häftigt att se :-)


När vi kom fram till Falkenberg sedan så checkade vi in på b&b. (bröllopssviten som vi hade bokat) ;) Mysigt rum. Och skön säng :-) Dock blev vi inte kvar där så länge innan det var dags att dra sig vidare mot vallarnas friluftsteater. Eller ja, vi skulla äta någonting först så fick synda iväg och leta efter något matställe. Och jag valde kinakäk. Hittade på ett ställe. Lite sådär halv (hel) sunkig lokal och vi ändrade oss i samma stund som vi sa att vi skulle äta för personalen var inte sådär jättetrevlig. Men men, blev till å sätta oss och beställa. Och till skillnad ifrån allt annat där så imponerade maten på både mig och Fredrik. Den var riktigt god! :-) Dock fick vi skynda oss att äta och sedan bege oss mot Vallarnas. Ja, ni vet där dom gör dom där buskisteatrarna med stefan och krister. Med Dag-Otto brevbäraren osv. Bröllop och jäkelskap, Barnaskrik och jäkelskap, två bröder emellan. Och som denna hette: Campa i klaveret! Kan säga att den var grym! Och skådespelarna gjorde fantastiska insatser. Jag tycker helt klart att denna var en av dom bästa jag sett (har dom andra på dvd). Måste köpa denna när den kommer ut på dvd sen också :-)Efter teatern blev det hem och sova. Sov riktigt bra, jag som annars alltid får så ont i ryggen. Åt frukost och åkte nästan direkt på en gång sedan. Frukosten var helt okej. Varma goa bröd och vitmögelost och melon is tha shit! Styrde kosan sedan mot Göteborg. Jag halvsov men tittade upp strax före kungsbacka för att hinna se en skylt ute på en åker där det stod typ: Börjes Tingsryd kungsbacka 10min. Eller något sånt. Så då blev det en sväng in där också :-) Passa på när vi ändå åkte förbi liksom?

Blev iallafall till att köpa ett par Kwick out stigbyglar, bucas flughuva åt Brian, rosettavla.. Tror det var allt. Ville ju spara mig till ullared :-)

Ett snabbstopp där alltså och sedan fortsatte vi mot gbg. Där skulle Fredrik leta på en innerbandybutik som han ville gå in på (lite som kompensation för hästbutiken ;)) Där hittade han en innerbandyklubba å något nytt blad. Sedan kunde vi konstatera att vi hade haft en himla tur med allt. För nämligen så låg innerbandybutiken precis vid scandinavium. Och mitt emot scandinavium där hade vi vårt hotell! Och med ca 10 minuters promenad bort låg liseberg. Allting på samma ställe alltså! :-D vilken jävla röta!

Blev att gå lite grann på gatorna därikring. Käkade på nå italiensk restaurang. Blev lasagne på deras uteservering. Jag gillade inte maten så värst. Tyckte den var för "grötig" och ingen konsistens på pastaplattorna. Fredriks lasagne är mkt godare! :-) Därefter blev det en fika. Chai latte is the shit! Gud så god den var!

Därefter checkade vi in på hotellet. Var helt sjukt trötta så vi slocknade i sängen på rummet. Blev en powernap på en timme och sedan drog vi oss vidare till liseberg. Betalade in oss och gick runt å kikade lite innan vi bestämde oss för att: vi kör på åkband ändå! Så gick vi å började Köa till lisebergsbanan. Börja lite med den å känna oss för ;) Så stod vi där och köade i ca 30 minuter. Så när det var en person före oss så vi skulle få åka i "nästa" vagn. Då blinkade lamporna till. VI fick stå å vänta ett tag. Så stängde dom av karusellen?!?!? S: hade vi köat heelt i onödan. Fan så förbaskad jag var. Och inte nog med det. När vi kom ut å skulle se oss om efter nästa karusell att göra premiärturen för kvällen i så stod det: stängd på grund av åska?! Då hade dom stängt av alla "farliga" karuseller pga att de mullrade å blixtrade lite (och började regna såklart) Så jag kan ju säga att jag var arg som ett bi. Hade även hunnit bli väldigt blöt av regnet och köandet i regn. Och inte hunnit åkt en endaste karusell å betalat 310:-! + 100 spänn i inträde! :@

Vi köpte iaf såna där regn"säckar" som man kan trä på sig så man inte blev blöt inpå kroppen iaf. Sedan så startade dom karusellerna igen så körde vi på och åkte faktiskt upp åkbandet ändå! Som tur var! :-) Blev lisebergsbanan några gånger! Även dom där stockarna (som jag aldrig åkt förr) :-D Lite häftigt!Men ack så blöt man blev! Tur vi köpt såna där "regnkläder". Åkte även Kålorado :) Kärt minne ifrån då man var där på skolresa i 4.e klass! :) Sedan tog vi modet till och åkte: Kanonen. Jävla häftig känsla när man blev ivägskjuten i typ 70km/h ifrån noll. Oj vilket sug! Var lite orolig att glasögonen skulle ramla av! ;D

Därefter kunde jag även lura upp Fredrik i Balder. Kände att d hade ju varit så himla kul om man även fått åka den! :-) Trodde Fredrik skulle klättra ur vagnen i första uppförsbacken. Stackarn är ju så himla höjdrädd :( <3 Sedan kan ja säga att man själv höll på å skita ner sig när man nästan var högst uppe å såg en skylt där det stod att nedförsbacken lutade 70 grader. Typ stup?! Men rackarns vad rolig de var sen! Upp ne upp ner! Himla grym bergochdalbana! :-) Slutade med att vi åkte den flera gånger innan vi for hem tillbaka till hotellet :-)

Sov som stockar hela natten sen kan ja lova. Sedan upp i tid på fredag morgon. SUVERÄN hotellfrukost. <3 Sedan styrde vi mot ullared för att sedan åka hem. Blev diverse shopping. Tom Fredrik hittade lite prylar som tex 2 par jeans (snygga jeans) för ca 200:- paret! Billigt eller vad?! Snowboardjacka och lite träningskläder.

Jag själv hittade en massa hästprylar ( i vanlig ordning) Blev följande:

 • Fleece ridtäcke åt Brian med loggan SWE
 • Regnridjacka (långkappa)
 • Vinterstalljacka
 • Mountainhorse jacka (vind/höst/vår)
 • 2 grimmor
 • 2 par helskodda ridbyxor
 • vitt tävlingsschabrak för hoppning med röd kant (klubbfärgerna ;))
 • röd/vit grimskaft
 • benlindor
 • dvd film
Ja, jag tror inte ja fick med allt men men :-)

Sedan styrde vi kosan hemåt. Uj så långt att åka i bil. hualigen!
Men vi har haft en jättebra resa <3 :-) Lite kvalitetstid!

RSS 2.0