Ridningen idag, tisdag

Ja det kanske är dags att blogga lite om ridpassen nu då. För närvarande så tycker jag det är tungt i ridningen. Vi står inför att kliva upp på ett nytt trappsteg i den enorma trappan och motgången känns allt tydligare. Framförallt så har jag verkligen börjat "känna" hur Brian fular och släpper stödet i handen och gärna rycker en ur sadeln. Halvhalter, massor med små halvhalter. Mycket problem är att framförallt när jag rider ensam hamnar lite "ur tempo". Jag rider inte fram tillräckligt.

Genom att rida honom fram till handen så bör jag även få ett ärligare stöd i handen om hela påskjutet kommer bakifrån. Detta funkade fint. Jag får en bättre känsla överlag i vänster varv än i höger. I höger känner jag att jag inte får igenom ställningen genom hela kroppen och att jag inte har honom precis där jag vill ha honom. I vänster varv å andra sidan så är han ju väldigt snabb med att slänga in rumpan till vänster så där lär jag alltid ha i åtanke "öppna-tänk-men-ändå-inte". Alltså bara tänka öppna men inte mkt mer än så för att få honom att arbeta på rakt spår.

Någon dag framöver ska Cornelia och jag boka in för att fotografera varandra igen. Börjar bli dags nu. Så himla roligt med någon som kan ta lite fina bilder på oss. Då ska vi förhoppningsvis kunna "spexa" lite! :)

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0