PS of Sweden och "mig"

Jag har fått massor av frågor hur vårt samarbete började, så tänkte ge er ett utförligt inlägg "from the beginning".
 
Perfect sit of Sweden, företaget med den revolutionerande Perfect sit- ridbågen som senare utvecklades till något mycket större. Min första kontakt med PS of Sweden (som de nu idag har bytt namn till) var just denna ridbågen. Jag köpte den begagnad från en facebook annons av en bekant. Jag gillade tänket och den gav en riktigt bra sits! - men på grund av min inte alltför enkla häst så vågade jag inte riktigt rida med denna. Jag blev helt enkelt för fast i min sits för att kunna följa med när han for omkring under mig. Ja, ni som känner Brian vet ju hur han är. Så jag sålde den igen. Sedan så var det väl inte så mycket mer än så. Jag vet att jag sett deras jump off träns på marknaden men jag la inget större intresse i det. Vad ska man säga: Jag var mer för kvantitet än kvalitet. Att lägga flera tusen kr på ett träns fanns inte på kartan för mig. Alla mina träns var på den tiden köpta på hööks. Idag förstår jag dock inte hur jag ens kunde tänka så. Men jag hade för liten kunskap helt enkelt och såklart lite dumsnål. Samma med övriga utrustningen som benlindor, schabrak osv. Jag hade hellre många att variera med än att köpa riktiga kvalitetsgrejor. Och självklart var ju passformen osv därefter.

Vid en framridning i Tierp våren 2014 så råkade jag få ett av PS sponsorekipage med på bild. Jag var där lite tillfälligt då en av mina vänner startade den tävlingen. En av bilderna på sponsorekipaget sågs av personerna bakom PS och vi fick kontakt. De ville använda någon bild till marknadsföring/förstoring på kontoret - jag minns allvarligt talat inte. Jag blir lite full i skratt idag över att jag var så pass stöddig som svarade:
 
-Jättekul att ni gillar min bild och vill använda den, men vad tjänar jag på det?

På den tiden fotograferade jag inte spec mkt. Jag hade inte så bra grejor och ja det var rejält på hobbynivå. När jag tänker tillbaka så hade det enda vettiga varit att jag som de flesta andra skulle bli hedrad och bara ge bort mina bilder eftersom det var så häftigt över att några "höjdare" ville ha dom. Haha, så idag tror jag nästan att jag skrattar lite åt min egen stöddighet med mitt svar att: vad tjänar jag på det? Nästan lite pinsamt stöddigt svar av en "nobody" *skratt*.
Nåväl, jag hade inget att förlora heller om man säger så. Friskt vågat, hälften vunnet!
 
Iaf så fick jag kort därefter en förfrågan om att komma och göra en fotografering för dom vilket jag tackade ja till. Helt överväldigad och nervös när dagen väl kom kan jag lova. Oj vad nervös jag var. Fotograferingen gick väl sådär kan jag säga. Min åsikt idag? : nej jag är inte alls nöjd över dom bilderna idag men då har jag också höjt nivån en aning sedan dess genom hårt arbete.
 
Två bilder från första PS fotograferingen
 
Iallafall så fortsatte samarbetet och jag fick emellanåt diverse leveranser med grejor som skulle fotograferas. Och ett samarbete blev inlett. Jag fick mer och mer kunskap om tränsen och jag blev medbjuden att jobba i först Stockholm på Friends arena och därefter Göteborg horseshow i slutet av Februari. Hedersfullt att jobba i team med företaget som har de mest revolutionerande tränsen på ridsportmarknaden. Vi har under våren gjort ytterligare photoshoots och från de bilder som ni såg tidigare från min första shoot så har vi här nedan bilder från de senare.. Utvecklingen går framåt, bara man vill och kämpar för det! ->

 
 
Att kalla mig "ps officiella fotograf", när jag tänker efter. Det är stort. Mycket stort. Ibland lär jag nog nypa mig i armen om detta verkligen är jag?
 
(från Karin's blogg->)
 
Det är så himla roligt, så fantastiskt roligt att jobba med dessa människor. Och Karin är en sådan enorm driftig människa och företagare och hon har verkligen gjort något stort när hon tagit fram dessa produkter. Från vanlig hästtjej till företagare - till stor företagare inom ridsporten. Detta är något helt annat än schockemöhle och de andra märkena. Det är något helt eget. Och jag är så sjukt stolt över att vara en del utav det. Och behöver jag säga att jag från mitt kvantitet -tycke har gått över helt till att vara en riktig märkesfjant? Nu är jag väldigt medveteten om kvalitet och vad som är bra grejor. De håller längre och PS anatomiska träns är helt fenomenala. Jag skulle idag aldrig sätta något annat träns på min häst med handen på hjärtat. Och med detta samarbete så har jag kommit i kontakt med dessa fantastiska produkter och har den stora äran att till fullo dressa upp Brian i dessa och det är verkligen special feeling. Lyx från topp till tå! Otroligt glad över att jag blivit insatt i dessa produkter och vad som verkligen är kvalite och vad som är antatomiskt och bra för hästen. Är dock ledsen över att min förra häst Victory aldrig blev en del utav detta. Han hade förtjänat att få bära dessa träns <3

Nästa sikte har jag på falsterbo horseshow. Varm i hjärtat av att Karin "tjatat" lite på mig om att hon absolut vill ha mig med i teamet som ska jobba där nere söndag-söndag. Blir såklart jätteglad! Ghs och Friends arena har verkligen varit två otroliga ställen att jobba på, hjälpa kunder och med min fotografering så har jag lärt mig en hel massa om tränsens funktioner och jag kan svara på de flesta av frågorna. Och att då vara med till ytterligare ett ställe för att jobba och där det dessutom kommer ge tillfälle för en hel del fotografering (ska då tex fotografera somliga av PS sponsorekipage bland annat). Falsterbo kommer helt klart bli grymt!

Så nu till veckan så ska jag fixa lite löneförhandling över mitt sommarjobb och försöka styra upp så att jag får en ledig vecka under falsterbo så att jag kan följa med ner. Kan inte bli annat än grym upplevelse. Ibland älskar jag mitt liv även om det pissar på mig emellanåt. Hårt arbete lönar sig och att utveckla mitt fotograferande och investera i fotoutrustning av toppnivå - jag är så himla nöjd med mitt val. Och att from iår helt driva eget företag, ta emot bokningar osv. Det är verkligen mer än vad jag kunnat drömma om. Hoppas på fler samarbeten självklart och att jag ska utveckla min verksamhet ytterligare. PS har varit ett stort steg och en bra drivning i rätt riktning. Jag är sjukt stolr över mig själv och otroligt glad över att jag fick denhär chansen. Tänk att en liten grej som en bild från en framridning kunde förändra så mycket för mig? Det är egentligen helt otroligt!
 
Jag har slagit mig in på fotobranshen. Tro det eller ej, men jag har "fans". Ja faktiskt har jag det konstigt nog. Detta är personer som kontaktat mig på facebook, på min fotomejl, instagram, min blogg och personer som faktiskt kommit fram till mig IRL och berättat att jag är en stor förebild för dom inom foto. En av dessa tjejer är Irmeli och ni hittar hennes blogg här. Hennes kommentar gjorde min dag nere på GHS, mitt i all stress där godishinkar och lock tog slut och kön ringlade sig genom hela montern. Då gav det verkligen ny energi. 
Något som också visar på detta är att min blogg på senaste har gått från 20 unika läsare dagligen upp till 60, det är en ökning med 200%. Riktigt kul! Ni som läser, ni får gärna skriva en liten kommentar om varför ni hittat hit. Är det på grund av Brian? Fotograferingen?
 
 Karin tsm med min Brian under senaste shooten.
Brian är såklart uppdressad i PS täcke, grimma och benlindor.
 
Summan av kardemumman. Kämpar man väl så är ingenting omöjligt! Keep going!
Och ett stort tack till Karin som gjorde det möjligt för mig. Utan henne hade jag nog varit fast med min gamla hobbykamera och kanske inte fotat alls överhuvudtaget idag. Idag fotograferar jag åt henne och hennes företag och har uppgraderat utrustning när det kommer till kameror, objektiv samt studioutrustning. Tack finaste du som gjorde detta möjligt för mig!

Tro på era drömmar, då kommer man långt!
 
Foto: Cornelia Andersson
 

Kommentarer
Postat av: Erika Palmqvist

Vilken härlig historia! Du är verkligen duktig på att fota, det är så kul att titta på dina bilder. 😊

2015-05-14 @ 21:28:55
URL: http://ereeka.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0