Positivt överraskad

När jag åkte till Falun för en vecka sedan för att fotografera lite hoppning så kan vi väl säga som så att jag inte direkt var så positiv att jag skulle sälja något överhuvudtaget. Anledningen till detta är att jag inte har haft alltför bra erfarenhet när det kommer till att fotografera hoppning och försäljningen därefter. Och därav har det helt enkelt inte blivit så mycket hopptävlingar. Har dessutom kännt att jag inte får till det så som jag vill ha det. Och nu efter rejäla prishöjningen detta år i och med min företagsstart som f-skatt och momsregistrerad så kan jag säga att jag hade än mindre hopp om att få sälja. Och låt säga att den lilla förhoppningen (som inte ens fanns) tog död helt när jag kom fram till tävlingsplatsen och tills klasserna skulle börja så befann sig ett 10 tal andra fotografer/hobby/amatörfotografer där bara några meter ifrån mig. Ja, vad ska man säga. Min tanke var att får jag något sålt så är det givetvis ett plus men att ta den fotograferingen som ett träningstillfälle.

Låt mig då säga att jag blev väldigt positiv överraskad när ett 30-tal ryttare har hört av sig om att vilja se sina bilder och att jag nu fakturerat till ett belopp som jag faktiskt är helt chockad över. Ja, faktiskt riktigt chockad över hur bra försäljningen gick och hur bra respons jag fick trots det höga priset. Igårkväll kom ytterligare två beställningar av totalt 4 bilder från förra helgen. Jag är så himla glad över den positiva respons jag fått och att fotografera fler hopptävlingar - det kan ni skriva upp att jag kommer göra! Jag har nu precis kommit hem efter att ha jobbat ett dygn som personlig assistent.
 
Nästa tävlingsfotografering på kartan är i Hofors nästa helg då jag tänkt fotografera lite terräng. Jag ska vänta och se hur vädret ser ut innan jag bokar in något definitivt dock :) Och sedan laddar jag för Strömsholm veckan därpå!
 
Sedan därefter kommer lite småfunderingar över evt tävlingsfoto i sommar för att jag ska kunna styra upp mitt sommarjobb (schemat) på ett bra sätt så att jag kan meddela vilka dagar jag ej kan jobba osv.
Har en liten fundering efter önskemål att åka och fota under ponny SM.

 
Trackback
RSS 2.0