Österfärnebo

För att dra allt kort. Vi har varit å tävlat i Österfärnebo idag. Sista omgången med div3 laget i storhästdressyr.
Brian brukar ju alltid vara full av energi och brukar behöva ca 45 min framridning. Idag var så inte fallet. Brian kändes lite trött och matt. Antagligen av solen idag samt kanske lite efterkänningar från träningspasset för Fredrik igår. Självklart har väl min ork också ett finger med i spelet så det får jag inte glömma.

Vi gjorde vad vi kunde. Ritten kändes okej men Brian kändes trött, mycket trött. Vi gjorde allt utan några missar men som sagt, det kändes trött och ansträngt. Lagkamraterna var väldigt glada och tyckte vi gjort en jämn och bra ritt och att min känsla över brians trötthet inte slog igenom utåt. De var helt stupsäkra på 70% ca för oss. Självklart hoppades jag också på det. Dock blev vi lite besvikna när sifforna kom och pekade på ynka 63%.. Nåväl, överlag hade domaren idag varit väldigt ojämn. Ekipage som inte alls borde ha fått dom siffrorna blev belönade och de finare ritterna blev nerdragna i poängen.. Jättekonstigt. En väns ritt blev riktigt nedklankad med en 5.a på gångarter där hästen verkligen har fina gångarter och sedan några ekipage senare så reds ett varmblod som såg helt oren ut att vi nästan trodde att domaren skulle blåsa av ekipagets ritt pga "hälta". Denna fick också en 5.a ..

Efter lite efterforskningar så fick jag sedan reda på från andra håll att just denhär domaren inte alls är någon höjdare på att döma. Vi är många med orättvisa poäng från idag. Hur som, jag skakar av mig dethär och kämpar vidare mot nya mål. Lb1 på kort bana lägger vi helt bakom oss och försöker satsa på La1 samt program som går på lång bana. Nästa tävling vet jag inte riktigt vilken det blir. Eventuellt Årsunda i slutet av maj. Dock krockar den tävlingen med ett eventuellt fotojobb jag ska göra den helgen. Får se vad jag blir att prioritera.
Annars blir det nog inte någon start alls för oss förens i Juni på Storvik ovansjös dressyrtävling - och då är det kanske msv c som gäller om inget lättare program finns tillgodo.. Äh vi får se!

Hur som, bra kämpat idag tjejer!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0