"modell sökes"

Ja, emellanåt så letar jag och även andra fotografer modeller för att förverkliga en vision, ett slutresultat som vi har i bakhuvudet och vill ådstakomma. Ofta har vi då en bild i huvudet redan hur hästen ska se ut, hur människorna ska se ut och utefter det så skriver vi en liten "kontaktannons" som jag då vill kalla det. I annonsen vill jag vara väldigt tydlig över det jag söker för att undvika bombardering av svar på mitt inlägg där hästen eller personen inte är relevant då det inte passar in denna gång för bilden jag har i mitt huvud.

Tro mig då att det blir väldigt frustrerande när svaren man får inte alls överensstämmer med det man söker. Jag skriver tex att jag söker en snygg och bildskön häst av halvblodstyp. Ögongodis som kan rörelser ur de högre dressyrklasserna så som piruett mm. När jag då får svar från personer som då erbjuder sin travare eller nyinridna ponny som inte ens är galopperad på än (fatta mig inte fel, jag har inte något emot någon hästras alls, men jag söker det jag söker av en anledning). Men när man inte alls läser innehållet i det jag söker, ja då kan jag faktiskt bli lite irriterad och funderar över om människor ens har gått i skolan och lärt sig läsa?

Nästa annons; Jag söker en drömliknande häst, gärna friser, pre eller liknande med lååång man och svans.. Då har jag specificerat mig vad jag söker. Alltså behöver jag inga svar som går utanför domhär ramarna.
 
Dock får jag återigen det ena förslaget efter det andra, ardenner, varmblodig travare, ponny utan man.. osv.. Där alla kriterierna uppenbarligen inte uppfylls det minsta i det jag söker..
 
Tro mig, det är frustrerande. Och sådär, nu har jag fått vara lite bitter ikväll också ;)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0