För att svara på en fråga:

Som gällde om jag får fotografera och lägga upp bilder hur som helst.

När det kommer till tävlingsfotografering. Har jag arrangörens tillstånd så har jag full rätt att fotografera och använda mina bilder i min verksamhet. Jag behöver inte be några personer om lov. Man har alltid rätt att tex innan sin ritt komma fram till mig och säga till att man inte vill bli fotad (det har aldrig hänt under en hopptävling kan jag påpeka). I dressyren så har det hänt men då på grund av att ryttaren är rädd att kameran skrämmer hästen. Jag tar alltid respekt för ekipaget och fotograferar inte om man inte vill. Så i stort sett får jag använda mina bilder hur jag vill. Skulle dock en ryttare höra av sig till mig och säga att dom inte vill att jag publicerar bilder på dom så gör jag givetvis inte det och tar även bort de bilder jag har om så önska (fortsätt längre ner, texten fortsätter där) ->
 
 
Jag som fotograf får inte ägna mig åt "kränkande" fotografering. Dvs ta väldigt osmickrande bilder och framhäva en person eller något för något som det inte är.
 
Så summan av kardemumman. Så länge jag fotograferar på allmän plats och som exempelvis tävlingar då jag har arrangörens tillstånd så får jag både fotografera och använda bilderna hur jag vill. Som upphovsrättsinnehavare i detta fall får jag publicera mitt material helt utan problem, på bloggar, sociala medier, hemsida osv. Vi fotografer har i detta fall lagen helt på våran sida :)

Hoppas det  var svar nog på din fråga "Ia" vem du nu är. :)

 

Kommentarer
Postat av: Ia

Men tack så mycket för utförligt svar. Då förstår jag det hela mycket bättre...

Inte lätt när man inte är insatt. Tack för att du tog dig tid att besvara min fråga :)

2015-05-29 @ 12:21:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0