Fantastiskt! *.*

Mitt i all hets som är just nu.. Ja det är verkligen hektiskt. Idag har jag suttit på redovisning hela dagen samt att min grupp också gjort våran muntliga presentation. Imorgon går jag introduktion till mitt sommarjobb, likaså på onsdagkväll. Torsdag blir en heldag i skolan mellan 9-16 och på fredag kommer jag att vara på utbildning på eftermiddagen mellan 13-16 för journalsystemet för mitt sommarjobb. Därefter så på lördag blir det tävlingsfotografering i Hofors - förutsatt att det är bra väder och på söndag ska jag tävla till (herrejisses hur sjutton gick dethär till egentligen?!). Sedan har jag som sagt två stora tentor nästa vecka. En på tisdag och en på torsdag. Sedan har jag lite bildjobb för PS som ligger på hög som ska fixas för deras hemsidor. Sluttampen i skolan nu och jag förstår inte hur jag ska hinna med allt de närmsta två veckorna utan att gå in i väggen.

Nåväl, i all denna hets och stress så finns det även små guldkorn. En stor grej blev klar idag. Nämligen att jag är godkänd för ackreditering som pressfotograf nere på Strömsholm om två veckor där min uppdragsgivare blir ridsporttidningen Ryttarweekend. Det ska bli så spännande att få åka till en tävlingsplats som pressfotograf med alla förmåner som det innebär. Jag är sjukt taggad. Och inför detta, vet ni vad jag skaffat mig nu?

Jo, idag och nämligen alldeles nyss la jag min beställning på mitt nya kamerahus. För att kunna jobba proffesionellt så känner jag liksom många andra fotografer att vi behöver två hus. Det blev ingen Nikon d7100 utan det blev en Nikon d7200. uppgraderingen som är väldigt ny på marknaden. Den högsta prioriteten nu har jag lagt på att den ska fungera bra utomhus och ha en bra seriebildstagning för snabba sekvenser. Den klår min D800 med hela 2 bilder/sekund. Den tar alltså 6 bilder per sekund jämfört med min D800 som tar 4 bilder under samma tid. Jag känner också att jag vill spara lite på min D800 som nu uppgår till 50 000exponeringar och att då använda den till porträtt, studio samt inomhusfoto (ridsport). Det är flera andra proffesionella fotografer som använder sig av d7000-d7200. Jag var aningens skeptisk till en början med att gå ner från fullformat till crop men jag tror på att även denna kan leverera riktigt bra bilder. Och jag har ju mitt 70-200 2.8G VR2 så det lär bli omöjligt att misslyckas! Beställde även en kortläsare för att slippa med att slita på kontakterna på kamerorna. Det är så enkelt att dessa blir glappa när man tar i och ur kontakten. Så nu laddar jag med en helt ny till kamerauppsättning till Strömsholm! Tagga!! 
 

Kommentarer
Postat av: Matilda Persson

Har en D7100 och är väldigt nöjd med den, men hade jag fått chansen att köpa en fullformatare hade jag inte direkt tvekat om jag säger så. ;)

2015-05-26 @ 20:31:36
URL: http://skogsrusset.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0