Det värmer i hjärtat!

Som sagt så sökte jag sommarjobb på både Lantmäteriet och Trafikverket till sommaren. För ca 1 vecka sedan fick jag mejl från lantmäteriet att dom tyvärr inte kan erbjuda mig någon plats. När jag sedan gick in på trafikverkets sida så stod det där att om man inte fått besked före den 8 maj så innebär det att man tyvärr inte har någon plats. Så nej, inget jobb inom det jag pluggar till denna sommar. Och vipps blev jag arbetslös för första gången i mitt liv ironiskt nog - eftersom jag sa upp mig från min fasta tjänst i höstas.
 
Så vad gjorde jag? Skrev ett lite ironiskt inlägg på facebook om att jag nu för första gången blir "arbetslös" i lite ironi sådär eftersom man slitit och dragit i mig från dag 1 när jag slutade gymnasiet. Jag ringde på vägen till skolan idag till svärfar och tryckte på om att jag är intresserad av att jobba industri om det dyker upp något inför sommaren, så som jag jobbade förra sommaren. Han skulle kolla på det i och med jobbeställningarna. Jag hinner iaf inte så mycket mer än in till skolan förens min telefon börjar ringa. Då ringer min förra verksamhetsansvarig som numera sitter på annat assistansbolag som sett mitt facebookinlägg om att jag är "arbetslös" och jag blir erbjuden ett jobb.

När jag nu kom hem ikväll så får jag ytterligare en förfrågan från en annan arbetsplats där jag är bekant med personal, kund och anhöriga där jag också får förfrågan om jobb. Imorse var jag alltså arbetslös och nu har jag fått förfrågan från två arbetsplatser och det utan att ens ha sökt någonting. Värmer i hjärtat att känna att man är eftertraktad på arbetsmarknaden och att jag har goda referenser. Och självklart vill jag helst vara alla till lags men det går ju inte. Så nu har jag några dagars velande innan jag bestämmer mig för hur jag ska göra. Najs hade varit förstås att få jobba på Ovako igen. Lite kontrast jämförelse med mitt tidigare jobb och ingen stress alls och alltid 7-16 vardagar, och bra betalt har man också. Och detta gentemot ett dygnsjobb och ett nattjobb. Det jobbiga i det hela är att om jag väntar  på att svärfar kanske har något åt mig och sedan visar det sig att det inte blir något så har jag alltså tackat nej till jobberbjudanden för att sedan gå arbetslös i sommar (nåväl, det löser sig väl ändå isåfall för det behövs ju alltid vikarier). Jag har verkligen beslutsångest och jag känner mig verkligen jättehedrad och varm i hjärtat av att jag direkt får förfrågningar om jobb när jag berättar att jag inte har något sommarjobb. Guld!

Och sedan får jag ju inte glömma att jag även är tillfrågad om att jobba i Falsterbo med världens bästa PS-gäng mellan 5-12 juli också. Its great to be me! Nej jag tror minsann aldrig att jag kommer bli arbetslös. Det var en falsk liknande en "förhoppning" när jag skrev det. Sedan har jag ju också mitt egna fotoföretag! Jag är stolt för den jag är och att jag lyckats tagit mig hela vägen hit på egen hand - utan någon hjälp!

 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0