Dags för nya ridstövlar?

Snart dags att byta ut de gamla trotjäntarna som hängt med sedan sommaren 2011. 4 år och dom är totalt slut. Nu syns inte detta på denhär bilden mend det är nästan 1dm stort hål på båda stövlarna på insidan, det som är mot sadeln så att säga. Nött sönder rejält. Samt att  sulan under börjar bli slut och fästet är betydligt sämre nu än tidigare. Dom är liksom nednötta och man tappar lätt fästet i stigbygeln vilket kanske inte är att föredra.

Älskar dock dessa stövlar när det kommer till hoppning och rida ut. Men skulle även vilja ha ett par stövlar som jag kan ha när jag tränar dressyr. Och då handlar det om ett par helt annan sorts stövlar. Dvs med lite hårdare läder och utsida med mer stöd. Så antagligen får tränings-stövlarna vänta så får det bli ett par vanliga hopp/rida ut stövlar. Får se om jag hittar några i lämplig prisklass. Sugen att kika lite nere i falsterbo i Juli. Men som sagt, vill ju gärna ha snarlika dom jag redan har. Dessa köpte jag för 3000kr på Horsetack i Gävle. Nu finns inte den ridbutiken kvar där utan bara travbutiken. Nåväl. Få se vad som hittas.

Träningsstövlarna när det kommer till dressyr som ligger på "wantie-list" är från Amazona sueca som har flertalet väldigt trevliga modeller. Så det jag är sugen på är mörkbruna därifrån. Modell låter jag vara osagt. Dock går dessa loss på runt 7000sek. Och det är ingenting som jag kommer lägga ut på ett par ytterligare ridstövlar förens jag slutat skolan och fått ett bra jobb, dvs först om ett år.. Men drömma kan man ju! Har ju mina Cavallo Grand Prix plus som jag fick av Fredrik, Marlene och svärföräldrarna när jag fyllde 25. Lätt bästa presenten till en hästtjej. Ett par dressyrstövlar! :)

 

Kommentarer
Postat av: Malin

Amazona Suecas stövlar är mycket, MYCKET hårdare än Grand Prix Plus dock, jag byter ut mina cavallo just för att de är alldeles för mjuka så var beredd på smärta om du köper med extra hård utsida från AS, hehe!

2015-06-02 @ 22:50:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0