inför halloween 2014!

Ja nu är man redo för halloween iår också! Dagen har spenderats i valbo med mina två absoluta favoriter! Therese och lilla Theo <3 Gullunge, iaf när han inte skriker! ;)
lite diverse inköp så som tex ny slicksten till Brian, lösögonfransar, ögonskugga och självklart alkohol! :)
Imorgon blir det partaj med världens bästa vän i gävle. Tyvärr så hann min dräkt komma i tid så nu blir det ännu ett år som Lady gaga. (men var iaf två år sedan sist så). :) Lite väl avklätt men ska det vara det så är det ju iaf tillåtet en gång om året - dvs under halloween! Får väl inviga min dräkt nästa år istället då! :)

 

2007 var året

 
 
 

Charmkurs?

För mig är det viktigt att känna sig välkommen, accepterad och bemött på ett bra sätt. Framförallt när det handlar om företrädare som i detta fall ridskolechef på en ridklubb. Då tycker jag det är extra viktigt att man håller god ton mot medlemmar och övriga som är ett bidrag till ekonomin i form av lösning av ridhuskort, medlemskap mm. När då företrädande uttrycker sig på det viset att man dumförklarar någon annan i sociala medier inför andra i direkt form då anser jag att man kanske borde skaffa sig ett annat jobb om det är sådant besvär till att vara trevlig och objektiv. Då simmar man verkligen på djupt vatten och borde nog ta och skaffa sig ett annat jobb. Kanske som lagerarbetare där man inte behöver träffa och vara trevlig mot andra människor. Eller helt enkelt åka iväg på en charmkurs i bemötande!

Kan även tillägga att det inte är första gången jag eller andra reagerar på ett sånt här bemötande
 
 

Im feeling so great!

Ja, tentaveckan är över. 3/3 tentor gjorda. En i måndags och två igår. Himla intensivt lär jag säga. Nu blir det att vänta med spänning hur det verkligen gick!

Environmental Geography tentan tror jag gick bra. Vi elever hade fått ett annucements på blackboard där den ansvarige läraren gav oss cred då våra svar var långt över hans förväntan och att de absolut flesta i klassen har skrivit huuur bra som helst. Verkar bara vara en pyttedel som inte skrivit fullt lika bra. Så jag har höga förhoppningar nu på att jag tillhör den bättre hälften *s* .

Geovetenskapen som jag haft hängande efter mig sedan juni då jag istället åkte till cypern med jobbet är nu gjord - och avklarad. Ingen kunde va lyckligare än mig. Manuella rättningen är inte gjord än på de skriftliga delarna men på de delar som rättades automatiskt så har jag nu 37poäng varav 35 var godkänt. En supersvär tentamen så jag är hur glad som helst som sagt! :)

Sista tentan som skrevs var GIT I Land Management. Ja, den får vi se. Jag hade koll på några grejor på tentan medan somliga delar var betydligt svårare (= aldrig hört talas om). Förhoppningsvis räckte det iaf till ett godkänt och kanske lite bättre ändå. Och då är det med lycka jag kan säga att jag inte har någonting i rest inför kommande kurser. Känns oerhört jävla bra lär jag säga :) Så nu är det dags att se fram emot två nya kurser. Nämligen Geovisualisering samt Fysisk detaljplanering. Hoppas på att det kommer vara två intressanta kurser!

Ni som aldrig har skrivit tentor innan eller pluggat på högskola har ingen aning om hur livet som student är. Man är verkligen aldrig ledig. Man har alltid saker att göra, kurslitteratur att läsa, arbeten, projekt, laborationer mm. Men känslan av att ha skrivit klart tentorna för den avsedda perioden är en sådan enorm befrielse och det är ett steg längre mot examen!
Nu ser jag fram emot några lediga dagar och en helt ledig helg med tillhörande födelsedagsfirande för min del. Ska väl fixa med tårta så får de som vill komma och fika :) Sen blir det även halloweenfest för hela slanten. Dock har inte min kostym kommit från USA eller och den lär antagligen inte göra det heller. Så det blir helt enkelt på det viset att jag lär ner och gräva fram min pirat eller ladygaga dräkt iår igen.. *suck*

 
 
 
 
 
 
 

Victory <3

Alltid i mitt hjärta, alltid saknad ..
Bjuder på lite bilder från våran tid.. Den översta är sista bilden från sista gången jag såg honom <3 :'(
(Obs: bilder av varierande kvalitet, mkt mobilbilder med dålig kamera)
 
 

Vart är rättvisan?

Granngården, införskaffa mer strö. Det går ju åt en del nu när grabbarna grus står på box under Brians konvalecens tid. Köpte denna gång torvmix (50/50 med kutterspån och torv) för att underlaget ska bli lite torrare åt herrn för att behålla bandaget så torrt som möjligt.
Blev även en mash sensitive som är bra mot känsliga hästmagar osv, för att framförallt använda nu under tiden Brian står på box istället för hans vanliga kraftfoder.

Men fördelningen är tämligen orättvist fördelad kan jag tycka. En liten låda med juleskum till mig och resten till Brian. JA, hästar kostar pengar! :P Och inte på tal om det när räkningen kommer från veterinären. Har ju liksom varit ner 3 ggr nu med den 4.e nästa vecka! Tur man har försäkring!

 

provning av sadel

Provade en Pessoa Legacy på Brian för några dagar sedan. En modell jag inte provat tidigare.
Den låg fint över ryggen men tyvärr så blev det för dåligt med mankutrymme för Brian. Inte hade han kunnat ha en smalare heller eftersom den då skulle ha hamnat rejält i bakvikt. Hade ju verkligen varit grymt att få byta tillbaka till bruna hoppgrejor åt honom då det är så himla mycket snyggare samt hitta en mer passande sadel för oss båda. Hoppsadeln prestige golden star som vi har just nu känner jag att jag inte sitter nå vidare bra i. Stöden för benen osv får mig inte helt i rätt position och jag känner mig inte så himla stadig i den. Den ger mig inte tillräckligt med stöd.. Jag hade gärna viljat ha lite mer stöd åt skänklarna så att man "sitter där man sitter".

 

Mälarkliniken besök 3

Ja, igår var det dags för det tredje besöket och återbesök nr 2. Vi var då inbokade på hovslageriet eftersom det sist konstaterades hovböld. Brian och jag åkte ner helt själv denna gång utan någon med. Eg inga konstigheter eftersom jag oftast kör honom själv vartän vi ska någonstans. Dock finns det ju självklart ett litet orosmoment när man är långt iväg för: Tänk om det händer någonting. Punktering, olycka vad som helst.. Då är det så himla mycket skönare att vara en extra. Om inte annat som moraliskt stöd i en utsatt situation.

Brian passade på att ragga på boxgrannen medan han väntade på sin tur x)

Nåväl men det gick bra. Grabben stod snällt hela vägen i släpet. När vi kom fram blev det lite väntan eftersom receptionisten missade att pricka av mig när jag var in och anmälde mig. Men men sånt som händer :)
Iallafall så var det en annan hovslagare denna gång. Äldre än den förra och som jag gillade stenhårt från första sekund. Roger Svensson. En riktig klippa lär jag säga. Glimten i ögat, humor och väldigt öppen och framåt. Man kände sig involverad och väl informerad av vad han gjorde och det var en betydligt lättare stämning än när vi var där i fredags.Brian dock var inte speciellt medgörlig. Hade jag först sagt att han är snäll att sko men kan vara lite dryg och stå och smårycka när han tröttnar vilket ökar risken för att sömsticka honom. Nä denna gång var han sju resor värre. Rätt som det var så tog grabben spjärn och slänger sig baklänges och vi for som nickedockor runt omkring. Såhär gjorde han i princip hela tiden.. Slutade med att vi fick vända på honom och ställa honom med baken mot väggen istället för tvärt om så att han inte skulle ha någonstans att ta vägen.

Blodbad, nädå ser värre ut än vad det är. Och ang kedjan så var det hovis som demonstrerade en taktik med hur jag ska få Brian att sluta skrapa med framhovarna! Låt se om det fungerar! ;)
 
Angående hovbölden så hade det inte blivit nå bra sedan gången innan. Mörkt i hålet och luktade rent ut sagt APA.. Usch.. Så därav fick hovisen karva mer i hålet och spola rent för att få bort all smuts och för att han tyckte att jag inte skulle sitta och åka såhär långt som jag faktiskt gör mer än nödvändigt.

Slutade med att han fick lugnande i 4 eller 5 omgångar och ändå orkade han hålla på. Alla var väldigt facinerade över hur mkt lugnande han fick men ändå orkade hålla på och bråka. Det liksom bet inte på honom. Men tycker Roger var riktigt bra som var envis nog att hålla kvar hoven när Brian fulade sig och hoppade omkring där inne. När bandaget väl var på plats så somnade Brian som en stock på stallgången och verkligen stod och snarkade! Han liksom höll sig vaken och lät sig inte drogas förens det var klart.. Suck på honom!
 
Pga allt tjafs med BRian så tog det ju sin lilla tid innan allt var klart och därefter blev ju gossen helt däckad av alla droger han fått i sig som han inte tillät sig själv att verka på honom. Så det blev en skönhetssömn för honom i boxen därefter och jag vågade inte packa mig iväg hemåt förens vid klockan 20 då jag var lite orolig över att stoppa in honom i släpet utan att han skulle vara pigg nog. Dock så ordinerade Gustaf att Brian inte skulle få ha hö i släpet utan först när han kom hem.

Trött grabb!
 
Lär säga att jag nog är lite smått kär i personalen där nere. Är sjukt nöjd med insatserna och bemötandet att det nästan känns lite sorgligt att denhär hovböldshistorian troligtvis är slut efter nästa besök och att det då inte blir några besök ner dit på ett tag. Knasigt! Och Gustaf är nog den bästa veterinär jag någonsin haft på Brian. Har fullt förtroende för honom och han känns väldigt kunnig på alla områden. Sen är det ju såklart ett stort plus att han både är charmig och har humor. Hade man varit singel så! haha!

Brian när vi kom hem. Toksvettig såklart även om han stått riktigt lugnt i släpet.
Varmt å massa lugnande som varit vätskedrivande. Lillavän!
 

.....

Söndag

Första riktiga arbetsdygnet på det nya jobbet avklarat. Känns verkligen jättebra och att bli lite mer varm i kläderna. Blir ju så mycket mer bekvämt när man iaf har en liten uns aning om vad man pysslar med :) Dessutom var det till att ställa om klockan inatt vilket jag helt hade missat så nu blev det +1 timme på arbetstiden vilket såklart inte är fy skam :)

Var sedan direkt till stallet och pysslade lite med Brian. Lindade om bakbenen med back on track samt tog av honom täcket. När det ändock är plusgrader så kan det vara skönt för gossen att lufta sig lite när dom ändå står mer eller mindre i lä i stallet. Imorgon är det alltså dags igen att bege sig ner till mälarkliniken i Sigtuna - för tredje gången på inte ens två veckor. Förhoppningsvis blir det sista besöket och så att vi kan lägga om bandaget hemma igen sen :) Har fått ett löfte från min hovis att hon hjälper mig att lägga om. Kan även vara bra som har lite mer koll på sånt här att det verkligen blir bra och när han isåfall kan börja gå ut i hagen igen. Men som sagt så lär väl det dröja någon vecka stackarn.

Ingen tävlingsfotografering blir det för mig idag heller. Hade prel bokat att åka till Stork men känner att jag har alldeles för mycket att göra gällande tentor att det helt enkelt får hoppas över för denna gång :/ Evt att jag åker till Högbo när dom har tävling istället.

Bild på Brian under en av fotograferingarna, här iklädd PS of Swedens kandarträns Passage revolution! :)
 

Mälarkliniken besök 2

Ja, då var man äntligen hemma och duschad. Klockan är bara 21.18... hm! Hela dagen gick åt och jag är helt uppriktigt sagt helt slut i kroppen. Så ja drar väl dagen direkt istället för att småskriva.

Brian stod som ett ljus ner dit. Så glad över det kan jag säga. Väl framme så blev det en stund i box innan vår veterinär Gustaf kom. Fick direkt springa med honom varpå det konstaterades att han inte nickade och inte var halt längre. Så blev raka vägen till hovslageriet och börja undersöka efter eventuell hovböld. Det tog inte lång stund förens hovis Peter hittade på hovbölden och det blev en hel del karvande och Brian fick lugnande i två omgångar samt bedövning eftersom det blev att karva rätt djupt vilket annars gjort ont på honom. Hovbölden satt alltså i trakten och gick "bakåt". När han var klar så blev det på med gips och ordinerad ytterligare boxvila :/ Stackarn..  Så nu har vi återbesök på måndag igen. Måndagkväll klockan 17 för att dom ska öppna upp, kolla om det går åt rätt håll samt lägga nytt bandage. Därefter så blir det evt inga fler besök på ett tag då det lät på dom som att jag kan göra det helt själv vilket känns skönt :)
 
Jättekul också där nere för en av grabbarna, som måste ha varit i min ålder var väldigt fashinerad av Brian och hans size. Och sa något om att ja men han kanske är snäll iaf efersom han är vallack. Förklarade då för grabben att han är en "röd Briar:are" vilket verkligen fick honom att hajja till och han blev då ändå mer intresserad av honom då han själv varit nere hos Jan Brink, som hästskötare eller något och var väldigt förtjust i Briar. Så pratade lite och ja, haha han tyckte Brian var jättestor, ja den största Briar-häst som han hade sett ^^

Avslutade sedan klinikbesöket med att kolla tänderna. Inga stora grejor där heller. Så nu är det också fixat.
Nu ska jag plugga lite och därefter ta en välbehövlig vila inför morgondagens jobbdygn! Men tänkte först bjuda på några bilder från dagen:

 
Blodigt värre -.-

Karvar efter hovbölden


Såhär lugn och foglig är det sällan han är. Stackarn har fått flera "supar" idag <3 hjärtat

Trött kille i väntan på att fixa tänderna
Äntligen fick vi åka hem. Glad häst och desto gladare ägare eftersom det bara var en hovböld :)
 
Sjukt vad denhär hästen betyder mycket för mig. Och känner det desto mer när det är något som inte är helt som det ska. Då blir det verkligen påtagligt hur orolig man blir. Och sedan därefter hur glad man blir när något går från 50% till 100% konstaterat att hältan uppkommit av en djupt liggande hovböld. Desto sämre dock att grabben blir att få stå på box i kanske 2-3 veckor till. Har ingen direkt koll hur lång tid något sånt här tar. Har ju varit skonad från skador och allt liknande sådant tidigare.

Hur som så gick resan hem jättebra. Det var verkligen knappt att jag märkte av Brian därbak. Han måste verkligen ha stått jättestill vilket jag såklart är superglad över! :)

Men kallt är det då!!

Fan vad kyligt det börjar bli. Sådär ruggit ute. Blött och rått. Uscha det är nog det värsta. Längtar tillbaka till Gran Canaria till Riu hotellet med allinclusive! Tror det är dags att åka igen! Men jag får allt hålla ut till Florida!
I övrigt har Brian nu avverkat sin sista dag av boxvilan och jag lär då säga att det i runda slängar har gått riktigt bra. Så länge man inte är där ute och stör så tar grabben det lugnt och fint vilket jag är glad över :) Imorgon klockan 10.30 står Brian lastad och vi är på g mot Mälaren hästklinik igen för ytterligare genomgång och utvärdering av den troliga vrickningen/stukningen. Samt att han då även ska få tänderna kollade och evt en annan kontroll. Det visar sig med andra ord vad som göres imorgon men vi har iaf en plan :)
 
I övrigt så är vi här hemma hembjudna till mamma på lite tacos imorgon. Tyvärr så lär jag ju tacka nej eftersom det är så sjukt mycket att göra nu :( Förstår inte hur det kunde bli såhär?! För att rada upp alla måsten:
  1.  Fredag - Mälarkliniken i Sigtuna med Brian, tid kl 12.45 så kommer nog inte hem förens mot kvällen.
  2.  Lördag - Jobba dygn 8.00-8.00
  3.  Söndag - tävlingsfotografering / Sista dagen för inlämning av rapporten av GIT projektet.
  4. Måndag - Tenta i Environmental Geography
  5. Tisdag -  Tentaplugg heeela dagen
  6. Onsdag - Tenta i Geovetenskap + GIT i Land Management
  7. Torsdag - Sista dag för inlämning av Environmental Geography projektarbetet
  8. Fredag -
  9. Lördag - Lillebror fyller år, Halloweenfest + evt bjuda på fika hemma hos mig
  10. Söndag - Jag fyller 26, troligtvis bakis och sängliggande (därav fikabjudning dagen före)
Nästan så man saknar lite den tiden då man faktiskt jobbade och då var LEDIG när man kom hem från jobbet. Kommer knappt ihåg hur det var! Livet som student så har man konstant dåligt samvete över att man inte pluggar så mycket som man borde. Man är ALDRIG ledig. Man har alltid uppgifter att göra, kurslitteratur att läsa osv. Man kan inte ta upp en helt annan bok som inte har med skolan att göra utan att få dåligt samvete (ska jag läsa så kan jag lika gärna läsa kurslitteratur). Men jag får även trösta mig med att dethär är en så grym investering i mig själv. :) Även om jag stundtals mest av allt bara har lust att satsa på en bransch inom fotografering eller hoppa på ett hörn med PS.. De sökte ju en person till en tjänst där och eftersom jag redan är en del av deras verksamhet iom att jag fotograferar åt dom så hade det ju varit helt suveränt och då kunna kombinera två saker jag verkligen brinner för. Fotografering och jobba inom ridsporten i troligtvis sveriges största växande ridsportmärke. Men ja, då hade det även inneburit att vi fått flytta ner till sthlm eftersom kontoret mm ligger där. Ja, det hade verkligen varit superkul. Men nu måste jag ju som sagt plugga klart. Avsluta saker som jag påbörjat :) Men därefter får vi se vart det bär iväg.

Bjuder på en bild ifrån Fredriks och min semester i september <3 Saknar värmen, hotellet, maten, ALLT!
 

Taggad inför Sthlm/Friends arena!

Som sagt så kommer jag att vara med Karin och gänget och jobba med PS i Friends arena på mässan. Hjälpa till att bygga monter, packa upp grejor och fixa å dona och självklart kommer kameran att vara med i högsta hugg för att dokumentera mässan osv. Träffa och möta kunder. Ja de kommer bli helt kanon! Jag är fruktansvärt förväntansfull och det ska verkligen bli jättekul att se folktillströmningar och andra människor som också är nyfikna på deras produkter. Ca en månad kvar bara! Samt att det blir väl en del att kika på det som händer inne på arenan också även om jag antar att jag kommer att ha fullt upp. Hade ju tänkt boka biljetter och se dressyren på söndagen iaf :) Och som det ser ut så blir jag där ons-söndag så blir att sova kvar. Blir ju sånt onödigt åkande annars :)

Nåväl jag är så sjukt taggad. Love my life right now! Bara svärmar med fina människor runt omkring mig och jag är så otroligt tacksam. Och snart står det inte på heller förens nov-dec-jan-feb har gått och vipps är det dags för Florida-resan med PS (http://www.psofsweden.se/sv/). Jag är så sjukt tacksam för denna möjlighet. Finner verkligen inga ord för det. Bli bjuden på en sådan grym resa och få en inblick i någonting som jag själv annars aldrig hade kunnat haft och tagit del av. Mer än vad jag någonsin kunnat drömma om. Vem sjutton kunde tro detta när jag dammade av kameran i våras (april) för att ta upp fotograferingen på hobbynivå igen efter att min kamera hade legat och samlat damm i säkert 1,5 år. Vipps är jag fotograf åt Sveriges största ridsportmärke som även är på den internationella marknaden nu. Jag har fått hem massor av deras fina produkter för fotografering och Brian är "dressed like a PRO". Prylar som jag aldrig annars hade haft råd att lägga pengarna på med studentekonomin. Jag blir medbjuden på en resa till Florida tsm med dom och även förfrågan om att jobba i montern på friends i november. Alltså snälla nyp mig i armen! Eller förresten gör det inte för jag vill absolut inte vakna upp  från detta!
 
 
 

Snaart! :)

Oj, vipps så är det bara en heldag kvar av Brians boxvila och sedan styr vi mot återbesöket på mälarkliniken på fredag. Som det ser ut nu så får vi Annica med oss igen vilket såklart är guld värt! Utefall de skulle hända någonting så är det så himla bra att vara ett par händer extra. Eller iaf kan det behövas en person som moraliskt stöd som kan få mig att lugna ner mig om det skulle inträffa något. Punktering eller liknande! ;) hah*

Boxvilan denhär veckan har gått bra. Och det har faktiskt varit skönt från min sida också att ta en välbehövlig paus från ridningen och tränandet. Annars går det ju som sagt åt ytterligare 2-3 timmar i stallet dagligen. Nu har jag fått tid för plugg osv. Men självklart så saknar jag ju också ridningen :) Thats my life and life quality!

I övrigt väntar såklart hårdkörning på pluggfronten imorgon. Rapportskrivning och tentaplugg deluxe! Därefter blir det some work på lördag (dygn) och sedan hade jag en förhoppning om att evt fotografera på stork på söndag men huruvida det blir får vi se. Känns som att jag nog kommer att få lägga det åt sidan för att tentaplugga inför de 3 tentorna nästa vecka :/


En bild från i somras. Brian med Ps of Swedens Hackamore sport revolution! Vackert, eller hur?!
 

Tappad kamera!

Ja. igår hände det som inte FÅR hända.. Nära döden upplevelse rent ut sagt. Och jag bara måste dela med mig. Hade haft med mig kameran och i stallet rivit upp kameraväskan för att plocka ur några prylar som jag hade haft i den. Sagt och gjort så åkte jag därefter hem. Varpå jag hade ena väskan med skolgrejor och sedan kameraväskan (två ryggsäckar). Jag har den ena på marken varav jag slänger kameraväskan över axeln och samtidigt som jag gör det så ser jag i ögonvrån i slowmotion att jag INTE har stängt den.. Ingenting hade ramlat ur så jag försöker smidigt låta väskan glida tillbaka varav jag märker att kameran är på väg ur! Tror jag lyckades på nå smidigt sätt i slowmotion låta den liksom glida mot den andra väskan som står på marken och mitt ben så landar den på asfalten.. Nära dödenupplevelse. Min 20'000 kronors kamera! Nikon d800. Jag som alltid är så pedantisk med alla mina prylar! Fångade upp kameran varpå jag märker att det KRASAR! Om det var en nära-döden-upplevelse innan så lovar jag er att mitt hjärta höll på att stanna. Nåväl, plocka ihop grejorna - STÄNGA väskan och lägga grejorna på "operationsbordet" under fullt ljus för att undersöka. Plockar itu objektiv-kamera och skakar på kameran - inget ljus. Till min STORA lättnad så upptäcker jag snabbt att det är linsskyddet på objektivet som tagit smällen och hamnat ur läget och krossat mitt uvskydd! Oh herrejesus vad glad jag är att jag hade ett uv skydd!!! I övrigt verkade grejorna vara okej. (gluggen som satt på var mitt fasta 50mm).

Ett hel*ete att få bort det som satt kvar av uvskyddet kan jag säga. Helt omöjligt. Så blev till att googla på tips och tillslut med tipset om en trasa och ett jämnt tryck över hela så lyckades jag få bort det väldigt enkelt. Sedan blev det dammsugaren för att få bort allt glas och "glasdamm". Och till min stora lättnad så verkar prylarna ha klarat sig! :) Har nu provat både kameran med en annan glugg samt den som satt på kameran vid händelsen. Autofokus å allt verkar fungera som det ska å inga missljud! Som tur var!

Ja, det var min nära-döden-upplevelse igår som jag bara kände att jag lärade dela med mig! Tack gode gud så klarade sig grejorna, förutom uv skyddet då som tog smällen men ett nytt uvskydd är billigare att investera (200:-) än en kamera för 20'
Och ja, som sagt inget högt fall men det hade kunnat vara det!! Kommer härdanefter alltid extrachecka så att min kameraväska är ordentligt stängd! Man lär sig så länge man lever ;)
 
Operationsbordet igår
 

Lite ridabstinens!

Ja, Då var ännu en dag avklarad av Brians husarrest. Idag har han fått stått på box hela dagen då han tydligen inte kan ge *fn* i att skrapa med framhoven och det är ju såklart INTE bra för gipset. Så då blir bästa lösningen att han helt enkelt får stå på box hela veckan. Såklart jättetrist men vad gör man? Får tänka att det är en kort tid iallafall!

Får se nu hur det går på fredag. Om Brian är symptomfri. Hoppashoppashoppas :) I vilket fall som helst så är tävlingssäsongen slut för oss nu som jag nog skrev tidigare. Planen för Brian nu är att han kommer att få ta det lugnt november ut innan vi börjar köra på igen. Då blir det bara till att ut och skritta och chill-rida i skogen. Under förutsättning då att Brian blir friskförklarad igen på fredag vilket jag med största sannolikhet tror :) Så blir det att fokusera på skolan nu några veckor, tentor, nykurssarter, fotograferingar samt friends arena i slutet av november. Ajuste ja. Jag fyller ju 26 också om knappt två veckor! Den lilla detaljen! Dock inte lika viktigt som att fylla 25. De som vill komma på fika är självklart välkomna. Blir väl till att beställa en god tårta samt göra en smörgåstårta att bjuda på om någon mot all förmodan vill komma :)
 
Bjuder på lite trim-bilder från September på oss bara för att Brian är sååå fin <3

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vi ses i Globen!

Har fått förfrågan om att jobba i PS monter i Stockholm i slutet av november. Stockholm international horseshow. Så i november blir det tåg ner till stockholm på onsdag för att hjälpa till med förberedelser och bygga. Samt att jag jobbar befinna mig i deras monter ons-söndag. Blir superkul! Några fler som ska dit?

Stallet idag
 

Fotografering Söndag

Blev lite fotografering idag på sena eftermiddagen. Lite avbrott från studierna var välbehövligt kan jag säga!
Usch vad less jag är på dessa kurser :( Så himla mycket roligare att fotografera! ;)


Mina cavallo grand prix plus med swarovski på dressyrbågen tillsammans
med PS of swedens groomingbag samt sporremmar från PS i snyggt rött/svart
Groomingbagen köper du här


Närbild på sporremmarna från PS


Förbygeln high five samt martingaldel med snap it + PS schabrak med stoppkuddar (love it)
Schabraket köper du här


Swarovskiprydd hållare till achenremmen, också från PS. Finns att köpa här
 

Brian i full outfit. Flat out revolution, förbygel, martingal samt schabrak från PS of sweden.
Flat out köper du här

Förbygeln high five som du köper här

Söndag

Dag nummer 2 på husarresten för Brian. Idag vid lunch så fick grabbarna förmånen att gå ut en sväng på ridbanan och äta lunchen där. Har stängt en putteliten hage åt Brian och förhoppningsvis så ska (måste) han hålla sig lugn :)
Kanske blir 3-4 timmar totalt sen får grabbarna gå in i stallet igen. Imorgon blir det evt husarrest hela dagen. Usch dagarna går verkligen sakta nu. :(

Har massa saker att fota och lite diverse andra "foto" jobb. Känns mycket i huvudet nu men samtidigt roligt. Men just nu så matchar det inte riktigt skolan för mig. Måste lägga en hel del tid och energi där så just for now, - så kommer fotograferingarna få stå åt sidan lite. Behöver all fokus på skolan som jag kan få just nu!

Nåväl, nu blir det mer plugg och lite tvätt i tvättstugan. Gäller att slå flera flugor i en smäll så att säga ;)

 
 

Dag 1 i arresten avklarad

Då har Brian avverkat första dygnet på box. Stackars grabben <3
Ändå håller han sig lugn med gammel-Helle som sällskap. Så länge man inte är i stallet och härjar så håller sig Brian riktigt nöjd vilket är skönt. Men kan tänka mig att han sprudlar av energi. Har även hämtat lite stolpar från sommarhagen och tryckt ner några stycken vid uteridbanan. Tanken är att Brian ska kunna vistas ute någon timme vid bra väder i en liten "utebox"/hage. Ja, han blir nog riktigt nöjd då om han får komma ut lite för jag tycker så synd om dom båda om de ska stå på box en hel vecka. Så kan säga att Brian har fått frossa med slowfeedingnät i boxen nu som jag fyllt upp när jag varit dit. Så att han ska ha något att pilla med. Usch, det är riktigt tungt att inte rida. Nästan så jag får abstinens direkt. Haha, galet. Men samtidigt bra. Kan jag fokusera mer på skolarbetet och har inga bortförklaringar som att jag måste rida eller iväg och träna ;)

 

Mälarkliniken 17/10-2014

Ja, igår bar det iväg till Mälarkliniken med Brian. Besöket inbokat sedan en månad tillbaka och oj så lägligt det kom eftersom jag konstaterade att Brian blev halt dagen innan. Han kan verkligen det där med att passa in dag han! :) Snälla Annika Wickström följde med (tusen tack). Brian stod hyfsat snällt i släpet nästan hela vägen ner och det är han faktiskt värd en guldstjärna för. Han har ju inte åkt så himla mycket släp på slutet då vi haft ridhuskort här i storvik och kunnat rida dit.

Hela besöket på Mälarkliniken i Sigtuna tog totalt 2 timmar. Brian blev kollad i hela kroppen först. Vid böjprovet visade han hälta på vänster fram vilket jag redan visste. I övriga ben hur fin som helst vilket gjorde mig jätteglad! Misstänkt hovböld så veterinären Gustav gick igenom honom med visitertång där vi inte fick någon reaktion alls. Bedövade hovleden och fick därefter stå en liten stund i box för att sedan göra ett nytt försök i gången. 85% av hältan var borta när vi sprang nästa gång och veterinären sa att vi sprang med honom väldigt tidigt efter att han satt bedövningen och att om vi väntat en stund till så hade hältan varit helt borta.

 
Då blev det in och vi röck av skon och vi kikade återigen lite på om det evt kunde vara en hovböld. Men hittade ingenting. Så blev vidare till röntgen. Brian blev drogad och var jätteduktig. Annika fick hjälpa till att hålla plåtarna under tiden de tog röntgenbilderna. Därefter så tog Annika över Brian och jag fick vara med å kika på röntgenplåtarna. Veterinären sa att det var jättefina plåtar och att det som syntes var inga konstigheter. Ingenting som tex skulle tyda på hovbensfraktur eller hovledsinflammation. Lite brosk och en liten benpålagring men det sa han att är  standard och inga konstigheter för stora hästar. Alla har sånna och det var inte mycket :) Så med högsta sannolikhet så har han stukat/vrickat sig i hagen eller en hovböld som ännu inte trängt fram. Gustav la ett gipsomslag och Brian blev ordinerad boxvila i en vecka samt metacam som är antiinflammatoriskt. Återbesök nästa fredag och förhoppningsvis ska gipset sitta fram tills dess! :) Så nu får grabben inte gegga ner eller blöta ner sig. Så tanken är att båda hästarna ska stå på box idag och evt ska jag prova släppa ut dom i paddocken imorgon en liten stund. Har gjort iordning en pyttehage till Brian som är ungefär två boxar stor på grus/sand. Så blir det platpåse/silvertejpomslag för att det ska hållas torrt. Brian lär ju bli helt galen om han inte får komma ut alls.Hur som, det känns fantastiskt skönt att få höra att det inte hittades några speciella fel förutom en trolig vrickning i hagen. Känns extra skönt när det finns några väldigt få personer som "letat" fel på min häst och påstår att han är oren mm. För dethär är verkligen svart på vitt. Och det som orsakat denna hälta är ingen "gammal skada" utan en vrickning senaste dagarna i hagen.  Känns sköööönt! :)

Så nu är alltså tävlingssäsongen helt klar för våran del. Avanmält mig till både stork och högbo med vet intyg. När Brian är "friskförklarad" så kommer det bli ridning enl Mälarklinikens råd och sedan kommer Brian få ta det lugnt åtminstone hela november och bara underhållsridas i skogen osv. Kan han behöva :) Men hur som så avslutade ju vi nästan på topp iaf med en 4.e placering samt personbästa i La4 :)

Foto - Onsdag

Bjuder på lite bilder från dagen då jag fotograferade Brian med PS of Swedens jump off revolution träns. Tyvärr var grabben lite halvdöd till en början och hade inga direkta "poser". Så jag fick jaga lite fart på honom. Han var genast med på noterna och brallade och visade upp sig. Haha :) Sötmupp!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2 år :)

Idag "firar" jag 2 år med BE-körkort ;) tjoho!
Samt att jag snart ägt detta släp i 2 år och Fredrik har jag snart varit tillsammans med i 3 år! :)

 

*host host*

Förkylning på g. Eller ja, det har tyvärr brutit ut. Tur jag hann med att starta i ockelbo innan man blev riktigt förkyld. Pga detta så fick Brian stå även idag och jag har tagit det lugnt och hållit mig inne i princip hela dagen efter att ja kom hem från skolan. Kurera kurera. Ja, det kan verkligen behövas! På fredag drar jag och Annika ner till Ultuna med Brian. Få se om han "går igenom" besiktningen :) Vanlig rutinkontroll med böjprov, evtr röntgen samt kolla och fix av tänder står på schemat. Klockan 10 har vi tid så vi rullar från storvik omkring kl 7.30 :)

Iaf så är Brian och jag anmälda till stork nästa helg också. Verkar som att det inte går att dra tillbaka ena anmälan så det blir väl att anmäla båda då och starta om Brian är frisk och kry. Om inte annat så får jag annars ett veterinärintyg på fredag för strykning och anmälningsavgifterna tbx.
 
På bilden poserar Brian i PS of Swedens hackamore sport revolution! Visst är det snyggt?! :)

Måndag :)

Idag fick grabben vila lite. Kan ha å göra med att jag är lite halvdäckad i förkylning. Då fick det passa in bra att ta en vilodag från ridning och träning :)

Annars har jag spenderat större delen av dagen i Gävle på ryttarstugan med lite diverse fotografering :) Alltså jag blir ju helt lyrisk å springa runt där inne och känna å klämma å titta på alla fina ridkläder. Usch jag har verkligen blivit en märkesbög. Skulle ha haft minst en av allt och även en av varje färg såklart !;) Tur man är student annars hade man nog shoppat en hel del! ja, blev lite go-mat på ryttarstugan samt lite fika när vi var klar med fotograferingen. Denna gång var jag även lite bekvämare i kläderna. Antar att jag även behöver få in vanan med detta ytterligare. Är ju även så sjukt sugen på att skaffa ett litet startkit med studioutrustning och vigda vyerna lite. Vill kunna lite allt av varje. Just nu är jag ju mest inne på hästfoto/hästsport. Och det är ju tack vare det som mitt intresse för fotografering växte. Skulle vara grymt att kunna få gå med som lärling någon gång på en studio och lära sig lite mer :)

Nåväl, bjuder på lite bilder från dagen :) ->

Och självklart så går alla dessa plagg att köpa på ryttarstugan (www.ryttarstugan.se)
Uteritt på morgonen, fotografering på em

Imorse blev det en tur med Brian. Han var lite loj sedan gårdagens tävling vilket kändes rätt skönt. Han är så underbar när han liksom känns helt nöjd och tillfredsställd utan en massa energi som spökar :) Blev en tur på PS sporthackamore. Lyxade till det och satte på fårskinnsnosgrimman. <3 :) Love it!

 
På em så blev det fotografering hos Johanna Brodin Kastman. Blev bara en utav hästarna som fick stå modell idag. Men försökte så gott det gick innan vädret och ljuset blev för dåligt :) Bjuder på en närbild som inte kommer publiceras av PS. När PS lagt upp bilder osv imorgon så kommer även jag lägga upp dom. Men fram tills dess är dom sekretess belagda :D

 

Tävling i Ockelbo idag :)

Ja, dags å dra min dag medan jag kommer ihåg :) Lätt å glömma bort annars!

Sena starter idag. En vid 15.30 och en vid 17.30 :) Lagomt tidigt med pyssel å sådär. Hann med å vakna och inte stressa upp tidigt som attan på morgonen. Fixade iordning Brian och drog mot Ockelbo klockan 13 för att vara redo för våran första start. Brian var sjyst i släpet och stod snällt kvar när vi kom fram. Åt och var väldigt nöjd med att ta det lite chill med lite liv och rörelse runt omkring.

Framridningen till klass 1: Red fram ca 40-45min före min start. Vilket var bra. Brian hoppade omkring och var som ett himla spöke. Alla andra hästarna var farliga och reagerade om dom så mycket som slog med svansen när de skrittade förbi honom. Suck säger jag bara. Det är skit jobbigt att ha en såhär fjantig häst ;/ Bland andra hästar så förstår han verkligen inte hur stor han egentligen är! Så blev till att försöka jobba bort och få honom att fokusera på rätt saker istället. Och samtidigt försöka hålla oss ifrån de andra hästarna för att slippa så mkt spänningar som möjligt. Brian blir helt omöjlig att rida när han väl börjar stressa upp sig.
Slutligen kunde vi väl göra något sånär på framridningen. I collectingring så joggade vi på det vi kunde. Brian kändes så himla med mig och det kändes sådär perfekt. Kunde sätta hur mkt tryck jag ville i honom och han bara var där. Så himla taggad inför att komma in på tävlingsbanan!
Inne på tävlingsbanan så hände dock det som inte får hända. Brian hör en häst utanför och spänner till. Det enda jag kunde fokusera på innan start var att försöka lugna ner den skärrade gossen som bara spretade iväg och var fullt fokuserad på det som hände utanför ridhuset än det som hände innanför. Jättesuck. Och när han blir såhär så behöver jag betydligt längre tid på mig än några ynka minuter. Hade nog behövt 15..

I själva programmet så var han som sagt mycket spännd. Istället för att köra som jag planerat så fick jag helt enkelt ändra min plan och istället köra på att försöka hålla Brian på banan. Dvs, inte rida honom lika mycket framåt. När han blir såhär spänd så flaxar han annars bara iväg och tappar takten - vilket han gör när han blir upprörd. Vi hade några missar som tex att jag red fel väg det första jag gjorde *s*. Brian tappade takten någon gång och tänkte galoppfattning när han inte skulle. Ja, några självklara missar mest pga en väldigt spänd häst. Domarkommentaren jag fick var: Vill gissa lite själv idag som gör en del missar (jo tack ja vet, haha).. Och att vi ska tänka ännu mer framåt. Ja, det var som sagt lite svårt eftersom minsta lilla jag skulle hålla om mer med skänkeln och rida honom mer framåt skulle ha resulterat i flera ofrivilliga galoppfattningar osv. Blev inte riktigt som jag tänkte. Men ändå slutade vi på 61,67% och slutade därmed på en 4.e plats :) I protokollet hade vi även en hel del 7:or vilket glädjer mig samt  6, 6, 6, 6, 6.5 genom det allmänna intrycket :)


Till klass nr 2 så fick Brian stå på släpet och tagga ner lite. Han verkade väldigt nöjd lär jag säga. Sedan blev det en lite kortare framridning och sedan in på banan. Nu kändes Brian lite mer foglig dock lite för mycket. Ungefär precis då det tippat över på den trötta sidan. Hade behövt pyttelite mer energi.

Brian var svår att rida igång framåt ordentligt med aktiverade bakben. Det blir väldigt tungt. Istället får jag en hängig häst som gärna lägger sig lite mer i handen. Tappade honom lite i galoppen å sådär men i det stora hela tycker jag det var en okej ritt ändå. Personbästa återigen på  60,723 i La4. Haha, stiger en procent för varje tävling. Lite ironiskt! :)
Ingen placering där men bara 1,5% ifrån. Nåväl. Vi gjorde vad vi kunde denhär dagen. Nu får vi se om detta var årets sista eller om det kläms in någon till farmöver :)

Foto: Ida Wallberg :)
 

BTW: Någon som är sugen på en film från La4? :)

This is how we party! ;)

Ja, ett litet inlägg om ridpasset idag då. Har efter mycket velande bestämt mig. Jag kör på High jump tränset ena klassen och på mitt vanliga flying change på den andra klassen. Har ju lovat PS att prova tävla med deras high jump. Lite emot min natur att köra omatchat men får gå för denna gången då :) Tränset är ju bra så det ska nog väga upp ridmässigt! ;)
 
Idag trimmade vi på lite allt möjligt. Försökte hålla tempo på Brian igen. Men liite tungrott på den biten idag. Halterna satte mkt bättre idag än de två tidigare dagarna när de bara varit pannkaka. Gjorde flera uppridningar på medellinjen och på kvartslinjen, halt, rygga och direkt fram i galopp. Och ibland gjorde vi bara halt och sedan direkt fram i galopp. Jag är riktigt nöjd. Slutligen så funkade galoppen direkt från halten. Mer än nöjd! Nu gäller det bara att jag ska hålla ihop den delen imorgon också och inte släppa efter som jag kan ha förmåga att göra på tävling i rädsla för att Brian ska protestera och gå bakåt istället.

För att få loss Brian lite i sidorna så körde jag lite skänkelvikningar i galopp. Det tycker grabben är väldigt jobbigt :) Sedan körde vi en del ur travprogrammen också. Lite vanliga skänkelvikningar och lite tempoväxlingar i båda trav och galopp. I det stora hela är jag riktigt nöjd. Imorgon lägger vi i ytterligare en växel och jag ska verkligen rida fram Brian till handen och få lite gång! Samma domare som i Årsunda där jag fick lite kritik på att jag inte red fram ordentligt. Så nu jäklar ska här visas att vi rider framåt! Hoppas bara att jag inte  tappar allt annat! ^^ *s*
 
Brian idag efter ridpasset :) *storhästrumpasomintefårplatsitäcket*
 
Nu däremot har det blivit lite plugga igenom dressyrprogrammen. Min största farhåg är att jag ska glömma bort mig! Får inte hända! Kan säga det händer inte ofta att jag tar fram papper och penna heller för att träna program!

Fårinteglömmabananimorgon!
 
Snygg-tränsen som jag ska ha med mig. Självklart är dom båda uppiffade med blingpannband!
 
Jag i nya tävlingsutstyrseln! Kavaj, plastrong och hjälm från ryttarstugan! :)

Hela nya tävlingssetet! :) tdf!
 
<
Redo för tävling! Schabrak, groomingbag och träns från Ps of Sweden. Ridstövlar från ryttarstugan.
 

En sån där bra idag!

Idag har varit en sån där bra dag. Och i slutet av den så kom allting bara ikapp och jag bara hoppar av glädje. Vilket jävla bra liv jag har trots all skit som varit under en tid. Jag skulle nog inte vilja byta plats med någon alls just nu. Jag studerar och har snart kommit halvvägs på mitt högskoleprogram vilket innebär att jag inte behöver nöja mig med att jobba på typ ica. Jag har världens bästa sambo som står ut med mig och som stöttar mig i allt jag gör även om det är någonting som han själv inte är intresserad. Han bryr sig och blir glad för min skull när det går bra. Jag har världens bästa tränare som ger upp fredagskvällar för att hjälpa mig inför tävling på lördagsmorgonen. Jag har världens bästa kompis Therese även om jag inte varit världens bästa kompis alla gånger <3..

Jag har en jättefin häst som efter mycket slit och tårar har blivit en riktigt fin häst. Jag har slitit och jobbat i flera år för att kunna köpa mig ett släp vilket jag gjorde. Och känslan att liksom hämta hem och komma körandes med det var obeskrivlig. Så stolt! :) Skaffade såklart ett E kort innan vilket var en välinvestering.

Nu i sommar så har jag investerat i en proffskamera med diverse tillbehör. Otroligt nöjd över den. Fotograferingen får mig att känna så bra! Det gör mig lycklig det också! Samt fotograferingsjobben jag fått både hos Ryttarstugan (som är en ridsportbutik i gävle), samt fotografering åt Perfect sit of Sweden som jag nu haft sedan i maj. Och ni som inte vet så är det ett stort ridsportmärke över hela sverige som även börjat lanserat sina produkter utomlands. Jag är så otroligt stolt men har samtidigt större press på mig än någonsin att det måste bli bra. Att jag måste prestera. Och det är ju så roligt. Får hem en massa fina grejor på posten för fotograferingar och i Februari-Mars så är jag medbjuden av PS till Florida. Dom bjuder mig på hela resan. Allting är bara för bra för att vara sant. Glädjetårarna kommer nästan utav att jag tänker på det. Det är så himla speciellt för mig dessa fotograferingar. Går man in på PS shop så är nästan alla bilder på tränsen fotade av mig nu-> http://www.psofsweden.se/sv/

Alltså, det känns verkligen som att jag vunnit på lotto <3

 

Torsdag!

Ja idag har jag fått en del gjort. Under förmiddagen har det varit föreläsning och eftermiddagen så blev det att fortsätta jobba på projektet vilket vi i princip har slutfört nu vilket känns awsume!

Därefter blev det en tripp till ryttarstugan. Var tänkt en fotografering där idag men pga vädret så ställde vi in. Blev någon bild inne i butiken samt att jag inte kunde låta bli att prova lite kläder. Himla mycket snygg ryttarutrustning där! Och tror ni inte jag hittade "mina" whitaker ridbyxor på rea?? Har viljat ha sådana länge nu då dom varit otroligt sköna när jag provat men som sagt velade jag för mkt och när jag väl bestämt mig så var dom inte kvar i lager. Men tydligen hade dom fått in ett restlager utan att jag vetat om det och ett par i min storlek kvar! Tjohoo! Sedan blev det även en HV polo tröja. Den modellen är ju sååå snygga! Tyvärr inga bra bilder på nya utstyrseln men en kass mobilbild kan jag bjuda på: Sjukt nöjd lär jag säga. Så himla härligt med fina märkesgrejor och inte bara billigt skit som jag tidigare körde på. Kvantitet istället för kvalitet. PS och Patricia har som sagt gjort mig till märkesbög.


Blev lite mer foto på ryttis också, på prylar som jag själv inte tog med hem då men ;) Lite sugen blev man allt!


Lite nya snygga ridbyxor på ryttis <3!

Nya gröna västen. ÄLSKAR den!

Ariat

Nya "frack"-kavajen från animo:
 
 

*suck*

Har man varit sjyst och ordnat hjälp att fixa med nytt täcke osv till Brian när jag jobbade så han skulle slippa stå med blött täcke över natten. Så kommer man hem idag sent på eftermiddagen å möts av att Brian lyckats få upp gjorden på fleecetäcket (ena kryssgjorden) och haft den hängande och antagligen trampat/trasslat till sig) för när jag kom så har han rivit sönder fleeceträcket ;/ *suck* -->


Ja vad säger man liksom? Bara att kasta.. Ingen större skada skedd. 100:- på hööks så ingen jätteförlust.

Ridmässigt ikväll så blev det en ridtur till ridhuset. Helt crazy vad Brian blir just nu. Dingidong med pälsen om man säger så. Lättpåverkad och lättuppstressad. Det kan räcka med att det kommer och går två människor på åkern och hela han blir alldeles uppvriden och ska jätteglo. Hela hästen blir spännd och frustar och det känns som att han ska explodera vilken sekund som helst. Man blir så trött.

Väl i ridhuset så gick det väl inte sådär jättebra. 98% av halterna var katastrof. Jag börjar bli extremt trött på Brian som kör "slapp-style" i halterna och att han de gånger som han inte gör det "rättar sig bakåt". Vilket jag INTE gillar.. Så direkt på med skänkeln och fram när han rättade sig bakåt. Sjukt frustrerande vilket smittade av sig en del på hästen som blev jättetjurig över att jag tröck på honom framåt när han rättade sig baklänges. Märks verkligen att det börjar sättas press just nu på oss själva såhär inför årets kanske sista tävling. Nu vill man att allt ska bara fungera. Och det är oerhört frustrerande framförallt när grabben ställer sig och vilar majoriteten av gångerna i halterna. usch :@

Innan vi började med halterna så var ridpasset riktigt bra. Helt okej känsla men efter frustrationen från oss båda med halterna så funkade ingenting därefter. Brian sprang runt och spännde till. Tappar takten och tror att all nedsittning i trav är någon form av galoppfattning.. Ibland är det riktigt drygt att ha så känslig men ändå så skarp häst i huvudet.. Ge mig Victory tillbaka. Hade bytt alla gånger </3 som det känns nu. Min ängel..
Nåväl. Imorgon är en ny dag och förhoppningsvis kan vi lägga den dåliga feelingen bakom oss och göra ett bättre pass.

Bild fotad av Matilda Hålen från Årsunda HK's dressyr i augusti där vi blev dubbeltrea <3
 

Trött som ett as! :)

Haha, snacka om att man blir på helspänn när man hamnar på en arbetsplats som ny. Jag har ju sådan press på mig själv och vill självklart kunna allt direkt. Och därför blir det extra jobbigt när man gör lite fel och gör bort sig lite. Men det är ju så när man är ny. Ska iallafall börja på ett schema nu som startar om två veckor. Blir skönt att börja på något nytt, nya erfarenheter och framförallt ha lite extra utöver mitt csn och studielån :)

Ser dock ut som att julaftonskvällen hamnar på min lott men eftersom passet börjar först 18 så kommer det innebära att jag kommer hinna fira med min familj och umgås. Iår är vi bjudna hem till mamma som är jätteglad över att jag kommer "hem" efter så många julaftonar borta. Jag tror säkert det är över 7 år sedan jag var där hemma. Så det var väl på tiden att komma hem igen. Vi har ju nu varit hos Fredriks föräldrar två julaftonar i rad :)

Nåväl, nu vankas lite skolarbete några timmar. Har inte sovit superbra inatt så känner mig lite lätt sliten. Men det är bara att jobba på nu på förmiddagen eftersom vi har seminarium på eftermiddagen med en redovisning av en GIS-funktion. Spännande! Så nu ska vi fixa ihop en powerpoint som ska användas under redovisningen :) Skönt iaf eftersom vi är tre stycken. Blir inte lika mkt då! :)

Sadelkammar-fix AB!

Ja, nu har jag tagit tag i sadelkammaren. Eftersom jag har dåligt med förvaring där och inga väggar att skruva i så har jag haft typ alla träns på samma hängare som jag satte upp med hästskosöm *skratt*.. Ja, nu har jag däremot äntligen slängt ut bänken som tog upp den enda väggen som är panelklädd. Så nu har jag äntligen fått upp lite tränshängare på den väggen vilket känns huuuur bra som helst! :) Äntligen liksom!

Nu väntas och hoppas jag på att svärfar ska klä resterande väggar med panel men eftersom han har rätt mkt att göra så blir det nog säkert först nästa sommar. Gäller att prioritera :) Ska även försöka få till att sätta en innerdörr i sadelkammaren så jag kan skaffa mig ett bättre element som värmer upp åt mig i vinter. Vore ju himla najs om man alltid hade iaf 4-5 plusgrader i sadelkammaren på vintern. Skulle göra mycket och är betydligt bättre för lädret :)

Har någon nå bra tips på hur man inreder en sadelkammare? Min sadelkammare är väldigt liten. En gång i tiden ett gammalt mjölkrum. Så det är väldigt begränsat med utrymme så vill såklart nyttja utrymmet på absolut bästa sätt! Så alla tips mottages tacksamt! Kommentera gärna i inlägget här med bildlänkar osv på bra förvaring. Hur ni har löst det i er sadelkammare eller bara tips på bra förvaringsinköp (som gärna inte behöver kosta en förmögenhet) :)

Kommer lite bilder på hur sadelkammaren ser ut->
 
Som ni ser så är utrymmet väldigt begränsat. Hyllan i mitten är värdelös så den ska tas bort och ersättas av någonting annat. Samt sadelhängarna har jag ev tänkt att hänga ovanför varandra för att spara plats.

Såhär ser väggen ut nu. 6 tränshängare uppsatta plus en "krok".
Samt tre hängare ovanför där de för hänga kvar i tränsväskorna :)
Mina hjälmar fick platsa på hyllan :)
 
Luxury <3

Ja som sagt, ni får gärna bomba med ideer! Har funderat på att köpa mig en sån där "schabrak/täckes-stege" från börjes, samt beställa ytterligare tränshängare drifrån (gillade den modellen mer än den som går att köpa på granngården). Hade 4 från börjes redan. Billigare och snyggare! ;)
Samt att jag funderar på en sån där 3-pinne hängare för täcke.. Men vet inte riktigt om jag tycker dom är sådär jättebra -.-
 

Idag

Då går släpet två år igen då :)

 


 

Bilder från senaste PS fotograferingen med Brian :)

Lite bilder från i förrgår :)
 
 

Hofors :)

Idag har jag fotograferat i Hofors några timmar :) Alla ekipage i Msv C och Msv B blev med på bild! :) Nu har ja lite bilder att gå igenom men tänkte ge er några smakprov från dagen! :)

 

Fredag :)

Fredag igen då :) Hela eftermiddagen spenderades i stallet. dags att beta igenom några av alla de träns som jag har fått hem. *phu* det är en del. Tyvärr verkar Brian inte gilla att vara fotomodell längre och det krävs minst två, helst tre personer som medverkar under fotograferingen för att hålla liv och rörelse i honom :) Stort tack till Frida Åsberg som hjälpte mig en stund med honom :) Guld värt!

Därefter blev de ridning. En sväng bort till bro och självklart åkte high jump tränset på vilket jag även fått grönt ljus att få tävla på nästa helg. De två gånger jag trimmat med det nu så har Brian gått så himla bra. Jag blir så glad! Hann både dit och hem innan det blev kolmörkt. Superskönt! Dessutom så kunde jag rida över vid "kossorna" idag då dom öppnat upp igen så inte stigen är igenbommad av ett staket. Super! Förkortar ridvägen till ridhuset med säkert 15 minuter! :)

 

Idag (Y)

Ja vad säger man, som ett barn på julafton! PS paket uthämtat med bla 5 träns och lite andra detaljer. Förhoppningsvis så ska jag fotografera Brian i helgen samt två hästar till om planen vill sig som jag tänkt.
Kan säga att Ps kunder har någonting att se fram emot! Läderkvaliten är helt enastående! I love it!

 

Ryttarstugan-fotografering

Igår var jag på plats och fotograferade hos familjen Elson och ryttarstugan. Modell för ridkläder var något helt nytt för mig och jag lär erkänna att jag kände mig lite obekväm bakom kameran. Sådär obekväm jag alltid blir när det blir något helt nytt eftersom det inte fungerar ihop med mina höga krav på bilder. Det är jobbiigt när man liksom tappar greppet. Och då i den bemärkelsen att man gör något som man inte har full koll på. Poser - hur ska modellen framhäva på bästa sätt? bakgrunder, ljus osv.. Vad för mer material ska vi använda? Situationer i det vardagliga? Avslappnat såklart.. Mkt!!!

Bjuder på några bilder från gårdagens fotosession. Kommer bli en till nästa vecka också :) För er som blir intresserad av att kika vidare på kläderna så finns dessa hos ryttarstugan nu att prova/köpa och jag tror även dom finns i webbshopen. Supersnyggt!
 
 

RSS 2.0