Tålamodsprövande!

Ja, varje ridpass är ett test för ägarens tålamod just nu. Försöker andas lugnt och med full koncentration med att hålla Brian på alla fyra - vilket inte är enkelt när han sprudlar av överskottsenergi. Han står nöjt och snällt i stallgången under tiden ja gör honom iordning - med lite tjurigheter när jag ber honom att flytta på sig såklart. Men så fort jag har hoppat upp i sadeln så är det som att slå på en strömrytare och hela Brian taggar till. Sadelgjordstvången har blivit mkt bättre av Eric le tixerant sadelgjorden. Han har knappt sadeltvång alls med den så detta blir att skaffa till dressyrsadeln framöver. Tyvärr är dom ju rätt dyra så får avvakta lite.

Brian var skvättig som vanligt. Och det är så sjukt svårt att hålla ordning på honom när han spretar åt alla håll och skvätter iväg. Han är pigg och glad. Men en sån liten grej som att ländtäcket fladdarar lite får honom att spöka ur. Flyga i luften. Sjukt känslig och lättpåverkad häst.
 
Ganska snart så kände jag att nä, idag ska gossen få springa av sig så red ner mot byn där dom hade skrapat vägen och även kört på nytt grus/sand. Så underlaget var riktigt bra :) Körde på och joggade honom och försökte flytta honom från ena och från den andra tygeln och lossa lite på honom. Därefter så så fort vi kom til den tänkta sträckan så blev det galopp för hela slanten med tanke att försöka hålla så lite i honom som möjligt men samtidigt ha kontroll så att han inte skulle rinna iväg. Riktigt svårt. Lite osäker på hur lång den där vägen är men körde höger galopp hela vägen tills vi skulle vända och sedan vänster galopp på vägen tillbaka. Var taskig nog att ha honom att galoppera hela tiden. Men vipps så får han för sig någonting och låtsas skygga för en sten bredvid vägen och han försöker komma undan med att bryta av till trav men då blev det påt igen bara.

Efter galoppturen när vi skulle tillbaka på asfaltsvägen igen så fortsatte han att vara lika hispig igen. Taggad och har ingen lust att vila på steget i skritten utan tagga tagga tagga.. Supersuck.. Om något är tålamodsprövande så är detta det! Så himla jobbigt att rida ut på en häst som A-L-D-R-I-G kan ta det lugnt. Utan det är på med strömbrytaren från att vi lämnar stallet tills vi kommer hem. Någon enstaka gång blir han nöjd över att få ha jobbat och skrittar jättetaggad en liten bit men lugnar sedan ner sig - och andra gånger inte såklart.

Ibland önskar man verkligen att man hade en normal häst. En lite lugnare häst med inte lika mycket åsikter och nerver. Jag tycker det är extremt synd på Brians beteende för med hans beteende när vi rider ut så är det svårt att rida på annat än bett. Hade gärna viljat kunna rida majoriteten av uteritterna med hackamore men då sköter han sig inte för fem öre. Han måste verkligen vara helt slut på energi för att hackamoret ska fungera annars är det med en stor säkerhetsrisk som vi rider ut.. Bygga eget ridhus vore bäst (svärfar, köp åkern på andra sidan asfalten och gör ridbana och ridhus åt mig! Och AA det är nödvändigt!)Imorgon blir det vilodag för herrn då ägaren har lite annat att göra. Bla skola och kommunfullmäktige på kvällen så kan bli svårt att hinna med. Men nu har gossen gått tis-ons-tors-fre-lör-sön. Dvs varje dag sedan han sattes igång igen. Därefter på tisdag när det ska ridas igen så ska han longeras först sen så funderar jag på att sätta på honom ett pelham å se om det kan göra någon skillnad!

Nästan frågan om vi skulle ha börjat ta oss för med lite hoppning emellanåt igen. Åtminstone en gång i månaden för att göra av med lite extra energi. Det skulle ju behövas.
 

Kommentarer
Postat av: Malin

Vad äter han för foder? Kanske kan vara nåt där som spökar?

2014-11-16 @ 13:41:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0