Onsdagkväll 19/11

Efter en dag i skolan i detta väder. Blött och rått och kallt. Så var jag riktigt fryssen när jag kom hem. Raka vägen i sängen och på med täcket upp till hakan och tog en liten middagslur. I huvudet hade jag tanken: rida eller inte rida? Träna eller inte träna? Ja men jag kanske tar en skrittur då? . Men efter att få höra att Pernilla skulle ner med Tea till ridklubben så blev jag lite sugen på att kunna träna Brian och samtidigt titta lite på dom båda eftersom jag inte sett dem in action så att säga.

Så iväg till stallet, svira på Brian grejorna, lasta och åka. Kom fram lagomt så vi kunde smita in tillsammans med sista ridgruppen för kvällen så man slapp gå runt och in på andra änden av ridhuset :)

Hade en fundering på att longera vilden lite innan jag skulle hoppa upp i sadeln - vilket jag hoppade över. Tänkte jag får jobba honom direkt istället och han slappnar ju av efter en liten stund. Brian skötte sig riktigt bra. Lite sadeltvång i början men det var över rätt snabbt. Vi hade förmånen att vara helt själv på ena sidan ridhuset ikväll. Riktigt lyx. Alltid skönt att slippa trängas med andra samt att det är enklare att rida Brian avslappnad och nöjd då eftersom han är mötesskygg. Fick förresten höra att hans mamma var precis likadan (mötesskygg alltså). Ena gången värre än den andra. Så det går tydligen i generna :P

Men lär säga att Brian imponerade riktigt bra ikväll. Han skyggade en gång på de andra hästarna på hela ridpasset och det var när det blev lite kalabalik och två andra hästar på lektionen skuttade runt men Brian gjorde inga stora bravader utan höll sig riktigt bra i skinnet :) Idag körde vi på med lite serpentinbågar, volter. I galoppen så lät jag honom först rulla på mestadels runt fyrkantspåret med en volt när han började rinna iväg för mig samt att i volten försöka flytta honom lite för innerskänkeln och forma honom runt den för att få bort honom från innertygeln (han har ju en liten förmåga att hänga sig lite extra i handen nu sedan vilan). Därefer körde vi lite förvänd galopp. Eftersom de flyttat ut mittenstaketet för att få större bana på lektionssidan så fick ju jag därmed en mindre bana. Därav så funkade inte att galoppera på 3 bågar med förvänd galopp i mitten (provade först men blev så trångt med utrymme) så då körde jag på en 8-volt istället med förvänd galopp på ena. Den vänstra förvända galoppen var mkt bättre än den högra.

Avslutade lite med nedsittning i trav där jag försökte trava fram honom i bra tempo, en längning och några skänkelviktningar. I det stora hela idag så känner jag mig sååå nöjd med honom. Inte nå direkt tjafs utan medgörlig och samarbetsvillig från första stund. Lite spänd på den bortre kortsidan men höll sig i skinnet även där :) Ett ridpass med ett stort leende på läpparna! Guldhästen!
 

Fina Brian efter ridpasset :)
 

Mockning av hästtransport samt urplockning av grejor när vi kom hem
 

Nöjd kille av att vara hemma. Fick nu användning av nya stalltäcket jag köpte i ullared i somras. 300g. Blir bra nu som stalltäcke när det börjar bli lite kyligare ute :)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0