Mr sprätt

Ja det är i dagsläget ett bättre namn på Brian. Kan dock inte riktigt beskriva hur lycklig jag är att få vara tillbaka på hästryggen igen. Där trivs jag absolut bäst. Dock så har Brians tokerier med mig på ryggen gjort att jag fått en sträckning i sidan av halsen och nackens muskulatur så idag har jag gått med back on track krage.

Blev en ridtur idag igen. 3 dagen för Brian. Just nu i dagsläget så vet jag inte riktigt hur jag ska lägga upp dethär med Brian. Han har på tok för mycket energi och samtidigt som jag vill att han ska sättas igång lugnt så gör han det svårt eftersom han behöver jobba skiten ur sig så att han blir lugn någon gång. Som det är nu så tuggar han på som en överladdad duracellkanin och jag får tanken att han liksom vill hinna med så mycket som möjligt på så lite tid som möjligt.Idag så studsade han nästan på stället. Trava är omöljligt och vi fick gå direkt från skritt till galopp när det var dags att öka tempot lite. Dragig och taggad. Javisst.

Nu har jag fått låna en klippmaskin iaf så får vi se vad som sägs om min - vad dom nu kan tänkas hitta för fel på den. Så imorgon fm blir det till att klippa klart Brian för att sedan åka mot ockelbos ridhus och träna lite. Göra en urkörare. Är dock som sagt lite osäker på hur jag ska välja att lägga upp det. Börja sätta fart på honom i den mån att han får jobba under ridpassen, framförallt i ridhuset för att få bukt med hans energiexplosioner så att han blir nöjd och tillfredsställd.

När han väl arbetat ur sig så är det en härlig känsla när man märker på hur lugn och harmonisk hästen blir. Han ser så nöjd ut med sig själv. Dessa veckor på box har rent ut sagt hållit på att ta knäcken på honom. Stackars <3

Hur skulle ni välja att göra med en igångsättning med en häst som Brian? Lugnt eller jobba ur honom energin?
 
Gossen igår efter ridturen :)

Gossen idag efter ridturen :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0