Gratis bilder?

Ja ibland verkar det tas lite alltför mycket för givet. Fick igår tex en förfrågning angående ett evenemang och pressen hade ingen möjlighet att på plats vara där och fota då såklart annat var prioriterat. Det skickas då 3 meddelanden till mig angående detta varpå jag svarar att jag har inga planer på att åka dit men ska pressen ha mig ut på uppdrag så kommer jag även ta betalt för bilderna.

Vad fick jag till svar tror ni? Ingenting!

Så för att klargöra några saker. Min utrustning är inte gratis! Jag har inte investerat i proffsutrustning för att fota gratis till företag som tjänar pengar på att publicera materialet. Jag står inte och har en bil påställd med allt vad det kostar och betalar dyr bensin för att åka till platser för att fotografera gratis. Och framförallt; min tid är heller inte gratis. Jag kan ha betydligt bättre saker för mig än att åka runt på uppdrag som någon annan får betalt för i slutänden. No thanks!

Så from 2015 kommer jag att ta betalt för varenda bild som tidningen kommer att vilja använda ifrån mig. Detsamma gäller även de som köpt bilder utav mig. Det är inte okej att man köpt en bild från mig för att sedan överlåta bildanvändningen vidare. Detta kommer jag bli stenhård på! De som använder får i fortsättningen köpa bildrättigheterna! Same for all!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0