Fredag 14 november

Idag har jag haft hemmadag. Skönt som sjutton. Så idag kunde jag äntligen klippa klart Brian. Väntar fortfarande på besked om min klippmaskin. Hoppas att jag får den till veckan så under tiden fick jag låna en annan. Och lär säga fy sjutton så bra den klippte! Sladdlös, Eller ja, sladd till ett litet batteri som jag satte runt magen. Så himla behändigt! :)  Gillas skarpt!

Brian stod snällt när jag klippte. Velade först på om jag skulle korrigera bara och göra en halvklippning och klippa hela honom sen. Men sen när jag väl kom igång så kändes det bäst om jag körde hela hästen direkt när jag ändå höll på. Brian stod snällt. Lite känslig längst bak vid virveln och precis framför bakbenet. Men körde på och klippte rubbet. Så nu har han bara päls på huvud och från knäna och ner :) Skönt! Nu kommer det även att vara lättare att hålla schabrak mm rena utan en massa hästhår. Fenomenalt!


Halva Brian hamnade på golvet ;)

Färdigtklippt å fin! :)

Efter klippningen packade vi oss ihop och gnodde ner till ockelbo ryttarförening för att trimma lite. Idag så hör och häpna så åkte dressyrsadeln på. Vågat men känner att det är enklare att komma till riktig ridning när jag sitter i den. Brian var spänd i vanlig ordning och reagerade på sadelgjorden igen nu. Detta har jag varit befriad från de övriga dagarna sedan jag började använda en Erix le tixerant sadelgjord till hoppsadeln. Vilket funkar utmärkt på mr B :)  Men tillslut släppte sadeltvången och vi kunde börja röra oss framåt. Blev att rätt snabbt korta tyglarna och jogga honom för att sedan gå över i galopp. Lite tjurig i galoppen och svår att hålla igång på volt till en början. Men efter en stund så släppte det.

Försökte idag att jobba loss Brian i sidorna. Mycket böjda spår med att ha honom att gå undan och forma sig för innerskänkel. Halvhalter och nytt varv. Gjorde även lite öppnor som bitvis flöt på bra. Självklart passade han även på att skygga vid samma hörn för pallen och stolen som stod där (kliva upp-hjälpmedel).. Suck. Brian i ett nötskal är att leta grejor att skygga för så att han slipper arbeta. Dock så vet han också att det inte är någon ide för jag ger aldrig efter.

Brian är som sagt lite tung framåt just nu. Blir mycket jobba på halvhalter och tempoväxlingar samt sidvärtes för att få bort honom när han biter sig fast i antingen den ena eller den andra tygeln. Slutligen så släppte han till lite grann. Blir att fortsätta jobba på detta nu och försöka få igång honom igen:)

 
Före ridpasset
 

Redo att åka hem :)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0