Sista ridturen :)

Sista låter väl lite sådär men iallafall sista ridturen avklarad innan ja drar till cypern en vecka!
Idag körde vi på att rida ut i solen om än lite blåsigt (men tack och lov inte lika som igår! Longerade Brian på volten innan jag hoppade upp. Just för att undvika onödiga konflikter oss emellan på grund av för mycket energi.

Vi joggade lite i trav idag där underlaget tillät samt tog skrittrundan uppe i bro i skogen. Lite sådär mysigt och Brian får hålla koll på sina ben lite när de är lite stenigt bitvis. :)Mysigt var det och vi kunde båda återvända hemåt på gott humör. Tack för det! :-)

Sedan bestod kvällen av restaurangbesök med hjärtat och sedan har jag såklart nu packat in i det sista. De absolut sista som ja behöver imorgon får jag packa med imorgonbitti.

Nu lär jag sova.. Klockan är 22.19 och jag ska upp klockan 02... galet sent..
 God natt så hörs vi om en vecka!


Ett pass i ridhuset

Idag tog vi oss till ridhuset. Usch det är för långt mellan gångerna men är svårt att ta sig för när man inte har haft någon motivation. Det är ju så bökigt och det tar ju sådan tid innan man är tillbaka hemma igen. Men idag så!

Tanken idag var att rida mitt 2.a pass i nya ridstövlarna vilket jag gjorde. Denna gång så kom jag ihåg att sätta i kilarna vid hälarna på stövlarna för att göra det mindre obekvämt. Ridstövelmässigt så tyckte jag det gick mycket bättre att rida med de nya stövlarna idag. Kanske att dom format sig lite grann efter förra gången även om dom är stenhårda och obekväma ännu. Jag hade inte lika ont i knävecket efter detta ridpass (bådar gott). Antagligen blir dom bättre å bättre för varje gång och det känns ju riktigt lovande! :-) Sedan gjorde ju säkert kilarna sitt till också!

Idag kännde vi oss för lite. Och hade som mål att Brian skulle vara framme och inte ge tillfälle att stå still och börja protestera och gå emot handen med att resa sig på bakbenen som protest när jag inte släpper iväg honom på lång tygel. Vi jobbade på att få ett flow, en stadig form och bra känsla. Vilket vi fick. Brian kändes dock lite slöare än vanligt vilket har kommit med "värmen" även om det inte var så varmt idag. Men det märks på honom direkt när det blivit temperaturhöjning att han blir lite lojare - vilket iof är bra. Han är lättare att handskas med ridmässigt då. Han är taggad men inte lika taggad som han brukar. :) Men ev att jag kommer behöva öka på hans kraftfoder igen över sommaren efter att jag kommit hem från Cypern.
 
Jobbade sedan på rakställning samt avslutade med lite övergångar samt att vi gjorde några enkla byten över medellinjen bara för att testa. Kan säga att alla de enkla bytena satt och även övergången från galopp till trav. Brian var så himla duktig!
Övergångarna mellan galopp till trav-skritt är så himla mkt bättre när han är mindre taggad! :-) Skit nöjd!

Lär ju säga som det är att mina vanliga skor är såååå mkt skönare. Hade lite ont när jag hoppade av lär ja säga så de blev att byta direkt. Men inget så länge jag satt på iaf (förutom direkt i början). :)


Selfie på mig och Mr B :)
 

I love photoshop

Tänk så mkt man kan göra i photoshop. Här nedan har vi ett exempel. Det jag har gjort med bilden är att ha ljusat upp den, ändrat skärpan lite för att få den mer luddig, lagt på ett ljus i utkanterna av bilden, lite vitt ludd liksom samt att jag har gett barnets ögon en klarare blå färg. :) Vackert, eller hur?
 

Stort intresse! :-)

Då jag nu börjat fota även annat än hästar så har intresset på mina bilder visat sig bli ändå större. Hos föräldrar, hundägare och hästägare ligger intresset stort för mina bilder vilket såklart känns jättekul! :)  Jag har dessutom satt en liten signatur på "personkorten/barnkorten" istället för min logga eftersom det känns lite fel att sätta en hästfoto logga på en barnbild :)

 
Fick även höra från en vän att bekanta undrade vart jag höll hus på utställningen de var på för de ville ha foton på sina hundar! Har en vag känsla om att sommaren 2014 kommer att bli en riktig fotosommar där fotandet kommer att ligga under högtryck! Superkul verkligen!

We love curves!

Ja, igår sprang man runt hela valbo och letade efter ett par lämpliga 3/4 byxor eftersom de jag beställde från Halens ska gå i retur pga ett släpp i sömmen som jag missade när jag provade dem. Då blev det lite tight om tid för att hitta ett par nya till Cypern då jag nu bara har en heldag (+ idag) kvar hemma. Oj så nära det är.

Sprang runt hela valbo men hittade inget jag ville ha. TIll slut hittade jag ett par på veromoda men jag var inte helt nöjd med passformen. Så hängde tillbaka dom för att kolla en butik till. Zizzi. Såg lämpliga i stället utanför och tog med mig en i strl M för att prova. Dock såg jag storlekarna inne i provhytten på en tavla. strl S=40-42, M=44-46 ...
Okeeej.. Jag ska nog inte ha strl M så vände och tänkte byta. . Kan ju iaf prova en strl 40-42.. även om jag har någonstans vid 36-38 på allt ja köpt på halens.. Expediten i butiken frågade om jag behövde hjälp och sa till mig att du vet väl om att dethär inte är vanliga storlekar utan är size big (ja kanske inte precis så men..) .. Hon tyckte ja såg för liten ut för storlekarna. (alltid något!).
Hur som så provade jag strl S och till min glada förvåning så satt byxorna precis som jag ville ha dom. Dom kändes perfekta! Kanske hade kunnat vara liite mindre då men dom fick duga och jag slog till! Happyface!
Så snart är det dags att börja packa inför cypern en vecka! Tjoho!

Dåligt med ridning

Ja, som rubriken säger så är det mycket i huvudet nu och lite dåligt med ridning. Känner lite som så att jag inte har orken för att vi ska tajfsa med varandra när vi rider ut och just nu så känner jag inget vidare drag att åka till ridhuset. Dåligt väder, mkt blåst mm.. = jag avstår.. .

Idag dock så gav vi oss ut bara för att vi MÅSTE helt enkelt. Han får inte stå helt för mycket även om han faktiskt också mår lite bra av att få vila lite. Man skulle ju kunna hoppas på att han kan vila sig i form. Dock brukar ju det resultera i att han blir mer vild och galen än vanligt. Idag blåste det verkligen isvindar och blåste mycket. Ändå ska man tvinga sig ut eftersom han stått så mycket och på natten till fredag drar jag ju till cypern och Brian kommer inte bli riden på en hel vecka. SÅ får köra igång efter det hade jag tänkt. Hoppas på att motivationen tar nya tag osv. Blir ju lite lättare då när skolan är slut för terminen.

För att förebygga tjafsandet idag efter några dagars vila för mr B så körde vi lite longering innan jag satte upp. Han fick springa av sig det mesta damp-ruset. Vilket fungerade riktigt bra. Han skötte sig i det stora hela under hela ridturen. Fokus låg på att ha honom framme och jogga honom och ha honom stadig. Det gick riktigt bra och det blev inget stå på bakebenen under hela ridturen. När inträffade det sist liksom? ;)

Självklart flög han ju i luften några gånger för lite osynliga spöken i dikena samt att när vi precis var hemma igen så hade ju en soptunna ramlat omkull.. .Den var farligare än farligast och vi fick krångla lite innan min 177cm höga räddhare vågade gå förbi!

Spontanfoto idag :)

Desiree och Christers Leah fick bli motiv :)

 

Förresten!

Häri dagarna denna vecka så gjorde jag en minnesvärd plåtning. Längtar så himla mycket tills jag kan visa några bilder som blev resultatet av plåtningen. Men som sagt inte förens det är officiellt så att säga. Längtar längtar och längtar! Kanske jag kan visa bilderna till veckan. Så himla nöjd! <3


Stiftelsen!

Idag har jag spenderat arbetsdagen i Furuvik med massa trevliga assistenter, verksamhetsansvariga och kunder på kundträffen. Så himla roligt och fint väder hade vi också. Och som avslut på kvällen blev det att lyssna till Stiftelsen på scen! Insåg att dom faktiskt har fler bra låtar än de 2-3 man hört på radio och att dom tom var bättre live än på radion. Ändå är dom bra på radio. Jag ska helt klart på en konsert med dom privat framöver! Nu ska jag uppdatera min spotify listan tills cypern! :)

Första målningen på länge :)

Tänkte bjuda på en målning som jag pysslar med just nu på datorn! :)
Vad tycks? :)
 

"The equine photographers assembly"

På grund av den bristande kvaliten i en av facebooks stora hästfotogrupper så valde jag och 3 andra tjejer att skapa en egen hästfotogrupp för att upprätthålla kvaliten och för att inspirera oss. Gruppen blev lagd på is under en tid men efter att det nu på senare tid blivit lägre å lägre kvalite i gruppen vi har deltagit i hittills har vi numera startat upp den. Gruppen hittar ni under denna länk: The equine photographers assembly
 
För att bli medlem så krävs ett bildprov eller att man mejlar och länkar till sin hemsida/portfolio.
Mejlen man ansöker till är: malin@equinebywengdahl.com
Anledningen till detta är som sagt för att hålla kvaliten på bilderna i gruppen uppe. Vi är väl medvetna om att alla är vi barn i början när det kommer till foto men som sagt så kommer vi att kräva en viss standard då det finns redan så många grupper för foto och hästfoto som spammas sönder av ogenomtänkta bilder.

Gruppen är startad av Emmy Eriksson, Malin Wengdahl och Rebecca Tengström och jag, Linda Andersson såklart då (klicka på namnen för att komma till respektive fotografs hemsida.
Detta är ett gäng helt fantastiska fotografer och det ska bli så himla roligt att samarbeta med dessa fyra med en hästfotogrupp som har inriktningen av att vara nationell och därmed fotografer över hela världen.

Jag hoppas vi har många fotografer där ute världen över som vill joina oss!

 

Gävle Rs! :)

Ja, den 18.e Maj så fotograferade jag under hela tävlingsdagen på Gävle ryttarsällskap.  Då utomhusklasserna. Lite jobbigt var det eftersom solen brände på ordentligt under hela dagen vilket gjorde att det blev väldigt skarpt solljus att fotografera i. Jag för min del föredrar när solen skuggas och det är lite mulet men ändå ljust. Ypperligaste ljuset att fotografera i! :)
 
Blev en hel del bilder. Äntligen är jag klar med alla ekipage från Msv C1!

Det trista är att jag endast kan visa köpta bilder eftersom folk inte visar någon hänsyn till att inte ta andras verk och publicera. Därav publicerar jag bara köpta bilder på bloggen, facebook och instagram för att förhindra otillåten bildanvändning. Alternativt med en fet text över.

Det var många fina ekipage under den långa dagen. Och trots ljuset så fick jag en hel el skapliga bilder ändå! :)
 

Hoppning!

På förmiddagen idag så pysslade mr B och jag med lite hoppning. Lite relaxande med något skoj efter två dagars dressyrtrim. Rullade på på lite mindre hinder idag igen bara för att få känslan och sedan avslutade vi med en linje på två räcken som jag satte upp till 90-1m. Nu är ju inte det så högt men vi har ju som sagt inte hoppat många språng det senaste året.

Hur som så flöt det på riktigt bra. Enda gångerna det blev fel för oss så var det på grund av att jag inte hade Brian ordentligt framför skänkeln. I de fallen så tappar jag honom direkt och vi hamnar fel. Hoppade dessutom på hackamore idag igen. Det fungerar skit bra men är desto svårare när Brian blir lite slit å draig emellanåt för då har man inte så mycket att säga till om :)
Aja, de var nog allt för idag :)

Premiärtur med nya ridstövlarna!

Ja, självklart blev jag ju tvungen att åka iväg och träna ikväll med Brian. Trots fredagkväll.
Men som vi ridfolk brukar säga: Vad är väl en bal på slottet?

Hade tänkt ridhuset men valde istället att trängas på uteridbanan bland alla hinder eftersom de alltid envisas med att harva ridhuset efter lektionerna nuförtiden.. Vilket man inte hade så god lust att vänta på. Fredagkväll så vill man ju komma hem så tidigt som möjligt även om man är iväg å tränar så att säga :)

Till att börja med så kände jag mig stel som en pinne med stövlarna. Blev så full i skratt när jag skulle till att hoppa upp eftersom jag hade problem med att bara komma upp på pallen, och därefter ändå större problem när jag skulle få upp foten i stigbygeln. Stod där och glodde som ett fån en stund och funderade hur fan ja skulle bära mig åt för att komma upp(!?). Men tillslut så. Och fy helvete vad obekväma stövlarna är. Nå så gräsligt. Och inte nog med det så glömde jag ju såklart kilarna hemma också. Fick intala mig själv under hela ridpasset att stövlarna KOMMER att ge med sig... Kände mig stel som en pinne och hade supersvårt att få ner hälen och eftersom stövelskaften skavde så hemskt ovanför knävecket så blev det istället att ridpasset reds på "tå" i ridstövlarna. Haha. Och det kändes som att jag inte kom åt Brian överhuvudtaget och hade svårt att trampa ner i stigbyglarna.

Antar att detta är på grund av grym ovana samt att stövlarna är extremt stela nu i början innan dom anpassar sig och glider ner lite granna.

Ridmässigt idag så kändes det väl både ris och ros. Bitvis kändes det toppen. Försökte jobba vidare på övergångarna med framåttänk eftersom Brian gärna stretar emot om han stannar upp. Eller ja, stretar emot lite extra. Eftersom jag var lite paralyserad av de nya ridstövlarna så fick vi idag göra så gott vi kunde för dagen. bitvis fick jag faktiskt bra känsla och jag kände mig väldigt flådig och snygg där man satt :) Vi är ju som sagt mot alla odds anmälda till Storks tävling den 26 juni. En La4, lite överkurs som det känns men inte omöjligt. Tanken var att gardera sig utefall vi vill starta eftersom det var så ont om platser (10 i klassen). Så, så fick det bli. Har ända tills den 10 juni på mig att stryka mig så. Vi får ligga i lite. Dock så åker jag till Cypern den 30 maj och blir borta en vecka. Och under den veckan kommer Brian att bli ståendes eftersom jag i dagsläget inte har och troligtvis aldrig kommer kunna ha någon medryttare på honom som bemästrar honom ute efter vägarna. Är ju lite det som är problemet, Brians beteende samt att det är så dåliga alternativ på ridvägar här. Oavsett så måste man korsa en stor trafikerad väg eller tågrälsen. Skulle oroa ihjäl mig om jag skulle släppa iväg någon på Brian på de vägarna när jag vet hur han kan vara.

Vad jag utsätter mig själv för är däremot på mitt eget ansvar. Min häst, mitt liv, mitt ansvar och min risk. Men skulle däremot aldrig våga riskera någon annan. Men ingen skulle bli lyckligare än jag om jag hade haft ett alternativ till erfaren, tuff och kunnig medryttare!

 
 
 

Behöver jag säga något???

Japp, idag hämtade jag nya ridstövlarna. Blev suveränt bra! Behöver nog inte säga så mycket mer för jag tycker bilderna säger mer än tusen ord!! Lööööve them! Nu återstår bara att se om jag verkligen kommer kunna rida med dom. Som är toksnygga så jag borde väl kunna bita ihop så dom inte blir att bara stå hemma för snygghetens skull ;) Men har en ond aning om att dom kommer ge mig sveda och värk i början som är van med mina mjuka bekväma ridstövlar. Dessa går nästan över knäna för mig. Känns lite som när man var liten och lånade sina föräldrars för stora gummistövlar eller något liknande, förutom att dessa är i hårt läder så kommer skava fan i knävecket innan dom glidit ner en bit (undra hur många timmars ridanvändning det tar?!).


Tokhöga känns dom. Så fick bli en liten kilklack att ha åtminstone i början i invänjningsperioden. Ska försöka ta mig ner till ridhuset och rida med nya stövlarna ikväll! Naajs! :) Detta måste vara den bästa födelsedagspresenten jag någonsin har fått <3 min 25 årspresent från Fredrik och hans föräldrar. Taack!! <3

Roligt!

Mina älskade ridstövlar börjar nu verkligen sjunga på sista versen om man säger så. Jag har ramlat av, jag har blivit stampad med brodd på så det är ett broddmärke/hål på ena fotdelen... Helt underbara stövlar om jag får säga själv som jag införskaffade 2011. Mjukt läder som nu tyvärr nötts hål på båda insidorna av vaderna och fler hål är på gång (som ni ser på det lilla märket nedanför hålet på den vänstra stöveln). Har endast fått bytt dragkedja i ena stöveln en gång under dessa tre år som jag använt dom - och då har jag använt dom i princip varje dag under dessa tre år. Ett par bra stövlar är en bra investering när man rider. Inget billigt skit från hööks. Då är det värt att kasta ut några kronor extra och få stövlar som håller. Mina tidigare hööks stövlar har jag fått bytt dragkedjorna på varannan månad. För pengarna som jag la på hööks ridstövlarna så hade jag ju kunnat köpa mig ett par rediga märkesridstövlar flera gånger om. Kommer ALDRIG mer köpa ett par ridstövlar på hööks kan jag säga.


 
Nåväl, dessa får väl hålla tills dom är helt slut men ska börja kika mej efter ett par motsvarande. Kravet är att dom ska vara bekväma i hyfsat mjukt läder då jag tycker de fungerar super när man tex hoppar eller rider ut.
Vi får se, ska kika in på valbo ridsport sen när dessa blivit ändå sämre för enl deras webbshop så tror jag nästan att de hade ett par rätt identiska med mina. :)

Ridhus!

Jajjemen ni läste rätt. Idag blev det en sväng till ridhuset. Tom så att dom där märkt att vi inte varit där på ett tag och frågade om Brian haft vila. Mitt svar blev då: Nej, jag har bara varit jävligt trött på honom. Och så var det med de!

Körde på med dressyrgrejorna idag och jobbade på så gott det gick. Brian var som vanligt på högertygeln och han kändes rätt trött och seg idag. Joggade igång honom och formade igenom honom för inner tygel och skänkel. Målet för dagen blev att köra mycket övergångar. Till en början mellan skritt och trav och att hela tiden försöka ha honom framför skänkeln och inte stanna så att vi hamnar i samma onda cirkel som vi hamnat i när vi ridit ut. Brian var lite stretig och motig till en början då jag ville ha honom kvar och stadig på yttertygeln och ta ett jämnt stöd i båda tyglarna. Detta resulterade till att när jag då ville ha upp honom i trav så stretade han emot och gick inte fram ordentligt. Men tillslut så hittade vi "det" och det blev massa beröm och klapp på halsen när han stadigt joggade upp i önskat tempo utan stret och gå emot handen. Nöjd ryttare! :-)

Därefter gjorde vi lite serpentinbågar i galopp med avbrott till trav under den mittersta bågen. De övergångarna satt mycket bättre nu än innan. Kan ha å göra med att han kändes lite trött (lagom) för dagen. Däremot har jag lite svårt att samla upp honom när det är dags att gå över från trav till galopp igen men det tar jag på mig.

Avslutade passet med att göra lite travlängningar under lättridning. Där är det återigen riktigt svårt att få honom stadig på båda tyglarna. Det är först när han suger tag lika mycket i båda som det verkligen går att trycka på honom lite till ett jämnt tempo där han trampar in under sig.

Nåväl, i det stora hela är jag nöjd med dagens pass. Blev sisådär 45 minuter men det fick räcka för idag :)


Innan hemgång :)
 

Fototröjan! :)

Äntligen kom min efterlängtade fototröja idag! Ivrig värre! Så fick genast prova den och plåta någon bild så jag kan visa hur den blev att se ut :) Visst blev den bra?
 

Bilderna från Gestrike sportryttare!

Bilderna för den sista klassen 130cm går nu mot sitt slut! Äntligen! :)
Och med detta vill jag påpeka att bilder som ni ej betalat för ej får användas. Inte de med equipes logga eller de som kommer från bloggen (ex den här nedan) eller bilder från min fotosida på facebook.
Upptäcker jag otillåten bildanvändning så kommer detta att faktureras för bildkostnad + otillåten användning + 100% påslag. Så jag hoppas ni respekterar detta.

 

Vad ska man ta sig till?

Blev hackamore idag igen. Men istället för att hoppa småttinghinder så red vi ut istället. Nackdelen med hackamoret är att när Brian väl stannar och tittar på något så har jag inte en suck. Han kan lugnt ställa sig och liksom bara avslappnat glo åt något håll. Och hur man än stretar och drar i tygeln så rubbar inte jättehalsen sig..  Morr!

Brian har en härlig framåtbjudning med hackamoret. Går stadigt och fint. Lite tung i handen men det är väl lätt så det kan bli när man rider med hackamoret. Men däremot kommer svårigheterna när det väl tar stopp. Då är det stopp, eller när han blir frustrerad, tjurig eller upprörd över något. Då vet herrn att jag eg inte har en suck mot honom när han går på hackamore.

Ridturen idag bestod en del utav att stå på bakbenen. Först stanna där en annan häst hade gått upp på en gård strax före innan vi kom dit. Då skulle det kollas på alla farliga osynliga saker och inte ett steg framåt skulle Brian ta.. Upp å ner på bakbenen så det enda man kan göra är att kasta sig runt halsen för att inte hamna i bakvikt. Och minsta lilla provocerar honom till att fortsätta. Svårigheten just nu är att få honom framåt när det väl tagit stopp. Så länge det går framåt så är han superpositiv och öronen spetsade och det är jättemkt framåttänk. Han stannade å trilskades 3 ggr under ridturen idag. Först där vid där den andra hästen försvann. Nästa när vi skulle över asfaltsvägen. Då red vi över och han försökte kasta sig framåt i galopp vilket jag stoppade honom till. En fin galoppfattning ska det vara, inte racer..  Det räckte tydligen för att provocera honom igen till att inte gå framåt. Fick han inte kasta sig framåt så skulle han inte gå framåt alls. Så då blev det backa, tjura och upp på bakbenen på asfaltsvägen så nån stackare i en bil fick stanna å vänta tills jag fick Brian av vägen eftersom han bara backade å tjurade och stod på bakbenen..

Därefter när han väl gick framåt så galopperade vi en sträcka efter grusvägen och därefter vände vi för jag kände att Brian behöver nog springa ur sig lite mer. Och då var tjafset igång igen för han skulle minsann inte vända. Upp på bakbenen, upp ner upp ner upp ner.. .Å grejen är ju att det går inte att lappa på denhär hästen från ryggen, då han blir tio resor värre och skickar av mig som en projektil på 2 röda sekunder.. Så fick rappa i för honom från marken och skälla lite innan jag kravlade mig upp igen (!). Därefter fick jag fram honom och vi kunde galoppera samma sträcka tur och retur igen utan problem.. Tänk att den där röda har så svårt att bete sig. Skulle nästan ha haft någon som filmar honom när han väl sätter igång så jag har det på film. Tjurhuve.. Alltid något nytt hittar han på. Kommer man underfund med en grej så hittar han på något nytt.

Vet inte om jag i framtiden kanske borde dra på träns och hackamore. Så får tygeln hänga tills det att han börjar tjafsa så jag har mer koll på honom. Vet andra som rider så. Tar i tygeln för bettet om det behövs, kanske vore värt att prova. Tycker ju att det är himla trevligt att varva med hackamore för när han är trevlig så är han himla trevlig när han rids på hackamore ute.

Brian är ju så himla svår, vass i temperamentet. Jag vill verkligen inte att vi slår ihjäl oss men jag kan fan inte ge mig heller när han håller på som han gör. Han får INTE gå som vinnare ur en av våra duster utan jag måste ha sista ordet och plocka ner honom på marken. Inte ge upp. Men visst, när han håller på på bakbenen så finns ju tanken där att vi kan faktiskt slå över baklänges igen lika som förra sommaren. Vi kanske inte har samma tur nästa gång. Brian kanske slår sig illa över manke och rygg, han kan mosa mig i fallet.. Det är ju så tråkigt när han aldrig kan sluta. Men jag kan ju inte mer än att hoppas på att detta är ett övergående beteende. Han har ju faktiskt aldrig vunnit över mig - någonsin. Så kanske är det som med allt annat. Han har perioder där han hittar på något nytt som han kör med ett tag innan han byter taktik..

Bjuder på selfien från igår. Såg när jag kom hem och skulle lägga upp bilden att Brian lipade rejält på den.. Va fan... Bra teamwork för en bra selfie - not!

 

Hopptävlings-foto

En bild ifrån lördagens fotografering hos Gestrike sportryttare. Gillar den skarpt! En annan komposition som gör bilden spännande och som ger en annan känsla än en vanlig bild ur vanligt perspektiv!

Någon som är sugen på att se ett litet ihopplock från lördagens tävlingsfotografering (Hoppning)?
 

Foto: Söderhamn!

Blev lite stiliga ekipage med på bild från söndagens hästfoto i söderhamn dit jag agerade som chaufför åt Patricia :) 

Dåligt med uppdatering

Som ni märkt så har bloggen varit aningen oaktiv den senaste tiden. Detta har berott till stor del på skola, foto och att min ridlust har varit aningens (läs mycket) avtaggad den sista tiden. För närvarandet så lullar vi mest runt i skogen jag och Brian. Brian har även fått en ordentlig massage igen i fredags vilket han uppskattade ->

En väldigt nöjd kille. Nytt tillfälle ska bokas i mitten av juni för att hålla efter och fortsätta släppa på Brians spänningar som han såklart har lite här och var som vilken häst som helst.
 Igår däremot så tog vi för första gången sedan veckan då vi tävlade i Österfärnebo en tripp till stork. Tvingade mig själv eftersom det behövs ridas innanför staket för att få energin ur herrn som sprätter omkring som en galning för alla spöken, stenar, stubbar och omkullramlade träd mm. Eller löv... Ja, jag tror ni hajjar!

För att släppa på kraven så körde vi med hackamoret för första gången på väldigt länge. Har nog inte ridit med hacket sedan i December. Planen för gårdagskvällen stod som så: Jogga Brian, samt gymnastikhoppa och rulla över lite små hinder för skojs skull. För att lätta på stämningen och förhoppningsvis få en bra känsla.
Brian kändes lydig och ridbar och jag kunde rida honom mycket enkelt låg i formen. Nackdelen med hackamoret är att han blir så tung i handen för mig. Han liksom lägger sig mer i handen när han inte har något betsel vilket kan bli lite jobbigt i längden. Men när vi trimmar på innanför banan så lyssnar han väldigt bra på tygeltag, skänklar mm. Efter att han var uppvärmd så började vi sakta rulla över i galopp på de låga hindren på kanske 50cm. Tanken var att variera vår ridning och att ha lite kul tillsammans samt få en bra känsla vilket vi fick. Vi har betydligt mer flyt på hinder nu än för ett år sedan. Det bara fungerar och Brian tyckte det var superkul! Och jag är himla positiv överlag att Brian går så bra att hoppa på hackamoret. Får se om jag vågar styra till en hoppträning i framtiden med hackamoret. :)


 

Design :-)

Idag har jag designat Ps of sweden's header till deras blogg: www.psworld.se

Såhär ser den ut :) -> Vad tycks?


Personligen så tycker jag att det är väldigt hederssamt att dom gillar mina bilder och verk så pass! Bilden till vänster i headern hade dom som bild i headern förut också men som en egen bild då headern bestod av två bilder totalt. Bra reklam! Och snart nog är det dags att styra kosan mot Stockholm för att utföra en fotoshot med deras nya produkter/träns! Snacka om att jag är taggad! Få se om ja lyckas få någon som följer med mig! :-)
 

Sällan man unnar sig själv någonting!

Undra när jag köpte ett klädesplagg sist? Jo, i Thailand var det. Försa gången på länge som jag verkligen unnat mig något i klädesväg på väääldigt länge. Nu ska jag uppdatera garderoben lite. Har massa urtvättade kläder som legat i skåpet som jag använt nu år efter år. Börjar nog bli dags att lägga somliga plagg åt sidan till "stallkläder" och soporna och ha något nytt å fresht på sig. Men snålisen kommer in och tycker det blir så fasligt dyrt. Ändå sitter jag nu å kikar på halens för att ev göra mig råd att uppdatera garderoben. Dom har ju dessutom 20% rabatt på mode och hemtextil vilket skulle passa väldigt bra. Mycket fina kläder och är ju så mkt enklare å beställa än att tvingas åka till en butik eftersom jag inte är något big fan till att prova kläder. Aldrig hittar jag något snyggt och aldrig hittar jag något snyggt som passar.

Ett urval ur beställningen som  består av 12 plagg. Lite blandat, allt ifrån leggings till tunikor, toppar och linnen!
Jaja, det blir nog bra till sommaren. :) Hela kalaset kostade 1500:- med dragen rabatt. Mycket för pengarna :-)
 

Rekommendation:Det är Birgitta som jag har åt Brian. :) nöjd!
 

Annons

 

Okej..

Något som jag faktiskt blir riktigt irriterad över... Det är när man inte får svar från folk. Framförallt när det är något viktigt och man liksom verkligen behöver veta.. . Ja, de gör mig grymt irriterad.. Punkt

Terräng :)

For iväg till Hofors en sväng direkt efter skolan för att fotografera lite terräng. Tyvärr var inte vädret på min sida men kan trösta mig med att nu såhär i efterhand så har jag lyckats jagat fatt på en inställning i kameran som spökat men som jag inte riktigt kommit underfund med! Men nu är det iaf löst. Synd ja inte löste det innan jag åkte iväg ikväll!

Bjuder på två av bilderna från vattnet som blev hyfsade!>
 
 

Sjukt motiverad!

I dagsläget är jag så sjukt motiverad när det gäller fotograferandet. Det är så himla roligt och framförallt när bilderna är så uppskattade. Det får en liksom till att vilja mer och mer och mer! :) Har nu äntligen redigerat klart Equipe utbudet av helgens tävlingsfotografering och numera ligger det bilder uppe på alla ekipage från Lb, La och Msv C på equipes webbshop. Mina första försäljningar genom webbshoppen har trillat in och det är verkligen jätteroligt. Jag får verkligen aldrig nog av vackra hästfoton. Vackra inspirerande ekipage som bara glänser. Det är såhär jag ska ha det när jag har det som sämst! ;)

Nästkommande på kartan är Gestrike sportryttares hopptävling den 10 maj,
och därefter på Gävle ryttarsällskap den 18 maj (utomhusklasserna).
 
 

Oj oj,

Efter allt fotande igår så fick bloggeriet å allt ligga på hyllan, men nu är jag tillbaka! Kan säga att efter att ha fotograferat i 9 (!) timmar så var ryggen så himla trött när de sista 2 ekipagen för dagen gjorde det sista på tävlingsbanan. Dagen var väldigt trevlig. Torsåkers hästintresseförening är en trevlig liten klubb. Lite kyligt var det dock under dagen och jag ångrade mig att jag inte hade tagit på mig ett par långkalsonger!

Själv var jag sponsor till alla tre klasserna i samarbete med equipe webbshop! Riktigt kul att höra det utropandes ur högtalarna när det kom till prisutdelningen! Och de var tacksamma över att jag sponsrat så det var jättekul och man kände sig väldigt uppskattad!

Dagen i stort bjöd på väder av alla dess slag. Kan ju säga att jag blev väldigt orolig när regnmolnen hopades så jag fick packa ihop mina prylar och ställa dom inomhus för att sedan (som tur var) stod jag på rätt sida av tävlingsbanan när regnet tillslut kom. Så jag kunde vackert rädda mig och kameran genom att stå vid hinderförrådet och "gömma mig". Trängdes lite mellan hinderstöden. Hagel och regn! fy fan säger jag bara! Stackars ekipage som fick in på banan precis då!

Hur som helst så fick jag sååå många fina bilder och såg så många fina ritter och hästar. Men blev lite paff när det var så många som red fel! Det var säkert 5 stycken. Blev lite paff för så många trodde inte jag att det var som red fel! :)

Hur som så tänkte jag bjuda på lite bilder från gårdagens tävlingsfotografering! Dessa är bara ett LITET urval. Skörden för dagen blev ca 2500 bilder!

 

Dags att granska

Ikväll, ja alldeles nyss tog jag mig för nu när jag skulle rensa minneskorten inför morgondagens heldagsfotografering att titta på filmen ifrån Österfärnebo som gav mig så sjukt dåligt självförtroende..

Men efter filmen så kändes det verkligen inte så dåligt som det kändes i lördags. Visst, Brian var ostadig i formen och orolig i formen. Ibland för öppen och ibland jättefin. Tyvärr var det ingen jämn ritt utan det ändrades hela tiden. Men trots allt det som var så kände jag idag att jag ändå kunde se det positiva istället för det negativa. Det glimmade till lite hela tiden även om det inte bestod. Vilket ändå kändes jättebra nu såhär i efterhand eftersom jag dömde oss så hårt och har varit rätt nere i veckan och tappat sugen rejält. Men nu såg jag faktiskt att det har ju hänt någonting, även om vi inte kunde hålla ihop det hela vägen så fanns någonting faktiskt där. Hade jag kunnat hålla ihop oss, och hålla ihop formen på Brian så hade det ju faktiskt kunnat gå hur bra som helst.

Såg även i videon att Brian var ju faktiskt väldigt med på noterna utan att verka het. Lite otålig när de kom till upptagning från skritten och ville iväg men annars så var Brian rätt med på noterna och blev inte som det blev i hofors, där det blev för lite aktivitet.

Jättetråkigt att vi inte kunde hålla ihop ritten. Men bitvis var formen jättebra. Lite synd på känslan. Men en lite stretig Brian som gick lite emot handen. Nåväl, bjuder på några print screen från då vi glimmade till:


 

Tyvärr så är det inga fler tävlingar inplanerade på ett tag. Strök tanken på Hedemora och strök alla andra nu under våren. Och eftersom jag drar iväg utomlands med jobbet i slutet av maj i en vecka så faller även tävlingen bort den 6 juni i Aspeboda.. Så det kommer dröja nu innan vi är tillbaka på tävlingsbanan igen hur som. Innan jag ens skulle tänka tanken på att åka ut på tävling igen nu, så ska dehär delarna hållas ihop till 100%. Utan utrymme för kompromisser!

Nu börjar det :)

Dra ihop sig! Snart är det lördag och min equipe debut!
Detta mötte mig nu när jag klickade in på Torsåkers tävling för att checka av startlistorna:
Hur roligt är inte det?! Värsta bra reklamen! Bra jobbat equipe! ÄR sjukt taggad på att fotografera imorgon och mitt mål är att verkligen ligga på topp när det kommer till att prestera fotomässigt med så bra bilder som möjligt på ALLA ekipage! Hoppas bara jag orkar alla de 9 timmarna ut!

Sedan vill jag påminna er alla om en sak:
De bilder som kommer ligga ute på equipes webshop från mig (samt såklart från andra fotografer) inte är tillåtna att använda OM man INTE BETALAT för bilden. Dvs, alla bilder med fotografens namn stämplat över bilden samt equipes logga är otillåten användning. Dessa bildanvändningar kommer jag att fakturera, dvs kommer faktureringen innebära först bildkostnad + otillåten bildanvändning + 100% påslag. Så ta hänsyn till detta och använd inte några bilder ni inte betalt för. Kom ihåg att det där med otillåten bildanvändning gäller för alla equipes hästfotografer. Har sett alltför många som använder dessa bilder. Tack på förhand :)

Ridning idag

Idag kändes det konstigt nog betydligt mycket bättre ridmässigt. Red en liten omväg för att slippa rida förbi de där jävla fula Alpackorna åt fel håll så blev att gena över järnvägen och ta en omväg för att slippa bråka med mr B.
Tanken idag var att få Brian hyfsat jämn i bjudningen och träna övergångar. Gick förhållandevis bra om än att han blir lite stretig när det kommer till att sakta av. Avslutade sedan det hela med att sitta ner och släppa stigbyglarna och fortsätta med övergångerna på det viset. Jag har sjukt svårt att sitta ner i traven i hoppsadel.. Nåväl, en helt okej känsla. Får fortsätta jobba på den å se hur det tar sig.. Utan krav utan mål längre..

 

Foto 1/5-2014

 

Hm

Idag var första ridningen på en vecka. Tog mig i kragen tillslut. Om sanningen ska fram så var det inget jag eg kände att jag längtat till men tog mig i kragen ändå. Något jag däremot längtat efter var lite kvalitetstid i stallet. Lite mys i hagen, borsta och pyssling osv. Den tiden njöt jag av och Brians fina varma vackra ögon som iakktog mig för varje steg jag tog. Fina vackra Brian.

Blev en longeringstur på lilla ridbanan innan vi begav oss iväg. En veckas överskottsenergi är inte så roligt att ha å göra med. Skrittade mest idag, och joggade såklart där tillfälle gavs. Tog "klätterrundan" i skogen.. Lite klättring är de där iaf. Lite motstridig i handen var Brian idag. Kändes rätt stel och osmidig. Men antar att det har att göra med att han inte blivit riden på en vecka. Blev lite fina bilder i stallet på mr B. Fotandet är det inget fel på iaf! Kommer ett inlägg med lite bilder som jag tog i hagen lite senare eller ev imorgon!

 

Hundfoto 1 maj

Idag fick man en spontan förfrågning om att komma och fota ett kullsyskon till Schäfern som jag fotade för någon dag sedan. Jätterolitgt! Och eftersom jag inte hade annat för mig så tackade ja och följde med till skogs.
Dock lite svårt ljus att fota i idag ute i skogen. Skuggor som hamnade där jag inte ville ha dom osv. Och när solen verkligen tittade fram så gav det en konstig ton mellan hund och det gröna.. Nåväl, man får göra det bästa utav situationen.

Här är bilderna som jag gillar bäst från idag, ljusmässigt:Och sedan någon till favorit:
 
 

RSS 2.0