Fredagskväll

Ikväll gjorde jag Patricia sällskap ut i mörkret och regnet och fick rida hennes herre Spaniz. En riktig gentleman och ännu en gång blir jag väldigt faschinerad över att  hästar kan vara och kännas så himla olika. Man är van med Brians långa kvicka steg och som kan kännas en aningens vinglig jämfört med spaniz som känns väldigt stadig och stabil. Brians hals känns kilometerlång medan Spaniz kändes väldigt lagom lång :)

Även när det kom till ridningen, alltså jag känner mig som en nybörjare om någon säger: korta tyglarna och trava! på en häst som jag i vanliga fall inte rider 7 dgr i veckan. Vad? hur? .. haha.. Skamligt om jag får säga det själv! Men är man van att bara rida sin egen häst så är man :) Brian funkar på ett vis. Ett exempel från kvällen var när vi skulle galoppera... Men va sjutton han fattar ju inte galopp! haha, jag får inte Spaniz till att fatta galopp! Pinsamt! haha, tur det var mörkt för annars hade jag nog varit röd i hela ansiktet av pinsamhet!

Men efter lite muntliga korrigeringar om hur jag skulle göra en galoppfattning så lyckades det tillslut - dock fick vi vända å rida tillbaka för vägen tog liksom slut.. Men tillslut så fick jag till både höger och vänster galopp(!). Jag som lite slarvigt alltid har fattat galopp med Brian för ytterskänkeln, Gentlemannen Spaniz tyckte inte det var korrekt och fattade därför inte galopp. Får finslipa lite på Brian hemma med korrekta galoppfattningar framöver! ;-)

Tack Patricia för att jag fick låna din gentleman ikväll! :-)
grabbarna grus ikväll när vi kom tillbaks in :)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0