Hoppträning på Gävle fältrittklubb :-)

Idag bar det av i 10 tiden på förmiddagen till Gävle fältrittklubb på hoppträning för Lena Sjöström. Blev utan medhjälpare idag då vi faktiskt klarar oss själva att åka på träningar Brian och jag :-) Men det är såklart till stor hjälp att ha någon med. Men, Brian är lugn och snäll att åka med och står lugnt å väntar så jag kan göra iordning honom utanför släpet osv. Lite nervös var jag då jag aldrig tränat för Lena tidigare men har ju såklart kännt igen henne från tävlingar när vi varit ute :-)

Vi började med att bygga fram å Brian fick gå snällt efter mej så jag också kunde hjälpa till. Under uppvärmningen så jobbade vi mycket med eftergift, klapp på halsen förhållningar. Men mkt att inte ta så mycket i munnen på hästen. Eftergift, lika mkt på båda tyglarna, klappa på halsen om Brian slappnar av och gör rätt, sedan göra en förhållning för att han inte ska gasa på allt för mycket. Svår övning då Brian är vääääldigt i gasen och vill framåt! Travade lite över bommar på ena långsidan och gjode även samma sak i galopp.

Det var lite varierande övningar. Två snett igenom, hinder, 3 galoppsprång, hinder.. Och på den andra linjen var det 5,5.an.. Brian körde på som vanligt. Höjde lite till oss på slutet av varje övning. Men kände att jag ändå ville lägga mig på lagom nivå för att känna att hela träningen gick bra. Så man inte förhastar sig å lägger upp något. Jag menar, de är ju så tidigt på året än att det inte är någon brådis att slänga upp hindren på 110 direkt :-) Dock efter hindren så tyckte Brian att man skulle gasa loss lite. Kunde inte annat än att le åt tokeriet... Pigg häst! :-)

Mitt eget problem är ju att jag vill gärna hålla i Brian lite för mycket eftersom han kan vara så mkt i gasen, och att jag sedan släpper honom för sent att vi inte får något flyt. Tycker vi till stora delar i passet lyckades få till avstånden bra och den känslan är ju helt underbar! Hatar när man kommer fel. Men jag tycker att det här med avståndsbedömning inte är helt lätt!

Hur som haver, jag kommer träna för Lena fler gånger! Så ofta jag kan! Och sedan träna för Thomas de gånger han har träningar i närheten. Kör jag på nu så kommer nog det här bli bra. Och vi kommer vara fit för att kliva upp å prova någon 120 till sommaren!
 
Mkt nöjda åkte vi hemöver! :-)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0