Hoppträning GFRK

Idag bar det av till fältis igen med Brian. Även denna gång så åkte Brian och jag helt på tu man hand. Vilket funkar riktigt bra. Lite bök när man ska hjälpa till att bygga fram bara. Men men, det får gå. Har hellre med mig hjälp på tävlingar. Då är det mkt viktigare att ha någon med sig som hjälper en :)

Brian idag då? Jag hade som tanke att Brian skulle vara lite loj efter gårdagens dressyrpass med Patricia. Men där misstog jag mig allt. Brian körde på som ett lokomotiv att jag var väldigt nära på att tappa humöret på honom. Rida, ta så lite i handen som möjligt. Halvhalt. Eftergift. Håll om med skänkel. Rid lätt i ett långsamt tempo samt lätta inte för mycket ifrån sadeln.. halvhalt, eftergift... osv.. Rakt spår var rena mardrömmen. Någon gång fick jag styra in honom på volt. Där fick jag honom tillbaka mer och det gick att jobba honom. Första "hoppövningen" var en böj genom kortsidan med 3 hinder, studs. Det gick bättre än vad jag förväntat mig.

Sedan hoppade vi en långsida med 4 galoppsprång emellan. Ett räcke med en grind under och en oxer. Sedan en oxer på andra sidan.

Brian kändes inte ett dugg trött genom hela lektionen. När vi höjde upp hindren och vi fick klippa dom i 1m-110cm och hoppa en liten bana på dom så gick det så himla mycket bättre. Brian väntade lite mer och öste inte bara på. Och vi kom perfekt på alla hinder kan jag säga. Jag är jättenöjd med dom sista sprången! We're ON! :-D

Så efteråt när vi stod nere vid transporten å klädde om så ställde sig Brian å kissade. Lilla gubben hade säkert varit kissis på hoppträningen också. Stackarn :-)

Lägger in en gammal bild ifrån i somras..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0