En tung dag

Idag den 14/1-2013 fick jag slå följe med Tiger från boxen till sista vilan.
Beslutet togs i Torsdags efter att veterinär konstaterat att det inte är någonting att göra. Det är första gången någonsin som jag har varit med om en avlivning av en häst. Satt igårkväll och läste mig till hur det skulle gå till. Bultpistol..

Kan säga att bilden som jag målat upp var mycket hemskare än den egenterliga processen. Detta är ett stycke ur det jag läste igår:
Bultpistolen fungerar så att en sprint, driven av en krutladdning, slår igenom skallbenet och in i hjärnan. Hästen förlorar medvetandet och faller till marken. Man måste alltså avbloda hästen efter att man bedövat med bultpistol. Avblodningen sker genom att man skär upp båda halspulsådrorna, och detta ska ske inom 60 sekunder

Jag kan dock säga att jag tyckte inte det var så hemskt egenterligen. Det jobbigaste var minutrarna när jag såg lastbilen rulla in på stallplanen och visste att det bara handlade om minuter innan allting skulle vara färdigt. Gav honom lite pellets i en hink och pratade med honom. Så var det dags att gå ut. Fick ta honom i grimskaftet och svärfar min tog hinken med godiset. Inte gjorde han något motstånd alls utan följde med till platsen. Jag trodde seriöst jag skulle bryta ihop men höll mitt lugn så att inte hästen skulle känna av min upprivenhet. Karln som skulle avliva sa åt mig att jag fick säga till när det var dags och jag sa att det bara var att göra det. Också bara hände det. Jag såg hur han ramlade ihop. Helt ovetandes var han och det enda han var koncentrerad på var mathinken vi hade med oss med lusernpellets. Vilket skönt avslut. Hemma i det trygga.

Klockan var 10.05 när du slutade dina dagar här hos oss.

Därefter skedde som ja skrev ovan, det jag hittade på internet..

Jag är nöjd över att jag var med ponnyn till sista andetaget och fick se och uppleva hela processen. Kändes enklare att veta att man var till hjälp gentemot svärmor och svärfar då båda inte ville närvara under hela händelsen. Och när det inte var min egen häst.

I efterhand kändes det verkligen inte lika hemskt som det jag läst mig till. Utan det är ett värdigt slut att få sluta sina dagar hemma med dom man är trygga med och inte behöva bli bortkörd någonstans. En sak är säker. Den dagen Brian ska avsluta sina jordedagar så ska han få ta sitt sista andetag hemma. Och jag ska vara med honom ända in i det sista <3 Men hoppas det är många år kvar innan jag tvingas ta det beslutet. Men jag ska vara stark den dagen. Varje dag så kommer man ett steg närmare slutet på sagan.
 

Sista bilden på lilla Tiger bara några minuter innan vi tog den sista jorderliga promenaden.
R.I.P, nu springer du på de evigt gröna ängarna tsm med en massa hästkompisar <3
 
2 bilder tagna igår:
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0