<3

Bjuder på en bild på mig och Brian ifrån i somras <3
 

En bra dag <3

Även om det kändes tungt imorse och jag började med att fälla någon tår i sängen och sedan kom ett uppskattat telefonsamtal med min bästa faster som jag var lovad sedan kvällen innan <3. Efter att ha pratat en stund så mådde jag bättre och kunde avverka 1,5 timme med naturkunskap och därefter lunch med min fina vän Patricia med lite snack om mitt mående samt lite diverse hästsnack - som såklart är den bästa medicinen! :-)

Med gott mod så kunde jag sedan fortsätta att tillbringa min dag tsm med en person som stöttat mig i allt som går att bli stöttad med. Min fina Lena <3 Samt lite tid med lillasyster Lisa som också var där. Blev några timmar i Ockelbo. Avslutade sedan ockelbovisiten med att hälsa på min andra lillasyster Ebba som till en början var lite blyg - vilket la sig efter ca 2 minuter och sedan var det full rulle. Jävla gounge! Dock så sinade min ork efter en stund men höll ut ett tag till och stannade 2 timmar innan jag återigen satte mig i bilen för att åka hem. Och Ebba, hon var väldigt noga med att säga att vi skulle ses igen SNART, att Linda skulle hälsa på igen SNART.. Sötunge! :-)

En bra dag tsm med personer som betyder mycket för mig. Känns skönt att förkylningen börjar gå mot det bättre så att jag får mer ork. Även fast ja kan känna att kroppen inte idag heller är vad den borde. Detta har nog att göra med mitt psykiska mående samt att jag varit väldigt dålig på att äta idag eftersom det bara blev lunchen vid 11.30 och sedan ingenting förens kl 20.30 på kvällen.. Måste bättra mig på måltiderna.. Men det blir automatiskt att jag väljer bort maten när mitt mående inte är på topp.

Efter ikväll..

Jag vet faktiskt inte hur mycket jag orkar med.. Det är så många gånger jag önskar att jag inte borde ha levt.. Att jag bara borde få avsluta allting här och nu... För jag orkar verkligen inte mer nu...
Jag har gråtit flera timmar nu ikväll sedan telefonsamtalet.. Just nu känner jag hur jag bara vill försvinna bort från allting.. Kanske en bra ide att flytta bort.. Långt bort ifrån allting och skaffa sig ett nytt hem..
Just nu känns inte det omöjligt.. Jag mår fruktansvärt dåligt och det känns som att jag inte har någon i hela världen.. Att leva i ett ständigt mörker omkring mig.. Att ständigt gå runt och må dåligt.. Och det ena avlöser liksom det andra.. Det kommer att sluta med att jag även kommer tappa gnistan för det jag lever för.. Hästarna och ridningen.. Ljuset i min tillvaro: Brian... Och jag lämnar bort honom eftersom min glädje inte ens kommer finnas kvar för det.. Allting jag är, är fel... Bara fel fel fel.. Så har det alltid varit och så kommer det alltid att vara och förbli.. Jag vill bara ge upp nu... . Jag har ingen ork kvar.. Ingenting kvar att ge..
 
Jag älskar dig Fredrik... Hade du inte funnits så hade jag slutat och gett upp för länge sedan...
 

Dagen efter..

Idag har jag kännt en tryckande huvudvärk mest hela dagen. På eftermiddagen efter att Fredrik och jag hade ätit kände jag mig helt slut och jag däckade i sängen. Det har verkligen varit en tuff dag för mig. Antar att det är operationen igår som har tagit ut sin rätt på kroppen och även nu fast jag sovit en timme så känner jag mig inte ett dugg piggare. Känner mig rätt ledlös och ingenting i kroppen känns som att det vill fungera nå riktigt.. Hoppas att det går över fort! Men samtidigt så är det ju skönt. jag är sjukskriven och har tid på mig att vila upp mig denna veckan. Speciellt med tanke på att jag även är "hästledig" fram tills Tisdag nästa vecka.


Efterkontroll..

Var in till Gävle på fm på en efterkontroll.
Det såg bra ut och ögonen var inte alls röda vilket dom kan vara dagen efter.
Jag känner lite spänningar i huvudet men det var också helt normalt.
Jag fick göra lite syntester och dom kollade mina ögon. Jag har en mer svullnad på vänster öga än på höger och kirurgen som opererade mig igår ville ta en titt så jag fick vänta en liten stund.

Han tyckte också det såg bra ut. Och att han inte skulle göra något ingrepp idag på mig eftersom jag gjorde operationen igårkväll så hade det endast gått ca 12 timmar. Och läkningsprocessen är väldigt olika på 12 timmar och på 24 timmar. Så då det gått så kort tid emellan så bokade dom in mig på en ny efterkontroll på Måndag igen. Då kommer beslutet tas om dom måste öppna upp fliken på hornhinnan igen och spola rent. Jag hoppas verkligen på att jag slipper det..! Då kommer proceduren börja om på nytt igen antar jag och gårdagskvällen vill jag inte uppleva igen.

Så med denna svullnad som jag har mer på ena än det andra ögat gör så att det tar längre tid för mitt vänstra öga med att hitta synskärpa. Dock har jag normala styrkor på båda ögonen. så hoppas att det läker ut bra nu tills nästa vecka så inget behövs göras om eller spolar rent :-)

Jag körde ju förresten bil helt utan hjälpmedel för första gången idag. Obeskrivligt skön känsla! Dock solglasögonen på då ögonen är lite ljuskänsliga :-)


Ögonlaseroperationen 26/2-2013

Tänkte att nu när jag inte har ont längre kan jag ta mig för och skriva om operationen. När jag kom fram till kliniken så fick jag börja med att ta en stesolid som lugnande, och sedan blev det en evig väntan innan det blev min tur. Fredrik satt och väntade med mig. Och väntrummet var fullt med människor, och alla fick gå före mig och det kändes som att det aldrig skulle bli min tur. Tror vi blev i väntrummet en timme efter "min tid". Inte vet ja om stesoliden verkade speciellt mycket. Kände mig lite klen på benen när jag skulle ställa mig upp men annars tror jag inte att jag var något lugnare av den. När vi satt ute i väntrummet kom en av tjejerna med en påse till mig och gick igenom innehållet i den. Det var ögondroppar, antibiotika ögondroppar, bedövningsdroppar. Och "flugögon som jag skulle sova med för att inte gnugga mig i ögonen eller då något tryck på ögonen av kudden.
 
 
Sen kom kirurgen och hämtade mig som var en man i 50 års åldern. Han förklarade för mig lite om operationen och undersökte mina ögon. Jag fick svaret att det såg jättebra ut och satt å småpratade med mig om hur jag tyckte det kändes. Han var hur underbar som helst och fick mig att känna en viss trygghet. Därefter fick jag ta på mig en sån där ful mössa för att håret inte skulle vara framme. Jag fick lägga mig ner på en brits och fick sedan smärtstillande droppar i båda ögonen samt nå mer droppar. Ont som fan gjorde de smärtstillande innan de började verka. Kände ungefär som att droppa i saltvatten i ögonen..

Själva operationen var väldigt obehaglig bitvis. Först fick jag en tejpbit över vänstra öga. Det högra ögat blev fixerat av någonting jag tyckte kännas som en ståltråd (de var ju självklart inte en ståltråd) men den trycktes iaf fast runt ögat för att föra bort ögonlocket och göra så att jag inte kunde blinka. Därefter kom det obehagligaste (tror jag) Vacumröret. Det var ett rör som trycktes mot ögat, trycktes så hårt att det kändes som att jag blev nertryckt i britsen av en sån enorm kraft. Det svartnade för ögat och jag såg massor av små, små lila prickar. Detta pågick i ca 25 olidliga sekunder. Hela tiden så höll en sköterska mig i handen och påminde mig om att jag måste andas.

Därefter minns ja lite grumligt bara men jag skulle titta på en grön ljuspunkt och kirurgen skrapade med något som jag tyckte likna en sån där "klo" som tandläkarna har. Å skrapade med den på ögat. Och hela tiden skulle jag titta på den gröna pricken ovanför. Detta var svårt eftersom den försvann titt som tätt och jag hade ingen skarp syn direkt. Kändes som att jag låg i en liten bubbla där synen försvann till och från. Slutligen så skulle jag återigen fixera vid ett rött ljus och då skar lasern. Då luktade det även bränt vilket också var helt normalt. Det sista av allt så spolade han mitt öga med någonting. Har ingen aning om vad det var men det kändes rätt obehagligt.

Sedan gjordes samma procedur med öga nummer 2. Och när det äntligen var klart så fick jag sätta mig i ett mörkt vilorum och blunda en halvtimme. Tårarna rann och jag kände mig väldigt hjälplös och sårbar. Då kom Fredrik efter en stund å berättade en grej å jag kunde inte låta bli att skratta lite. Efter en stund så började de smärtstillande dropparna sluta verka och det började göra riktigt ont. Då kom en av tjejerna med nya smärtstillande ögondroppar. Därefter togs jag in på undersökning och den resulterade i att vi fick åka hem. Det såg riktigt bra ut :-)

Efteråt hade jag dimsyn. Såg inte riktigt så mycket. När vi kom ut i bilen så blundade jag hela vägen hem. Jag var tillsagd att blunda de 3 närmsta timmarna när jag kom hem och att jag INTE skulle somna eftersom risken då är stor att man gnuggar sig i ögonen. Sagt o gjort. Innan vi var hemma så gjorde ögonen sådär jätteont att jag höll på att bli tokig. Om du tänker dig att du hackat gullök och sedan tar en näve gnider in ögonen med det. Precis så kan jag beskriva att det kändes. Som ni ser på mina ögon på bilden nedan.. Det gjorde riktigt ONT!


Direkt när vi kom hem blev det nya smärtstillande droppar i ögonen och därefter parkerade jag på rygg i sängen, blundandes. Med 5 minuters mellanrum tog jag även de andra dropparna som jag skulle droppa i 3 ggr samma kväll innan jag skulle få lägga mig.. Men med en timmes mellanrum. De smärtstillande dropparna skulle vara i 30 minuter och man fick max ta dom med 30 minuters mellanrum. Jag tog dessa två gånger och försökte sedan stå ut resterande tid eftersom dessa även hindrar läkningen något. I sängen igårkväll låg jag och lyssnade på först disneyfilmen: Oliver och gänget, och därefter Skönheten och Odjuret.
 
Sedan var det läggdags och det var dags att ta på sig flugögonen. Vid denna tidpunkt kändes ögonen mest grusiga och smärtan hade släppt vilken var en riktig befrielse. Det hade varit några ollidliga timmar, men äntligen var det värsta över.

Min syn är inte skarp. Men det kommer ta ett tag innan hjärnan ställt om sig och ögonen läkt. Jag har lite dimsyn och har svårt att läsa. Men jag märker redan nu en klar förbättring. Och det känns bra att veta att det absolut värsta är över. Igår tvivlade jag på att jag skulle kunna ta mig in till gävle själv idag för att komma på efterkontrollen som jag ska på klockan 9.25. Lena, min bästa Lena erbjöd sig att kliva upp trots att hon jobbat sen kväll. Bara för att skjutsa mig till Gävle. Hon är ju helt underbar <3

Stort tack till Fredrik som var med mig hela kvällen igår och hjälpte mig. Ledde mig mellan säng och badrum för att jag skulle ta ögondroppar <3 Och tack till er andra som brytt sig. Nu kan det bara bli bättre!

På väg..

Sitter just nu på bussen till Gävle. Fredrik är redan där då han går i skolan idag och ska möta upp mig på torget så ska vi gå och äta något före eftersom jag ska få lugnande före operationen och det får ej tas på fastande mage..

Att Fredrik följer med mig är ovärderligt för mig. Ändå trots det så kommer nu tårarna å de känns som att jag ska bryta ihop.. Känner mig fruktansvärt orolig i kroppen.. Tänk om något skulle gå fel? Mm...


Sanning! ;-)


Säljes

Bruna Lamicellskydd storlek full. Mest bakskydden som är använda. Säljes pga att min häst har ett överben på ett framben och inte kan ha senskydd längre. Nypris 399:- Säljes för 200:-
 
Pikeur Diana dressyrkavaj. Svart. Storlek 40. Guldkant på krage. Guldknappar och gult innerfoder.
Säljes för 700:-
 

Dagen med stort D

Vaknade imorse med en nervositet i kroppen.. Idag är dagen med stort D! Idag klockan 17 sitter jag på memira och ska strax genomgå min ögonlaseroperation.. Det känns ganska overkligt.
Släppte ut hästarna å gjorde klart Brians box.. Och nu väntar stallförbud en hel vecka.. Inget stall förens på söndag :-(.. Då har det gått 5 dagar.. Kommer bli tufft och jobbigt. Men skönt att förkylningen slog till precis nu vid laseroperationen (under förutsättning att jag nu kan göra den!) så kan jag även vara hemma några dagar ifrån jobbet efter operationen.. Men som sagt. Nu håller vi tummar och tår för att jag kommer kunna genomföra den. Skulle vara oturligt om det ställs in på grund av min förkylning.

Blir många nervösa timmar hemma innan jag sätter mig på bussen och åker in till Gävle. Där möter Fredrik upp mig och ska vara mitt stöd under hela operationen och även eskortera mig hem efteråt.. Önska mig lycka till!

Nakenfis :-)

Idag medan vi väntade på hovis så passade jag på att ta av Brian täcket. Och han riktigt njöt av att känna solen mot kroppen <3 Nu väntar snart en underbar tid! Takdropp och värme och sedan sommar!
Tyvärr inget ridande i detta underbara vårväder eftersom jag är sjuk fortfarande och hostar så att jag nästan kvävs emellanåt :/ ... Slöseri på fina dagar... Skönt iaf att komma ut lite å man kunde skylla på hovslagaren :-)


Vad sa farbror doktorn?

Min läkare för dagen var Ahmed..  Å nej tänkte jag å trodde det var läkaren som jag hade första gången jag var dit för uvi.. Som kännde å klämde på mig och som även lät sin "elev" göra det utan att kolla att det var okej med mig först... (vilket dom BRUKAR göra) .. Så de kändes inte så bekvämt..

Men iaf.. Det var inte den läkaren :-) Detta var en urgullig liten gubbe med ett stort varmt leende som tog emot mig. Jag kände mig genast mycket trygg i situationen. Han frågade mig artigt vad jag hade för problem och mitt svar blev min djupa urandning där man hör hur mkt slem som sitter i min hals och lungor.. Han skrattade lite åt mitt sätt att berätta vad det är för fel på mig..

Sedan togs lite prover som visade att det är en vanlig virusinfektion och jag fick ordinationen vila och fortsätta dricka mollipect. Därmed sjukskrev han mig from idag fram till fredag 1 mars. Nu funderar jag: vad ska jag göra dessa dagar?! Då blir det alltså att jag ska vara hemma en hel vecka till. Tisdag nästa vecka blir därmed nästa gång jag jobbar och då ska jag fan i mej inte vara sjuk längre! :@ Jag blir galen att vara hemma..

Iaf så har jag ringt Memira och förklarat läget och dom svarade att dom ser till mitt allmänna tillstånd. Men att kirurgen har det avgörande valet. Så nu hoppas vi att jag är tillräckligt frisk för att genomföra operationen imorgon. Hoppas hoppas hoppas! Nu ska Fredrik och jag äta lite ugnspannkaka och sedan ska jag fortsätta kurera mig och förhoppningsvis bli FRISK!

Finish!

Idag hade jag mitt betygssamtal och jag fick svara på lite frågor om kursen. För er som inte vet har jag studerat Naturkunskap 1a2 på distans. Detta för att få behörighet att studera Naturkunskap 2 (förra Naturkunskap B).
Jag har varit jättenervös inför betygssamtalet eftersom jag inte visste vad som skulle krävas av mig. Men nu är det gjort och min "lärare" var jättesnäll och trevlig. Nu har jag 100p i Naturkunskap A :-D (Naturkunskap 1) och fick betyget C :-) Vilket jag är supernöjd med!
 

Bortskämda "ungar" och "vuxna"

Åhh.. Ibland riktigt kokar jag. Detta är ingenting som hänt speciellt nu men det är någonting som pågår hela tiden överallt. Det jag då pratar om är ungar och vuxna "ungar" som glider räkmacka på sina föräldrar. De gapar och skriker och får liksom aldrig "nog". Dom har föräldrar som viger sina liv åt att skjutsa å hämta och inte ens fast man har blivit vuxen kan de stå på egna ben utan ska få sina hästar skjutsade hit och dit och så fort föräldern säger något som anses vara "fel" eller korkat så skriker dom och gormar åt sin förälder och är skit otrevliga... Alltså, visa tacksamhet och respekt till era föräldrar!

Alltså, jag förstår inte. Föräldrarna borde ge sina bortskämda ungar en vältjänst och sluta passa upp så hemskt på dom om de inte är tacksamma för all hjälp dom får. Man ska stötta sina barn i deras intressen och självklart hjälpa dom. Men någonstans lär ju även barnen växa upp och lära sig att klara sig själv. Men irritationsmomentet är just när man är på tävling eller dylikt och det är såna här föräldrar å dom accepterar att bli behandlade sämre än skiten under skorna.. Roliga är ju att man ser tjejer i sin egen ålder behandla sina föräldrar på det viset..
Detta har inte bara jag reagerat på utan även min älskade sambo!

Det var bara det jag ville säga. Tack för ordet!

GFRK 1m 23/2-2013

 

Äntligen

Äntligen börjar jag känna att jag mår bättre.. Även till trots att jag faktiskt låter förjävligt när jag hostar.. Låter som ett tröskverk..  Är slemmig till tusen i halsen men jag känner mig iallafall piggare och det är det som räknas! Hoppas på att det fortsätter nu så att jag är frisk och kry tills dess att jag kör igång med ridningen igen efter operationen.. Vilket bör bli på söndag om prick en vecka! :)

Täckeslös :-)

Brian fick chilla utan täcke i solen i någon timme idag.. Det gillade han! :-)


Knappt två dagar..

Nu är det knappat två dagar kvar.. Och mitt glasögonbärande kommer att vara historia! Känns aningen knepigt. Jag har ju haft glasögon ända sedan jag var 10 år gammal. Det kommer bli så himla skönt men det känns just nu jävligt nervöst lär jag säga. Jag är nervös över själva operationen samt att det känns jävligt jobbigt att jag inte kommer ens få vara i stallet på nästan en hel vecka pga sår på hornhinnorna :/
Brian blir därmed ståendes, vila en hel vecka näst intill... :/ Också får man börja om helt ifrån början igen med en galen häst...

Nåväl, det ska bli himla skönt att bli av med glasögonen.. !

 

Gävle fältrittklubb 23/2-2013

Igårmorse kom tårarna i stallet när jag insåg att jag verkligen inte kommer fixa med att hoppa på fältis.. Denna tävling hade jag taggat till under flera veckor och månader. Och när äntligen dagen är kommen är jag däckad, sjukskriven och halvdöd...

Iaf så frågade jag Johanna Brodin Kastman om hon skulle kunna tänka sig att hoppa Brian i 1m eftersom avgifterna ändå var dragna och det kunde hon :-) Skönt för mig att komma iväg en liten stund även om ja kände mig aningens utmattad. Tur Brian är snäll att ha med sig annars hade det inte gått! Kan säga att jag svettats som en tok och försökt tagit det så lugnt som det bara går.. Och hoppa själv, det hade jag aldrig klarat av.. :/ (fan kan inte denna influensa eller va de är för skit släppa någon gång?!)

Brian var jättesnäll med sin sjuka och halvdöda matte. Visserligen dumt att åka. Men i och med att jag inte skulle rida själv och att jag skulle få hjälp å sådär så kändes det okej. Efter att ha varit instängd i lägenheten i flera dagar så behövde jag verkligen få frisk luft och få komma ut. Nu såhär i efterhand känns det skönt även om jag kan känna att jag blev väldigt matt och trött. Jag behövde den luften och utevistelsen för att sedan kunna slappna av och fortsätta kurera mig.

Lär säga att det var kassa förhållanden på framridningen. Utebanan var inte avskrapad utan  väldigt ojämn och hästarna skulle med lätthet vricka fötterna om man försökte göra någonting annat än att skritta. Elljusspåret i skogen var ej plogat.. Och framhoppningen jättetrång. Vilket gör det extra svårt att hoppa fram Brian eftersom han behöver lite utrymme. Man får ingen jämn och bra galopp på den lilla ytan, vilket Johanna la märke till. Så blev till att koncentrera sig på att få något bra språng innan man går vidare in på banan.
 
Inne på banan gick det kanon. Jag är sjukt nöjd med dom båda. 1 riv. Men en jättefin runda :-) Cred till Johanna och Brian som fixade detta galant! Suveränt att han fick starta trots att jag själv inte var i skick att göra det. Så nu kan man säga att årets första start för Brian är gjord.
Brian och jag vi tar nya tag tills STORK om ca en månad :-)
 
 
Fick även några glädjandes ord om Brian av Johanna :-) Hon tyckte att han var fin att rida. Känslig och välriden! :-) Och trodde utan tvekan att han skulle kunna gå 130 och erbjöd sig även att debutera med honom om jag skulle känna att jag vill att någon som är mer "hemma" på dom höjderna gör det :-) Å det låter ju toppen. Då ser man ju att "han kan". Dock ligger inte 130 nära till hands för oss nu. Nu är målet för mig och Brian att gå stadiga 110 rundor i vår och sedan debutera 120 till sommaren. Jag ska känna mig säker på att vi klarar av det. Och få bra flyt i våra rundor så jag inte lämnar Brian i "sticket" :-)
 

Frustrerad! :(

Lär säga att jag är fruktansvärt frustrerad... Jag brukar aldrig vara såhär dålig när jag är förkyld... Men efter att ha haft torrhosta i någon vecka så har den gått över och jag har istället blivit smittad av virus. Så vet inte om det är någon blandning mellan influensa/förkylning. Iaf så blir jag klen så fort jag anstränger mig det minsta.. Lite feber..

Detta medför alltså till att det blir en strykning imorgon. Jag kommer inte fixa att hoppa... Kände det imorse på allvar när jag bara blev klen och tyckte det var jättejobbigt att mocka och fylla på i boxen med en torvbal. Nästan så det kom svettningar.. Så har frågat Cia om hon vill ha Brian i lagklassen så kan hon hoppa de tänkta klasserna med de hästar hon annars ska hoppa. Får se om jag får något svar. Annars var Johanna Brodin Kastman sugen på att ta honom i 1m. Så isåfall kör jag dit honom så får han gå 1m så har han iallafall fått hoppa. Hon är ju jätteduktig hon med :-) Så åker Brian och jag hem igen efter det.
 
Åhh.. detta känns så himla pissigt att det inte är sant... :( .. Hate this fucking shit.. Jag vill ju kunna vara med...
Här kommer lite bilder ifrån sist vi var där å tävlade. Printade ifrån en film tyvärr..

Tävlingsprylar fram igen! :-)

Äntligen börjar det bli dags att plocka fram tävlingsprylarna igen. En ny nummerlapp för året 2013 är inköpt (som man sätter på tränset) .. Dom är ju inte i så bra kvalitet utan jag har fått bevisat att hållbarheten är ca ett år innan det är dags att köpa ny. Detta är alltså fixat. Något som jag däremot inte hittar det är mina vita roeckl grip handskar. Använda 2 dressyrtävlingar förra året. Och jag kan verkligen inte hitta dom... Har verkligen ingen lust å köpa ett par nya för att användas på dressyrtävlingar :/ .. Hoppas dom dyker upp förr eller senare.

Det börjar även bli dags att damma av kavajerna. Jag har en JW millenium kavaj som införskaffades förra sommaren. En röd! :-) Japp, jag och Brian har trotsat myten att fux inte klär i rött så vi har kört på en röd/vit outfit på tävling vid flera tillfällen. Vilket jag tycker passar honom alldeles utmärkt!

Jag inköpte även en mörkgrå pikeur på höstkanten som jag faktiskt inte har använt än. Ska väl försöka använda den bara vädret och klimatet tillåter. För än så kommer ni inte få se någon linda tävla i kavaj heller. Utan det blir min röda softshell Kingsland klubbjacka. Den tävlade jag i slutet av förra säsongen vilket gick alldeles utmärkt om jag får säga det själv.

Om någon dessutom söker kavaj så har jag en till salu. En svart pikeur Diana (dressyrmodell) i storlek 40. Gult innerfoder och guldknappar och guldkant på kragen. Denna är för stor för mig då jag har storlek 38. Säljer den för 700:- Hör av er om ni är intresserade.

HISS - Protector

Jag inköpte ett par Protector benskydd när jag var till ryttarstugan med Brian för att slå på tappsko för någon vecka sedan. Jag köpte dom svart/svarta. Jag hade nog hellre valt svart/creme.. Men hittade inga då. Jag är faktiskt väldigt nöjd med dessa skydd. Då Brian har ett överben på insidan av ena frambenet så kan han inte ha senskydd längre :/ Dom skaver så det blir ett sår på "knölen" vilket är jättetråkigt :( Så därav blir det att ha dressyrskydd fram alternativt benlindor när vi hoppar. Tråkigt men jag får helt enkelt ta det för vad det är. Dessa var iaf jättebra för Brian eftersom dom är fodrade med "ludd" så skaver dom inte. - inte ÄN iaf :-) Men jag gillar dom! Snabbt gjort att sätta på dom också.
 
199:-/paret på ryttarstugan. --> http://www.ryttarstugan.se/produkt/Protector-benskydd

Trane VS Boj

Nu när jag satt å kikade på gamla bilder så tänkte jag att jag kunde likaväl slänga upp bild på mitt gamla släp. Mitt första släp var ett tranesläp från 1995. Boggie, hel mellanvägg med långa och korta bommar. När jag sedan sålde det så fick jag lägga 15 000:- emellan för att köpa det jag har nu. Och kan säga att jag inte ångrat mig! Det jag köpte mig blev ett Boj bravo 220s från 2002. Aluminium golv med limmad matta, dörrar bak, sadelkammare, klädkammare, går att köra både smalt och brett. Mellanväggen är "halv", dvs är halva väggen en gummimatta som hänger vilket gör att Brian han stå bredare om han behöver. Det finns gott om utrymme framför honom. I det gamla släpet åkte huvudet ut så fort jag öppnade dörren och man fick verkligen brottas med honom för att få på träns mm.. Det är även betydligt bättre ventilation i den nya med en justerbar ventilation i taket vid Brians huvud. Kan säga att det nya släpet har underlättat enormt för oss när vi åker ensam! Bästa köpet för 2012 :-)
 
 

Bloggar

Någon som har en intressant blogg som man kan följa? :-)
Tell me! :-)

Trailer cam

Så har man släppt ut hästarna. Febern har sjunkit men jag hostar som bara den = Inge trevligt sällskap.. :-/
Men i och med att man nu får lite å göra så börjar man ju fundera på sådant man i vanliga fall inte hinner med att fundera på. Som till exempel trailer cam?

Skulle vara intressant att ha en sådan i bil och släp så man har uppsikt över hästen när man åker. Läste lite trådar på bukefalos om det och alla som har en verkar helnöjda. Kanske borde skrivas upp på önskelistan? Någon här som har erfarenhet utav en sådan? Vad tycker ni?


Surt..

Kvällens planer på att åka ner till ridhuset med Brian och trimma vidare på det vi påbörjade igår gick ju i stöpet kan man säga. Detta suger stenhårt. Känns som att det alltid ska vara någonting som kommer ivägen när man försöker tagga om! Nu hoppas jag att jag kryar på mig. Å hostan som halvt dödar mig.. Pappa slängde ur sig i helgen att han trodde att de kunde vara en allergi mot Kamel-Jocke (alltså Brian) .. Men det får vi verkligen hoppas på att det inte är. Men kanske borde kolla upp allergier. Vet ju att jag har någonting för katt iaf...

Nåväl.. Nu hoppas och återigen HOPPAS jag att detta bara rinner av mig. Jag är ju viking som Patricia skrev! :-d Vi hästtjejer är vikingar! För jag vill inte missa tävlingen på lördag! Eller vara sjuk å måste ställa in laseroperationen på tisdag! De skulle vara riktigt skandal! :(

Bjussar på en bild ifrån våran 110 debut i september 2011.
 
 
Är det någonting ni vill att jag skriver om på bloggen?
Något ni undrar över? Eller nå bilder? :-) Kommentera era åsikter!

...sjuk

Är väl bara att inse att man är sjuk.. Klenare å klenare blev man idag på eftermiddagen på jobbet. När man kollade tempen så hade jag 38, och i normala fall så har jag Max 36,5.
Blev matt så fort jag ansträngde mig. Känns lite bättre nu men är väl lika bra jag tar de lugnt. Feber å hostat ihjäl mig idag typ? Sjukskrivning imorgon..

Göra sambon sällskap som legat däckad sedan i lördags <3... Jag har fan inte tid å va sjuk!! Ja borde ju träna! Samt tävling på lördag, och operation på tisdag!


Jävla hosta :-(

Nu har jag gått runt och hostat en månad.. Det har utvecklat sig så att nu får man upp slem i hostningarna ville man inte fick innan då jag mest hade torrhosta. Detta är jättejobbigt :-(

Även sambon ligger däckad i 39 gradera feber sedan lördags morgon. :-( hur ska detta sluta? Jag kan iaf jobba å sådär men hostar är ansträngande :-/ går ju inte å gymma, lika då blir det jobbigt att träna Brian :-/

Hoppas det går över snart..


Ni som besöker min och Brians blogg..

 
 
 Vilka är ni. Jag har mellan 25-30 besökare från olika Ip adresser. Vore kul att veta vilka ni är. Kanske lämna en kommentar om vilka ni är? Och även med eran bloggadress om ni har någon :-)

Dressyrtrim :-)

Efter lite pepptalk på facebook med Patricia så gav jag mig själv en spark i arsle och bytte om och svischade ner till STORK för att trimma lite innan hela ridhuset skulle vara upptaget av lektioner. Dressyrgrejorna på och tog bort martingalen och körde på nyinköpta mörkbruna globustränset. Skit samma med matchning! (Men skulle bra gärna vilja ha ett sådant i svart också!)

Brian står så snällt i transporten nu. Världens enklaste att lasta då han nästan springer in när han ska kliva på :-) Hade inte bommen varit i fram så hade han nog hamnat ända uppe på förvaringshyllan med den farten han kliver på!

Lite skritt först på lång tygel och Brian gick väl å fjantade lite lika som när vi rider ut. Rycker till och liksom skvätter. Men blev löst och bra när det väl var dags att korta tyglarna. Verkar som att den här killen behöver jobba för att inte hitta på en massa dumheter? Fast jag blir lite kär i honom. Det raka bettet med fasta ringar fungerar super i och med hans spricka i ena mungipan. Det läker fint :D YEY!* Dock så verkar det som att Brian i skritten blir lite irriterad på det raka bettet. Det blir liksom itne så mycket att "plocka" med eller tugga på eftersom det inte rör sig då det inte finns någon brytpunkt. Så bitvis tyckte Brian att man skulle gå emot handen så jag försökte så gott jag kunde med att leka med fingrarna för att han skulle släppa.

I traven gick det bättre. Värmde upp med serpentinbågar med en volt före varje båge. Brian kändes väldigt följsam men jag känner själv att jag gärna blir att släppa ut tygeln så att jag rider på lite för långa tyglar. Svårt det där!
Därefter så körde jag lite öka och minska volten i båda varven och Brian var jättefin och trampade på.
Halvhalterna fungerade mindre bra så där får vi köra lite bakläxa på för dom måste fungera! Avslutade med lite galopparbete i båda varven. I vänster varv går det bra att sitta med men i höger varv liksom galopperar han mig ur sadeln. Sån stor galopp! o.O Inte lätt för lilla mig att sitta kvar då heller.. Körde även på en del nedsittning i traven innan jag valde att trava av och avsluta.

I det stora hela är jag nöjd med passet. Det kanske finns hopp om oss som ett dressyrekipage också? Dumheten där som jag tar till mig är att jag bara ser mina egna begränsningar. Tror lite dåligt på mig själv. Jag ramlar gärna framåt när Brian rycker åt sig mer utrymme i form av tygel samt att det inte är lätt att sitta ner på den stora guppande ryggen. Och Brian gasar gärna lite emellanåt. Samt att jag måste träna min blick då jag har lite svårt att ha den "där den ska vara"- att se vägen.

Hur som, nöjd med dagens pass. Nöjda och glada kunde vi åka hem! :-) Hoppas på att denna "okej" känsla sitter kvar så vi kan fortsätta utgå därifrån!

 
Lär ju även säga att en annan grej som sporrat mig och gjort mig väldigt glad är när det nu kommit personer från andra klubbar som vill att Brian och jag ska "flytta över" till dom med argumentet att vi skulle ha platsat bra i deras lag i både hopp och dressyr. Tack :-) Verkligen jättesnällt sagt <3
 

Tanken slog mig.

När jag hade Brian utannonserad tidigare och funderade på att lämna ut honom på foder. (vilket har varit en återkommande tanke då min motivation inte varit den bästa senaste tiden pga diverse med Brian och hur han håller på och fjantar och sedan min egen situation).. Men det kom massvis med svar ifrån 17-18 åringar. Trots att jag även då skrev att jag såg helst att ryttaren skulle vara 25+, och helst en satsande dressyrryttare för träning och tävling osv eftersom Brian har talang. Nä då fick man massvis med svar på 17-18 åringar som gick på gymnasiet och aldrig hade haft egen häst utan hade varit medryttare på massa olika hästar. Och som skrev att dom visste vad det innebar att ha häst. Dom hade aldrig tävlat eller max startat någon klubbtävling. Alltså? Ser folk inte i annonsen vad jag sökte? Brian är inte vilken häst som helst som bara är att hoppa upp och rida och han gör som man vill.. Suck..

Nedräkningen börjar

Idag är det knappt en vecka kvar till ögonlaseroperationen. 1 vecka och 1 dag. Efter det kommer jag ej behöva mina glasögon vilket känns superkonstigt! :0 kan även säga att jag nog är aningens nervös!


Uteritt..

Blev en sväng ut. Och jag vet seriöst inte vad jag ska ta mig till med Brian emellanåt. Jag blir så extremt trött på honom att jag bara skulle vilja gräva ner honom och gå hem. Ska bannemej räkna hur många gånger han skvätter till helt utan anledning. Hoppar å fjantar för skuggor och allt möjligt. Såhär var han inte för 3 år sedan!!!!!!! Han var tryggare när han var yngre.. Varför håller han på såhär? Han gör mig galen!

Iband funderar jag om det är på grund av att han inte går i ridhuset lika ofta. I Ridhuset gör han av med mer energi och man kan jobba honom hårdare och längre. Ute så är underlaget lite förrädiskt och dåligt emellanåt med mycket asfaltsvägar osv. Kan det vara så att han bara blivit hispigare eller kan det faktiskt vara så att tidigare så gjorde han av med energi mycket mer då vi red oftare i ridhuset? Vad tror ni???

De blev en tur ut iaf. Och självklart när vi var längst bort, ja så långt bort man kan komma hemifrån å de är dags å vända hemåt så fick man sådär ont i magen å blev verkligen jättedålig. Kul då att ha en häst som dampar å skvätter åt alla håll.. :/

Nåväl... I det stora hela så var han jättefin när jag joggade honom. I skritten var han vilden själv å halvspringer (ännu något som jag blir galen på).. Ska jag behöva skritta på kort tygel bara för att han inte ska halvspringa fram som nån idiot? Det blir inga roliga poäng på dressyrbanorna med den "påhittade" gångarten iaf...
 
Ännu en dag då man känner sig missnöjd när man kommer hem .. Gud ge mig styrka!
Hur ska jag träna bort Brians skvätteri? Ska jag lära åka till ridhuset å köra slut på honom 5 dagar i veckan? Och hur ska jag träna bort att han stressgår så hemskt i skritten? Har någon ett tips så är ni välkomna att dela med er!
 
Bjuder på två bilder från ikväll. Ena är på Brian då vi är på väg ut i mörkret. Glad kille! Och den andra bilden är på stallet där Brian står hos svärmor :-) 4 boxar. Jättemysigt stall! :-) Dock står bara två hästar där nu :-) Brian och Helle

BTW... Hoppträning?

Fick meddelat idag att hoppträningen idag på orf är inställd pga att johanna har åkt i backen på tävlingen idag och skadat sig.. Otur för henne och otur för mig och Brian som inte fick någon träning.. Nu blir de ingenting innan tävlingen nästa helg... :/
 
Bild ifrån när vi tävlade i österfärnebo i maj förra året :-)

Min underbara familj <3

Har spenderat lördagskvällen och söndagsförmiddagen med min underbara familj <3
Gårdagseftermiddagen/kvällen så åkte jag tillsammans med pappa och Lisa och handlade på ica i ockelbo. Avslutade sedan med att göra iordning potatisgratäng med fläskytterfile stekt med paprika och sås. Gottans! :-) Sedan blev det lite godistajm och vi tittade lite på Cockpit och avslutade med min kampanjfilm: inte utan min dotter. Den är så himla otäckt bra. Usch.. Blir så förbannad av att se den.. Vilka korkade religioner det finns! Inte undra på att de blir krig ut i världen.. Det skär i hjärtat att se den filmen. :/
 
Fredrik skulle ha varit med men slutade med att han fick stanna hemma eftersom han låg däckad i feber :/

Natten så gjorde en katt och en tax mig sällskap i sängen. Mys. Och imorse tog vi det lite lugnt :-)  Hjälpte pappa att rycka ena taxen lite som har smeknamnet moppen och det smeknamnet gör hon verkligen skäl för just nu. Jäklar va hon är lurvig! Efter att jag varit på henne å ryckt så ser hon i skrivande stund ut som att hon skulle ha en släng av skabb!

Senare blev det till att baka en äppelpaj och gjorde iordning lite köttfärssås att äta tsm med pasta senare till lunch :-) Blev lite fika på äppelpaj innan vi åkte till farmor och hälsade på. Spelade lite Uno med henne. Som sämst blev jag 2.a i UNO ;) Tror vi spelade 4 omgångar iaf ;) Jag är en vinnare helt klart!

Avslutade sedan och åkte hem till sambon som fortfarande låg nerbäddad i sängen. Gjorde lite mat eftersom varken han eller jag hade ätit någon lunch. Och nu har han bäddat ner sig igen och jag överväger om jag ska åka till stallet och rida ut en sväng på Brian. Tråkigt med blött plaskväder och att det hunnit bli mörkt.. Men men vad gör man? ..

Tjing!

Hemma i åmot

Är hemma med pappa och syskonen i åmot. Har ätit lite god mat och nu lite filmmys :-)

Enda är att min fina Fredrik inte kunde vara med. Han ligger hemma i feber. Å fick det just idag av alla dagar?! :-/ dålig planering! Så ligger stackarn hemma och mår dåligt och jag är inte där å sköter om honom. :-( <\3
Verkar som att jag behövs på fler ställen samtidigt. Men åker inte hem förens imorgon vid lunch. Saknar min Fredrik, å samtidigt är det skönt att vara hos den andra delen av min familj <3


Uteritt Lördag morgon

Blev en morgon i stallet idag. Behövdes efter den jobbiga gårdagskvällen. Tog ut hästarna, mockade å fixade klart och drog sedan ut på en ridtur.

I och med Brians spricka i ena mungipan så stod Brian tis-ons-tors denna vecka och nu när det ytläkt så körde jag på rakt bett med fasta ringar både igår och idag. Det funkade och det har inte "gått upp" varken igår eller idag vilket känns skönt :-)

Blev lite skritt på lång tygel. Lite jogging. Brian var mjuk och fin i både skritt och trav. Red lite öppna åt båda hållen och Brian kändes mycket mer följsammare än vad det kändes igår. Galoppen var dock ingen höjdare utan då kändes det mest som om man hängde i tygeln för att han inte skulle bli lång och stark... Måste försöka hitta gramanen som jag kan använda vid galopp ute. Jobbig känsla när han blir såhär och det resulterar i att jag istället undviker galoppen. Nåväl. I det stora hela så gick det okej idag. Vi blev inte osams och jag kände mig piggare och gladare.
 
Bjussar på två bilder. En bild på en Brian som gärna vill ut och fortsätta äta sin frukost och den andra är på Brians "hem" plus "husvagn" ;)
 
 
Resten av dagen blir nog lite plugg och därefter blir det en tripp till Åmot. Ska ta med lite sällskapsspel också ska jag laga lite god mat till pappa, mig, niklas och lisa. Och Fredrik om han kvicknar till lite för just nu ser det inte ljust ut :/

Uppryckning

Gårdagskvällen var en jobbig kväll. Idag känns det bättre efter lite sömn och ett snack med Fredrik på sängen <3 Fina underbara du, vad skulle jag göra utan dig?

Iaf så handlar det mycket om oron för hur det här halvåret kommer bli då jag kommer leva på rätt mycket mindre cash då jag tänker snabb-avbetala min ögonlaseroperation. Men jag känner samtidigt att det inte finns något annat sätt. Jag SKA göra denhär operationen för min egen skull! Detta leder såklart till att det blir mindre möjlighet för mig att lägga pengar på min och Brians träning detta halvår. Ska samtidigt plugga naturkunskap 2 fram till sommaren med start nu vecka 9. Detta gör att jag inte kan ta åt mig så mycket extrajobb som jag egentligen vill och borde. Det gäller att hitta en bra balansgång nu mellan mitt jobb, pluggandet och att försöka få möjlighet till att jobba iallafall 20 extratimmar/månad (kan jag hoppas på).

En annan grej som kommer tillbaka och som är jobbig. Jag är så trött ibland på att jag alltid klarat mig själv. Jag har alltid fått kämpa själv. Den där stöttningen alla verkar ha ifrån sina föräldrar i träning och tävling har jag aldrig haft. Utan har fått kämpa själv. Och mellan varven försöka ragga upp någon som kan följa med oss på eventuella tävlingar. Lisa, min lillasyster har var underbar och följt med. Lika småbrudarna ifrån Ockelbo/Hamrånge :-) (Ni vet vilka ni är) samt så har Kicki följt med en gång och min underbara pojkvän följer med mig alltid nu. Och det är jag otroligt tacksam för.

För att åka på träningar så har vi fått provat oss fram och vi åker helt själva. Det är A och O att klara sig själv. Jag har sparat ihop det jag äger och köpt det in cash, utan lån. Sist blev det en hästtransport i höstas och innan det så tog jag BE kortet. Jag är stolt över mina prylar. Men samtidigt som en annan kämpar så glider andra förbi på sina räkmackor..?

Periodvid har jag det jättejobbigt med Brian och har haft det sedan han blev min sommaren 2009. Han var då aldrig utriden på utan hade gått på volt på en liten ridbana och aldrig blivit ordentligt jobbad. Inte hoppad ingenting.. Själva har vi kämpat oss fram. Och de flesta vet ju av Brian sedan tidigare och hur han var och vilket dåligt ryckte han faktiskt har haft och kanske även fortfarande har på vissa ställen. Ibland skulle det vara så skönt att ha "den där" personen att luta sig emot.. Bolla mina tankar och funderingar eller ibland bara lite pepptalk och få prata av sig och få lite stöttning.

well.. thats all! It feels better today!

 
 

Vinnare :-)

Jag blev vinnare nr 2 i "Veckans blogg" hos http://stallmolke.blogg.se/

Fredag..

Spånhämtning, dock hade dom ställt en jätteskopa för porten att jag och ida fick vända igen.. Uteritt i två timmar. Brian galen i vanlig ordning.. Avslutas med att man står å lagar mat.. Å avslutar fredagsmyset med disken.. Underbara fredagar.. Hate them..


Ögonoperationen..

Har precis insett hur jäkla dåligt ställt jag kommer att ha det nu i ca ett halvår framöver.. 5000:- kommer att dras på min lön varje månad för att bli av med "skulden" för ögonlaseroperationen.. Men i det långa loppet blir ju detta en investering. Är ju ingen vanlig avbetalning utan det är ju för min syn :-) Detta innebär att det inte kommer bli så stort satsande på träningar och tävlingar i vår som jag från början tänkt nu när detta kom. Får se hur det löses bara det kört igång. Planen är att detta ska vara betalt till midsommar. (känns väääldigt långt dit nu lär jag säga)
 
tjing...

Alla hjärtansdag <3

Denna stod på köksbordet när jag kol hem igår på alla hjärtansdag <3 älskar dig Fredrik Andersson! <3


Latest news :-)

Kan härmed berätta att jag fick okej på undersökningen idag och datum för ögonlaseroperation är bokat till tisdag om knapp två veckor. Den 26 februari. Därefter kommer jag tyvärr inte få vara i stallet alls under fem dagar :-( inte ens med simglasögon (ni vet såna här fula färgade man köpte för att titta under vattnet på badhuset som liten)

Lite nervös är jag. Eftersom det kommer göra ont och kännas obehagligt efteråt. Jag skulle likna det med att hacka lök fast 10 gånger värre.. Mina ögon är så känsliga att jag fixar inte ens att hacka en hel lök :-/ tur jag har Fredrik med mig <3

Fanns två typer av operationer att välja mellan. En billigare för 29 900:- och en för 35 900:-. Med den billigare så får jag mer besvär veckan efter och jag har ont längre tid samt att jag först en vecka efter operationen kan köra bil.. Med den dyrare varianten däremot kan jag gå till jobbet dagen efter samt köra bil.

Dock ska jag hålla mig borta ifrån att gnugga i ögonen. Jag får inte vara i stallet. Undvika att få smällar över ögonen/ansiktet. Jag får inte bada bassäng eller bastu.

Sedan stod de massa mer i pappren som ja inte tar upp allt i detalj här... Men hur som så kommer jag att välja och har faktiskt valt den dyrare. För min egen skull. Så önska mig lycka till! Nervositeten börjar redan nu.. Knappt två veckor.. Jisses!


Nervös..

Memira - ögonlaseroperation...
Ska snart in på undersökning och få min dom om dom kan åtgärda mitt synfel..


sadelfundering..

Har börjat funderat över dethär med Brians sadlar.. Om jag skulle ha varit med på någon sadelutprovning framöver. Har aldrig provat ut en sadel till Brian med en riktig sadelprovare.. Så nu när Brian har biffat på sig senaste året så kanske det är dags att börja kolla efter en ny sadel. Eller om de jag har kanske passar honom? Tänkte man skulle ha tagit hjälp utav de som "kan" :-) Men det blir isåfall att prioritera hoppsadeln först eftersom jag mest rider i den och jag kan tänka mig att det är nog den som ev kan behöva bytas så småningom. Den ligger ju inte dåligt på honom :-) Men ja, vore bra om någon expert på ämnet kunde säga. Och om den inte passar kunna prova ut andra. Sadlar som jag inte skulla säga nej till är Pessoa å prestige.. Och såklart måste den vara BRUN :-)

Peter Eriksson

Nu bjuder min klubb in till träning för Peter Eriksson (ridsportens zlatan) Det är även öppet för de som tävlar för andra klubbar men tävlande för Gestrike sportryttare går ju såklart i första hand. :-) Anmälan skulle vara inne senast den 5 April så de är ju lång tid kvar. Men jag ska helt klart vara med. Dessutom har vi räknat med att träningen ska vara utomhus på våran anläggning i jäderfors. Så vi får ju hoppas att det är "vår" då :-) Och fint väder!
 
http://www5.idrottonline.se/default.aspx?id=680357

Insändningsuppgiften!

Jag hade till uppgift att skriva en insändningsuppgift förra veckan. Jag fick uppgiften på torsdag och deadline var lördag. Jag jobbade på. Men det är ju svårt liksom. Man ska vara expert på ämnet och förklara så profesionellt. Idag kom ett mejl i min inkorg där det stod att den var rättad och att jag kunde läsa bedömningen på min studier.nti sida. Helt jävla otroligt men jag fick ett B!!!!
 
Det var totalt 5 uppgifter med flera underfrågeställningar man skulle ta upp under vardera. Och under varje uppgift så står det vad läraren bedömmer..  Och på 4 av 5 så var bedömningen markerad "högre kvalitet".
Samt i texten skriver läraren kommentaren.
Kan säga att det endast var på den första uppgiften som hon hade saker att tillägga. På alla de andra hade hon ingen anmärkning alls! Gud vad jag känner mig KUNG! :-D

YEYEYE!
Iaf så är det bara slutprovet kvar på kursen som ska skrivas på fredag :-) och jag väntar ännu på att få tillbaka examinationsuppgiften. Hoppas det gick lika bra på den!

:-/

Varit två krassliga nätter för mig nu. Då man vaknat mitt i natten har man kännt sig väldigt rasslig, slemmig å sjuk.. Men ändå känns det som att förkylningen går mot de bättre. De händer någonting iaf :-)

Nu jobb 14 timmar. Sedan går man på några dagars ledighet. Välbehövligt! Å Brian blir ståendes idag å igår, och kanske imorgon..


*host host* .. .

Ja, rubriken säger nog allt.. Jävla förkylning :/ Idag har det varit mkt hostande i vaket tillstånd. Annars brukar det ju mest vara nattetid. Idag på eftermiddagen så kom en hostattack, så jag hostade tills jag blev alldeles yr :S Så blev en shot med cocilana. Vet allvarligt talat inte om det hjälper :S Hoppas jag blir frisk snart.. För jag vill ju kunna hålla igång och träna både häst och på gym.. :(Hoppträning GFRK 10/2-13

Som sagt blev dagens hoppträning för Lennholm inställt i österfärnebo så istället begav sig Brian och jag mot GFRK i valbo på egen hand.

Hoppträningen gick väl sådär. Brian stod dagen innan och var lika laddad som vanligt. Jobbade återigen mycket med eftergift och det fungerar bitvis men inte hela vägen. Tänker inte ta upp några detaljer men... Några språng på en oxer på slutet när vi höjde upp kändes finemang.. Men så på slutet så skulle jag hoppa kombination.. Å där sprack det och det ville sig inte alls.. Så efter en eller två halvdana språng så nöjde jag mig så. Men kan inte säga att jag hade den där superkänslan med när vi åkte hem.. Blä :(

Hoppas på att det går bättre nästa gång. Vill ha feelingen som vi hade förra träningen! Men de kan ju inte gå bra och på topp alltid! :-)
 

Lördag 9/2

Dagen har inneburit utsläpp av hästar imorse kl 7. Sedan hem och mös en stund till i sängen med prinsen :-) Och iväg till ockelbo för att jobba 6 timmar.

Kom sedan hem och diskade och medan jag diskade så gjorde Fredrik iordning omelett åt oss med korv, paprika och lök. Göttans! Också drog vi ner på gymmet och körde en timme. Så nu har man gjort pass nummer ett av alla jag ska göra i framtiden. Första passet efter sjukgymnast instruktionerna igår. Och det gick faktiskt rätt fort att jobba sig igenom det jag ska koncentrera mig på. Det lät mkt men tog inte alls så lång tid att göra. 1 timme som sagt :-) Nöjd! Blåste en massa så skippade ridningen och kör på imorgon istället.

Känns verkligen som en berg och dalbana just nu med ridningen och tränandet. Är det dåligt väder så ballar jag ur och struntar i det. Visserligen är jag sjuk nu och borde varken ut i stormväder eller gymma... Men man lär ju göra någonting. Och för att orka med ridningen och att kliva upp på 120 så behövs det muskler för att jag ska orka! Så nu kör vi! Tävlingssäsong 2013!

Inställd träning :-(

Morgondagens hoppträning för Thomas Lennholm blev inställd pga för få anmälningar. :-( Instället så ska jag hoppa för Lena Sjöström kl 13 istället. Så hoppa får vi göra ändå :-) behövs nu inför tävlingen, 2 veckor! Yah!


Beslutet taget!

Efter dagens ridning kan jag konstatera: Jag är absolut inte redo för att starta någon dressyrtävling i svärdsjö den 10 mars så den hoppar jag över tyvärr.

Dagens ridning, kändes väl njae... Svårt att forma Brian runt vänster skänkel. Han kändes lite svår att få med sig runt. Stel, sladdade gärna istället för att trampa under sig.. You name it. Bad feeling.. Känns som att jag inte behöver skriva så mkt mer om ridpasset. På en skala mellan 1 och 10 så fick nog det max en femma.

I övrigt idag så har Brian fått bakskon fixad av bästa hovslagaren :) Och jag har varit till storviks gym tsm med Sanna och blivit instruerad vilka maskiner vi ska koncentrera oss på och hur vi ska använda dom :-) Kändes riktigt inspirerande. Så nu blir de nog att ränna på gymmet framöver å bygga lite stabilitet som jag behöver i ridningen!

Nu har jag däremot nyss skrivit klart insändningsuppgiften. Jävla pest! ... Men nu är den klar och förhoppningsvis okej. Hålla tummarna. Bara examinationsuppgiften kvar nu nästa vecka. Sen är jag klar med kursen! :-)

Plugg

Gårdagskvällen bestod av att göra insändningsuppgiften i Nk 1a2. 5 uppgifter med 2-3 uppgifter per uppgift. Nu har jag bara en kvar att skriva. Ska vara klart imorgon så det bör jag hinna med :-)

På dagens schema ska jag utöver insändningsuppgiften nu dra till gymmet tsm med Sanna och få instruktioner av Thomas Ersson som är sjukgymnast :-) Därefter blir det en sväng till STORK med Brian. Trimma lite dressyr. Lär ju visserligen inte bli så bra när Brian stått i 3 dagar pga skolarbete å blåsigt väder. Men på något vis ska jag försöka få in känslan idag ändå OM vi kanske kan vara mer eller mindre redo att starta dressyr i svärdsjö den 10 mars... Så det återstår att se! Återkommer mer om det senare om själva ridpasset :-)
 
Bilden är ifrån en tävling i falun i augusti 2012
 

Ironiskt

Fan vad liten jag är!!!
 

In med det nya :-)

Igår installerade Fredrik den nya fläkten :-) blev jättebra!


Kung!

Fått tillbaka min labbrapport med lite kritik och med betyget D. Känns som att jag hade kunnat fått bättre betyg om jag lagt till lite mer engagemang. När man läste igenom på kommentarerna så känner man sig rätt blåst. Ja men fan de borde ja ju ha skrivit, vad dum man är.. osv.. Man känner sig aningen trögtänkt. Men men, jag är nöjd med betyget D. Första riktiga seriösa labbrapporten. :-)
Som det ser ut nu så är jag i slutet av vecka 4/5 med mina studier på Naturkunskap 1a2. Så om 2 veckor har jag börjat med Naturkunskap 2 (Naturkunskap B) Känns skönt! :-) Så nu blir de lite hårdplugg! En insändningsuppgift som ska skrivas på Torsdag och som senast lämnas in på Lördag. Sedan blir det lite repitition av alla kapitel jag läst i boken och avslutas med en examinationsuppgift som ska skrivas på tisdag. (jag jobbar på tisdag :() Så har skrivit en förfrågan till läraren om jag kan göra den på måndag, alternativt torsdag eller fredag istället. Eftersom de kan bli lite tungt att sätta sig med en examinationsuppgift med tid på 6 timmar en tisdagskväll efter ca 10 timmar på jobbet. Hoppas på ett bra svar från "fröken" :-) Här ser ni min studieöversikt! :-) Känns braa!!

Avgjort :-)

Nu har jag bestämt mig för att starta 1m individuellt samt lagklassen på fältis. Känns ju bättre om man fått gått in å smakat på banan och få in lite flyt och feeling innan man ska göra sitt bästa för laget. Det blir ju trots allt tävlingsdebuten för iår :-)


Tävlingsvelar!

Just nu håller jag på å velar.. Närmsta tävlingen är Fältis den 23 Februari då det även är div 3. Där velar jag om jag ska åka dit och bara köra lagklassen eller om jag ska köra 1m individuellt och sedan 1m med laget. Är ju inte så många anmälda i klasserna så det lär ju rulla på rätt fort mellan klasserna så Brian skulle slippa vänta så länge emellan (vill inte att han ska behöva vänta eller att vi ska behöva stå å frysa när de är "kallt").
Sedan velar jag på Svärdsjö den 10 Mars. Lc1. Starta eller inte starta? Osäkerheten om jag "pallar" det eller ej. Är ju lite jobbigt att sitta på den stora guppande ryggen i dressyr :P well see..
 

Måndagslyx

Självklart lyxar man till det. Church street. Kycklingfilé, revbensspjäll å någon ugnsbakad potatis med ost. Till det coleslaw, crème fraîche, salsa, honung, saltgurka, isbergssallad, rödlök och stekta äpplen i kanel. Å en stor iscola tillEfter blev de en varm choklad m vispgrädde och marsmellows. Gott!!!!


Mkt på agendan!

Det är mkt nu. Natten som var innebar inte alls så mycket sömn som jag hoppats på då jag hostade hysteriskt genom hela natten. :( Hoppas medicinen hjälper bättre kommande natt..
Det var ju egentligen tänkt att jag skulle åka med Brian till ridhuset, vilket inte blev av. På vägen hem ifrån jobbet blev jag att känna mig väldigt tung i huvudet och extremt trött. Så kände att jag helt enkelt inte orkade ta mig till ridhuset med allt runt ikring och även köra ett pass för fulla segel. Så ridningen blev helt stryken idag och istället åkte jag och Fredrik till mediamarkt och köpte en ny köksfläkt då våran gick sönder och ej gick att laga för några dagar sedan. Man kan ju inte vara utan köksfläkt. Så hoppas vi får upp den så snart som möjligt. Är ju vidrigt att laga mat och sedan luktar det os i hela lägenheten...

Nåväl, skönt att vi fick det gjort iallafall. Sedan hemgång, täckesbyte på Brian då regntäcket utanpå stalltäcket var dyngsurt av all blötsnö som kommit ner idag. Får bli svea täcket imorgon i hagen :-)

Nu blir det lite plugg, men bara liiite.. Sedan ska Fredrik och jag kika på nya avsnittet av farmen och sedan kanske avsluta med ett avsnitt av vänner :-) Sedan blir det nog kväller för min del! Trött som ett as! Nya tag imorgon igen!

Perfect sit

Nu har jag äntligen hämtat min "ridbåge" som jag köpte av Christina Elson :-) (tog lite tid efter att ja betalat innan ja verkligen kom å hämtade den) men bättre sent än aldrig! Nu återstår bara att se om den kommer hjälpa mig i min sits. Dock kan jag tänka så här i efterhand att det nog kan bli svårt för mig att rida å ha den på mig på Brian då han är väldigt oberäknelig. Rätt som det är tar det tvärstopp eller ett kast åt sidan. Dessa gånger behöver man vara flexibel och kunna följa med. Risken med denna är att man blir låst och inte kan följa med i Brians rörelser när han "tramsar". Nåväl, får prova och fungerar det inte så får jag sälja den vidare :-)


Medicin

Hämtat ut min sov medicin så ja inte ska hosta ihjäl mig nattetid. Läste på biverkningar: hallucinationer.
Låter som att detta kan bli en spännande kväll! :-D


Måndag

Måndagen bestod av plugg, ridning, ansiktsmask och sedan ska vi nu bege oss mot church street för lite god mat :-)


3/2-2013

 

Bra koll man har..

Då har man börjat leta de vita roeckl grip ridhandskarna som jag köpte förra sommaren för att ha när jag tävlar dressyr. Använda 2 gånger.. Men jag kan omöjligt hitta dom. Vet inte om dom lyckats försvinna i flyttarna Brian och jag gjorde ifrån kungsgården tillbaka till storvik. Attans jävla piss säger jag isåfall. Inte billiga ridhandskar. Men dom bästa man kan ha. Supergrepp om tygeln och dom håller betydligt längre än pisshandskarna ifrån hööks. Mina blå som jag alltid tränar i samt rider med hela den varmare delen säsongen har hållit i 2 år men börjar nu sjunga på sista versen och det börjar bli dags för att införskaffa sig ett par nya. Men känns ju väldigt piss om tävlingshandskarna är väck.. För inte ligger dom i min "ridkorg" i hallen eller var bland tävlingskläderna... Vart fan kan dom vara??! :-(

Slappsöndag


Sommarnostalgi <3

 

Golden Boy - SAKNAD!

Saknar dig fortfarande som en idiot.. Ibland frågar man sig om man verkligen gjorde rätt som sålde... Men hade ju inte tiden att lägga ner på en häst till :/ Men en sak är säker.. Nya ägarna skulle aldrig sälja honom, och jag vet att han blir omhändertagen som en prins . och aldrig kommer behöva vara eller bli en vandringspokal.. Men saknaden är enorm.. Vill ha tillbaka! :-( Bilderna är ifrån en utställning i september 2011 i Hedemora..
Fan vad jag saknar honom.. </3 Försöker fortfarande intala mig i att det var det bästa :(
 

Skrittur :-)

Skrittur på isiga vägar med snäll å lycklig häst. Livskvalité!


Håller på å ändrar på fejjan

Sekretess och raderar massa bilder, vänner osv som jag ändå inte har någon egenterlig kontakt med. Varför ska man ha massa folk man ändå inte har någon relation alls till som kan snoka? onödigt enligt mig.
Så nu försöker ja ändra men de är så sjukt mkt  att ändra i listor osv å vilka listor som ska ha tillgång till vilka uppdateringar.. Om någon märker att ni inte är med bland mina "updates" så hojta till. Detta kommer väl va ett evighetsprojekt innan man har allting uppstrukturerat!

Sjukling som man blev :(

Efter en tuff arbetsdag då kroppen inte är vad den borde med denna förkylning i sig så kändes det skönt att få göra helg. Välbehövt! Dock har man en häst i stallet som vill aktiveras medan matten helst bara vill hem och självdö i sängen.. Det blev det andra alternativet. Brian fick sig en vilodag. Kanske inte helt önskvärt efter hoppträningen igår men det må så vara. Får hoppas att han dampat lite i hagen idag som han brukar kunna göra.
 
Även bion som vi planerat in blev inställd på grund av orken. Istället åkte vi å körde en maskintvätt på Fredriks bil, inhandlade lite honung å ingridienser till dumlekakor på coop i sandviken samt tittade in på ikea i valbo och tog en snabbrush å köpte 3 nya diskborstar samt doftljus. Så nu har vi allt vi behöver för kvällen! Blir de lite soffmys med goda kakor som Fredrik bakat :-) Lite minimorötter! mums. Också en film under en varm filt bredvid den som betyder mest för mig! Livskvalite! Så får ja hoppas att ja kvicknar till. För imorgon och på söndag ska inte Brian bli stående! Ska känna på lite dressyr själv för att avgöra om jag ska anmäla mig till Lc1 i Svärdsjö den 10 mars! :-)

Trevlig fredagskväll på er alla! :-)

RSS 2.0