Pyssel med stängsel

Idag har man tillbringat en tid i hagen. Bytt övertråden på hela hagen samt satt 3 trådar på avdelningen då det finns en ponny som inte förstår att man ska hålla sig innanför stängslet. Idag när jag höll på å stängde så kom han över till Brian... Kan utan att överdriva säga att det blev en "hel del" spring.. Men nu har jag mätt strömmen och mätaren visade 9,9 vilket är riktigt bra skjuts i tråden! ;) Det är liksom inget vidare om en häst som dessutom är lite gammal å rasslig kommer över till Brian som inte förstår att andra mindre hästar kan tycka att det är obehagligt att ha en 700kg Brian efter sig i full galopp?
Sötnosen Brian gjorde mig sällskap å flåsade mig i nacken medan jag stängslade.. Söthäst :-) Men nu är det klart iaf! Och det knäpper branog i trådarna! Så nu ska ingen häst "krypa igenom" eller hänga över.
(sistnämnda kan Brian vara rätt duktig på!)
Nu avslutas dagen med bakad potatis med hemmagjord skagenröra. Myspys med Fredrik! Love him!

Dagen efter hoppning :-)

Träningsmässigt för mig och Brian idag så blev det en tur till Storvik ovansjö ridklubb. Tänkte ta en snabbis före lektionerna skulle börja. Och som jag sagt tidigare så är hoppning dagen före den bästa medicinen för Brian! Helt galet vad bra han kändes idag. Avslappnad till stor del av ridpasset som blev ca 40 minuter. Provade rida igenom LC1 programmet och jag har stora funderingar på om jag skulle ha ridit Clear round dressyren på stork den 9 december (före jag ska på julbordet). Har inte anmält mig ännu men som sagt, riktigt sugen så man har "någonting" mer i tävlingsväg innan året är slut!


Clear round STORK 25/11-2012

 

Clear round Storvik ovansjö

Jo, som ni vet så anmälde jag mig till clear rounden på stork. En 1m och en 110cm hoppning - i rent träningssyfte.
Brian gillade INTE att stå i släpet medan jag byggde bana. Självklart hade jag min bästa sambo och pojkvän med mig som hjälpte mig trots det kyliga vädret (frysa ihjäl).
Brian började direkt när jag hoppat upp i sadeln med sin sadeltvång. Antagligen kombinerat med mkt rörelse runt omkring och det kyliga nu när han är rakad (hästarna brukar ju  bli lite mer pigga) .. Och upp på bakbenen. Fick NO connection. Hade han varit en mobiltelefon hade mottagningen stått på: out of service. När han blir sådär så går det inte att få någon kontakt med honom utan han blir helt blockerad. Man får försöka få honom på marken med alla fyra benen och stå still. Inte ta i tyglarna, inte försöka styrka honom, inte gå på med skänkeln/sporrarna eller något spö. Utan bara vänta ut det. För det känns som att han inte har någon kontroll eller vet vad han håller på med när han reser sig på bakbenen.

Joggade därefter igång Brian väldigt tidigt på utebanan. För att få honom att slappna av och inte vara så pigg. Kan erkänna att jag var lite skeptisk till en början att jag valt att gå 110cm då jag inte startat så många 110cm iår.
När det väl var dags att komma in på framhoppningen så, det var väl inte den bästa ordningen där inne. Det brukar det visserligen inte vara på lokala hopptävlingar heller. Men annars en trevlig stämning.

1m så körde vi på felfri runda. Kom lite halvtaskigt på något hinder men Brian hoppade så som han brukar. Är inte matte med så kör han på ändå också får "matte" hålla i sig istället. Helt otroligt vilken häst jag har! :-)

I 110cm så kändes det bättre på framhoppningen, vi fick ett bättre flyt samt att vi startade sist så det var inte så mkt hästar där då. Var endast 3 st med oss inräknade som skulle gå 110cm. Dock så slutade jag rida när vi kom in på banan och vi hoppade nästan ifrån stillastående på första hindret. (dumma dumma mig) .. Det är så himla typiskt. Det är just detta som ska tränas bort för att vi ska kunna gå upp till nästa nivå (samt min egen kropp) Sedan tog vi resten av banan rätt bra. 4 fel. Supernöjd! Hade varit skoj att få hem 2 rosetter idag men men ;)

Jag är sjukt nöjd med våran insats idag och det är helt underbart att ha en sån fin kille som Fredrik som ställer upp för mig. Nöjda och glada åkte vi hem! :-) Bjussar på lite print screens ifrån filmerna ifrån idag!


Hökörning

Idag blev det hökörning, samt att jag nu nyligen avslutade boken "kråkflickan" och nu har jag klickat i beställningen på de 3 andra böckerna! :-)
 
Iaf så var det en jättebra dag. Fick träffa en del av min fina familj uppe i Åmot. Å vad jag älskar mina syskon. Vet inte vad man vore utan dom. Och Lena som ska få låna min tvmöbel nu när vi köpt en ny Fredrik och jag och inte längre kan ha den min bästa tvmöbel (å inte kan ja ju sälja den!)

Så nu har Brian en massa mat! :-) På ett ungefär ca 800kg hö, som bör räcka ett tag! :-) Skulle gissa på att nästa gång det är dags att hämta hö är vi i Januari :-) långt dit!

En sak som jag kan känna mig sakna är mina fina vänner i ockelbo. Åsa, Kicki, Matilda å de andra hästbrudarna.. Saknar så jättemycket just nu. Är inte så lätt att "komma in" på riktigt när man inte är ifrån bygden ifrån början.. Nåväl, har ju Brian och Fredrik iaf.. Sedan har jag ju Therese i sandviken.. Men ibland kan man ändå bli att känna sig lite ensam.. Fast då får jag tänka att jag har iaf  världens finaste familj som man kan ha, samt lycklig ägare av finaste hästen och förlovad med underbaraste pojkvännen <3 Då känns det inte lika ensamt längre.

Suris Brian ;-)

 
Brian i boxen igårkväll ;-)

Bokmal!!!!

Jag har blivit en riktig bokmal! ;-)
Har nu precis fått hem 3 böcker som jag beställt ifrån adlibris.
Nämligen:
  1. Kråkflickan
  2. Kinesiska Draken
  3. Det som ska sonas
Kråkflickan håller jag på och läser nu. Kinesiska Draken är ur kim m kimselius serie vilken jag fastnade för redan på mellanstadiet om jag inte minns fel. Lättläst och lättförstådd bok om en flicka som reser i tiden och man får verkligen "vara med om" alla de historiska händelserna. Mkt intressant serie som jag kan rekommendera!

Boken det som ska sonas vet jag eg inte så mycket om. Läste baksidan inne på bokia och tyckte den verkade spännande. Får väl läsa den så småningom! :-)

Nu har jag 3 böcker till som jag vill beställa hem.. Nämligen:
  1. Hungerelden
  2. Flykten från läger 14
  3. Femtio nyanser av honom
Hungerelden är del 2 av en triologi. Kråkflickan är första boken och den håller jag på och plöjer igenom nu. Den är hemsk. Men det är mååånga frågetecken än så länge och många karaktärer att hålla reda på. Men som sagt så vill jag bara läsa mer mer mer av boken! Jag vill veta vad som händer! Man kan säga att det är en psykologisk deckare. Spännande!

Flykten från läger 14 bara poppade upp på adlibris. Läste lite snabbt och fattade tycke och tyckte den verkade riktigt bra! Så den lär jag ju också såklart beställa hem! ;) Oj oj vad jag ska läsa framöver! Självklart vill jag ju även köpa peter jöbacks nya bok. Den har även med en dvd ifrån hans julkonsert i stockholm. Det är väldigt speciellt då jag och Fredrik gick på den konserten <3 .. Vill ha vill ha vill ha!

En ny tvmöbel :-)

Idag åkte jag och Fredrik till gävle och köpte en möbel vi hittat på blocket. Förvaring har ju varit ett stort problem för oss då vi inte har så mkt sådana möjligheter i våran ett rum och kök. Så nu ska Lena få ta min fina snygga tvmöbel tills vidare så har vi en tv möbel nu med inbyggd bokhylla. Skönt! Lite lådor, hyllor och skåp. Så nu har vi fått undan lite prylar så körs min tvmöbel till Åmot nu någon dag när vi hämtar nytt hö. Här på bild ser ni nya tvmöbeln installerad iaf! Kan lova, det är inte många mm till godo för tvn! tvn var 99cm bred... tvmöbeln 99,7cm där tvn ska stå :P


Annars igårkväll så införskaffade jag mig en pilatesboll. En stor svart. Satan jobbig att pumpa upp med den lilla tillhörande handpumpen.. -.- Bara det var mkt träning i sig! 299:- på stadium. En 80cm pilatesboll. Nu väntar jag in att dom ger ut boken: ryttare är idrottare, igen så jag kan köpa den. Hemläxa ifrån Thomas! Nu jäklar ska jag bli smidig som en katt!

Avslutade fredagskvällen med en ridtur på finaste Brian i mörkret. Därefter blev det tacomys med älskling och några avsnitt av vänner. <3

Kan inte undgå...

Att längta tillbaka till utlandsresorna som Fredrik och jag har gjort detta år. Helt fantastiskt att vi varit iväg 2 gånger på samma år! Amazing! Ena svängen på 5 stjärnigt hotell på Gran Canaria och andra svängen på ett 4 stjärnigt på Fuerteventura. Har varit två helt underbara resor. Längtar redan till nästa! Vill tillbaka till Baobab, hotellet på Gran Canaria där Fredrik och jag förlovade oss den 12 april 2012. Vem vet? kanske blir en resa dit på "ettårs - dagen". 2 första bilderna är ifrån resan till Fuerteventura! :-) Sista är ifrån Gran Canaria då vi förlovade oss <3 2012 har varit ett underbart år, till vill del. <3


 

Rakningsdag ;-)

Nu är Brian rakad :-) och det blev en hel rakning med sparad päls på huvud ben och sadelläge. Mkt velande men nu fick det bli så! Brian skötte sig riktigt bra. Blev lite rastlös och irriterad på slutet men i det stora hela så skötte han sig toppen! Min kille de :-) tack till Lina som rakade honom :-) han blev riktigt stilig. Det gömde sig faktiskt en häst under all päls :-)

Därefter blev det en sväng till ridhuset. Dom höll på å lagade ridhussargen när vi kom å då blev Brian väldigt spänd. Jobbade för att få honom mjuk i kroppen och få igenom ställningen i hörnen - som inte är det allra lättaste alla gånger. Avslutade med galopparbete och lite förvänd galopp. Galoppen blir bara bättre och bättre! Idag var han så behaglig att sitta på i galoppen. Så på den biten kunde jag iag känna mig nöjd.

Ajuste. Fick börja dagen i stallet med att leta hästsko i hagen. Höger fram, avtrampad :-( tur som jag hade så hittade jag både skon och snösulan tillslut. Nu väntar jag bara på besked ifrån hovis om hon kan slå på den någon dag :-)


Rakning! :-)

Dags för Brians årliga rakning imorgon förmiddag.
Jag har velat hit och dit nu om att raka/inte raka. Men efter diverse träningar å Brian blir alltid mkt svettig när vi är iväg å tränar. I normala fall så brukar det krävas en hel del innan han blir svettig. Han har inte superlång päls men mycket päls! Så nu är beslutet taget iallafall. Så nu i stundens hetta så velar jag på hel/halv klippning.

Haken är ju den att Brian står i ett kallstall. Har fått höra historier om korsförlamning osv å det sätter ju skräck i en!
Dessa två varianter är alltså det jag funderar på. Som det känns så blir det nog en halvklippning trots att helklippning hade varit snyggast. Men får tänka på det praktiska. Då har han ju skydd över rygg och kors och har även fått bort päls ifrån de värsta svettområderna. Så tror de blir en halvrakning för det praktiska :-)
 

Helgens planer

Planen ser ut enligt följande. Jag har anmält mig och Brian till clear round hoppningen på söndag. Blir att hoppa bana på 1m samt 110cm i rent träningssyfte. Kostade bara 60:-/runda å det är ju inte så farligt. Hade viljat vara med på km men jag får ju inte det trots att jag är medlem, pga att jag har licens för annan klubb. Så tänkte från början bojkotta det helt men nu har jag iaf anmält mig då det inte var så dyrt, bara för att hålla igång "tävlingsfeelingen".


Ajuste ja! :-)

Fredagskvällen innebar mys med min underbara bästa kompis Therese Borglund <3.
Blev först lite shopping och kika i affärer. Sedan blev det middag på church street. Helt underbar mat där lär jag säga! Något utöver det vanliga.
Kvällen avslutades med en fika på coffehouse by george och sedan bio. Twilight - breaking down part 2.
Denna film avslutade denna "serie" klockrent. Så himla bra filmer och böcker lär jag säga!
Kändes lite sorgligt att det liksom tog slut bara sådär?!
 

Kass i ryggen..

Riktigt obekvämt i rygg, nacke och axlar. Innan jag begav mig till stallet så blev det att försöka massera in tigerbalsam i nacke och axlar. Därefter åkte back on track ryggskyddet på innan jag åkte. Det är så grymt skönt. Blir nog till att ha på det rätt mycket nu när det börjat bli kallt ute. Det är ju inte till någon nackdel iallafall.

Blev lite mockning. Kan inte förstå att Brians box ser ut som den gör varje morgon. Tror det blir operation: brian får vara ute dygnet runt.. Eller iaf längre. Fryslorten står ju vid insläppet och vill in redan mellan kl 15-16 om dagarna trots att vädret är okej.

Blev en mysstund i stallet med borstning. Brian var mkt lugnare i stallgången idag. Så när jag skulle borsta huvudet på honom så ser jag... Har han gjort sig illa på någonting.. Klanthäst. Har han liksom skrapat bort en bit ovanför högat. Nåväl, inget öppet sår iaf. Så behövde inte göra någonting åt det.
 
Dagens ridtur blev iallafall en skrittur ut. Travade pyttelite där väglaget tillät. Inge roligt. Valde ändå bort att åka till ridhuset eftersom jag inte kände mig säker på väglaget. Nu ska jag avsluta denna dag med lite jobb nu på eftermiddagen. Extrajobb. :-) Sedan mys med hjärtat ikväll till Vänner! Har ju börjat se den serien ifrån början. Lär ju säga att jag underskattat den tidigare. Den är ju riktigt bra!

Hoppträning Lördag den 17/11-2012

Blev iväg till ockelbo ryttarförening på Thomas Lennholm hoppträning. Som jag längtat! Första gången jag och Brian är dit och tränar sedan vi gick ur klubben för nästan ett år sedan. Min bästa Fredrik följde med oss också! Gulle <3 Vilken kille jag har! :-) Så satt han å pluggade medan vi körde lite hoppträning för Thomas.
 
Kul när man kommer fram och Brian spänner upp sig som en påfågel. Fredrik tyckte att han kändes mkt större att hålla i än vanligt. Haha.. Fjanthäst :-)

Dagens hoppträning innebar mkt styra - kontroll övningar med hela tiden nya varianter av ridvägar för att träna på att hästarna ska lyssna å inte dra iväg åt det hållet dom "tror". Gick väl sådär. Vi fick lite oflyt ibland och de blev helt galet. Men mellan varven gick det riktigt bra.

Ett minus för kvällen var att den person som snackat så jäääkla mycket skit om mig och brian satt på läktaren vilket fick mig att tappa koncentrationen. Detta har jag fått höra av flera andra. Men kan trösta mig med att hon snackar skit om ALLA till alla så jag är inte ensam om att bli drabbad utav henne. Jag ska tydligen vara dum i huvudet, Brian är tjock å fet, Brian kan inte hoppa osv.. (om denna människa bara hade en liten aning av vad jag kämpat med denna häst då han från början var helt oridbar i princip.. Aja, avundsjuka i guess!
 
Iaf så var jag väl sådär halv halv med träningen. Inte helt nöjd. Fick lite pepptalk med Thomas efteråt.
Han tyckte att målet för nästa år för mig och Brian är stadiga rundor på 110cm samt att kliva upp och starta 115-120! Tror han att vi fixar det så tror jag det med! Men detta med lite bakläxa för mig. Min egen träning. Så nu ska jag köpa en pilatesboll samt boken ryttare är idrottare och kämpa på. Så ska vi köra hårt i vinter å ladda inför nästkommande säsong - jag och min häst som inte kan hoppa ;)
 

Fredagen

I fredags när Brian och jag skulle ut så var Brian i vanlig ordning överladdad. Detta medförde att det blev jättesadeltvång samt att han bara trippade å hoppade fram och drog upp på bakbenen innan vi ens hann ifrån gården. Näe! Ja tror inte medryttare skulle fungera!
Tokhäst!


Laddar! :-D

Nu laddar vi för lite Thomas Lennholm hoppträning i ockelbo klockan 16! Tagga tagga tagga! :-)

Rätt/fel?

Klump i magen emellanåt. Vad handlar det om? Jo, min ponny som jag sålde.. Fina fina Golden Boy. På ett sätt hade jag ju inte kunnat gjort något annat. Jag skulle flytta ifrån ockelbo till storvik. Brian skulle flytta till ett stall där stallhyran låg på 3000:-/månad. Stå med två hästar där skulle bara bli för mycket. Samt att jag kände att jag inte hade tiden. Boy ville också bli aktiverad. riden/körd och tyckte det var suveränt jättekul! Så fick dåligt samvete pga att jag inte hann med båda alla dagar å självklart prioriterades Brian högst då han ska tränas och tävlas..

När jag köpte Boy så hade han det såklart jättebra hemma hos Anna. Men ägaren brydde sig inte i honom så det "hände" ju ingenting med honom utan bara fick i hagen. Han var väldigt avvaktande och man fick i princip flyga på honom i hagen för att få tag på honom för han kom inte! Stod i snön i -20 å väntade men han kom inte.. Stod över en timme. Men ingen ponny.. Vete gudarna hur mycket tid jag la ner på honom och arbetade med honom från marken. Sedan var han världens goaste ponny. Kom alltid till mig (men inte till alla andra). Mys och cool. Ställt ut honom 2 gånger. En gång i svärdsjö och en gång i hedemora. 2 tjejer från gymnasiet körde in honom. Han älskade att jobba och bli aktiverad. Så när allting blev som de blev med flytt osv så bestämde jag mig för att sälja. Vet att han får den kärlek han behöver och blir ompysslad och bor verkligen i ett slott till stall. Nybyggt! :-) Supervackert! Så jag vet att han fått det hur bra som helst. Men kan inte låta bli att sakna honom... Och ångra mig.. Min lilla skrutt <3
 

Cissi träning :-)

Tisdagens hoppträning för Cissi Hansson bjöd på en avramling med ett blåmärke på insidan av överarmen som resultat.


Ny header :-)

Precis gjort en ny header. Inte helt nöjd med den men hela bloggdesignen ska ju göras om - när jag orkar :-)

Måndag :-)

Denna dagen innebar att jag klev upp tidigt, släppte ut hästarna och mockade, 30 min senare så låg jag hemma i sängen hos Fredrik igen <3 :-) Allt för att få lite tid med honom på morgonen innan han skulle pysa iväg till skolan.

Större delen av dagen idag har jag spenderat i stallet. Hovis kom strax efter klockan 11. Så nu har Brian fått nya skor + snösulor. För den där förbaskade snön bör ju komma snart eller??! Därefter blev det en tur ut idag. Jag hade ju tänkt passa på även idag att ta oss till ridhuset. Men kände att både jag och Brian behöver lufta oss lite. Och med detta fina väder som varit idag (om än lite blåsigt) så kändes det kanon att vistas lite ute när det faktiskt också var dagtid! :-) Brian tyckte det nog var minst lika skönt som mig att komma ut. Bara utan några krav. Joggade honom lite. Mr spännde till emellanåt men höll sig i det stora hela rätt lugn ändå. Tog även någon galopp. Detta behövde vi!
 
Hoppas att jag kan få svar ifrån Cissi någon gång om det fortfarande var en plats ledig i gruppen imorgon. Skickade ett sms lååångt tidigare idag men är fortfarande utan svar??. Tänkte att annars vore det ju kanon att få åka iväg och hoppa något skutt imorgonkväll :-) Men men, vi får se. Annars är ju halva ridhuset på stork ledigt imorgon kväll också.
 

Bus i hagen 12 November

Lite bus i hagen tillsammans med Brian idag. Det tyckte han att var kul! :-)
 

Tänka sig vad mkt skräp man samlar på sig :-)

Har precis invigt morgonen med att åka till stallet (kl7) och släppa ut hästarna. Brian fick gå ut i lilla hagen som inte är lerig eftersom hovis ska komma kl 11.. Därefter hem å lite mys med hjärtat. Sedan gjorde jag iordning gröt till honom och ett päron + päronyoghurt till mig. Sedan tog jag itu med min "pärm". Nu jäklar alltså har man rensat lite i den. Man samlar på sig en hel del oviktiga papper kan jag konstatera så nu kunde jag vackert slänga en bunt med gamla papper på bland annat hästförsäkring. (varför ska jag ha försäkringsbesked kvar från 2011???) Hittade även massa annat skräp som bara var att slänga.

Söndag

Idag har jag varit och tittat på när Patricia tävlade. Samt att jag har varit iväg med Brian till stork också har Patricia trimmat lite med honom idag. Dock hade herrn mkt egna åsikter. Nästan så man skäms lite :P
Hemfärden var inte den bästa. Innan vi skulle åka å Brian stod på släpet så släppte dom in hästarna.. Å dom springer ju lösa in i stallet på ridklubben. Så en flock galopperande hästar utanför släpet var ingen hit för Brian som blev helt tokig.. Och detta höll i sig hela vägen hem... Lika tokig blev jag tillslut..

Blev fika hos svärföräldrarna då det är fars dag. Lite god tårta som Fredrik fixade när vi var till valbo köpis på förmiddagen. Och nu är man återigen själv då Fredrik är å spelar fotboll med grabbarna. Känns jobbigt att vi mest går om varandra nu. När jag är hemma så är han borta och tvärt om. Imorgon blir det inte mkt tid... Då har han skola.. Sedan jobbar jag igen resten av veckan..
 
Idag blev det lite köp på hööks iaf. Det blev en B-vitamin burk till Brian. Köpte även en burk med nå fett att göra ren läderprylarna med. (Apat efter Patricia).. Provade det och det var riktigt bra! :-) Supernöjd! Så gnodde lite på stigläder, sadel och träns. Så bra de blev :-D Och köpte som sagt även ett par röda stigbyglar beg. Nöjd med dagen i det stora hela.. Men just nu vill jag bara att Fredrik ska komma hem så jag får tillbringa lite tid med honom.. Känns som för lite kvalitetstid just nu..
 

Hiss till mitt nyinköp av nya stigbyglar

 
Köpte ett par begagnade stigbyglar idag. 175:- .. Endast använda två gånger :-) Tycker jag var bra pris!! Så nu har jag ett par röda stigbyglar också! :-) Suveränt till röda outfiten!
 

 
 
 
 

HISS! - Boj bravo 220s -2002

Ja, en liten utvärdering nu när vi åkt med släpet i två veckor.. Jag är supernöjd. Brian har blivit nöjd! Han är inte längre orolig i släpet vilket är helt suveränt! <3 I tranesläpet jag hade tidigare så skrapade han ju sönder golvet. Gummimattan gjorde han ett stort hål i på ena sidan :( Så redan då bestämde jag mig för att byta släp. Detta var i början av året. Så nu äntligen har man ett nytt som jag är sååå himla nöjd med!

Släpet har aluminium golv vilket gör att det inte murknar. Sedan är det limmad gummimatta. I och med det så kan jag spackla igen mattan om Brian skulle skrapa hål i den! :-) Å det är ju verkligen kanon! Släpet tomt utan spån.->Det är stor plats för mig framför Brian att gå in till honom. Det finns heller ingenting för Brian att fastna i när jag tränsar honom å går runt för att öppna bakluckan. Då går jag ju ut och öppnar så får han backa ur själv. Fungerar klockrent nu! :-) Detta har förenklat urlastningen avsevärt!
Såhär ser släpet ut utifrån sidodörren. Bra plats för mig att gå in!->Det är hela dörrar bak. Detta var jag lite kritisk till innan men har insett att det är ju en större säkerhet för både mig och Brian :-) Jämförelse med tidigare då jag hade bakbommar på den gamla transporten.

Det är gummi matta med ribbor på rampen! Lovely!

Framför Brian finns det en förvaringsmöjlighet. Ovanpå den så kallade sadelkammaren. Se bild nedan->

Framme vid Brian finns det möjlighet att hänga upp en vattenhink. Detta är super på tävling när Brian ska stå på släpet mellan klasserna då han kan dricka när han vill :-))


Säkerhetsbommar finns som kan slås ur utifrån.

Framtill finns det en sadelkammare med plats för två sadlar. I sadelkammaren finns också krokar att hänga saker på. 6 stycken. Där finns bra förvaringsmöjlighet även för ridhjälm, stövlar mm. Det finns även belysning där :-) Bild finns nedan på sadelkammaren->

. På andra sidan fram finns en lite mindre klädkammare. Där finns även flera krokar. Där förvarar jag alltid en longerlina och en extra grimma utifall. Och just nu har jag den som förvaring för en extra fodersäck så inte råttorna äter hål på den om den står i stallet -.- Se bild nedan på klädkammaren->Det är lucka upptill bak! :-) Jag är inget big fan av "rullgardiner". Jag har även nu snyggat till släpet med gestrike sportryttare dekaler på båda sidorna. Ska utöka med dekal av en hopp eller dressyrhäst dekal. Samt mitt och Brians namn på. Men får se när det blir av. Ska bestämma mig först vilken "häst" jag ska ha som dekal :-)

Här nedan är en bild på den prydd med dekal! ->Släpet går super efter bilen! Är så sjukt nöjd! Bästa investeringen iår var BE kortet. Bästa köpet var såklart släpet! :-) Idag när jag var på stork dessutom så kom det fram en karl när jag skulle till att lasta Brian och berömde släpet. Att det var ett himla snyggt och redigt släp och kollade på det så fick jag berätta lite om den. Och frågade vad man fick ge för ett sådant släp osv och även han kunde konstatera att jag gjort det bra som prutade ner det till en summa som var nog rätt låg med tanke på vad jag fick för pengarna! :-) Liiite glad man blev av komplimangerna över släpet. För jag är himla nöjd å stolt över mig själv som införskaffat detta. Å det helt själv! :-)


 

Dag 2 i sträck i ridhuset!

Helt amazing va? ;-) Från inget till allt? Känns det som. Skönt att komma iväg.

Idag kändes Brian väldigt mjuk och fin i början av ridpasset. Trimmet igår hade satt lite spår! :-) Dock så avslutade man missnöjd. Var lite hoppning på ena halvan, en hund och tömkörning/longering av en bockande och sparkande häst var inte bästa medicinen för Brian som blev att spänna till rejält. Fick försöka hålla mig på en volt vilket inte riktigt var det jag hade tänkt när jag åkte. Hade jag vetat hade det nog gett oss mer om vi struntat i att åka. Brian var livrädd för hunden som låg vid ridhusdörren på fyrkantspåret. Blev helt blockerad så när jag gick på honom reste han sig tillslut..

Avslutade med att bara försöka trava av Brian och hålla mig undan alla andra för att försöka få honom att spänna av igen.. Fick torka en tår i ögat som kom av besvikelse...
Tack till Ingela Norring som pratade glatt och var trevlig mot oss. Det fick mig att känna mig lite bättre till mods.

Sedan lastade vi och åkte hem. Hoppas på en bättre dag imorgon. Och att jag inte kommer dit å de är hoppning på ena halvan, longering/tömkörning av bockande å sparkande häst samt en hund på fyrkantsspåret... Ingen hit för Brian...

Fullt ös..

Börjar arbetsveckan med 7 timmar utbildning igår. Idag byttes det av med ca 12 timmars arbetsdag? Ca. :-) hoppas på att vi får en trevlig kväll med kasam gänget vilket vi nog inte behöver tvivla på :-)

Som sagt så blev D trubbel med bilen igår då temperaturlampan började blinka rött på e18.. Kul grej :-( dock har jag inte hittat nå fel. Temperaturmätaren fungerar som den ska, det är kylarvätska å vatten i kylaren..
Men nu ringde pappa så han ska hjälpa mig <3

Blev bussen imorse för mig. Så Fredrik ska hämta mig ikväll. Så skulle han åka till pappa å byta bil. Helt underbar sambo och pappa som ställer upp för mig. Älskar er <3
Tänk om ja någon gång kunde ställa upp lika tillbaka?


Upp och ner hela tiden..

Känns som att just nu är det väldigt mkt hit och dit. Man rider mest för att man måste. Brian står var och varannan dag.. Jag jobbar mkt och när jag väl kommit hem så är det kolmörkt ute.. Och varje gång man är ut i mörkret så möter man nån jävla idiot i bil. Idag kändes det som att vi inte var långt ifrån att hamna på en motorhuv - igen! Hade nog räckt med att vi ridit några sekunder senare hemifrån så att vi hade varit precis efter kroken, skymd ifrån bilens håll. För den gjorde en tvärnit nu... Kul om vi varit närmare kroken.. Idioten gasade på utan att ha fri sikt bakom kurvan....

Nä, å oftast är ju hela ridhuset på stork upptaget när man kommer hem.. Så inte direkt att man fårn ågon motivation å rida. Så tar man sig till ridhuset kanske en dag på en hel vecka. Antingen är det tip top eller absolut tvärt om.. Går det bra får man nytändning för stunden dock så har det avtrubbats till dagen efter då det mest igen känns som ett jävla måste att ge sig ut i mörkret... Hoppas det lättar när snön kommer.. För just nu är det inte roligt... :(


Överlevde

Kan härmed meddela att jag överlevde helgen. Men med handen på hjärtat var det inte mycket mer än så.. Lördagens ridhusträning med Brian var en höjdare och kvällens fest en flopp för min del. Första gången de barkat iväg så för min del. Natten till söndag spenderade man sovande på badrumsgolvet med golvvärmen på max. Tog hela söndagen samt natten till måndagen för mig att bli nykter och som folk igen.

Men nu är man fit for fight igen! :-)


Då var :-)

Brians tävlingslicens för 2013 "beställd" och betalad. Lika bra att vara ute i tid :-)

Underbart <3

Jag är omgiven om så himla många underbara människor. Får tårar i ögonen! Ibland kan jg tycka att mkt är skit, jobbigt osv.. Men med handen på hjärtat så har jag det betydligt mkt bättre nu än när jag var yngre. Underbara pappa som hjälper mig med bilen, Brian får sitt hö därifrån som är första klassigt! :-) Lena ringer å frågar hur det gått när vi varit på tävling. Har ställt upp vid flyttar. Varit som en äkta mamma när jag behövt det.

Fina farmor och farfar som alltid skjutsat mig dit jag behövt och ställt upp i tid och otid å varit barnvakt när jag var liten..

Jag har mina underbara syskon! Många! Som finns där. Som alltid kommer finnas där. Tycker synd om de som inte har något syskon. För det är helt underbart.

Jag har världens underbaraste pojkvän. Frågar dagligen hur det är och gör allting för att hjälpa mig med det han kan hjälpa till med. Allt vad D innebär att hjälpa till vid tävling m Brian, kameraman, körning av hö. Och bara finnas där för mig <3

Sedan får jag inte glömma de bästa svärföräldrarna man kan ha. Ställer upp till tusen! Lånar ut sin bil osv :-)

Jag har den bästa hästen som jag kämpat järnet tillsammans med. Så vi har tagit oss en lång bit framåt tillsammans. <3

Jag har Patricia som ställer upp o kan bolla funderingar med. Hon är en stor bidragande viktig detalj i min och Brians utveckling <3

Ekonomin är inte kass. Finns utrymme för sparande så att jag när den dagen kommer kan köpa det som jag vill ha. Nu sist blev det en hästtransport, större och nyare till Brian.

Jag har även min bästaste kompis Therese Borglund <3

Guldstjärna till de som bryr sig, hör av sig. Det är jobbigt med relationer där man alltid måste ringa till personen/personerna i fråga men dom ringer aldrig tillbaka. Eller kommer och hälsar på tbx.. Eller dom som bara hör av sig när dom behöver någonting. Typ låna mitt hästsläp osv. You name it!
Å bara för att jag inte nämnt er/dig här så betyder de inte att ja glömt eller så :-)

Älskar er alla som förgyller mina dagar <3 jag är lyckligt lottad!


RSS 2.0